hits

Vera Lynn

- je suis prest -

Medarbeidersamtale....

 • 30.11.2010, 16:36

I dag var det min tur til å ha medarbeidersamtale med sjefen.  De andre sa at de ikke akkurat gledet seg til det, av forskjellige årsaker.  Jeg hadde ikke noe problemer med det, og samtalen våres gikk veldig greit.  Det ble mer som to personer som skravlet over en kopp kaffe.

Det var ingen negative tilbakemeldinger, heller det motsatte :o)  Jeg hadde jo selv notert meg noen ting som jeg mente at jeg måtte jobbe mer med, det er jo alltids ting som kan forbedres å utvikles.

Vi hadde jo en klimaundersøkelse for ikke så lenge siden, og det blir spennende å se hvordan folk har svart. Om hvilken vei den heller negativt eller positivt. Jeg har vel mine formeninger om akkurat det, som jeg ikke skal snakke så høyt om.  Vi skal ha en gjennomgang av den 5. desember....!!!

Kozekveld med kattene...

 • 30.11.2010, 11:21

I går var det totalt PC fri i heimen hos meg....  noe som ikke skjer så ofte, he he  Jeg klør som regel i hele kroppen etter å slå på PC'n for sjekke mail, Facebook og blogg + + + + +

Med i går var jeg helt drenert på kvelden...  var i vaskeriet fra kl 16 og helt til kl 20 med megavask. Hadde først ikke tenkt til å ta alt og heller henge meg på igjen om litt, men så tenkte jeg at det var greit å få det vekk. Ble 4 store maskiner + at jeg tok noe på håndvask.

Kattene følte seg veldig glemte, og derfor endte vi alle tre opp i sofan med fleezepladdet. De krølla seg sammen på beina mine, og sovna..... En ordentlig kozekveld med andre ord.

Vinja er med....

 • 28.11.2010, 22:33

Jeg kozte meg med medisterkaker og pølse med surkår, øl og akevitt til middag, og da var ikke Vinja sen om å komme for å se hva som foregikk.  Hun la seg godt tilrette på kjøkkenbordet å så på mens jeg spiste... Etterhvert syntes hun det ble kjedelig og sovna.Da jeg ryddet i skapene var de med begge to, før jeg viste ordet av det hadde Vinja kommet seg inn i nederste skaprommet, og hun ville ikke ut igjen med det første.... Ronja hadde oxo tenkt seg inn, men det var ikke plass... heldigvis!!!!
Nå kan Fretex glede seg....

 • 28.11.2010, 20:09

Jeg klarte jo ikke å sitte på baken uten å gjøre noe i dag.....  Etter et par kopper med kaffe på formiddagen satte jeg i gang med å rydde i kjøkkenskapene mine...  Egentlig hadde jeg bare tenkt til å ta ned julekaffeservicet og glassene, men når jeg først hadde gjort det fikk jeg helt noia av å se på alt som sto på hyllene.

Dermed dro jeg ned alt jeg ikke lenger ville ha/trengte og flyttet rundt i alle skapene...  Det ble jammen 3 bager fulle med glass, talerkner, kopper og annet som jeg ikke lenger bruker. Så nå kan Fretex glede seg over en hel masse de kan selge.
Jeg fikk rydda på benkeplatene oxo, der sto det saker og ting som ikke er i bruk daglig... da kan det like godt stå i skapet... Å, nå var det plass :o)

Jeg gruer meg alltid når jeg skal sette i gang med sånne ryddeprosjekter, og derfor blir det oxo ofte utsatt både en og to ganger. Når jeg endelig er ferdig, er det en stor lettelse.  Jeg trenger noen nye kjøkkenglass, og så fort jeg finner det går de gamle oxo til Fretex...  Får se hva som dukker opp seiner.......

1. søndag i advent...

 • 28.11.2010, 12:04

For en følelse det var å våkne opp i dag, og vite at jeg slapp å stryke gardiner, duker og sette opp adventslysestaker. FOR DET HAR JEG ALT GJORT :o)  Jeg kunne sove til jeg våknet av meg selv, herlig....!!

Nå har jeg akkurat kozt meg med frokost/lunch og dagens første kopp med kaffe. Det blir nok en til før jeg setter i gang... Jeg kan jo ikke sitte å late meg i dag heller, he he.  Skal rydde litt i kjøkkenskapet mitt, og samtidig ta ned julekaffeservicet mitt.

Ute snør det ganske bra, og det blåser kraftig.... tror ikke at jeg skal gå ut i dag.  Kattene har sittet i vinduskarmen å kikke fasinert på snøfnuggene som fyker forbi. Noen ganger kaster de seg mot ruta for å få fatt i dem :o)

Måtte oppdatere virusprogrammet til morran... og det tok kjempelang tid.  Eller kanskje det bare er jeg som er utålmodig??

Et par kopper kaffe, og.....!!!

 • 27.11.2010, 11:07

Det beste jeg vet om er når jeg har fått unna det jeg hadde planlagt, og kan våkne utvilt neste morgen. Sette meg på kjøkkenet, slå på radion og koze meg med et par kopper kaffe før jeg setter i gang.

Sola skinner, himmelen er blå og gradestokken ligger litt under -10C.

Kattene er uvenner og slåss litt....  Denne gangen var det Ronja som begynte.  Hun satt i vinduskarmen når Vinja kom slentrene inn på kjøkkene og slang seg ned på gulvet. Ronja hoppet med en gang ned å tråkket over Vinja, som ble irritert å da var det i gang, he he.  Det varer skjelden lenge, og alt går tilbake til normalen.

Jeg må til Lørenskog for å hente noen røde glass som Anne har kjøpt for meg hos Black Design. Jeg vurderte å kjøpe lilla, men fant ut at det ikke kom til å bli brukt så ofte. Bedre å heller kjøpe de siste røde jeg manglet til staken på bordet.

Nå må jeg få fart på kroppen hvis jeg skal komme meg ut før det blir altfor langt ut på dagen.

Sliten og fornøyd....

 • 26.11.2010, 20:28

I går var Ann-Christin og Karianne ute å kjøpte inn Kinderegg, sjokoladeegg og en sjokoladenisse til oss hver. Jeg spiste bare Kinderegget, og tok nissen med meg hjem. Nå har jeg tenkt til å spise den til et par kopper kaffe, mmmmmVinja ble veldig nysgjerrig når jeg begynte å frasle med sjokoladepapiret, og hoppet opp å la seg på beina mina. Hun så seg selv i PC'n og syntes det var litt rart.  Hun vil nok ha sjokolade, men det får hun ikke..... snopet hva?Siden hun ikke får noe syntes hun det var like greit å ta seg en liten lur i stedet, det syntes jeg oxo for da henger hun ikke oppe i munnen på meg når jeg frotser i sjokoladenissen.

Endelig ferdig....

 • 26.11.2010, 20:10

Nå er jeg så lei av å stryke gardiner, og jeg har ikke lyst til å gjøre det igjen på en god stund.  Det er jo typisk at må kjøpe gardiner som er så innmari håpløse å stryke....  Heldigvis er det bare en gang i året.

Alle julegardinene min er av eldre dato, men jeg liker dem å kunne ikke tenke meg å bytte dem ut.

Stua:


Store soverommet:


Lille soverommet - veldig utydelig:


Kjøkkenet:


Min gamledagse julekalender - som er til pynt bare:


Adventslysestakene til soverommene skal jeg sette frem i morgen kveld, de skal jo ikke tennes før på søndag.  Trodde den ene var i stykker etter at kattene reiv den ned i fjor, men da jeg testa dem tidligere i dag var alt i sin skjønneste orden.
Nå skal jeg jeg bare slappe av resten av kvelden....

Sitte ned litt før jeg setter i gang.....

 • 26.11.2010, 10:39

Nå sitter jeg på kjøkkenet og kozer meg med en kopp kaffe å ser at det har begynt å snø lett ute. -10C i dag her i Oslo, så det er godt vær ute og være inne i, he he.

Om litt skal jeg ned i kjelleren og hente opp julegardinene min, de skal strykes og henges opp i dag. Jeg vil være litt tidlig ute til 1. advent denne gangen. De siste årene har jeg jobbet for å bli ferdig og stresset sånn at når dagen kom var jeg helt ferdig. Som sagt i dag er det gardinene som kommer opp, og i morgen er det støvtørking og duker som skal på plass. Da kan jeg våkne på søndag å vite at jeg bare kan koze meg å slappe av :o)

Satte på varmeovnen på kjøkkenet for første gang til morran i dag.... Har ikke vært så kaldt at det har vært nødvendig tidligere.

Jeg hentet ned adventlysestakene til vinduet i går, og etterpå må jeg sjekke at de virker.... hvis ikke håper jeg at det bare er en pære som har gått. Budsjettet for november har ikke beregnet inn ny lysestake desverre...!!

Ha en fin dag.

Kat von D signerer bøker hos Tanum, Oslo City

 • 25.11.2010, 11:35

Kat von D

Kat von D1_150x197

Kat von D, tatovøren kjent fra de populære tv-programmene LA Ink og Miami Ink, signerer bøker hos Tanum Oslo City fredag 3. desember kl 17.00.

 

Velkommen

I feel like crap...!!!

 • 24.11.2010, 23:13

Sånn føler jeg meg nå......................


Jeg sliter fortsatt med hoste og sår hals + litt feber på kvelden, og jeg begynner å bli så fed up med å ikke føle meg frisk. Det er greit om morningen og mens jeg er på jobben, men når jeg kommer hjem er jeg sliten pluss at jeg hoster og nyser. I dag har jeg stort sett sittet innpakket i fleezepleddet mitt, og pøst på med varm drikke.

Nå skal jeg krabbe under dyna og prøve å få noen timer søvn..... hvis jeg ikke begynner å hoste da...

Snart advent - ventetid

 • 23.11.2010, 23:10

Om noen dager setter jeg i gang med å ordne til advent, gardinene som har hengt oppe alt for lenge blir tatt ned og nye henges opp. Adventslysestakene finnes frem og tennes, og for ikke å glemme adventskalendere i alle form og fasonger skal frem. Heimen blir lyst opp fra vinduer og bord, og alt blir så lunt og kozelig.For noen år siden fant jeg en skikkelig gammeldags adventskalender i bokhandelen, ikke den under her, og meningen var jo at jeg skulle åpne den....  Den var så fin at jeg hadde ikke hjerte til å åpne den, så nå tar jeg den ned fra loftet hvert år å henger den opp på kjøkkenet. Den er full av glitter, og skinner så fint på kvelden.

Christmas Village Victorian Style Advent Calendar

I fjor klarte en av kattene å rive ned adventslysestaken jeg hadde i det ene vindu, og den virket ikke da jeg prøvde den.  Om det var fordi at den datt ned eller noe skjedde med en av pærene er jeg ikke sikker på, den ble bare satt bort å så glemte jeg hele greie. Kom på det for noen dager siden, og derfor må jeg opp på loftet allerede i morgen for å hente de ned for å sjekke det ut.I år skal jeg begynne allerede på fredag, da har jeg en feriedag...  For en gang skyld skal jeg være ferdig i god tid, sånn at når søndagen kommer er det bare å nyte dagen å slappe av.  Pleier nemlig å vente til siste liten, og blir bare så innmari sliten.

Alt tar så vanvittig lang tiiiiiiiiid...!!!

 • 23.11.2010, 16:21

Nå har jeg sittet hele dagen for å fornye kontraktene mine, og det er mange av dem.  Etter hvert som dagen glir utover tar det lenger og lenger tid for hver sak jeg tar i.... Frustrasjonen står i taket, og jeg blir bare mer og mer krakilsk.  Nå har jeg bestemt at nok er nok, og så går jeg rett å slett hjem igjen. Ingen ide å sitte å se på at PC'n jobber uten at jeg kan gjøre noe for å hjelpe til.  Det kommer en dag i morgen, og da får jeg ta resten av sakene jeg ikke rakk i dag, basta......  :o)

Isdans i Spikersuppa.....

 • 23.11.2010, 16:12

Karianne og jeg driver for tiden å øver på et program i Isdans, som vi skal fremføre for Terje når han slutter, he he!!
Foreløpig har treningen foregått inne, og vi har det fleste mooves på plass.  Problemet er nå hvordan dette skal gå når vi skal prøve det ut på isen....., for ingen av oss har hatt skøyter på beina siden vi rakk opp til dårhåndtaket.

Sist gang jeg prøvde meg på skøyter gikk det ikke så veldig bra, satt, lå eller krabbet mer enn jeg sto oppreist.

Terje skal filme alt sammen med kamera mitt, men jeg syntes nok at han kunne bli med ut på isen han også.  Jeg er ganske god på å overtale, så vi får se om ikke det blir en mulighet.

Uansett om det blir knall og fall eller ikke, så kommer det til å bli vanvittig morsomt.

Brrrrr... i dag var det kaldt!!

 • 23.11.2010, 09:55

Gradestokken viste -4,5C da jeg stormet ut av døra for å rekke t-banen.  I utgangspunktet så er vel ikke det så veldig kaldt, men en ekkel vind som sniker seg oppunder jakker og bukseben så virket det enda mere.  Spesielt kaldt ble det jo på bena siden jeg ikke orker å gå med strømpebukser av noe slag......

Lurer egentlig på hvordan jeg skal takle den "virkelige" kulda når den kommer, sånn over - 10C og oppover. Det er jo meldt at det skal bli sprengkulde denne uka, og jeg kan ikke si at jeg gleder meg til det akkurat.  Jeg krysser fingrene for at det ikke slår helt til enda. 

Etter en kokende varm kaffe så har kroppen nå blitt såpass tint at jeg kan kaste meg over dagen prioriteringsliste på jobben.  I dag er den ekstra lang, så det er bare å sette i gang.

Kald eller varm, håper alle får en flott tirsdag.

Bakte boller i dag...

 • 21.11.2010, 19:49

Til morran var jeg litt usikker på om jeg skulle bake boller i dag, men etter noen timer med sport på tv'n satt jeg i gang. Deigen ble mye fastere enn den pleier å være, og jeg håper ikke at bollene blir tørre.  Vanligvis er den så løs at det er litt vanskelig å trille bollene ut...

Det ble 36 stykker tilsammen, og om ikke så lenge skal jeg prøvesmake et par av dem til en varm kopp kaffe. Pleier å ta med meg noen på jobben når jeg har bakt, men jeg skal vente til slutten av uka denne gangen.

Ronja og Vinja liker å hjelpe til....

 • 21.11.2010, 19:20

Med en gang jeg fant frem neglefil, saks og håndkle, skjønte Ronja og Vinja at mammen skulle ordne med neglene sine. Da var de ikke seine om å komme for å hjelpe meg.  Det er det samme hver gang, de er helt fiksert på neglefilene.  Når de er utslitt får de overta dem å leke med...., og det gjør de til det ikke er mer igjen av dem...

Vinja følger nøye med:


Ronja prøver å stjele neglefila:


Ronja lurer på om jeg ikke skal file mer?


Vinja syntes ikke Ronja skal ha neglefila lenger:


Nå har Vinja lagt seg rett ut på senga mi, og Ronja på klatrestativet...  De har herja rundt hele leiligheten, og ble til slutt så slitne at de måtte bare slappe av en stund.  Nå kommer det ikke til å være et kny fra dem på lenge......kanskje!!!

.....er litt sliten i dag!!!

 • 21.11.2010, 11:36

Halsen verker litt og jeg føler meg sliten.... Årsaken er nok delt, for det første la jeg meg ganske seint i natt og så tror jeg ikke at forkjølelsen helt har reist sin kos enda.  Det er ikke så lett å bli kvitt den heller med tanke på den årstiden vi har.  Jeg har lett for å bli forkjølet på denne tiden av året, men vanligvis pleier jeg å få en forkjølese.... blir bra igjen for så å bli dårlig igjen etter et par uker.  Denne gangen vil det liksom ikke helt slippe taket, og jeg går sånn å småhangler... er verken fugl eller fisk.

Jeg vasket nå i allefall kattedoen med det samme jeg sto opp, den var ikke lekker.  Ronja og Vinja er raskt på plass når de skjønner at de skal få rein do.  Da pleier Ronja å sitte på gulvet mellom skapet og dusjkabinettet, mens Vinja sitter oppe på skapet.  I dag ville Ronja se bedre, og så fort jeg bøyde meg ned for å skure doen hoppet hun hopp på ryggen min. Der la hun seg langflat....  siden hun ikke er så lett som hun burde være ble det ganske slitsomt ettehvert.  Ronja måtte så på do at hun fløy rundt å mjauet like før jeg var ferdig, og hun var inne som et lyn da jeg satte på toppen :o)

Nå skal jeg sitte her å slappe av å se litt sport før jeg setter en megastor bolledeig. 

Steinbukken 22. desember - 19. januar

 • 20.11.2010, 23:36

Steinbukken

Steinbukken, 22. desember - 19. januar

I dag den 20. november:

Du har en unik evne til å se en sak fra begge sider, kanskje også komme med en ny vinkling. Noen vil lene seg til deg for å finne en løsning på et problem.

Karakteristikk       Positiv kvalitet       Negativ kvalitet      
Målrettet       Konsentrasjon       Stivsinnet      
Egenskap        Element       Lykkefarge      
Ledende       Jord       Sort      
Blomst       Lykkesten       Lykketall      
Nellik       Granat       1      


Steinbukkens personlighet
Akkurat som den besluttsomme sikker-på-foten-fjellgeiten som er ditt symbol, er det alltid ditt mål å fortsette å klatre oppover til du når toppen av fjellet. Som det kanskje minst lettsindige av alle tegn er du likevel ganske humørfylt og har en tendens til å spøke om livets små fiksfakserier. Det er viktig å beholde den vittige innstillingen når du er styrt av Saturn, planeten for karma og begrensinger. Saturn har en tendens til å holde oss tilbake, eller den kan legge noen byrder på våre skuldre, bare for å se om vi er smarte nok til å komme oss ut av det. Du forstår dette så altfor godt og vet at hvis du tar grep og fortsetter å klatre, så vil du til slutt triumfere over enhver motgang. Din smak og innstilling er svært tradisjonell, akkurat slik man vil forvente av noen som er styrt av alvorlige Saturn, men det hindrer ikke din sporadisk originale side.

 

Som venn og kjæreste
Ditt alvor og din stabilitet er flotte fordeler når det gjelder alle typer forhold. Du liker å opprettholde det som er verdifullt. Enten du polerer et antikvarisk lommeur eller fokuserer på tiden med noen du har kjent siden barneskolen, så handler det om det samme for deg: å sørge for at livet ditt er på rett spor. Du har en tendens til å holde fast i folk som er viktige for deg, og de andre lar du bare flyte vekk.

 

Å vedlikeholde helsen
De sier at Steinbukker er gamle når de er unge, og unge når de er gamle. Det er mulig at blodårene dine ikke vil være helt enig, men de er litt enig. Tilslutt blir vi alle gamle og rynkete, men for deg virker det som det tar litt tid. Jo mer du ser av livet, jo lettere er det for deg å lysne opp. Og jo mer du oppnår over tid, jo mer avslappet føler du deg - og ser ut. Derfor er det din suksess og den rolige og lykkelige tankegangen som følger med den, som sørger for din tendens til å blomstre mer jo eldre du blir.

 

Steinbukken på jobb
Som du antagelig allerede har gjettet deg til, så handler det svært mye om jobb i livet ditt. Selv om du ble født rik, ville du antagelig ikke likt å tilbringe all din tid i en klubb med en martini i hånden. Du har et medfødt behov for å gjøre en eller annen type produktivt arbeid, og der henter du den største tilfredsstillelsen. Selv om du bare må flytte en haug med murstein fra ett sted til et annet, så vil det å gjøre det gi deg en følelse av stolthet og oppnåelse. Andre mennesker planlegger å pensjonere seg, men jobber sjelden for å få gullklokken. Du setter dine egne mål og nyter prosessen med å nå dem.

Kunstner Kristen Stavdahl

 • 20.11.2010, 23:00

Kunstneren Kristen Stavdahl var utstiller på messa, og han maler bilder som jeg liker. Jeg er ikke noe for malerier som jeg ikke kan se hva er for noe. Var inne på hjemmesiden hans å lånte dette her, som jeg syntes er fint. På messa hadde han mange flotte malerier, og jeg skulle ønske at jeg hadde hatt råd til å kjøpe et.

Lang dag på messa på Lillestrøm....

 • 20.11.2010, 22:34

Dagen ble ikke helt som jeg hadde tenkt meg....  Anne, Kine, Silje, Sven-Erik og jeg var på messa i dag, og jeg tror noen av oss valgte å begynne i feil ende. Anne, Sven-Erik og jeg gikk på Hjem og Hobby først noe jeg angrer på at jeg gjorde. Det var så mye å se og få med seg at jeg var utslitt etter å ha gått rundt der i 2 timer.

Anne holder på med scrapping, og ville se om hun kunne få tak i noen ting til det. Hun ble veldig skuffet for det var bare et par boder som hadde det.  Den ene hadde mye av de tingene hun var ute etter, mens den andre hadde mest stempler o.l. Jeg er ikke så inne i det så jeg gikk min egen vei...

Jeg så mye fint som jeg godt kunne ha tenkt meg, men jeg syntes ikke at jeg hadde råd.

Trodde jeg hadde vært over alt, men tydeligvis ikke.... En bekjent hadde sett på Wrestling, men det hadde jeg ikke klart å få med meg. Akkurat det kunne jeg godt tenkt meg å se på, for det er en underholdende sport

Møtte opp med Anne og Sven-Erik nede ved matbodene... da var jeg så sulten og svimmel at jeg måtte kjøpe noe å spise. De hadde noen riktig gode lapper der, og de gjorde godt på kropp og sinn, he he

Anne og jeg gikk derfra inn på Alternativmessa, men begge to var så slitne etter all traskingen at vi ville helst bare dra hjem.  Alikevel gikk vi rundt der en times tid.  Det var mer folk der enn det var på Hjem og Hobby, og det var lange køer til alt man kunne tenke seg.  Jeg hadde veldig lyst til å snakke med noen av de synske, men det var omtrent umulig å komme til. Det samme var det hvis man ville bli spådd. Tilslutt endte vi opp med å gå rundt å kikke.  Hos boden til Den lille Arkana ble vi værende en stund for å sjekke ut bøker, og diverse engle, faerie, gudinne kort. Jeg angrer litt for at jeg ikke gikk inn dit først, da ville jeg ikke vært så sliten.  Hadde jeg hatt råd, skulle jeg tatt meg en tur i morgen, men.......

Det er merkelig, flere jeg kjenner var der i dag... traff jeg noen av dem, nei. Anne derimot, med det samme vi kom innenfor døra traff hun datteren til kusina si :o)

Skal på Norges Varemesse i dag - Alternativmessen

 • 20.11.2010, 10:58

Avtalte med Anne i går at vi skulle dra på messa på Lillestrøm i dag.  Hun skal på hjem og hobby, men det interesserer ikke meg så mye.  Så jeg tenkte jeg skulle snike meg avgårde etter en stund for å gå på Alternativmessa i stedet.  Det syntes jeg er mye mer spennende.   Tror Kine oxo ville inn dit en tur, så da kan vi gå sammen.  Jeg skulle ha vært i fjor, men da ble jeg desverre sjuk å kunne ikke gå.  En gammel klasseveninne skulle dit og hadde lagt ut program på Fjeser'n, og da så jeg at noen av disse synske damene fra Åndenes Makt oxo skulle delta.

Harry Potter i går....

 • 20.11.2010, 10:44

Jeg veit ikke helt hva jeg skal si om filmen jeg!!!  Til tider var den rett å slett gørr kjedelig, og så tok det seg opp igjen.....  Skal jeg være ærlig så syntes jeg ikke dette var den beste av dem akkurat.  Jeg hadde vel kanskje sett for meg mer action, men det var ikke så mye av det.  Kine var av samme oppfattning som meg, men hun har lest alle bøkene å er sikker på at siste filmen kommer til å bli mye bedre.

Anne syntes ikke det samme som Kine og jeg.... hun syntes filmen var knallbra og kunne ikke forstå at vi syntes den var litt kjedelig.... 

Vi hadde fått skikkelig bra plasser på Eldorado... Rad 10 PLASSENE 9 - 12. Jeg satt ytterst på raden, og foran meg sto en stor søppelkasse som jeg kunne ha beina på. Det var som å sitte i godstolen her hjemme, he he...

Noen andre som har sett filmen... hva syntes dere??

Harry Potter på Eldorado i kveld...

 • 19.11.2010, 13:38

Gleder meg til i kveld....., da skal jeg være med Anne, Kine og Sven-Erik på kino for å se den nye Harry Potter filmen. Vi hadde opprinnelig tenkt å prøve oss i går, men droppet det.  Nå er jeg av de som ikke har lest boka enda, så jeg har ingen ide om hva filmen kommer til å handle om.  Både Kine og Anne har lest den, så jeg må be dem om å holde kj... under filmen.  Forrige gang ble jeg irritert på dem, for da satt de å kommenterte at sånn var det ikke i boka + at de henviste til handlingen i boka.....

Med andre ord de har munnkurv i kveld.......

Mini DAB radio

 • 18.11.2010, 23:15

Var en tur på Claes Olsson oppe på Oslo City, og jammen hadde de ikke fått Denver mini-radio med DAB.  Jeg har vært på jakt etter en sånn, uten å betale svimmlende summer.  Den kosta meg 399,- noe som er en overkommelig pris.  Klart at den ikke har samme lyd og kvalitet som de dyrere merkene, men det gjøre egentlig ikke så veldig mye.Radioene kom i svart, hvit, grønn, lilla og rosa...., og jeg tok jo selvsagt den rosa. Jeg satte i batteriene, og slo den på.... Skal si både folk og katter skvatt når lyden kom på. Skulle det være nødvendig at lyden var satt til max.... Kattene forsvant som et olja lyn, og kom ikke frem igjen før det var gått en evighet.

En av jentene jeg jobber med så radion, og fikk lyst på en selv.  Skal se det står en rosa radio på kontoret hennes i morgen, he he!!!

Fra svart til lyst brunt...

 • 18.11.2010, 16:13

I ganske mange år nå har jeg farget håret mitt nesten blåsvart, og syntes det egentlig var ganske kledelig.  Jeg likte det mørke håret mitt ganske godt, men så begynte mitt eget hår bli så fryktelig lyst... nesten platinablondt.  Det var nesten umulig å holde det ved like..., og jeg hadde ikke råd å fly til frisørdamen så fort etterveksten begynte å vise seg.

Så for ca et år siden begynte jeg å farge det ned....., for å ende opp med den fargen jeg hadde da jeg var ca 14-15 år. Nå har jeg endelig kommet dit....  Fant nemlig en avklipt hårtust fra den gangen, som jeg hadde spart på. Når jeg sammenlignet den med den fargen jeg har nå, så er det helt identisk.

Min biologiske far har aldrig sett meg med så lyst hår som jeg har nå, og da vi møttes sist for et par mnd siden kommenterte han det.  Han sto lenge å så på meg før det gikk opp for han hva som var anderledes, og han syntes at det var fint :o)

En annen ting med å farge håret lysere var at da ble ikke etterveksten så synlig heller.  Nå behøver jeg ikke lenger å går så ofte til frisørdamen, for skillet blir ikke så synlig......  Det var ikke bare det med etterveksten, men også at jeg tenkte på at jeg begynner å bli eldre....., og jeg ville ikke gå rundt sånn som mange "gamle" damer som febrilsk farger håret i helt ville farger for å bevare ungdommen.

Jeg kjenner at jeg blir stressa....

 • 18.11.2010, 10:54

For tiden holder vi på å fornye mange hundre kontrakter som har forfall i januar, og de skal være klare innen neste fredag.  Jeg har veldig mange kontrakter, og kan kjenne at jeg begynner å stresse meg opp.  Prøver å tenke... du får jo ikke tatt mer enn en ting av gangen, men det er ikke så lett når noen står med ajouritetslistene å maser om at andre ting oxo skal gjøres samtidig.

Alle sammen føler det samme presset, og alle sitter med sitt... ingen prater noe serlig sammen heller.  Vi må bare bli ferdig med alt sammen, puh!!!!

Billetter til julekonserten

 • 17.11.2010, 22:30

I morgen skal jeg hente billettene til Julekonserten 6. desember......  Jobben arrangerer konserten i Oslo Domkirke, og i år skal vi har artistene Odd Nordstoga og Katzenjammer.  De har arrangert konsert i flere år, og jeg har vært på en del av dem, men ikke i fjor da var jeg sykemeldt med etter et fall.

Jeg bestilte 3 billetter, men vet ikke om jeg bare får 2 stk.  Alle som får er garantert 2 stk., men det sto på nettet at det var mulighet for 3 stk., så vi får se hva som skjer i morgen.

Hadde aldrig hørt om Katzenjammer før, men det er ganske OK. Kanskje ikke helt min musikk, men....

Sushi....

 • 17.11.2010, 12:13

Sett kryss i taket.............................

I dag har jeg nemlig spist sushi til lunch :o)  Jeg har aldrig smakt det før, og var veldig skeptisk i forveien.  Det var veldig godt, og jeg kommer helt garantert til å spise det igjen.  Jeg er vel ikke så veldig glad i laks, men da kan jeg heller ta en ekstra bit med tunfisk i stedet.  Det kosta over 80,- for en med 7 biter, men vi får rabatt så jeg betalte 71,-

Har du spist sushi noen gang??

Tim an ordinary boy

 • 16.11.2010, 23:41

For noen år siden sprengte IRA en bombe utenfor et shoppingsenter, jeg tror det var i Warrington. Jeg husker så godt hendelsen siden jeg da pleide å følge et morgenprogram på BBC som snakket mye om det. To unge gutter ble drept, Jonathan Ball og Tim Parry. Tim døde ikke med en gang, han døde på sykehuset etter at legene febrilsk hadde forsøkt å redde livet hans.

Foreldrene skrev en bok om Tim's liv frem til han døde, og deres eget etter hans død.  Jeg kjøpte boka igjennom den engelske bokklubben jeg var medlem av da, og leste den.  Det var en gripende og rørende bok, hvor de forteller åpent om følelsene sine, hvordan de kom seg igjennom dagene månedene og året etter Tim døde. 

Det er en bok som er verdt å lese dersom man får tak i den..........

Jeg husker at jeg ikke kunne legge fra meg boka, og mener at det tok meg kun to dager å lese den. Tårene rant og haugen med brukte papirlommetørkler ble megastor.

Kom plutselig på boka igjen når jeg leste om foreldrene Colin og Wendy Parry som hadde møtt Gerry Adams i 2007.


Fant desverre ikke noe bedre bilde av coveret på boka ute på nettet, og min egen har jeg godt pakket bort oppe på loftet et sted.  Skal se etter den neste gang jeg er der oppe, for nå fikk jeg lyst til å lese den igjen.

Gamle bilder fra Oslo/Kristiania..

 • 16.11.2010, 22:48

I forbindelse med at jeg driver med slektsforskning, så roter jeg alltid rundt på nettet etter bilder. Oldefaren min kom fra Sverige og bosatte seg i Frenningen (Chr. Kroghsgt) i Oslo. Han skal ha bodd et av husene mot Akerselva, og sett ned på elva. Han bodde der på 1800-tallet, og min farfar pluss hans to eldste søsken ble født her. Jeg syntes det er spennende å se på gamle bilder, og hvordan det så ut før.Bilde nedenfor er fra Storgata i Oslo. Bygningen på høyre side skal hvistnok være det gamle Tukthuset. I dag ligger SpareBank 1 sitt bygg på stedet. På andre siden av gaten helt til øverst til venstre er det i dag en gullsmed.Mye av den gamle bebyggelsen i Oslo har blitt revet, gamle fine verneverdige bygninger, til fordel for store stygge klosser. Jeg syntes det er tragisk at vi ikke har bevart mer av det gamle i Oslo. Derfor er det så viktig at det finnes fotografier fra den tiden, sånn at vi som kommer etter har en mulighet til å se hvordan det en gang var.

Feriedag :o)

 • 16.11.2010, 11:42

Det var godt å sove lenge i dag... til jeg våknet av meg selv.  Jeg har en feriedag i dag for å ordne noen ting som jeg anligvis måtte ha gått tidlig fra jobb for å ordne, bl.a. frisøren.  Gleder meg vantvittig til å få ordnet det.

Nå har jeg akkurat betalt en stabel med regninger, og heldigvis kom jeg ikke så altfor ille ut.... men jeg må være forsiktig med pengene denne gangen oxo. Det har tatt meg noen måneder å komme på fote, men det gikk tilslutt...puh!!

Kattene skulle som vanlig hjelpe til når jeg holdt på å printe ut kvitteringene mine.... printeren er spennende å den vil de gjerne leke med når den går.  De kan holde på med noe annet eller sove, men så fort printeren begynner er de på plass med en gang, he he!!

Sånn ser det ut fra soveromsvinduet nå på formiddagen, litt snø på bakken og -1C:Nå skal jeg nyyyte en god varm kopp kaffe før jeg løper i dusjen for å gjøre meg klar til aksjon hårklipp og farge.

Håper alle får en fin tirsdag :o)

Frisøren i morgen....

 • 15.11.2010, 11:01

Da jeg så i speilet til morran i dag, ble jeg både oppgitt og motløs.  Håret ser ut som er riskvist, og står til alle kanter... Uansett hva jeg gjorde ville det ikke samarbeide.  Som om ikke det var nok så har etterveksten kommet altfor langt fram i dagen, det er rene motorveien oppi der.

Det er jammen godt at jeg skal til frisøren i morgen for klipp, farge og striping...

Føler meg som ei gammal utvaska skurefille når håret mitt er så håpløst som det er nå. Skulle egentlig ha vært hos frissan i oktober, men da hadde jeg ikke råd.... Så det er derfor det er ekstra ille nå.

Frisørdamen min Tina skal ha barn utpå vårparten, og har ikke følt seg helt i form i det siste.  Hun jobber ikke full tid pga det, og jeg var litt bekymret for at hun skulle bli syk igjen, men jeg har ikke hørt noe sa da er nok alt greit. Jeg gleder meg ikke til hun skal ha permisjon, for da må jeg ha en annen som må bli vant til mitt lite samarbeidsvillige hår.  He he, det går nok greit denne gangen oxo.....

Broren min :o)

 • 14.11.2010, 19:02

I dag så jeg bilde av eldste brodern for aller første gang.....  Siden jeg er adoptert så har jeg ikke kjent min biologiske familie før i voksen alder. Eldste bror Bjørn har jeg aldrig møtt, noe jeg gjerne ønsker skal skje.  Har vært så nysgjerrig på hvordan han så ut, og han ligner på faren våres.  På bilde har han bunad på seg, og er skikkelig kjekk og staut kar :o)

Helt ærlig så ble jeg ganske rørt når jeg så bilde av ham...., forta meg å "låne" det fra Linda's Facebook bilder.  Trodde ikke at jeg skulle reagere på den måten.......

Endelig ferdig....

 • 14.11.2010, 18:20

Nå har jeg holdt på siden tidlig på formiddagen med støvsugeren, støvklut og mopp for å gjøre huset rent og fint. Var så sliten da jeg var ferdig at jeg hadde mest lyst til å gå å legge meg, men.....  det var noen duker som skulle strykes oxo.  Jeg fant ut at det var for farlig å sette seg ned, da hadde jeg ikke kommet opp igjen.

Så jeg kasta meg i gang med dukene med en gang.  Ronja og Vinja var så nysgjerrige å de ville så gjerne hjelpe til. De hoppet opp på strykebrettet, men mammen var rask med å få de ned igjen. Så fort jeg snudde meg rundt var de der igjen, he he. De likte ikke strykehjernet så godt, det freste og var varmt :o)

Nå har jeg satt meg godt ned i godstolen, og her har jeg tenkt til å bli en god stund til innen jeg gjør noe mer. Fant en pose med boller i fryseren i sta som jeg tok ut...mmmmmmm  godt :o)

Jeg bare elsker humler....

 • 13.11.2010, 20:25

Humler er noe av det skjønneste innsektet jeg vet om, og jeg kan ikke få nok av dem.  Får jeg sjangsen, så pleier jeg å klø dem på ryggen.  Da vifter de med vingene, og lager en surrende lyd. De flyr ikke vekk så jeg går ut fra at de liker det.
Disse bildene ble tatt i Botaniske Have i Oslo i 2009.Er de ikke søte?

Ikke alltid like gode venner.....

 • 13.11.2010, 18:26

Søskenkjærlighet er ikke alltid tilstede her hjemme.  Mens jeg holdt på å reparere det jentene hadde ødelagt ble de skikkelig uvenner, og røyk sammen så pelsdottene føyk rundt beina på meg.  Det som regel Vinja som begynner med å erte Ronja, som ikke har verdens største tålmodighet. Heller ikke i dag:Tilslutt gjemte Vinja seg bak kjøkkendøra, men Ronja hviste hvor hun var å satt bare å ventet at hun skulle komme frem igjen. Så dum var ikke Vinja, og ble bak døra en god stund.  For at de ikke skulle ryke i tottene på hverandre igjen måtte jeg få dem interessert i noe annet.  Det var ikke så vanskelig.

Vinja er en ordentlig ertekrok.  Ronja kan ligge å sove på klatrestativet, og så kommer søsteren å setter seg ved siden av. Ser på henne en stund, så tar hun labben å dasker til Ronja...  som skvetter opp fra søvnen, og blir fly forbanna på henne.  Da går det for seg en stund, men like fort er de venner igjen å ligger i en haug på sofaen å sover sammen....

Endelig sammen igjen.....

 • 13.11.2010, 18:07

For en god stund siden reiv kattene ned noen pyntefigurer, som gikk i både en og flere deler.  Jeg orka ikke å ta tak i da, så jeg bare la alt sammen i en pose i skuffen, men nå syntes jeg det var på tide å ta tak i sakene. Kjøpte en ny flaske med super-glue her om dagen oxo siden det var nesten tomt i den gamle.

En av favoritt lysestakene min gikk i tre biter:


Først festet jeg t-lysholderen, men jeg fikk ikke skult brekkmerket desverre....Den første vingen var ganske enkelt å få på plass, og den festa seg ganske fort....Den siste vingen vingen slo seg skikkelig vrang, og jeg brukte en evighet på å feste den.  Super-gluet ville helt enkelt ikke feste seg ordentlig. Tilslutt klarte jeg det.  Vingene er ganske tunge, så jeg håper virkelig at de blir sittende.Når jeg var ferdig gjaldt det å finne et sted å gjemme dem til limet virkelig var tørt.  Kattene skulle bort på dem hele tiden så det nytta ikke å la de stå fremme.  De er jo så nysgjerrig å skal stikke nesa borti i alt som er. Jeg måtte holde dem borte når jeg strøyk på lim, for ellers ville de fått det på snuten sin.

Fikk satt sammen alle 3 figurene mens jeg var i farta....

Nå var det like før.....

 • 13.11.2010, 12:15

Nå var det like før jeg holdt på å eksplodere....kabom...pga av nettverksproblemer. Har forsøkt å komme meg nett i over en time uten at det gikk.  Om problemet var her hos meg eller med leverandøren vet jeg ikke.  Jeg forsøkte alle knep jeg vist for å ordne tilkoblingen, men ingenting nytta.

Så tenkte jeg, nei dette gidder jeg ikke mer... har noe annet å bruke lørdagen til. Tar PC'n på armen for sette den på plass der den vanligvis står til lading. Hva skjer... smakk så er kobling OK igjen. Jeg viste ikke at jeg kunne så mange spennende ord jeg, men de lå nok godt gjemt et sted... og ut kom de.

Nå kjenner jeg hjerte hamrer vilt å hemningsløst og jeg har mest av alt lyst til å ta tak i noe å kaste det i veggen. Må få ut noe agresjon.....  Nå har jeg akkurat tatt livet av en pute, det kjentes helt hærlig ut. Roen har senket seg i kroppen, nesten.....

En lang arbeidsdag er over, puh!!!

 • 12.11.2010, 15:48

Så har skumringen senket seg nok en gang, og det er vel snart på tide å komme seg hjem igjen.

Jeg hadde ingen tro på at jeg skulle klare å få unna alt jeg hadde på planen i dag, men det gjorde jeg faktisk. En ekstra innsats etter lunch så gikk alt i boks.  Det er noe d... å måtte ta igjen saker på mandag som skulle ha vært ferdig uka før.

I helgen må jeg frem med mopp og støvsuger, for det ble dårlig med det forrige helg. Da lå jeg jo med nesa i været å hostet i et sett.  Det blir vel kanskje en bærpose med katthår som skal støvsuges opp...., det var vel å ta i litt kanskje. Jentene røyter ikke så fælt for tiden, heldigvis.

Tenkte at jeg skulle legge på noen andre duker, bytte glass i lysestakene mine og henge opp høstkransen min. Den burde egentlig ha kommet opp 1. november, men sånn ble det ikke. Jeg må innrømme at jeg gruer meg til å sette i gang, men oi så godt det er når jeg er ferdig.

I kveld skal jeg derimot synke godt ned i godstolen å bare slappe av...., kjenner at formen ikke helt er der den skal være enda.

Nå er det bare å pakke sammen sakene og vanne blomstene i vinduskarmen..... så heimat!!!

Det fælt å si det...

 • 12.11.2010, 10:30

Jeg kan ikke noe for det, men det er jammen godt det er fredag :o)  Burde kanskje ikke si det når jeg bare jobber to dager denne uka, men sånn er det bare.

Når jeg kom på jobb var det flere som var i den stemningen, og nesten satt å telte timer til dagen var over.  Vi har mer enn nok å gjøre, og jobben er ikke kjedelig på noen måte....  alikevel er det godt at hælga snart er her.

Skulle tro det var midt om natten...

 • 11.11.2010, 18:57

Jeg gikk fra jobben litt over kl 16 i dag, og da jeg gikk av banen oppe hos meg var det allerede blitt helt mørkt ute. Skulle nesten tro at det var midt om natten, bare se her...

Skjønner de som blir deppa om høsten, for nå er det mørkt om morran når man går på jobbe eller skole.... jammen er det ikke enda verre når vi kommer hjem igjen oxo. Nei, nå håper jeg at metrologene har varsla riktig for i kveld... for da forventer de snø :o)

Jeg tror jeg ler meg i hjel.....

 • 11.11.2010, 14:57

Avdelingen ved siden av har kaffepause, og en av "gutta" på avdelingen holder samtalen i gang som vanlig. Han prater så høyt at vi kan høre hvert ord han sier.  Akkurat nå sitter han å prater om klær, og at moren hans noen ganger kjøper klær til han......    En fyr i slutten av 20 begynnelsen av 30 åra pleier vanligvis å være litt mer moderne kledd enn han er.  Kanskje moren er friskere i sin smak, hva vet jeg..

Det er ikke første gangen vi har blitt underholdt under kaffepausen, he he...  Han har noen snodige kommentarer om jenter/kvinner som er til å dø av.  Jeg er veldig glad for at jeg sitter med ryggen til på kontoret mitt, for jeg klarer ikke å holde meg fra å le.

Men hey, litt humor i hverdagen skal man jo ha :o)

Tilbake på jobb...

 • 11.11.2010, 12:20

I går kveld så følte jeg meg i ganske fin form, og gledet meg faktisk til å komme tilbake på jobb.  Da klokka ringte til morran i dag, og jeg skulle begynne å sette kroppen i gang var det ikke så greit alikevel.  Når jeg var ferdig i dusjen, og fønt ferdig håret var jeg så sliten at jeg måtte sette meg ned å hvile.

Når jeg sto på t-banen ned til byen var jeg helt skjelven i hele kroppen, og bare sto å telte stasjoner og minutter til jeg var nede i byen.

Etter noen kopper med kaffe så begynte det å rette seg, og det var faktisk ganske greit å være tilbake på jobben.  Har savnet kollegene, og all praten igjennom dagen.  Siden jeg ikke hadde brukt stemmen så mye den siste uken, har jeg faktisk klart å bli ganske hes enda vi så vidt har passert lunch, he he!!

Til morran kom frostrøyken å la seg over bydelen og før det ble lyst så det ut som om det snødde.  Jeg kjenner at jeg er moden for litt mere snø nå...   

Klart for Indiana Jones 5

 • 11.11.2010, 00:06Jeg digger Harrison Ford, det har jeg gjort siden jeg så han i den første Star Wars filmen for en menneskealder siden, men.....

Jeg ble skuffet over no 4 og syntes ikke at han burde gjort den, hans tid som action hero er forbi. Det er vel på tide å gi seg nå, og gi stafettpinnen til de yngre gutta nå!!

Eller hva mener du??

Det har gått 10 år.....

 • 10.11.2010, 12:59

I dag er det 10 år siden den snille gode pappan min døde, for å være eksakt om 10 minutter.  Jeg kan nesten ikke fatte at det har gått så lang tid siden han døde, og jeg savner  ham hver dag.

Det siste året han levde ble han gradvis dårligere og dårligere, men jeg forstod nok ikke hvor sjuk han var før mot slutten. Mamma fortalte meg etterpå at han ikke ville vise meg hvor syk han var. De siste månedene besto av lege hjem fra legevakta ofte, og jeg var mye hjemme. Skulle jeg på fest, så tok jeg alltid med bilen i tilfelle noe skulle skje. Det siste året drakk jeg ikke en dråpe alkohol på fest. Jeg husker at andre hadde veldig store problemer med at jeg valgte mineralvann i stedet for øl eller vin.  Det var ikke noe problem for meg, jeg hadde det like gøy alikevel jeg.

Dagen han døde var han allerede på sykehuset, og jeg hadde kommet meg ned til byen for å gå på jobb. Jeg rakk å parkere bilen, så ringte mamma meg for å fortelle at de hadde ringt fra sjukehuset å sagt at det gikk mot slutten. Da var det bare å hive seg i bilen og hente mamma for å være hos han. Den gangen var det ikke så enkelt å parkere på Ullevål, så jeg måtte bare slippe av mamma å forsøke å finne en plass. Jeg klarte heldigvis det ganske raskt, flaks.

Når jeg kom opp på rommet hans var han delvis bevist... Mamma sa til han at jeg var kommet, og han svarte ja å glippe så vidt med øynene. Jeg gikk bort å ga han en klem, og etter slappet han av. Da var de han var mest glad rundt han :o)

Pappa hadde indre blødninger i tarmene pga bla blodfortynnende tabletter m.m. Hadde han vært friskere i kroppen ville legene kunne ha operert for rette opp dette, men det var desverre ikke mulig. Så pappa blødde helt enkelt i hjel. Jeg satt ved siden av sengen hans, og kjente lukten av blod som etterhvert ble ganske sterk. På et tidspunkt måtte de vaske og stelle han, men det varte ikke lenge før lukten kom tilbake.

Jeg husker at jeg ble veldig irritert og lei meg over sykesøsteren som satt inne sammen med oss. Hun var veldig ung, og hadde nok ikke vært i yrket så lenge... til hennes forsvar.  Pappa hadde "lurt" oss en gang hvor vi trodde at han døde, men tiden var ikke inne enda. Da begynte sykesøsteren å prate om hva som kom til å skje etter at han var død, og det var noe hun godt kunne ha ventet med. Jeg er sikker på at han hørte det hun sa, og det gjorde meg veldig opprørt.

Det var godt å kunne sitte der sammen med han å være med til slutten.  Jeg tror at det gjorde at jeg tok hans død mye bedre enn jeg noen gang hadde trodd jeg ville.  Vi var veldig nære hverandre, og jeg husker at jeg som barn/ungdom fikk panikkfølelser ved tanke på at han og mamma for del skulle dø. Jeg kjente egentlig en lettelse over at "han" fikk slippe mere plager, for han hadde det ikke så godt i den syke kroppen den siste tiden.

10.11.2000 var en mild november dag, ikke lik i dag som det snør ute.  Litt senere i dag skal jeg dra ned på gravlund for å tenne lys for han.

Jeg rydder og rydder....

 • 10.11.2010, 00:30

Siden jeg har følt meg bedre i dag satte jeg i gang med å rydde i noen flere skuffer, hvor det var masse papirer. Jeg trodde faktisk at jeg hadde vært igjennom alt allerede, men tydeligvis ikke. Jeg holdt på i flere timer med å kaste å rydde. Utrolig hvor mye gammel dritt man klarer å samle på seg.

Vinja måtte jo sjekke ut om jeg hadde greid å tømme skuffen ordentlig.  Hun var veldig nøye, og fant til slutt en binders helt bakerst som jeg ikke hadde sett. Ikke fikk jeg tak i den heller.  Jeg hørte hun holdt på inni der med den en evighet, før hun tilslutt ga opp å kom ut igjen. 

Jeg hadde strødd papirer og skrot ut over hele skrivebordet, og da var de ikke sene om å komme opp for å hjelpe meg å sortere. Om det var så mye hjelp vet jeg ikke, he he....  de syntes i allefall at det var gøy.

Nå tror jeg faktisk at jeg har klart å dra fram alle gamle papirer, og fått gått igjennom dem. Blir litt oppgitt av megselv at jeg ikke har tatt tak i disse tingene før.... å at jeg ikke har klart å legge ting et sted. Akkurat det skal bli en forandring heretter. 

Gå til google maps og få deg en god latter....

 • 09.11.2010, 23:17

‎1. Gå til google maps
2. Trykk på "Hent kjøreanvisninger"
3. Skriv Japan som startplass.
4. Skriv China som stopp-plass.
5. Gå til nummer 43 i veibeskrivelsen.
6. Du får deg en god latter

Captain Phil Harris R.I.P

 • 09.11.2010, 22:26

Phil Harris 19.12.1956 - 09.02.2010 R.I.P. • Syk
 • Halsbetennelse og forkjølelse

  • 09.11.2010, 22:06

  I går kveld kjente jeg at halsbetennelsen og forkjølelsen straks var blitt mye bedre enn den har vært. Jeg hostet ikke så mye når jeg la meg, noe jeg har holdt på med i opptil 30 min før det roer seg.  Det var deilig å kunne legge seg ned å bare sovne.

  Når jeg våknet til morran i dag var det blitt enda bedre, kun noen få hostekuler og nesepussing med det samme jeg satte meg opp. Som om kvelden har jeg holdt på i en evighet med hostekuler, og når de endelig har gitt seg har jeg vært så sliten at jeg har hatt mest lyst til å gå å legge meg igjen.

  En dag til hjemme nå så er jeg klar for jobben igjen på torsdag.  Det skal bli godt å komme i gang igjen, men jeg gruer meg litt oxo.  Ikke for jobben, men det har jo blitt så innmari kaldt ute.  Da er det frem med tjukkere støvler, skjerf og vanter så jeg ikke blir sjuk igjen.  Nå har jeg vært nok sjuke så det holder for en god stund fremover......

  Seasons by K. Shaw

  • 08.11.2010, 20:47

  The cold north wind begins to blow
  Lady Winter pulls up her blanket of snow
  She tucks the land in nice and tight
  The land then sleeps through winter's plight

  For several months the land will sleep
  But hush my darling don't you weep
  Soon...the land agian will wake
  Lovely flowers Mother Spring doth make

  She sends her warm, nurshing showers
  That are full of her growing powers
  The snow crocus is the first to wake
  From it's head, winter's plight it doth shake

  At this time the faries begin thier work
  and thier chores they never sherk
  They wake the land and paint it bright
  So open your eyes and enjoy the sight!

  The days begin to grow longer
  As summers sun grows stronger
  Children play in the sprinklers stream
  As summer birds sit and preen.

  Summers end is drawing near
  The fall colors will soon be here
  Autumn comes with it's colorful arrays
  And the night begins to overtake the days

  Then tha days begin to cool
  For this is Mother Natures rule
  The leaves turn red, yellow, brown and gold
  As summers days begin to grow old

  Jack Frost prepares his paints and brush
  The animals begin their harvest rush
  Lady Winter again will soon be here
  But don't you cry my little dear.

  For the circle of seasons you see
  Are ment for the enjoyment of you and me
  For Mother Nature is fair and wise
  And she always creates a new surprise!!!

  Black Design... min favoritt!!!

  • 08.11.2010, 20:04

  Jeg har helt dilla på lysestaker fra Black Design, og er jeg i nærheten av en butikk må jeg bare innom. Kan jo hende de har noe som jeg ikke har fra før...., he he, det har de jo bestandig. Nå er det lenge siden jeg har vært innom, og det klør etter å ta en tur for å se etter nye ting.  Når bankkontoen blir fylt opp er jeg ikke sen om å dra på shopping.

  Her er noen av de tingene jeg har allerede:

  Den svarte faerie lysestaken er ikke fra Black Design, men kjøpt i Sverige hos i1. Det er en stor favoritt.  Jeg har noen lysestaker og pynteting innen denne serien oxo, men det er ikke så lett å få tak i lenger. En av dem ligger i skapet i 3 deler etter at kattene rev den ned for en stund siden. Kanskje på tide å lime den sammen igjen.

  Sniff, sniff...det lukter svidd...

  • 08.11.2010, 18:54

  Før jeg spiste middag tente jeg alle lysestaker og lykter i stua...  Dette syntes Ronja var spesielt spennende, og hoppet opp på bordet. Hun stakk først nesen bort til t-lyset men trakk den rask til seg. Så var det poten, og da fikk hun stearin på den noe som hun definitivt ikke likte.

  Jeg snudde meg bort et lite øyeblikk, og hørte plutselig en frese og knitre lyd.... Ronja hadde lagt halen sin oppå det ene t-lyset. Hun skvatt unna, men jeg fikk tatt tak i halen og dratt hånda igjennom. Uuuu som det stinka svidd pus.  Det lukta svidd pels ganske lenge før den forsvant. Jeg tok en kikk på halen hennes, men man kan ikke se noe, så det var nok ikke mye som ble borte.

  Hun brukte en evighet med å vaske og pusse den ren igjen......   Nå ligger hun ved siden av meg, og jamrer seg høyt for at hendene mine er på tastaturet og ikke kozer med henne. Oppsann, der kom Vinja å så er jakten i gang igjennom hele huset, he he!!! 

  Jeg er heldig........

  • 07.11.2010, 21:31


  Når jeg hadde tent lysene på graven til mamma og pappa i ettermiddag ble jeg stående litt å tenke. Tenke på hvor heldig jeg har vært. Da jeg var bare noen timer gammel ble jeg sendt til et barnehjem i Dørbak. 6 uker etter det ble jeg hentet hjem til de som skulle være mamma og pappa for meg :o) 


  Min biologiske mor var så vidt fylt 17 år da jeg ble født. Hun kommer fra en liten bygd i Telemark, og da hun ble sendt til Oslo for å få meg fikk hun vite av sin far at hun var velkommen hjem etterpå, men hun måtte komme alene.  Tenkt hvilken vanskelig beslutning det måtte ha vært for henne, vel jeg vet at det var det.... hun fortalte meg det mange år senere. Min biologiske far fortalte meg for et par år siden, at han hadde gått til min bestefar å sagt at han ville gifte seg med min mor. Det ville ikke min bestefar.... han var ikke bra nok for datteren hans!!!!!  Mamma og pappa (adoptivforeldre) fortalte at de viste om meg lenge før jeg ble født.  Mødrehjemmet min biologiske mor bodde på var drevet av frelsesarmeen, og mamma og pappa leide hybel hos en av offiserene i frelsesarmeen. Det var han som fortalte om at jeg skulle bli født rundt juletider, og at jeg ville bli sendt til barnehjemmet i Drøbak etterpå.  Mamma fortalte meg at mine biologiske foreldre hadde 7 uker på seg til å ombestemme seg når det gjaldt adopsjonen. Mamma og pappa dro fra Lørenskog til Drøbak flere ganger i ukene som kom for å holde meg, mate og skifte på meg. Når det var gått 6 uker klarte de ikke å vente lenger, og tok meg med hjem til Lørenskog. Alle naboene hadde kommet ut for å kikke på meg. Det var nok litt av en fesjå tenker jeg :o)  Mamma og pappa var verdens beste foreldre, jeg kunne ikke vært mer heldig når jeg først skulle adopteres. De elsket meg av hele sitt hjerte :o) og jeg var enebarn siden de ikke kunne få barn selv. I tillegg så var de for gamle til å adoptere et barn til. Jeg kom med andre ord i siste liten. Det går ikke en dag uten at jeg tenker på dem, og savner dem. Savner å kunne prate med dem hver dag, fortelle om ting som skjer i hverdagen og om ting som bekymrer meg. Rådene de kunne gi når jeg sto fast, og ikke ante hvordan jeg skulle håndere forskjellige ting.  Når det gjelder besteforeldrene så var vel gleden noe delt. Farmor og farfar var veldig begeistret for meg som mamma og pappa. Morfar syntes nok det samme, men han var ikke en mann som viste mye følelser. Mormor var definitivt ikke glad i meg, noe som hun også har sagt. Hun sa det til min tante en gang, at hun ikke var min mormor. Når jeg tenker bestemor så tenker jeg på en varm og god person som er glad i barnebarnet sitt. Akkurat den følelsen kan jeg ikke påstå at jeg kjenner til. Hun var veldig kald og ufølsom ovenfor meg, og jeg gjengjeldte de følelsene tilbake. Som barn syntes jeg ikke at det var så greit, men etterhvert som jeg ble eldre gjorde det meg ikke noe. Jeg nektet bare å bli med når vi skulle dit!!!!!

  Fortnum & Mason - Ice Queen Fantasy

   Uavhengig av en følelseskald mormor, så har livet fart bra med meg alikevel. Jeg har det utmerket både psykisk og nogenlunde fysisk, har egen leilighet, bra jobb, dårlig råd til tider men det er selvforskyld. Med andre ord jeg har det helt fint.

  Ronja Lillepuzdatter av Skånevik

  • 07.11.2010, 18:25

  I går ble det en mini-pizza til middag for meg, og da var ikke Ronja langt unna.  Hvis jeg tar med meg mat inn i stua, så hopper hun opp på bena mine for å se hva det er for noe. I går var ikke noe unntak:  Skorpene var så harde at jeg lot dem ligge igjen, og det var noe for damen....  Hun sleikte seg rundt munnen, og syntes hun hadde det toppen.  Det er like gøy å se på hver gang, der hun ligger... så kommer poten snikende frem....  Mellom hver gang måtte jo poten vaskes...  Så gjør hun seg klar igjen.  Søsteren lå oppe på klatrestativet å kikke på hele tiden, men hun gadd ikke delta. Når Ronja endelig klarte å få en bit ned på gulvet kom Vinja oxo, og så sloss de litt om biten.  Det varte ikke så lenge, skorpen var mest spennende så lenge den lå på talerkenen.

  Gravlund i dag....

  • 07.11.2010, 14:27

  Må se å samle krefter til å komme meg i dusjen......  Jeg må ned på Alfaset Gravlund for å tenne lys for mamma og pappa om ikke så altfor lenge. Akkurat nå er det sikkert mange biler der nede, pleier å være det. Derfor venter jeg nok til det er igjen ca 1 time til sola går ned, da har de fleste vært der. Er jeg heldig kan jeg kjøre helt ned til graven da, noe jeg ikke kan gjøre nå .

  Jeg skal kle godt på meg iallefall sånn at ikke forverrer forkjølelsen min noe mere.

  Formen er ikke noe å skryte av i dag heller, men en positiv ting: Jeg har ikke hostet så jeg har brekt meg eller mistet pusten. Da syntes jeg ting begynner å bli litt lettere, for de siste dagene og nettene har vært slitsomme. Halsen har verket som bare den, og da har det ikke vært så greit når jeg hoster så mye.

 • Syk
 • Jeg er så utålmodig

  • 06.11.2010, 11:25

  Trodde nesten at jeg skulle føle meg litt bedre i dag, men nei da......  Feberen har nådd nye høyder og antibiotikapillene slår ut på magen min (uten å gå i detaljer), jeg hoster så jeg brekker meg mm  Det eneste som er positivt er at halsen ikke verker så mye i dag.... det er jo noe i allefall.

  Matlysten er/har ikke vært på topp den siste uken, og for morro skyld tok jeg meg en tur på vekta til morran. Da hadde jeg jammen gått ned nesten 3 kg denne uken. Desverre  så vil jeg nok gå dem raskt opp igjen etterhvert som jeg blir bedre.

  Har satt meg godt til rette i godstolen og ser på BBC Entertainment.... de viser Allo' Allo' hele formiddagen.

  Ronja og Vinja har funnet en gammel neglefil, som de leker med. Akkurat nå har den kommet inn under teppet, og de sliter for å få tak i den igjen. Jeg kan ikke annet enn å le av dem der de hopper å spretter. Ingen vits å kjøpe dyre leker til dem, gi dem en gammel neglefil, utbrent plasbeger fra et t-lys eller et gult kinderegg så er de happy i mange timer.

 • Syk
 • Halsbetennelse og sykemelding...

  • 05.11.2010, 15:22

  Var  hos legen tidligere i dag for å sjekke hva det var som foregitt nede i halsen min.  Måtte på labben og tok halsprøve og blodprøve.  Heldigvis så viste det ingen tegn til streptokokker i halsen, men det var alikevel en kraftig halsbetennelse. Senkningen var litt høy, men ikke unormal med tanke på at jeg hadde feber og betennelse i kroppen.

  Legen kikket på halsen min å ble bekymret når hun så de store mandlene mine...  Hun mente at dersom de ikke minket innen en uke måtte de gå inn å drenere ut noe veske.  Jeg kunne ikke noe annet enn å smile, og fortalte henne at det skulle hun ikke bekymre seg for....  Mandlene mine er alltid mye større enn normalen, det har de vært siden jeg var barn.

  Jeg fikk resept på antibiotika tabletter (Ery-Max 250 mg) som jeg skal ta 4 ganger om dagen i 10 dager. Hvis det ikke hadde blitt noe bedre skulle jeg ta kontakt igjen, men jeg håper ikke at det blir nødvendig. Så fikk jeg sykemelding fom i dag, og tom onsdag til uka. 

  Vel hjemme igjen kjente jeg at det ikke var så mye krefter igjen, måtte bare slenge meg på senga en stund. Sovna med en gang. Var borte i ca en time, men jeg kjenner fortsatt at jeg kunne ha sovet litt mere.  Får heller prøve å holde meg våken noen timer til, så legge meg i en normal tid. Er jeg heldig så får jeg sove hele denne natten...!!

  Kronprinsparret på besøk i går

  • 05.11.2010, 15:05

  Kronprinsparet-041110-7

  Jeg må innrømme at jeg ble revet med når halve avdelingen kom steamende inn på kontoret mitt, for å se på når Håkon og Mette Marit skulle komme. De skulle ha med seg alt sammen, fra politiet og sikkerhetsvakter kom, journalister og hele bøttebaletten. 

  Folk ble bedt om å gå over på andre siden av gaten, og kunder fikk ikke lov til å gå inn i bygget før krompen og kona hadde kommet å gått inn.  Ikke mange viste at de skulle være der så det var ingen ansamling med folk som sto utenfor å ventet. Hvor lenge de var der aner jeg ikke, for jeg gikk hjem ikke lenge etter de kom.

  Kanskje kommer...nei det gjør han ikke, men kromprinsparret

  • 04.11.2010, 11:55

  Kl 13 i dag kommer Kronprinsparret på besøk til jobben min.  Da blir det stor stå hei tenker jeg, og folk flokker til for å se et glimt av dem.  Jeg kan se dem komme fra kontorvinduet mitt, så det blir vel til at jeg tar meg en liten titt jeg oxo.
  Jobben har to bygg, og jeg jobber ikke i det som de skal besøke.  Vet ikke om da skal traske rundt i alle etasjene for å se, eller om de bare skal i den etasjen som er ferdigoppusset!!  Info avdeling kommer nok til å knipse mange bilder som blir lagt ut på hjemmesiden tenker jeg....

 • Syk
 • Fortsatt syk...

  • 04.11.2010, 11:31

  Jeg har fortsatt ikke klart shake av meg denne forbaskede forkjølelsen. I natt har jeg hatt så vondt i halsen, og store problemer med å svelge. Når jeg tok en titt ned i der hadde det dannet seg en ekkelt gult belegg på venstre mandel. Det betyr starten på en halsbetennelse.....

  Jeg er på jobbe i dag, men tror ikke jeg kommer til å bli ut dagen. Orker ikke å snakke og svelge, så alt er i grunnen ganske håpløst. Akkurat nå syntes jeg veldig synd på meg selv.  Forsøkte å ringe på legekontoret for en time, men de hadde ikke telefontid før mellom 13 - 14:30. Da skal jeg sitte klar ved telefonen sånn at jeg har noen sjangs på en time i morgen tidlig.

  Det betyr egentlig nok en natt uten mye søvn.....

  Tilbake på jobb...

  • 02.11.2010, 11:20

  Dama har kreket seg på jobben igjen..., kroppslig er jeg tilstede, men mentalt vet jeg ikke helt.  Halsen og hode verker så jeg har linet meg opp med Ibux og varm kaffe... så da kommer jeg meg nok igjennom dagen tenker jeg.

  Var veldig i tvil om jeg skulle gå i dag, men så tenkte jeg at det blir nok bedre bare jeg kom meg i dusjen osv.  Vet ikke helt det, men nå er jeg iallefall her.  Blir jeg for sliten kan jeg gå kl 15 i dag, men vi får se hvordan det går.

 • Syk
 • Forkjølelsen er der fortsatt......

  • 01.11.2010, 09:41


  Dette er meg i dag......  Jeg kan ikke si at jeg var happy når jeg våknet til morran i dag, og ikke klarte å løfte hodet fra puta uten at verden surret rundt. Var så sikker på at jeg skulle å komme meg på jobben, men desverre gikk ikke det.  Syntes ikke at det var så greit å ringe sjefen for å si at jeg var dårlig igjen. De siste to månedene har jeg hatt 3 omganger med denne.  Jeg må komme meg til legen for en helsjekk, blodprøver å hele pakka.... bare for å være sikker.

  Tror egentlig ikke at det er noe unormalt, for jeg har lett for å bli dårlig nå på høsten. Når temperaturen svinger fra - 4C til + 8C i løpet av en dag blir kroppen min i dårlig humør. Den takler dårlig sånne temperaturforandringer. Hadde jeg bare blitt tett i nesa og litt uggen ville det ikke vært så ille. Jeg får kjempehøy feber, og da mener jeg så høy at jeg noen ganger fantaserer.

  Var nettopp ute å leste av strømmåleren...., og jeg gruet meg noe vanvittig for at den skulle være høy. :o) Det var den ikke, og det betyr at økonomien i november skulle bli litt lettere enn den har vært...

  Ronja ble grisesur på meg i sta....  Hun hadde fått en sånn passe floke bak ved hofta som strammet når jeg kom borti den. Så fort hun så saksa forsvant hun som et skudd...  Jeg fikk tilslutt tak i henne, og holdt henne fast lenge nok til at jeg fikk klippet den vekk. Hun har vært sur på meg i 30 minutter, laget knurrende lyder å ga meg det blikket.  Nå er jeg tydeligvis tilgitt for nå skal hun sitte i fanget og koze, he he :o)

  Om meg

  Vera Lynn

  Jeg er en sprudlende "dame" med mye humør, som enten bobler over med latter eller som er veldig eksploderende. Jeg har hatt to sett med foreldre, de som sørget for at jeg kom inn i denne verden, og så mine flotte adoptivforeldre som har betydd alt for meg. I 2000 bestemte jeg meg for å finne mine biologiske foreldre, og fant ut at de var fra Tinn i Telemark. For å gjøre en historie kort så ble jeg tatt i mot med åpne armer. Jeg gikk fra å være enebarn, til å få 4 flotte søsken (3 brødre og en søster) På bloggen skriver jeg om ting som opptar meg, som irriterer meg og om hverdagen min!!

  welcome-desi-glitters-5

  Welcome | Forward this Picture . .

  Kategorier

  Arkiv

  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no