hits

Vera Lynn

- je suis prest -

Å ta bilde av pus...

 • 30.11.2013, 23:54


Har man kjæledyr blir det til at man tar mange bilder av dem i forskjellige vinkler, og det er ikke alltid det enkleste for de sitter jo ikke stille særlig lenge av gangen. Selv har jeg en som nesten sitter å gjør seg til foran kamera, Vinja, og så har vi Ronja da.... Hun er ikke begeisteret når mor kommer med kamera!Her har vi da et veldig typisk eksempel på de bildene jeg ender opp med, i allefall når jeg skal ta bilde av Ronja. Akkurat når jeg dro fram kamera fant hun ut at hun skulle rulle seg frem og tilbake på gulvet flere ganger mens hun lagde sine sedvanelige koselyder, hehehe!!Etter x-antall forsøk endte jeg til slutt opp med dette... Et sekund tidligere lå hun i en perfekt stilling å kikket opp på meg med store runde øyne, men innen matmora rakk å trykke på utløserknappen så hun vekk igjen.

Nå ligger frk Lillepuzdatter rett ut på ryggen med bena til alle kanter inne på senga mi, og så mørbanket som jeg kjenner meg blir det nok ikke lenge til jeg holder henne med selskap.....

Da kan jula komme...

 • 30.11.2013, 23:17

Nå kan jeg snart senke skuldrene mine, men ikke helt.... Jeg har holdt på i hele dag med å vaske, stryke duker og gardiner å hengt dem opp. Vanligvis når jeg holder på med å pynte til advent så får jeg vondt i skuldre og armer, men denne gangen har armene holdt. Litt støl og sår kanskje, men det er ikke noe å bekymre seg for. Verre er det med det venstre kneet mitt.

Det tåler ikke så mye, og i dag ble det for mye opp å ned av stigen i tillegg til at jeg tro forkjært da jeg hang opp de siste gardinene. Kneet er nå blitt helt stivt og hovnet opp noe som betyr at jeg må holde det litt i ro til jeg skal tilbake på jobb igjen på tirsdag. Jeg liker dårlig at kneet har stivnet til igjen, siden jeg nå har vært så bra uten altfor store i lengre tid.Når de røde gardinene kommer opp blir det med en gang så lunt og godt inne :o)) Jeg måtte bruke litt tid på adventslysestakene, for her i heimen er det ikke bare å sette dem opp å koble de til. Frøknene Lillepuzdatter av Skånevik har for vane å rive de ned, så jeg må knyte de fast i vindushåndtaket. Jeg gjorde ikke det i begynnelsen jeg hadde pusejentene, og to adventsstaker gikk i gulvet å gikk i stykker.Litt mørkt å vanskelig å se kanskje...., men favoritt lykten min fra Black Design har kommet fram fra skapet igjen. Med det røde glasset er den virkelig flott, men det er ikke så lett å se på det mørke bildet.Lysfatet og de røde lysglassene kjøpte jeg på Nille for noen dager siden, og jeg er så fornøyd med at jeg kjøpte dem :o))Denne hvite metallstjernen har jeg hatt i over 20 år, og det har blitt en tradisjon at den skal henge i kjøkkenvinduet. Det var er en lang periode hvor man ikke fikk tak i sånne stjerner, men nå finnes de over alt. De jeg har sett har derimot vært i papir og ikke i metall og ofte i glorete farger.

Jeg må jo skryte av pusetassene mine i dag...., for i dag fikk jeg lov til å stryke gardinene mine uten at det han en pus eller to i dem. Det pleier det vanligvis å gjøre, og jeg ender opp med å jage dem unna eller stenge dem inne på et annet rom til jeg er ferdig. De har nok endelig skjønt at de skal la meg få stryke i fred, for da unngår de å få kjeft av mammen sin!!


I dag skal det skje.....

 • 30.11.2013, 11:10

Siden jeg brukte hele dagen i går på å rydde i heimen, ble det ikke tid til å gjøre rent å pynte til advent. I dag derimot skal hybelkaninene ta med seg støvlaget å flytte ut. Jeg gleder meg ikke akkurat til en dag med nesa ned i skurebøtta, men når jeg er ferdig med det så kan jeg pynte å sette fram adventstingene..... Å det er mer gøy :o))Aller først derimot tar jeg meg tid til en par kaffekopper, for å vekke kroppet til liv.... Den er nemlig litt mørbanket og sår etter gårsdagens vekløftningsøvelser, men heldigvis ikke så ille som jeg trodde den skulle være da jeg krøyp under fellen i går/natt.

Da jeg våknet første gangen i dag, ganske tidlig, så var jeg overbevist om at det hadde kommet et lass med snø. Fra senga kunne jeg se litt ut igjennom en sprekk i persiennen, og alt så helt hvitt ut. Det var jo ikke noe snø, men derimot tjukk tåke som ligger helt nede på bakken. Helt ærlig, nå er jeg klar for snø :o))

En Facebook venninne hadde vært inne på Minneside for Matias Brenna Wilberg, og lagt ut en link til en nydelig video. Nysgjerrig som jeg måtte jeg jo inn å høre på den, og jeg ble rørt til tårer av den vakre sangen som denne flotte gutten hadde spilt inn. Har du ikke hørt den, så stikk inn å gjør det!

Ha en fortsatt fin lørdag, blogges!!

Helt gåen....

 • 29.11.2013, 16:59

Planen min i dag var at jeg skulle stå opp tidlig for å ta ned alle gardinene i heimen, støvsuge, tørke støv og vaske gulvene.... Ble ikke helt sånn da, for jeg begynte å rydde litt her og litt der å da gikk timene så fort at det ble ikke tid til noe annet.

På soverommet mitt har jeg hatt en gammel strykemaskin til sengetøy og håndklær som har vært min mors. Den er megatung, og derfor har jeg ikke orket å løfte på den tidligere i år. Nå som armene og skuldrene mine er "bedre" gjorde jeg et forsøk, og med mye strev klarte jeg å få den ned i en IKEA bag og slepte den ned i kjelleren. Å få den opp på bordet i boden derimot var ikke så enkelt, men det gikk til slutt. Jeg kjenner at ikke skulle ha gjort jobben alene, men gjort er gjort.....!

hTW98ogQtn

Da jeg gikk på loftet for å hente ned adventslysestaker og stjerna tok jeg med meg noen digre bilder som har vært mine foreldres, og som jeg ikke vil ha på veggene. Den ene var ikke så tung selv om den var stor, men de andre veide litt så de siste trappene opp var tunge å gå. Bare for å ha sagt det så er det 5 etasjer opp, og vi har ikke noen heis. Jeg trenger å gå litt i trapper for å få bevegelse i knærne mine, men det er tungt......Pusejentene har storkost seg i dag, og hvert hjertelig tilstede hele tiden... Alle steder jeg var å ryddet var de, og fulgte nøye med på alt jeg gjorde. Flyttet jeg på et møbel var de bakenfor å snuste å kikket for å se om det var noe spennende der som de ikke hadde sett før. Når jeg var oppe i skapet å hentet rent sengetøy fløy de rett inn på soverommet. For at de ikke skulle fly rundt i det rene sengetøyet slang jeg det jeg tok av ut i stua, og da fløy de inn dit. Da fikk matmor tid til å legge på det rene sengetøyet og slenge på sengeteppet....

Vinja har sovet opp på klatrestativet en god stund, men nå våknet hun med et mjau å kom hoppende ned. Så var det rett opp på armlenet til stolen for å få litt kos av mammen sin, lille godjenta mi det :o))

Det blir en lettvin middag i dag...., en liten pizza med masse godsaker på. Blogges :o))

 • Mat
 • Snakk om å være blind...

  • 27.11.2013, 22:37

  Jeg var innom Ultra på ettermiddagen i dag, og da fikk jeg plutselig så lyst på risengrynsgrøt... Da jeg svingte forbi disken hvor de har ferdigmaten var tankene mine på noe helt annet. Nemlig at jeg skulle kjøpe med meg noen ringer med Gildes kokte julepølse for å putte i fryseren.  Siden jeg var så ukonsentrert så jeg ikke så veldig nøye på pakningen jeg tok med meg, og jeg så heller ikke så nøye på den da jeg skulle varme risengrynsgrøten. Jeg syntes nok at den hadde en litt merkelig konsistens da den ble varm...., som melkevelling. Det var først etter at jeg hadde spist jeg begynte å tenke på at dette var en veldig rar grøt. Når jeg plukket opp pappomslaget fra søppelet så jeg jo med en gang at jeg hadde varmet og spist Riskrem, hahahahaha... Snakk om å være et stort susehue!!!!

  Neste gang må jeg nok se litt nøyere på hva jeg legger i handlekurven :o))

  Jeg kom meg igjennom...

  • 26.11.2013, 23:41

  Når alarmen ulte til morran i dag, kan jeg ikke akkurat påstå at formen min var på topp. Alikevel krabbet jeg ut av senga, og kom meg inn i dusjen. Ble utrolig sliten bare av det, og måtte ty til en Ibux for å orke å gjøre meg ferdig.

  Jeg hadde bestemt meg for at jeg skulle komme meg på jobb, for jeg hadde ting som var påbegynt der som bare måtte bli ferdig.

  Halsen og hode verket mesteparten av dagen, men jeg klarte å komme meg igjennom å bli ferdig med det jeg hadde bestemt meg for å bli ferdig med.

  Etter at jeg hadde spist middag nå i kveld, lot jeg meg synke laaaaaangt ned i stresslessen godt innpakket. Ronja kom og krøllet seg sammen i fanget mitt, og det tok ikke lang tid innen vi sovnet begge to.

  Ble vekket av telefonen som ringte, og det var den spreke 91 åringen fra Manglerud som ville slå av en prat. Hun hadde en del på hjertet, og det hadde jeg også så samtalen varte ganske lenge :o))

  Min såre hals og hodepine har ikke helt gitt seg enda, så nå har jeg tenkt å krabbe under dyna for å få noen timer søvn innen en ny dag på jobben i morgen....

  God Natt fra denne damen :o))

  Sove snart...., kanskje!!

  • 25.11.2013, 23:40

  Mesteparten av denne dagen har jeg tilbrakt oppe i stresslessen godt innpakket i en lunt pledd, og jeg sovet å atter sovet.

  Feberen har gått ned til sånn någenlunde normalen igjen, men halsen er fortsatt sår å vond. Det viktigste er nå at feberen går ned sånn at jeg orker å gå på jobb igjen. Sår hals kan dempes med Ibux så det er ikke noe problem.

  Jeg burde selvfølgelig krabbe under dyna, men akkurat nå føler jeg meg ikke det spor trøtt. Tok en Ibux for ikke så lenge siden, og den gjør nok sitt til at jeg føler meg så våken. Må vel gjøre et forsøk, for ellers blir jeg jo bare så innmari trøtt i morgen!!

  Begge pusene har ligget i fanget mitt på tur i hele dag og kveld :o)) At Vinja vil det er ikke så merkelig, for hun er en skikkelig kosepus. Ronja derimot er ikke så glad i å ligge i fanget, men hun vil gjerne bli klødd og kost med.

  Når de ligger i fanget maler de veldig høyt, og da blir jeg så trøtt at jeg sovner.... Nå sitter jeg oppe i senga med begge to liggende ved siden av meg, og de maler omtrent i kor, hehehe

  Da er det GOD NATT fra meg :o))

  Dårlig start på uka

  • 25.11.2013, 12:05


  Hele helgen har jeg gått mer eller mindre og hanglet, og i går våkne jeg med litt lett feber og sår hals.... Jeg følte meg egentig ikke så ille da jeg gikk å la meg i går, men i løpet av natten har ting tydelig forandret seg.

  Så da alarmen rev meg ut av søvenen til morran i dag var ikke formen storslagen akkurat, men jeg kom meg da ut av senga. Etter å ha ordnet med mat og drikke til kattene å rensket doen deres var jeg helt utslitt og måtte krabbe tilbake til senga igjen. Det var ikke helt sånn jeg hadde sett for meg starten på denne uka akkurat, men ikke så mye jeg gjøre med det.  Nå har jeg forflyttet meg fra senga til stresslessen, hvor jeg har pakket meg godt inn i et varmt teppe. På bordet ved siden av har jeg linet opp Fribol Hals, Ibux og en stor kopp med rykende varm te. Så får vi inderlig håpe at det skremmer bort feberen til i morgen, for jeg har ikke tid til å være hjemme nå!!!

  Ronja er som katter flest, ubestemt når det gjelder om hun skal være ute eller inne. I sta satt hun dørterskelen å mjauet så sårt, og når jeg gikk for å slippe henne ut sprang hun ut. Under et minutt etter hørte jeg klørne hennes på døra og sår mjauing.... Hun skjønner ikke at matmora har tjukk pels, og ikke syntes at det er greit at døra står åpen hele tiden. Nå har både hun og søsteren lagt seg for å ta en aldri så liten formiddagslur!!

  Håper dere andre har hatt en bedre start på uka :o))

  Nye lykter fra Party Lite

  • 24.11.2013, 18:53

  I går når Anne kom til meg hadde hun med seg Party Lite lyktene jeg bestilte om mandagen... Det ble ikke til at jeg pakket de ut i går, men utpå dagen i dag gjorde jeg det. Jeg måtte ommøblere litt for å få satt dem der jeg syntes de passet inn best. Litt forandring fryder :o))  Jeg hadde litt problemer med å sette sammen denne lykten... Skulle ikke tro at det skulle være så vanskelig å sette sammen to deler, men jeg slet litt. Det var noen kanter som sto opp, og jeg klarte ikke å få det øverste glasset over eller innsiden. Jeg måtte ringe Anne for å høre hvordan hun hadde gjort det, og da viste det seg at øverste delen skulle over piggene som sto opp. For å få det til var jeg nødt til å bøye litt på dem, men da smatt den på plass med en gang.

  I katalogen vi satt å så på når vi var på partyet, og lykten som Marit hadde med var glasset rødt. Jeg hadde veldig lyst på det, men den var dessverre utsolgt i rødt. Jeg har noen røde t-lys som jeg tror kommer til å få en fin effekt i det grå glasset :o)) Vi får se neste helg når julen begynner å flytte inn i heimen!  Denne lykten falt jeg for med en gang... Den har avtagbare paneller som gir en fin effekt når lyset er tent. Man får også en fin effekt hvis man tar av panellene. I både denne og den grå lykten kan man bruke et t-lystre hvor det er plass til 3 t-lys rundt en søyle. Jeg bestilte bare et sånt, og angret på det etterpå så Anne skulle kontakte Marit som holdt partyet for å bestille et par til.

  De hadde mange flotte lykter og lysestaker og lys i katalogen, men det koster en del så jeg har nok ikke råd til å kjøpe noe serlig derfra på en stund. Jeg er veldig fornøyd med de to jeg har kjøpt, og har glede av dem i en god stund framover nå tenker jeg :o))

  Avslappende lørdagskveld

  • 24.11.2013, 12:25

  Utrolig nok ble jeg ferdig med alt jeg skulle gjøre innen Anne kom, dels for at jeg satte i gang et ekstra gir jeg ikke hviste jeg hadde, og så måtte hun jobbe ganske lenge. Da ble det tid til å sitt å slappe av en liten stund fram til hun kom.  Når jeg hadde fått shinet opp heimen gikk jeg ut med litt søppel, og da tok jeg med meg kamera for å ta noen frost og kveldsbilder... Dessverre så låste kamera seg totalt, og jeg endte egentlig bare opp med et som jeg faktisk syntes var relativt greit. Nesten litt magisk :o)) Når jeg kom inn måtte jeg ta ut batteriet og sette det inn igjen for å få liv i kameraet igjen. Tar jeg ikke helt feil så har det skjedd når jeg har tatt bilder i mørket før, så jeg tror ikke at det er noe galt med det. Håper i allefall ikke det for det er et utrolig godt lite kamera, som er lite og nett å ha i vesken å lommen.

  Siden det var en sånn kjølig dag og kveld så bestemte jeg meg for å lage en lappskaus som lørdagsmiddag, og den falt i smak hos både gjesten og kokken :o)) Laget såpass mye at jeg har igjen til i allefall en middag til som jeg lett kan varme opp når jeg kommer fra jobb.  Etter middagen slang vi oss ned i stua og dro fram strikketøyet.... Jeg har jo ikke vært noe flink til å strikke og teppet mitt er langt fra ferdig, som man kan se på bilde. Det er jo tragisk egentlig, for Anne kjøpte garn en stund etter meg til en tilsvarende teppe å hun er allerede ferdig med sitt. Hun har begynt på et nytt prosjekt allerede, skiskytergenseren. Dette betyr jo at jeg bare må se å sette opp farten for å bli ferdig med mitt teppe også. Hadde jo vært greit å bli klar med det før jul i allefall!!!  Utrolig lekker genser som jeg faktisk kunne tenke meg å strikke selv, men da må jeg bli ferdig med teppet mitt først :o))

  I mens gårsdagen var helt grå og en tjukk tåke lå helt nede på bakken, er denne dagen helt motsatt. Himmelen er knallblå og solen skinner og det er bare et par minusgrader. Jeg er litt snufsete i nesen og har litt feber så jeg skal holde meg inne med cupfinale og strikketøy :o))

  Ha en fortsatt fin søndag, blogges :o))

  Tåka har lagt seg

  • 23.11.2013, 14:09

  Når jeg våknet en gang ut på dagen i dag, sånn rett før kl 12, så var det tjukk tåke ute. Jeg er ikke spesielt begeisteret for tåke, men det er jo vakkert da. Rim har lagt seg på grenene til buskene og i gresset å det er nesten magisk å se på.

  Jeg ligger en del etter skjemaet i dag, for per nå burde jeg allerede ha støvsuget hele heimen å i full gang med å tørke støv...... Dessverre er ikke formen min noe å skryte av så jeg har ikke en gang funnet fram støvsugeren, og nå må jeg bare se å komme i gang. Anne skal komme hit en tur om ikke så veldig lenge, og jeg bør jo helst ha fått litt orden på heimen innen hun dukker opp.

  Fikk melding fra Anne på jobben i går hvor hun fortalte at lyktene våre var kommet, de som vi bestilte fra Party Life om mandagen. Jeg gleder meg virkelig til å se hvordan det blir å tenne opp lys i dem. Jeg har allerede en formening om hvor de skal stå, og jeg er spent på om de kommer til å gjøre seg der.

  I går var jeg som sagt inne hos naboen på middag og etterfølgende kaffe m/kake. Vi hadde det kjempekoselig å satt å skravlet en god stund ved matbordet innen vi forflyttet oss inn i stua for å drikke kaffe. Det er så koselig å bli invitert inn uten at det er planlagt i forveien :o)) Jeg ble der til ca 20:30 for da var jeg sliten og ikke helt i form så jeg syntes det var best å komme seg inn. Der slang jeg meg ned i stua foran tv'n for å se litt før jeg skulle legge meg tidlig, hahahaha!!!

  Denne damen klarte å sovne i stresslessen, og der våknet hun stiv og støl kl 06:00 i dag morges med en sovende Vinja oppe på magen. Etter en runde i heimen for å slå av alt lyset ramlet jeg sammen oppi senga å sov helt til kl 12 i dag. Jeg skulle nok heller ha gått å lagt meg med en gang jeg kom inn, så hadde formen og kroppen vært i bedre humør nå... Det nytter ikke å være etterpåklok...

  En kopp kaffe til nå, og så blir det noen dansetrinn rundt i heimen med støvsugeren, blogges :o))

  Ronja er suuuur

  • 23.11.2013, 13:36

  I dag syntes ikke Ronja at matmora er spesielt snill, og hun er sur på meg. Det begynner å avta, men jeg må nok vente en stund til innen jeg er helt tilgitt. Det har seg sånn at frk Lillepuzdatter av Skånevik, har en underpels som tover seg i et sett. Jeg børster henne hver eneste dag, og hun elsker det. Alikevel så klarer hun å få noen store klumper i pelsen.

  Jeg har holdt på noen dager med å få børstet og klippet bort disse ubehagelighetene, med større og mindre suksess. I dag måtte jeg bli mer streng for å få vekk så mye som mulig av tovene, og det resulterte i at frk Ronja ble ordentlig sur på mammen sin. Jeg kunne ikke la henne få viljen sin for da ville jeg ikke ha fått vekk noen av tovene, men tilslutt hadde hun fått mer enn nok å det gikk ikke for meg alene å holde henne i ro.  I tillegg er hun litt grinete for at hun ikke får lov til å løpe ut og inn igjennom balkongdøren hele tiden.... Hun har ingen forståelse for at matmora ikke har tjukk pels som henne, og syntes det er greit at kuldegradene slippes inn i stua. Når jeg slipper henne ut så mjauer hun og vil inn, og når hun er inne mjauer hun og vil ut. Egentlig helt normalt for katter det der :o))

  Nå har frk roet seg og ligger på toppen av klatrestativet og sover, men det blir nok ikke langvarig kjenner jeg damen rett :o))

  Gode naboer

  • 22.11.2013, 15:50

  I sta satt jeg her å lurte på hva jeg skulle lage til middag, og så ringte naboen min for å høre om jeg hadde noe i kalenderen i dag. Hun hadde tenkt å kjøpe inn litt julemat til middag, og lurte på om jeg ville spise middag med dem.

  Jeg kunne jo ikke si nei til et sånt godt tilbud, så da blir god mat og litt godt i glassene på fredagskvelden :o))  Nå er det like før jeg setter nesen hjemover, og til min store glede er det fortsatt ikke blitt helt mørkt enda, ha en fortsatt fin fredagskveld :o))

  Brrrrrrr, litt kaldt i dag

  • 20.11.2013, 21:17

  For første gang på denne siden av sommeren krabbet termometeret en stykke ned på minus siden.... Som den frysepinnen jeg er så syntes jeg ikke det var noe behagelig. Jeg surret meg inn i skjerf og dro på meg vantene mine før jeg trasket ut i det kjølige været.  Jeg vet at jeg sutrer veldig så fort det begynner å bli kjøligere i været, men det er bare fordi at kroppen min ikke er så veldig happy på denne tiden av året. Jeg blir stiv i ledder og muskler, som igjen gjør at jeg får vondt over alt. Utenom det syntes jeg jo det er kozelig på vinteren med snø som gjør kveldene lysere. Det å sitte inne i stua å kikke ut når det snør er jo veldig hyggelig, og gjerne med en strikketøy i fanget å en kopp rykende kaffe eller te ved siden av :o))  Da jeg gikk fra jobben i dag ved 14 tiden var motivasjonen og lysten til å trene på bunnen, men jeg dro opp å holdt på i nesten en time. Kneet mitt var ikke serlig villig til å sykle i dag, så det ble ikke like lenge på den som jeg pleier. I stedet fokuserte jeg mer på armøvelsene mine, og tok heller et par ekstra runder på de aparatene. Jeg kjernner det godt på musklene at jeg har trent, men det er ikke så altfor ille..... Det pleier å være litt sånn hver eneste gang, og jeg blir i tillegg ganske trøtt og sliten etterpå. Kommer nok ikke til å sitte oppe så veldig lenge i kveld....

  Når jeg kom hjem kastet jeg meg over kattedoen og fikk desinfisert og skuret den ren.... Det skulle jeg egentlig ha gjort i går, men da hadde jeg besøk så det ble ikke helt tid til det. Vinja satt oppe på skapet å fulgte nøye med, mens Ronja satt på toalettet. De måtte jo være sikre på at matmora gjorde en god jobb sånn at toalettet deres ble rent og fint. Da alt var klart var det rene kampen om å komme først inn for å bruke det.....  Til middag ble det en favoritt, nemlig Chicken Korma... Jeg laget den ikke fra bunnen av, men kjøpte et glass med SaritaS Korma m/krydder på Rema i dag. Dette glasset smaker mer enn de andre ferdig glassene jeg har kjøpt tidligere, mye mer sterkere krydder uten at retten er spesielt sterk. Jeg skal nok prøve å lage den helt fra bunnen av en gang, og hvis jeg ikke tar helt feil har jeg en oppskrift et eller annet sted.

  Tidligere i kveld måtte jeg ta en runde med saksa i pelsen til Ronja, for hun hadde fått noen tover igjen som jeg ikke klarte å børste ut. Hun var ikke så veldig tålmodig i dag så vi fikk ikke gjort så mye som jeg hadde håpet, men det må heller bli en ny runde igjen i morgen. Hun har en underpels som er veldig tjukk og som tover lett, og selv med daglig børsting er det ikke til å unngå at nye kladder dukker opp. Den jeg helst skulle ha blitt kvitt er en hun har i baken, men der er det sårt så jeg må gå varsomt fram.....

  På tide med en kopp kaffe for å varme opp den frosne kroppen min... Ha en fortsatt fin onsdagskveld, blogges :o))

  Snartur innom

  • 18.11.2013, 23:40

  Jeg kom hjem for ikke så veldig lenge siden, etter å ha vært hos Anne en tur. Hun hadde homeparty for produktene fra Party Lite.

  Produktene det dreier seg om er lysholdere i forskjellige flotte utforminger samt lys og voks. Sjekk ut hjemmesiden deres her: www.partylite.no.

  Det er jo produkter som koster litt, og da kan man ikke går helt bærsærk akkurat. Jeg fant et par fine lykter som jeg valgte å kjøpe. Bilder på dem kommer når jeg får dem om en ukes tid.

  Anne spurte om jeg viste om noen som hadde lyst til å være med, og jeg tenkte min på min tidligere reisevenninne Monica. Sendte henne en melding og hun ble med. Vi skulle være hos Anne ved 18 tiden så ingen av oss hadde spes god tid til å spise før vi måtte avgårde igjen. Av den grunn ble vi de siste som kom.....

  Ute har det vært et ordentlig drittvær, og når mørket kom å vinduene dugget pga av regnet var det ikke så lett å se å kjøre. Det gikk greit både til og fra......, men det var slitsomt når sikten var så dårlig.

  Snart på tide å komme seg i seng, for i morgen er det en ny arbeidsdag.

  Hos Anne i går

  • 17.11.2013, 12:22

  Når jeg skulle dra til Anne i går ettermiddag, så var jo planen at jeg skulle være hos henne ved 16 tiden. I det jeg tok på meg yttertøyet så så det fortsatt ut til at jeg skulle klare det, men..... Hvor pokker var bilnøkkelen?? Den var søkk borte, for ikke var den i vesken eller i jakken jeg hadde hatt på meg på torsdag da jeg sist brukte bilen. Jeg brukte ca 30 minutter på å lete etter den, men så plutselig kom en tanke om at jeg kanskje hadde klart å legge den i en av handleposene mine. Jo da, der lå den alene å ventet på å bli hentet...., puh! For et surrehode jeg er!!  Når jeg kommer til Anne pleier alltid Felix å komme for å hilse..., men i går når jeg kom var han ute på balkongen å hadde ikke hørt meg. Da ropte jeg på han, og jeg så bare at han kikket opp å kom som et skudd igjennom katteluka og løp bort til meg. Så hilste vi ordentlig med nuss og kos, hærlige guttepusen :o))  Vi spiste deilig kyllingfile fylt med hvitløksmør og urter på en grønnsaksseng, mmmm!! Som tilbehør var det ris og kyllingssaus :o)) Vi har hatt denne retten flere ganger, men jeg vet ikke... Denne gangen syntes jeg den smakte himmelsk godt :o))

  Litt snoop ble jo innkjøpt i Sverige på fredagen, og når middagen hadde fått synke litt ble det satt fram. Jeg burde jo ikke spise så mye av det, men fingrene tok helt over å jobbet helt på egen hånd de.

  På fredagen da vi tok varene mine ute av bilen til Anne så glemte jeg jo igjen den ene posen min. I den var det medisterdeig, kjøttboller, baconterninger, leverpostei, juleskumnisser og en boks med salmiakkpadder til jobben. Så når jeg dro hjem igjen kunne man nesten to at jeg hadde vært på besøk noen dager, for jeg hadde jo hatt med meg et stort nett til Anne med strikketøy, nettbrett og brus.

  Jeg var ikke hjemme før nermere midnatt, og da ble det jo ikke til at jeg fikk lagt meg med en gang. Innen jeg kom meg i seng var nok klokka over 02:00, og da ble det jo også til at jeg sov lenge i dag. Jeg våknet første gangen av noe ved 07:30 tiden, men syntes det var litt tidlig å stå opp å la meg til å sove igjen. Neste gang jeg våknet var nermere 10:30 av at Vinja satt oppe på skulderen min å kikket over dyna, og mjauet høyt... Hun mente at det var på tide å stå opp, og hun hadde rett :o))

  Nå har jeg en aldri så liten jobb å gjøre med å fixe neglene på både tær og fingre, blogges!!

  Knallvær

  • 16.11.2013, 13:32

  Det var noe helt annet å våkne opp og kikke ut av vinduet i dag gitt. Tåka og regnet hadde dratt sin kos, og var blitt erstattet av blå himmel å sola som var i ferd med å titte opp mellom trærne.  Jeg har hatt balkondøra oppe siden jeg sto opp, og nå har sola rundet hushjørnet og er i ferd med å varme opp balkongen min. Om litt tenker jeg at jeg skal slenge på meg en jakke å sette meg ut med kaffekoppen min :o)) Om det er like varmt ute som det virker fra min balkong er jeg ikke så sikker på, for det har begynt å blåse endel.  Kattepusene mine strøyk ut på balkongen med en gang jeg lukket opp døra, og har mer eller mindre vært der ute siden. Som alltid når jeg slipper de ut er de oppe på bordet med en gang og begynner å knaske på erikaen min. Det er egentlig merkelig at det er noe igjen av den!!

  Nå har jeg ikke tid å sitter her med PC'n lenger, nei nå må jeg ut å nyte sola, blogges :o))

  Harrytur i går...

  • 16.11.2013, 12:40

  I går hadde jeg en feriedag, men det betydde ikke at jeg kunne sove til jeg våknet av meg selv. Nei, for Anne, Terje og jeg hadde avtalt å ta en Harry-tur til Nordby Shopping for å fylle opp frysere og kjøleskap.


  (kilde: google.no)

  Når jeg sto opp var tåka så tjukk at jeg ikke så lysene i vinduene på andre siden av gaten, og langt mindre Manglerudåsen som jeg vanligvis kan. Det første jeg gjorde var å kaste et blikk på utetemperaturen, for hadde det vært kuldegrader ville det mest sannsynlig være veldig glatt ute. Det var heldigvis varmegrader så svensketuren var fortsatt på timeplanen.  Handlevogna mi ble ganske raskt fylt opp med både mat, drikkevarer og snoop... De hadde tilbud på Pepsi Max så jeg kjøpte to firepakker + 2 sekspakker med Falcon bayersk øl. Ellers ble det litt pålegg, baconterninger, kjøttboller, minipayer og ferdig indisk korma gryte og medisterdeig. Jeg syntes at min handlevogn var full, men det var ingenting mot mange andre som hadde store topper på sine.  Anne og Terje fant seg noen små sjokolader :o))

  I godtebutikken hadde de noen megastore rør med jellybeans i mange forskjellige smaker, og jeg bare elsker jellybeans. Jeg klarte ikke under noen omstendighet å gå forbi uten å plukke med litt fra hver av smakene :o)) Når det er sagt så har jeg ikke åpnet posen enda, og har ikke tenkt til å gjøre det på en stund enda. Vel, det er i allefall planen.  Vi nok en snartur innom Ö & B hvor jeg fikk tak i avfallsposer til søppelkassen på badet, vattpads, bakepapir i ark pluss litt annet. På en palle fant vi noen litt anderledes håndsåper... Pepperkake såpe, usj!! Terje åpnet den for å lukte, og det luktet kvalmt av pepperkakedeig. Hadde nok sikkert vært artig å ha framme på vasken over julen, men med den lukten hadde jeg ikke orket å bruke den.  Vi har alle forskjellig smak når det gjelder julen, men dette syntes jeg nok passer bedre..... Helt ærlig, jeg vet ikke helt hvor jeg syntes det passer bedre. For meg består julen av grønne juletrær, ikke nødvendigvis ekte, nisser og julepynt i rødt, grønt og gull osv. Det er det som skaper stemning, og henter fram gode minner fra barndommen. Blått, rosa og hvit juletre gjør ikke det!  På veg hjem stoppet vi hos Marche for å spise middag, og for første gang bestilte jeg en juletalerken... Den hadde smakt fortreffelig hvis de ikke hadde tømt saus over pølsene, medisterkakene og ribben... Jeg HATER saus på julematen og syntes det ikke er serlig innbydende. Etter min gane skal det være ribbefett over kjøttet!! Jeg klarte ikke å spise opp alt sammen, for det var en litt vel voksen porsjon....

  Det var allerede begynt å mørkne innen vi dro fra Marche, og det regnet lett nesten hele veien hjem. Vi kjørte Terje hjem først siden han bor nede i byen, og så var det min tur. Jeg begynte å pakke bort varene mine med en enstegang, og oppdaget ganske raskt at noe manglet.... Posen med medisterdeig manglet, og jeg ruslet ut i gangen å kikket om den var der eller hadde blitt stående igjen ute på trappen, men nei da. Så ringte jeg til Anne for å si fra at den nok sto igjen i bagesjerommet, og om hun kunne legge medisterdeigen i fryseren for meg så tok jeg den med meg hjem da jeg kom i dag.

  Jeg kjøpte også med meg to glass sild, sennep og innlagd, og de gikk jeg over gangen til naboen med. De er jo så glad i sild, noe jeg husker veldig godt fra alle våre julefrokoster. De ble kjempeglad for glassene og smilte fra øre til øre :o))

  Når alt var pakket bort slang jeg kroppen ned i stresslessen med en liten skål med snoop, for jeg måtte jo prøvesmake litt :o))

  Nye kakestempler

  • 14.11.2013, 23:51

  Var en kjapp tur ute i lunchen i dag for å få rørt litt på bena mine, og de førte meg direkte over Youngstorget å inn til Åhlens... Butikken bugnet av julepynt og annet stash, og jeg gikk rundt der med glitter i øynene å hadde lyst på en hel masse.

  Jeg hadde sett at de hadde noen fine kakestempler som jeg kan bruke på julekakene mine, de som jeg egentlig ikke hadde tenkt til å bake. Nå må jeg nesten lage noen, bare for å teste dem. I fjor så jeg at de hadde røde matter til å ha under talerknene, men da jeg skulle gå tilbake å kjøpe dem var de utsolgt. Så derfor tok jeg ingen sjangser i dag, og kjøpte meg 4 stykker.  I helga får jeg dra fram kakebøkene mine å se hva jeg skal bake... Kanskje noen serinakaker, og noen pepperkaker, hmmm Må tenke litt på det der gitt. Har snakket med Anne om å ha en bakedag, men det var for å lage kromkaker :o))

  Tok i litt hardt

  • 13.11.2013, 23:34

  Tidligere i dag var jeg å trente hos fysioterapeuten, men det ble et lite slit for kroppen var ikke helt i humør i dag. Jeg starta med 20 minutter på sykkelen, og kneet mitt protesterte litt men det gikk ganske greit.

  Jeg prøvde å øke vekten med 5 kg på armøvelsene for å se om skuldrene taklet det, men for den venstre ble det for tungt så jeg måtte gå ned igjen. Kunne selvsagt ha presset meg selv litt, men jeg er så redd for å gjøre det også. Det var det jeg pleide å gjøre før, og endte opp med betennelser både her og der.... Noe jeg ikke har tenkt til å trene på meg igjen.  Når jeg hadde jobbet meg igjennom alle øvelsene min noen ganger, så fikk jeg lyst til å forsøke dette apparaetet... Jeg kjente at venstre kneet mitt ble i dårlig humør, så jeg holdt ikke på så lenge. Nå i kveld kjenner jeg at jeg nok skulle ha latt være hele øvelsen, for nå værker kneet litt mer en vanlig. Forhåpentlig så har det roet seg til i morgen, etter en god natts vile under en varm dyne :o))

  De to siste gangene jeg har vært der så har jeg tydeligvis lagt igjen motivasjonen et eller annet sted... I dag derimot var den hjertelig til stedet, og det gjorde det nok litt lettere å komme seg igjennom programmet når kroppen kranglet litt.

  Det var nesten litt uvant å komme hjem mens det ennå var lyst ute, for ellers er ikke det mulig å få til. Om man kommer seg ut av døra på jobben mens det ennå er litt lys på himmelen, så har det forsvunnet innen man kommer hjem. Mørkere vil det jo også bli i tiden fremover, men heldigvis så er det ikke så lenge til desember hvor store deler av landets befolkning lyslegger vinduer, balkonger og hager. Da blir det straks litt enklere med mørketiden, syntes nå jeg i allefall :o))

  På tide å komme seg under fellen, for i morgen er en ny arbeidsdag :o))

  Arrrrrrrgh disse appene

  • 13.11.2013, 21:59

  Tidligere her i høst var jeg nødt til å fornye kortet mitt hos Norsk Tipping, og da fikk jeg samtidig ny pinkode.... Det pleier ikke å være noe problem, og jeg vet ikke om det var årsaken til at jeg fikk problemer litt senere.

  Jeg har hele tiden levert lotto og extra på nettet, men så tipset en venninne meg om at jeg kunne laste ned app'n til Norsk Tipping. Det var jo mer praktisk, for da kunne jeg jo levere når jeg ville uavhengig om jeg hadde en pc i nærheten. Så er det jo sånn at ting går jo aldri helt etter boka når jeg skal gjøre noe, arrrrrrgh!!

  Da jeg skulle logge meg på denne nye flotte app'n så fungerte ikke den nye pinkoden... Jeg forsøkte å logge meg inn litt for mange ganger, og klarte til slutt å blokkere megselv. Jeg fikk beskjed om å kontakte Buypass for å ordne opp, men somlete som er jeg er så ble hele saken liggende brakk helt til denne uka. Da fikk jeg endelig ut fingeren å ringte dem, og det eneste jeg måtte gjøre var å avinnstallere buypass app'n for så å innstallere den igjen. Da ba jeg om å få en avblokkeringskode, og tenkte i mitt stille sinn at det kommer vel til å ta en evighet. Årsak, den ble sendt i posten... Nei, da den datt ned i postkassen i dag og denne dama har fått endret pinkoden å app'n fungerer perfekt.

  Jeg passet da på å levere ukas lotto, så får vi se om jeg har hellet med meg på lørdagen... Alle størrelser på beløpet er velkomment, men jeg håper jo at det skal være x-antall siffer i beløpet :o))

 • Jul
 • Så altfor tidlig

  • 12.11.2013, 23:40  Hvert år håper jeg på at julepynt og julelys i gatene skal komme litt senere enn de gjorde året før, men det skjer jo ikke vettu... Altskens julevarer inntok butikkene for flere uker siden, og mot min vilje ble jeg jo litt lett revet med å begravde meg blant nisser og annen julepynt :o))


  (http://www.demotix.com - bilde tatt i Regent Street, London, 13 November 2012 av Paul Brown)

  Når jeg var liten, for mange år siden, så var det sånn at julelysene i gatene ble tent til 1. advent. Da var det tradisjon her i heimen at vi reiste ned til Oslo sentrum for å se dem bli tent på kvelden, og så ruslet vi igjennom bygatene å kikket på lysene og på de dekorerte butikkvinduene. For ei lita jente var dette noe helt fantastisk, og jeg var helt fasinert av nissene som beveget seg. Vi måtte alltid ned til Steen og Strøm for de hadde den flotteste julepynten. Det var tider det, når julepynten bestod av festlige nisser i røde klær, reinsdyr og juletog som kjørte på kryss og tvers igjennom utstillingen, mimre mimre....!! Det var nok ikke sånn, men jeg husker at det snødde hver eneste gang, noe om nesten gjorde hele opplevelsen magisk :o))

  Hva er det nå, helt elendig om jeg skal være helt ærlig!! Lite som minner om jul i mange utstillingsvinduer :o((

  I dag jobbet jeg til kl ble nesten 17, og da var det allerede blitt ganske mørkt ute... Da jeg gikk nedover Brugata oppdaget jeg at de allerede har hengt opp julelysene mellom husene, og det er jo alt for tidlig.... ca 14 dager. Tenkte først å ta en bilde av pynten, men så hadde jeg fotoapparatet mitt langt nede i vesken. I det strøket der har ikke jeg lyst til å åpne vesken å rote rundt, for det er så mange ranere som reker omkring. Derfor ble det ikke noe bilde.

  Når jula endelig er her så kommer nok denne dama til å nyte høytiden, og all irritasjonen over at pynt og lys kom for tidlig er glemt for lenge siden :o))

  Ha en fortsatt fin kveld :o))

  Alltid på jakt

  • 12.11.2013, 20:49

  Jeg har vært på jakt etter en ny lommebok lenge nå, men jeg finner ingen som jeg liker... Det er alltid noe galt med alle de jeg finner rundt om i butikkene, og det gjelder i alle prisklasser.

  Hvis du spør meg hvordan den perfekte lommeboken skal se ut, så kan jeg ikke fortelle deg det. Her går det mer på at når jeg ser den så vet jeg at det er DEN jeg vil ha. Jeg så en i dag som hadde store muligheter, men når jeg åpnet den dalte interessen betraktelig. Når kortene kom på plass var det ikke plass til noen småpenger, og det føler jeg at jeg må ha med meg.

  Jakten på lommeboken som bare sier YES, ta meg med hjem, fortsetter...!!

  Snart sovetid

  • 12.11.2013, 00:21

  Egentlig burde jeg vel ha gått å lagt meg for lenge siden, men problemet er at jeg finnes ikke trøtt. Nå har jeg tatt med meg nettbrettet opp i senga, og da kan jeg bare glid ned under dyna når jeg begynner å bli trøtt.

  Jeg var på veg til å ta fram PC'n tidligere i kveld, men så kom Ronja og ville ligge en stund i fanget mitt. Når hun hadde fått nok så ville jeg se på Masterchef og Kakekrigen, for det er alltid like spennende å se hvordan de gjør det. Om det blir bare tull eller nydelig mat eller kaker.

  Vinja ville også ha litt kos av mammen sin, og når hun først hadde fått lagt seg godt til rette i fanget mitt hadde hun ikke noen lyst til å flytte seg der fra igjen med det første. På det tidspunktet var jeg så frossen at jeg var bare takknemlig for en ekstra varmekilde, selv om jeg hadde pakket meg inn i varmt teppe og hadde en tjukk jakke på.

  Varmen har heldigvis kommet tilbake i kroppen, akkurat i tide til at jeg hompet opp i senga.

  Sånn ser det ut når frk Vinja koser seg i mammen sitt fang... Totalt slappings :o))

  Vi har fått besøk av sykebilen igjen, og det er nok den eldre mannen et par etasjer opp som ikke er bra igjen.... Håper det går bra med han!

  Nå begynner det ene øyelokket å glippe litt så det er på tide å ta kvelden for denne damen, god natt!

  Dagens bilde

  • 11.11.2013, 10:48

  13 år har gått

  • 10.11.2013, 20:19

  På denne dagen for 13 år siden, en grå november formiddag, trakk den flotte pappan min pusten for siste gangen å sovnet stille og rolig inn. På hver side av sengen satt mamma og jeg å holdt han hånden helt til det var over.

  Jeg var glad i ettertid at jeg fikk muligheten til å være der da han sovnet inn, sånn at jeg fikk se at de siste timene i livet hans ikke var en kamp. Alt gikk rolig for seg, og det var på mange måter så godt oppe i alt det såre og vonde.  Denne flotte fine pappan min var en mann med masse godt humør, veldig morsom, ekspert på ablegøyer, en ordentlig ertekrook, utrolig snill og gavemild. Jeg sitter igjen med så mange flotte minner om han :o)) Venner og bekjente har også bare gode ord å si om han, og mimrer ofte om episoder de husker eller om festlige ting han gjorde.

  I gamle dager var det flotte og fargerike blomsterbedd rundt de fleste balkonger, og både min mor og naboen puslet ofte om sine blomster. For å spille naboen et pek lurte han seg ut å plantet et par poteter i beddet hennes, og når det begynte å vokse fulgte han nøye med der hun sto å undret seg over hva hun hadde plantet der. Om den fikk stå der lenge nok til at det ble poteter i jorden husker jeg ikke :o)) Tror jeg kunne fylle en bok med alle historiene om han :o))

  R.I.P: f: 18.04.1924 - d: 10.11.2000

  Blomst på Kroton :o))

  • 10.11.2013, 16:40

  Det er ikke så ofte det skjer, men når jeg kom hjem i sta oppdaget jeg at en ny blomsterstengel hadde vokst seg fram :o)) Blomstene på Kroton er vel ikke av den sorten man står å beunder kanskje, men jeg syntes de nå er fine like vel :o))  Dagens bilde

  • 10.11.2013, 13:51

  Flat som ei pannekake

  • 10.11.2013, 13:37

  Tidlig i høst plantet jeg en stor Erika i blomsterbeddet utenfor, som opprinnelig var ment for gravlunden. På det tidspunktet var det litt for tidlig å plante der, og da fikk Erikaen heller plass her hjemme.

  En stund nå så har jeg sett at tuster og grener av den har ligget rundt i beddet, pluss at selve planten har blitt flat som en pannekake. Det så også ut til at noen hadde trampet rundt planten, og jeg kunne ikke forstå hva som hadde skjedd.  Litt tidligere i dag åpnet jeg balkongdøren sånn at Frøknene Lillepuzdatter kunne få komme ut å lufte seg litt. Selv satte jeg meg ned med kaffekopen og lesebrillene for å lese igjennom noe jeg hadde med fra jobben. Plutselig hørte jeg dyp mjauing utenfra, og Vinja kom inn i 100 km t. Når jeg tittet ut så jeg jo hvor lyden kom fra, og årsaken til at Erikaen min var blitt så flat og ramponert.

  Der lå beileren til pusejentene mine midt oppi den.... Han mjauet for å få oppmerksomheten dems, og når de så ned på han trampet han rundt på Erikaen min. Så la han seg oppi den og gnudde hode og resten av segselv. Jeg kunne jo ikke noe annet enn å le av ham... Erikaen kommer nok til å bli totalt flatklemt innen vinteren kommer, men det er ikke så mye jeg kan få gjort med det!!  Ronja var ikke redd for mjauingen til pusen utenfor, og spratt opp på klatrestativet å satt å kikket ned på han. Hun nesten satt der å ertet han litt, og da holdt han jo bare på enda mer nede i beddet. Den kjærligheta..., den kjærligheta... Stakkars fyr, for det blir dårlig med interesse fra jentene mine siden de er steriliserte!!

  Balkongdøra kan få stå oppe en stund nå, for sola har begynt å varme opp vinduene sånn at det begynner å bli litt lunt der ute. Kanskje jeg tar med meg kaffekoppen å setter meg ut en stund!!

  Hybelkaninene er ute i kulda!!

  • 09.11.2013, 16:03

  Noen ganger vurderer jeg å betale noen til å vaske heimen for meg, for det er noe slitsomme greier.... I dag tok jeg det ikke så veldig grundig for kroppen verket å jeg orket ikke å styre så fælt. Jeg fikk nå i allefall jaget ut alle hybelkaninene mine.... De ble så vettskremte da jeg kom med støvsugeren at de bare stormet ut av heimen, og jeg har aldri sett sånn fart på dem før :o))  Nå har Anne kommet så det er på tide å begynne med middagen, blogges!

  Tilbake igjen...

  • 09.11.2013, 12:08

  Motivasjonen til å blogge har vært helt i bånn de siste dagene, og har PC'n bare blitt liggende der uten at jeg har evnet å slå den på. Det har vel ikke skjedd så veldig mye spennende å skrive om heller, hvis jeg skal være helt ærlig.

  Jeg har vært så frossen de siste dagene, både på jobb og her hjemme... Så når jeg har kommet hjem har jeg pakket på meg tjukke gensere, sokker og sittet under varme pledd for å få varmen tilbake i kroppen. Som oftes har det lykkes meg etter en stund, men i går klarte jeg ikke å få varmen før jeg kom under dyna.


  (kilde: google.no)

  Ute er det en grå dag med tåka hengende helt ned over Manglurdåsen, og det er skikkelig guffent... Jeg har ikke tenkt meg ut i det hele tatt i dag, men skal i stedet ta meg en runde med swifferen og støvsugeren. Dessuten må kattedoen få seg en grundig desinfisjon. Har manglet kattesand, men i går fikk jeg endelig kommet meg i dyrebutikken og kjøpt inn noen poser.

  I kveld får jeg besøk av Anne, og jeg studerte lenge på hva jeg skulle servere henne... Kom på det i går ettermiddag, men siden hun leser bloggen min har jeg ikke tenkt å si hva det er nå. Det for bli dagens overraskelse tenker jeg. Alltid koselig med disse besøkene som vi gjør hos hverandre annenhver uke.  Uten et par sterke gode kopper med kaffe på morningen/formiddagen får jeg ikke gjort serlig mye. Nå er koppen snart tom, og da er det på tide å sette kroppen i gir sånn at jeg blir ferdig med det jeg skal gjøre innen Anne kommer.

  Ha en fortsatt fin lørdag, blogges :o))

  Hva er meningen

  • 06.11.2013, 23:01

  Som den ganske enkle personen jeg er, så er jeg også opptatt at folk inklussiv megselv skal bruke et forståelig språk... Det verste jeg vet om er når mennesker jeg møter bruker en masse fine ord, fremmedord, som jeg ikke forstår noe av.

  Hvor irriterende er det ikke å sitte i en samtale med et menneske som bruker så mange flotte vanskelig ord, og ikke forstår halvparten av hva som blir sagt eller gå glipp av poenget med hva som blir sagt. Man sitter der og føler meg som en idiot. Hva er egentlig meningen med å bruke fremmedord, når man har helt vanlige forståerlige ord man kan bruke!!


  Er kanskje meningen at de vil føle litt makt over stakkarn som sitter rett ovenfor i stolen, og som tydelig viser at de har ramlet ut av samtalen for lenge siden. Eller er det at for at det er hipt å bruke ord som mange ikke forstår?

  Det er ikke alltid like lett å si, hei stopp, hva er du egentlig mener her eller kan du slutte å bruke alle disse fremmedordene! Man vil jo ikke vise at man ikke ikke forstår. Nei, man sitter der og sier ingenting å later som om man henger med å håper på at man forstår meningen med det som blir sagt til slutt. Noen ganger er man ikke så heldig, dessverre!

  Hvordan er det med deg? Er du en flittig bruker av fremmedord eller er du som meg som syntes at man fint kan samtale seg igjennom livet med mer dagligdagse ord?

  Trodde jeg skulle kvæles...

  • 05.11.2013, 22:33

  Det er merkelig at noe som er så godt som Klementiner, kan skape så mye problemer!!

  Når jeg spiste en av disse lekkerbiskene i sta klarte jeg å få saften i vrangstrupen, og jeg fikk nesten ikke puste. Jeg heiv etter pusten mellom noen kraftige hostekuler i lange leiter, og trodde nesten at jeg skulle kveles. Når jeg endelig trodde at det var over så var det akkurat som om det rant mer ned i luftrøret, og nye hostekuler satte i gang igjen.

  Nå har det endelig roet seg, og jeg har fått igjen pusten...

 • Mat
 • Ikke akkurat som jeg håpet

  • 03.11.2013, 19:44

  Middagen ble vel ikke helt den store smaksopplevelsen jeg hadde håpet at den skulle bli. Julepølsen fra #Finsbråten smakte ikke mye av jul, og det virket nesten som om de helt hadde glemt å krydre medisterdeigen innen de kokte den. De virket helt tamme i smaken :o((

  Alikevel så ble middagen god den, for jeg hadde deilige nyinnkjøpte Kers Pink poteter, surkår, øl og akvavit... Så når man slår alt det sammen ble det ganske godt :o)) Skal prøve å få tak i Julemedisterpølsene til #Gilde til neste søndag for å sammenligne, men av erfaring så er det nok mer smak i dem :o))


  (kilde: google.no)

  Lysene er tent, og kransen lagt!

  • 03.11.2013, 16:59

  Det var mange folk borte på Plantasjen i dag, og de fleste kjøpte lys, lykter og kranser til gravene sine. Jeg kjøpte også en krans, noen gravlys og en ny lykt til graven for solsellelyktene mine lyser ikke så godt på denne tiden av året.

  Like før jeg skulle dra avgårde begynte det å øsregne etter et lite opphold, så jeg tok med meg paraplyen for å slippe å bli våt. Innen jeg fikk på meg sko og jakke hadde det slutten, men jeg tok den med alikevel. Hadde ikke behøvd det for det kom ikke noe mere regn.  Den nye lykten jeg kjøpte har åpning på toppen, man vipper hele taket på lykten tilside. Den gamle jeg hadde var det dør på, men etter å ha stått ute et par sesonger så ble døra vridd og lysene blåste ut hele tiden siden den ikke gikk å lukke. Den nye virket tettere enne så lenge, så får vi se hvordan den blir etter å ha stått ute en stund. Hadde nesten trodd at det ville være fult av folk der, men det var ikke så mange.... Mange hadde nok vært der alt, og flere var vel på veg dit.

  Nå skal jeg sette på potetene, for i dag skal jeg unne meg en ordentlig middag for en gangs skyld. Før helgen så jeg at de hadde julepølse på Ultra, og det fikk jeg lyst på. Tenkte ikke på surkål når jeg var i butikken, men når jeg gravde litt i skapet så hadde jeg jammen et par pakke inni der. I kjøleskapet har jeg en skvett med akevitt og noen bokser med øl, så dette skal nok bli godt :o))

  Raindrops keep falling....

  • 03.11.2013, 12:57

  Metrologene har fått det riktig i dag... Det regner og blåser og er et ordentlig ufyselig vær ute. Det står i grunnen helt i stil med formen min, som er langt nede i kjelleren. Hvem sin skyld er det?? Jo, min egen selvfølgelig for jeg fikk et skikkelig sukkerkikk i går kveld. Dro innom ESSO stasjonen på veg hjem og kjøpte en pose med snoop, og det angrer jeg bittert på i dag :o(( Heldigvis så er det meste av den dårlige formen borte til i morgen!!  Man kan se antydning til lys på himmelen når vinden tar tak i skydekket høyrer opp, men det er bare små glimt før et nytt vindkast dekker de lyse flekkene med mørke gråe skyer igjen.

  Om ikke så lenge skal jeg dra bort på Plantasjen for å kjøpe en krans som jeg skal legge på graven til mamma og pappa. Det er Allehelgenssøndag, og da er det tradisjon å dra ned å tenne lys å legge på krans og granbar. Det siste gjorde jeg allerede når jeg satte ned lyngen for noen uker siden. Håper bare det ikke regner å blåser altfor mye når jeg er der nede, for da blir det så vanskelig å få tent lyset. Det er ganske åpent så vinden rusker ordentlig!!  I går var jeg hos frisørdamen og fikk klippet og farget håret mitt. Jeg har vært blondine siden i våres, men nå var det på tide å ta tilbake tittelen "Nestenblondina" igjen. Det lyse håret var greit nok på sommeren når det var fult av farger i naturen og lyset var varmere. Nå syntes jeg det ikke var så passende lenger. Derfor har jeg gått litt mørkere igjen. Da jeg bestilte timen var jeg ikke sikker på hvilken farge jeg skulle ha, og derfor hadde vi ikke satt av nok tid til striper. Jeg bestemte meg for å gå mørkere for noen dager siden, og da passet det med striper.... Problemet var at da var det litt i senest laget å komme med det, helt min feil... Neste time, 19.12. er allerede bestilt og da har jeg sørget for å gibeskjed om at jeg også skal ha striper :o))

  I går kveld var jeg hos Anne, og jeg så ut som om jeg skulle flytte da jeg kom.... Hadde med meg strikketeppet som trenger en egen pose nå, og et kolli til med nettbrett, joggings, drikke og halloween kaken. Anne hadde laget en Mexikansk gryte som vi kozte oss meg, og litt senere ble det hjemmelagde skoleboller som var knallgode.

  Vi så på Stjernekampen og diskuterte litt hvem vi trodde kom til å gå ut... Jeg syntes jo alle tre har gjort det veldig bra hele veien, men med hånden på hjerte så må jeg nok innrømme at de to jentene Silya og Agnete har gjort det en aning bedre enn Atle. Neste gang er det finale og det kommer til å bli utrolig spennende :o))

  Nå må jeg sette kroppen i gir, hvis jeg skal rekke å komme meg på plantasjen og på gravlund innen det blir altfor langt på dag!

  Ha en fortsatt fin søndag, blogges :o))

  Om meg

  Vera Lynn

  Jeg er en sprudlende "dame" med mye humør, som enten bobler over med latter eller som er veldig eksploderende. Jeg har hatt to sett med foreldre, de som sørget for at jeg kom inn i denne verden, og så mine flotte adoptivforeldre som har betydd alt for meg. I 2000 bestemte jeg meg for å finne mine biologiske foreldre, og fant ut at de var fra Tinn i Telemark. For å gjøre en historie kort så ble jeg tatt i mot med åpne armer. Jeg gikk fra å være enebarn, til å få 4 flotte søsken (3 brødre og en søster) På bloggen skriver jeg om ting som opptar meg, som irriterer meg og om hverdagen min!!

  welcome-desi-glitters-5

  Welcome | Forward this Picture . .

  Kategorier

  Arkiv

  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no