hits

Vera Lynn

- je suis prest -

Det snødde nok når jeg ble født

 • 30.10.2017, 11:00

Det er alltid morsomt å finne ut av forskjellige ting, og for en stund siden ble jeg veldig nysgjerrig på hva slags vær det var den dagen jeg ble født. Ettersom jeg er adoptert viste jeg ikke når tid på døgnet jeg var født, men etter at jeg kom i kontakt med min biologiske mor i voksen alder fikk jeg vite at jeg ble født kl 18:50 på 1. juledags kvelden.

Nå var jeg ikke så opptatt av å vite hva slags vær det var, når jeg snakket med moren min... Vi hadde litt andre ting å snakke om etter så mange år. Det var mye senere jeg ble litt nysgjerrig på hva slags vær det var den dagen, og inne på yr.no kan man faktisk finne ut hva slags vær de meldte. I flg værmeldingen den dagen, var det noen få kuldegrader og lett snøvær da jeg kom til denne verden.Vet du hva slags vær det var den dagen du ble født?

#vær #været #snøvær #snø #juledag #født #nysgjerrig #blogg

Ny uke og nye muligheter

 • 30.10.2017, 08:00

God morgen, sovet godt?

En ny uke er i gang, og om et par dager er oktober historie. Hvor ble måneden av egentlig, for jammen klarte ikke den å komme og gå før man fikk sukk for seg. Nå som vi har kommet så langt ut på høsten, begynner jeg faktisk å glede meg til desember og all julepynten.. Ja da, jeg vet det er litt tidlig, men jeg kan ikke hjelpe for det ;o))

Det er jo litt å se frem til i slutten av november, for da skal jeg møte jentene jeg gikk sammen med på barne- og ungdomsskolen. Akkurat det gleder jeg meg veldig til, for mange av dem har jeg faktisk ikke sett siden vi gikk ut av skolen. De fleste har jeg på Facebook, men det er jo ikke det samme som å møtes ansikt til ansikt ;o)) Når vi bikker over i desember er det både et julebord og en julekonsert med Knut Anders Sørum med flere å se fram til.

I går kveld rotet jeg rundt i noen gamle bilder, og da kom jeg over dette bilde av pappsen min og en av mammas flotte blomster. Hun hadde grønne fingre den fine mamman min, og leiligheten var fylt av blomster i alle regnbuens farger. Det var akkurat det samme utenfor i blomsterbedene. Hun elsket å gå rundt å pusle med blomstene sine, og de vokste seg store.Ønsker deg en fin mandag 😉

#oktober #nyuke #november #desember #jul #konsert #julebord #over #jentetreff #blomster #mamma #pappa #blogg

Årets vinner av Stjernekamp - Adam Douglas

 • 29.10.2017, 21:10

I hele høst har jeg fulgt Stjernekamp på NRK slavisk hver eneste lørdag, og man har jo sin favoritt som man ønsker skal gjøre det bra å vinne. Jeg hadde i utgangspunktet Erlend Bratland som min favoritt, men han ble tidlig stemt ut. Samtidig var det en annen deltager som hadde klart å snike seg inn under huden, og som overtok plassen som min favoritt.

Det var den herlige amerikaneren Adam Douglas, som etter å ha funnet kjærligheten med en norsk jente og flyttet til Norge. Jeg ble bare mer og mer begeistret for ham, og hvor dyktig han var i alle sjangerne. Han synger så fantastisk, og da han gikk til finalen forrige lørdag sto jubelen i taket ;o))

Mer under bildet.I går var det altså finale, og det sto mellom Adam og Didrik (Solli-Tangen). Begge to sang helt fantastisk, og det var virkelig spennende når det gikk mot slutten av programmet å vinneren skulle kåres. Til min store glede var det Adam som dro hjem seieren, og ble den ultimate entertaineren. En verdig vinner 💖

Nå var han også Bestisens favoritt, og vi hadde fått med oss at han skulle ha konsert i Lillestrøm Kulturhus 3. februar 2018. De billettene måtte vi bare skaffe oss, men da vi leste om konserten var ikke billettene lagt enda. Bestisen har undersøkt hver dag for å se om de var lagt ut. Vi tenkte at det var viktig å skaffe seg billetter så fort som mulig, spesielt hvis han skulle vinne. Nå gjorde han jo det, og billettene ble lagt ut i uken som gikk å vi sikret oss et par. Veldig glad for at vi gjorde det, for iflg Romerike blad så forsvinner de raskt. Gleder meg virkelig til den konserten...

#stjernekamp #musikk #konkurranse #entertainer #adamdouglas #konsert #Lillestrøm #kulturhus #favoritten #blogg

Endelig ordentlig høst i stua

 • 29.10.2017, 20:30

Det er en stund siden jeg hang opp høstgardinene mine og matchende duker, men så ble det ikke noe mer pynting... I går fikk jeg endelig ut fingeren og ordnet det siste... Litt løvblader (uekte) og andre ting som hører høsten til. Nå kjenner jeg at ting er på stell, og slik jeg vil ha det...

Det å pynte litt opp i heimen nå som det begynner å bli mørkt ute, gjør mørketiden litt mer koselig... I alle fall inne ;o))

Ettersom Bestisen var på besøk og det var finale i Stjernekamp, var det også greit å skeie ut littegranne med noe godt på bordet. Jeg hadde MM i skapet, de som ligner på Nonstop, og så hadde Bestis med seg en pose med potetgull.

Pynter du noe ekstra, bare for at det er høst?

#høst #pynte #stash #løv #pynt #godis #stjernekamp #blogg

På tide med høstrydding...

 • 29.10.2017, 15:43

Utenfor soveromsvinduene min har jeg to tujaer og en hagehortensia, og alle tre har vist tegn på at de trenger å klargjøres for vinteren. Hagehortenisa'n hang utover plenen, og de fine hvite blomsterballene var ikke lenger så fine. De hadde begynt å bli brune og stygge. Tujanene har ikke vært klippet siden i sommer, og trengte å formes igjen.

Derfor tok jeg med meg en stor plastsekk, og hagesaksen å gikk ut etter at jeg hadde ristet søvnen ut av kroppen... Sånn rundt den tiden når kirkeklokkene hadde sluttet å slå.

Jeg hadde ikke planlagt å være ute så lenge, så jeg droppet sokker i kloksene... Det dukker opp noen naboer mens jeg sto å jobbet, og da ble det til at jeg stoppet opp å skravla litt med dem. Oppholdet ute ble derfor litt lengre enn forventet, så jeg ble iskald på tærne og det gjorde nesten litt vondt.

Autumn pruning

Licensed from: VIPDesignUSA / yayimages.com

Når jeg var ferdig med å frisere buskene mine, var hele den store plastsekken smekkfull. Vanligvis pleier jeg å sette slike ting bak søppelsjakten, men siden det blåste så kraftig tok jeg ikke sjansen. Sekken ville mest sannsynlig ha veltet og alt avklippet blitt blåst utover...

Det var godt å komme inn i varmen igjen, og tine tærne mine igjen... Jeg lærer aldri, og det er ikke første gangen jeg har gått ut i tynne innesko uten sokker å blitt veldig kald på bena. Sist gang klarte jeg å bli sausa forkjølet pga av min dumhet.

#høstrydding #busker #tuja #hortensia #natur #blogg

 • Mat
 • I går laget jeg: Makaronigrateng A la Tone.

  • 29.10.2017, 14:53

  For et par uker siden postet Tone Voung Vinningland et innlegg på bloggen sin om en Makaronigrateng hun hadde laget, som jeg syntes hørtes så god ut at jeg ville prøve den selv. Du kan lese Tone's innlegg HER. I går skulle Bestisen komme for å se Stjernekamp finalen her hos meg, og da tenkte jeg at det ville være en fin anledning til å lage gratengen.  Dette er hva du trenger for å lage gratengen: 400 gr kjøttdeig/karbonadedeig, 2 - 3 kjøttpølser (avhengig hvor stor porsjon du lager), 200 gr makaroni eller mer for større porsjon, 1 til 2 glass med Al Forno Dolmio og revet ost på toppen. Avhengig av ovnen så stekes formen midt i ovnen på 200 C i ca 15 min eller til osten har fått en fin og gyllen farge.  Gratengen var altså så god at jeg kommer garantert til å lage den igjen, og igjen og igjen, hihi! For at det ikke skal bli så tungt, er det godt med litt salat til. Jeg brukte en kjøpt Middelhavssalat med litt ekstra ruccula til, men en hjemmelaget salat smaker jo selvsagt enda bedre ;o))

  Jeg anbefaler virkelig at du prøver denne retten, mmm supergod ;o))

  #mat #grateng #makaroni #kjøttdeig #karbonadedeig #dolmio #middag #salat #godt #www.fruvinningland.blogg.no #blogg
   

  Bare finværet ute 🍂

  • 28.10.2017, 11:58

  Jeg har ikke helt kommet i gang enda, og sitter med søvnen hengende igjen i øyekroken. Trøtt er jeg ikke, men jeg har bare ikke fått i gang hode og kroppen enda. Den kommer nok til å våkne når jeg drar fram skurebøtta og støvsugeren, men først skal jeg ha en kopp kaffe.

  Ute skinner sola og en lett vind får bladene på bjørka til å skjelve litt, en perfekt høstdag etter min mening 😊

  I kveld er det finale iStjernekamp, som jeg og Bestisen har fulgt med stor iver, og kampen står mellom Didrik Solli-Tangen og Adam Douglas. Sistnevnte hadde ingen av oss hørt om før programmet startet, men vi har blitt heftig og begeistret etter som serien har gått. Han har mestret alle sjangere med glans. Så i kveld heier vi på han, og håper at flertallet vil stemme han frem som vinneren. Vi skal forresten på konsert med ham på nyåret og jeg gleder meg virkelig.

  Jpeg

  Skal du finne på noe spennende i dag?

  #lørdag #søvn  #bøtteballetten #sovemorgen #sol #høstdag #lørdag #stjernekamp #blogg

  Jeg gikk meg en tur i byen

  • 26.10.2017, 23:30

  Etter å ha hatt verdens dårligste dag i går, med smerter både her og der og helt drenert for energi, har jeg hatt en veldig fin dag. Jeg lot bilen stå i garasjen og gikk til t banen. Det føltes veldig godt at energien var kommet tilbake, sånn at jeg orket å være mer i aktivitet igjen.

  Så når lunchen kom følte jeg for å ta meg en tur ut for å lufte meg litt, og gå rundt noen kvartaler. Det er lenge siden jeg har gått meg en tur, men det gjorde veldig godt å få rørt seg litt. Jeg sjekket akkurat helseappen, og jeg har tilbakelagt sånn omtrent 4,4 km med det jeg har gått til og fra t banen og lunchen.  Gamle fine bygninger rives over alt i Oslo, og etter ha gått ned ved Kirkeristen gikk jeg til venstre for å gå bort til Storgata igjen. Da hadde de revet nesten et helt kvartal, og holdt på å sette opp et eller flere nye bygg. Jeg har sagt det før, og jeg må si det igjen... Jeg liker de gamle bygningene bedre enn de nye, ettersom de har mer karakter. Nå må jeg nesten svinge nedom der om litt, for å se hva det er som blir bygget opp igjen.  Jeg hadde ikke hatt tid til å smøre matpakke før jeg dro på jobb i dag, så jeg stakk innom 7eleven for å kjøpe et par boller. Jeg ba om rosinboller, og han spurte meg en ekstra gang om det var det jeg skulle ha, noe jeg bekreftet. Da jeg kom på jobb og satte tennene i den første bollen, så var med sjokolade i stedet for rosiner... Jeg liker de også, men syntes kanskje de kan være litt vel søte noen ganger.

  Nå har denne damen tenkt å krype under dyna, for selv om formen er bedre i dag så begynner jeg allikevel å bli trøtt. Det er en ny arbeidsdag i morgen, den siste dagen denne uka før helgen starter ;o))

  Ha en riktig god natt folkens.

  #utpåtur #utpåturaldrisur #bytur #oslo #byfornyelse #rive #bygge #vondter #blogg

  Var det deg Frodith?

  • 26.10.2017, 17:03

  Jeg føyk igjennom rulledøra på Oslo City, og i hodet mitt hadde jeg bare en tanke. Det var at jeg skulle rekke t banen, som snart skulle gå. Klokka var omtrent 16:50 ish!

  Plutselig syntes jeg at jeg så et kjent ansikt, men var ikke helt sikker. Var det Frodith som hastet ut igjennom den samme døra? Jeg stoppet nesten opp da jeg kastet et blikk bakover, men så skulle jeg jo ha denne t banen da....

  Det var deg, var det ikke Frodith?

  #spørsmål #usikker #frodith #påveghjem #blogg

  Pakke i posten

  • 24.10.2017, 16:34

  I disse dager går jeg nesten å venter på pakker hver dag, hihi, og i dag kom det en ny en... Denne gangen var det kjørehanskene mine som kom ;o)) Jeg har ønsket meg et par lenge nå, helt siden de gamle jeg fikk av faren min gikk i stykker.

  For litt over en uke siden snoket jeg rundt på Wish, og da fant jeg akkurat det jeg så etter til en veldig gunstig pris. Mye av det man kjøper hos Wish er ikke ekte vare, men disse er ekte skinn og veldig behagelig å ha på seg. Nå bruker jeg de ikke bare når jeg kjører bil, men ellers også. Jeg liker ikke å dekke til fingertuppene mine, bare når det er ekstremt kaldt, og da er disse her helt perfekte. Det er av samme grunn jeg kun bruker pulsvanter 💖  Vanter/votter eller pulsvanter, hva foretrekker du?

  #shopping #kjøpe #kjørehansker #pulsvanter #blogg

  Hviledag...

  • 24.10.2017, 12:37

  Etter en lang dag på AHUS i går, trengte jeg virkelig å sove lenge i dag... Nå blir det jo sjelden sånn som jeg bestemmer, hihi, nei da jeg våknet litt før 8 i dag jeg. Lys våken, og ikke en sjanse til å sove noe mer. Så da sto jeg like godt opp, ryddet litt og ordnet med morgenstellet til kattene, og laget meg en god frokost. Sistnevnte er ikke noe jeg rekker hver dag...

  Jeg har en feriedag i dag også, og det er derfor jeg kan ha en hviledag i dag.

  Heavy Rain

  Licensed from: HomeStead Digital / yayimages.com

  Ute er det en grå og regntung dag, og det er egentlig veldig deilig å kunne tilbringe den inne i varmen. Varmeovnene står på, sånn at det er lunt og godt. Vinja ligger rett ut på senga mi og sover, mens Ronja ligger på det lodne skinnet på gulvet. Det er ikke noe jeg trenger i butikken, så jeg skal bare nyte dagen inne å se film på Viaplay...

  #hviledag #regn #grått #katter #sliten #feriedag #blogg

  Nå ble jeg sendt på gangen!

  • 23.10.2017, 11:56

  I dag er jeg med Bestisen til Akershus Universitetssykehus, for cellegiftskur no 5. Hun skulle møte kl 7:30 for å ta blodprøve, så denne damen måtte opp grytidlig i dag 😴

  Det var allerede lang kø til blodprøvetaking da vi kom, så det ble litt ventetid. Vi skravler jo i vei vi så tiden gikk ganske fort den.

  De har strenge regler inne på avdelingen, når de har en person inne til førstegangs kur. Da må pårørende ut av rommet når kuren starter. Derfor er jeg sendt på gangen, og sitter på Narvesen og nyter en rykende varm kopp kaffe.

  Bestisen trodde at hun bare skulle ha 2 behandlinger til, men de ville at hun skulle ha 3. Så da blir hun ikke ferdig før i begynnelsen av desember med siste kuren.

  Tidligere på morningen var det blå himmel og antydning til sol, men nå har det skyet over. Det blåser en ganske skarp og kald vind, så det er behov for litt varme klær når man skal være ute.

  Nå er snart forvisningen over, og jeg kan gå inn igjen 🤓

  #sykehus #akershus #universitetssykehus #ahus #cellegift #blogg

  Jeg måtte gå ut....

  • 22.10.2017, 23:13

  I 1974 kom filmen The towering inferno (Inferno i flammer), en katastrofefilm av høyeste rang den gangen. Jeg er litt usikker på om den kom på kino her i Norge i 1974 eller om det var i 1975. Filmen ble satt opp på Coloseum Kino på Majorstua, som den gangen hadde bare en sal. Den var vel den største i Oslo, og lerettet var gigantisk. Selvsagt skulle hele gjengen jeg vanket sammen med se filmen, og da skulle selvfølgelig jeg også det.

  Jeg var bare 13/14 år den gangen, og nå kan jeg vel innrømme at jeg var litt pysete når det gjaldt skrekk- og katastrofefilmer. Omtrent midt i filmen begynte jeg å skjelve over hele kroppen, og det var ikke for at jeg frøys... Jeg hadde aldri sett en sånn film før, for det så veldig ekte ut når menneskene ble brent i hjel. Det var så skremmende, og jeg reagerte med å skjelve noe så forferdelig at jeg måtte gå ut av salen. Ute i gangen var det en kafe, så jeg gikk dit å satt meg. Han som sto bak disken så at jeg ikke hadde det noe godt, og kom bort med en kopp med kaffe. Jeg hadde aldri drukket kaffe før, så jeg tok litt sukker i for å få den i meg.

  Mer under bildet....  Etter å ha roet meg litt gikk jeg inn i salen igjen, men jeg satt meg ikke på plassen min. Jeg så resten av filmen fra inngangspartiet til salen. Filmen hadde 16 års grense, så jeg var egentlig ikke gammel nok til å se filmen. Sånn i ettertid så burde jeg vel egentlig ikke ha gjort det heller.

  For den som ikke har sett filmen, så handler den om at det begynner å brenne i det nybygde høyhuset (glasstower) i San Francisco. Akkurat denne kvelden som brannen starter, så er det åpningfest i øverste etasje i huset. Alt av prominente gjester er invitert, og deltar på festen. Brannen starter en del etasjer under festen, og man kan jo tenke seg hvordan dette utvikler seg. Nesten alt som kunne krype og gå av kjendiser på 70-tallet hadde en rolle i filmen.

  Nå har jeg sett filmen flere ganger siden, både som ungdom og som voksen å syntes ikke den var så skremmende. Årsaken til det er vel kanskje at jeg har blitt mer vant til å se slike filmer, og lar meg ikke skremme så lett lenger... Vel ikke av katastrofefilmer i alle fall, skrekkfilmer derimot klarer jeg aldri å venne meg til!!  Jeg måtte jo ha med et bilde av heltene i filmen, Steve McQueen som spiller Chief i brannvesenet og Paul Newman som spiller arkitekten som har tegnet høyblokka. I midten Faye Dunaway som spiller Paul Newmans kone.

  Har du sett filmen, den gangen eller nå?

  #film #katastrofefilm #katastrofe #infernoiflammer #thetoweringinferno #redd #urolig #skremt #stjernespekket #blogg

  Dette hører jeg på akkurat nå...

  • 22.10.2017, 16:39

  Når det gjelder musikk så er jeg nok en person som liker alt..., og da mener jeg alt også. Hva jeg lytter på kommer litt ann på i hvilket humør jeg er i akkurat der og da.

  Akkurat nå følte jeg for noe rolig og behagelig... Det finnes ingen som kan få meg helt avslappet og harmonisk som Medwyn Goodall, og derfor falt valget på ham og albumet Stepping Stones - the Very Best of... De ble utgitt nå i 2017, og er en fin blanding av ting har har produsert. Å bare for å ha sagt det, mannen har produsert veldig mye vakker musikk.

  Sjekk ut albumet på Spotify hvis du føler for avslappende og behagelig musikk ;o))  #musikk #harmoni #stemning #medwyngoodall #blogg

  🍂 Leafes are falling 🍁

  • 22.10.2017, 16:10

  The leafs are falling
  one by one.
  The sunny days
  will soon be gone.

  Yellow, orange, brown and green,
  the colours of
  Autumn can be seen.

  The wind, the rain,
  the sun shines through.
  It's colder now
  for me and for you.


  Dette diktet er ikke laget av meg, men noe jeg fant på nettet uten noen forfatter.

  Bare i løpet av et par dager har mange av trærne i skogen ovenfor, og buskene rundt blokkene mistet det meste av bladene sine. De fine fargene vi hadde for bare litt siden er mer eller mindre borte. I dag virker alt veldig trist og grått, ettersom det det regner og er litt tåkete ute. Noen solstråler vil nok gi litt mer liv i naturen, men hvis vi skal stole på yr.no så må vi nok vente noen dager.

  #natur #høst #høstbilder #vær #høstdikt #blogg

  Over grensa på handletur...

  • 22.10.2017, 13:39

  Det er ikke ofte jeg står opp mens det fortsatt er mørkt på en lørdag, men i går måtte jeg det... Bestisene Anne og Terje og jeg hadde avtalt at vi skulle dra en tur til Nordby shopping for å fylle opp i skapene. Det var litt tynt med forskjellige ting, som kylling, god fiskesaus, karbonadedeig, oppvaskmiddel, tannpasta og Listerine...

  Vi liker å reise tidlig sånn at vi får handlet ferdig i matbutikken innen butikken fylles opp av handleglade nordmenn. Det verste jeg vet er å gå i kø når jeg skal handle... Da klarer jeg ikke å konsentrere meg om det jeg skal og ender opp med å glemme noe av det jeg har tenkt til å handle.  Det er lenge siden vi har vært der på en lørdag, så jeg var sikker på at det ville være mange mennesker der. Jeg tenkte først at folk ville dra senere på dagen, men det ble ikke så fult som jeg trodde det ville bli.

  Etter at vi var ferdig i matbutikken og skulle tilbake til bilen å stue varene, traff vi fetteren min og kona hans. De har hytte rett ved grensen, og hadde vært nede for å skru av vannet og slike ting som er nødvendig når vinter nærmer seg. Det var lenge siden jeg hadde sett og pratet med dem, så det var veldig hyggelig. Når varene med stor presisjon hadde blitt stuet inn i bilen, stakk vi opp på Joe's Diner for en matbit og en kopp kaffe ☕

  Etter å ha slappet av en liten stund, gikk vi en liten runde til for å handlet inn det siste vi skulle ha... For å slippe å lage middag når vi kom hjem, spiste vi på Nordby Wok. Deilig asiatisk buffe til 129,-, vanligvis noe rimeligere i ukedagene. Veldig greit med en buffe, for da kan man spise akkurat hvor mye man orker, fylle på så mange ganger man vill. Da vi skulle finne et bord, var det ingen ledige... Det tok heldigvis ikke mange minuttene innen det ble ledig. For første gang i mitt liv spiste jeg blåskjell på asiatisk vis, og til min store overraskelse så likte jeg det. 

  Når jeg kom hjem var jeg rask til å pakke bort alle varene mine, sånn at jeg kunne få resten av kvelden fri...

  #shopping #nordby #shoppingsenter #handle #joesdiner #nordbywok #blogg

 • Mat
 • Dette ble bare klin

  • 19.10.2017, 12:01

  For en stund siden bestilte jeg noen cilikonformer hos Wish, til å steke amerikanske pannekaker i. Jeg hadde sett en reklame på TV om hvor enkelt å greit det var, og da de ikke kostet så mye bestilte jeg et sett.

  Nå er det ikke noe problem å steke dem på frihånd, men jeg elsker jo duppeditter å tenkte at det kunne være greit å prøve.

  Det ble en sen frokost her, og da tenkte jeg at nå skulle jeg lage amerikanske pannekaker. Det var greit med noe litt kraftigere sånn ut på formiddagen.

  Jeg fant en oppskrift på nettet som så grei og fin ut å laget raskt røren. Den ble fort kjukk, men jeg lot den svelle litt ekstra allikevel.

  Iflg beskrivelsen skulle man fylle formene helt opp, men jeg fikk nok litt for mye opp i et par av dem. Det var ikke der det gikk feil, nei da!! Formene lå ikke ordentlig nede i pannen, og røren rant ut på undersiden som man kan se på bildet.

  Det ble bare klin og det gikk ikke å flippe formen rundt, for det hele hadde blitt til en stor. Jeg hadde vel en liten mistanke om at kor sånt kunne skje. Resten av røren ble stekt på den gode gamle måten, og da gikk det mye bedre.

  Jeg brukte en liten panne, men jeg tror resultatet ville ha blitt det samme om jeg hadde valgt en større. Formen blir for lett, og klarer ikke å holde igjen røren.

  #pannekaker #amerikanskepannekaker #mat #steke #klin #cilikon #former #blogg

  Mørket kommer

  • 19.10.2017, 09:25

  Nå begynner det å bli mørkt både om morgenen og kvelden. Da er det på tide å finne frem refleksen å feste den på jakken til både barn og voksne, vesken og på hunden når den skal ut på luftetur.

  Det er refleksdagen i dag, men vi burde egentlig ikke trenge å bli minnet om å bruke refleks.... Mange er flinke til å gjøre seg synlig i mørket, mens andre har mange undskyldninger for hvorfor de ikke bruker det. Med hånden på hjerte må jeg vel innrømme, at jeg ikke er så flink hele tiden...

  #refleks #brukrefleks #synlig #påminnelse #viktig #blogg

 • Jul
 • Jeg klarte ikke å la være..

  • 18.10.2017, 21:33

  At butikkene ruster opp til jul allerede nå i oktober har vært merkbart en stund, og jeg syntes jo selvsagt at det er litt i tidligste laget. Nå trenger jeg jo ikke å kjøpe noe da....

  Som sagt jeg trenger ikke å kjøpe, men det er ikke alltid like enkelt å la være 😉 På veg hjem i dag dro jeg innom Meny på Bryn for å kjøpe noen småting, og da kom jeg forbi en stor pall med forskjellige pepperkaker. Jeg fikk helt vann i munnen, og klarte ikke å gå forbi pallen uten å legge en av boksene i handlekurven.

  Nå har jeg akkurat smakt på dem, men jeg kan ikke si at Berthas Pepperkakefigurer overbeviste på smak. Helt greie å dyppe i kaffekoppen, men det er ikke de jeg kommer til å kjøpe inn når jula nærmer seg. Bake selv, tenker du... Niks, det kommer ikke til å skje selv om de hjemmelagde smaker bedre. Grunnen er at jeg ikke spiser så mye pepperkaker at det er verdt slitet.

  Skal du bake til jul, eller blir det kjøpte kaker?

  #jul #kaker #pepperkaker #hjemmelaget #kjøpte #bake #blogg

  Du vet det er høst når....

  • 17.10.2017, 21:00

  Kaktusen kommer med knopper og begynner å blomstre 😍 Jeg har fem stykker hvorav kun to kommer igjen hvert år med blomster. Begge to står i det ene soveromsvinduet mitt, og der er det en fin og kjølig temperatur. Av erfaring så vet jeg at ingen av dem liker seg når varmeovnene blir satt på utpå høsten. Da er sjansen stor for at de kaster knoppene før de rekker å springe ut.

  Vanligvis pleier disse to kakketussene mine å vente litt med å komme med knopper, slik at de blomstrer når november kommer. I år er de altså litt tidlig ute, men jeg klager ikke av den grunn. De er ikke like disse to, den ene er som du kan se på bilde mer lakserosa mens den andre er hvit med litt antydning av rosa. Den har ikke slått ut i blomst enda.  Begge kakketussene har vært min mor sine, og derfor passer jegseg litt ekstra god på dem. Mulig jeg er litt merkelig, men det gjør meg mer trist  når en av min mors gamle planter ikke vil mer, enn om det er noen av de jeg selv har kjøpt. Det er liksom noe godt ved tanken på å holde liv i de plantene som hun puslet så med. Damen hadde grønne fingre, noe jeg dessverre ikke har.

  #kaktus #blomster #knopper #natur #novemberkaktus #blogg

  Litt grått ute i dag, men jeg er happy for det ;-)

  • 17.10.2017, 09:51

  Det er alltid like spennende å kikke ut bak rullgardinen når man står opp, for å se hva slags vær det er ute. I dag var det bekmørkt, overskyet og veldig vått etter kvelden/nattens regnvær. Mer skal det vist komme også ut på ettermiddagen...

  Tro nå ikke at jeg er nedstemt av den grunn, langt i fra... Jeg våknet litt før alarmen i dag, og følte meg helt utvilt å veldig opplagt. Det er ikke noe som skjer hver dag, så det skal jeg nyte til det fulle. Formen var så bra at jeg lot bilen stå i garasjen, og så gikk jeg ned til t-banen... Tenkt om alle dager var så gode, sukk ;o))

  misty forest
  Licensed from: gufoto / yayimages.com

  #grått #trist #vær #regn #form #våken #opplagt #blogg

  Frokosten ble til lunch..

  • 15.10.2017, 13:41

  I dag våknet jeg til lyden av kirkeklokkene som dundret oppe i klokketårnet, ganske så nære soveromsvinduet mitt. Da var klokka ca 10, men jeg skal ikke syte av det for jeg hadde faktisk satt alarmen på samme klokkeslettet. Det er deilig å sove lenge, men jeg prøver å ikke ligge lenger enn til kl 10, for ellers blir hele dagen ødelagt.

  Heldigvis så er formen igjen på oppadgående, men jeg har fortsatt feber og føler meg litt ør i hode. Derfor blir det en dag inne i godstolen med strikketøy og noe varmt i koppen.

  Breakfast

  Licensed from: alenkasm / yayimages.com

  Frokosten min ble vel egentlig til lunch i dag siden det ikke er lenge siden jeg spiste... Nå er jeg vel egentlig ikke noe frokostmenneske akkurat. Jeg eier ikke matlyst tidlig om morgenen, så å spise første måltidet sånn rundt kl 10 er egentlig ganske greit for meg ;o))

  Når man bor i blokk er det ikke alltid at dagen blir helt som man har tenkt seg... Jeg hadde sett for meg en stille formiddag uten noen forstyrrende elementer, og valgte selv å ikke ha på noe musikk, radio eller tv. Et par av naboene hadde litt andre planer, og fra en strømmet det heftige discorytmer mens fra den andre var det gårsdagens Stjernekamp som sto på menyen. Nå liker jeg begge deler, men kanskje ikke samtidig... Sånn er det når man bor i blokk, og helt ærlig... Så liker jeg det ;o))

  Ha en fin søndag da folkens ;o))

  #sovemorgen #kirkeklokker #støy #oppe #frokost #lunch #nabo #lyder #søndag #blogg

  På flyttefot...

  • 15.10.2017, 12:01

  For en uke eller to siden kom det en stor flokk med med stær, som mellomlandet her i borettslaget mitt. Dette er noe de gjør hvert eneste år, og det er så flott å se på dem der de sitter oppe i trærne og nede på bakken. Fjærene så glinsende å vakre :o))

  Jeg hadde veldig lyst til å ta bilde av dem, men det skulle ikke bli sånn... Så kom jeg på at jeg hadde jo tatt et "kjempefint" bilde av flokken for en god del år siden, og i går dukket jeg inn i fotoalbum etter fotoalbum å fant det jeg lette etter. Hukommelsen er en rar ting, for bildet var jo ikke så bra som jeg så for meg.   Kvaliteten er litt bedre enn du ser det her, for dette bildet tok jeg med iPhonen rett fra albummet. Det er et veldig blankt og glosset bilde så det var ikke så lett. Uansett så var det ikke kvaliteten som var det viktigste i dette tilfellet, men at jeg faktisk hadde et bilde av stæren ;o))

  #natur #fugler #stær #flyttefot #trekkfugler #flokk #blogg

  Tidlig lørdag morgen..., og jeg var våken!

  • 14.10.2017, 15:47

  Før jeg gikk å la meg i går var jeg litt ekstra varm i kindene, tørr i halsen og litt sånn susete i hode, men jeg tenkte ikke så mye over det da. Når jeg krabbet under dyne og la meg sovne var jeg borte med en gang, og jeg sov godt igjennom hele natten. Jeg våknet grytidlig i dag kl 7:30 med feber, vondt i halsen og hode...., igjen!!

  Ute var det en fin høstmorgen med blå himmel, og en sol som ikke helt hadde gnidd søvnen ut av øynene enda.   Det lå et lag med tåke over Østensjøvannet da jeg kikke ut, så jeg tok med kamera ut på balkongen og tok noen bilder. Litt frisk temperatur var det jo, men så var det også ganske tidlig på morgenen. Jeg er ikke så veldig glad i tåke når den ligger som et lokk over alt, men det gir jo noen flotte bilder ;o))  Disse 3 siste bildene tok jeg med iPhonen min da jeg var ute å kastet søppel på morningen. Etter gårsdagens kraftige regn hang det dråper over alt, men det var det ikke så enkelt å fange med mobilkamera. Jeg angret litt på at jeg ikke hadde puttet Sony-kamera mitt i lommen i stedet.... Jeg var som sagt ikke helt i toppform, så jeg orket ikke å fly inn og så ut igjen....

                                                          

  #photo #høst #bilder #natur #dråper #planter #blomster #blogg
   

  Jeg sorterer og sorterer...

  • 14.10.2017, 14:25

  I går etter at jeg kom hjem ryddet jeg i kjøleskapet, og fikk samlet sammen annet rusk og rask som skulle kastes. Ettersom det styrtregnet orket jeg rett og slett ikke å gå ut med alle posene mine da, og satte dem i en krok på kjøkkenet til i dag. Vinja skal jo være med når jeg gjør noe, og søppel er jo spennende.....  Det er ikke alltid like lett å sortere hva som skal hvor, men stort sett går det ganske greit. Vi sorterer jo i papir, plast, matvarer og alt det andre hver for seg. Hihi, jeg burde kanskje ha ryddet litt i skohyllen før jeg tok bilde, for der var det rotete....!!!  Her om dagen oppdaget jeg at vi hadde fått nytt søppelskur til papir, og jeg syntes virkelig det var smart og fint. Det beste med skuret er at nå er det kun en liten sprekk til å putte papiret i. Det gjør at alle må dele opp store pappesker og lignende, for å få kastet det. Jeg har alltid gjort det, for på den måten ta ikke pappen så stor plass. Andre har ikke tenkt i de baner, og det har resultert i at kontainerne blir unødvendig fulle lenge før hentedagen... Skal bli interessant å se hva folk gjør nå!!!

  #søppel #sortering #kildesortering #søppelskur #blogg

  Søndagens preken

  • 14.10.2017, 09:27

  Denne lånte jeg en gang av Sizz Huzzbænd, fra hennes Facebook. Hun hadde egen blogg her for et par år siden, hvor hun også la ut en spennende krim fortelling. Noen av dere husker henne sikkert.

  Den nye presten var svært nervøs på sin første preken. Han spurte biskopen om råd til neste preken.Biskopen forklarte at neste søndag heller du litt vodka i karaffelen. Presten gjorde det og neste søndag talte han så det ga gjenlyd over hele prestegjeldet. Etter prekenen lå det en lapp på kontoret, fra biskopen:

  1. Neste gang bør du nippe, og ikke drikke alt sammen

  2. Det heter ti bud og ikke tolv

  3. Det var tolv disipler og ikke ti

  4. David drepte Goliat med en slynge, han banket ikke dritten ut av idioten

  5. Vi omtaler ikke vår frelser, Jesus Kristus og hans apostler som Jens Kristian og gjengen hans

  6. Vi omtaler ikke korset som den fordømte planken

  7. Faderen, sønnen og den hellige ånd omtales ikke som gamlingen, junior og spøkelset

  8. Neste uke opptas kollekt til de fattige og ikke til den jævla bomsen

  9. Neste gang GÅR du ned fra prekestolen, ikke skli på gelenderet

  God (kirke)søndag!

  #preken #prest #humor #kirke #blogg

  Freddan' er her ;-)

  • 13.10.2017, 11:39

  Denne dagen startet med rykk, og med det mener jeg at jeg klarte å sovne igjen etter at jeg hadde slått av alarmen. Det skjedde så fort at jeg ikke merket at Jon Blund kom å strødde søvnpulver i øynene mine. Jeg våknet av at min firbente vekkeklokke Vinja, kom å hoppet rett opp på magen min. Sånt våkner man i alle fall av, og da fikk jeg også fart på meg...

  Autumn wood
  Licensed from: Lazarenko / yayimages.com

  Ute var det enda ganske mørkt, men heldigvis oppholdsvær... Det var litt annerledes i går morges, for da styrtregnet det når jeg sto opp å alt var egentlig ikke noe særlig innbydende. Etter hvert som det lysnet i dag kom sola også fram, men det var frisk ute med knakke + 4C så jeg dro glidelåsen på boblejakka langt opp da jeg kom ut.

  Fredag er jo helt klart den beste dagen i uken, for da vet man at etter endt arbeidsdag har man to dager helt til eget bruk. Hvor man kan sove lenge hvis man ønsker det, eller stå opp tidlig å sitte med kaffe- eller tekopp å se dagen våkne til liv ;o))

  I går sendte jeg med beste vennen Terje en pose med boller til min kjære bloggvenninne Tone i Haugesund, som har bloggen fruvinningland.blogg.no. I dag har hun kost seg med bollene, og skrevet et utrolig flott og rørende innlegg på bloggen sin, og det kan du lese om HER.

  Håper alle får en strålende fredag ;o))

  #sove #bråvåkne #katter #vinjathecat #findag #sol #boller #www.fruvinningland.blogg.no #haugsund #vennskap #blogg

  Hvordan går det egentlig?

  • 12.10.2017, 23:09

  Da jeg for snart 14 dager siden begynte å jobbe for fult igjen, så var jeg langt i fra sikker på at det var det rette å gjøre.. Har det vært plain sailing? Nei jeg kan vel ikke akkurat påstå at det har vært det. Jeg har vondt i nakke og skuldre hver dag når jeg går hjem, men heldigvis ikke så ille som det har vært. 

  Jeg lovet meg selv at jeg skulle være flink til å reise meg å gå vekk fra PC'n for å ta pauser, og strekke på kroppen. Har jeg klart det, nei jeg har jo ikke gjort det. Disse pausene som nå ikke eksisterer er så viktig for kroppen min, for de vil gjøre at jeg ikke stivner til å får vondt. Realiteten er at når jeg sitter for lenge stille, er det ikke bare nakken som protesterer. Nei, da stivner også hofter og knær, noe som gjøre det nesten håpløst å bevege seg... Jeg må liksom stå litt på stedet vil å tråkke litt før jeg, klarer å komme meg videre. Kanskje greia er at jeg må sette på en påminnelse på telefonen når jeg skal ta pause... Jeg kan jo prøve så får vi se om fungerer.
   

  work desk
  Licensed from: vector1st / yayimages.com

  Jeg har nok også vært ekstra sliten når arbeidsdagen er over, kanskje mest første uken. Denne uken syntes jeg at det begynner å bedre seg, så det er vel bare noe som må gå seg til tenker jeg.

  Så ja, hvordan går det egentlig? Det går vel egentlig ganske greit ;o))

  #arbeid #jobb #friskmeldt #fulltid #vondter #nakke #skuldre #knær #hofter #kropp #helse #blogg

  Det er aldri kjedelig....

  • 11.10.2017, 20:48

  Når man bor sammen med en eller flere katter, er det aldri kjedelig i heimen. Det skjer alltid noe, enten som irriterer meg så jeg nesten går i flint, eller så får jeg latterkrampe...  I går var det den dagen hvor det ikke var så festlig, for da hadde en av dem kastet opp, noe som skjer fra tid til annen. Problemet var bare det at jeg så det ikke å trampet rett opp i det så det sa plask... I dag har de jaktet på hverandre rundt i heimen og ute på balkongen.  Her har Ronja "gjemt" seg bak gardinet, og der sitter hun og lurer på søsteren som er ute på balkongen. Når Vinja kommer inn bykser Ronja fram, og det eneste jeg kan se er en gigantisk grå hårball. Så løper de etter hverandre, og stopper opp litt innimellom for å småsloss 😆  Vinja flykta tilslutt opp på klatre/klorestativet ute på balkongen, for å få litt fred for søsteren. Der satt hun en stund å mjauet til regnværet utenfor, men hun var villig til å bli kost litt med av mamsen sin, hihi!!

  Nå som høsten har kommet, og det begynner å bli kaldt ute. Når det skjer orker ikke jeg å la balkongdøra mi stå open hele kvelden, og det er der det blir en konflikt mellom Ronja og meg. Hun vil at døra SKAL være åpen hele tiden, sånn at hun kan løpe ut og inn. Ikke minst sove ute i stolen, og med den kjukke pelsen hun har er jo ikke det noe problem. Jeg har ingen kjukk pels, så jeg syntes ikke det er like behagelig, brrrr!!

  #katter #ronja #vinja #utoginn #leke #katteliv #levemedkatter #kjæledyr #blogg

  Det blomstrer fortsatt...

  • 09.10.2017, 11:10

  Jeg var ute og ruslet litt omkring blokkene her om dagen, og det er fortsatt en del blomster og planter som holder stand. De som fortsatt insisterer på å blomstre, har ganske sterke farger så de syntes ganske godt nå som mye av bladene forsvinner på busker å trær omkring.

  Alle bildene er tatt med iPhonen min, da jeg selvsagt ikke hadde tenkt på å ta med meg noe fotoapparat. Jeg syntes nå at de ble ganske klare og fine, hvis jeg skal være ærlig å det skal man jo ;o))  #natur #blomster #farger #utpåtur #blogg

  Bestisen har fått sopp

  • 08.10.2017, 23:21

  Hihi, ja nå er det ikke akkurat hun som har fått sopp, men en av plantene hun har i vinduet... Jeg så plutselig noe nede ved stammen som egentlig ikke skulle være der. Denne planten har kun en brun stamme, og masse grønne blader. Så når noe lysegult plutselig dukker opp helt nede ved stammen, ja da blir man litt forundret...

  Det var jo ikke bare en sopp heller, men flere som er på veg opp akkurat i jordskorpen. Vet ikke hvilken sorts sopp dette er? Kanskje noen av dere vet det??  #natur #plante #stamme #sopp #blogg

  Gi-bort-boller

  • 08.10.2017, 17:07

  På formiddagen i dag satte jeg i gang med å sette en bolledeig, og denne gangen brukte jeg den jeg pleier å bruke. Det var ikke noe i veien med den jeg så meg nødt til å bruke sist, fordi jeg ikke hadde alt jeg skulle bruke til min vanlige deig, men jeg syntes den ble for tett... Sikkert min egen skyld, for den gikk kanskje litt lenge i kjøkkenmaskinen.

  I går kveld da jeg var hos Bestisen kom jeg på at jeg igjen hadde glemt å kjøpe Kesam, men heldigvis for meg så var Kiwi oppe såpass lenge at jeg fikk tak i det, og da ble det baking som planlagt allikevel.  Hver eneste gang jeg baker, og skal smelte smør og melk som jeg skal røre ut gjæren i... Ja, da blir den alltid for varm, så jeg må vente i evigheter til den bli lunken nok til å tømme over gjæren. Jeg vet jo dette, men allikevel gjør jeg.... Nå kunne jeg sikkert ha satt kjelen i kaldt vann for å gjøre ventetiden kortere, men jeg gjorde andre ting i mellomtiden....  Etter noen timer ble dette det ferdige produktet, og jeg var med gang litt usikker på om de var ordentlig stekt da de var så lyse. Så jeg stekte dem litt lenger enn de egentlig skulle, men de ble ikke noe brunere... Penslet de med egg og melk, og det kan nok tenkes at jeg hadde litt for mye melk i.... 

  Jeg tok akkurat en smaksprøve av en av de blekeste bollene, og det var ikke noe i veien med steketiden på den. Bare for å ha sagt det, så var den knakende god ;o)) Oppskriften har jeg lagt ut i et tidligere innlegg HER.

  Til torsdagen skal noen av disse bollene ut på en ca 45 minutter 🛫 flytur... 😉

  #bake #gjærbakst #boller #mat #hveteboller #blogg

  En fin høstdag....

  • 07.10.2017, 13:01

  Det var deilig å våkne opp til skinnende sol i dag igjen, og samtidig kjenne at formen igjen var tilbake der den burde være. Gårsdagen startet ikke så bra for denne damen... Nei, jeg startet ganske tidlig med ufrivillig trim mellom soverommet og toalettet. Heldigvis roet det seg utover formiddagen, og formen bedret seg betraktelig.

  Ut på dagen måtte jeg ut en tur for å ordne noe, og på veg hjem igjen dro jeg innom Meny for å kjøpe kattemat. Det var egentlig bare det jeg skulle kjøpe, men vel inne i matbutikken var det alt annet en kattemat som havnet i handlekurven. Det var ikke før jeg kom hjem jeg innså hvor glemsom jeg hadde vært, og da var det bare å dra ut igjen. Ettersom det var så fint vær, gikk jeg opp på Kiwi å fikk kjøpt kattematen. Ettersom jeg ikke var helt i slaget, ble jeg veldig sliten så resten av kvelden satt jeg mest å halvsov....  Noen av sommerplantene klamrer seg fast og blomstrer fortsatt ut i bedet rundt om blokkene her jeg bor... Det blir nok ikke lenge før de må gi slipp, og gå i dvale til neste vår. De fleste av blomstene vi har rundt her er stauder, noe som er både praktisk og økonomisk. Vi ryddet litt opp i det ene bedet når vi hadde dugnad i våres, for de plantene vi hadde passet ikke helt. De ble ikke helt det vi hadde trodd de skulle bli...

  Litt oppdatering på Bestisen ;o)) I går fikk hun reise hjem fra sykehuset, bare dagen etter operasjonen. Hun følte selv at hun orket det, og syntes nok at det var godt å komme hjem igjen. Årsaken til at hun var i "så god form", var at kirurgen hadde benyttet seg av kikkhullskirurgi, noe som ikke er så stor påkjenning på kroppen. Kusinen og jeg skal en tur til henne i kveld, og vi tar med oss det vi skal spise å ordner med, så slipper hun å styre så fælt.

  Det har bare blitt snarturer innom bloggen for å skrive et innlegg, men jeg har ikke fått lest så mange av deres innlegg og kommentert... Akkurat det er noe jeg alltid koser meg med, men etter at jeg begynte å jobbe for fult på mandagen har jeg ikke hatt så mye energi til det....

  #høst #blomster #planter #stauder #syk #uvel #operasjon #besøk #blogg

  Det kom to pakker i dag

  • 05.10.2017, 23:05

  Når jeg kom hjem i dag, var det med stor iver jeg åpnet postkassen for å sjekke om det lå noen flere pakker til meg. Til min store glede så lå det to små poser fra Kina der. Jeg har bestilt flere smykker fra Wish, og jeg var så nysgjerrig på hvem av dem som kom.

  Ettersom jeg er "STOR" fan av Outlander, bestilte jeg flere smykker relatert til serien, og det var to av disse som kom i dag. Den ene var en nøkkel med en øyenstikker/dragonfly på, og så var det Jamie Fraser's nål med familiemotto på. Dette er ikke originalsmykkene, men ganske gode kopier. Jeg ble superglad da jeg åpnet opp pakkene å så at det var akkurat disse som kom ;o))  #bestilling #shopping #wish #kinapost #outlander #smykker #anheng #nål #blogg

  Velvære for føttene

  • 05.10.2017, 20:23

  En av de tingene jeg gjør jevnlig er å dra til fotpleie for å stelle føttene mine. I dag hadde jeg time hos Manglerud Velvære, og føttene mine trengte virkelig litt TLC for jeg har ikke vært noe snill med dem i det siste.

  Den timen jeg er der er himmelsk, lene seg tilbake i en behagelig stol mens jeg drikker en god kopp kaffe. Føttene blir sakte men sikkert myke og medgjørlig i det varme vannet. Så kommer en liten sekvens som ikke alltid er så behagelig, nemlig inngrodd tånegler på storetærne. Akkurat det kan til tider være ganske smertefult. Ikke i dag, da gikk det veldig greit. Ettersom jeg trår feil på begge føttene, får jeg alltid problemer med storetærne mine......  Hele seansen avsluttes med at Randi, fotterapeuten, smører inn føttene og leggene mine med en deilig krem å så masserer hun dem... Det er både vondt og godt på en gang, vondt for at føttene og leggene er slitne og så godt når det løsner opp. Jeg kunne ha sovnet der jeg satt mens hun masserte, for det var bare så behagelig, mmmmmmm 😍

  Går du ofte til fotpleie, eller annen form for velvære?

  #velvære #fotpleie #føtter #massasje #manglerudvelvære #manglerud #blogg

  Fram med boblejakka..

  • 05.10.2017, 11:04

  I dag var jeg veldig glad for at jeg ikke hadde dratt vinterjakkene opp på loftet før sommeren, som jeg egentlig hadde planlagt å gjøre... Gradestokken viste så vidt + 2C da jeg sto opp, og litt mer i det jeg hastet ut av døren. På denne kjølige dagen klarte jeg å forsove meg, men etter å ha stresset rundt som en virvelvind en stund klarte jeg å hente inn tapt tid, puh!

  Det var godt å ha på boblejakken i dag, for det var kjølig ute... Jeg har lett for å fryse pga av kroniske betennelser i kroppen, og da er det viktig at jeg holder meg varm.

  October Morning Frost
  Licensed from: brm1949 / yayimages.com

  Noen bekjente som bor litt utenfor Oslo måtte jammen fram med is-skrapen til morgenen, men det slapp jeg siden min bil står i garasjen. Jeg kjører fortsatt ned til t-banen, men når det blir kuldegrader ser jeg ikke noe poeng i å dra ut bilen. Da har den det bedre inne i garasjen, og så får madammen bruke bena i stedet ;o))

  I dag skjer det, Bestisen skal endelig får operert ut svultsen. Hun fikk vite i går at hun var no 2, men akkurat når hun skal inn vet hun ikke enda. Sjekket nettopp med henne, og hun ligger i sengen å venter. Iflg det hun sa hadde legen sagt at de kom til å gå for kikkhullskirurgi, noe som betyr at hun vil komme seg igjen raskere enn hvis de hadde valgt åpen kirurgi. Å det er jo veldig positivt ;o))

  Oslo bader i sol i dag, og selv om det var litt kjølig på morgenen er det en fantastisk dag ute ;o))

  #kjølig #kaldt #fryser #boblejakke #vinterjakke #operasjon #radiumhospitalet #svults #blogg

  Pakke fra Wish

  • 04.10.2017, 11:09

  Noen ganger må man vente i evigheter på det man bestiller, mens andre ganger kommer det lenge før datoen leverandøren har satt.

  Jeg har jo som jeg har fortalt før bestilt en del fra Wish, og har jo stadig noen små bestillinger inne. Jeg er i grunnen veldig fornøyd med det jeg får derfra, men jeg er jo så utålmodig å klarer nesten ikke å vente... Ventetiden er ulidelig, hihi 😳

  I går kom dette søte smykke, som jeg bestilte for noen uker siden. Det er ikke noe ekte ved noe av det, men det er ikke alltid så viktig for meg. Jeg likte det da jeg så det på bilde, og likte det fortsatt da jeg åpnet pakken i går.

  Stenene ser nesten røde ut på bildet, men de er faktisk rosa, hva ellers 😊 Er jo veldig glad i rosa jeg vettu!

  #smykke #rose #uekte #stener #anheng #bestilling #blogg

  Nå var det nok....

  • 03.10.2017, 22:05

  For en tid tilbake fortalte jeg om alle disse amerikanske mannfolka, som har begynt å følge meg på Instagram og som sender private meldinger. Det er de samme klissete meldingene hver eneste gang, og jeg kjente at jeg ble så lei at jeg hadde mest lyst til å spy. Det har ikke blitt noe bedre den siste tiden, nesten verre.....!!

  I dag var begeret fult, og jeg hadde fått nok av hele gjengen. Jeg satte meg ned å gikk inn på lista over de som følger meg, og jobbet meg sakte men sikkert nedover. Omtrent 90% av dem hadde private IG-kontoer, og de resterende 10% hadde noen få bilder. Alltid med mindreårige barn eller et eller flere dyr.... Ingen av disse har likt eller kommentert på noen av bildene mine, men de sender da i stedet private meldinger, hvor de forteller meg hvor ung og vakker jeg er.... Særlig, kjøp briller altså!!  Jeg blokkerte dem alle sammen en etter en, og innen jeg var ferdig så hadde jeg 222 mindre følgere. Det var en lettelse å endelig bli kvikk dem, og heretter kommer jeg til å fjerne dem med en gang de legger meg til så slipper jeg å forholde meg til dem lenger.

  Når jeg gikk igjennom dem, oppdaget jeg også at mange av disse profilene bare var tull. Som for eksempel, så følger jeg en amerikansk Country artist som heter Trace Adkins. Jeg oppdaget at jeg hadde over 40 profiler som alle påsto at de var hans offisielle profil. I tillegg kom jeg over bilde av samme mann 6 ganger på forskjellige profiler, og han hadde ikke samme navn på noen av dem. Det sier jo kanskje litt om hva dette er for noe!!

  #opprydding #instagram #følgere #falske #blokkere #blogg

  Jeg nesten spratt opp...

  • 03.10.2017, 12:03

  Så forskjellig kan det altså være... I går var jeg så trøtt og uopplagt at øynene mine var som blyantstreker, men i dag spratt de nesten opp sammen med resten av meg når alarmen gikk av. Bare for å ha sagt det, jeg sov igjennom hele natten uten å våkne en eneste gang. Med det samme hodet mitt traff puten i går, ja da var jeg borte ;o))

  Da jeg kikket ut på gatelykten fra kjøkkenvinduet kunne jeg se noen regndråper som blåste forbi. Når jeg var klar til å gå ut av døra skinte sola, men det blåste litt. Det var litt kjølig å stå der å vente på t-banen, og jeg måtte stå der noen ekstra minutter siden den banen jeg skulle ha hatt gikk rett foran nesen på meg. Ikke at det gjorde så veldig mye, når sola skinner ;o))

  Apple and autumn leaves
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

  Jeg priste meg lykkelig for at det var ledig sitteplasser på t-banen, og merket at det var veldig få mennesker med. Det var ikke før sjefen kommenterte det samme, og mente at det nå var høstferie. Når man ikke har barn selv, så tenker i alle fall ikke jeg på akkurat det. Bare veldig glad for at det er muligheter for å sitte på reisen jeg ;o))

  #søvn #sove #opplagt #regn #sol #opphold #høstferie #blogg

  Jeg BLE sliten...

  • 02.10.2017, 22:57

  Første dag på jobb som 100% friskmeldt er over, og jeg skal ikke lyve å si at det gikk helt greit... Dagen ble lang for meg, og jeg BLE veldig sliten i armene og ryggen mot slutten. Jeg er jo ikke noe flink til å ta pauser og reise meg opp. I stedet sitter jeg i timevis, og reiser meg bare opp når jeg faktisk MÅ. Kanskje jeg må begynne å sette på en påminnelse, en gang i timen sånn at jeg får strekt på bena og gått meg en runde.  Det ble også veldig lite søvn på meg i natt, og det var ikke bare for at jeg la meg for sent. Når jeg først kom under dyna var det umulig å lokke fram noen søvn. Rommet var mørkt, ingen forstyrrende lyder og jeg var helt avslappet i kroppen, men det hjalp ikke mye for søvnen uteble den. Håper ikke det blir sånn i natt også, for det holder med natt uten søvn!

  #arbeid #sliten #friskmeldt #armer #rygg #søvnløs #slitsomt #sove #blogg

  Ruskevær D-lux

  • 02.10.2017, 10:15

  Da alarmen gikk av, sånn før hanan gol, ble jeg liggende et par minutter å høre på regnet som trommet og dasket mot ruten. Det var ganske tydelig at det også blåste ganske kraftig i tillegg til regnet.... Det var bekmørkt ute, og jeg må innrømme at jeg hadde mest lyst til å bli i sengen. Det kunne jeg ikke, for i dag var det første dag tilbake i full jobb etter sykemeldingen.

  Jeg hadde ikke lyst til å bli våt, så jeg fant den største paraplyen jeg hadde. En diger parasoll av en paraply fra Royal Canin, som jeg fikk da jeg handlet kattemat tidligere i år. Jeg hadde ikke brukte den før, og var nok ikke helt klar over hvor stor den egentlig var... Hihi, jeg måtte virkelig passe meg når jeg kom ned til byen, sånn at jeg ikke gikk ned andre som også hastet til jobb.

  Torrential Rain at Canary Wharf
  Licensed from: phil_bird / yayimages.com

  Det blåste så fælt at jeg måtte tviholde på paraplyen for ikke å lette fra bakken, for det føltes nesten at jeg skulle det et par ganger :o)) Jeg kom meg heldigvis på jobb uten å bli alt for våt...

  Ha en strålende dag alle sammen :o))

  #regn #vind #vått #mørk #paraply #blogg

  Jeg satte meg bare ned, og borte var jeg

  • 02.10.2017, 00:00

  I dag hadde jeg tenkt at jeg skulle vie meg fult og helt til bloggen etter at jeg hadde spist middag, men jeg var så trøtt og daff i kroppen at det var nesten plagsomt. Ettersom jeg var så frossen hadde jeg satt på varmen før middagen, og da ble jeg enda litt mer døsen. 

  Jeg satte meg ned i godstolen, og før jeg viste ordet av det var jeg langt borte i drømmeland. Da jeg våknet noen timer etterpå, lå Vinja sammenkrøllet i fanget mitt å sov hun også. Hun var ikke spesielt fornøyd da jeg bestemte meg for å reise meg opp..., og protesterte høyt da hun ble tvunget til å hoppe ned på gulvet!  Hadde jeg vært smart så hadde jeg gått rett i senga og lagt meg, for i morgen er jeg tilbake igjen i 100% stilling igjen etter å ha gått 50% sykemeldt i nesten et år. Jeg burde ha startet med 7 timers søvn, men det har allerede gått i vasken. Så denne damen kommer garantert til å være trøtt når alarmen uuuuuuler om noen timer.

  Det blir interessant å se hvordan kroppen, vel nakken og armene  mine, kommer til å fungere med å jobbe 5 dager i uken. Ikke bare det, men også hele dager... Jeg håper at det kommer til å fungere, for det er et stort skritt å gå fra å jobbe 3 korte dager til full pakke....!!

  😴 God Natt 😴

  #trøtt #sliten #sove #arbeid #sykemelding #100% #blogg

  🍂 Høstpyntingen er i boks 🍁

  • 01.10.2017, 17:09

  Når høsten kommer er det også på tide å pynte med lyng på gravlund og i balkongkassene. Jeg har ment at jeg skulle gjøre det for lenge siden, men dagene har gått og blitt til uker uten at jeg fikk ut fingeren. I går når jeg var hos Bestisen bestemte vi at vi skulle stikke en tur på Hageland i dag...

  Jeg var veldig spent når jeg våknet hvordan været var, for det var meldt regn ut på formiddagen. Da jeg dro avsted skinte sola, og det fortsatte det med helt til vi hadde handlet ferdig. Da vi pakket i bilen var det blitt overskyet, men det begynte heldigvis ikke å regne da!  Vi dro først ned på Alfaset Gravlund og fjernet sommerblomstene, og plantet lyngen jeg hadde kjøpt. Jeg trodde kanskje at jeg måtte klippe litt av rosen, men det var ikke nødvendig. Det var bare noen avblomstrede blomster jeg trengte å fjerne. Da jeg var å plantet sommerblomster oppdaget jeg at det var lite jord, men da hadde jeg ikke med meg noen sekk. Det husket jeg på i dag. Det holdt med en sekk nå til høsten og vinteren... Har det sunket ned noe mer innen våren, får jeg fylle på mer da.  Med det samme jeg kom hjem hentet jeg inn balkongkassene mine og kastet de inntørkede sommerblomstene mine. Jeg har ikke akkurat tatt vare på dem den siste tiden, så de var et tragisk syn. Nå er lyngen på plass og skal jeg være helt, så syntes jeg det ble veldig fint ;o)) Da jeg hang ut  kassene igjen, hadde det begynt å regne å det har det fortsatt med.

  Balkongkassene mine har blitt så missfarget, så når våren kommer må jeg kjøpe noe middel som tar det vekk. Jeg har forsøkt med høytrykksspyler, men det var ikke til noen nytte.

  Nå kan høsten og vinteren komme for fult, for nå er alt i boks :o))

  #høst #høstplanting #pynte #plante #gravlund #alfaset #balkongkasser #blogg

  Om meg

  Vera Lynn

  Jeg er en sprudlende "dame" med mye humør, som enten bobler over med latter eller som er veldig eksploderende. Jeg har hatt to sett med foreldre, de som sørget for at jeg kom inn i denne verden, og så mine flotte adoptivforeldre som har betydd alt for meg. I 2000 bestemte jeg meg for å finne mine biologiske foreldre, og fant ut at de var fra Tinn i Telemark. For å gjøre en historie kort så ble jeg tatt i mot med åpne armer. Jeg gikk fra å være enebarn, til å få 4 flotte søsken (3 brødre og en søster) På bloggen skriver jeg om ting som opptar meg, som irriterer meg og om hverdagen min!!

  welcome-desi-glitters-5

  Welcome | Forward this Picture . .

  Kategorier

  Arkiv

  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no