hits

Vera Lynn

- je suis prest -

Dreaming......

 • 30.11.2014, 23:18


Ozzy Osbourne - Dreamer



#ozzy_osbourne #dreamer #musikk

Ferdig!

 • 30.11.2014, 22:08


Jeg kan vel med hånden på hjertet si at jeg er veldig glad i jula og tiden fram til julaften... En del av denne gleden er jo også å jobbe seg helt utslitt, for at alt skal være på plass til 1. søndag i advent, altså i dag.

På fredag hadde jeg en feriedag, men noe latmannsliv var det definitivt ikke. Jeg var oppe innen det ble ordentlig lyst å nappet ned alle gardinene i alle rommene, før jeg satte meg ned å spiste frokost. Før jeg gikk ned i kjelleren å hentet julegardinene mine, bestemte jeg meg for å ordne med belysningen på balkongen.

Jeg hadde en formening om hvordan jeg ville henge den ene lenken opp, og hadde gått til anskaffelse av noen oppheng som jeg hadde stor tro på, hehehe!! Det var noen duppedingser med lim på baksiden som jeg da hadde tenkt å lime opp på metallkanten oppe ved taket. En veldig god ide egentlig, men..... Det jeg ikke hadde tatt i betraktning var at det var kaldt ute på balkongen, og når jeg åpner balkongdøra kom varmen ut å metallet ble vått. Limet festet seg ikke da vettu :o(( Oppe under taket var det ingen annen mulighet til å feste lyslenken, men jeg fikk festet den litt lengre ned. Det ble kanskje ikke like fint som jeg hadde ønsket, men det er greit.

Når jeg var ferdig var knær, rygg og nakke i ganske dårlig humør. Bedre sto det ikke til med stortærne mine, for jeg hadde jo selvsagt glemt å ta på meg sokker i clocsene mine, noe som var dumt. Før jeg rakk å stivne helt til, satte jeg i gang med å stryke gardiner å henge de opp... Et veldig smart trekk i grunnen, for etterpå klarte jeg nesten ikke å røre på meg...



Disse gardinene kjøpte jeg hos Rusta for litt siden sammen med matchende stolputer, som jeg ikke har lagt på enda. De tenkte jeg at jeg skulle vente litt med å sette på, for de som sitter på nå passer ganske bra til gardinene :o))





Lørdag ringte også klokka relativt tidlig, og det var ikke så veldig enkelt å få kroppen ut av senga. Det gikk sånn i sakte men sikker mens det knakte i alle leddene mine, men etter en veldig varm dusj så begynte det å ordne seg. Litt feberhet var jeg i kinnene da jeg sprang ut av døra litt før klokken 11, for å rekke å være hos Anne til 11:15. Vi hadde begge to fått time hos Brilleland til synskontroll, jeg kl 12 og hun kl 13.

At synet mitt har blitt dårligere har jeg allerede merket, så det var ingen overraskelse når jeg fikk det bekreftet. Databrillene mine, som ble dekket av arbeidsgiver, var altfor svake å måtte fornyes. Optikeren mente at jeg burde begynne å bruke bifokale glass, for å at jeg ikke skulle ha så store problemer med å lese i hverdagen. Jeg har aldri hatt det tidligere, og er litt bekymret for at jeg skal ha problemer med det. Det er vel mest sannsynlig bare en tilvenningssak... De innfatningene jeg hadde plukket ut i forkant kunne ikke brukes, så jeg var nødt til å finne noen nye. Med hjelp at ekspeditøren fant vi to nye ganske kjapt.

Etter at vi begge var ferdig hos Brilleland gikk vi bort på Cafe Opus for å spise litt lunch... Det begynte å bli så mange mennesker der at vi ikke fikk plass ute på torget, men måtte inn hvor det kun var et bord ledig. Jeg hadde ikke fått spist så veldig mye før jeg dro hjemmefra, så det var på høy tid å sette seg ned en liten stund.

Etter å ha spist ruslet vi litt rundt på senteret en stund, før vi gikk over på Rusta som ligger på skrå nedenfor den nyeste delen av Storsenteret. Jeg skulle innom for å kjøpe en ny adventlysestake til stuevinduet. Den gamle staken er ganske gammel, og så er den hvit..., noe som jeg syntes er litt kjedelig. For meg skal en adventlysestake være rød. Den jeg hadde bestemt meg for er maken til til de jeg har på soverommet og kontoret. Jeg kom ikke bare ut med ny lysestake, men også to gardinkapper til stua. Hvorfor to, jo for en blir for kort. Bilde av den kommer når jeg skal henge den opp.

Vi var i grunnen fornøyde begge to etter det, så vi rusla tilbake til bilen å satte snuten hjemover. Jeg hadde ikke noe middag hjemme, så jeg dro innom Ultra å handlet litt på veg hjem.



Denne damen her går for masse farger i julebelysningene, som bildene viser :o)) Jeg hadde egentlig ikke tenkt til å tenne dem før i dag, men når jeg kom hjem i går ettermiddag så jeg at så mange andre hadde tent sin belysning så da gjorde jeg det samme.



Denne julekalenderen kjøpte jeg for noen år siden, men lukene har aldri blitt åpnet. Jeg kjøpte den for at jeg syntes at bildet var så koselig. Den har fast plass på kjøkkenveggen, og det blir liksom ikke førjul og jul uten at den den har kommet opp på veggen :o))

I dag søndag har jeg rusla rundt å ryddet og småpuslet, for å få heimen helt klar til desember kommer å banker på om noen timer. Resten av kvelden blir det Kongen av sjakk på NRK.

Ha en fortatt fin søndagskveld, blogges!

#jul #julestri #advent #gardiner #lyslenke #adventlysestake #strømmen #storsenter #brilleland #rusta #briller #innfatning #cafe #opus #ultra #adventskalender #sjakk #kongen #nrk

Damene på bytur

 • 24.11.2014, 22:23


Nå har jeg nettopp kommet hjem etter en tur på byen med damene, Anne og Ann-Karin.... Vi bestemte på lørdag at vi skulle møtes i dag etter jobb for bl.a. stikke ned på Marks and Spencer på Steen & Strøm.

Jeg gikk litt tidligere fra jobben for å møte Anne ved jobben, og så gikk vi sammen opp til Egertorvet hvor Ann-Karin ventet på oss. Det var heldigvis ikke så kaldt ute i dag, så det var deilig med en rask spasertur.



Når vi kom til Marks and Spencer oppdaget jeg at butikken besto av et litt større areale enn jeg så da jeg var der i lunchen. Det var en egen avdeling med deilig julesnoop i form av kjeks, sjokolader, karamell, fudge, kaker. Både munnen min og øynene mine randt over, og jeg hadde lyst til å kjøpe alt jeg så der men klarte å begrense meg.





Jeg kjøpte bare noen få esker med godiser som jeg skal ha til jul, mens Percy Pig kjeksen kommer til å bli spist opp lenge før det, hehe! Jeg er veldig glad i Christmas Cake og Christmas Pudding, men siden vi skulle gå en stund i byen valgte jeg å ikke kjøpe det i denne omgangen. I England operer de med lavere priser enn de gjør her i landet, og mange tingene de hadde var ganske dyre.... Det blir nok et besøk til før jul, men det blir etter at desemberlønnen har kommet på konto.

Etter at vi var ferdig hos Marks and Spencer tok vi oss en aldri så liten tur opp på Hamleys i en av de øverste etasjene. Ingen av oss kjøpte noe der, men det var nå allikevel litt artig å kikke litt.



Ann-Karin hadde kommet fra Nationalteateret da hun kom fra jobb, og hun fortalte at Julemarkede i Spikersuppa var åpnet allerede. Vi bestemte oss derfor å dra ned på Karl Johan for å kikke litt. Det var en god del mennesker som ruslet rundt å kikket i bodene. Det ble ikke noe julehandel der for meg.... Jeg fant ikke noe spesielt som fristet meg!



Vi ble etterhvert sultne siden ingen av oss hadde spist noe serlig på en god stund, og vi hadde egentlig tenkt å stikke inn på Fridays men der var det stappfult. Da ruslet vi bare noen skritt lengre nedover Karl Johan til Egon hvor vi fikk i oss en deilig middag, og hvilt såre og slitne føtter. Jeg valgte en Black and White, som er en bit biff og en svinefile m/gratinerte poteter og grønnsaker. Veldig godt.

Når vi først setter oss ned sånn så tar det en stund innen vi får reist oss opp igjen, for praten går livlig rundt bordet å vi glemmer både tid og sted. Vi koser oss alltid når vi møtes, og det er så hyggelig å sitte å prate en stund etter maten. Når vi først kom oss opp i stående stilling og ut på gaten, var det tre gode å mette damer som begynte å rusle oppover Karl Johans og mot Østbanen.



Vi ble stående en stund på Jernbanetorget å skravle en stund innen vi gikk hvert til vårt. Ann-Karin ned mot t-banen mens Anne og jeg rusla bort til parkeringshuset hvor jeg hadde bilen min. Ved inngangen til Rema/Parkeringshuset var det stor oppstandelse hvor en godt voksen mann satt på bakken med masse blod i ansiktet. En annen mann sto over han å ropte til ham mens de forsøkte å flytte ham inn mot veggen. En annen sto med telefonen og ringte.... Håper det var etter en ambulanse!! Vi stoppet ikke opp da det allerede var nok av folk der fra før av.

Det ble en snartur innom Rema for at Anne skulle kjøpe litt perlesukker til bakingen hun skal gjøre i morgen. På veg mot kassen klarte hun å tråkke opp i innholdet fra en Dolmioglass. Det kom ganske mye på skoen hennes, og jeg ville ikke ha det inn i bilen så vi forsøkte å få tak i litt papir. Han som satt i kassen var ikke spesielt hjelpsom, men det kom til slutt en som skulle rydde som hentet litt papir sånn at skoen ble ren.

Hjemme ventet to ekstremt selskapssyke kattepuser på meg..... De nærmest klatret oppover buksebena mine, og kunne liksom ikke få nok kos. Tilslutt løp begge to ut på kjøkkenet å mjauet høyt, for matkoppen var jo så tom at det støvet av den....

Det lille som er igjen av denne kvelden har denne damen tenkt til å tilbringe foran tv-skjermen :o))

#marksandspencer #steen&strøm #godis #sjokolade #kjeks #karamell #fudge #christmas #pudding #cake #hamleys # karljohan #julemarked #spikersuppa #fridays #egon #jernbanetorget #rema #parkering #oppstandelse #katter

No. 1 klar...

 • 23.11.2014, 21:59


Gløden til å begynne å strikke har kommet over meg igjen, og i forrige uke kjøpte jeg meg noen nøster med Viking Superwash garn.

Hadde lyst til å strikke meg noen pulsvanter, og jeg satte i gang med godt mot. Alt gikk greit til jeg kom til tommelen hvor jeg fikk trøbbel, for noen superstrikker er jeg ikke. Da ble jeg litt oppgitt og slag strikketøyet fra meg, og der ble det liggende i noen dager. Nå er tommelen på plass og den første pulsvanter ligger klar til å feste tråder. På bilde ser vanten ut som om den er smalere øverst enn nederst, men jeg glemte å strekke den ut før jeg tok bilde.... Gadd ikke å ta et nytt :o))

No. 2 er så vidt påbegynt, og er jeg iherdig så kanskje vrangborden blir ferdig i kveld :o))



#stikke "pulsvanter #viking #garn #superwash 

Juleexpo i går

 • 23.11.2014, 13:34





I går var det opp litt tidligere enn hva jeg vanligvis pleier å gjøre på en lørdag, for jeg skulle til Juleexpo 2014 på Lillestrøm sammen med Anne, Ann-Karin og Kine. Vi hadde avtalt at vi skulle dra sånn at vi var der når de åpnet dørene. Ann-Karin og jeg bor ikke så langt fra hverandre så jeg dro bort å hentet henne først, og så plukket vi opp de andre to.

Det var litt kjølig ute i går så vi kjørte ned i kjelleren å parkerte der, for da fikk vi en varm bil når vi skulle hjem igjen litt senere.



Vi var litt tidlig ute så vi måtte stå en liten stund å vente før vi fikk komme inn... Anne hadde vært smart å kjøpt billetter på nettet dagen før til oss, så den køen vi sto i gikk ganske radig siden vi bare trengte å scanne billettene våre.

Det var jo så mange spennende ting å få med seg, og vi tok oss først et par runder for å se på alle standene og tilbudene. Min favoritt Løiten Lys var rett innenfor i hallen, og der var det mye flott. Allikevel ble det bare plastperler til å legge lysglassene mine for effekt. Enkelt andre handlet i handletraller :o))

Etter å ha gått rundt en stund var det på tide med en lunch-pause, og vi valgte elgburgere med sopp, løk og tyttbær med litt å drikke til. Jeg droppet tyttebær siden det ikke var noen favoritt. Vi spiste mye elgkjøtt da jeg var barn, men det var ikke noe jeg var veldig glad i. Burgeren derimot var nydelig... Jeg pleier vanligvis å bruke mye ketchup og sennep på burger, men droppet det denne gangen for virkelig å kjenne den gode smaken av kjøttet og tilbehøret :o))





Disse skjønne Alpakkaene var inne i hobby og strikke avdelingen.... 

Anne og Ann-Karin strikker en del og de begravde seg i garn å dukket opp igjen litt senere med hver sin pose.... Selv kjøpte jeg ikke noe garn, siden jeg nettopp har kjøpt en del for å strikke pulsvanter. Jeg må gjøre meg ferdig med noen av prosjektene mine nå inne det blir kjøpt inn til noen flere.





Hos Pascal var det et yrende liv, og han var sjarmerende å humoristisk... I tillegg så delte han ut smaksprøver på noe av den nydeligste konfektsjokoladen jeg noen gang har smakt. Han informerte om at man ville kjenne smaken i munnen lenge etter at sjokoladen var spist, og han hadde helt rett. Jeg kjøpte en eske med det samt en eske med forskjellige macaroner. 

Første og siste gangen jeg kjøpte macaroner var hos Ultra, og da ble jeg ikke imponert. Syntes ikke at det smakte noe godt i det hele tatt. 

Jeg måtte ta meg noen smaksprøver til kaffekoppen i går kveld, og det var en helt annen smaksopplevelse skal jeg love. Kommer nok til å rusle ned i Tollbugata i Oslo neste gang jeg har lyst på noen flere :o))

Etter å ha ruslet rundt der noen timer var vi i grunnen fornøyd, og satte nesen hjemover. Det ble en snartur innom Metro for at Anne skulle kjøpe en mascara + Black Design hvor jeg kjøpte noen lysglass til jul og bursdagspresang til Kine. Ann-Karin og jeg var innom Ultra på Bryn for å handle noen småting før jeg kjørte henne hjem.

Resten av kvelden satt jeg i stua og sløvet foran tvskjermen med pusene som byttet på å ligge i fanget mitt.... :o))

#juleexpo #lillestrøm #jul #stemning #utstilling #stand #løitenlys #elg #burger #sopp #løk #alpakka #garn #strikke #pascal #konfekt #sjokolade #macaron #metro #ultra #bryn #oslo #blackdesign #bursdag #gave #lysglass 

Ut på tur, aldri sur...

 • 16.11.2014, 20:54


Man kan ikke skryte av at det er mye fint høstvær om dagen, i allefall her i Oslo.... 

Når jeg våknet til morran i dag var det ikke stor bedre, i tillegg var det tjukke tåke som lå godt nede på trekronene på andre siden av åsen. Jeg sto opp omtrent når kikeklokkene begynte å slå ved 10 tiden, og da lå Vinja oppå ryggen min å malte så hypnoserende. Hun hadde ingen formening om å flytte seg med det første.

Kroppen min var ikke i humør i dag heller, og jeg sank langt ned i godstolen etter å ha gjort ferdig morgenstellet til pusene, pakket bort gårsdagen klesvask og fått meg en varm dusj. Med en gang tenkte jeg at her skal jeg bli sittende resten av dagen, og se på skiskyting osv. Til slutt fant jeg ut at formen ikke kom til å bli noe bedre av å sitte der, så jeg kledde på meg å gikk meg en tur i bydelen.

For at det skulle ha skikkelig utbytte av turen satte jeg opp tempoet og gikk ganske fort... Turen ble på ca 45 minutter, og da hadde gått meg varm og litt anpusen i samme slengen. Det føltes virkelig godt :o))





Det blomstrer fortsatt litt i beddet mitt, og noen knopper er i ferd med å springe ut. Blir det ikke noe spesielt kaldere kommer den helt sikkert til å gjøre det også tenker jeg.



Jeg har fortsatt ikke fått somlet meg til å kjøpe noen utelampe på balkongen, så jeg kjører med lyslenke i nøytral farge. Jeg blåser i om det ser litt rart ut, så lenge det blir lys på balkongen min :o))



Når jeg gikk på turen min tenkte jeg at jeg skulle sette en bolledeig når jeg kom hjem igjen, men det ble aldri til at jeg gjorde det. Jeg tok meg en kopp kaffe å begynte å se på en Via Play, hvor jeg fant Hjemme Alene no 5!!!!!!! Helt ærlig så trodde jeg ikke det fantes så mange av dem. Ingen kan jo slå den første, men dette her var vel ganske okay!!

Nå har Vinja satt seg på armlenet til stolen, hvor hun ser på meg med intense øyne og mjauer... Hun vil gjerne ligge i fanget å kose litt, og da er det vel på tide å legge fra seg PC'n en liten stund. Hun pleier å komme for å kose sånn i kvellingen, og det er veldig koselig :o))

Ha en fortreffelig søndagskveld folkens, blogges :o))

#dårlig #vær #oppsal #tur #form #kaffe #blomster #utelys #lyslenke #balkong #hjemmealene #film #viaplay 

Litt oppdatering...

 • 16.11.2014, 19:59


Det blir liksom ikke blogging hver eneste dag nå for tiden.... Når jeg kommer hjem fra jobben om ettermiddagen er jeg så trøtt og sliten at jeg ikke har noe energi til å sette meg ned å skrive noe, ikke det at det skjer så mye om dagen heller...



På torsdag møtte jeg Anne for at vi skulle dra på Brilleland for å se på nye briller. Vi har begge to snakket lenge om at det var på tide å skaffe nye briller. Mine briller ble kjøpt for ca 4 år siden, og jeg syntes det var på tide med en forandring. Det er ingen lett oppgave å finne en ny innfatning,og jeg brukte like lang tid denne gangen som jeg har gjort før.

Til slutt fant jeg to stk. som jeg valgte... Et par skal være de jeg bruker daglig, og det andre når jeg leser og jobber på PC'n. Jeg fant begge innfatningene på den rimeligste hyllene. Jeg har brillekonto hos Brilleland så jeg tar begge to på den, og så betaler jeg ned hver måned. Foto av innfatningene kommer når de er klare og hentet. De hadde ikke noen time til synstest før lørdag 29.11. Det skal bli deilig å få nye briller...

Fredag skjedde det ingenting av interresse.



Lørdag var det å stå opp tidlig for å bli ferdig til frisørdamen kl 10. Formen var bånn i bøtta da klokka ringte, men det var ingen bønn for opp måtte jeg jo. Jeg viste jo at det ville bedre seg når jeg først kom meg opp, og det gjorde også det innen jeg kom meg ut av døra. Håret mitt hadde blitt ganske langt og veldig flisete i tuppene, så det var virkelig på tide med en klipp.

Siden jeg nå har valgt å ha en lys farge syntes ikke etterveksten så godt, men i det rette lyset kom den fram alikevel.... Hehe, det er ikke så veldig lenge siden jeg ikke kunne tenke meg å ha lyst hår i det hele tatt, men nå har det blitt en vane. Dessuten er det min naturlig farge også :o))





Etter at jeg var ferdig hos frisørdamen stakk jeg inn på Nille og kjøpte lysbrettet jeg hadde sett på tidligere i uken, og jeg fant samtidig noen flotte lysglass som passet perfekt, ikke sant?

Så dro jeg ned på Bryn senteret for å investere i en ny parfyme Alien, men den hadde de ikke. Derfor dro jeg en kjapp tur ned til Oslo Sentrum for å sjekke ut om de hadde den hos Gunnerius, men nei da. Jeg hadde ikke lyst til å gå derfra uten noen ny parfyme, siden jeg ikke hadde noen hjemme. Endte opp med en jeg hadde hatt tidligere fra Lancombe - Hypnóse. Den er ikke så sterk som Alien, men duften her hærlig :o))



Jeg hadde ikke noe spesielt å gjøre hjemme, så når jeg først var nede i Sentrum tok jeg meg like så godt en tur igjennom gatene. Gikk bort Storgaten og opp til Stortorvet hvor Oslo Domkirke og Glassmagasinet ligger, så bort og oppover Karl Johans gate opp til Egertorget. Det var et yrende folkeliv overalt, og ingen hadde liksom dårlig tid som man oftes ser i ukedagene. Jeg gikk ikke videre bortover Karl Johans gate, men tok av å gikk Akersgaten bort en stykke før jeg skrådde ned igjen mot Stortorvet og bort Torggaten.

Det hadde blitt lite mat på meg, så da jeg kom ned til Lilletorvet stakk jeg inn på Rema og kjøpte et skolebrød som jeg tok med meg hjem å spiste til en kopp kaffe. Jeg var ganske sliten, spesielt i det venstre kneet så det var godt å sitte ned å slappe av en liten stund.



Ronja liker å være der jeg er, og som planter hun seg godt oppå stuebordet.... Om det betyr at lysglass og pynt blir flyttet runde, og noen ganger nesten detter på gulvet bryr ikke den skjønne pusen seg nevneverdig om :o))

Det var finale i "stjernekamp" i går, og siden Jørn Hoel gikk ut forrige gang håpet jeg at Nora skulle vinne. Det gjorde hun med glans. Hun har jo blitt bedre og bedre for hvert program, og leverte virkelig i går kveld. 

#brilleland #briller #innfatning #synstest #strømmen #frisørdamen #hårfarge #nille #lys #lysglass #lysfat #alien #lancome #hypnóse #pafyme #bryn #gunerius #kicks #storgaten #stortorvet #oslodomkirke #glassmagasinet #karlsjohansgate #egertorvet #torggaten #lilletorvet #rema #skolebrød #kaffe #ronja #katt #stjernekamp #nora #seier #jørnhoel

Endelig er den her....

 • 12.11.2014, 21:32


Jeg mast fælt om Dolce Gusto maskinen min, og i dag ringte den hyggelige damen fra Expert meg i det jeg var på en snarvisit hjemme. Den nye maskinen var kommet, og hun skulle sette den ved kassen slik at jeg kunne gå rett dit og hente den. Akkurat det var jeg glad for, siden det ofte er lang ventetid for å bli ekspedert inne i butikken.



Nå har jeg allerede satt den på plass, og testet ut et par kopper med deilig sterk kaffe :o)) Denne damen er fornøyd igjen!!



Jeg måtte gå tidlig fra jobb i dag siden jeg hadde time hos fotterapeuten min i dag, og det var virkelig på tiden.... Det var slettes ingen nytelse, for jeg hadde smerter i storetoa og den ved siden av etter å ha sparket bort i dørterskelen på lørdag, og en gang til i går kveld. Alikevel var det ikke så ille gæli med massasje av føttene og leggene på slutten av behandlingen... Det var som om jeg hadde fått utlevert nye føtter :o))

Det blir fort mørkt nå på denne tiden, og det var allerede skumring da jeg kom ut igjen.... Jeg syntes jeg får så lite ut av ettermiddagene på denne tiden av året. Mørket innbyr ikke akkurat til noen uteaktiviteter etter man kommer fra jobben....

Ronja har vært skikkelig masete i kveld... Først vil hun være ute, så skulle hun inn igjen, og så litt etter ville hun ut igjen. Det er for kjølig til å ha døra åpen hele tiden, som hun har vært vant til i flere måneder. Av erfaring vil denne masingen fortsette helt til det begynner å bli så varmt at døra kan stå åpen igjen :o))

Jeg er så vanvittig trøtt i kveld, så jeg skal prøve å dra nytte av det å komme meg tidligere i seng en jeg pleier!!

Ha en fortsatt fin onsdagskveld, blogges :o))

#dolcegusto #kaffe #føtter #massasje #velvære #behandling #expert #ronja #katt #mas

Nådde kokepunktet

 • 11.11.2014, 22:22


Før helgen var jeg på Clas Ohlsson og kjøpte denne lampen, men uten den hvite lampeskjermen... Syntes lampen var fin, og tenkte den ville passe fint nå når julen nærmer seg. Så kan jeg jo bare bytte ut lampeskjermen men en annen som passer...

Anledningen til å pakke den ut og montere den har ikke vært tilstede før nå i kveld... Lampen er konstruert slik at alt henger sammen, det er "bare" å skru fast stangen på lampen på undersiden av trefoten. Det høres jo veldig enkelt ut, ikke sant?? Det var jo ikke det, grrrrr....

Jeg holdt på i 30 minutter med å få skrudd fast mutteren på undersiden, men hele tiden satte den seg fast. Det var totalt umulig å få mutteren til å gå rett i gjengene, og tilslutt ble jeg så innmari forbannet at jeg bare skrek høyt i sinne #%&§!!



Enden på visen ble at jeg heiv lampen ned i plastposen igjen, og kledde på meg yttertøyet å kastet meg inn i bilen og kjørte ned til Bryn-senteret. Jeg var fortsatt sint da jeg parkerte bilen, og gikk inn hos Clas Ohlsson.... Heldigvis var det ingen til å ekspedere ved info-disken så jeg rakk å roe meg ned innen jeg fikk hjelp. Han som forsøkte å hjelpe meg fikk det heller ikke til, og han måtte få hjelp av en av de andre. Han holdt, mens den andre personen skrudde og da endelig tok mutteren å gikk sakte men sikkert helt inn sånn at lampen ble stødig.

Jeg syntes at det var litt tidlig å sette på stjernen enda, så jeg fant en annen skjerm oppe i skapet som får sitte på til 1. desember!!

Lurer på om andre som har kjøpt maken lampe har hatt samme problemer som det jeg hadde??

#clasohlsson #lampe #skjerm #stjerne #irritasjon #sinne #problemer #håpløst #bryn 

 • Mat
 • Lørdagskos med god mat

  • 09.11.2014, 16:21


  Før påske da vi var i Sverige og handlet ble det kjøpt inn en både svinestek og en lammestek, da usikkerheten var stor når det gjaldt hva som skulle stå på bordet Påskeaften. Det endte opp med at lammesteken ble valgt.

  Svinesteken har ligget godt nede i fryseren siden den tid, og det har heller ikke vært noen passende anledning til å hente den fram. På onsdagen ble den tatt ut av fryseren og lagt i kjøleskapet, hvor den lå helt til fredag ettermiddag. Da tok jeg den ut og pepret og saltet den etter beste evne. 

  I går morges ble den svinesteken tatt ut av kjøleskapet for å være romstemperert til den skulle inn i ovnen litt senere.

  Kroppen min var ikke i humør fra morningen av, men siden jeg skulle ha besøk var jeg nødt til å vaske og støvsuge heimen. Da var det bare å skyve negative tanker og smerter tilside å sette i gang. Det gikk ikke så fort med meg, og da det ringte på døra var jeg i ferd med å avslutte støvsugingen. 

  (illustrasjonsbilde)

  Steken kom inn i ovnen på 175 grader, og der sto den å koste seg i nesten 2 timer. Innimellom ble den dynket med deilig kraft, og da den var ferdig så den virkelig god ut. Jeg glemte helt å ta bilde av hærligheten så det blir i stedet noe jeg fant på nettet. Vi brukte kraften og lagde en skikkelig god og kraftig saus, nam nam!!


  (illustrasjonsbilde)

  Som tilbehør ble det surkår, og det ble Nora som gjorde jobben for oss... Det eneste vi behøvde å gjøre var å putte hele posen i varmebad mens potetene ble ferdig, og vips hadde vi en superb lørdags middag.

  Jeg drikker vanligvis ikke så mye alkohol, men jeg innvilget meg en boks med øl og et par glass med aquavitt til maten.

  Resten av kvelden satt vi å skravlet, stikket litt, og oppdaterte oss på de tingene vi skal gjøre utover i november og desember. Ble etterhvert ganske klart at de fleste helgene var opptatte til forskjellige messer, reiser, konserter og andre ting. Tiden fram til jul var plutselig ikke så langt unna som jeg trodde!!

  Når jeg ble igjen alene var ganske trøtt, så det ble ikke til at jeg satt opp så veldig lenge. Klokka var ikke 01:00 engang da jeg slo av lyset, og det er ikke så vanlig at jeg legger meg så tidlig på en lørdag. Man blir trøtt og sliten av å stå på hele dagen, men det går som en lek når man vet at man får hyggelig besøk :o))

  #svinestek #lammestek #surkål #middag #lørdag #besøk #øl #aquavitt #sliten

  Hvorfor er jeg så uheldig?

  • 09.11.2014, 13:47


  På fredag reiste jeg glad og fornøyd ned på Expert på Alna, for å hente Dolce Gusto maskinen min, som jeg hadde fått beskjed om skulle være kommet i butikken da. Gleden ble dessverre kortvarig!!



  Det kan godt være at jeg er en veldig utålmodig person, men jeg hater å måtte vente.... På fredag måtte jeg vente en evighet før jeg ble ekspedert av en sprudlende dame. Det hjelp ikke noe særlig at hun var blid og hjelpsom, for maskinen min hadde ikke kommet den. De hadde fått den på sentrallageret, men ikke til butikken. Hun kunne ikke gi noen eksakt dag for når den kom i butikken, men hun skulle kontakte meg når den gjorde det..... Jeg håper virkelig at hun gjør det, for jeg har litt dårlig erfaring med at de gjør det der nede!!

  Min gamle maskin, som jeg leverte inn sto fortsatt på samme flekken som jeg hadde satt den for en uke siden. Jeg viste at det var min maskin, for jeg kjente den igjen og plastposen jeg hadde den i. De kunne godt ha flyttet vekk fra butikken i løpet av en uke!!!



  Mens jeg sto og ventet kom en veldig hyggelig person, som representerte Nespresso, og spurte om jeg ville ha en kopp kaffe. Jeg sa jo selvsagt ikke nei til det, og det smakte godt å roet meg ned en smule :o)) Han forsøkte jo selvsagt å selge meg en maskin, men jeg er fornøyd med den typen jeg har..... Når jeg først får den da!!

  Stadig så skjer slike ting med meg...? at ting ikke kommer når de skal, eller ikke i det hele tatt, eller så er de skadet når de først dukker opp. Jeg kan jo ikke noe annet enn å lure på hvorfor jeg skal være så innmari uheldig hele tiden!! Jeg har i grunnen blitt vant med det så jeg blir ikke overrasket over lenger, bare oppgitt!!

  #expert #alna #kapselmaskin #dolcegusto #ventetid #nespresso #kaffekopp #uheldig #overrasket 

  Knallvær, men brrr så kaldt

  • 06.11.2014, 21:46


  Før lunch i dag satt jeg å så ut på den knallblå himmelen og sola som skint mot regjeringsbygget å sørget for å blende meg..... Jeg fikk rene sommerfølelsen der jeg satt, og bestemte meg for å ta meg en tur ut i lunchen for å nyte det fine været.

  Først stakk jeg innom Gunnerius for å registrere det jeg handlet hos Kicks på rabattkortet mitt. I går lå det igjen i vesken min oppe på jobben, men jeg viste jo at jeg fikk registrert kjøpet i ettertid ved å ta med meg kvitteringen og kortet til butikken. Etterpå dro jeg innom apoteket og hentet ut en boks med vitaminer som jeg får på resept. Det var andre gangen jeg hentet fra resepten, og det var 3 ganger til på den.

  Jeg hadde et møte kl 13, og siden jeg hadde tid igjen av lunchen min tok jeg meg en aldri så liten tur rundt i området, og som den glade amatørfotograf jeg er måtte jeg nok ta noen bilder på turen :o))

















  Det var slettes ikke så varmt og godt ute som det så ut som når jeg satt inne.... Nei, det var altså så surt og kaldt at jeg ble veldig stiv i alle ledd, som igjen begynte å verke som besatt. Jeg hadde mer en nok med klær på meg, så jeg burde egentlig ikke ha blitt så kald, men.... Verst var det nede ved Akerselva, hvor det blåste en skikkelig bitende vind, brrrrrr!!!

  For noen uker siden gikk headsettet til telefonen min i stykker, og jeg måtte bestille meg et nytt et.... På ettermiddagen i dag kom det endelig, og jeg var bare nødt til å koble det opp før jeg gikk. Jeg er ikke akkurat noen morgenfugl, og jeg syntes det ville bli å kaste bort masse tid på morgenen i morgen hvis jeg skulle gjøre det da. Det var enkelt å koble, og jammen fungerte det med en gang også :o))

  Etter at jeg ble så kald tidligere, ble kroppen min tappet for energi og når jeg kom hjem var jeg helt utslitt. Jeg hadde mest av alt lyst til å krype under dyna, men jeg hadde mer enn nok å gjøre i heimen så det kunne jeg ikke. Nå er jeg ferdig med det måtte gjøre, så jeg kan sitte å sløve en stund før det er på tide å ta kvelden.

  Ha en fortsatt fin torsdagskveld folkens, i morgen banker helgen på døren :o))

  #kicks #apotek #gunnerius #oslocity #raddison #placa #fontene #vaterland #akerselva #lunch #kaldt #frossen #headset

  Kanel på en snurr...

  • 04.11.2014, 23:14


  På tv har de reklamert for bakeklart kanelfyll og sjokofyll, og jeg må innrømme at jeg ble litt nysgjerrig på hvordan det var. Da jeg dro hjem fra jobben i dag stakk jeg innom Rema for å se om de hadde det der. 



  De hadde begge to der, så jeg kjøpte en av hver... Hadde tenkt på å kjøpe den med eplefyll også, som jeg har sett på reklamen, men den hadde de ikke. Får heller kjøpe den en annen gang.

  Jeg hadde gjær i kjøleskapet, og bestemte meg for å sette en hvetedeig med en gang jeg kom hjem fra jobben. Mens den sto å koooste seg på benken laget jeg meg en lett middag. Jeg hadde igjen et par medisterkaker fra søndagen, så jeg slang de i pannen og varmet dem. I stedet for å koke poteter ol, slang jeg de to kakene på et par skiver brød. Raskt og enkelt :o))

  Etter å ha sett X-antall program med Paul Hollywood, som virkelig kan behandle en deig så fulgte jeg hans gode råd. Jeg endte opp med en fin deig, som jeg lett fikk kjevlet ut etterpå. 



  Jeg delte deigen i to, og så lagde jeg et brett med kanelsnurrer... Helt ærlig, så syntes jeg at fyllet var noe ordentlig klin å veldig søtt. Det var lett å smøre fyllet utover deigen, men jeg kunne kanskje ha hatt på litt mindre!!!



  Jeg laget et klippebrød av resten av deigen, og der smurte jeg på sjokoladefyllet... Den ble litt skeiv når den kom inn i ovnen, la seg liksom over på den ene siden. Jeg har ikke smakt på den enda, det må vente til lørdagen når jeg skal ha gjester... Tok et par kanelsnurrer derimot, og de var ganske gode om litt vel søte kanskje!!

  Neste gang jeg skal lage kanelsnurrer kommer jeg nok til å gjøre det på gamlemåten, hvor jeg har litt smør på deigen og strør over kanel og sukker.

  #kanelfyll #sjokoladefyll #bake #kanelsnurr #klippebrød

  Sånn går nå dagan....

  • 02.11.2014, 21:45


  Det har ikke blitt så mye blogging de siste dagene, så dette blir en liten oppdatering...

   

  På torsdag tok jeg med meg Dolce Gusto kapselmaskinen min da jeg dro på jobben, og på veg hjem reiste jeg innom Expert på Alna for å høre om de kunne reparere den. Etter å ha stått en evighet å ventet kom en person og ekspederte meg. Han gadd ikke engang å se på den, men sjekket kvitteringen at den var innenfor grensen for garantien. Det var den jo, og da bestilte han opp en ny maskin til meg.

  De hadde selvsagt ikke rød maskin på lager, og jeg får den ikke før 07.11. Litt surt å vente så lenge, men jeg gjør jo selvsagt det i stedet for å velge en annen farge. Hadde jeg gjort det ville jeg ha reist hjem med en maskin samme dag.



  På fredag reiste jeg innom Røhne Selmer på Ensjø og leverte Forden før jeg dro på jobben, for å bli skodd til vinteren.... Jeg kunne ha ventet mens de satte på dekkene, men det har jeg forsøkt en gang før å ble sittende der å vente i over en time. Det hadde jeg ikke tid til, så jeg sa at jeg kom å hentet den ved 15 tiden.

  Formen min var ikke så veldig bra, og det meste av dagen gikk jeg rundt å var småkvalm... Jeg hadde ikke noe særlig matlyst, og det var ikke så mye jeg fikk i meg i løpet av dagen. Da jeg sto på t-banen på veg opp til Ensjø for å hente bilen var jeg skikkelig kvalm, og jeg var helt sikker på at jeg kom til å kaste opp før jeg rakk å komme meg ut i friluft. Det gikk heldigvis greit... Da jeg kjørte hjemover hadde jeg en pose ved siden av meg i tilfelle det skulle gå galt, for jeg hadde ikke hatt mulighet til å rekke å stoppe...

  Jeg hadde ikke før kommet inn av døra før toalettet ble min beste venn de nærmeste timene...., noe mer i detaljer skal jeg ikke gå...

  Det var jo meningen at jeg skulle å se Billy Elliot sammen med Anne og Kine, men det ble det ikke noe av... De dro selvsagt, og jeg ble fortalt i dag at det hadde vært helt fantastisk. Jeg er skikkelig sur for at jeg ikke fikk gått, men glad på deres vegne at de koste seg :o))

  Lørdagen ble brukt til å ligge rett ut på sofaen og halvsove å hente meg inn igjen. Jeg var dødssliten og orket ikke å gjøre noe annet enn å sove!!



  Det blomstrer i vinduskarmen min, og begge kaktusene min er i ferd med å slå ut i full blomst...  Den med laksrød farge har foreløpig flest blomster, men den med hvit/rosa blomster kommer nok etter den også.

  Tidligere i dag dro jeg bort på Plantasjen og kjøpte granbar til graven... Det var mange folk nede på gravlunden, og ikke så mange ledige parkeringsplasser, men jeg fant da en. Ute regnet og blåste det noe helt vanvittig så jeg var glad jeg hadde tatt på meg Stormbergjakken min, som holdt det meste av regnet ute. Jeg hadde med den nye lykten jeg kjøpte for noen uker siden også. og håper at den får stå i fred uten at noen knuser glasset på den som på den gamle.

  Når jeg kom hjem ble jeg invitert inn til naboen på en kopp kaffe... Det var for tidlig å begynne med middagen, så jeg takket for tilbudet. Koselig å sitte å skravle en liten stund med dem, for jeg er utrolig heldig å har verdens beste naboer :o))

  Nå skal jeg kose meg med Harrison Ford et par timer, mens han jakter på den forsvunnede skatten :o))

  #dolcegusto #kapselmaskin #kaffe #røhneselmer #ford #dekk #vinter #ensjø #uvel #kvalm #billyelliot #kaktus #blomster #plantasjen #granbar #gravlund #regnvær #lykt #harrisonford #indianajones 

  Om meg

  Vera Lynn

  Jeg er en sprudlende "dame" med mye humør, som enten bobler over med latter eller som er veldig eksploderende. Jeg har hatt to sett med foreldre, de som sørget for at jeg kom inn i denne verden, og så mine flotte adoptivforeldre som har betydd alt for meg. I 2000 bestemte jeg meg for å finne mine biologiske foreldre, og fant ut at de var fra Tinn i Telemark. For å gjøre en historie kort så ble jeg tatt i mot med åpne armer. Jeg gikk fra å være enebarn, til å få 4 flotte søsken (3 brødre og en søster) På bloggen skriver jeg om ting som opptar meg, som irriterer meg og om hverdagen min!!

  welcome-desi-glitters-5

  Welcome | Forward this Picture . .

  Kategorier

  Arkiv

  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no