hits

Vera Lynn

- je suis prest -
 • Jul
 • Godt Nytt år...

  • 01.01.2013, 00:35


 • Jul
 • Jeg skal bare...

  • 31.12.2012, 12:16

  .....sitte ned i noen minutter med kaffekoppen innen jeg skal ta støvsugeren og samle sammen hybelkaninene som tydeligvis har blitt fóret av noen. Skjønner ikke hvordan de kan ha blitt så store igjen, og heller ikke hvordan de har klart å lure seg inn igjen.  (kilde: google.no) Jeg må nok stramme de opp noe voldsomt skjønner jeg, og fortelle dem at de simpelten ikke kan bo her... De ligger å lurer under møblene mine og angriper kattene mine og da har de gått for langt.

  Værgubbene har fått rett når det gjelder været gitt, for det regner og er grått å trist ute. Jeg må ut en liten tur for å dra ned på gravlund hvor jeg skal tenne lys for mamma og pappa. Siden det er deres bryllupsdag, er det en tradisjon å tenne lys. Håper bare at de har strødd ordentlig nedover på gangstiene så jeg slipper å se ut som Bambi på isen for første gang. De pleier å være flinke så det ordner seg nok. Siden det har regnet så mye de siste dagene så er det kanskje ikke så mye is igjen, kryss fingrene.

  Snakket akkurat med Anne som lurte på når hun skulle komme hit i dag, og vi ble enig om at hun skulle komme rundt ved 15 tiden. Vi skal feire Nyttårsaften sammen på en helt avslappet måte med litt god mat og kanskje spise opp litt av de siste godtene. Heldigvis er det ikke så mye igjen, å bra er det :o))

  Nei, nå må jeg se å komme meg inn i dusjen sånn at jeg rekker gravlund før Anne kommer... Jeg vet jo hvordan jeg er når PC'n først blir slått på, veldig vanskelig å rive seg løs fra den.

  Ha en fortsatt fin dag, blogges :o))
 • Jul
 • Siste dagen i 2012..

  • 31.12.2012, 01:36

  På denne dagen blir jeg alltid så deppa, og tenker på alt jeg skulle ha gjort men aldri fikk ut fingeren til å gjøre det. Sånn er det ikke i år, nei dama er fornøyd hun :o)) Satt litt i sta å tenkte på det, at jeg er i grunnen ganske fornøyd med livet som det er. Vel, det eneste må være vekta som burde ha vært endel lavere enn den er, men det går det ann å gjøre noe med i det nye friske året 2013. Å det skal jeg oxo.

  Slutten på 2012 ble litt anderledes siden noen jeg kjente døde så uventet, og fokuset ble flyttet fra julestress til andre og langt mer viktigere ting. Når noen dør så brått kommer tankene om hvor skjørt livet er, og hvor fort det kan være over. En god grunn kanskje til å leve hver dag som det var den siste, med visse begrensninger!!

  I dag for 64 år siden ble mamma og pappa gift, og det er litt trist at de ikke er her lenger syntes. Savner dem på dager som julaften og nyttårsaften, men det er vel sånn det skal være. Jeg har vært så utrolig heldig som har fått så flotte foreldre... To mennesker var glad i meg og tok vare på meg, og virkelig fikk meg til å føle meg elsket. Skulle gjerne hatt dem her en gang til for å gi dem den godeste klemmen noen sinne :o))  Her er de nyforelsket en sommerdag i Oslo under 2. verdenskrig.  Er ikke helt sikker på når dette bildet er tatt, men jeg vil tro at det var på slutten av 90-tallet engang. De var glad i å reise til Fredrikshavn med med Stena, og de var avgårde omtrent en gang i måneden. I 1998 feiret de sin 50 års bryllupsdag, og bare to år etter døde pappa. Mamma levde 6 år etter det. <3 Glad i dere <3

  Jeg bestemte meg for at jeg skulle ikke sitte oppe så lenge, meeeeen så begynte det en fin julefilm på FEM å da kom jeg meg ikke i seng. Før jeg finner noe annet spennende på en annen kanal så er det nok best å slå av tv'n for i kveld. GOD NATT!!
 • Jul
 • Premiere for julegave....

  • 30.12.2012, 14:23

  En av julegavene mine var en eggekoker fra OBH Nordica, men den har ikke blitt brukt enda. I dag fikk jeg veldig lyst på egg til frokost/lunch og plukket dem fram. Jeg dro litt på smilebåndet da jeg leste meg igjennom bruksanvisningen, for så mye vær forsiktig, pass deg, obs meg her og obs meg der har jeg ikke vært borte i noen gang. Er det virkelig nødvendig å skrive så mange ganger at man må passe seg, så man ikke brenner seg?  Den var kjempegrei å bruke, men det som var det beste var at jeg slapp å gå rundt å passe på så eggene ikke ble for harde. Når vannet var dampet bort så var eggene ferdig og da satte kokeren i gang med å bråke. Men en ting lurer jeg på, og det er hva i alle verden har de fóret hønene med? Skallet var så tynt at når jeg skulle kakke hull i før jeg kokte dem, knuste eller sprakk det så det ble egg utover hele benken. Selv etter at de var kokt var skallet mykt. Ikke det at jeg mener at skallet være beinhardt, men det er en mellomting. Det var uansett en god frokost/lunch.

  Før jul handlet jeg inn ganske mye mat, litt vel mye egentlig... I dag stupte jeg inn i kjøleskapet og matskapet og foretok en skikkelig utrydding og endte opp med noen plastposer som skulle ut i søppla. Jeg vet at jeg har sagt det før, men det må nok sies igjen.... Når jeg handler må jeg bare begrense meg, og ikke putte mer opp i handlevogna enn det jeg trenger, men med tanke på at jeg har tenkt å komme meg ned i vekt å legge om kostholdet nå i 2013 så ordner det seg nok :o))  Det å bevege seg ut i gården med søppel i dag var ikke så veldig festlig, for det var veldig glatt ute. Blokktillitsmannen hadde strødd godt i går, men flere steder hadde det forsvunnet ned i isen og frosset fast i natt. Jeg gikk veldig veldig forsiktig da jeg skulle bevege meg fra oppgangen og bort til kontainerne med papirsøppel. Utstyrt med gummistøvler som hadde gode såler gikk det veldig bra, og jeg skle ikke i det hele tatt. Når jeg var hos Claes Ohlsson i går så jeg at det hang brodder med rosa og mintgrønne pigger, og sto å vurderte om jeg skulle kjøpe dem... Endte opp å ikke gjøre det, men angret litt i dag!!   Det kraftige regnværet i går har sørget for at snøen har minket kraftig til i dag, og den ser møkkete og guffen ut. Ut i fra det jeg hørte på radion så skal vist det dårlige være fortsette i dag, og i morgen så innen jeg skal tilbake på jobb igjen er det vel blitt helt bart over alt tenker jeg. Nå ja, siden jula mer eller mindre er over så er det ikke så farlig for min del at snøen blir liggende noe serlig lenger.

  Det har vært dårlig med matlyst de siste dagene, oxo i dag, så derfor har jeg tenkt å lage meg en enkel lappskaus med masse krydderier oppi. Det pleier som regel å sparke i gang matlysten igjen :o))
  Katastrofefilmen MegaFault :o((

  • 30.12.2012, 01:13

  Sitter å ser på filmen MegaFault på MAX, men hvorfor jeg gidder det skjønner jeg egentlig ikke... Filmen begynte med at noen skulle sprenge unna noe stein, og det utløste et massivt jordskelv som nå er i ferd med å spre seg over hele USA der det ikke er fjell. Det er noe av den dårligste katastrofefilmen jeg noen gang har sett noen gang, og jeg har sett en god del av dem opp igjennom åra. Ingenting ved filmen virker ekte, så hvorfor bytter jeg ikke likegodt kanal? Hehehe, jeg må jo se hvordan det ender... Heltene redder nok jorden denne gangen oxo.  Har du sett den? Syntes du den i så fall var like dårlig?
 • Jul
 • Så trøtt i trynet jeg var.....

  • 29.12.2012, 22:46

  Det måtte komme et lass med snø i går kveld/natt.. Trodde først at det var tåke ute, men nei da.., det var digre snøfiller som kom dalende ned å la seg centimeter for centimeter!! Siden det er helg nå så betydde det at snømåkingen ikke kom til å starte mens det ennå var mørk.  At jeg var sliten når jeg gikk å la meg i går, merket jeg godt da jeg gikk å lag meg. Kan ikke huske at jeg traff hodeputen eng, og det er ikke så veldig ofte at de skjer med meg. Stort sett så er jeg så trøtt om kvelden at jeg nesten ikke orker å reise meg opp for å gå inn i senga, men da skjønner du.... i det jeg legger meg ned så spretter øyelokkene opp igjen. Vil de lukke seg igjen med det første da? Absolutt ikke, og jeg blir liggende der å glane i taket i egvigheter.  En veldig trøtt og usminket versjon av Nestenblondina ved frokostbordet i dag.... Jeg kunne sove helt til klokka 09:00 i dag, men jeg var ganske trøtt og uopplagt da alarmen uuuuuulte langt der borte et sted. Opp kom jeg da på et vis, og hadde til og med tid til å sette meg ned for å spise frokosten uten å måtte løpe rundt med en skive brød i den ene hånda å hårbørsten i den andre.

  Jeg hadde time hos frisørdamen kl 10:30, og siden det hadde kommet så mye bløt og tung snø måtte ut litt før en planlagt. Blokktillitsmannen holdt på å brøyte da jeg gikk ut, og foran garasjeporten var det pakket en halvmeter snø. Jeg slet som bare den med å få sparket den unna... Det hjelper lite å ha to spader i garasjen, når snøen er på utsiden! Jeg fikk sparket unna nok snø til at porten åpnet seg, og jeg fikk ut bilen men ved innkjøringen holdt jeg nesten på å kjøre meg fast. Det var en pen brøytekant der, og jeg fikk ikke nok fart til å kjøre over den å ble stående å spinne midt oppi en stund. På det tidspunktet hadde det begynt å regne og det frøys selvfølgelig på bilruta men heldigvis forsvant det fort igjen når ruta ble varm.  Det var deilig å komme til frisøren å få fixa ettervekst og klippet vekk flisene.. I dag morges ga jeg bare opp å få noe orden på det..., fliser og det fuktige været som plutselig kom gjorde sånn at håret fikk en egen vilje. Samme søren hva jeg gjorde, ble det akkurat stikk motsatt, hehehe!!

  Etter at jeg var ferdig hos frisøren dro jeg ned på Bryn for å handle... Jeg skulle egentlig bare ha litt mineralvann, men når jeg kom til kassa var det vist havna litt mere oppi handlevogna mi gitt. Skjønner ikke helt hvordan det hadde gått for seg. Mens jeg alikevel var der nede så stakk jeg innom Claes Ohlsson oxo, for den gamle LED arbeidslampa mi hadde takket for seg så jeg trengte en ny en. Den er oppladbar og kan henges opp, sånn at man slipper å stå å holde i den sånn som med en vanlig lommelykt. Det slo meg at både på Oppsal og på Bryn var det omtrent ikke folk, noe som ikke er vanlig på en lørdag. Jeg fikk plass nede på 1. plan i parkeringshuset uten å måtte kjøre rundt å jakte som man vanligvis gjør på lørdagene.  Når jeg kom hjem ble jeg litt småirritert, for det ble måket på formiddagen hadde han ikke tatt langt nok tilbake. Sånn er det vær eneste vinter, noe som resulterer i at jeg med min ikke sånn kjempestore bil har problemer med å få snudd bilen uten å rygge inn i snøfonna. Så irritert var jeg at jeg dukka inn bak bilen og hentet ut en "store" spaden å gravde ut en lomme i snøfonna sånn at jeg får rygget bakover. Jeg pleier å minne vaktmesteren på det med jevne mellomrom, men denne gangen fixa jeg det selv!!!

  Helt siden jeg gikk fra frisørdamen i dag, og fortsatt har regnet silt ned å varmegradene har krabbet oppover gradestokken. Jeg kunne til og med ha balkondøra opp i lengre stunder av gangen, og pusene har vært helt i ekstase over å kunne løpe ut og inn hele tiden :o))

  Nå skal jeg nyte siste rest av Sister Act 2..., blogges!!
  En fin og verdig avsluttning...

  • 28.12.2012, 19:58

  Jeg kom hjem igjen for en stund siden etter en lang dag med begravelse og en avsluttning hjemme hos dem sammen med familie og venner. Før jeg dro må jeg med hånden på hjertet si at jeg grudde meg en del til hvordan det kom til å bli i dag. Som jeg sa i dag morges klarte jeg å tvinge i meg et par skiver brød, og de fikk magen min til å romle å være skikkelig ugrei like før jeg skulle dra. Heldigvis så ordna det seg. Jeg hadde sagt til Anne at jeg skulle være hos henne mellom 09:30 og 09:45, og det klarte jeg med et nødskrik. Eks.svigerinnen og mellomste sønn kom like etter meg, og hun hadde bakt en verdens beste som ble plassert kjølig med en gang til etterpå.

  Vi bestemte at vi skulle bruke min bil bort til kapellet... Ingen av oss var helt sikker på hvor det var, men vi fant det da uten å måtte kjøre på sightseeing.  Seremonien ble holdt i Stalsberghagen Lille Kapell hvor det var plass til 50 personer. Det var bra oppmøte av gode venner, familie og kolleger, så vi fylte nesten alle plassene i kapellet. Presten var alle tiders og hadde sydd sammen en pen tale. Datteren hadde bestemt seg for å holde tale for faren sin, og for en tale det var. Den var varm og fin hvor man ble blank i øynene det ene øyeblikket å dro på smilebåndet i det neste. Jeg syntes det var så tøft av henne gjøre dette, og jeg vet med hånden på hjerte at det er noe jeg aldri hadde klart.

  Etter at seremonien var over stablet vi oss inn i bilene og kjørte hjem til Anne... Vel, det ble en aldri så liten sightseeingtur på oss da vi ikke var helt sikker på hvor vi skulle kjøre. Nå er det nå en gang sånn at det er flere veier til Rom, også til Lørenskog så vi kom fram til slutt. Når alle hadde kommet ble det veldig fult i stua, og etter en opptelling da flesteparten hadde gått igjen litt senere så fant vi ut at vi hadde vært 19 stk. For at Anne skulle få konsentrere seg om å ta seg av gjestene, ordnet eks.svigerinnen med å varme gryteretten, datteren laget en knakande god kaffe mens jeg begynte med å lage fine smørkrøller med ostehøvelen. Alle fikk en stol å sitte på, og alle fikk i seg den gode gryteretten etterfulgt av kaffe, verdens beste, riflekjeks, pepperkaker og kromkaker.. Tror ikke at jeg har glemt noe.

  Det virket kanskje kaotisk hvis man sto å kikket inne, men egentlig fungerte alt som det skulle. Det var en fin avsluttning på en lang og litt vanskelig dag, for begravelser er jo akkurat det.

  Jeg ble igjen etter at de andre hadde dratt, og hjalp Anne med å ta ut og fylle opp vaskemaskinen å rydde sånn at stua så respektabel igjen. Etterpå ble vi sittende en liten stund i sofaen å prate om dagen, og hvordan den hadde vært. Tilslutt var jeg nødt til å takke for meg, for jeg var så sliten at jeg nesten ikke klarte å holde øynene åpne lenger. Dessuten lengtet kroppen min noe helt forferdelig etter å få lov til å komme inn i joggebuksene og en veldig romslig genser.

  Det ble som sagt veldig lite søvn natt til i dag, men jeg tror ikke at det kommer til å bli et problem i natt!!
  Tidlig oppe....

  • 28.12.2012, 08:01

  Det var vanskelig å få sove i natt, og jeg lå å vrei meg i flere timer innen jeg endelig gled inn i en urolig søvn.. Etter bare å ha sovet ca 1 time våknet jeg igjen, sto opp litt å satt en stund på kjøkkenet før jeg rusla inn i senga for å prøve å sove et par timer til. Da var jeg faktisk helt avslappet, og ble borte med en gang hode traff puta. Når alarmen uuuulte så føltes det nesten som om jeg ikke hadde sovet i det hele tatt, og jeg var vanvittig trøtt. Før jeg rakk å "hvile hode litt" på puta og sovne inn igjen spratt jeg ut av senga og hoppa inn i dusjen.

  Vanligvis klarer jeg ikke å spise noe serlig om morningen, men jeg tvang i meg et par skiver brød og en kopp kaffe for at kroppen skulle ha noe å gå på.

  Pusene pleier å komme inn til meg når alarmen går når jeg skal på jobb, men de har tydligvis blitt vant med at matmora deres sover lenger om morningen. Jeg kunne se Vinja ligge i sofaen i stua i en ring, og hun gjorde ikke noe forsøk på å stå opp. Ronja løftet så vidt på hodet og laget en kozelyd før hun oxo la seg ned igjen. Sistnevnte har begynte å kvikne til og kommet for å få litt koz mens jeg kledde på meg fjeset. Alltid festelig å stå mellom meg og speilet vøttø!!

  I dag er det den vanskelig og vonde dagen med begravelse, og jeg kjenner at jeg gruer meg.... Har allerede puttet lommetørklær i jakka og i veska, for de kommer helt klart til å bli brukt i dag.

  Vi blogges senere!! 
  Når noen ikke er der mer...

  • 27.12.2012, 23:21

  En person jeg kjenner døde brått og uventet forrige tirsdag, og jeg ble helt satt ut... Det å se han ligge der i senga og det går opp for meg at det ikke er noe å gjøre er en uvirkelig følelse. Stå litt på utsiden og se hvordan sorgen og fortvilelsen fyller rommet og de som er så glad i han... Jeg klemmer og trøster mens tårene renner nedover kindene, alt er helt uvirkelig. Minutter blir til timer mens vi hele tiden venter på at det er noen som skal komme. Utvendig er jeg helt rolig, mens inni meg er det fult kaos og jeg kjenner at jeg stresser meg opp mens blodet bruser og suser rundt i kroppen å gjør at jeg blir både varm og kald omhverandre.

  Dagen etter hadde fortsatt ikke kroppen min landet og hjertet sluttet å dundre, men etter lang og god samtale med en venn kjente jeg at den endelig begynte å roe seg ned.  I morgen holdes begravelse for ham, og det kommer til å bli en tøff dag for familien, de gode vennene og oss andre som har lært han å kjenne.

  Stå ikke ved min grav og gråt
  jeg er ikke der.
  Jeg sover ikke.
  Jeg er de tusen vinders blåst
  jeg er snøkrastallers frost.
  Jeg er morgensol i duggvåt eng
  og høstregnet som væter kinn
  Når du våkner opp i morgenstille
  er jeg de tusen fuglevingens sus.
  Når du sover inn i nattens silde
  er jeg de milde stjernes lys.
  Stå ikke ved min grav og gråt
  jeg er ikke der.
  Jeg døde ikke

  R.I.P. Sven-Erik Paulsen (1952 - 2012)
 • Jul
 • Bursdagspresang.....

  • 27.12.2012, 16:07

  Dette fine fatet fikk jeg av verdens beste og fineste Kine i bursdagspresang, sammen med et lilla kulelys. Akkurat nå har det fått plass på kjøkkenbordet til julen er over. Det gjør seg ikke like fint der, og når jula pakkes bort skal det få flytte inn i stua tenker jeg. Der passer det bedre :o))

  Fatet er fra Black Design, som er min favorittbutikk!!  Vurderte lenge fram og tilbake om jeg skulle legge på voksduken med nisser på kjøkkenbordet, og kom til slutt fram til at det var likesom noe som manglet uten så da kom den på. Den minner meg veldig om mamma, som alltid la på voksduk på kjøkkenbordet. Bordplaten skulle bevares og ikke bli ødelagt. Med alle de lagene med lakk som er på der, er ikke det noe problem :o))
 • Jul
 • En strålende dag....

  • 27.12.2012, 14:11

  Etter to dager med tåke og snø var det en drøm å våkne til det knallværet som vi har i dag.. Himmelen er helt blå og solen skinner, men gradestokken ligger litt lavere i dag enn den har gjort de siste dagene, - 8 C.  Man kjenner at både humøret og formen stiger til nye høyder med det fine været. I går tynget nok tåka litt, men nå var jeg jo egentlig ganske sløv og trøtt så jeg brøy meg vel egentlig ikke så mye. Satt for det meste å sløvet å så på tv. Det er jo på sånne dager som i dag man burde ta seg en tur ut og gå seg en tur i det fine været. Nå er jeg dessverre opptatt i allefall en time til nede i vaskekjelleren.  Siden klokka 12 i dag har jeg holdt på nede i vaskekjelleren med å vaske alt sengetøyet jeg bare har lagt til side den siste tiden. Vi har jo ganske fint vaskeri her i blokka, med to store vaskemaskiner, sentrifuge, tørketrommel og stort tørkerom, og av den grunn har jeg ikke skaffet meg noen vaskemaskin oppe i leiligheten. Jeg går jo bare ned en trapp og igjennom kjelleren så er jeg der. Det er kanskje litt dumt noen ganger for jeg må gå tidlig fra jobben for å rekke hjem til jeg skal begynne, og det passer ikke alltid like bra...

  Nå er alt sengetøyet inne på tørkerommet allerede, og skal henge der i ca 30 minutter til før det er tørt.

  Ronja er veldig rampete i dag, og hun er borte på juletreet og tygger og drar i det hele tiden. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har snakket til henne... Da spretter hun i været å løper avgårde i vill fart igjennom heimen og opp i sofan for å komme til vinduskarmen. Det får hun heller ikke lov til, så da får hun litt kjeft til.... Hun vet så utmerket godt at hun ikke får lov, men hun skal utfordre meg hele tiden å når jeg da snakker til henne ser hun på meg med DE øynene å jeg smelter nesten hver gang :o))
  Blowing in the wind...

  • 27.12.2012, 00:02


  Jeg leste nettopp et innlegg på bloggen til Sisselfish HR TUPE & FRK HAIR EXTANTION, og kom på en episode som skjedde for en god del år siden når jeg så vidt hadde begynt å jobbe!  Jeg hadde dratt tidlig fra jobben for å gå til tannlegen, og som alltid satt jeg på første vogna helt foran. Det blåste noe helt vanvittig ute, og vinden tok tak i klær og vesker og andre løse gjenstander. På bakerste vogn satt moren til en veninne av meg. Damens eget hår var ikke kjent for å være så fint, og derfor pleide hun å bruke en parykk når hun skulle ut blandt ukjente mennesker. På denne dagen hadde hun vært i byen å møtt noen, så parykken satt perfekt men ikke så godt på toppen av hodet hennes.

  Det var ikke så mange som gikk av t-banen så tidlig på formiddagen, så hun så meg ganske snart og begynte å vinke til meg. Samtidig som hun ropte ett eller annet ut til meg som jeg ikke oppfattet. Da jeg kom litt nermere kom det et voldsomt vindkast, og før damen rakk å reagere tok vinden tak i den løse parykken å blåste den avgårde. Vi ble begge stående å glane med åpen mund, og se den seile avgårde med vinden og lande helt perfekt midt nede i rosebeddet helt ute av rekkevidde. Jeg viste ikke om jeg skulle le eller ikke, men det avgjorde damen selv da hun begynte å gapskatte så voldsomt at hun ikke klarte å røre seg på lenge. Da klarte jo heller ikke jeg å holde meg for latter, og hvor lenge vi sto der å lo husker jeg ikke....

  Den som måtte åle seg igjennom rosebeddet på parykkjakt det var jo meg... Jeg hadde jo bukser og ikke skjørt så da var det mest naturlig at jeg gjorde det, og dessuten måtte vi jo få tak i den igjen, hehehehe! Ganske forsiktig klarte jeg å komme meg frem til hårlurvet og hentet den... Dette var på den tiden det var moderne tynne slengbukser, og de var ikke spesielt motstandsyktig ovenfor rosetorner, noe som resulterte i at både lår og legger så ut som om jeg hadde stått i en kasse full med villkatter.

  Damen er død for flere år siden nå, men jeg kan love at vi lo mang en gang da vi mintes denne episoden!!
  Lady og Landstrykeren..

  • 26.12.2012, 17:49

  Akkurat nå går Lady og Landstrykeren på SVT1, og den filmen var jeg å så på kino som barn. Jeg var helt betatt av handlingen og hundene i tegnefilmen, og jeg ønsket meg en plakat til å ha på veggen. Det fikk jeg til jul, og var så lykkelig :o))  Filmen er fra 1955 og er basert på en bok av Ward Green som heter Happy Dan, the whistling dog. 

  Handlingen:
  Lady er en ung og veloppdragen cocker spaniel som lever lykkelig med sine eiere i et fint hus. Lady er vant med å få mye oppmerksomhet fra eierne sine og blir urolig når de begynner å oppføre seg annerledes. Noe har blitt viktigere og hun vet ikke hva. Hun forklarer situasjonen for sine to hunde-venner Jack og Trofast. De forteller henne at det ikke finnes noe å uroe seg over, Ladys eiere vener nemlig en baby! Men for en liten hund som Lady er det ikke lett å vite hva en baby er.

  Landstrykeren er en tøff gatehund som elsker å leve i det frie, men han blir stadig jaget av hundefangeren. I en flukt fra ham havner han i det Landstrykeren kaller «snobbekvartalet». Han trasker inn i Ladys nabolag og hører hva Lady og hennes venner prater om. Han forteller Lady hva han mener at en baby er for noe og Ladys bekymring kommer tilbake.

  Tiden går og plutselig har babyen kommet. Forsiktig tasser Lady fram for å se hva det er for noe som eierne hennes holder så kjært. Hun liker det hun ser og blir dermed vakthund for den lille guttebabyen.

  Senere når eierne skal reise bort noen dager kommer tante Sara for å sitte barnevakt. Med seg har hun sine ekle katter, som lurer Lady i en knipe. Lady blir belagt med munnkurv og blir så skremt over hva som har hendt at hun rømmer fra huset. Hun havner i skumle avkroker og da kommer Landstrykeren til hennes redning. Han hjelper også finurlig Lady å bli kvitt munnkurven, og etterpå vandrer de gatelangs sammen. Landstrykeren byr Lady på romantisk middag hos Tony og Lady og Landstrykeren blir kjærester.

  Norske stemmer:

  Anne Marit JacobsenAnders HatloLinn StokkeBjørn SkagestadTrond BrænneSverre WilbergTor StokkeLasse KolstadMari Maurstad.

  Original stemmer: 
  Peggy Lee - Darling; Si; Am; Peg
  Barbara Luddy - Lady
  Larry Roberts - Landstrykeren
  Bill Thompson - Jack; Joe; Bulldog; Dachsie; Politimann
  Bill Baucom - Trofast
  Stan Freberg - Beveren
  Verna Felton - Tante Sara
  Alan Reed - Boris
  Thurl Ravenscroft - Alligatoren
  George Givot - Tony
  Dallas McKennon - Toughy; Pedro; Professoren
  Lee Millar - Jim Darling; Hundefangeren
  The Mellomen - Hundekoret

  Kilde: Wikipedia. • Jul
 • Status Flax Julekalender...

  • 26.12.2012, 14:37

  Det er helt utrolig Flax kalenderen min hadde et  lite dryss av gevinster dette året, og tilsammen har jeg vunnet hele 400,- Jeg sa det tidligere i desember da jeg vant tilbake innsatsen at det er første gang på flere år at jeg har vunnet. At det skulle bli såpass som det ble hadde jeg aldri tenkt :o))

  Jeg hadde to kalendere til med kattenes navn på, nei da jeg er ikke blitt helt tullete, men det var ikke noe serlig uttelling på de. Bestemte meg for at dersom det ble noe gevinster på dem, så skulle jeg bruke beløpet til å kjøpe noe til kattene. Enten mat eller leker, helt avhengig av gevinsten...   (arkivbilde) Når jeg satt å skrapte og skrapte hver dag satt jeg å tenkte på om noen i det hele tatt vinner noe mer enn småpenger på disse kalenderne. Har aldri hørt at noen i min omkrets har vunnet noe mer enn småpenger. Ingen har fått de store gevinstene på baksiden av kalenderen.

  Har du hørt om noen som har vunnet noen store gevinster på kalenderen sin?
 • Jul
 • Å snøen daler ned....

  • 26.12.2012, 13:42

  Trodde ikke at jeg skulle sove så lenge i dag, men da jeg lukket opp øynene var klokka allerede 10:45. Jeg trengte det vel da tenker jeg, hehehehe!! Da jeg krabbet under dyna i natt var det tjukk tåke ute, men i dag har det snødd noe voldsomt på formiddagen. Det var så vidt varmgrader, men tror jeg at det har blitt kjøligere igjen.  Pusene var helt ville etter å komme ut på balkongen, og satt på dørstokken å mjauet høyt og sårt... De bare skulle ut de, hehehe!! Jeg ble med dem ut for å ta noen bilder, for det var helt fasinerende å se på. Noen av snufkuggene var gigantiske, omtrent som putevar :o)) Pusene satt oppe på klatrestativet å stirret på dem med store runde øynene. Begge to sto på tobein å lente potene på vindusruta og forsøkte å fange dem.....  Ikke så lett å fange snufnugg med mobilkamera, men jeg gjorde da et tappert forsøk :o))  Vinja fikk øye på en stor måke som flakset borte ved naboens balkong, og den var veldig interressant... Her gjorde frøknen seg klar til å hoppe til neste stativ å bort til vinduet på andfre siden for å forsøke å fange den. Måka satt bare å glante dumt på henne en stund og så flakset den videre, og da så Vinja nesten litt betutta ut, hehehe!!  Ronja brøy seg ikke om måka i det hele tatt, nei hun bare satt å så på snøen... Jeg tenkte et lite øyeblikk på at jeg skulle finne frem båndet hennes å ta på det, og skulle vi gå ut en tur. Hun er har vært ute i snøen før, og det syntes hun var veldig spennende. Da var snøen hard og ikke så fluffy som den er nå. Kan nok tenkes at vi tar en tur ut, men ikke i dag.

  Nå går Harry Potter og De vises sten på Dansk TV 2, og selv om jeg har sett den massevis av ganger før må jeg se den igjen :o))
  En avslappende bursdag er over....

  • 26.12.2012, 01:15

  Jeg somla fælt på formiddagen i dag først med PC'n og så en stund foran tv'n... Hadde all verdens tid til å rydde og støvsuge her før Anne og Kine skulle komme, men fikk jeg satt kroppen i gir? Nei da, jeg gjorde jo ikke det vettu... For i det jeg skred ut av dusjen var det bare 15 minutter til de skulle komme, men det var ryddig og jeg var påkledd å da var det ikke så farlig om ikke helt var dekket og lysene tent. Mine to gjester kjenner meg så godt at de vet at det noen ganger blir sånn :o))

  Anne gav meg min bursdagspresang sammen med julegaven min så den hadde jeg allerede åpnet. Kine hadde vært på Black Design og kjøpt en flott glassfat til å sette lys på, og jeg ble så glad for det :o)) Jeg kan sette et kubbe/kulelys, som jeg oxo fikk eller strø knust farget glass å sette te lys i... Mange muligheter her, og jeg tenker at når julen er over skal fatet få pryde stuebordet mitt :o))  Vi hadde en rolig og avslappende bursdagsfeiring, hvor vi satt å skravla om alt og ingenting. Når damer samles pleier det definitivt ikke å være mangel på samtaleemner, og det var ikke det i dag heller. Helt ærlig så foretrekker jeg stille og roling feiring uten noe oppstuss. Jeg hadde ikke bakt noen bursdagskake i år, men jeg laget en delfiakake som ble akkurat så god som jeg håpet og kransekake. I tillegg hadde jeg en boks med diverse julekaker fra Åmli + at Anne hadde med en boks med deilig riflekjeks til meg. I tillegg kom det litt godis på bordet etterhvert oxo. Magen sprenger ikke akkurat, men jeg kjenner at det har blitt litt vel mye i dag.....  Nå sitter jeg her godt tilbakelent å tenker at det skal bli deilig med en dag helt for megselv foran tv'n eller med en bok i morgen... Ikke gjøre noe annet enn å nye juledagen helt og holdent. Jeg har ikke klart å lese en linje på flere måneder, og det er på tide at jeg kommer i gang med det. For inne i bokhylla ligger det stabla haugevis som jeg har kjøpt siden i sommer og som jeg ikke har fått begynt på enda. Jeg er en sånn periodeleser, som til tider pløyer igjennom stabler av bøker på kort tid å så er det bråstopp i flere måneder.

  I dag har Vinja vært helt avslappet og kozt seg med at det har vært folk her, noe som ikke har hørt med til vanlighetene. Omtrent fra jeg fikk henne inntil bare for noen mnd siden har hun gjemt seg i skapet når folk har kommet på besøk, og hun har ikke villet komme ut før folk var i ferd med å gå igjen. I dag gikk hun bare inn på soverommet mitt å satt der å kikket ut, og når vi kom inn i stua kom hun ut og hilste nesten med en gang. Det har vært så stressende når hun har vært så redd folk, og jeg har jo sett på henne at hun ikke har hatt det noe godt. Nå hopper hun opp i sofaen og kommer til gjestene for å få koz og bli strøket og rufset i pelsen :o)) Ronja er en rabagast som er ordentlig selskapssjuk, og hun kommer løpende omtrent med en gang for å møte folk å stryker seg oppetter bena på dem :o))

  Nei, nå er jeg sliten og trøtt, på tide å komme seg under dyna å få seg noen timers søvn, God Natt :o))
 • Jul
 • 1. juledag og min bursdag....

  • 25.12.2012, 11:29

  Det er jo litt typisk, i dag som jeg kunne sove så lenge ville våknet jeg selvfølgelig grytidlig.... Siden jeg fortsatt var litt trøtt så snudde jeg meg bare rundt, og sovnet igjen med en gang. Kattene kom settende med en gang de hørte meg, men da de forsto at jeg ikke hadde noen formening om å stå opp enda hoppet de ned fra senga å forsvant igjen!!  Når jeg våknet neste gang var jeg inne i skapet å hentet flagget for å henge det ut... Det er jo min bursdag i dag, og det må jeg selvsagt flagge for :o)) Da jeg skulle ta flagget ut så jeg ikke så nøye hvilket flagg jeg tok, og endte opp med Klanen flagget mitt å det var ikke før jeg var ute på balkongen før jeg oppdaget det, hehehehe. Pent det oxo, men passer ikke akkurat helt i dag :o)) Ute er det en fantastisk flott vinterdag, og det snør lett. Inne virker det litt kjølig, men det er for at det faktisk har blitt mildere ute.. Det er så vidt - 4 C!!  Ronja skvatt ut på balkongen sammen med meg, og var veldig nysgjerrig på flagget... Hun satt lenge på klatrestativet å så på det, før Vinja begynte å erte henne å da sprang de rundt bena mine en stund. Jeg måtte skifte batteri i julekransene mine, siden lysene nesten ikke lyste lenger. Nå lyser de fint igjen, og holder noen dager før jeg igjen måskifte!

  På tide å sette i gang tenker jeg... Jeg får gjester ved 15 tiden, og innen da må jeg vaske kattedoen, støvsuge og rydde litt. Blogges senere :o))
 • Jul
 • Det var farlig godt....

  • 24.12.2012, 23:57

  Middagen skulle spises kl 17 hadde jeg bestemt meg for, men så feilberegnet jeg litt når det gjaldt hvor lenge ribba mi skulle være i ovnen... Hadde kjøpt midtribbe m/kotelettkam, og den trengte lenger tid, men det gjorde egentlig ingenting. Den som venter på noe godt kan aldri vente for lenge :o))

  Glemte å ta bilde av ribba, noe jeg definitivt burde ha gjort for den ble den beste jeg noen gang har fått til. Jeg er egentlig en elendig kokk, men jammen overgikk jeg meg helt i dag. Ribba ble saftig, god og med en overside full av sprø svor. Klarte jo ikke å la være å knaske i meg endel, og jisses så godt det var å jeg måtte legge bånd på megselv så jeg ikke spiste for mye. Vanligvis pleier jeg å spise mer medisterpølse enn ribbe, men i dag ble det omvendt gitt, nam nam... 

  Det har vært en helt perfekt juleaften, stille og rolig akkurat sånn som jeg vil ha det... Spise god mat, åpne julegaver og se masse repriser på tv som man definitivt har satt så mange ganger at man kunne ha vært stand in, hvis det hadde vært teater, knis. Tror ikke noen av de filmene jeg har vært innom i dag, har vært noen jeg IKKE har sett fra før. Jeg klager ikke, for egentlig så skal man se repriser i julen... Det har blitt en tradisjon det :o))

  Pusene fikk sine julegaver tidlig på dagen, hver sin strikket mus med kattemynte i... De små musene har fått kjørt seg i dag, så det var da en vellykket presang til pelsdottene. Alikevel så er den grå store rotta favoritten til Ronja, hun bærer den med seg over hele heimen. Den lå på kjøkkenet i sta, men så hørte jeg henne komme gnurkene inn i stua med rotta i munnen. Til morran i dag hadde hun tatt den med seg opp i senga mi, og den lå oppå hodeputa mi å kikket på meg når jeg våknet!!

  Jeg husker når jeg var liten var forventningene om juleaften og 1. juledag (min bursdag) så høye, og de ble stort sett innfridd, men jeg husker oxo at jeg ble litt trist på de to dagene var over.... Da var liksom jula over oxo, og så måtte jeg vente et helt år til neste gang de tor årene kom igjen. Jeg må nesten dra litt på smilebåndet av det, hehehe!!

  Nå skal jeg slæppe av til Chat Noirs Jubileumsforestilling, og så får vi se hva som skjer etterpå, blogges :o)) 
 • Jul
 • Julaften er her...

  • 24.12.2012, 13:45

  Var tidlig oppe i dag og sprang inn i dusjen og fikk stelt meg i en fei... Var nødt til å vaske og føne håret mitt, og det tar sin tid selv om det er kort, og skulle jeg rekke å komme meg i butikken og på gravlund før det ble altfor langt på dag kunne jeg ikke somle. Alt er stort sett ferdig i heimen, så jeg kan bare koze meg igjennom hele dagen :o))

  Jeg var litt bekymret da jeg våknet i dag for at det ikke skulle være måket, men det var tydelig at noen hadde vært ute i natt. Da jeg kom ut i gården traff jeg blokktillitsmannen våres, og han fortalte at vaktmesteren hadde vært ute å gjort det. Problemet var at han hadde skadet hånden sin oxo, så kunne han ikke måke noe mere. Da blir det blokktillitsmannen som må trå til, og det må han nok oxo for det har begynt å snø lett igjen. Borettslaget har lempet på parkeringsreglene i jule- og nyttårshelgen, slik at folk kan stå andre steder enn på de oppmerkede plassene. De har dog ikke lov til å stå sånn til at de er i veien for utrykkningskjøretøy eller sperre for innganger o.l. Når vi kom ut i dag hadde en idiot parkert rett utenfor oppgangen ved siden av, og så nære at man nesten ikke kom ut. Ikke hadde bilen noen parkeringslapp heller så man kunne ikke se hvem de var hos. Det var ikke populært!!!  (arkivbilde) Dro først bort på Oppsal senter for å ta meg en tur i minibanken og så skulle jeg kjøpe blomster, som jeg skal gi bort.  Trodde nesten at det skulle være masse folk og kaos der, men det var nesten ikke biler på parkeringsplassen. Enten var jeg for tidlig ute eller så er folk blitt ferdig med handelen allerede. Hos blomsterbutikken derimot var det endel folk, og folk begynte å småkrangle om hvordan køen skulle være. Noen mente at det var greit at det var en kø inn i butikken, som delte seg ved kassen, mens andre mente at det skulle være to køer... BASTA!! Jeg sto allerede ved kassen da denne diskusjonen oppsto, så jeg slapp å blande meg inn i den.  (bilde hentet fra google.no) Nede på Alfaset Gravlund var det heller ikke så mye folk, så der var jeg definitivt før horden med folk som skulle tenne lys for sine kjære. Klok av skade tok jeg med meg spaden min ned til graven og jeg hadde tatt godt fottøy på som egnet seg for å stampe i snøen. Jeg måtte spa fram graven og lyktene mine sånn at jeg fikk tent lyset. Kjøpte et megastort gravlys på Nille om fredagen som jeg oxo tente. Mange kom omtrent i pensko og skulle langt vekk fra stiene for å tenne sine lys, og de ble våte på bena... Den dumheten har jeg oxo gjort, og jeg gjør det ikke igjen. På veg ut igjen begynte det å strømme på av biler, og det var kø for å komme både ut og inn... Var glad jeg hadde dratt så tidlig som jeg gjorde.

  Nå sitter jeg å slapper av foran tv'n og venter på Kalle Anka som skal starte julen for alvor :o)) Blogges!! • Jul
 • Det ble hvit jul :o))

  • 23.12.2012, 23:35

  Tidligere i dag sa jeg vist  noe om det forventede snøværet ikke helt kom, vel.. Jeg tok nok litt feil for nå snør det som bare den, og det har jammen kommet en god del ute.  Det begynte for alvor på ettermiddagen mens Anne var her. Da hun kom snødde det lett, mens vi satt i stua og prata begynte det å snø mere og vinden tok seg opp ganske kraftig. Jeg sto litt i vinduet å så ut i sta, og kjente at jeg hadde ro i kroppen å det var bare toppen at snøen lavet ned i store mengder :o)) Jeg er jo ikke så veldig glad i snøen, men det er rart med det at på julaften og i julen vil man gjerne ha en hvil jul. Det må gjerne snø på julaften oxo, det er ekstra kozelig :o))

  Etter at Anne hadde dratt dro jeg fram strykebrettet og skurebøtta å satte i gang. Det er merkelig hvor mye mer jul det blir da juledukene med mange minner kommer på plass under nisser og annen julepynt. Her er det en salig blanding av litt nytt, litt gammelt og noe veldig gammelt å det er jeg liker. Julen er jo den tiden man ikke bare kozer seg, men oxo minnes de som ikke er her lenger. Mange av de tingene jeg har satt fram er ting som var her når mine foreldre levde, og ha de rundt meg vekker gode minner som er fine å ha i juletiden :o))  Etter at jeg var ferdig og skulle til sette meg til for kvelden, kom jeg på at jeg helt hadde glemt å henge opp julekransen min på døra ute. Den jeg har nå kjøpte jeg på Julemarkedet i Spikersuppa i 2011, og er veldig fornøyd med. Før den hadde jeg en som var nesten helt rød med masse glitter på, som jeg likte veldig godt...... Den datt i gulvet med et brak da jeg tok den ned et år, og det ble ikke mye igjen av den gitt, synd men ikke noe å gjøre med.

  Jeg husker når jeg var barn så hang alle naboene opp kranser på døra om kvelden lille julaften, og det var nesten litt høytidelig over det. Vi sto der å så på at kransen ble hengt opp, og beundret den og naboens. Så ble det vekslet noen ord før man hastet inn for å gjøre ferdig de siste juleforberedelsene :o))

  Tingen i kveld er å ikke glemme seg bort å se på den ene filmen etter den andre sånn at jeg ikke kommer meg i seng før langt på natt... Jeg må opp grytidlig i morgen for å dra bl.a. i blomsterbutikken og på gravlund for å tenne lys. Jeg må komme meg dit ned innen de store hordene med folk drar før og etter de skal i kirken. Da blir det altså så kaotisk med å få parkert bilen at det er nesten så man mister motet. Dessuten er jeg så barnslig at jeg bare må ha med meg "Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul", for det er da jula virkelig begynner for meg, hihihii.

  Ha en fin julenatt, blogges :o))
  Nå er julen snart her....

  • 23.12.2012, 14:12

  Det at jeg sa at jeg skulle stå opp tidlig i dag, ble det ikke noe av... Våknet med dundrende hodepine så jeg tok en Ibux og la meg til å sove litt igjen, og da jeg våknet en time senere var hodepinen borte. Jeg rusla ut på kjøkkenet å ordna med litt mat og vann til pusene, men glemte megselv som vanlig.  Ribba skulle ha vært tatt ut fra kjøleskapet i går kveld for salting og peppring, men det glemte jeg selvsagt. Det er ikke så veldig farlig, for det holder med at den ligger kun et døgn. Har gjort det før, og smaken har blitt helt perfekt alikevel den. Det er en fin ribbe med passelig med fett og fin kotelettkam på... Kjenner at jeg får litt vann i munnen bare av å se på den. Vinja var veldig nysgjerrig på ribba, men hun fikk ikke lov å undersøke den å måtte holde seg på gulvet mens jeg kryddret den. Noe hun syntes var veldig dumt, hehehe!!  Plantene mine hang veldig med hodet, og hadde de hatt munn ville de definitivt ha kjeftet på meg for at jeg ikke hadde vannet dem på en stund... Derfor tok jeg meg selv sammen og fløy rundt å klippet av visne blader før jeg vannet dem. Dendrobium orkideen min hadde takket for seg så det ut til, og alle stenglene hadde visnet helt bort. Jeg klippet den helt ned og vannet røttene godt å lot det renne av. Så satte jeg den på benken hvor det er litt lunt og mye lys. Kanskje den klarer seg, for det var antydning til liv i noen av stenglene så jeg. Jeg har et par andre orkideer som hadde kommet med blomsterstengler, og de måtte støttes opp å gjøres klare til blomstene springer ut....

  Gavene til Anne ble oxo pakket inn på formiddagen i dag, så de er klare for overlevering... Hun skulle på gravlund for å tenne lys i dag, så jeg håper at hun tar seg en tur innom meg på veg hjem.. Jeg har nemlig ikke kommet så langt at jeg er klar til å gå ut noe sted. Det blir nok joggings det meste av denne dagen for denne dama gitt, deilig med sånne dager egentlig :o))

  Jeg hadde nesten trodd at det skulle være rene snøstormen ute i dag etter hva som sto i avisene i går, men det er bare lett snø som daler ned... Håper det fortsetter sånn, for det blir kaos på gravlund i morgen hvis det er for mye snø. Jeg har en spade i bagesjerommet på bilen, og den kommer nok uansett til å være god å ha i morgen.

  Sitter å ser på en Nancy Drew film på FEM, og nå må jeg jo nesten se den ferdig innen jeg begynner på noe mere... Dumt egentlig å sette seg til å glane på film når man har andre ting å gjøre, men jeg er jo så makelig anlagt at det er typisk meg!! Blogges :o))
  Delfiakaka er ferdig....

  • 22.12.2012, 21:15

  Jeg var kanskje litt raus med strøslet på kaka, men helt ærlig så ser den faktisk litt mer ryddig ut i virkeligheten enn på bildet, hihihi!! Jeg måtte jo smake på røren for å være sikker på at den ble god..., å det ble den. Så god at jeg måtte forte meg å legge sleiver i vann og fylle opp bollen sånn at jeg ikke skulle sleike i meg alle restene. Sist gang jeg laget delfiakake var i 2010 da jeg bikket rundt tall, men den ble jeg ikke helt fornøyd med. Den smakte for mye kaffe gitt

  Nå står lekkerbisken godt forvart inne i kjøleskapet for å stivne, og der skal den bli stående til 1. juledag, min bursdag :o))  Meningen var at jeg skulle lage kokosbandy i kveld oxo, men jeg hadde en del andre ting å gjøre så det ble det ikke tid til... Jeg skal opp litt tidlig i morgen for å ordne det jeg ikke rakk i dag, og da tenker jeg at det blir tid til overs til bandyen oxo. Det blir skikkelig spennende, for jeg har aldri laget den selv... Mamma var en fremragende kokk og det var ikke den ting hun ikke trylle frem på bordet, og kokosbandyen var noe hun alltid laget til jul da jeg var barn/ungdom. Jeg husker ikke akkurat hvordan den smakte lenger, bare at jeg syntes at den var så vanvittig god :o))  Litt vanskelig å komme i gang....

  • 22.12.2012, 13:02

  Ute er himmelen lys og klar å det ser ut til at sola faktisk skal titte fram hvert minutt, samtidig som det snør lett. Før jeg gikk å la meg i går/natt skrudde jeg ned varmen for det var så varmt inne, men da jeg slang dyna tilside på morran var det litt kjølig. Ikke så merkelig for det var oppmot - 8C grader ute. Var ikke sen om å skru opp varmen igjen, for å få en deilig varm temperatur i hele heimen.

  Vi er vist litt sløve både kattene og jeg i dag merker jeg... De pleier vanligvis å komme sprettende opp i senga mi med en gang jeg våkner, men ikke i dag. Akkurat nå ligger Vinja på fleezepleddet nederst på senga mi å kozer seg mens Ronja ligger på teppet ved siden av godstolen min, hennes faste plass. Hun ligger på siden med de søte små potene sine lett krøllet innover å sover så søtt, aaaa så skjønn hun er :o)) Selv er jeg så slapp og giddasløs at jeg har mest lyst til å krabbe under dyna igjen... Det gjør jeg jo ikke vettu :o))  Tok meg en runde i den gamle kokeboka til mamma for å se om jeg hadde alt jeg trengte til å lage Kokosbandyen, men jeg manglet vaniljesukker og kokosmasse så jeg må en tur ut i butikken. Det var noen andre ting jeg oxo hadde glemt i går, som dopapir... Var så sikker på at jeg hadde mer hjemme, men nei da!!

  Oi, er klokka så mye...., da er det på tide å få satt kroppen i bevegelse sånn at jeg kommer meg i butikken før det blir alt for sent, blogges :o))
  De siste julegavene er nå innkjøpt...

  • 21.12.2012, 23:29

  Det har blitt en lang dag for meg, siden jeg først var i vaskekjelleren fra tidlig på morningen og ved 11 tiden kom Anne mens jeg holdt på å brette tøyet sammen. Jeg hadde trodd at jeg skulle være ferdig mye tidligere, men maskinene brukte lengre tid enn forventet.. Sånn er det bare inni mellom :o))

  Anne sin dag var ikke så god på formiddagen i dag, og det kunne jeg se med en gang hun kom. Sånn kommer det nok til å være en stund framover, noen dager er gode og andre vil være tunge og vanskelig. Man vet jo det fra en selv mistet noen som sto seg nær, at det kunne gå veldig bra lenge å så kom det dager hvor alt bare var trist og leit. Etterhvert blir det lettere, men hvor lang tid det tar varierer helt fra person til person. Hun vet at hun bare kan ringe til meg eller kommer når hun måtte ønske det!!

  Før vi dro ut spiste vi litt formiddagsmat, for det nytter ikke å shoppe på tom mage... Anne hadde lyst til å dra en tur på Lambertseter senter å kikke litt, og der er det masse butikker som man kan forsvinne inn i å komme ut med fulle handleposer. Først måtte vi en tur på Oppsal for å hente pakken jeg hadde fått fra faren min, men det var litt vanskelig å parkere der så jeg hoppet ut å strena bort på posten mens Anne forsøkte å parkere. Det var ikke så mange der, men herregud så god tid de hadde når de først kom fram til luka!!

  Det var ikke noe enklere å finne en plass på Lambertseter men det gikk til slutt da vi kom litt opp i høyden :o)) Første stopp ble Åhléns hvor jeg kjøpte en rød stor pute til den hvite flettekisten min og to nye røde stolputer til kjøkkenstolene mine. På bilde ser de faktisk litt rosa ut, men de er egentlig julerøde bare for å ha sagt det :o)) Anne fant en fin mellomstor kjele/gryte som kan settes i ovnen som hun kunne tenke seg som julegave fra meg, og det fikk hun. Den er alt pakket inn, så det blir ikke noe bilde av den.

  Vi var en kjapp tur innom Dyrego oxo for at Anne hadde lyst til å se om de hadde gulv til tak klatrestativ med en stang og flere plater oppover... Det hadde de, og det er samme sorten som det jeg har med dobble stenger. Det skulle de ha rundt 1.900,- for hvis jeg ikke tar helt feil. Stativet hadde passet perfekt bak sofaen, og jeg er sikker på at Felix kommer til å bli så fornøyd med det. Hun skulle ikke handle i dag, bare sjekke ut hva de hadde og hva det kostet. Etterpå var vi inne hos Claes Ohlsson hvor både Anne og jeg plukket ut julegaver, nemlig eggekokere... Jeg har ønsket meg en sånn en stund, så det var midt i blinken at de hadde det. Det var merket OBH Nordica.  Når vi skulle dra videre va dette det som møtte oss... En bil hadde parkert så tett inntil bilen at det var helt umulig å komme inn i den fra sjåførsiden, og Anne hadde ingen annen mulighet enn å gå inn fra pasasjersiden. At folk ikke kan bruke hode å se hvordan de parkerer bilen... Hva hvis dette hadde vært et eldre menneske, som ikke hadde klart å slenge beina over giret osv. Jeg har opplevd det et par ganger, og ved begge anledningene var jeg nødt til å åpne bagasjedøren å krabbe igjennom der for å komme inn i bilen. Da kan det være godt at folk med sarte ører ikke var i nærheten, for den tiraden med ord jeg tømte meg for da var ikke pen. 

  Anne trengte kattemat til Felix så vi dro videre til Alnasenteret hvor det er det eneste stedet de har den typen han vil ha. Det var like fult med glade og frustrerte juleshoppere der, men litt lettere å parkere var det i allefall. Det ble en tur innom Lefdal hvor vi kikket på det meste av det som var å se på, men det var mest kjøkkenavdelingen vi var interressert i. Jeg ønsket meg en iskremmaskin fra OBH Nordica, en sånn med to boller som kommer i rosa og lyseblå. Det fant vi der, og jeg fikk min andre julegave å vi var da ferdig med den delen av shoppingen. Gleder meg virkelig til å prøve den ut i romjula, for is er jo så vanvittig godt :o))  Når vi likevel var i nærheten så dro vi en kjapp tur innom Smart Club for å kikke litt der... Det blir ikke den aller største shoppingen der, Anne kjøpte en sort litt tykk strømepukse og jeg en rosa Ukulele som egentlig er til barn. Jeg kunne jo spille gitar en gang i tiden, og har så lyst til å prøve Ukulele... I stedet for å kjøpe en dyr en som blir liggende hvis jeg ikke får dreisen på det, kjøpte jeg den billige varianten som jeg kan øve meg litt på først :o)) På det tidspunktet begynte jeg å bli sulten så vi snudde nesen mot Brynsenteret....  Før vi gikk inn på Ultra for å handle inn julemat, drikkevarer og snoop stakk vi inn på Opus for å spise middag.. Julenissen dukket opp nesten med en gang vi hadde satt oss, og han gikk å delte ut gaver til barna... Syntes han kunne gitt en småpakke til oss litt store barna og jeg da :o))  Middagen ble Ostegratinerte Nachos med kjøttsaus og rømme... Det sto på menyen som smårett, men den var da endelig stor nok. Smaken var helt himmelsk og vi kozte oss storveis med middagen. Jeg begynte å bli sliten så det var deilig å kunne sitte litt ned å slappe av litt før vi løp videre.

  Anne hjalp meg inn med alle mine pakkenellikker, og da så naboen oss å kom ut for å slå av en liten prat. Jeg viste jo at hun hadde kjøpt en blomsterbukett til Anne å nå ville hun høre med henne om det var greit om hun fikk levere den, og det var det jo. 

  Nå har jeg satt meg godt ned i godstolen for å slappe av mens jeg ser på Die Hard no 1 på Dansk TV2... Filmen har jeg sett ørten ganger, men det gjør ingenting. Kjenner at jeg er ganske siiiigen i kroppen etter all denne løpingen i butikker, men jeg har alikevel hatt en veldig hyggelig dag sammen med Anne :o))  Oppe og veldig trøtt....

  • 21.12.2012, 09:29

  Den store planen om å komme meg tidlig i seng i går falt i fisk, og det er vel ikke så overraskende når det gjelder meg.... Det fikk jeg selvfølgelig igjen for til morran i dag da alarmen uuuuulte kl 07:45. Akkurat da hadde jeg helt glemt at jeg skulle i vaskekjelleren å holdt på å slå av alarmen å legge meg til å sove igjen. Det hadde jo tatt seg nydelig ut, jesp!!!

  To maskiner er allerede ferdig og tøyet er i tørketrommelen og tredje maskinen i full gang å ferdig om ca 10 minutter. Jeg kjenner at øynene helst vil gli igjen her jeg sitter å ser på God Morgen sendingen på TV2, men det kommer seg nok når jeg kommer meg i dusjen om litt.

  Ute er det tåke og så snør det lett, gradestokken har landet på - 7C så det er fin temperatur egentlig.... Ronja er ekstremt selskapssjuk i dag og virrer rundt meg og smågnurker å dytter til meg med de små potene sine. Så kaster hun seg ned på gulvet og vil at jeg skal stryke henne over pelsen. Vinja ligger å dormer seg på klatrestativet å ser på søsteren sin, men gidder ikke å komme ned fra den gode plassen sin.

  På tide å komme seg ned i vaskekjelleren og få resten av tøyet inn i tørketrommelen, blogges :o))
  Makan til frekkhet....

  • 21.12.2012, 01:17  På mandag var det begravelse i Oppsal kirke, og da gikk tyver inn i kirkens garderobe og stjal mobiltelefoner, penger, nøkler til en Volvo og bilen... Ikke en gang under en begravelse skal man få ha sine eindeler i fred. Les artikkelen her på NRK

  Det er jo litt av en risk å ta å gå inn i kirken og ned i garderoben under begravelsen, for det er alltid noen som må på toalettet eller som av en eller annen grunn er der nede. Jeg kjenner godt til kirken siden det er den som ligger rett her ovenfor, og jeg er jo konfirmert der å begge foreldrenes begravelse har vært holdt der. Jeg blir så opprørt over at noen kan være så frekke at de gjør noe sånt under en seremoni som allerede er vond og vanskelig.

  Når det er sagt så ville aldri jeg ha lagt igjen verdisaker i noen garderobe.. Ikke hadde jeg hengt fra meg yttertøyet mitt der heller, for det er ikke så varmt i kirken. Håper virkelig at de blir tatt sånn at det kan blir en stopper for dette. De hadde jo vært i en annen kirke og gjort det samme der.....
   

  Julegave i boks...

  • 21.12.2012, 00:04

  Nestenblondina har sovet helt himmelsk i natt, til tross for vondt i siden og skulderen... Jeg var borte før hodet traff puten, og var vel våken bare en gang i løpet av natten :o))  På formiddagen fikk jeg ordnet med julegave til faren min.... Jeg sier ikke hva det er, men jeg ringte til en butikk på stedet han bor å ordnet det mer eller mindre over telefon. Fikk oppgitt et fakturanummer og bankkonto nr. å betalte det gaven kostet, og vips så kunne han reise opp i byen å hente gaven sin i forkant. Sjekket med han i sta om det hadde gått greit, og gaven var allerede i bruk... Så greit alt er når ting kan fixes på telefon og på nett, spesielt når man ikke har anledning til å kjøre ca 3 timer for å dra på familiebesøk nå før jul...

  Jeg ville så gjerne gi han en ordentlig presang i år, og da helst i tide til jul... I disse triste tider, som jeg føler at det er nå, var det hyggelig å gjøre noen andre glad :o))  I dag var oxo dagen hvor jeg var invitert til fetter Ivar og kona Marit på Fetsund... Det er alltid like kozelig å komme til dem, eller være sammen med dem. Det finnes ikke mangel på samtaleemner, så det at jeg i forveien hadde bestemt meg for at jeg ikke skulle bli lenger enn til kl 17 var fort glemt. Vi satt en stund å kozte oss med kaffe og skravlet før Marit serverte en nydelig middag :o)) Det var kaldt på Fetsund i dag og mye tåke, noe som gjordet stedet til et vakkert julekort, som jeg selvfølgelig glemte å ta bilde av. Når jeg endelig klarte å prate meg fra sofaen og ut i gangen hadde klokka nermet seg 20, og det var ikke så mye trafikk på veien så det gikk radig å komme seg hjem igjen.  I morgen må jeg grytidlig opp, for jeg har hengt meg på i vaskekjelleren sånn at jeg får unna litt vask før jul... Har en haug med sengetøy oxo, men det får vente til neste gang for jeg skal ut å handle sammen med Anne i morgen. Da er det ganske greit å komme seg avgårde føre horden av folk inntar shoppingsentrene og butikkene. Jeg syntes ikke det er så veldig festlig å stå, gå og handle i kø... Blir litt amper og oppgitt jeg da, hihiihi!!  Vi pleier å dra ut før jul for å kjøpe gaver til hverandre, noe som er en veldig grei ting... Da plukker vi ut det vi ønsker oss, så betaler den andre :o)) Vi tenkte begge på å avslutte shoppingturen i matbutikken sånn at de siste varene til julehelgen er i boks.... På den måten kan jeg koze meg og småpusle her hjemme frem til julaften..., perfekt :o))

  De siste dagen har Ronja fått noen digre klumper i pelsen, og har forsøkt å børste og gre de ut men det har tydeligvis vært så vondt at hun ble veldig sint på den dumme børsten. Jeg prøvde å være så forsiktig jeg kunne med det satt for hardt, og da var det ikke noe annet å gjøre enn å ta fram saksa og klippe dem bort. Hun la seg pent ned på siden å lot meg forsiktig klippe og så børste pelsen glatt og fin. Hun er jo så glad i å bli børstet at jeg ville i mase så mye med børstingen av klumpene, for da er det lett for at hun ikke vil la meg stelle pelsen hennes uten den store dramatikken. Etterpå var hun så fornøyd å sprang rundt å mjauet og stanget til meg å ville virkelig vise at hun var glad :o))

  Nå er det litt sløvetid foran tv'n, bare litt, før jeg legger kroppen i vater noen timer for å få meg litt søvn
  Forstrekning, forvridning eller en annen elendighet...

  • 19.12.2012, 22:54

  Når jeg var ferdig med å plassere ut all julepynten min tidligere i dag, bar jeg juletreesken og de to plasdunkene pynten er i ned i kjelleren. De var ikke tunge i det hele tatt, men alikevel klarte jeg å forstrekke eller vri en eller flere muskler i høyre side. Jeg merket det ikke med en gang, men nå er det skitvondt hver gang jeg prøver å røre på meg eller når jeg trekker pusten dypt.

  Jeg får prøve å strekke litt ut så kanskje det retter seg før jeg skal legge meg om en time, to timer eller kanskje rent av tre timer... Vi får se hvor trøtt jeg er når Castle er slutt rundt ved midnatt.


  Det har vært en rar dag....

  • 19.12.2012, 19:24

  Det var veldig vanskelig å få sove i natt, og jeg endte opp med å ligge våken i flere timer å vri og vrenge meg innen jeg sovnet... Tankene kvernet rundt i hode mitt, og stresset meg opp sånn at jeg ikke klarte å roe meg ned nok til at søvnen tok overhånd. Når jeg faktisk sovnet vet jeg ikke, men det ble noen få timer søvn med noen våkne minutter innimellom.  Jeg våknet litt over 9 og følte meg ikke så utvilt så jeg ble liggende å strekke litt på meg... Noen minutter etter ringte telefonen til venninnen i stua, og jeg skjønte av samtalen at det var begravelsesbyrået.

  Vi satt en stund å snakket i stua mens jeg tok meg en kopp kaffe, men jeg kjente egentlig at hele mitt indre var i opprør og at jeg var rastløs og stresset. Før frokost tok jeg å ryddet bort alt sengetøyet og ordnet litt i stua. Klokka gikk fort så vi kunne ikke sitte så altfor lenge ved frokostbordet før vi var nødt til å stupe inn på badet for et kjapt morgenstell. Hun måtte være hjemme til ca kl 12, men vi klarte ikke helt det, men det var vel ikke så lenge etter. Før vi sa ha det ga jeg beskjed om at hvis hun trengte noen å prate med eller trengte å komme bort hjemmefra var alltid min dør åpen...

  På veg hjemover dro jeg innom El-kjøp hvor jeg hadde noen spørsmå i forbindelse med et kjøp, og jeg fikk akkurat det svaret jeg ville ha.... Dagens første gledesglimt egentlig!!

  Stakk innom Jysk nedenfor Trosterud for å se etter rødt laken til julesengesettet mitt, og det fikk jeg tak i oxo. De hadde tilbud på ta to for prisen av en, så da tok jeg selvsagt to stk. Jeg har et annet sengesett som det passer godt med rødt laken til, så det passet jo bra :o)) Mens jeg var der hadde T lagt igjen en kommentar på blogginnlegget fra i går, og siden jeg følte meg litt deppa ringte jeg ham å skravlet litt av meg, noe som gjorde veldig godt :o))

  Før jeg dro hjem til heimens lune ro var jeg innom Tveita hvor jeg fikk tak i julegavene til fetteren min og kona... Vi pleier å møtes før jul for å "juge" litt og utveksle julegaver, og det nermer seg for den årlige tradisjonen nå, og da må gavene være på plass :o))

  Vel hjemme igjen begynte jeg så smått å sette ut all julepynten der den skulle stå... Jeg skulle egentlig ha tørket støv og strøket juledukene min, men det var ikke mer energi igjen til å sette i gang med det. Nå som alt står der det skal, er det enkelt en annen dag å bare ta fram strykebrettet og skurebøtte å få orden på det mens man ser på noe på tv eller hører på litt fin julemusikk på radion.

  I hele dag har jeg følt det som om en stor svart sky har hengt over hodet mitt, noe som har gjort meg veldig trist og stresset... Skyen er nå i ferd med å sveve bort, og sinnet virker ikke så trykkende lenger.

   Nå er jeg SINT på blogg.no for det er ikke mulig å laste opp bilder for tiden... Står bare å jobber og kommer med feilmelding og annet skit :o(( 

  Denne dagen skulle jeg gjerne ha visket bort...

  • 19.12.2012, 01:14  Vi skulle bare ut og handle julegaver, en venninne og jeg, men vi kom ikke så langt... Jeg hadde hentet henne på jobben litt etter kl 14, og vi bestemte at vi skulle begynne på Metrosenteret. I det vi kjører ned i parkeringshuset ringer telefonen hennes, og det er niesen hennes som ringte helt fortvilet i leiligheten. Hun var kommet til dem for å vaske litt tøy, og der finner hun faren sin, min venninnes bror, i senga å får ikke liv i han. Vi ber henne ringe 113 og snur å kjører til leieligheten å er der på noen få minutter.

  Når vi kommer inn å får se han skjønner vi jo med en gang at han allerede er død, og det ikke er noe å gjøre... Han har vært død i mange timer noe jeg merket da jeg forsøkte å finne en puls. Datteren var selvfølgelig helt fortvilet, og vi trøstet hverandre så godt vi kunne. Det tok ikke så lenge før ambulansepersonellet kom, og de var helt fantastiske å gjorde en ellers å forferdelig situasjon noe enklere å takle. De tilkaldte lege som kom og bekreftet dødsfallet... De var der hele tiden og trøstet og støttet... Det skjedde en del, som jeg ikke kan gå inn på her siden det er for personlig...

  Jeg hadde trodd at ambulansen skulle ta han med seg, men det viste seg at det skulle begravelsesbyrået gjøre. Siden venninnen min har brukt Jacobsens eftf før ble det til at de ble kontaktet, og de holder til på Grønland inne i Oslo så det tok jo litt tid innen de kom fram pga rushtrafikken på motorveien.

  Jeg foreslo for venninnen min at hun ble med meg hjem og sov her hos meg i natt, og takket hun ja til... Syntes ikke at hun skulle være alene i leiligheten i natt, og at det var bedre at hun kom seg bort derfra første natten. Ingen av oss hadde spist noe siden tidlig på formiddagen, så jeg laget en lettvinn lappskaus til oss som smakte godt. Etterpå satt vi å småpratet og så på tv noen timer. Nå har hun lagt seg, og jeg håper virkelig at hun får sove å ikke ligger å tenker for mye... Både kropp og sinn trenger å vile nå, for i morgen blir det en ny runde med begravelsesbyrået for å ordne de praktiske tingene.

  Alt det som har skjedd i dag er så uvirkelig og så ufattelig trist at jeg får helt vondt i magen. Om bare noen dager, 30. desember ville han ha fylt 60 år, og de holdt på å planlegge en fest for ham dagen før. Sånn skulle det altså ikke bli...   Avslappende formiddag....

  • 18.12.2012, 11:25

  Pusene og jeg nyter formiddagen til det fulle.... De har vært ute på balkongen å luftet seg et par ganger allerede, og forsøkt å fange snøfnuggene som danser forbi vinduene. Etter en stund tenkte jeg at de ville inn igjen, men nei da.. de hadde det som plommen i egget der ute å hadde ingen formening om å komme inn i varmen. Til slutt var de fornøyd, og nå ligger de henholdsvis på toppen av klatrestativet og i sofaen å dormer seg som bare katter kan.

  Selv sitter jeg å nyter en kopp formiddagskaffe innen jeg skal inn i dusjen... Jeg har igjen å kjøpe noen julegaver, men har ingen ide om hva jeg skal kjøpe og jeg kjenner at jeg får litt panikk her jeg sitter. Det ordner seg når jeg først kommer ut og inn i butikkene, så det er bare å senke skuldrene egentlig :o))  Trodde at det skulle bli ordentlig blaskevær i dag, men jammen har det ikke krabbet under minus å i stedet for regn kommer det snø. Det er bra at det ble kaldere for da kanskje vi får beholde snøen fram til julaften. Jul blir det jo uansett, men jeg må jo innrømme at det er mer koz når det er hvitt ute og kanskje til og med snør lett på selve julaften. Nok om været, man kan ikke snakke i det uendelige om det heller...

  Kaffen er drukket opp og det er på tide å sette kroppen i bevegelse, blogges :o))  Se hva jeg fikk....

  • 18.12.2012, 10:45

  Når jeg var hos Labben Hund og Katt i går å handlet tørrfór og kattesand + litt annet småtteri fikk jeg en gave, som jeg virkelig ble glad for. Det var en porselens julekule med kattemotiver på :o))  Jeg syntes at den er søt, og den har fått plass høyt i juletreet så den syntes godt. Jeg har ikke kjøpt noen ny julepynt til treet siden jeg nesten gikk bærsærk hos Harrods for noen år siden. Den gangen hadde de så masse gammel tradisjonell julepynt som jeg liker.  Juletreet må oxo ha gammel pynt, og det kan man trygt si at denne engelen er... Den ble gitt til mamma da hun var bare 1 år gammel, og hun ble født 1921 så engelen er 90 år gammel. Den er min favoritt av all julepynt og henger alltid helt under stjernen i toppen. Kun et år hadde den fri, og det var det første året jeg hadde kattene... Da var jeg livredd for at de skulle rive treet over ende så den skulle knuse, men så rampete var de ikke :o))

  Har du noen gammel julepynt som alltid må henge på juletreet eller settes fram?  Juletreet er ferdig pyntet...

  • 17.12.2012, 22:55

  Nå står det der å funkler så flott, og det glitrer så vakkert når lyset faller på pynten som sakte beveger seg når kattene stryker forbi treet.. Var veldig spent på om de skulle hjelpe meg å pynte det, men de satt snille som lam å kikket på meg der jeg gikk å nynnet på julesanger å pyntet treet etter beste evne. Når jeg hang opp glitteret kom de å satte seg under treet å kikket, men de brøy seg ikke om det noe mer enn enn det. 

  Jeg hadde egentlig tenkt til å ta resten av huset oxo, men feberen holdt på å herje litt inni kroppen så jeg var ganske sliten så det får nok heller vente til i morgen i stedet. Jeg har satt all den andre julepynten fram, så det er bare å plassere de ut litt her og der :o))  Hadde slått av det meste av lyset i stua da jeg tok bildet, så resultatet ble ikke av de beste.
  D-menneske meg på postkontoret!!

  • 17.12.2012, 15:50

  Jeg burde jo vite bedre så det er jo ikke synd på meg..... Glad og fornøyd dro jeg bort på Oppsal for å sende pakken min, og enda blidere ble jeg jo da jeg så at det var lite folk inne på senteret. Dette lovet godt tenkte D-menneske meg, da går det fort å sende pakken avgårde. Like blid var jeg jo ikke da jeg rundet hjørnet for å gå inn på postkontoret, for der var alle de menneskene som IKKE var på senteret. Jeg trakk no. 295 og den som ble ekspedert var no 262... Varmt var det der inne oxo så jeg holdt på å renne bort der jeg sto med den tjukke vinterjakka mi...

  Etter å ha stått der å surmulet en stund, gikk det opp et lys for meg, hvorfor sto jeg i kø egentlig?? Pakka var allerede betalt for, og pakkelappen satt forsvarlig på med mitt navn og den som skulle ha den!! Jeg kunne jo bare legge den på båndet, og ta av kvitteringen min å gå min vei. Det var akkurat det jeg gjorde oxo, og en oppgitt dame med nummer et stykke innpå 300 tallet fikk min lapp å ble kjempeglad!!  Utenfor inngangen av senteret sto juletreselgeren å speidet etter potensielle kunder, men jeg så ikke at noen stoppet å så på buskene hans... Det er vel sånt som skjer rundt mørkets frembrudd tenker jeg, hvor man ikke kan se hvordan treet ser ut... Så får man seg en overraskelse når det tas inn en de siste dagene før jul, hehehe!!

  Jeg var innom Labben Hund og Katt og kjøpte med meg tørrfór til pusene og kattesand... Kjøpte samtidig med et par små strikkede mus fylt med kattemynte tror jeg hun sa det var. Dem skal de ikke få enda, men jeg så jo at Vinja var borte på posen å snuste iherdig, og var nok veldig nysgjerrig på hva som var der i :o))  Var veldig glad for at jeg hadde tatt på meg gummistøvler i dag, for inne i parkeringshuset på Bryn senter var det store vanndammer overalt... Enkelte steder var vannet så høyt at det ikke hadde nyttet å gå med sko. Skulle ikke ha så veldig mye på Ultra, bare litt mineralvann og litt ekstra til en Delfiakake og til Kokosbandy konfekten som jeg fant oppskriften på i en av mammas gamle bøker. Skal ikke bake noen kaker tror jeg, men litt godis må jo til :o))  Den fine hvite snøen som lå overalt her hjemme er blitt til is med sørpe på toppen. Vaktmesteren har gjort sitt beste med å strø, men det hjelper ikke lenge når det smelter og forsvinner ned og fryser fast mot kvelden. Det var ikke så altfor ille enda, men i morgentidlig må man nok være litt forsiktig når man skal ut.

  Nå skal jeg ta meg en runde med støvsugeren før jeg spiser middag, og så skal jeg pynte juletreet å sette fram den andre julepynten så er det gjort. Blir godt å få bort alle kasser og esker sånn at man kommer fram igjen. Jeg regner med å få god hjelp til å sette på lys og pynte juletreet av pusene, hehehe, de er veldig hjelpsomme... Syntes de selv i allefall... Blogges!  Så var det gjort....

  • 17.12.2012, 11:48

  I nettbanken hadde det samlet seg en lang liste med regninger som skulle betales før jul, og i dag fikk jeg da endelig satt meg ned for å betale dem.... Måtte se å få de unna, dels for at forfallet var der men oxo for å få en oversikt over mye penger jeg kunne bruke på julegaver o.l.  Det går dårlig ut i januar hvis jeg handler bort alle pengene mine nå istedet for å betale regninger... Tror ganske mange går i den fella nå før jul, at de utsetter å betale regninger, for at de kjøper så mange å dyre julegaver. Man har ikke mer penger i januar, heller mindre, til å betale de regningene man ikke betalte i desember. Da havner man fort i en ond sirkel med å flytte på regningene for å komme unna til neste måned.....

  Skulle egentlig ha vært ute å handlet julegaver med Anne i dag, men feberen og halsen min blusset opp i dag igjen så jeg var nødt til å ringe å melde avbud. Vi pleier hvert år å dra ut å handle julegaver til hverandre, vi plukker ut og den andre betaler. På den måten får vi det vi vil ha, grei løsning det der. Vi skal gjøre et nytt forsøk i morgen hvis feberen har gått ned igjen, for den må da snart bli borte!!!!

  Ute snør det lett, og det er en sånn dag hvor det liksom aldri helt blir lyst ser det ut til.... Det er fortsatt ganske bløtt ute, så gummistøvler er fortsatt tingen hvis man skal ut å gå. Uansett dårlig form, så må jeg en tur bort på postkontoret for å sende julegaven. Kattene har lite tørrfór igjen så jeg må en tur innom Labben Hund og Katt på Oppsal.. Blogges..!!  Stressnivået begynte å stige...

  • 17.12.2012, 00:23

  Hvert eneste år skjer det, jeg blir kjempestresset å får nesten panikk for at jeg ikke skal få gjort alt jeg skal innen julaften. I år har jeg tatt det helt piano, helt til i dag, da satt jeg å slappet av foran tv skjermen å begynte å tenke på de tingen som skal gjøres å når jeg skulle få gjort dem. Skuldrene begynte sakte men sikkert å krype opp under øreflippene og hjerte begynte å pumpe fortere og fortere til jeg holdt på å bli sprø..  Så var jeg i gang med å stresse meg opp, og det er jo bare tull alt sammen... Jeg har jo slettes ikke så mye å fare med, og dessuten er det mange dager igjen til julaften. Det eneste det haster litt med er å få skrevet julekortene å få dem avgårde, og skrive dem burde jeg vel egentlig ha gjort i kveld... Det skjer ikke, så jeg skal heller sette meg ned i morgen med litt julemusikk i bakgrunnen eller en julefilm og stabelen med julekort. Frimerkene er allerede kjøpt inn så jeg trenger ikke gå på postkontoret engang.  Etter par sterke kopper kaffe har nå skuldrene mine samlet seg der hvor de skal være, og hjertet og pulsen er normal igjen... Jeg er helt sikker på at kommer til å stresse meg opp igjen, helt unødvendig selvfølgelig, og ikke bare en gang heller. Det ligger vel i min natur å stresse megselv opp tenker jeg.....

  Nå skal jeg avstresse meg enda litt til med å se på CSI NY før jeg tar kvelden... Deilig å vite at jeg ikke må opp grytidlig i morgen, for JEG HAR FERIE til 3. januar :o))  Sint....!!! Det er bare fornavnet....

  • 16.12.2012, 21:29

  Tidligere i ettermiddag så pakket jeg ut juletreet og brettet ut grener og kvister til den store gullmedaljen... Pusene syntes jo at dette er like spennende hvert år, og de snuser og smaker på grenene. Da jeg holdt på med den nederste delen lå de andre to delen på gulvet, og de fikk kjørt seg... Vinja gjemte seg mellom kvistene og lurte på Ronja og når hun kom spratt Vinja frem så søsteren skvatt i været. Ronja skøyt rygg å freste å så var de i gang, og løp etter hverandre i hele heimen. Det var ikke dem jeg var sint på, neida:  Årsaken til det  voldsomme tempramentsutbruddet var kattenes klatrestativ, som jeg trodde jeg letthet skulle kunne flytte litt lengre ut på gulvet så det ikke sto helt oppe i juletreet. Var det så enkelt, å nei du det var det ikke. På toppen av huset går det en stolpe opp til taket, siste delen av denne skal kunne skyves ned ved å løsne en skrue. Denne delen MÅ skyves ned hvis man skal få løsnet stativet fra taket. Så var det denne skruen da...., gikk den å skru ut? Langt i fra, den satt dønn fast, og samme hvilken veg jeg skrudde satt den dønn fast. Jeg ble mer og mer sint ettersom minuttene gikk og jeg ikke kom noen veg. På et tidspunkt vurderte jeg å klippe av plastringen som skruen var skrudd fast i, men jeg gjorde ikke det.

  At jeg har temperament er ingen hemmelighet, men at ordforådet mitt var så fargerikt var ikke engang jeg klar over.... Tilslutt klarte jeg å vrenge skruen igjennom hullet den satt i, og fikk løsnet den fra mutteren. På det tidspunktet var pusene ute på balkongen for å trekke litt frisk luft, men det var nok heller jeg som skulle ha vært ha vært der ute for å avkjølt meg... Nå er klatrestativet flyttet dit det skal stå over jul, og juletreet har kommet på plass inntil veggen på sin faste plass uten lys og pynt så langt... Jeg var helt drenert for energi, så jeg fant ut at resten av pyntingen skal foregå i morgen kveld i stedet..

  Pusene syntes det var helt merkelig at stativet deres ikke sto der det pleier, og de snuste på det fra topp til tå... Selv taket måtte undersøkes, for det lukta nok litt anderledes en halvmeter unna der det sto før, hehehe!!

  Nå har jeg roet meg ned igjen og blodtrykket som sikkert holdt på å nå nye høyder har stabilisert seg igjen.... Om litt må jeg se å få pakket inn et julegave som skal sendes avgårde i morgen, mens julekortene får jeg skrive i morgen kveld så får det stå til om de kommer fram til julaften...  Kontraster....

  • 16.12.2012, 12:24  I går snødde det hærlig lette snøfnugg, og jeg hadde store forhåpninger om at vi skulle få ha det sånn fram til jul... Vel, egentlig ikke for det pleier jo alltid å komme en varmbølge og blåholke før jul. Allerede i dag har det begynt gitt, for nå regner det ute og er + 2C grader ute. Skal man ut i dag er det gummistøvler som gjelder, ellers er jeg redd man blir våt på føttene...

  Om ikke så lenge skal jeg opp 5 etasjer til loftet å hente ned juletre og all julepynten min, men først må jeg ha meg et par kopper kaffe for å styrke meg. Det blir ikke bare en tur på loftet gitt, så kneet mitt får trimmet seg godt å det blir spennende å se om det protesterer eller ikke. Det har blitt gradvis bedre de siste ukene, men jeg kjenner godt på det når jeg overarbeider det... Da blir det stivt og litt hovent, men jeg skal ikke klage for nå kan jeg faktisk stå opp om morningen uten å ha smerter og bedrive gymnastiske øvelser for å få det i gang.

  (arkivbilder) Pusene er værsjuke i dag å ligger rett ut å sover.... De siste dagene har de vært helt ville etter å komme ut på balkongen, men i dag som det er varmegrader å jeg kan ha balkongdøra på gløtt sånn at de kan gå ut.... Nei, da vil de bare ligge inne å koze seg :o)) Ronja var mer kozete enn hun vanligvis pleier å være å til morran og hoppet opp i senga mi og la seg inntil meg mes jeg strøy og klødde henne. Det er vanligvis Vinja som står for vekkingen her i huset, men ikke i dag gitt.

  På tide å hente seg en kopp kaffe til, og så er det å sette kroppen i bevegelse å komme seg på loftet... Like greit å komme i gang, blogges!!  Winter wonderland....

  • 15.12.2012, 19:41

  I dag har snøen lavet ned mer eller mindre hele tiden, og det har virkelig blitt skikkelig winter wonderland utenfor... Dagen begynte ikke så veldig topp akkurat med at jeg våknet med høy feber og vondt i halsen, noe som gjorde at jeg var nødt til å avlyse møtet med søster og svoger som var på tur i Oslo. Det syntes jeg var virkelig surt, for vi sees ikke så ofte og jeg ville så gjerne ha møtt dem i dag, men.... Etter et par Ibux og litt tender love and atension fra en god og varm seng gikk det bedre etter et par timer.   Det har kommet en bra mengde med snø i løpet av natten, og nå som jeg har juleferie kan det bare lav ned så mye det vil. Veldig happy for at jeg har innbygget balkong nå, for jeg slipper å gå ut å måke all snøen som samler seg der. Nede i gata har det vært tendens til litt kaos innimellom... Det er ganske smalt, og alle skal jo fram samtidig å det går i grunnen dårlig. Opptil flere ganger har jeg hørt at bilene står å slurrer å ikke kommer opp bakken, og dette er noe som gjentar seg år etter år.  Godt påkledd og utstyrt med stige, hammer og spiker fikk jeg endelig hengt opp lyslenken som jeg kjøpte hos Åhléns for noen uker siden... Lenken var 14,5 m lang, men det var ikke langt nok til å rekke rundt hele balkongen, så jeg hang den opp dobbelt langs innerveggen. Spenningen var stor, og jeg kunne nesten ikke vente på at det skulle bli mørkt sånn at jeg fikk sett hvordan det ville bli :o))  Når jeg var ute med papirsøppel i sta, måtte jeg gå bak blokka for å se hvordan det så ut fra utsiden... Det var masse snø på baksiden, og jeg hadde nesten hatt behov av å gå med truger for å komme fram.  Jeg syntes nå i allefall at det er blit veldig fint, og det lyser opp balkongen så den ikke er så mørk og trist :o))  Før snøen kom var juletreet ganske pent å se på, men nå ser det nesten litt stusselig og sammenklemt ut, men jeg ville ikke være foruten snøen som har kommet :o))  Tidligere i dag var Vaktmesteren ute å brøytet, og da jeg var ute med søppelen oppdaget jeg at han hadde vært litt uheldig... Han hadde klart å sprute snø langt oppover veggen og vinduet til naboen. Det samme skjedde på vinduene til han på hjørnet i blokka ovenfor, og det var jo enda godt at det ikke var noe stein i snøen for kunne det fort ha gått ei rute.

  Mens jeg likevel var ute tok jeg å spadde fri garasjeporten min og til en eldre dame ved siden for snø, og en haug som hadde samlet seg utenfor døra til søppelrommet våres. Dersom det kommer mer snø så er det greit å få unna litt sånn at vi kan få opp døra.  Siden feberen fortsatt lusket rundt i kroppen kledde jeg godt på meg når jeg skulle ut i snøværet... Det ble premiere for den nye fuskepelslua mi, og den var god å ha på selv om det ikke var så veldig kaldt ute. Det snødde ikke da jeg gikk ut, men det tok ikke lange tiden innen det satte i gang igjen. Det gjorde godt å komme ut å få litt luft, etter å ha vært inne det meste av dagen :o))

  Nå er alle lysglass og lykter tent i heimen, og jeg har lent meg tilbake i godstolen for å sløve noen timer foran tv skjermen, blogges :o))  Ble ferdig på torsdag.....

  • 15.12.2012, 15:32

  Den siste tiden har det vært kjølig på jobben, og en fæl trekk som kommer som et gufs både over under pulten... Vi damene på avdelingen sitter å fryser og pakker oss inn i tepper, skjerf og sjal men alikevel er vi frosne. I uka som gikk ble to kollegene veldig forkjølet og måtte kaste inn håndlkleet å bli hjemme. Det er ganske slitsomt at det er så kjølig på jobb, for det er jo der vi er mesteparten av den tiden vi er våkne.

  Jeg forbarmet meg over KAJ, og bestemte meg for å bruke Easyknit ringen min til å lage et par lange legg- og lårvarmere til henne. Hadde ikke noe brukanes garn her hjemme så jeg stakk en tur på Bogerud Tekstil å kjøpte 4 nøster med garn. Det var av den sorten som er flerfarget så varmerne ble ganske så fargerike.
  KAJ behøver ikke å bekymre seg for at hun ikke har klær som matcher, for jeg tror at de fleste fargene er tilstede på varmerne, hehehe!! Jeg ble ferdig med dem på torsdagskvelden å tok de med meg i går. Da var jeg tidlig på jobbe, og hun hadde ikke kommet enda, å la de over tastaturet hennes... Jeg latet som jeg var veldi opptatt, og hørte at hun begynte å le og sa nei så fine..., det er vel du det som har laget disse :o)) Glad for at hun likte dem!!  Oppe og ikke gråter....

  • 14.12.2012, 09:06

  Det var ikke med stor entusiasme jeg ramlet ut av senga i dag. Feberen var der og jeg frøs g svettet om hverandre, og det sto ikke så bra til med hals og hode heller. Proppet i meg en Ibux og kom meg inn på badet...

  Jeg ble ferdig med legg og lårvarmerne til KAJ i går, og tok de med på jobben. Hun var ikke kommet enda da jeg ramlet inn, og jeg forta meg å legge dem på tastaturet hennes. De slo ann og en av dem ble prøvd ut med en gang, knis..... Bilde av dem kommer i ettermiddag :o))

  Ute holder temperaturen seg på - 7 i dag oxo, og det er blitt mer overskyet nå enn det var når jeg sto opp. Fikk ikke med meg noen værmelding i går, så jeg vet ikke om det kommer noe mer snø.

  Ha en fortsatt fin dag, blogges :o))

  Fantastisk julekonsert i går....

  • 13.12.2012, 23:39

  I går gikk den årlige julekonsert til SB1 av stabelen i Oslo Domkirke... Siden vi er så mange blir det satt opp to konserter på kvelden, og man kan ikke velge hvem man har lyst til å gå på. Jeg er like uheldig hver gang å kommer på den siste, og det gjorde jeg denne gangen oxo.  Da de la ut meldingen om at vi kunne melde oss på til konserten, fikk vi vite at artistene i år var Marit Larsen og Oslo Gospel Choir. Da vi kom til kirken fikk vi en overraskelse, en gledelig sådan, og det var at Maria Haukaas Mittet oxo skulle være med under konserten. Det var hun og Oslo Gospel Choir som startet showet, og det var som de fylte hele rommet i kirken da de begynte å synge. Jeg bare lente meg tilbake og lot julestemningen og roen fylle kropp og sinn. Marit Larsen var sprudlende og lattermild og sang noen flote sanger, bl.a. en gammel irsk julesang som var helt fantastisk. Hun sa hva den het, men det har jeg selvfølgelig klart å glemme...

  Det var en kald dag i går og jeg frøys omtrent fra jeg sto opp til jeg gikk å la meg.... Verst var det da vi sto utenfor Domkirken å ventet på å komme inn, for da ble jeg så gjennomkald at jeg ikke orket å ta av meg ytterklærne inne i kirken engang. Jeg fikk ikke tilbake varmen heller, så da vi kom ut og måtte gå til Youngstorget hvor vi ble hentet var jeg helt stivfrossen igjen.

  Når jeg kom hjem tenkte jeg at jeg skulle sitte en stund å se på tv, men siden jeg var så kald laget jeg meg en stor kopp med te som jeg tok med meg opp i senga. Planen var at jeg skulle se på CIS NY, men jeg fikk nok ikke med meg alt gitt... Sovna inn og sov igjennom hele natten til i dag, og det er jo ikke hver dag jeg gjør... Problemet var bare at jeg rakk aldri å få satt på alarmen på mobilen, og forsov meg i dag morges. Surt, for det er jo Luciadagen i dag å da pleier jeg å stå opp tidlig for å se feiringen på svensk tv mens jeg spiser lussekatter og kozer meg litt før jeg skal på jobb. Det ble det jo ingenting av, så da tok jeg med meg lussekattene på jobben og delte med kollegene i stedet :o))

  All denne frysingen har sørget for at jeg pånytt har fått feber og vondt i halsen... Var ganske frossen og hengete på jobben i dag, men kom meg da igjennom dagen på et vis. Nå i kveld er formen helt elendig, og jeg lengter etter å krabbe under dyna for å få meg litt søvn. Skal dukke ned i Ibux boksen å hente opp en febernedsettende så håper jeg at formen er bedre i morgen. MÅ VÆRE på jobb til 8 siden to av kollegene kommer senere. Det er godt å vite at helga er rett rundt hjørnet, men det er jo oxo veldig typisk at jeg må bli dårlig nå som jeg skal ha juleferie.....!!!
  En liten pause....

  • 11.12.2012, 22:33

  Jeg holder på å lage en overraskelse til en bekjent, i form av et håndarbeidet men jeg kan ikke si noe om det riktig enda.... Skal fortelle hva det er og legge ut en bilde når overraskelsen er overlevert i løpet av uken :o)) Kunne tenke at personen klarer å snappe opp overraskelsen via noen andre, og det ville være veldig dumt. Det er to deler, og jeg er ferdig med første delen... Nå måtte jeg bare vile armene mine litt før jeg tar en økt igjen, for jeg bare MÅ bli ferdig denne uka siden jeg tar juleferie fra mandagen av.  Til tross for at det var ganske kjølig ute i dag, måtte jeg bare ut for røre litt på meg i lunchen... Kulden beit ganske bra i kindene og på ørene, så det var ikke akkurat noen fornøyelse. Dukka inn hos Åhléns for å snooke litt, og fant noen fine kjøkkenhåndlklær som jeg skal ha til jul, røde kubbelys og løse bokstaver i hvitt som sier GOD JUL. De hadde noen med bare JUL som var lysestaker, men jeg er ikke noen stor fan av lange lys så jeg droppet det.

  Gikk viderere oppover Torggata opp til Oslo Domkirke og ned mot Storgata og en kjapp tur innom Vita for å handle noen småsaker før jeg gikk med faste skritt tilbake til jobben igjen. Kroppen klarte i grunnen kulden ganske bra og det gikk greit til jeg skulle hjem igjen, da begynte jeg å kjenne på det igjen... Heldigvis ikke så ille som for noen dager siden.....

  Nå sitter jeg å ser på Fredspriskonserten og sikler hver gang Gerard Butler kommer på scenen..., ikke bare det knærne blir helt som gele... sikle sikle sikle puh!!  Så var man tilbake....

  • 11.12.2012, 10:15

  Det ble dårlig med blogging i går.... Var så utrolig sliten da jeg kom hjem at jeg bare planet rett ut i godstolen. Godt innpakket i varme pledd ble jeg sittende å halvsove hele kvelden. Pausene byttet på med å holde meg varm, og det protesterte ikke jeg på.... De er så omtenksom med mammaen sin...

  I dag var det igjen svinkaldt ute så jeg pakket meg inn så godt at det var nesten vanskelig å bevege seg.. Når man ser ut som marshmellow mannen er det ikke så lett å komme inn i bilen g få på seg bilbelte...

  To av kollegene måtte kaste inn håndkleet i dag å bli i senga, og vi er derfor bare tre stk på jobb. Får krysse fingrene for at det ikke blir kjør på telefonen.

  Nå må det jobbes, vi blitt blogges ?

  Dagens bakst er ferdig...

  • 09.12.2012, 19:28

  Det var første gangen jeg brukte kjøkkenmaskinen min til å elte deigen, og jeg var jo veldig spent på hvordan den ville bli å bake ute deigen. Jeg pleier jo vanligvis å ha deigen så løs at den såvidt henger sammen når den settes til heving, men i dag ble den adskillig fastere. Den ble veldig fin å arbeide med, og jeg trengte nesten ikke bruke noe ekstra mel for å kna den å lage kattene.
  Ble litt inspirert til å prøve å lage noen andre fasonger enn de som jeg alltid lager. Hadde ikke bilde som jeg la ut på nettet med de fine fasongene for meg så jeg måtte ta det fra hukommelsen. De ble ikke helt som de andre, men jeg er nå fornøyd uansett jeg da.  Her er da altså det ferdige produktet, og de ble vel ikke så ille vel? Når jeg har fått øvd meg littegranne blir de sikkert enda finere :o)) Jeg har lagt tilside 3 stk som ikke ble så veldig fine, og de skal jeg ta til kaffen etterpå. Resten ligger godt pakket bort i fryseren til lucia-dagen 13.12. Da blir det opp tidlig med lys på bordet, kaffe og lussekatter til frokost, som jeg alltid pleier å ha.

  Har funnet frem mange fine kanaler på Internettradion med julemusikk, og de har virkelig fått meg i julestemning i dag :o)) Hadde det bare kommet litt mere snø så, ville det vært perfekt!!
  Bakedag i dag....

  • 09.12.2012, 11:52

  Om litt skal jeg sette en lussekatt-deig, men jeg må sitte litt å vente på at hodepinen slipper først... Våknet med dundrende hodepine etter å ha ligget forkjært med nakken i natt, og det straffer seg hver eneste gang. Det begynner å slippe nå kjenner jeg, så det ordner seg...   Bildet har jeg lånt fra Magefølelsen som har oppskrift på Lussekatter uten melk og gluten. Mine lussekatter blir nok ikke så flotte som disse her, men smaken er det ikke noe å si på :o)) 

  Jeg trodde jeg skulle eksplodere i sta da jeg skulle gå på nett, for både PC og nett hadde bestemt seg for å være jævlig mot meg. Det tok meg ca 20 minutter å få opp maskinen og komme seg på nett, og jeg kjente at jeg begynte å koke innvendig. Det gjorde ikke hodepinen min noe bedre heller, men nå har jeg fått kaffekoppen min og jeg kjenner meg langt mer rolig og avbalansert, mohahahaha!!

  Blogges :o))
  Svensketur i dag...

  • 08.12.2012, 22:51

  Da Anne og jeg var å så Nøtteknekkeren for et par dager siden, ble vi enig om at vi skulle ta en tur til Nordby Shopping i dag. Jeg skulle ikke ha noe kjøttvarer, for det har jeg, men derimot litt julegodis var det greit å få med seg. Formen var egentlig bånn i bøtta da jeg sto opp i dag, og jeg eide ikke matlyst i det hele tatt, men jeg tvang meg opp av senga og inn i dusjen. Anne, Kine og Sven-Erik kom ved 8 tiden å hentet meg. Det var varmt og godt i bilen, men beholdt jakka på for å holde meg god og varm :o))

  Det hadde snødd lett i løpet av natten, og det lå et fint tynt teppe med snø over isen ute i gårn så jeg var nødt til å trå forsiktig så jeg ikke satt meg på rattatta... Vi hadde tenkt til å stoppe på Statoil stasjonen her nedenfor, sånn at Kine kunne få seg litt mat og jeg en kopp kaffe, men den var ikke åpnet enda. Den skal egentlig åpne kl 8, men vi har oppdaget før at det ikke skjer. Derfor måtte kaffen vente til vi kom ned i Østfold, og det smakte himmelsk godt, siden det var den første for dagen. Ingen av oss hadde vært i den nye matbutikken hos Nordby så vi var veldig spent på hvordan den var.  (bildet er hentet fra Google) Det var veldig stor forskjell på handlevognene til folk... Noen hadde så toppede vogner at de klarte nesten ikke å trille dem, og jeg hørte til og med en dame be mannen sin gå ut å hente en handlevogn til. Nede i min vogn derimot var det ikke så fult, hehehe... Det gikk veldig mye i kjøttvarer i dag, ribbe, karbonadedeig og medisterdeig. Selv kjøpte jeg favorittkaffen min fra Dolche Gusto, Cafe Americano, Intenso Grande, Lungo og Aroma. Hjemme er det ikke alltid så enkelt å få tak i dem i butikkene. Jeg vurderte å kjøpe ribbe, men droppet det...

  Matbutikken var flott og veldig oversiktig og enkel å organisere seg i, så man fant lett det man skulle ha. Hadde kanskje trodd at jeg skulle bruke masse tid på å lete etter de tingene jeg var ute etter, men det slapp jeg heldigvis. Jeg fant et par nye leker til pusene, men de skal først utleveres på julaften :o))  Det er egentlig ganske smart å ikke ha matlyst eller godislyst når man skal inn i GODIS avdelingen... Derfor ble det ikke de store mengdene som havnet ned i handlevogna, der jeg rusla mellom hyllene. Kollegene ble tilgodesett med et par bokser med Crazy Frogs, men siden KAJ hadde med et megaglass med noen sukkertøy venter jeg med å ta de med til over jul. Jeg lette etter noe godis som kunne henge på juletreet, men fant bare sukkerstaver (polkagrisfarget). Kjøpte i fjor oxo, men lurer på om jeg fikk tak i de her hjemme.... På Smart kanskje. Var oppe i godisbutikken i andre etasje oxo, og der fant jeg min favoritt M & M m/peatnøtter i og 3 esker med Toffifee til 99,- . Noe løsgodis gadd jeg ikke å plukke med meg, må prøve å begrense hvor mye som skal settes på bordet i julen..

  Etter å ha plassert matvarer og godis i bilen, tok vi oss en runde oppe i 2 etasje, for Anne skulle kjøpe seg ny Spikes & Sparrow lommebok som matchet vesken hun kjøpte for en stund siden. Ellers handlet vi ikke noe serlig der oppe, men vi var innom Rusta hvor jeg kjøpte meg to gavepakker med Carrie parfyme og bodylotion. Jeg har ikke så veldig mye kontanter om dagen, så det må bli litt rimeligere parfyme inntil jeg har råd til å kjøpe favoritten min Alien. Før vi satte nesen hjem igjen stakk Anne innom hobbybutikken og jeg inn hos El-Giganten for å se på ismaskin og eggekoker. Noe jeg faktisk ønsker meg begge to. De hadde ingen eggekokere der, så det får jeg se på her hjemme i stedet. Kanskje jeg kan ønske meg det i jule- eller burstagpresang :o))  (pånytt vært å lånt fra Google) Når vi dro fra Nordby var klokka så vidt over 12 eller noe sånt, og det var for tidlig med middag, men vi stoppet alikevel på Marche ved Solli for å spise litt. Det ble et deilig smørbrød med karbonade og en sterk god kopp kaffe til dessert :o)) Det var nesten ikke folk der så vi kunne sitter hvor vi ville... Utover dagen vill det nok bli atskildig flere der tenker jeg, når horden med nordmenn skal hjem igjen.

  Jeg var litt småfrossen og trøtt når vi kom ut i bilen igjen, så jeg krøyp godt ned i setet å lente meg tilbake å småsov litt... Hjemme ventet to selskapssjuke småpuser på at mammen deres skulle komme hjem, og de var veldig nysgjerrig på alle posene. De ble omhyggelig undersøkt både fra utsiden og innsiden, hehehe... Vinja fant den ene rotta/musen jeg hadde kjøpt men da hun ble distrahert av søsteren fortet jeg meg å hjemme dem begge bort i skapet. Jeg var fortsatt trøtt og frossen så da alt var pakket bort krabbet jeg under dyna og sov en stund... Det hjalp :o))

  Nå sitter jeg å sløver foran tv-skjermen å ser på 007 James Bond - Moonraker på DR1, etterpå er det Hercule Poirot som skal løse et mysterie eller to så tv kvelden er satt, hehehe!
  Ikke mye å rope hurra for....

  • 07.12.2012, 22:03

  Som alltid fikk jeg da kjøpt meg flax julekalender dette året oxo... Vært eneste år er jeg like spent og tror jo selfølgelig at jeg i det minste skal få igjen innsatsen, hahahaha!! Det har ikke engang blitt det, men med frisk mot har jeg nå skrapet i 7 dager. Så langt har det ikke vært noe å rope hurra for.  Har du kjøpt deg flaxkalender? Hvordan har utbyttet blitt så lang?
  Kulda tar knekken på kroppen min....

  • 07.12.2012, 21:04

  At kroppen min ikke er noe glad i kulda har jeg vist lenge, men i år sliter jeg mer enn jeg noen gang har gjort... Hver dag er nesten alle krefter og energi borte fra kroppen når arbeidsdagen er slutt, og jeg føler meg sliten, trøtt og litt småkvalm. Det hadde ikke behøvd å være så ille, men det er så kaldt der vi sitter på jobben at jeg fryser omtrent hele dagen, og når jeg fryser så spenner jeg hver eneste muskler og scener i kroppen. Det igjen gjør at kroppen jobber hele tiden... Når jeg satt i bilen hjem var det så ille at jeg mest lyst til å legge meg ned for å sove. Nå står panellovnene nester å rister på veggene, og jeg har tjukk jakke på, skjerf i halsen og innpakket i to fleezepledd å sakte men sikkert begynner varmen å komme tilbake. Formen har oxo så smått begynt og komme tilbake til normalen...

  Jeg vet ikke hvorfor det er som det er, men det er i allefall utrolig slitsomt... I går var det like dann, og jeg lå for det meste langt under teppene mine å halvsov med to puser rundt meg. De gjorde det beste de kunne for å varme mammen sin, og det lyktes etterhvert :o))  I begynnelsen av uka var nesten hele utgangsdøra våres hvit av is og rim for at det var så kaldt i oppgangen. Jeg ringte vaktmesteren, og spurte om han kunne finne frem vifteovnen våres igjen. Nå har den stått på noen dager og det er ganske levelig i oppgangen å det er bare litt is igjen helt nederst ved gulvet. Den ovnen han har satt fram er ikke den vi fikk for et par år siden, den kunne vi nemlig sette varmen opppå mer enn på den her. Snakket med naboen om det forrige dagen, og hun hadde oxo sett det. Kan nok hende at de tar en prat med vaktmesteren om akkurat det...

  Når jeg nå først driver å syter og beklager meg over kulda, så fikk jeg med meg værmeldingen på NRK tidligere i kveld og der var det ingen løfter om at det skulle bli noe mildere med det første. Da er det bare en ting å gjøre å det er å pakke på seg enda mer klær og forsøke å holde kulda vekk fra kroppen...
  Why me....??

  • 05.12.2012, 23:05


  I kveld har Anne og jeg vært i Operan og sett på Nøtteknekkeren...... Jeg gledet meg så mye i forveien at jeg begynte å bli bekymret for at jeg skulle bli skuffet, men det ble jeg ikke. Det var en fantastisk forestilling med flotte dansere, god musikk og flotte farger. Jeg blir like fasinert hver gang danserne hopper, og får det til å se ut som de er en fjær som sakte dalen ned på gulvet igjen. Ble hentet ved 17 tiden, og vi var nede i byen ca 20 min etter så vi hadde god tid til å henge av oss jakkene våre og orientere oss hvor vi skulle.  Vi hadde flotte plasser oppe på 1. balkong hvor vi hadde fin utsikt ned på scenen, vel det trodde jeg i allefall... Like før forestillingen skulle begynne kom bestemor, bestefar, mor, far og to barn å satte seg foran oss. Hva er det som er så spesielt med det da? Ikke noe egentlig, bortsett fra at far var lang som et fyrtårn å han satt seg rett foran meg. Hvorfor akkurat foran meg? Ingen på hele raden han satt på var så høye, så jeg var ikke spesielt fornøyd. Hadde han enda sittet stille, men det gjorde han jo ikke, for så lente han seg til den ene siden å så til den andre siden. Så skulle datteren sitte på fangen og så var det ned igjen for å stå og så på fanget igjen. Det var på nippet til at jeg lot det ødelegge kvelden for meg, men jeg klarte å skyve det fra meg... for det meste.  I pausen sto vi å kikket ned mot 1 etasje, og plutselig ble det et svare liv der nede... En haug med fotografer som knipset vilt og hemningsløst, og midt i klyngen gikk Prinsesse Astrid gitt. Akkurat da lå mobilen godt forvart nede i veska, og jeg rakk ikke å få den opp innen hun forsvant inn under meg. Jeg har aldri sett henne i virkligheten så det var litt stas :o)) De små barna som var med i forestillingen gikk rundt i kostymer i pausen og delte ut pepperkaker til oss. Like før 2. akt kom koret igjennom første etasje med stearinlys i hendene mens de sang. Det var så flott å høre på :o))  Mot slutten av forestillingen begynte jeg å fryse så jeg begynte å skjelve, men det begynte å rette seg igjen når vi klappet danserne inn på scenen 4 - 5 ganger. Nede i garderoben var det veldig kaldt siden svingdørene gikk hele tiden, og jeg pakket jakka godt rundt meg. Jeg hadde tatt på meg litt halpyntet tøy, og buksene min var så tynne at de einet seg ikke for noe utetilværelse i - 9C. Var ikke lei meg for at vi kunne sette oss inn i en varm bil rett utenfor.

  Kjenner at jeg er ordentlig sliten i kroppen i kveld, og det ville kanskje være lurt å benytte anledningen til å komme seg i seng i nogenlunde tid....
  Noe varmt i vinterkulda....

  • 04.12.2012, 23:31

  Til morran i dag leita jeg både høyt og lavt for å finne en lunt og godt skjerf..., fant jeg noe? Jo da, men varmt var det ikke og fryktelig stivt og ekkelt var det. Så når lunchen kom skrittet jeg raskt ned på Oslo City for å shoppe litt. Det var noe som hadde festet seg på harddisken hos Hennes i det jeg fløy forbi tidligere, så jeg fór inn der å kom ut med en stor pose.  Et par deilige og lune fuskepels luer, som er deilige å ha nå som det er så kaldt på øra.. Hadde kostet 149,- men var satt ned til 79,- :o))

  Jeg kunne ikke bestemme meg for hvem skjerf jeg ville ha, og da ble det like godt alle tre, hehehe...  For noen år siden kjøpte jeg meg armyboots, som ble mine favorittstøvler om vinteren... Til slutt måtte de kasseres fordi vannet rant både inn og ut av dem når det var bløtt. Da hadde jeg forsøkt å tette dem flere ganger, men siste gangen fant jeg ikke ut hvor det var så da var det over. Det var et par år siden, og jeg har ikke klart å finne noe tilsvarende siden. I dag fant jeg disse som lignet veldig, og som var en drøm å ha på føttene. Jeg hadde et par lisser i rødt her hjemme som jeg hadde kjøpt til de gamle støvlene, som skulle være veldig lange... Særlig!! De var jo kortere enn de som satt i støvlene, så nå må jeg se om jeg finner noen andre senere.

  Nå må Nestenblondina dukke inn i skapet for å finne hva hun skal ha på seg i morgen, orker ikke å styre med det når jeg ramler ut av senga trøtt som en dupp. Blogges :o))  Fornærmet...

  • 03.12.2012, 21:43

  Det var akkurat det han var, Forden altså.... Den måtte stå alene i garasjen i flere dager å bli kald, uten at jeg tok den ut på noen luftetur. Det falt ikke i god jord skal jeg si, for da jeg skulle starte han brummet og hostet han noe forferdelig langt der nede i motorrommet. I tilegg så furtet han et par ganger før han ville starte, men så var alt glemt å han kurret og spant som en katt å var klart til å dra. Skjønner godt han var litt furten jeg nå som det er så kaldt, syntes ikke det var noe greit å gå ut til morran jeg heller. Jeg frøys som bare den, og låsen til garasjeporten hadde frosset igjen så jeg måtte opp med lighteren for å tine den.  Gradestokken her på de stormfulle høyder har ligget på - 14C og - 15C i dag, med noe lavere nede i Oslo... Det er helt greit med vinter og kuldegrader, men kroppen min fungerer spesielt dårlig når det går over - 10C. Da blir jeg enda stivere i kroppen enn jeg er til vanlig, brrr. Jeg gikk ganske fort opp til jobben på morran i dag, for jeg hadde ikke lyst til å være mer ute enn jeg akkurat var nødt til. I lunchen måtte jeg ut og investere i noen vitaminer, men da løp jeg mellom kuldegradene for å ikke bli så kald, hehehe!!

  Ronja ser ikke ut til å bry seg det minste med at det er kaldt ute, hun løper til balkongdøra å henger seg i karmen å drar seg opp for kikke ut... Så mjauer hun høyt og ser anklagende på meg og sier liksom, JEG VIL UT "NÅ". I sta slapp jeg henne ut, men var rask med å lukke døra. Vinja satt ved siden av meg å kikket ut, og liksom grøsset der hun satt. Hun skulle i allefall ikke ut i kulda. Jeg lot Ronja være der ute en stund, og tenkte at hun nok snart vill skrape på døra  for å komme inn.... Å nei du, den pusen hadde det som plommen i egget og hoppet rundt å spratt og hadde det helt topp. Til slutt hadde hun fått nok å ville inn igjen. Nå har begge to krøllet seg sammen i senga mi å ligger rett ut og sover :o))

  Nå skal jeg lene meg tilbake å nyte varmen fra vifteovnen som står rett foran meg på bordet, og se slutten av 71 grader nord!! Så nettopp at Grethe som sleit så fælt i forrige episode har gått videre til finalen :o))
  Jeg gleder meg....

  • 02.12.2012, 21:56

  Helt fra jeg var liten så har jeg hatt så lyst til å gå i Operan for å se Nøtteknekkeren, men det har bare blitt med tanken... Inntil nå, for denne uka skal jeg endelig få ønsket oppfylt til å se forestillingen. Har sett den på tv, og det har vært en flott opplevelse. Jeg gleder meg voldsomt til å endelig se den i virkeligheten, og håper inderlig at det blir så flott som jeg innbiller meg at det skal være.

  Har du sett den, eller kanskje du skal nå før jul?


  Skjønner det nå....

  • 02.12.2012, 13:59

  Et godt sovehjerte er en bra ting, men det er ikke noe serlig når man ikke hører alarmen som uuuuuler!! Skulle opp tidlig i dag for at Anne og jeg skulle på julemessa, men jeg sov så godt å våknet ikke før kl var over 10. Da var kindene feberhete og kroppen ganske varm, noe som betydde at jeg holdt meg hjemme i dag. Surt, for jeg hadde virkelig gledet meg til å dra på julemessa :o(( Feberen i dag er nok et resultat av at jeg skulle gjøre alt ferdig til adventstiden i går, og sånt straffer seg det.   Utenfor er det en fantastisk flott vinterdag med blå himmel og sol... Gradestokken ligger tett på - 10 C her i Oslo, men her jeg sitter å kikker ut gjør ikke det så veldig mye :o)) Kikket litt på langtidsvarselet i Aftenposten i sta, og der melder de at det skal være det samme i morgen... Så på tirsdag og onsdag skal det komme endel snø, før det igjen skal bli klarvær og fint. Kan det holde seg sånn frem til jul med en lett blanding av kaldt klart vær, og så litt snø innimellom blir det en fin førjulstid :o))

  Kom nettopp på at jeg skulle ha hengt opp utebelysningen i går, men tiden løp fra meg gitt.... Kan nesten ikke gå ut med hammer og spiker å banke i veggen på søndagen syntes jeg, så det får heller vente til en annen dag denne uka. Skal gå ned i kjelleren å se om jeg finner kransene jeg hadde der i fjor, de som går på batteri... Hvis jeg ikke har kastet dem får de gjøre nytten til det andre blir hengt opp :o))  Det masse fin sport på tv i dag, og tidligere i dag gikk pulsen i været da Petter Northug "nesten" ble tatt igjen på oppløpet... Så gikk gutten i seg selv å hentet frem et ekstra gir, og klart å holde de andre unna. Det var helt umulig å sitte stille, og jeg sto å hoppa opp å ned å ropte så naboene trodde nok at det hadde tørna for meg, hehehe! Det var jo så spennende at jeg klart ikke å holde meg i ro! Før det hadde Marit Bjørgen gått inn til seier, men der var marginene så gode i hennes favør at det var ikke noe problem :o)) Kjenner at forventningene går i taket for de som enda ikke har vært i ilden enda...  Når jeg støvsuget og vasket gulvet i går la jeg bort lekene til kattene, men ikke lenger unna enn at de selv kunne hente dem fram igjen. I går brøy de seg ikke noe om det, men på formiddagen i dag satte Ronja i gang å hentet kozeputene som frasler og blekksprutene med bjelle i. Blekkspruten fikk kjørt seg å ble snust, sparket og kastet i været. Det den ene leker med, vil oxo den andre leke med å da var de i gang, hehehe!! Til slutt ble de slitne og spratt opp på klatrestativet hvor de fortsatt ligger rett ut som noe slakt :o))  Ikke helt på topp....

  • 01.12.2012, 22:18

  Nå sitter jeg godt innpakket i to pledd og fryser så jeg hakker tenner... Kroppen verker så jeg vet ikke helt hvordan jeg skal sitte for at det ikke skal gjøre vondt. Jeg burde jo vite bedre enn å styre så fælt etter å ha hatt omgangsjuke, men jeg syntes nok at formen ikke var så ille i dag morges. Etter som dagen har gått, og jeg har ryddet, vasket og skuret har jeg blitt mer og mer sliten og stiv i kroppen. Jeg vet det høres ut som sutring, men kroppen har virkelig slått seg vrang i kveld og jeg tenker med skrekk på hvordan den vil være i morgen....  Litt tidlig kanskje, men det blir nok ikke så veldig lenge før jeg kryper opp i senga... Nesten gleder meg litt kjenner jeg, dels for at det skal blir godt å vile kroppen og sove litt pluss at det ligger på rent sengetøy. Ingenting er som å legge seg når det er nytt på senga, det lukter så godt å jeg tror jammen at jeg sover litt bedre oxo, hehehe. Akkurat det er vel bare innbildning :o)) 

  Når jeg sitter å ser meg omkring i heimen så må jeg jo si at jeg fornøyd med resultatet... Det er ryddig og rent og omtrent rensket for kattehår..., enn så lenge!! Det eneste som mangler nå, den første dagen i desember, er at det begynner å snø... Lette fine og store snøfnugg :o))  Nytt lysfat til advent....

  • 01.12.2012, 13:03

  Var på Nille tidligere i uken å kjøpte dette fatet, men jeg vist ikke helt hvor jeg skulle ha det og heller ikke hva jeg skulle sette på det. Det eneste jeg viste var at jeg ville ha farger, noe som for meg er lunt og trygt.  Noen dager senere var jeg på Nille igjen, og da fant jeg disse søte lysholderene og englene som jeg ikke kunne la være å kjøpe. Først satte jeg fatet på badet for å få litt farge der, men det passet ikke noe serlig for Vinja pleier å hoppe opp å sitte på bordet der fatet sto. Derfor har jeg nå flyttet det inn i stua hvor det egentlig passet mye bedre. Det ser kanskje litt nakent ut uten pynt mellom lysglassene, men de hadde ikke fått være i fred for kattene. Effekten med gjenskinn i glasset er egentlig ganske flott, men det syntes ikke så godt på bildet.
  Nå er ventetiden begynt.....

  • 01.12.2012, 12:06

  Det er jo det adventstiden er, ventetid til jul.... For å få det kozelig og trivelig må det ryddes, vaskes og pyntes så i dag står håret til alle kanter og kindene er røde av frustrasjon, vel det var i allefall det hos meg da jeg satt ved frokostbordet til morran i dag. Jeg begynte å stresse meg opp, helt unødvendig selvfølgelig, over i hvilken ende skulle jeg begynne. Skulle jeg ta det rommet først eller det andre. Til slutt måtte jeg bare lukke øynene, og trekke pusten helt ned i magen for å roe meg ned.  Til slutt gikk jeg løs på soverommet å skiftet på senga, og ryddet ordentlig opp der... Den siste tiden har rommet blitt til en samlingsplass for ting jeg skulle ha bært ned i kjellerboden eller plassert andre steder. Jeg fikk jo selvsagt hjelp av mine pelsbekledte venner, for dette var jo spennende... Ikke vær dag at mammen deres rydder og styrer, og da måtte de jo selvsagt være med å hjelpe til.

  Nå er jeg ferdig med å rydde og satt frem sånn at jeg bare kan bære det ned i kjelleren.. Adventslysestakene står klar til å settes i vinduet etter at støvkluten har fått jobbet litt. Før jeg gjør det måtte jeg bare sette meg ned et par minutter og nyte et par kopper med kaffe og senke skuldrene, for hvis det er noe jeg er god på er det å stresse megselv opp.

  Ute er det en fin vinterdag med klar himmel og en sol som ikke helt har klart å komme over trekronene enda... Så på gradestokken da jeg sto opp ved 9 tiden, og da sto den på - 8,9 C så det er ut til at metrologene har fått det rett denne gangen. Det hadde vært veldig kozelig om det kunne ha kommet litt lett snø nå, spesielt siden det er 1. desember i dag :o))  Om meg

  Vera Lynn

  Jeg er en sprudlende "dame" med mye humør, som enten bobler over med latter eller som er veldig eksploderende. Jeg har hatt to sett med foreldre, de som sørget for at jeg kom inn i denne verden, og så mine flotte adoptivforeldre som har betydd alt for meg. I 2000 bestemte jeg meg for å finne mine biologiske foreldre, og fant ut at de var fra Tinn i Telemark. For å gjøre en historie kort så ble jeg tatt i mot med åpne armer. Jeg gikk fra å være enebarn, til å få 4 flotte søsken (3 brødre og en søster) På bloggen skriver jeg om ting som opptar meg, som irriterer meg og om hverdagen min!!

  welcome-desi-glitters-5

  Welcome | Forward this Picture . .

  Kategorier

  Arkiv

  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no