hits

Vera Lynn

- je suis prest -

Dette skulle jeg ikke ha gjort

 • 29.11.2017, 10:22

Denne og halve neste uke har jeg ferie, men jeg har jo ingen planer om å ligge på latsiden allikevel. Nei, planen for uken er å gjøre huset rent og pynte til jul. Jeg er ikke helt i rute, men det er ikke noe stress...

I går hadde tenkt til å henge opp julegardinene mine, men ettersom jeg har klart å pådra meg en betennelse bak i skulderen..., bare en liten altså, så bestemte jeg å ta det litt med ro. Særlig....!!! Mens jeg satt å så på God Morgen Norge ble jeg så missfornøyd med hvordan møblene i stua sto. Problemet var et hjørneskap som jeg ikke hadde plass til noe annet sted, trodde jeg da... 

close up of male moving sofa or couch at home
Licensed from: dolgachov / yayimages.com

Etter å løpt rundt med tomstokken og målt, fant jeg ut at jo hjørneskapet kunne stå inne på soverommet mitt. Jeg skulle selvsagt ha ventet til jeg fikk noen til å hjelpe meg, men nei da jeg orket ikke det å satte i gang på egen hånd. Hjørneskapet kom inn på soverommet med litt pust og pes, for jeg gadd jo selvsagt ikke å tømme det først. Det ville jo ha vært for lettvint, ikke sant?

Etterpå fikk jeg snudd skjenken tilbake der den opprinnelig sto for noen år siden. Jeg tømte ikke den heller, og den var tung den. Ja jeg vet det, jeg er en idiot!! Når det var gjort fikk jeg satt toseteren min nærmere veggen, og det var et must hvis jeg skal få plass til juletreet mitt når det blir satt opp. For å få enda mer romslig plass, snudde jeg salongbordet mitt... Nå har det blitt rene danseplassen mot tv'n ;o))

Hvordan det har blitt venter jeg med å vise til julen har flyttet inn.... 🎅🤶

Da jeg var ferdig med flyttesjauen, var også skulderen min helt ferdig. Den verket noe så infernalsk at jeg måtte bare sette meg ned for å slappe av. Som sagt, jeg er en idiot som setter i gang med sånt alene... Akkurat det er en av bakdelene ved å bo alene, (ikke det at jeg syntes det er mange) at man ikke har noen der når noe skal gjøres. Man blir vant til å klare det selv, men noen ganger burde man kanskje ha vett i hode til be om hjelp, og vente til noen kan hjelpe til.....

#flytte #ommøblere #endre #forandring #vondt #betennelse #skulder #selv #enslig #blogg

 • Jul
 • Enda et tegn... 🎄

  • 27.11.2017, 16:05

  Noen dager før 1. søndag i advent setter borettslaget vaktmester opp et juletre på enden av hver blokk. Vi har alltid hatt vårt på baksiden av blokken, til glede for oss alle. I sommer ble det plantet et Magnoliatre på plassen, og da ble beholderen som treet settes i flyttet til enden.

  I dag når jeg kom hjem fra en liten handletur, holdt vaktmesteren og en hjelper på med å sette opp trærne. De hadde fått tak i noen utrolig flotte trær dette året. Jeg tok ikke noe bilde av dem da, tenkte at jeg venter til lysene blir tent til søndagen. Dessuten begynte det å snø noe så infernalsk, og jeg hadde mye å bære på så jeg tenkte det var best å komme seg inn.

  Christmas tree
  Licensed from: adrenalina / yayimages.com

  Jeg gleder meg til lysene tennes på juletrærne ute i gården her, omkring i hager og lys-slyngene inne på balkongene. Det er jo så mørkt på denne tiden av året, og det å komme hjem sent på ettermiddagen blir straks litt mer koselig med alt lyset ;o)) Hos meg er det mørk inni heimen når jeg ikke er hjemme, men jeg dekorerer jo balkongen med masse lys. Uten de ser det nesten deprimerende trist ut hos meg...

  Bruker du mye lys utendørs i førjulstiden?

  #juletre #utetre #lys #lyseopp #utelys #trivelig #koselig #trivsel #vaktmester #borettslag #blogg

 • Jul
 • Jula nærmer seg...

  • 27.11.2017, 12:27

  Jeg kjenner at jeg begynner å få litt høye skuldre, for jeg vet alt jeg skal gjøre innen søndagen... Hele heimen skal vaskes, gardiner skal strykes og henges, duker skal strykes, og det skal pyntes i alle rom. Galskap? Helt sikkert, men ved å stresse å få alt klart til 1. søndag i advent gjør at jeg kan nyte resten av førjulstiden uten å stresse. Da er det i enden egentlig verdt det.

  På morgen var jeg nede i kjellerboden for å få oversikt over om jeg faktisk kjøpte meg nye julegardiner til soverommene. Jeg hadde nemlig fått for meg at det hadde jeg, men nei da... Der lå de gode gamle gardinene, som jeg har brukt de siste tiårene. 

  Jeg så nemlig noen fine julegardiner nede på Rusta i fjor, og det var de jeg hadde håpet at jeg hadde kjøpt. Jeg har veldig lyst på nye, så jeg skal ta meg en tur ned en dag denne uken for å se hva de har. Kanskje de har de samme gardinene denne sesongen også, eller også noen nye som er like fine ;o))

  house at Christmas

  Licensed from: adrenalina / yayimages.com

  Litt smågal er jeg nok når det gjelder jul og pynting av heimen... Jeg er ikke like gal som jeg pleide å være, for da var det så mye pynt at man nesten ikke kom fram. Det så ut som et ordentlig julehus, og det var veldig koselig men for mye. Nå er mye av den gamle julepynten pakket bort, og jeg har bare noen få bokser som blir hentet fram fra kjelleren.

  Hvordan er det hjemme hos deg, pynter du alle rom i heimen? Eller blir det bare litt her og der?

  #jul #julepynt #julegardiner #pynte #gal #julehus #høytid #blogg

  Fredag, da skjer det ikke mye i postkassa mi

  • 26.11.2017, 16:35

  Jeg tuller ikke altså, for det skjer til vanlig ingenting spennende i postkassen min på fredagene. Det kommer ikke reklame engang, nei på fredagene så støver det i postkassen.

  Denne fredagen derimot var det annerledes, for når jeg åpnet døren lå et en enslig hvit, litt stor konvolutt og ventet på meg. Å, den var fra våres alle Frodith 💖 Det var en premie for at jeg hadde vært med i Frogge-utfordringen hennes for noen uker siden. Jeg blir som et barn på julaften jeg, når det kommer gaver eller premier til meg, også denne gangen.  Oppe i konvolutten lå denne utrolig søte neglefilen 💖 En sånn har jeg aldri hatt før, så jeg ble så begeistret for den. Den har allerede fått plass i vesken min, for hvis det er noe jeg aldri har når jeg trenger det... Er nettopp en neglefil.

  Tusen takk Frodith for den fine premien 😍

  #premie #frogge #utfordring #frodith #glede #takknemlig #blogg

  Greit å kunne selv...

  • 26.11.2017, 15:21

  Jeg kan vel like godt innrømme det med en gang, at jeg har klokkemani... Etter som tiden har gått har jeg skaffet meg en god del klokker, i alle regnbuens farger + noen ekstra. Ingen av disse klokkene er av den sorten man trekker opp, men holdes i gang av batteri.

  Det å levere inn en klokke for å skifte batteri, kan koste alt fra 70,- til opp til 150,-, og når flere av klokkene stopper å gå samtidig blir det en dyr afære å levere de inn. Jeg har gjort det inntil nå, for jeg har ikke helt skjønt hvordan jeg skulle skifte batteri selv... Nå har jeg funnet ut av det...  Så på fredagen dro jeg innom Clas Ohlsson å kjøpte med to pakker med klokkebatterier, noe som holdt da jeg hadde 9 klokker som sto bom stille.

  Med godt verktøy og en god leselampe satte jeg i gang med å skifte... Det som tok tid var ikke å skifte batteriene, men det å stille dem etterpå. Flere av klokkene viser også dato, og det å komme fram til rett dato tok tid. Nå er det gjort, og jeg kjenner en stor tilfredsstillelse over å ha fixet det selv og kanskje mest for at jeg har spart en masse penger ;o))

  #gjørdetselv #fixe #klokker #klokkemani #sparepenger #blogg

 • Jul
 • Det ble en tur til "Jul i Vinterland"

  • 26.11.2017, 13:21

  Når desember nærmer seg dukker det opp Julemarkeder over alt, og jeg har jo lyst til å gå på dem alle sammen. Det hadde vært hyggelig å rekke dem alle sammen, men der kommer i alle fall jeg i tidsklemma så jeg må nok velge bort de fleste av dem.

  En ting jeg føler at jeg må ha med meg er Juli i Vinterland, som holder til i Spikersuppa her i Oslo. Meningen var at jeg skulle ned på åpningsdagen 18. november, men det ble ikke noe av. I stedet ble det en tur nå tirsdag ;o))  Det er et julemarket på Youngstorget også, og jeg var innom for å kikke litt. I fjor var det et mini-market med noen av de de samme bodene som i Spikersuppa, men i år var det helt forandret. Nå har de satt opp et stort telt med glassvegger, som ligner på en lavvo. Der inne selges det stort sett bare samiske produkter, noe som kanskje ikke er helt min greie.

  Det er veldig hyggelig å gå rundt i byen på ettermiddagen og kvelden, når alle lysene er tent. Stemningen blir liksom litt lun og trivelig, selv når det kjølig ute.

  Det var ikke så mye mennesker når jeg var innom julemarkedet på tirsdagettermiddag, men en del var det jo. Det var mange spennende boder, og på en kald dag som det var ble det veldig fristende med alle duftene fra bodene som solgte varm mat og drikke. Jeg hadde ingen plan om å handle noe, og det ble heller ikke til at jeg gjorde det. Har tenkt meg tilbake igjen litt nærmere jul, og da på en dag jeg ikke har vært på jobb først.  Jeg hadde dessverre kledd meg litt dårlig for å være ute så lenge, og ble veldig kald etter en runde eller to rundt der. En kopp med rykende varm gløgg gjorde virkelig susen. Jeg kjente hvordan varmen sakte men sikkert spredde seg rundt i kroppen, og jeg var klar for en liten runde til. Med hånden på hjerte, så tror jeg at det var en av den beste gløggen jeg noen gang har drukket.  Nå dro jeg ikke alene på julemarked, men hadde med meg Bestisen også. Da vi følte at vi hadde sett det vi ville, stakk vi inn på Egon som ligger vis a vis julemarkedet for å spise middag. Det begynte å bli såpass sent på ettermiddagen, at ingen av oss hadde lyst til å begynne å kokkelere når vi kom hjem.

  Det var godt å komme inn i varmen å tine opp kroppen igjen, og få i seg litt god mat ;o))

  Har du vært på julemarked enda, eller skal du på et?

  #julivinterland #julemarked #youngstorget #spikersuppa #gløgg #kos #gløgg #middag #blogg
   

  Jeg blir litt fraværende for tiden

  • 21.11.2017, 11:11

  Ja jeg blir faktiskt det, litt fraværende for tiden, ettersom jeg har bestemt at jeg hver kveld skal sitte å strikker for å få ferdig pleddet mitt til 1. desember. Det er noen omganger igjen, og skal jeg klare det jeg har satt meg fore er jeg nødt til å konsentrere meg bare om det... For hvis jeg drar fram PC'n for å "bare" osv., så kjenner jeg meg selv... Da blir jeg sittende med den resten av kvelden, og det blir ikke strikket noe den kvelden. Å det holder ikke vettu!!

  PC'n og nettbrettet får seg en aldri så liten hvilepause inntil strikkeprosjektet er ferdig. Det kan nok hende jeg stikker innom å slenger inn et innlegg fra telefonen, og kanskje kommenterer litt her og der men ikke så mye.

  Er jeg flittig nå så kan det nok hende at jeg blir ferdig før helgen med pleddet mitt, og da er jeg plutselig tilbake igjen ;o))

  Snow flower
  Licensed from: Alelana / yayimages.com

  Håper dere kjekke og kjære bloggvenner får en fin tirsdag ;o))

  #fraværende #opptatt #strikke #strikkeprosjekt #pledd #blogg

 • Mat
 • Bursdagsmiddag på Buen Restaurant

  • 20.11.2017, 00:24

  Da jeg våknet i dag var i det minste benet mitt i bedre humør, selv om resten av meg ikke var helt på topp.... Akkurat det kan jeg i grunnen leve med, så jeg var klar for nye opplevelser, og det var også det som sto på planen litt senere.

  Det har seg nemlig sånn at beste vennen Terje har bursdag i morgen, og han inviterte i den anledning på middag i dag. Jeg hadde avtalt at jeg skulle hente han og Matthew på t-banen, og så skulle vi dra videre til Anne å sitte der å prate litt innen vi skulle dra bort for å spise.  Det var en stund siden vi har vært samme, så jeg gledet meg til dagen sammen med dem. Når jeg kom ned på banen var de allerede på plass.

  Felix the cat er veldig begeistret for gutta, og det viste han tydelig når vi kom inn døra. Artig å se hvordan han reagerer 😉

  Etter å ha sittet hos Anne i et par timer, ruslet vi bort til Buen Restaurant som ligger borte på Lørenskog hus. Buen er en Asiatisk restaurant, som servere god og delikat mat. Jeg har spist der 3 ganger tidligere, og har vært like fornøyd vær gang.

  Jeg bestilte vårruller til forrett, og det smakte helt himmelsk sammen den deilige sausen til. Den var ganske spicy, men ikke for mye... Bare sånn at man kjente det litt i munnen etterpå. Vårrullene var sprø og smakfulle, mmmm!

  Til hovedrett valgte jeg en favoritt, kylling i carrysaus med ris... Jeg liker så godt at jeg får maten servert på et fat, så kan jeg legge over på tallerkenen etterhvert som jeg spiser. Da ser det heller ikke så ille ut når man ikke spiser opp alt, for det er en voksen porsjon man får. Risen blir servert i en stor felles bolle.

  Helt ærlig så husker jeg ikke helt hva alt det gode på dessert tallerkenen var, men mener nå i alle fall at det mango is. Resten husker jeg ikke, men alt sammen var bare så godt så det spiller egentlig ingen rolle.

  Vi satt og pratet og koste oss en stund etter at vi var ferdig med å spise, før vi måtte bryte opp. Det hadde blitt kjølig ute, så jeg frøys da vi gikk tilbake til Anne. Vi ble ikke så lenge, for Terje og jeg skulle kjøre Matthew til Gardermoen. Han skulle rekke et fly hjem som gikk kl 21. Før det måtte jeg fylle opp tanken på bilen, da den var ganske tom. Etterpå kjørte jeg Terje hjem. Dette har virkelig vært en koselig dag og kveld med de beste vennene 😊

  Har du lyst på å få en flott matopplevelse i koselige omgivelser med serviceinnstilte servitører, burde du virkelig besøke Buen Restaurant. Den ligger som sagt på Lørenskog, som ligger 20 minutter med bil utenfor Oslo. Det går buss fra Bussterminalen som stopper på Lørenskog terminal, og derfra tar det bare noen få minutter bort til restauranten.

  #bursdag #middag #venner #asiatisk #mat #buen #restaurant #lørenskog #gardermoen #blogg

  Litt forandring i planene

  • 18.11.2017, 13:59

  I dag var egentlig planen at Bestisen og jeg skulle ta oss en tur ned til Oslo sentrum. Det er åpning av Jul i Vinterland i Spikersuppa, og det er noe vi hadde lyst til å ha med oss.

  Dessverre så våknet jeg med vondt i det skadede benet, så det var uaktuelt for meg å traske og trå for mye på det. Litt surt, men nå er jo julemarkedet åpent ut desember så vi skal nok få det med oss 🤓

  Etter å snakket med Tone (fruvinningland.blogg.no) om pleddprosjektet hennes, slang jeg meg ned i godstolen med lille My og spiste litt formiddagsmat. For på det tidspunktet var det nemlig blitt et stykke ut på dagen. Nå var ikke det Tones skyld at frokosten ble til lunch, nei jeg sov nemlig ganske lenge i dag, hihi 🤓

  NRK har sportssendinger fra langrennssesongen på Beitostølen, og jeg er jo sånn passe interessert så tv’n står nå å surrer i bakgrunnen.

  Jeg har jo ikke fått strikket så mye på pleddet mitt som jeg hadde planer om. Derfor må jeg jeg virkelig være litt effektiv i dag. Jeg har allerede klart å strikke noen cm allerede, og flere skal se bli innen dagen er omme.

  Håper du får en nydelig lørdag 🤓

  #hjemme #inne #strikke #pledd #planendring #lillemy #mummi #lunch #blogg

  Nattugla måtte tidlig opp

  • 17.11.2017, 09:41

  I dag var det ingen vei utenom, jeg bare måtte opp grytidlig... Forden, bilen min altså, hadde time hos Røhne Selmer på Ensjø for å skifte til vinterdekk. Vanligvis pleier jeg å levere bilen og hente den igjen senere, men i dag har jeg så mye i timeplanen etter jobb at det ikke passet. Derfor møtte jeg opp så tidlig, slik at de tok bilen min først....

  Jeg merket ikke så mye til at jeg var trøtt før jeg satte meg ned for å vente.... Da kjente jeg at hele ansiktet mitt bare datt sammen og øynene bare ville være igjen. For at de ikke skulle finne meg sovende når Forden var ferdig, drakk jeg to kopper med kaffe å det hjalp det...  Kuldegradene som de meldte i går, kom heldigvis ikke til den delen av Oslo som jeg bor så jeg behøvde ikke bekymre meg for at det skulle være vanskelige kjøreforhold. I tillegg hadde vegvesenet vært ute og saltet veiene.

  Til daglig så bruker jeg jo ikke bilen, men tar t-bane og buss når jeg skal noen steder. Allikevel så hender det at jeg skal handle store og tunge ting, og da er det veldig greit å ha bilen tilgjengelig. Så i dag etter at jeg har hatt behandling/trening skal jeg kjøre rundt og handle inn alle de tunge tingene jeg har ventet med. To av de tingene er kattesand og en stor sekk med tørrfor.

  Utenfor skinner nå solen fra en blå himmel, så det ser ut til at vi her i Oslo avslutter arbeidsuken med en strålende dag ;o))

  #forden #bil #vinterdekk #skifte #is #snø #føre #trøtt #blogg

  Sånn har det gått etter at jeg tryna

  • 16.11.2017, 22:22

  For snart 14 dager siden tryna jeg rett og slett da jeg var på gravlund for å tenne lys. I fallet ramlet jeg oppå en fakkelholder, og fikk et megastort blåmerke på det høyre låret. Jeg slo også kneet på samme benet, men det dukket ikke opp noe blåmerke de første dagene... Så kom de, og store ble de også..

  Muskler og sener har heller ikke vært spesielt i godlune, så det har vært ganske smertefult å sette seg og reise seg igjen. Verst var det å komme inn og ut av bilen min... Jeg har heldigvis blitt mye bedre, men helt bra er jeg fortsatt ikke. Det tar nok en liten stund til innen alt har rettet på seg igjen.  Blåmerket på låret ser ikke så ille ut lenger, og mye av de blå områdene har nå blitt gule. Den harde klumpen under blåmerket har også minsket, men det er fortsatt sårt. Jeg merker det spesielt når kattene kommer å vil ligge i fanget mitt, og når de tråkker rundt en evighet på låret før de finner den perfekte plassen å ligge å kose, da iiiler det til...!!  Disse to bildene viser de nye blåmerkene jeg har fått, og de sitter på hver sin side av kneskålen. De kom jo senere så de er fortsatt ganske mørke enda.

  Alle disse vondtene og plagene gjør at det ikke er så lett å trene som jeg skal hos manuellterapeuten, og jeg gleder meg virkelig til kroppen begynner å fungere som den skal igjen. Når man til daglig kun har et ben som fungerer som det skal, blir det ganske slitsom når det er akkurat det som blir skadet. Jeg var så fornøyd, for treningen min begynte virkelig å fungere sånn at muskler og sener ble mykere. Nå føler jeg at jeg har blitt satt tilbake flere måneder, sukk!

  Jeg følte at jeg måtte sutre litt, for jeg synes nemlig litt synd på meg selv..., for det hender jeg gjør det innimellom!

  #helse #vondter #skader #blåmerker #ben #lår #kne #trene #øvelser #blogg

  I dag tar jeg ingen sjanser

  • 16.11.2017, 09:43

  Når torsdagen våknet til liv var himmelen klar, og sola på veg opp. Gradestokken viste - 2,3 C. med andre ord en perfekt dag. Spørsmålet er om dette kommer til å vare, for de har jo meldt mildere være og regn i dag... I alle fall her i Oslo.

  Med det i bakhodet tenkte jeg at her kan man ikke ta noen sjanser, så jeg pakket ned både broddene og paraplyen i sekken. Etter et kraftig knall og fall for snart 14 dager siden er jeg fortsatt ikke bra... Tanken på å gå over ende på holka og slå meg enda mer, frister ikke i det hele tatt.
  Her nede i Oslo er det jo bart på fortauer og i gater, så der tviler jeg sterkt på om det kommer til å bli noe problem å bevege seg. Verre er det oppe hos meg på "De stormfulle høyder", hvor det ligger et passe lag med snø på bakken. Det blir fort til is når det begynner å regne. Jeg håper selvsagt at det ikke blir så ille, men jeg i alle fall forberedt ;o))

  Hva med deg, har du brodder og bruker du dem hvis det er glatt?

  #is #snø #vær #regn #holke #vinter #brodder #paraply #forberedt #blogg

  Kortidsmedlem i Sommerdekklubben

  • 14.11.2017, 12:18

  Jeg var veldig spent da jeg sto opp til morgenen i dag, hadde det kommet et lass med snø?? Det hadde jo ikke det, men innen jeg kom meg ut av døra lavet snøen ned. Da jeg ruslet ned mot t-banen så ble snøfnuggene gradvis større, og isen på fortauet ble fort gjemt bort. Jeg kjente at jeg spente hver eneste muskel og sene i hele kroppen, for jeg var livredd for å skli å ramle på isen... Puh, det gikk heldigvis bra, og jeg kom helskinnet ned.

  Nytt av året er at jeg har blitt kortidsmedlem i Sommerdekklubben, og det på grunn av at jeg ikke har fått lagt om til vinterdekk på Forden enda. Den står tørt og godt inne i garasjen sin for tilfellet, og der skal den få lov til å være fram til fredagen. Da har vi time hos Røhne Selmer på Ensjø for dekkskifte. Inntil da kommer jeg til å følge været med argusøyne, og be til noen (uten at jeg vet hvem) om at snøen vi fikk i dag forsvinner og ikke fordobler seg innen fredagen.

  snow tires in the snow
  Licensed from: adrenalina / yayimages.com

  Forden var ute på en liten luftetur til AHUS i Lørenskog i går ettermiddag... Bestisen var der på sin nest siste cellegiftkur, og det var kusinen som var med for å holde henne med selskap. På grunn av store dataproblemer på hele sykehuset, fikk de ikke startet behandlingen før flere timer senere enn de skulle. Da kunne ikke kusinen bli der til slutt, og Bestisen ringte å lurte på om jeg kunne komme og deretter kjøre henne hjem. Det var jo klart jeg gjorde det ;o)) Jeg var derimot litt bekymret for om det kom til å fryse på da vi skulle hjem på kvelden, men heldigvis var ikke det tilfelle.

  #sommerdekk #vinterdekk #sommerdekklubben #vinter #snø #ahus #cellegift #dataproblemer #blogg

  Jeg vant Tones give away

  • 13.11.2017, 13:15

  For en stund siden hadde Tone, som har bloggen: fruvinningland.blogg.no en give away, og jeg var den som ble trukket ut som den heldige. Det hun ga bort var diverse makeup produkter og tilbehør. På fredagen kom pakken, og du kan se alt det spennende jeg fikk på bilde under her. 

  Det fulgte en utfordring med pakken, og det var at jeg måtte lage et innlegg på bloggen hvor jeg brukte produktene. Med andre ord sminke meg. Jeg bruker ikke mye tid på sminke for tiden, jeg har lovet å lage et innlegg og jeg skal holde det jeg lover. Så får vi se om jeg mestrer de gamle kunstene ;o))  Det blir ikke noe innlegg med make up bilder i dag, det får komme litt senere.

  #giveaway #fruvinningland.blogg.no #makeup #sminke #blogg

  Håndarbeide - rødt og svart pledd

  • 12.11.2017, 15:38

  Jeg skulle ønske at jeg hadde kommet mye lenger på pleddet mitt, men jeg har mange omganger og i alle fall et nøste til innen det er ferdig. Omgangene går jo ganske fort når jeg først setter meg ned, og det er jo ikke noe mønster heller. Mønsteret i pleddet er stripene som kommer naturlig i garnet.

  Garnet som brukes til dette pleddet er Viking Pleddgarn, 350 gr nøste som er 88% akryl og 12% polyester. Man skal i flg beskrivelsen på garnet bruke pinne 5 eller 6. Jeg valgte å bruke no 6 for å få det så luftig som mulig. Mange påstår at så lenge man ikke bruker ullgarn så blir ikke plagget eller i dette tilfelle pleddet noe varmt. Nå har jeg strikket et pledd til av dette garnet, samt et par sjal og det varmer veldig godt...  Har du strikket av Viking Pleddgarn noen gang?

  #strikke #håndarbeide #pledd #rødtogsvart #kreativ #kreativitet #blogg

  Morgenfuglen forsov seg 😆

  • 12.11.2017, 14:19

  Ja dessverre så er det sånn, denne morgenfuglen som egentlig ikke er noen morgenfugl i det hele tatt, sov helt til klokken var 11 i dag. Da hadde alle andre fugler, både med og uten vinger, stått opp allerede. Var formen ikke helt på topp, nei den var ikke det, så det var egentlig ganske deilig å sove litt.

  Jeg var sånn "nesten" våken ved 10 tiden, og da kom begge kattene opp i sengen. De la seg på hver sin side av meg, og da de skjønte at mor ikke hadde noen planer om å stå opp, krøllet de seg sammen og sovnet de også. Da jeg våknet på ordentlig en time senere, ja da lå de der enda 💖💖

  Ute er det et nydelig vær i dag, men jeg har ikke tenkt meg ut. Det er fortsatt isete og glatt ute i gården, men det er ikke derfor jeg ikke skal ut... Nei, jeg har tenkt å kose meg inne med strikketøy, tv og ikke minst få unna noen maskiner med klesvask. Det har hopet seg opp litt i løpet av uka, så i dag kommer vaskemaskinen til å få kjørt seg.

  Det røde og sorte pleddet jeg begynte på for en tid tilbake, har blitt liggende en stund så nå må jeg få strikket noen omganger i dag sånn at det vokser. Jeg har sagt at det skal være klart til 1. desember, og det har jeg tenkt å holde ;o))

  #morgenfugl #sovemorgen #nattugle #form #sove #innedag #vaske #strikke #håndarbeide #pledd #blogg

  Er det virkelig så lenge siden?

  • 11.11.2017, 09:40

  I går var det 17 år siden den snille og gode pappan min døde, etter å ha slitt med helseproblemer en stund. Han var 76 år det året han døde, og i år ville han ha vært 93 år. Noen ganger tenker jeg, er det virkelig så lenge siden han døde. For det virker ikke sånn.

   Jeg vet mange ikke gjør det, men for meg har det blitt en tradisjon å tenne lys på gravlund også på dødsdagen. Det regnet bra da jeg dro ned på Alfaset gravlund, men når jeg først kom dit var det opphold mens jeg tok ut de utbrente lysene og tente nye. Det var var blitt skumring så lyset fra lyktene syntes veldig godt. Jeg satt litt i bilen å så på graven og tenkte litt på ham, og på mamma innen jeg dro videre.  Jeg tenker på begge foreldrene mine hver dag, men ikke med sorg i hjerte lenger. Nei, nå tenker jeg mer på alle de fine stundene vi hadde sammen, og alt vi gjorde sammen. Det var bare oss tre, og vi hadde et veldig nært og varmt forhold som jeg satte stor pris på. Akkurat det å kunne prate med dem og fortelle om ting som skjer, det savner jeg veldig. Også diskutere ting jeg hadde lyst til å gjøre, for å høre deres tanker og meninger om saken.

  Som jeg har nevnt før, så er jeg adoptert og kom til mamma og pappa da jeg var bare 6 uker gammel. Jeg kunne vel ikke ha vært mer heldig, når akkurat de valgte meg. For både mamma og pappa var varme og omtenksomme mennesker, som ikke viste hva godt de kunne gjøre for den lille, runde og blide datteren sin. For også som barn var jeg rund, og jeg var som nå stort sett bare blid og fornøyd.  På bakerste rad, nummer 5 både fra høyre og venstre står pappan min. I flg Digitalarkivet så skal dette være 4 klassebildet. Pappa ble født i 1924 på Hedmarken, om det var på Stange eller et annet sted i nærheten er jeg ikke så sikker på. Han var en av de yngste i en søskenflokk på 9, hvor av 7 vokste opp og stiftet egen familie.

  Jeg lurer hva disse unge håpefulle tenkte der de sitter å smiler til fotografen. De tenkte nok kanskje ikke så mye på hva de skulle gjøre som voksne når de bare gikk i 4 klasse, men for mange av dem ville nok livet fortsatt være i nærområdet hvor de var født. Jeg vet i alle fall sånn någenlunde hva pappa tenkte på... Han hatet skolen, og han gledet seg til at skoledagen var over. Akkurat det har han selv fortalt ;o)) Når han kom hjem, slang han skolevesken i en krok og ropte til farmor "her igjen". Skolevesken lå i kroken til han skulle på skolen neste dag, eller over helgen, hehe!

  #pappa #dødsdag #minner #årsdag #gravlund #lys #livet #skole #barn #adoptere #foreldre #kjærlighet #blogg

  Årets første snøvær

  • 11.11.2017, 08:03

  Da jeg hastet av sted fra jobben ved 14 tiden i går for å rekke timen min hos Manullterapeuten, merket jeg at det kom noen regndrypp. Jeg tenkte at jeg håper ikke det blir noe mer, for jeg har ikke helt tette sko på bena.. Ble jo det vettu.

  Når jeg kom ut fra behandling hadde det begynt å regne skikkelig, og jeg bare stupte inn i bilen å dro fort hjem for å hente lys og en tenner. (Det var 17 år i går siden min far døde) Ville rekke å tenne lys på graven innen det ble mørk, og så skulle jeg jo også fredagshandle..

  Da jeg kjørte ut av garasjeanlegget på Bryn senter, hadde det begynt å snø. Først var det bare sånn slaps som ikke la seg på bakken, men utover kvelden falt gradene og det begynte å legge seg på gresset. Innen jeg gikk å la meg var det på minussiden, og det hadde begynt så smått å fryse på.  Tok dette bildet fra garasjen i går, og på det tidspunktet var det nok mest regndråper som kom...  Noen snøstjerner havnet på boblejakken, men da jeg kom inn i varmen i oppgangen smeltet de ganske fort ;o))  Ikke den beste kvaliteten kanskje, men bildet ble tatt igjennom stuevinduet akkurat nå... Ute er det - 0,4 C akkurat nå, og det ligger igjen snø på bakken. Om det er glatt i gaten kan jeg ikke se fra vinduet mitt, men nede på garasjetaket her nedenfor og ute i gården hos meg ligger det is.

  Jeg har ikke lagt om til vinterdekk på Forden enda, men jeg har brodder og jeg har tilgang på t-bane og buss like i nærheten så det er ikke så farlig. Dessuten så kommer det meste, om ikke all snø og is til å forsvinne igjen. Forden har time hos Røhne Selmer på Ensjø til fredagen for å sette på vinterdekk, og inntil da kommer den til å bli i garasjen.

  Ha en strålende dag da kjære bloggvenner  😉

  #snø #snøvær #kuldegrader #forden #vinterdekk #minus #glatt #blogg

  Litt fraværende kanskje....

  • 11.11.2017, 07:22

  Etter at jeg tok et aldri så lite rundkast på søndagen som var, har ikke formen akkurat vært på topp... Jeg har hatt mye vondt, og smertene har tusket til seg det lille ekstra jeg hadde av energi når jeg kom hjem fra jobb. Derfor har jeg stort sett sittet i godstolen å sløvet, og gruet meg til hver gang jeg var nødt til å reise meg opp.

  Status: Benet mitt er fortsatt ekstremt blått, og ikke noe pent å se på... Allikevel har smertene avtatt ganske betraktelig, så jeg klarer å gå normalt igjen. I tillegg klarer jeg å reise meg opp fra godstolen uten de største grimasene i ansiktet.

  Akkurat i skrivende stund sitter jeg og nyter den aller første kaffekoppen, og ser på at dagen våkner mer og mer til liv utenfor. Enda er det mørkt, men himmelen begynner å lysne, så det tar nok ikke lang tid innen det er helt lyst.  Jeg våknet allerede kl 5 i dag, og fikk ikke sove igjen... Lå fram til kl 6, og når søvnen ikke kom tilbake innen da sto jeg like godt opp. Så nå har kattenes morgenstell blitt gjort, og jeg har ryddet opp litt i heimen. Når resten av blokka våkner skal jeg ta meg en runde med støvsugeren, og vaske litt på badet... Tenk om jeg kunne være like våken og opplagt bestandig, særlig i ukedagene når jeg skal på jobben!!

  #fall #ramle #sliten #blåmerker #morgenstund #kaffe #rydde #blogg

  Shoppingtur til Rosenberg i Lillestrøm

  • 08.11.2017, 23:09

  Rett etter jeg var ferdig på jobben, tok jeg t-banen til Furuset hvor jeg ble hentet av Bestisen. Vi hadde nemlig avtalt at vi skulle dra til Rosenberg Slakteriforretning, som åpnet sine dører for første på Lillestrøm i dag.

  Forretningen i mange år hatt sine lokaler i Fetsund, men har nå flyttet til nye i Lillestrøm.

  Da bi kom til forretningen trakk vi henholdsvis no 303 og 304. Det var da mye over 20 stykker foran oss. Butikken var smekkfull, så vi måtte smyge rundt for å få oversikt over det de hadde i disken.

  Jeg er ikke glad i å vente på noen ting, men det gikk i grunnen ganske greit. Tiden gikk ganske fort, og plutselig var det vår tur.

  Det var mye god mat i disken, men jeg gikk ikke helt bananas av den grunn. Jeg kjøpte en pakke med Rosenberg røkte pølser, wienerpølser med ramsløk i, en ring med julepølse og noen medisterkaker.

  Jeg er jo hvert år på jakt etter den beste julepølsen, og så langt har Gilde vunnet kampen. Kanskje det er Rosenberg som går av med seieren dette året 🤓

  Har du noen erfaring med Rosenberg!

  #kjøttvarer #rosenberg #kjøttvareforretning #kjøttpølser #wienerpølse #ramsløk #medisterpølser #medisterkaker #shopping #shoppe #blogg

  Fram med sko og støvler med gripsåle

  • 07.11.2017, 15:08

  Nå er det snart på tide at Pittbulljedda finner fram sko eller støvler med en såle som ikke sklir så lett. For i dag hadde jeg litt problemer med å komme meg ned til t-banen. Joggeskoene jeg hadde valgt har egentlig en ganske god såle, men allikevel da jeg kom til partiet hvor det var nylagt asfalt var de ikke mye hjelp gitt.

  Jeg gikk med korte skritt, og brukte en evighet nedover alle bakkene. For det siste jeg ville nå var jo å ramle enda en gang. Vet ikke om jeg hadde klart å komme meg opp en gang så stiv som jeg er...  Årsaken til at det var så vanvittig glatt i dag, var at det var nesten 0 grader ute samt et kjukt lag med tåke. Å tåken lå ikke høyt oppe i luften å gjorde seg fin for fotografering. Nei, den lå ganske langt ned mot bakken, og da blir det isete..

  Har det vært glatt hos deg enda?

  #is #glatt #tåke #vær #skli #blogg

  Pratet vi så høyt?

  • 07.11.2017, 12:00

  Når man tar offentlige transportmidler er det alltid anledning til å observere hva andre medpassasjerer gjør... På veg til jobb i dag gikk jeg som vanlig på siste vognen på t-banen, og den var full av ungdommer tidlig i tenårene. Litt ør i hode etter å ha sovet veldig hard og lenge, var jeg ikke helt klar for lydnivået der inne.

  Omtrent alle sammen snakket i munnen på hverandre, og veldig høyt... Det nærmest smalt i trommehinnene mine der jeg sto. Vanligvis bryr jeg meg ikke så veldig mye om at folk snakker høyt, for det gir meg en mulighet til smyglytte til hva de snakker om. Det var veldig fristende å gå lengre frem til neste vogn, men jeg valgte til slutt ikke å gjøre det.

  Mer under bildet.

  Mischievous Little Girls
  Licensed from: Creatista / yayimages.com

  Så begynte hode mitt å våkne mer til liv, og tankene kom sigende inn... Når jeg var på den alderen, hvordan var jeg og mine klassekamerater? Pratet vi i munnen på hverandre, og ropte over de andre for å bli hørt. Jeg kan ikke huske at vi gjorde det, men jeg har kanskje fortrengt det. Vi var sikkert ikke noe annerledes vi heller, og læreren måtte helt sikkert be oss om å senke lydnivået.

  Hva mener du, er lydnivået på ungene/ungdommen høyere nå enn da du var på samme alder?

  #barn #unge #ungdommer #rope #skrike #lyd #støy #bedrefør #blogg

  Det gjør vondt å bevege seg

  • 06.11.2017, 12:51

  For de som leste bloggen i går, fikk sikkert med seg at jeg regelrett "tryna" da jeg var på gravlunden... Rundkastet resulterte i en skikkelig lårhøne og flere blåmerker på ribben og videre nedover benet. De siste så jeg ikke før jeg sto opp i dag til morgenen. Det er jo sånn med blåmerker, noen av dem dukker ikke opp før det har gått noen timer eller kanskje en dag. I tillegg kuttet jeg meg på armbåndet mitt, og nå har jeg også fått noen blåmerker rundt håndleddet.

  Det ble en ganske søvnløs natt... Hver gang jeg sovnet, så snudde jeg tydeligvis på meg å da våknet jeg med et ynk.

  Mer under bildet..., Bare for å ha sagt det, så er IKKE dette mitt lår men blåmerket har omtrent samme fargen.

  Bruise on a leg
  Licensed from: FeSeven / yayimages.com

  Det å gå ned til t-banen i dag var helt uaktuelt, så jeg valgte å kjøre til byen selv om det koser skjorta og buksa. Jeg har en del smerter når: jeg går, setter meg, reiser meg opp og verst av alt sette meg på toalettet her på jobb. Sistnevnte er ganske lavt, og muskler og sener hylskriker inni låret og leggen når jeg forsøker å få plassert låvedøra på ringen. Det er utrolig slitsomt, men allikevel må jeg jo le av det også...

  Ute skinner solen fra en skyfri himmel, og bare det er egentlig nok for å få meg i bedre humør... Inntil jeg må bevege meg, hihi!!

  #skade #smerter #vondt #ramle #tryne #blåmerker #lår #håndledd #kutt #blogg

  Felix the cat

  • 05.11.2017, 22:20

  I går var jeg hos Bestisen på middag og for å skravle hull i hode på hverandre ;o)) Hun har en flott pusegutt som heter Felix, som er en artig pus. Han er kanskje ikke så kosete ovenfor andre enn Bestisen, men det hender han overrasker. I går la han seg til å sove ved siden av meg i sofaen, og det er ikke noe han gjør så ofte ;o))  Felix er ikke bare en skjønn pus, nei han er også et matvrak, hihi! Bestis har fortalt om flere tilfeller hvor han har stjålet mat fra henne. For det meste er det pålegg det da går i. I går koste vi oss med vafler, og da var han der å snuste. Om det var vafelen eller brunosten som fristet mest, er jeg usikker på. Uansett et hærlig bilde av han, om noe utydelig ;o))

  #felix #felixthecat #katt #vaffel #matvrak #pusegutt #blogg

  Hvorfor er jeg så uheldig?

  • 05.11.2017, 19:38

  Jeg har spurt meg selv mange ganger hvorfor akkurat jeg er så uheldig, men noe svar på det har jeg ikke. I går og i dag har formen min vært ganske normal, vel helt til jeg dro ned på gravlund for tenne lys og legge på granbar.

  Det regnet som om noen hadde åpnet slusene et sted lengre oppe, og jeg hadde ikke lyst til å bli alt for våt så jeg fortet meg fra parkeringsplassen. Det skulle jeg nok ikke ha gjort, vel jeg skulle nå i alle fall ha løftet bena ordentlig. Jeg er ikke helt sikker på hva som skjedde, om jeg spente bort i noe eller om det var en forhøyelse i asfalten... Uansett, utfallet ble allikevel det samme, jeg gikk over ende med et brak...

  Jeg ble sittende midt i en vanndam, men orket ikke å reise meg med en gang... Måtte bare sitte å kjenne etter om alt var som det skulle før jeg forsøkte meg på å komme meg opp i stående stilling. Et eldre ektepar kom styrtende til, og hjalp meg opp. Jeg vet ikke om de var overbevist når jeg sa at alt var OK, for det var jo ikke akkurat det da... Jeg takket paret for hjelpen, og haltet ned til graven å fikk gjort det jeg skulle. Så humpet jeg meg våt og møkkete tilbake til bilen igjen.

  Det var ikke før jeg kom meg hjem, og fått av meg de våte og skitne klærne jeg fikk sett ståa. På låret mitt var det en megastor har kul, som hadde begynt å bli blå. På høyre hånden hadde jeg fått en dypt kutt fra armbåndet mitt, som blødde... I tillegg til de synlige skadene, så var og er benet mitt veldig smertefult.. Det går greit så lenge jeg sitter stille, men når jeg skal reise meg opp er det ekstremt vondt og ubehagelig. Høyre hånden min er ganske vond og hoven :o(  Jeg hadde kjøpt en ny fakkelholder som jeg hadde med meg, og det var akkurat den jeg klarte å ramle rett opp på. Den var av et hardt materiale, og etter fallet var den helt nedklemt å ødelagt. Jeg hadde satt fakkelen opp i holderen, men det gikk ikke å få den ut så jeg kastet hele røklet i søppelkassen. Et øyeblikk var jeg litt bekymret for at boksen hadde kuttet noe vitale deler i benet, men slo det ganske fort fra meg.

  Jeg har ramlet skikkelig tre ganger, inkl denne, og hver gang føles det som om alle krefter i kroppen blir slått ut av kroppen i det jeg treffer bakken. Jeg er så sliten at jeg orker nesten ingen ting, og sånn har det vært de andre gangene også... Jeg har fått gjort det jeg skal i dag, så jeg kan egentlig bare slappe av resten av kvelden til det er på tide å legge meg.

  Det var ikke helt sånn jeg hadde sett for meg at søndagen skulle bli....

  #ramle #dette #snuble #falle #smerter #blåmerker #vondt #kutt #gravlund #blogg

  Tilbake etter en liten pause

  • 04.11.2017, 11:34

  Denne uken har ikke formen min akkurat vært på topp, og jeg har for det meste sittet godt innpakket i godstolen å slappet av. Da feberen min ikke ville komme tilbake til normalen, var jeg nødt til å kreke meg til legen for en sjekk. Han sykemeldte meg da ut denne uken, og det var nok en fornuftig avgjørelsen for jeg trengte de dagene til å komme meg igjen.

  I går dro jeg fram de 4 boksene (sånne smale fra IKEA) jeg hadde igjen med DVD'er for å gå igjennom dem. Jeg hadde bestemt meg for å sortere ut de jeg ikke har sett på de siste årene, som for eksempel CSI, Bones, Midsummer murder og Murder she wrote (Jessica Fletcher). Disse går jo omtrent på repeat hver eneste kveld på diverse kanaler, og da kan jeg se dem når jeg måtte ønske... Hvis jeg gidder da. Etter å ha sett dem noen ganger, er det ikke like spennende. Når jeg var ferdig ble det igjen 2 bokser med filmer og tv-serier som alderi eller veldig skjelden blir vist på tv. Jeg må si meg fornøyd med det resultatet ;o))

  Frost
  Licensed from: stefan_andronache / yayimages.com

  Når jeg våknet til morgenen i dag var gresset dekket av frost, og det så nesten vinterlig ut. Det er vakkert når frosten dekker alt, så kommer sola å smelter alt bort. Nå er det bare frost igjen der sola ikke kommer til ;o))

  Ettersom jeg ikke skal noe nå på formiddagen, kan jeg sløve litt i pysjen mens jeg hører på Popquiz på NRK. Da kan jeg teste kunnskapene mine i musikk, og selvfølgelig er jeg mester her jeg sitter foran radioen, hihi. Det hadde nok vært helt annerledes hvis jeg vært deltager i programmet. Da hadde nok det beryktede jernteppe gått ned med et brak, hihi!!

  #syk #feber #dvd #film #tvserier #frost #popquiz #nrk #konkurranse #musikk #blogg

  🎵 Dette er noe av det jeg hører på 🎵

  • 01.11.2017, 23:11

  Når det gjelder musikk så har jeg ganske variert smak, og kan høre på alt fra viser til opera... Jeg hører like mye på det som ligger på listene nå om dagen, som låter fra flere år tilbake. Nedenfor har jeg satt opp en liste over noen av de låtene jeg liker å høre på. At Kim Larsen står øverst betyr ikke nødvendigvis at det er han jeg hører mest på, nei her var det tilfeldighetene som gjorde at han havnet der ;o))

  Jeg tenkte først at jeg skulle legge inn video'n i innlegget, men droppet da jeg syntes at det ville bli alt for langt. Dersom du har lyst til å sjekke ut låtene, tenkte jeg at du kanskje ville miste interessen hvis innlegget ble herfra til evigheten. Enjoy!!

  1.   Kim Larsen - De smukke unge mennesker
        https://youtu.be/RTMFhtnfhLQ

  2.   Luis Fonsi - ft. Daddy Yankee - Despacito
        https://youtu.be/kJQP7kiw5Fk

  3.   Medwyn Goodall - Full moon magic
        https://youtu.be/J7uRPpDn50A

  4.   Bjørn Afzelius - Tusen bitar
        https://youtu.be/-u-ZcFgDj-4

  5.   David Blanco - Mienteme
        https://youtu.be/EgwtYu0CTbE

  6.   Andres Cabas - La Cadena De Oro
        https://youtu.be/m0Kln5mkZY0

  7.   John Lennon - Woman
        https://youtu.be/DLJ6tJU9bQQ

  8.   The Who - Behind blue eyes
        https://youtu.be/DLJ6tJU9bQQ

  9.   Adam Douglas - I Once Was An Honest Guy
        https://youtu.be/LjQG5679MOQ

  10. Nightwish - I wish i had an angel
        https://youtu.be/wEERFBI9eCg

  #musikk #musikkliste #musikksmak #minmusikk #blogg

  God morgen, det er november

  • 01.11.2017, 07:43

  Promise me you'll always remember:

  Your braver than you belive
  Stronger than you seem
  and smarter than you think!

  "Winnie the Pooh"


  Sunlight glowing on frost coated rocks and grass at water's edge.
chilled by overnight November air.

  Licensed from: valleyboi63 / yayimages.com

  Det er ikke ofte jeg har tid til å sitte foran PC'n å se på at dagen våkner, men i dag fikk jeg muligheten til det da jeg våknet grytidlig å følte at kroppen kokte. Siden mandag har jeg hvert hjemme fra jobben med feber i øvre sjikte, vondt i hals og hode. Om det var for at jeg ble så kald da jeg var ute å lekte gartner, eller om det har bygd seg opp over tid, vet jeg ikke.

  Vi har lagt oktober bak oss, og november ligger klar med blanke ark, som skal fylles med inntrykk og opplevelser. Jeg sitter i stua med kaffekoppen ved siden av meg, tv'n innstilt på God morgen Norge og utenfor blir det gradvis lysere og lysere. I blokka er det fortsatt ganske stille... De som begynner veldig tidlig på jobb har allerede listet seg ned trappa, og om noen minutter er det neste gruppe som på forsiktige steg går ned trappene og ut.

  Kattene har fått sin frokost og rent vann i koppen sin, og nå ligger de å tar seg en aldri så liten morgenlur ;o))


  🍁 Håper dagen din blir fin 🍁

  #morgen #feber #våkne #katter #blogg

  Om meg

  Vera Lynn

  Jeg er en sprudlende "dame" med mye humør, som enten bobler over med latter eller som er veldig eksploderende. Jeg har hatt to sett med foreldre, de som sørget for at jeg kom inn i denne verden, og så mine flotte adoptivforeldre som har betydd alt for meg. I 2000 bestemte jeg meg for å finne mine biologiske foreldre, og fant ut at de var fra Tinn i Telemark. For å gjøre en historie kort så ble jeg tatt i mot med åpne armer. Jeg gikk fra å være enebarn, til å få 4 flotte søsken (3 brødre og en søster) På bloggen skriver jeg om ting som opptar meg, som irriterer meg og om hverdagen min!!

  welcome-desi-glitters-5

  Welcome | Forward this Picture . .

  Kategorier

  Arkiv

  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no