hits

Vera Lynn

- je suis prest -

Takk for det gamle 2010 og velkommen til det unge 2011

 • 31.12.2010, 10:36

Tenk at et år allerede har gått, skjønner ikke helt hvor det har blitt av.  Dessuten syntes jeg 31. desember hvert år er en deprimerende dag, da sitter jeg gjerne å gjør opp regnskap over hva jeg ikke har gjort og skulle ha gjort. Blir gjerne litt irritert på megselv for at jeg ikke har tatt meg i nakken å fått mer ut av året, men IKKE DENNE GANGEN!!!

Dette året har jeg gjort og hvert med på mange morsomme og interesante ting, og jeg har allerede bestemt meg for at året 2011 skal bli enda mer spennende.  Skjer det ikke noe, så skal jeg selv sørge for at det skjer.  Året 2011 skal jeg bli enda mer sosial enn i 2010, ikke noe mer eremitt-tilværelse.... NEI UT BLANDT FOLK å HA DET GØY!!!!

Dagens første kaffekopp er nå snart drukket opp, og det er på tide å komme seg inn i dusjen.  Jeg må en aldrig så liten tur i butikken for å handle litt, og det er ingen grunn til å vente til butikkene er NESTEN er i ferd med å stenge. Det er det altfor mange andre som gjør. Dessuten må jeg en tur ned på ALFASET GRAVLUND for å tenne lys for mamma og pappa, det vill ha vært deres bryllupsdag i dag. Det er en fast tradisjon det.

Var en snartur innom bankkontoen i sta for å se hvordan ståa var etter førjulshandelens shopping fest.  Hjertet banket fort og stressende, men det var ikke så ille som jeg trodde det skulle være.  Jeg har penger i lommeboka, og ikke akkurat overflod på kontoen, men det er greit. Jeg hadde nok planer om at jeg skulle være mer sparsommelig med julelønningen, men etter flere måneder med dårlig råd var det så deilig å dra kortet uten å måtte tenke på at jeg ikke hadde råd. Derfor brukte jeg altfor mye penger....

Så til dere som leser dette..... HÅPER DERE FÅR EN FANTASTISK FLOTT NYTTÅRSFEIRING!!

.....det snør det snør tiddeli-bom!!!

 • 29.12.2010, 11:42

Det er så kozelig å sitte inne å kikke på at det snør ute :o) Sola forsøker å trenge igjennom skydekket, men lykkes ikke helt enda......   Mildværet som de sa skulle komme i romjula har ikke kommet, i allefall ikke her i Oslo. Noe mildere var det 1. og 2. juledag, hvor det var oppe i - 5 og - 6C.  I dag er det nede i -12C, så det er bare å kle på seg godt når en skal ut en tur etterpå.

Jeg blir litt sur på armen min.... i går var den helt fin, men det var på morningen.  Måtte ut å handle litt, deriblant en 4 pakning med Pepsi Max, og den skulle jeg nok ikke ha bært med den dårlige armen.  Tenkte ikke på det da, men når jeg våkna til morran i dag var den helt stiv og veldig vond.  Jeg lærer jo aldrig, bare fordi smertene er borte er det ikke alltid bra igjen, grrrr..

Det er godt jeg fortsatt har noen dager ferie sånn at armen kan få roet seg igjen....  Jeg hadde tenkt til å begynne å hekle et teppe i dag, men det må jeg nok vente litt med.  Får heller lese litt, har endel bøker jeg ikke har lest som står i bokhylla.  Synke ned godstolen med en god bok er ikke så ille det heller :o)

Får vel prøve å komme meg inn i dusjen, sånn at jeg kommer meg ut en liten tur.  Kroppen må ut å begeve seg litt kjenner jeg, ikke sundt å holde seg altfor mye i ro heller.

........akutt scenebetennelse!!!

 • 27.12.2010, 16:35

Jeg skjønner at jeg burde ha vært mer forsiktig når jeg slepte og dro møbler rundt i stua alene.  Så derfor fikk jeg en julegave i går jeg godt kunne være foruten, akutt scenebetennelse. Bare det å få dusjet og vasket meg i går var et stort problem, når jeg ikke kunne løfte høyrearmen.  Brukte en evighet på noe som vanligvis tar et par minutter.

Det har heldigvis blitt litt bedre i dag, og jeg klarte å få armen langt nok opp til å vaske håret. Får bare krysse fingrene for at det er enda bedre i morgen, for da må jeg ut for å handle litt.  Da trenger man begge armene, hehe!!

 • Jul
 • 2. juledag...en slapp dag!!!

  • 26.12.2010, 12:56

  I går hadde jeg en fin feiring av bursdagen min, men venner og famlie.  Det ble litt frafall pga forkjølelse og omgangssyke, men vi som var igjen hadde nå en veldig hyggelig kveld.Jeg fikk jo kaffemaskin av Anne, Kine og Sven-Erik, av Ivar og Marit fikk jeg en batteridrevet visp... man trykker på knappen så rører den rundt i kjelen selv, av Eldbjørg og Berit fikk jeg penger. Naboen som ikke kunne komme fikk jeg et gavekort hos frisøren på vask, klipp og føn. Det kommer godt med på nyåret.

  Jeg var veldig fornøyd med kaken jeg hadde bestilt:


  Siden jeg ikke har oppvaskmaskin, så må jeg takle haugen med kopper og skåler fra i går for hånd. Har sittet å utsatt det lenge nå, for jeg klarte å få akutt betennelse i høyre armen i går. Den tålte ikke at jeg løftet og dro for å få møbler på plass etter at gjestene var gått i går. Jeg får bare ta tiden til hjelp så går det meste greit.  Var spent på hvordan pusene ville reagere med så mange mennesker her.  Vinja satt vettskremt oppe på kaminen, før hun for inn på soverommet mitt å gjemte seg.  Etter en stund gikk jeg inn til henne å kozte litt, og da kom hun å satte seg på dørstokken for å se ann gjengen en stund.  Ronja hadde det som plommen i egget, hun elsket at det kom masse mennesker som vill koze med henne. Etter at gjestene var godt syntes hun fortsatt at hun ikke hadde fått nok, så hun hoppet opp i fanget mitt  å sovna mens jeg strøyk henne over ryggen :o)

  Kusina mi Borghild som bor i Os ved Bergen ringte meg nettopp og gratulerte meg med dagen i går. Hun hadde tenkt til å ringe meg i går men, så glemte hun det helt.  Egentlig greit det, for her var det ikke ørens lyd i går.  Det var veldig kozelig at hun ringte :o)

  Stille før stormen...

  • 25.12.2010, 09:58

  Nå sitter jeg på kjøkkenet å prøver å senke skuldrene litt innen jeg må rydde og ordne i huset. Har brygget meg en kopp kaffe med den nye Dolce Gusto maskinen jeg har fått i bursdagspresang. Nå tok jeg en kapsel med helt vanlig svart kaffe, og den smaker virkelig godt. 

  Om noen timer kommer det venner og familie for å feire dagen min .....50 år...., tenkt at jeg har levd et halvt århundre!!!  Hvor har de årene blitt av???  I hode kan jeg ikke helt forstå at jeg har blitt "så gammel", for jeg føler det ikke sånn. Nå ja, man er ikke eldre enn det man føler seg, så da så :o)

  I går kveld klarte jeg å forstrekke noe bak i ryggen, og det var så vidt jeg klarte å komme ut av senga i dag, men etter å rusla litt rundt litt kjente jeg at det gikk seg til. Nå er det nesten borte igjen. Hadde tatt seg nydelig ut at jeg gikk helt krokete når gjestene kommer, he he!

  Ute er det svinkaldt med 18 - 19 minusgrader, men sola er i ferd med å stå opp og himmelen er blå. Fra kjøkkenvinduet ser jeg flagget som henger helt stivt, det er ingen vind i dag... godt er jo det når det er så kaldt.  Fikk melding fra den ene fetteren min som bor på Skarnes, og der oppe var det -29C nå til morran...brrrr det er kaldt!!

  ......irritert og skuffet!!!

  • 24.12.2010, 23:00

  Egentlig har jeg hatt en veldig fin juleaften, og kozt meg fra ende til annen, men......

  I går snakket jeg med fetteren min som skulle komme innover sammen med kusina og tanta mi i dag. De skal feire juleaften sammen med sønnen til kusina mi og familien hans.  I den anledning sendte faren min med seg gave til meg som de skulle levere. 

  Vi ble enig om at de skulle ringe meg når de nermet seg Oslo, så kunne vi møtes på Statoil-stasjonen nedenfor Trosterud. Da kunne jeg dra rett bort på gravlund å tenne lys etterpå.  Jeg satt inne å ventet på at de skulle ringe meg, men klokka gikk og gikk uten at jeg hørte noen ting.  Tilslutt var jeg nødt til å ringe selv for å høre om det var skjedd noe, det er tross alt veldig glatt på veien.  Da kusina mi glad og fornøyd fortalt at de snart var i Sørum, holdt det på å sprekke for meg.

  Med tanke på at det var juleaften, og da skal vi jo være glad og fornøyd klarte jeg å la være å EKSPLODERE, men det var bare så vidt. Med anstrengt stemme fikk jeg kvekket fram HVA, VI SKULLE MØTES....!! Jeg har holdt meg inne hele dagen for at vi skulle treffes, og nå begynner jeg å få dårlig tid. Hvorfor ringte dere ikke!!! Kusina mi sa det var vel ikke så farlig, vi er jo voksne så gaver er jo ikke så viktig.  Det var jo ikke gaven jeg tenkte på.....  Jeg tenkte jo mest på at jeg hadde en ribbe som skulle i ovnen sånn at jeg fikk spist julemiddagen i normal tid, pluss at jeg måtte på gravlund for å tenne lys der. Hadde jeg vist de ikke ville stoppe hadde jeg selvsagt dratt ut tidlig på dagen......

  Det er helt greit at de ikke kunne eller ville stoppe, men da kunne de vel for pokker ha ringt meg. Jeg syntes det er dårlig gjort, og jeg syntes det er veldig trist og skuffende.  Faren min kommer vel ikke til å syntes det er så greit heller tenker, når jeg forteller han det i morgen.

  Nå har jeg fått skrevet det av meg, og jeg har tenkt til å ikke irritere meg mer over det... nyte resten av julekvelden!!!

  God Jul til alle sammen..

  • 24.12.2010, 10:22

  Jeg ønsker både kjente og ukjente en riktig

  God Jul

   

 • Jul
 • Julefreden har senket seg.....

  • 23.12.2010, 21:59

  Endelig er alt ferdigpyntet, og røde juleduker ligger på overalt. Nå har jula definitivt kommet inn i heimen :o)

  He he, faren min ringte meg i sta for å gratulere meg med dagen i dag... Han hadde glemt at det fortsatt er et par dager igjen. Det gjør ikke så mye, bare kozelig at han ringte... han er ikke av de som ringer for ofte akkurat.

  Jula er en fin tid for oss tv-slaver, men det byr jo på en del problemer oxo. I allefall for meg som ikke har dekoder eller dvd-spiller som kan ta opp.  Det er alltid to, tre eller fire program som man har lyst til å se på som går samtidig. Det begynte allerede i dag, dagen før dagen på NRK, Hjelp, det er juleferie, Santa  Claus nr et eller annet på TV-Norge, Beethoven på Viasat 4, og Bingo Lotto på Svensk TV4.

  Hva skjer da, jo jeg får ikke sett ordentlig på noe av det... sitter å sapper fra den ene kanalen til den andre.  Det beste ville jo heller være å slå av hele greia å høre på radio'n, men det greier jeg jo ikke.

  Nei, det er ikke greit å være TV slave, he he...

  Kattene var så flinke og snille i dag når jeg strøyk dukene mine...  Vanligvis skal de opp på strykebordet, leke med strykehjern-ledningen eller dra i duken etterhvert som jeg stryker.  Det er som regel en prøvelse, men ikke denne gangen.
  Nå ligger englebarna i senga mi og sover så søtt...  De syntes nok at det er litt rart i stua med juletreet der, klatrestativet dems flyttet på pluss en del andre ting som måtte flyttes eller fjernes for jula

  Heisann der kommer Ronja for å koze litt, og ingenting er vel mer hyggelig enn å ha en varm og lodden pusekatt i armkroken :o)

 • Jul
 • ....jeg kom i mål denne jula oxo!!!

  • 23.12.2010, 11:35

  For et par dager siden var jeg så stressa, og satt å tenkte på alt jeg ikke hadde gjort enda.  Nå er de siste gavene kjøpt, juletreet er pyntet og står fortsatt oppreist og maten er i hus.  Det som gjenstår nå er å stryke og legge på juledukene å sette frem de siste juledekorasjonene.

  Ribba står på benken å venter på at jeg skal sate og peppre den.  Jeg hadde ment å ha gjort det i går kveld, men så glemte jeg å ta den ut tidsnok til at den kunne tine. Syntes nesten jeg kjenner lukten av nystekt ribbe, medisterpølse og kake + surkål :o)

  I går var Lars (vaktmesteren) her å hjalp meg montere de nyinnkjøpte do-sete....  Han trodde først at det skulle være enkelt, men det var ikke fult så enkelt som han trodde, hehe.  Setet satt på plass, men da gikk det ikke ann å åpne det :o) Da var det bare å begynne på nytt igjen.

  Etterpå stressa jeg bort til frisørdamen, og ordna med etterveksten og klippet håret litt. Deretter var det ut på holka opp til Lørenskog for å hente Anne. Hun skulle få plukke ut sin julegave, og vi gikk på Black Design. Hun ønsket seg et vinstativ, av den sorten som står på gulvet som et tårn.  Så var vi oppe hos bakeren å bestilte bursdagskaken min...  Da hun spurte hvilke farge jeg ville ha på marsipanlokket, valgte jeg rød og med hvite roser... Passet fint til jul det.  Anne og Sven Erik skal hente den for meg i morgen, så tar hun den med til meg på 1. juledag når de kommer.

  En kaffekopp til nå, så skal bære ned eskene som julepynten er i ned i kjelleren...!!!

  Ha en fortsatt god dag alle sammen!!

 • Jul
 • Endelig juleferie :o)

  • 21.12.2010, 16:23

  Endelig kan jeg gå hjem, og pynte heimen, og ta juleferie.
  Jeg gleder meg sinnsykt til å få fri helt frem til 3. januar 2011. Det virker
  så lenge til, og jeg skal nyte hvert minutt :o)

  Hjelp, det er juleferie! DVD

  Håper bare ikke det blir like crazy som hos denne familien :o)

  På skøyter i Spikersuppa....

  • 21.12.2010, 12:07

  I går skjedde det altså...Karianne, Terje og jeg...var borte i Spikersuppa og gikk på skøyter, he he!!!

  Før vi gikk ut på glattisen, var vi innom Fridays www.fridays.no for enn Irish....  Vi følte at vi trengte å slappe av litt i kroppen først.

  Jeg var jo helt elendig, og klarte ikke å slippe tak i gjerde rund, det var veldig betryggende å holde i.  Etterhvert ble jeg litt modigere, men jeg nok et stykke igjen.  Uansett, så ga det mersmak å jeg har bestemt at jeg skal kjøpe egne skøyter.

  Karianne derimot var jo råflink, og fløy rundt der som om hun ikke hadde gjort annet.  Terje sto midt ute på isen og filmet oss, og tok bilder. Når han får somlet seg til å sende det over til meg, kan det være at jeg legger det ut, vi får se....

  Vi gikk vel rundt der i ca 20 minutter, da verket beina og vi begynte å fryse litt.  Terje stakkar var blåfrossen på fingerne, og trengte å komme seg innendørs å varme seg litt.  Vi gikk tilbake til Fridays www.fridays.no å spiste en barbecue-burger, og drakk noen pils innen vi gikk hvert til oss.

  Så var det gjort....

  • 19.12.2010, 17:02

  I dag fikk jeg endelig ryddet i alle glassene mine..., puh!!!  Jeg tok alle sammen ut av skapet, og vasket hyller å skylte glass i såpevann og deretter i rent vann.  En haug med store tunge cognag- og whiskey glass, en karaffel, is-bøtte, og en hel serie med krystall-galss på stedt, har møysommelig blitt pakket bort og bært på loftet.  Jeg kjøpte et stor plastkasse hos Clas Ohlsson på lørdag som jeg pakket ned i .  Det var litt av en jobb å surre bobleplast rundt alle stedt, og deretter rundt resten av glassene.  Tenkte ikke på hvor mye det veide, og jeg fikk virkelig brukt muskler da jeg bar kassen opp 5 etasjer til loftet...

  Det har snødd i hele dag, og gjør det fortsatt...  Var bare en liten tur ute for å kaste søppel, brrrrr så kaldt det var.  Ikke nok med at det snødde, men det var en suuuur og kald vind, som jaget meg inn igjen så raskt som bare den.

  Nå har jeg akkurat ringt søsteren min og gratulert henne med dagen, hun fyller 45 år i dag.  Trodde kanskje at hun feiret med familie og venner, men hun ville ikke feire dagen. Det var bare samboeren + han og hennes døttre der.

  Om litt blir det julemat på damen, og jeg gleder meg til det. 

  Medisterkakene er i boks...

  • 19.12.2010, 16:28

  Jeg har fortsatt ikke startet med noe julepynting....  I stedet prioriterte jeg å steke medisterkaker i går.  Det var så lenge siden jeg har stekt egne så jeg husket jo ikke hvordan det skulle gjøres engang.  Søymfarte kokebøker, og nettet å fant det jeg trengte.  Jeg husker at mamma brukte egg i tillegg til melk å spe med, men det sto det ingenting om i oppskriften. Jeg hadde en kg med medisterdeig, så jeg slang i 2 egg.

  Var litt usikker på hvor fast deigen skulle være, og syntes kanskje den var litt løs før jeg stekte en prøvekake...  Den var bare perfekt :o)  Kakene ble faktisk ikke så ille, hvis jeg skal si det selv.  Gode ble de oxo....  Om litt skal jeg lage meg middag, og da blir det nylagde medisterkaker, pølse, surkål og Kers Pink potet... som jeg bare må ha til julematen :o)  Jeg kjenner at jeg begynner å bli stressa med tanke på alt jeg skal ha ferdig til jul.  Det skal vaskes, strykes duker, pynte, bestille kake til burstagen min, kjøpe gaver til Anne og Kine....  Som alltid ordner det seg til slutt, så det er egentlig ikke noen grunn til å blir stresse, he he... men jeg blir det alikevel!!!!

  Så var det freddan......

  • 17.12.2010, 12:23

  I sta var jeg på posten å fikk sendt to julegaver, og en stabel med julekort.  Det er merkelig dette her, for jeg hadde jo bestemt meg for at i år skulle jeg være tidlig ute...., skjedde det? Nei da, det gjorde jo ikke det.

  I går kveld satt jeg å skrev julekort så armen verket og blekket sprutet...   Jeg ble ferdig til slutt, puh!!  Hadde kjøpt sånne ferdigfrankerte pakkeesker til julegavene, men jeg var nok litt optimistisk når det gjaldt den ene.  Esken var jo altfor liten, og jeg hadde ikke sjangs til å klemme pakkene inn i den.  Var ikke noe annet å gjøre enn å oppgradere til en størrelse større i dag, noe som gikk helt greit.

  Jeg tenkte at jeg skulle dra ned all julepynten i dag, men jeg tror jeg venter til lørdagkveld eller søndag morgen.  Må se å få stekt opp medisterkakene mine før jeg begynner med julepyntingen.  Vet ikke helt om jeg skal begynne med det i ettermiddag eller om jeg tar det på morningen i morgen. Vi får se......!!!!

  Nå snør det lett utenfor, og det er ganske surt og kaldt.  I flg værvarslingen skulle det fortsette å snø igjennom helgen, og jeg håper virkelig at det slår inn :o)

  Så tilbake til arbeidet i noen timer til, er litt tidlig å ta hælga enda :o)

  Juleshopping sammen med Anne!!!

  • 15.12.2010, 22:51

  I kveld kom Anne å hentet meg for at vi skulle dra å kjøpe bursdagspresangen min.  Vi dro ned på Expert for å se på kaffemaskin. I utgangspunktet tenkte jeg på en Nespresso-maskin, men når vi kom ned dit oppdaget jeg hvor liten den var. Det var ingen sjangse for at jeg skulle få plassert et krus på den. Plus at kapslene enten må bestilles på nettet eller kjøpes i butikken på Egertorvet her i Oslo, avgjorde saken. I stedet bestemte jeg meg for denne:

  Nescafè Dolce Gusto Creativa

   Nescafè Dolce Gusto Creativa by DeLonghi

  Med denne typen får jeg tak i kapslene på Rema og andre dagligvarbutikker, noe som gjør det mye enklere.

  Etter at vi hadde vært på Expert dro vi rett bort i veien til Smart Club.  Der fikk jeg tak i fine dobble julekort, kransekake, lefse og 10 kg med klementiner.  De hadde fine store marsipankaker der til 500,- som jeg tenker at jeg skal kjøpe til burstagen min.  Skal dra tilbake til onsdagen og kjøpe den + enten gulerotkake eller verdens beste.  Da har jeg kaker nok til bursdagen min.

  Før vi avslutta shoppingrunden var vi innom Ultra, hvor jeg kjøpte inn juleribba og noen pakker med surkål.  Over helga skal jeg kjøpe medisterdeig og kjøttdeig for å lage medisterkaker.  Hadde først tenkt til å bruke kjøpekaker, men jeg har ombestemte meg.

  Må snart legge meg siden jeg må tidlig på jobb i morgen for å være med på årets siste allmannamøte i Folkets Hus.....

  .....så mye å gjøre, og så få dager igjen!!!

  • 14.12.2010, 11:45

  Det blir lite tid inne på PC'n om dagen....  Det er hele tiden noe jeg må ordne til jul eller julegaver ol.  Som i går etter jobben måtte jeg ut å finne noe til fetteren min og kona, de kommer nemlig en tur i dag.  Når Ivar ringte å sa at de kom en tur i dag, ble jeg veldig glad for vi sees jo ikke så ofte.  Jeg hadde ikke før lagt på, før lynet slo ned i hode på meg... JEG HADDE JO IKKE KJØPT NOEN JULEGAVER TIL DEM!!!

  Hva kjøper man til to mennesker som over midt i livet, og som har alt de egentlig trenger.  Jeg stakk inn på Lucky Duck, og kjøpte et par gaveesker med god såpe og skrubbe krem. Så fant jeg et par nydelig godteskåler de skal få som fellesgave.  Kanskje ikke de mest spennende gavene, men men... nytteting kan være like så greit egentlig.

  Da jeg skulle pakke inn gavene var Ronja og Vinja hjertelig tilstede, de skulle leke med papiret og med tråden. Jeg løftet de ned etter tur, og etterhvert jaget de vekk med bestemt stemme.... Så skjedde det vettu, Vinja overhørte mine strenge formaninger og bestemte seg for å hoppe opp på kaminen (som ikke brukes). Det gikk ikke så veldig bra, nei det gjorde ikke det.  Hun hadde ikke god nok fart, og kom ikke høyt nok..... men hun klarte å sette klørne i duken å dermed forsvant katten, dukken og min favoritt lykt i gulvet med et brak. Jeg prøvde å redde lykten, men den sklei ut av hånden.  Det var glass overalt....!!!  Da var det plutselig ikke en katt å se....    De forsto å holde seg borte, for jeg ble så sint å sa veldig mange nye og gamle kraftutrykk som ikke egner seg på trykk.

  Glasskårene ble feiet opp, og roet senket seg i heimen etterhvert.  Vinja forsiktig frem etter en stund, og da løftet jeg henne opp tok henne med bort i sofan hvor hun fikk masse koz. Tilslutt lå vi alle tre i en stor haug i sofaen å glante på TV.

  Uff som jeg har handla......

  • 12.12.2010, 21:34

  På fredag fikk jeg lønning, og da gikk jeg helt bærsærk å shoppa til jeg droppa...  Noe var vel ikke strengt tatt ikke nødvendig, men jeg fylte opp kjøleskapet med mat... for det var litt tomt på hyllene.

  Dette var det dyreste jeg kjøpte, mitt nye leketøy:
  Jeg elsker å sitte og slappe av med Nintendo'n å spille helt nerdete spill som ikke krever noen ting av meg. Stressende spill hvor masse foregår er ikke noe for meg.  Jeg fikk med Super Mario som på bilde her, tillegg har jeg kjøpt meg 4 andre spill: Mario Party, Tetris, Zenses Rainforest og Ocean puzzle games. Så nå har madammen noe koze seg med :o)

  I tillegg ble det nye vinterstøvler som jeg kjøpte til 299,- Originalvarianter koster over tusenlappen, men hvorfor betale så mye?  Jeg kjøpte ny svart jeans, for ingen av buksene mine passet lenger.... de var blitt altfor store etter at jeg har rast ned i vekt den siste måneden. Kattene fikk oxo en ny leke, den ligner litt på den på bilde men det er en mus på toppen i stedet for en ball:
  Acticat aktivitetssenter

  Har nok brukt mer penger enn jeg hadde tenkt meg de to siste dagene, men det var bare så deilig å ha masse penger på kontoen igjen.  De som er igjen må jeg nok værne om, og bruke forsiktig.  Har igjen å kjøpe ribbe, og till annet til julehelga + at det er noen regninger som må betales. Det gjør nok et innhugg tenker jeg.

  Luciadagen i morgen

  • 12.12.2010, 21:04

  Siden det er Luciadagen i morgen, 13.12., har jeg bakt lussekatter i dag.  Vanligvis pleier jeg å lage dem ganske store, men jeg gjorde ikke det denne gangen.  Fant ut at det ikke var nødvendig at en lussekatt ble et helt måltid, hehe.  De ser veldig godt stekte ut, men det er bare egget jeg penslet dem med.  Jeg måtte ta å smake på et par av dem i sta for å se om de var blitt tørre, men de var helt perfekt :o) Gikk over til naboen med noen, sånn at de har til kaffen i morgen tidlig.  I morgen skal jeg tidlig opp for å gjøre meg ferdig, sånn at jeg kan får med meg Luciamorgen på STV.  Det har blitt en tradisjon som jeg ikke har tenkt til å gå glipp av i år heller. 

  Det er ikke greit når hode koker og kroppen fryser....

  • 09.12.2010, 12:23

  Sånn føler jeg nemlig at det er i dag.....  Huden i ansiktet og på halsen er fortsatt ganske rød, og klør.  Til morran var jeg veldig hoven oxo, og jeg så helt for j%#¤§% ut. Da jeg kom ut i kulda ble det faktisk litt bedre i ansiktet, men da frøys jeg på resten av kroppen, enda jeg hadde kledd godt på meg, brrrr.

  Karianne kunne ikke se at jeg var rød før jeg sa det, så antagelig så er det sånn at jeg syntes det ser verre ut enn det er.

  Jeg gikk å kjøpte meg alergitabletter i går, og tok en i går og en i dagmorges....  Skjønner at jeg ikke er vant til å spise sånt, for jeg føler at jeg går rundt med hode i skyene. Trøtt og sigende og nesten litt småpussa, he he!!  Heldigvis skal jeg bare spise dem i dag og i morgen, så er vi ferdig med den skiten.

  Siden jeg 50% sykemeldt ut uka skal jeg gå hjem igjen om litt under en time....  Det skal bli godt å komme hjem å slappe av littegranne, slenge seg i sofaen med pusene og se litt på TV :o)

  Nok en dag på Bentsebru Legesenter....

  • 08.12.2010, 21:29

  Da jeg våkna til morran i dag var det som om ansiktet mitt kokte....  Først trodde jeg at jeg hadde fått høy feber, for det kjentes sånn ut. Da jeg så meg i badespeilet så jeg at det ikke var tilfelle....  Venstre øye var nesten klistrert igjen, og jeg var illrød som en hummer i nedre del av ansiktet.. i tillegg klødde det noe vanvittig.

  Jeg skjønte med en gang hva det var....., jeg hadde fått en alergisk reaksjon til Dalacin-medisinen jeg fikk for halsen. Har hatt det før da jeg ble alergisk mot penneselin som barn.  Da var det verre for jeg fikk det over hele kroppen.  Ringte til Bentsebru, som ba meg komme med en gang. I min enfold så trodde jeg at da betydde det at jeg slapp å sitte en evighet å vente på å komme inn til legen.  Det skjedde selvfølgelig ikke, og jeg endte opp med å vente i 2,5 time... JEG HATER Å VENTE...JEG BLIR GAL AV DET...derfor er utrolig at jeg klarte å bevare roen.

  Det var ikke så myel legen kunne gjøre, men jeg ble bedt om å kjøpe reseptfri alergimedisin - Cetirizin ratiopharm og spise det i to dager.  De hadde ikke fått svar på blodprøven min enda, om kyssesyke.  Derfor tok legen en spot-test, og jeg satt å ventet litt for svar... den var helt OK. Med andre ord ingen kyssesyke :o)

  Nå sitter jeg her å holder på å bli gal...., for det klør noe helt vanvittig på haken og halsen, og jeg må ikke klø. Håper nå bare at det har blitt en viss bedring til i morgen....!!!!

  Fantastisk julekonsert i Oslo Domkirke i går

  • 07.12.2010, 21:11

  Jeg møtte Anne utenfor Glassmagasinet kl 18, sånn at vi fikk stilt oss i kø tidlig.  Hadde ikke lyst til å få dårlig plass inne i kirken.. det har det vært altfor ganger før.   Da var det 30 min til dørene åpnet, og jeg tror med hånda på hjerte at det var de lengste 30 min jeg har vært med om.  Vi skravla jo i et sett, men det var svinaktig kaldt og med våte føtter pga støvler med hull i ble jeg jo ekstra kald. (Pluss at formen ikke var på topp)

  Vi fikk fine plasser, og så rett bort på artistene...  Det var en av de beste julekonsertene jeg har vært med om på flere år. Det var en ro over hele konserten, og artistene sang de aller fleste i en normal tonehøyde. Jeg har alltid likt Odd Nordstoga, og han sto vel for de fleste norske innslagene. Noen kjente julesanger, og noen gamle som jeg aldrig hadde hørt før. Katzenjammer-jentene sang både på norsk og engelsk... tradisjonelle julesanger og tom noen fra Disney.  De hadde vakre samstemte stemmer, som virkelig kom til sin rett når de sang uten instrumenter.

  Mot slutten av konsert sang Odd Nordstoga julesangen han gjorde med Sissel Kyrkejebø i fjor. Nydelig sang.  Han hadde sunget litt av sangen da en nydelig kvinnestemme kunne høres. Han så forvirret ut og det gjorde jentene i Katzenjammer.., de snudde seg rundt å lurte på hvem som sang.  Plutselig kommer Sissel Kyrkjebø gående igjennom kirken mens hun sangt..., det var så vakkert at jeg ble rørt at øynene mine flommet over.  Da sangen var ferdig sa Odd Nordstoga at han viste ikke at Sissel skulle synge, og at han var like så overrasket som vi var.

  Etter den følelsesladde opplevelsen fortsatte de med O Heliga natt, som er den vakreste julesangen jeg vet. Da svømmet øynene mine over på nytt, og underleppa dirret lett.  Blir lett rørt denne dama her :o)

  Når konserten var over kom Sven Erik å hentet oss rett oppe i Møllergata, og med feber i kroppen var det veldig godt å sette seg inn i en god og varm bil.

 • Syk
 • En må være frist for å være syk....

  • 06.12.2010, 17:26

  I dag måtte jeg krabbe til korset å dra bort på Legevakten her nede i byen..., puh!!  Halsen min var veldig gul og formen ikke så veldig god.  Formen var ikke så god i går kveld heller, men jeg bestemte meg for at jeg ville drøye det med å gå til legen. Da jeg tok en aldrig så liten kikk nede i halsen min var den blitt ganske gul igjen....

  Har aldrig vært på Legevakten her i Oslo før så jeg viste ikke helt hvordan ting fungerte..  Fikk registrert meg i luka, og utlevert kølapp... å der satt jeg å venta å venta å venta å venta.  Det kom hastepasienter innimellom, og da ble ventetiden lang for oss andre.  Da det endelig ble min tur, ble jeg ganske lang i maska...  Fyren var jo ikke noen lege han, bare en sykepeleier som skulle vurdere og sende videre til legen.  Problemet var at det var 4 - 5 timers ventetid for å komme inn til legen.  I stedet videresendte han meg til Bendsebru Legesenter ovenfor Sandaker.

  Ikke noe annet å gjøre enn å sette seg på trikken opp, og selvsagt gikk jeg av for tidlig å måtte traske ganske mye før jeg kom frem.  Legesenteret var drevet etter førstemann til mølla, man skrev på et besøkskort og satt seg til å vente. Inne på venterommet så jeg et par som hadde sittet sammen med meg nede på Legevakten.  Jeg måtte vel vente i ca 20 minutter innen jeg kom inn til legen.

  Jeg var sikker på at det dreide seg om en oppblussing av halsbetennelsen min, men njaaaa sa han da.  Du har mange av symptomene for kyssesyke du sa legen med et smil om munnen.  Jeg trodde jo at man var kjempesyk når man hadde det, men det var tydeligvis ikke tilfellet.  Inn på labben bar det for blodprøver og prøve av guggen i halsen.  Sistnevnte var for å sjekke om det var streptokokker, men det var det ikke tegn på denne gangen heller. Om jeg har kyssyke eller ikke må jeg vente til blodprøvene er sjekket.  Legen skal kontakte meg når han får svar.

  Siden han var så usikker på diagnosen sykemeldte han meg 50% ut denne uken. Han mente jeg skulle ta det med ro, og ikke kjase så mye.

  Akkurat nå skulle jeg derfor ha sittet lunt hjemme i stua og slappet av, men det er julekonsert i Oslo Domkirke om 1,5 time.  Jeg orket bare ikke å mase meg hjem, for så å dra ut igjen etter en liten stund. Kjenner vel at jeg helst burde ha dratt hjem, og blitt der.......

  Slapp søndag....

  • 05.12.2010, 23:08

  Dette har vært en megaslapp søndag...., det mest anstrengende jeg har gjort er å re opp senga og vaske kattedoen.  Satt jo selvsagt oppe til langt på natt, og da våknet jeg jo ikke før kl 10:30 i dag.  Ingen pus kom å vekket meg, vel om de prøvde så merket jeg det ikke.  I går var jeg ikke like heldig, da kom Vinja opp i senga mi hele tiden å stakk snuten opp i ansiktet mitt.

  Før jeg krøyp til seng i natt så jeg at det hadde begynt å snø ute, og da jeg våknet utpå formiddagen snødde det fortsatt. Det var så kozelig å sitte i sofaen med forkost/lunchmaten og se på snøen dale ned.  Skulle bare ha kommet litt mere!!!

  Ronja hadde fått et par floker bak på hoftene igjen, og hun var ikke spesielt happy når mammen kom med saksa. Da mjauet hun så sårt og syntes så synd på seg selv.  Det hjelp nok ikke hvor mye hun mjauet for bort måtte de.  Jeg forsøkte først å dele pelsen å løsne den + å børste lett, men det hjalp ikke. Da var saksa eneste løsningen.  Etterpå la hun seg øverst i klatrestativet å så litt fornermet på meg, men det varte ikke så lenge.... hun hadde jo ikke hatt kozen sin :o)

  Anne ringte meg tidligere i dag, og da hadde hun ombestemt seg. Hun ville at vi skulle ha en bakedag alikevel, men det passet ikke til helgen.  Vi ble enig om at jeg skulle kommet til henne på torsdag, så skulle vi steke kromkaker og riflekjeks. Pepperkaker rekker vi nok ikke, men det kan jeg alltids gjøre selv på lørdag eller søndag.  Vet ikke om jeg skal lage deigen eller kjøpe den, hmmm... pepperkakene smaker jo best når deigen er hjemmelagd!!!!

  Har akkurat sett på Independence Day på Dansk TV2, og om en halvtime sender de The Julekalender. Har aldrig sett den danske versjonen så den skal jeg få med meg før jeg køyer.

  Gleder meg til i morgen, for da skal jeg på julekonsert i Oslo Domkirke arrangert av jobben. Gjesteartister er Odd Nordstoga og Katzenjammer.

  ....politiet på besøk!!!

  • 05.12.2010, 13:33

  Anne ringte meg nettopp for å fortelle siste nytt..  Hun fortalte at på fredagen hadde det vært fult av politi i etasjen hennes da hun kom hjem.  Hun har jo vært så nysgjerrig og lurt på hvorfor de hadde vært der.  Hadde det vært meg, så hadde jeg spurt politiet om hvorfor de var der... jeg måtte bare vite årsaken. Det hadde jo ikke hun gjort da.

  I går så hadde det ligget en lapp i postkassa dems, fra politiet.  Der ville de vite om noen hadde observert en mann med blodige klær i uka som gikk.  Det har skjedd et drap oppe på Skedsmokorset, og han som har blitt arrestert bor i samme etasje/gang som Anne.  Romerikes Blad hadde et stykke i avisen, og da var det bilde av den blomberte døra til fyren. Anne så at det var maken dør som hennes, og gikk bortover gangen. Ganske riktig der var den blomberte døra.

  Jeg kjenner ikke saken, men ut fra det Anne sa så var den en jente som leide hos politi som hadde blitt drept.  Vanligvis pleier jeg å få med meg sånt, men jeg har ikke helt oppdatert meg på nyhetene denne uka.

  The 80's

  • 05.12.2010, 00:33

  Kold tid

  • 05.12.2010, 00:16

  10 afprøvede råd mot tømmermænd

  • 04.12.2010, 23:21

  Så er tiden inde for de famøse julefrokoster. Og til dem, skal der drikkes. Vi har indsamlet 10 råd fra Gud og hvermand, som siges at skulle hjælpe. Meeen det er ikke videnskabeligt bevist.

  Foto: Istock

  1. Spis is
  En klassiker, der siges at skulle hjælpe mod den side af tømmermænd, der handler om ondt i maven og sure opstød, er at drikke mælk. Men hvorfor ikke gøre det lidt mere behageligt for dig selv? Nap en ordentlig portion flødeis, inden du går ud. Så har du foret maven (og sidebenene).

  2. Få fat i en homøopat
  Er du til alternative hjælpemidler, skal du have fat i noget ?Nux Vomica? ? et stof, der efter sigende skulle hjælpe mod for meget mad, kaffe og alkohol. Eneste problem er, at du altså ikke kan købe det i håndkøb. Der skal en homøopat til at udskrive det.

  3. Appelsiner
  Nogle sværger også til appelsinjuice, da de påstår, at C-vitamin er godt mod tømmermænd. Historien melder dog ikke noget om, hvorvidt en pille kan gøre det samme. 

   

  Foto: Istock

  4. Spis et kæmpe måltid
  Måske plejer du at spise klam, fedtet mad, når tømmermændene er indtrådt. Men det er forkert, er der nogen, der mener. I stedet skal du begynde aftenen med et kæmpe fedtholdigt måltid, så maven er fuld og fed. Måske er hemmeligheden, at der så ikke er den samme plads og trang til alkohol, som der ville være, hvis du ikke havde holdt ædegilde.

  5. A hair of the dog ...
  Ret mange ? især ældre ? sværger til den engelske sentens ?A hair of the dog, that bit you?, som betyder, at man lige skal nappe en omgang næste morgen, af det man drak aftenen før. Sikkert en god måde at holde branderten gående på, men om man slipper for tømmermændene er vist lidt tvivlsomt.

  6. Vand, vand og mere vand
  Og så kommer der en anden klassiker. Drik vand ? før, under og efter. Vand fortynder og fylder, og på den måde undgår du at indtage lige så meget, som du ville, hvis ikke du var fuld af vand. Ligesom alkoholen jo dehydrerer, hvad der giver hovedpine, og det undgår du jo så ved at drikke vand.  

  Foto: Istock

  7. På pillen
  En del sværger også til at indtage to piller indeholdende ibuprofen, når de kommer hjem i alkoholens tåger. Det skulle tage næsten det hele, så du ikke mærker noget til aftenens udskejelser.

  8. Snup en vitamin
  Helsetyperne ? der jo kun sjældent drikker ? vil vide, at alkoholen dræner én for alt. Også vitaminer. Det kan medvirke til følelsen af tømmermænd. Så nap en vitamin, inden du rammer lagnerne. Om ikke andet kan du måske vågne med en bedre samvittighed ved at tænke på, at du trods alt har indtaget noget sundt.

  9. Spis artiskok
  Artiskokken er jo en sofistikeret sag, så hvorfor ikke begynde aftenen med den? Det er en gammel lægeurt, der bl.a. skulle styrke leveren, som alkoholindtaget jo går hårdt ud over. Det kan i hvert fald aldrig skade at prøve ...

  10. Hold igen
  Det råd, der med garanti virker, kommer fra afholdenhedsfanatikere. Det handler ganske enkelt om at lade være med at drikke. Du får med garanti ingen tømmermænd ? heller ikke moralske ? men måske er det også så-som-så med festlighederne. Så overvej, hvad der er mest værd: En fed aften i byen eller en nogenlunde tilværelse dagen derpå? 

   

  Af Maria Holkenfeldt Behrendt (www.bt.dk)

  Fortsatt svinaktig kaldt....

  • 04.12.2010, 23:02

  Gradestokken har nå krabbet over -15C, brrr.  Trodde det skulle bli mildere i dag jeg, og kanskje litt snø eller var det i morgen??

  Jeg håper ikke at det skal fortsette å bli så kaldt helt fram til jul, det ødelegger planene til Karianne og megselv totalt. Vi har jo tenkt til å ha en liten mini oppvisning i isdans for Terje, men med så mange minusgrader spøker det for oppvisningen. Det nytter jo ikke med grasiøse dansebevegelser når man må ha på seg tjukke klær.

  Just kidding..., blir ikke mye grasiøse bevegelser tenker jeg.  Spesielt med Karianne og jeg som ikke har hatt skøyter på beina siden barnsben, og heller ikke da var spesielt grasiøs. Det blir nok heller klovner på is, tenker jeg.

  Nå ja, det er i allefall godt å være inne i varmen i disse iskalde tider....  Vinja holdt på å strekke ut litt i sta før hun satte i gang å erte søsteren sin, sånn at hun ble irritert å satte etter henne. Vinja er nemlig ekspert på å erte på seg søsteren sin :o)

 • Jul
 • Nå begynner det snart....

  • 04.12.2010, 12:51

  Om litt begynner familie og venner å bekymre seg for meg og julaften...  Det bekymrer dem at jeg velger å feire dagen alene. For dem høres dette ikke riktig ut, men det er mitt valg som jeg er helt komfortabel med.

  Da jeg vokste opp var vi bare 3 stykker... mamma, pappa og jeg. Det var sjelden at det var andre feiret julaften sammen med oss. Vi hadde våre tradisjoner som vi vernet om, og som føltes trygge og gode.  Disse tradisjonene har jeg fortsatt med, og uten dem ville det ikke bli jul.  Skulle jeg feire jul hos andre ville det ikke bli det samme, for de har sine tradisjoner som de tar frem når julen kommer.

  Jeg syntes det er lunt å kozelig å være hjemme....

  På 1. juledag har jeg bursdag, og dette året kommer det mange. Har ganske mye som skal ordnes til dagen, og stedet for å bake en bursdagskake har jeg tenkt til å bestille en fra bakeren. Har begynt å glede meg allerede :o)

  Det å være alene på julaften når man ikke har familie og venner er trist!!  Jeg har begge deler, men velger å være alene, det er noe helt annet :o)

  FERIEDAG :o)

  • 03.12.2010, 10:43

  Det var deilig å sove til jeg våknet av megselv i dag.....  Siden det var fridag i dag, ble det til at jeg satt opp altfor lenge i natt, og da vet man jo hvordan det er dagen etter hvis man står opp for tidlig... trøtt og uopplagt.

  Ca kl 13:30 kommer en fyr for å sjekke el-anlegget mitt. Han skulle egentlig ha vært her i går, men da var jeg på jobbe så jeg fikk bytta til i dag.  Han hadde egentlig fult program i dag, men fikk skviset meg innimellom. Hva forventer de??  Jeg får et brev hvor de sier at de skal komme mellom 9 - 12 på en vanlig ukedag!!!  Vi som jobber må faktisk ta oss fra fra jobben, og på denne tiden av året er ikke det så enkelt....helt plutselig. Håper han kommer sånn nogenlunde når han skal!!!!!!!!

  Anne skulle kanskje ta seg en tur til meg i kveld etter at hun hadde kjørt broren sin til en julebordsmiddag.  Hun skulle ringe meg utpå dagen for å gi beskjed om hun faktisk kom.  Det er ikke alltid så enkelt å få dama til å dra ut om kveldene, noen ganger føler jeg at jeg maser.  Er jo mye kozeligere å sitte å skravle hos hverandre enn på mobilen!!!

  En kaffekopp til eller to tenker jeg, så en laaaaang varm dusj :o)

  Nå går jeg rett og slett hjem.....

  • 02.12.2010, 16:30

  Dette har vært en forferdelig slitsom dag på jobben........  Det har vært stress fra første stund, og ikke noe mulighet for pusterom heller.  Siden jeg skal ha feriedag i morgen var det ting jeg hadde satt opp som måtte være ferdig. I tillegg kom det to tilbud som skulle beregnes og gjøres klar....., de hadde leveringsdag i morgen.  Jeg hadde ikke sjangs til å ta begge to, det var bare så vidt at jeg ble ferdig med det første jeg fikk.

  Det er alltid sånn på denne tiden av året, men jeg lar meg alltid stresse opp alikevel.  Lover meg selv at jeg ikke skal gjøre det, men kjenner at det kommer bare snikende på meg uten at jeg kan stoppe det ;o/

  Hjemme venter to loddne mammadalter som nok syntes at matmor er litt vel lenge på jobben om dagen...., men så får de litt ekstra koz når jeg endelig kommer hjem :o)

  Kankje best å sjekke Trafikkanten.no innen jeg går, for å se om t-banen går som den skal!!!!!!

  Om meg

  Vera Lynn

  Jeg er en sprudlende "dame" med mye humør, som enten bobler over med latter eller som er veldig eksploderende. Jeg har hatt to sett med foreldre, de som sørget for at jeg kom inn i denne verden, og så mine flotte adoptivforeldre som har betydd alt for meg. I 2000 bestemte jeg meg for å finne mine biologiske foreldre, og fant ut at de var fra Tinn i Telemark. For å gjøre en historie kort så ble jeg tatt i mot med åpne armer. Jeg gikk fra å være enebarn, til å få 4 flotte søsken (3 brødre og en søster) På bloggen skriver jeg om ting som opptar meg, som irriterer meg og om hverdagen min!!

  welcome-desi-glitters-5

  Welcome | Forward this Picture . .

  Kategorier

  Arkiv

  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no