hits

Vera Lynn

- je suis prest -
 • Jul
 • Trøtt som en dupp!

  • 30.12.2013, 12:21


  Det er nok ikke til å komme fra at når man har fri så mange dager, ja da legger man seg til noen dårlige uvaner. Jeg tenker spesielt på å sitte oppe til langt på natt, og så sove til utpå formiddagen. Når man da må opp tidlig en dag så er det ikke så veldig greit.

  I natt har jeg sovet ekstremt dårlig i tillegg til at jeg kom sent i seng... Jeg var lys våken når jeg gikk å la meg rundt midnatt, men det var nesten umulig å få sove. Til slutt satte jeg meg opp og slo på tv'n inntil jeg ble trøtt, og da lyktes det meg å få 1,5 times søvn før jeg våknet igjen. Etter det har jeg nok svevet inn og ut av søvntilstanden helt til klokka ringte grytidlig, og jeg bare måtte krabbe ut av senga. Når jeg først kom opp og inn i dusjen ordna det seg....


  (arkivbilde)

  Ute er det blå himmel og sol i dag, og da jeg kikket på gradestokken før jeg gikk viste den jammen minusgrader. Ikke så mange, men et par stykker og jeg fant fram dynekåpa sånn at jeg ikke skulle gå der å fryse.

  Var litt spent på om det var mange som skulle avsted på jobb i dag, men det var helt stille. Bare noen få biler som skulle samme vei som meg, og jeg brukte ikke mange minuttene ned til byen. Jeg måtte slite litt for å få ut bilen, for låsen til garasjen hadde frosset fast igjen. Noe den ofte gjør hvis det har vært vått og regnfult etterfulgt av minusgrader. Vanligvis pleier jeg å ha en lighter i veska, men den lå selvsagt igjen i en annen veske. Like før jeg hadde tenkt å gå inn for å hente lighteren, så gled den sakte med sikkert opp. Jeg har låsolje, men den står jo selvsagt inne i garasjen hvor den ikke var til spesiell god nytte i dag. Kanskje på tide å kjøpe en flaske som jeg kan ha i vesken!!!!

  Om litt er lunchpausen min over, og det er på tide å være produktiv igjen :o))

  Ha en fortsatt fin mandag, blogges!

 • Jul
 • Koselig romsjulsmiddag i går

  • 29.12.2013, 14:50


  Som vanlig i jula blir det mange dager med snoop og mye god mat, og til slutt er kroppen mer enn fornøyd å skriker etter noe magrere. Kroppen min har definitvt fått nok nå og har sagt fra at det er på tide å skjerpe seg.

  I går var jeg invitert til Anne på kalkunmiddag, og det var midt i blinken.... Hun hadde kjøpt et kalkunbryst og ikke en hel fugl, og selv om vi var tre stykker så ble det mer enn nok mat. I tillegg har hun mat igjen til en middag eller to til tenker jeg.  Jeg skal jammen kjøpe et slikt kalkunbryst en gang jeg skal servere middag. Det er enkelt å tilberede og smaker utrolig godt. I tillegg er det mat man blir sånn "god" mett av, og ikke stinn å ubehagelig som med fetere mat.  Unge Felix Paulsen pleier å komme å hilse på meg når jeg kommer, men i går kom han bare bort å kikket på meg å gikk igjen. Han ville ikke hilse som han pleier med at han går opp på to ben, og så skal vi gnu nesene mot hverandre. Litt smårampete var han utover kvelden, men det er jo sånn søte pusegutter skal være :o))

  Jeg liker så godt Anne's fine Carl Larsson bolle... Mulig det er meningen at det skal være pepperkaker i den, men Anne's hjemmelagede sjokoladekuler passet også helt perfekt :o))

  Det har vært glatt i Akershus på kveldene den siste tiden, og ikke spesielt festlig å kjøre bil da. Akkurat det behøvde jeg ikkeå bekymre meg for i går kveld, for da jeg dro hjem sånn ved 22:30 tiden var det + 5C ute å nesten tørt på asfalten de fleste stedene.

  Når vi sitter sånn å skravler på lørdagskveldene blir det ofte ganske sent, men i går var jeg trøtt å uopplagt så jeg fant ut at det var greiest å komme seg hjem litt tidlig. Jeg satt en liten stund i stua å så på tv og tok en kopp kaffe innen jeg krabbet i seng. Sovnet omtrent med det samme hode traff hodeputen, og våknet ikke før kl var 10:30 i dag. Da våknet jeg av at Vinja satt ved siden av meg å mjauet meg inn i ansiktet, årsaken var at det var helt tomt i matkoppen hennes :o)) • Jul
 • Midt i romjula

  • 28.12.2013, 12:05


  Etter flere dager med å sitte oppe til langt på natt og så sove lenger enn ellers i året på morningen, var det opp å hoppe tidlig i går for å gå på jobben i går. Det er skjelden det er så stille i blokka på en arbeidsdag som i går, men alle de som er i jobb hadde juleferie så det var bare hos meg alarmen ulte til morran. Selv pusene min var trøtte, og de bare løftet på hode da jeg krøyp ut av senga å famlet meg inn i dusjen :o))

  Vi begynte ikke før kl 08:45 så jeg stesset ikke med å komme noe tidligere heller. Mens jeg slo på PC'n og gjorde meg klar til arbeidsdagen sier kollegaen min at hun hadde et par dårlige nyheter, og den ene var at jeg måtte jobbe på mandagen. Akkurat det var jeg jo klar over kunne skje så det gjorde jo ikke så veldig mye. Den neste dårlige nyheten var mye verre..... En kollega som er på juleferie ble i går vitne til at svigerforeldrene omkom i en kraftig bilulykke, og andre familiemedlemmer skadet. Jeg hadde jo lest om ulykken i avisen, og syntes det var grusomt men viste ikke da at dette var nær familie av noen jeg kjente. I hele går tenkte jeg på henne og hvordan hun å resten av familien har det nå. Jeg burde sende henne en melding, men jeg må innrømme at jeg har feiget ut for jeg vet ikke helt hva jeg skal si :o((  I hele går var det mørkt og trist ute, og det ble liksom ikke helt noen dag..., bare skumring. Da jeg gikk på jobben regnet det lett, men etterhvert ble det ordentlig regnvær så jeg var glad for at jeg hadde tatt med meg paraplyen. Når jeg var på veg hjem begynte det å sludde store putevar som igjen la seg på bakken, og jeg trodde kanskje at det vill bli liggende. Særlig!! Neida, det gikk over til vanlig regn etter en stund, og det tok ikke lange stunden innen bakken var helt bar igjen.

  Da jeg våknet til morran i dag var det klarvær, men det blåste kraftig noe det fortsatt gjør. Det fine været har ikke vært så langvarig for nå har det skyet over og regnet er tilbake igjen. Temperaturen er ikke så ille så jeg har hatt balkongdøren oppe sånn at pusene kunne løpe litt ut og inn. En lang stund lå Ronja ute på klatrestativet og kikket på livet utenfor. Nå har både hun og søsteren gått å lagt seg for å sove formiddagsluren sin, så det er stille i heimen en stund :o))

  Siden før jul har jeg hanglet litt med feber og tette bihuler, men nå har feberen dratt sin kos, jippi!! Bihulene mine er fortsatt ikke helt åpne, men det plager meg ikke noe serlig så det får bare gå sin gang så blir det nok orden på det før det nye året kommer.

  Nå skal jeg fylle opp kaffekoppen og nyte den innen jeg tar fatt i dagen, kan ikke bli sittende i stresslessen hele dagen heller!

  Ha en fortryllende lørdag, blogges! • Jul
 • Julaften og bursdag vel overstått

  • 26.12.2013, 14:15

  Det har blitt lite tid til blogging de siste dagene, for det har jo vært en del som skulle ordnes og settes i stand til julaften og bursdagen min i går. I dag var den første dagen som jeg kunne sove helt til jeg våknet av megselv, og samtidig vite at jeg ikke har noen faste avtaler i løpet av dagen :o))

  Det var litt deilig å få sove ut for feberen var tilbake og det samme var hodepinen min, men etter et par Ibux så er begge nå under kontroll for en en stund.  På lille julaften satte jeg meg godt til rette etter at jeg hadde strøket alle juledukene mine, og tenkte at jeg skulle slappe av resten av kvelden. Plutselig kom jeg på at jeg hadde glemt å henge opp kransen min på døra. Det pleier å å være ganske strevsomt, men i fjor lot jeg opphenget på toppen av døra bli sittende så det var bare å henge den opp å tape fast båndet. Hvis jeg ikke gjør det slenger den så fælt når døra åpnes å kan ramle ned...  På julaften var det et skikkelig grisevær her i Oslo, det regnet og blåste noe helt vanvittig. Jeg vurderte om jeg skulle droppe å dra ned på gravlunden for å tenne lys for mine foreldre, men slo fort fra meg den tanken. Det er en tradisjon å reise dit, og jeg vet med megselv at jeg ikke hadde fått ro i kroppen før jeg hadde vært der. Jeg kledde godt på meg å dro på gummistøvler og dro avgårde.

  Jeg var der nede ved 12:30 tiden, og da hadde ikke de store hordene med mennesker kommet enda.... Hvis de kom da!! Fikk parkert bilen uten å stå i kø å vente, og sloss litt med vinden på veg ned til graven. Det kom noen kraftige vindkast, og jeg var glad jeg ikke tok med noen paraply for da hadde jeg vel letta. Ikke så lett å tenne lys i den sterke vinden, men jeg fikk da fyr tilslutt. Lyset i lykten på støtten blåste ut et par ganger, og ville nok gjøre det innen jeg var tilbake i bilen. Den store i front er dyperer og tettere så der var det ikke noe problem.

  Vel hjemme igjen satte jeg på ovnen for å begynne og få ribba i stand. Mens den sto i ovnen ringte jeg først til faren min for å ønske han god jul. Jeg regnet ikke med at han var hjemme, men det var han. Årsaken var at han for noen dager siden hadde ramlet på glattisen og mest sannsynlig brukket noen ribben. Mulig jeg missforsto han, men jeg fikk inntrykk av at han ikke hadde oppsøkt noen lege. Jeg ba han gjøre det, og få tatt et bilde for å se tingene tilstand. Han skulle ellers ha vært hos søsteren min å feiret jul hos henne sammen med familien, og det hadde vært hyggelig. Etterpå ringte jeg min tante i Atrå og pratet en stund med henne, og som meg skulle hun feire julaften alene å syntes at det var helt greit.

  Jeg var heldig med ribba, og fikk sprø svor over hele. I tillegg var den saftig og fin og god :o)) Jeg spiste jo selvsagt altfor mye for det var så utrolig godt.  Denne lille massasje-bilen fikk jeg til jul av fetteren min, og den har jeg nå startet de siste to dagene med. Den legges bare oppe på ryggen når man ligger godt i senga, og så rusler den rundt bak der å vibrerer å masserer. Jeg trodde at den ville ramle ned, men se det gjør den ikke. Virkelig behagelig er det. Kattene syntes de lange pinnene som stakk ut var veldig spennende, og til morran i dag gikk Ronja til angrep på den. Hun hoppet opp på baken min å ble sittende der mens hun dasket til pinnene når de rørte på seg :o))   Fra naboen fikk jeg denne boken, som hun hadde blitt ambefalt av datteren sin. Den skal jeg sette meg ned å begynne på i løpet av romjulsdagene :o))  Jeg fikk også en Ice creammaker av fetteren min og kona, men den har jeg ikke testet ut enda. Skal finne frem bruksannvisningen senere i dag og lese igjennom den. Jeg har kjøpt fløte og så har jeg vaniljestang i skapet og det skulle jo være på god vei til en vaniljeis. Rapport kommer når jeg har testet den ut :o))  Denne søte nissejenta og pakken med servietter fikk jeg i bursdagspresang av Kine når hun kom hit i går. Jeg satte virkelig pris på gaven hennes :o))

  Fra før har jeg jo fått en Dolce Gusto kapselmaskin, som jeg har betalt en del på selv... Den måtte jeg jo ta i bruk før jul siden den gamle ikke klarte å holde på vannet i beholderen lenger. Etter å ha ruslet og gått i 3 år så måtte den pensjoneres etter lang og tro tjeneste.  I dag, på 2. juledag, har vi fått tilbake finværet for en liten stund, og det var nesten oppløftende å se blå himmel og sol etter flere dager med vind og regnvær. Sjekket været inne på yr.no nettopp, og da ser det ut til at regnværet er tilbake igjen i morgen samt gråvær på lørdag. Etter det får vi et par fine dager igjen, før det blir regn/slaps i noen dager.

  Ronja sitter ved siten av meg på bordet å ser så bedende på meg, hun vil nok ligge i fanget å bli børstet i pelsen sin... I går hadde vi en liten sessjon på formiddagen og jeg kom meg igjennom det fleste tovene hennes, men det var en liten en igjen som jeg overså å den tenkte jeg å bli kvitt nå.

  Ha en fortsatt kjempefin 2. juledag, blogges :o)) • Jul
 • Happy birthday to me

  • 25.12.2013, 13:17
  Da har et år gått siden sist, og jeg har vist blitt et år eldre.... Ta det helt med ro jeg har ingen krise av den grunn, nei jeg føler meg like ung og barnslig i hode som jeg alltid har gjort. Hehehe, det er bare når jeg ser meg selv i speilet at jeg innser at jeg ikke er det, knis.

  Dagen skal feires sammen med noen gode venner med uten de store utskjeielsene :o)) Den store heidundrande festen får jeg vente med til jeg har rundt tall igjen, og det er mange år til :o))

  Nå må jeg svinge meg litt rundt sånn at jeg blir ferdig til gjestene mine kommer, blogges :o))


 • Jul
 • Julens kaloribombe er klar

  • 23.12.2013, 22:08


  Tidlig i høst bestemte jeg meg for at jeg ikke skulle bake noe til jul, rett og slett for at det blir spist så lite kaker her... Det hender at jeg tar litt til kaffen innimellom, men det er så lite at jeg får aldri spist det opp.

  Alikevel er det en ting jeg bare må lage, og det er Delfiakake... Det er den mest mektige kaken jeg vet om, men også noe av det beste jeg vet om. Er ikke stk. for store kan man kanskje klare å spise 2, men det er ikke så beint sikkert. Etter å ha vært ute å handlet og slappet av litt satte jeg i gang med å lage den, og det gikk i grunnen ganske raskt å gjør den.

  Jeg hadde glemt å kjøpe marsipan, men fant en pakke jeg hadde kjøpt for en stund siden inne i skapet. Som den "gode" baker jeg er så prøvesmakte jeg meg igjennom prosessene, og må innrømme at røren smakte utrolig godt. Derfor har jeg god tro på at den vil smake like godt når den har stivnet inn :o))  Når jeg først kommer i gang så må jeg jo innrømme at det er veldig gøy å styre og ordne, men jeg søler jo noe vanvittig sånn at det blir en haug med oppvask etterpå. Det er vel ikke noe problem tenker du!! Jo, når man ikke har oppvaskmaskin er det ikke noe festlig å vaske opp søl så høyt som Gaustadtoppen, men det må jo gjøres.

  Da jeg sto opp i dag var det igjen å lage Delfiakaken - sjekk, handle det siste - sjekk, stryke juledukene - sjekk og henge kransen på døren - sjekk! Siden alt det er unnagjort kan jeg lene meg godt tilbake å nyte resten av kvelden, og kanskje klare å komme meg i seng litt tidlig. Jeg trenger å virkelig det, for i dag har jeg knasket Ibux og drukket masse vann for å holde feberen nede så lavt som mulig. Det har lykkes sånn ganske bra, men en lang å god natt søvn vil også hjelpe på ganske bra tenker jeg!

  Ha en fortsatt fin lille julaften, blogges :o)) • Jul
 • God Jul

  • 23.12.2013, 11:20

   

 • Jul
 • Julestemning i heimen

  • 22.12.2013, 23:37


  De fleste rommene i heimen har nå blitt dekorert med noe rødt, enten i form av lysglass, nisser eller blomster... Det er en av de tingene jeg liker med julen at jeg fyller rommene med den lune og varme fargen. Når det er kaldt ute, ikke som nå, så virker det varmere inne med mange ting i fargen rødt :o))  Hvert år får alle beboerne i borettslaget en plante fra styre, og de siste årene har det vært Asalea.... Jeg elsker planten å syntes den er vakker, men jeg klarer aldri å holde liv i den serlig lenge. Jeg gjør alt riktig og drukner den i en bøtte jevnlig sånn at den aldri tørker ut, alikevel opplever de sjelden å leve ut januar mnd. I fjor hadde det skjedd så triste ting før jul at jeg orket ikke å se at nok en Asalea skulle avgå ved døden. Derfor tok jeg den med til fetteren min og kona i håp om at de skulle klare det jeg ikke klarte.

  Det gjorde de ikke, og den reiste til de evige blomstermarker etter kort tid. Asalear er jo sarte planter, og skal pusles å stelles hele tiden. De vi får i borettslaget er massebestilt, og hvor lenge de har stått inntullet i papir vet jeg ikke. Alt sånt spiller en stor rolle for hvordan planten kommer til å klare seg. Jeg krysser fingrene for at jeg skal ha mer hell med meg i år :o))  I ettermiddag var fetteren min og kona på besøk hos meg og vi utvekslet julegaver. De hadde med seg denne flotte oppsatsen, som en liten pus straks var borte å smakte på og spyttet ut igjen, hens bladet på bordet :o))

  Jeg hadde ikke spist noe hele dagen så jeg laget en hurtiglappskaus, som jeg tenkte vi kunne spise sammen. Da de ringte for å si at de var ved Fredrikstad så nevnte jeg middagen, men da hadde de allerede stoppet å spist en julemiddag. Jeg var jo fortsatt sulten, og lappskausen var ferdig når de kom så jeg tok en tallerken mens de fikk kaffe og kaker. De har ikke vært hos meg på veldig lenge, så det var veldig hyggelig at de kom innom en tur. De siste årene er det jeg som har dratt hjem til dem for å levere julegavene.

  Ronja den lille selskapsløven min var straks borte for å hilse på dem, mens Vinja var mer skeptisk. Det var greit med kona til fetteren min, men hun var slettes ikke sikker på om fetteren min var OK. Det endte med at hun holdt seg på armlengdes avstand inntil hun rusla inn på soverommet mitt å la seg på senga. Der ble hun til de hadde gått, da kom hun sprettende å ville ha kosen sin!!   All julepynten er framme og det har blitt riktig så julete og koselig i heimen, syntes jeg selv i allefall... Det eneste som mangler nå er å finne juledukene og stryke dem, men det er noe jeg pleier å gjøre på lille julaften. Ofte gjør jeg de mens jeg ser på kvelden før kvelden programmene på tv, enten på NRK eller SVT, men i morgen skal jeg nok begynne litt tidligere.  Denne engelen er jeg spesielt glad i, og den blir alltid hengt veldig høytidelig opp på veggen. Jeg fikk den av min brevvenninne igjennom mange år Birgitta fra Lund/Malmø i Sverige. Vi var brevvenner fra det året jeg fylte 13 år og hun 15 år til for ca 10 år siden. Da ble hun veldig syk og vi mistet kontakten helt fram til tidligere i år hvor vi fant hverandre på Facebook.

  Dessverre så valgte Birigitta å avslutte livet sitt selv tidligere i høst, og det gjorde meg så utrolig trist at hun ikke så at hun hadde noen annen utvei. Jeg har tenkt mye på henne etter at hun døde, og alle problemene hun hadde før vi begynte å skrive samme, under tiden og etterpå. Jeg har aldri hatt noen psykiske problemer eller vært ekstremt deprimert, og har derfor store vanskligheter med å forstå hvordan noen kan velge et sånt drastisk slutt på livet sitt. Hadde jeg forstått det så ville det vel være ensbetydende med at jeg hadde store problemer selv......!! Birgitta hadde 5 barn som alle er voksne, og nå i disse juletider går mine tanker til dem!!

  Nå skal jeg lene meg godt tilbake i stresslessen å se ferdig Lewis på TV6, og så hopper denne damen i sengen!! • Jul
 • Den grønne julen...

  • 22.12.2013, 21:29


  I natt ble jeg vekket et par ganger av vinden som brølte i lukene mine.... Jeg var heldigvis så trøtt at jeg sovnet igjen med en gang, og godt var det. Mange ganger så er det ikke så lett å sovne inn igjen når man blir vekket av lyder gang på gang. Kattene likte ikke at det bråket i lukene så de lå helt inntil meg, og der var de jammen når jeg våknet ved 9 tiden på morgenen også :o))


  (arkivbilde fra 20.12.13)

  På formiddagen tok jeg med meg en kopp kaffe å satte meg ut på balkongen for å nyte noen solstråler, som tittet fram bak noen få skyer på himmelen. Det er en merkelig desember vi har, hvor det er flere varmegrader og gresset like grønt som det er om sommeren. Hvor ofte kan man sitte ute et par dager før julaften på balkongen, uten å fryse, og nyte det fine været? Pusene kom springene å la seg på sine faste plasser, som de pleier å gjøre når jeg setter meg ut.

  De siste dagene har jeg holdt på fra morgen til kveld for å bli ferdig med det som skal gjøres eller handles inn, så derfor var det veldig deilig å kunne ta det litt med ro på formiddagen i dag. 


  (bildet hentet fra google.no)

  I går måtte jeg jo selvsagt også ut en tur for å handle de siste julegavene til gjestene som kom hit i dag. Jeg bestemte meg for å dra ned på Tveita for der var det flere butikker å velge mellom. Hadde trodd at det ville være totalt kaos der ned å veldig vanskelig å parkere, men langt der i fra. Riktignok hadde senteret satt opp at det var fult på alle parkeringsplassene, men det var jo bare tull og fanteri, for det var mange ledige plasser. Jeg fikk en plass med en eneste gang.

  Julegavene ble funnet i første butikken jeg besøkte, hos Jernia, og der fant jeg jegså et par brød og kakeformer som jeg kjøpe til meg selv. Den ene skal jeg bruke når jeg lager Delfia kake i morgen. Jeg stakk en snartur opp i 2. etg. for å ta en tur innom Nille siden jeg trengte noen flere store lys i plastbeholder, men det hadde de ikke igjen. Hverken i hvitt eller rødt, så jeg bestemte at jeg skulle stikk innom avdeling på Oppsal på veg hjem igjen for å se om de hadde. Kom aldri så langt vettu.....  Bilen min var ekstremt skitten, så etter at jeg var ferdig med å handle julegaver dro jeg bort på ESSO stasjonen like i nærheten for å få vasket den. Det var bare et par biler foran meg i køen så det tok ikke så lang tid innen det var min tur. Siden den var så skitten som den var klarte ikke maskinen å få alt sammen, så jeg må ta en ny runde i maskinen for å få av resten. Det blir ikke så mye kjøring de neste dagene så jeg venter nok litt med det.

  Dro videre til Ultra for å handle inn det jeg ikke fikk handlet inn sist gang jeg var der. Jeg skal jo lage Delfia kake, og rasket med meg alle ingridiensene mens jeg gikk igjennom butikken. De hadde alt bortsett fra PER kjeks og Delfia fett. Jeg måtte innom to butikker til innen jeg fikk Delfia fettet, men noen PER var det ikke å oppdrive så jeg måtte nøye meg med MARIE kjeks i stedet. Det er jo også en søt kjeks så det går nok greit.

  Anne kom en tur hit på kvelden i går, og da hadde hun med seg noen kaker hun hadde bakt, kromkaker og sandnøtter. Smakte på dem i sta, og de var veldig gode :o)) Hun hadde vært innom Dolly Dimple og kjøpt med seg en pizza, som ble middag. Vi klarte ikke å spise opp den store pizzaen så jeg stakk over til naboen med det som var igjen, og de sa ikke nei til det :o))

  Jeg hadde store planer om å komme meg i seng før klokka ble altfor mye i går/natt, men jammen ble den 03:00 innen jeg var under dyna.... Jeg er håpløs!!

 • Jul
 • Nå er det jul hos Casa Fres og Knurr

  • 21.12.2013, 10:59

  I går holdt jeg på fra tidlig på formiddagen til klokka var ca 21 med å vaske og pynte til jul... Jeg hadde noen småpauser innimellom sånn at jeg ikke skulle bli helt utslitt. Kassene med julepynt og juletreet kom ned 5 etg uten noe serlig dramatikk, og uten at armer og skuldre protesterte noe serlig.  Det er alltid like spennende når juletreet pakkes ut, og om pusene vil la det være i fred. Mens det ennå lå umontert på gulvet måtte det snuses og smakes på, men så var det ikke så interressant lenger.

  Pynten min består av en fin blanding av gammelt og nestennytt.... Den eldstre er en engel som er over 90 år som mamma fikk da hun var bare 1 år, og den er ekstra stas å henge opp hvert år. Den har fast plass helt øverst i treet sånn at alle kan se den :o))

  Pusene syntes det var spennende med glitteret når det ble tatt ut av posen å skulle henges opp. Da satt begge to klar til å kaste seg over det, og leke med det. Heldigvis så har de ikke brydd seg noe serlig om det etter at det kom på treet, men så passet jeg på å ikke henge det nedenfor grenene så det blir for mye bevegelse. Jeg prøvde å henge glitteret på Disney måten i buer rundt oppover treet, men fikk det ikke til noe fint så jeg ga opp det. I stedet ble det den klassiske fra toppen og ned. Treet var fint uten glitter også, men jeg føler at jeg må ha det på :o))  Jeg må ut å kjøpe de siste julegavene til gjestene som kommer i morgen, og jeg har sittet å vridd hjernen trill rundt for å finne på noe jeg kan kjøpe. Har foreløpig ikke klart å komme på noe, men når jeg først kommer i butikkene så blir det sikkert ei rå med det tenker jeg :o)) 

  Siden det er mildvær ute skal jeg dra innom ESSO-stasjonen og vaske bilen min, som nå ikke er Candy red lenger. Nei nå har den fått en veldig ekkel brun/grå farge å det anbefales ikke å lene seg inntil den, da blir du møkkete. Den ene vinduspusseren min er ekstremt dårlig og trenger å byttes ut, og jeg tenkte å sjekke om de kan bytte den for meg. Mest sannsynlig så kan de ikke det, for de som står bak disken kan veldig lite om bil.... 

  En kopp kaffe til nå, og så er det å sette i gang, blogges :o))  Jeg hadde ikke noe valg...

  • 20.12.2013, 11:30

  De siste månedene har min gamle kapselmaskin fra Dolce Gusto ikke klart å holde på vannet i beholderen, og derfor ønsket jeg meg en ny en til jul/bursdagen min. I dag var det helt slutt og vannet flommet utover benken, og den gode gamle maskinen måtte pensjonere seg. Snufs, vi har hatt mange gode stunder sammen!!  Nå er det sånn at en helt ny maskin sto klar på kontoret, og den er en jule og bursdagsgave fra bestevenninnen min. Den var dyr, så jeg har betalt en del selv!! Meningen var jo at den først skulle tas i bruk på julaften, men når den andre ikke ville mere hadde jeg ikke noe annet valg enn å ta den i bruk.

  Maskinen er automatisk så jeg slipper å stå å følge med på den, bare å velge den styrken jeg vil ha å sette den i gang. Så kan jeg styre rundt med andre ting, og det var deilig å noe jeg har savnet fra dag en med den gamle. Ikke bråker den heller, noe den gamle gjorde... Den lagde skikkelig leven når den brygget kaffen eller hvilken drikk jeg nå valgte å lage.

  Jeg klarte ikke å komme meg opp så tidlig som jeg hadde planlagt i dag, men det gjør ikke så veldig mye. Nå er kaffen drukket opp og det er på tide å finne fram støvsugeren og vaskebøtta sånn at jeg kommer i mål med julepyntingen i løpet av dagen. Mye å gjøre, men jeg har skal kose meg med julemusikk i bakgrunnen :o))

  Ha en fortsatt fin fredag, blogges :o))  Sløve kvelder

  • 19.12.2013, 23:21

  Denne uka har ikke formen vær helt på topp om kveldene.... Jeg går å brygger på noe som gjør at jeg har følelsen av at jeg har feber i kroppen når kvelden kommer, men på dagen føler jeg meg helt fin. Derfor blir det gjort veldig lite når jeg kommer hjem fra jobben. I går hade jeg store planer med å vaske badet, men etter at jeg hadde spist middag sovna jeg i stresslessen og sånn fortsatte det hele kvelden igjennom.

  I dag startet jeg juleferien min og jeg startet den med å sove helt til jeg våknet av meg selv, uten noen innblanding av alarmen. Etter å ha fått gnudd søvnen ut av øynene mine fikk kattedoen en grundig vask, mens søstrene Lillepuzdatter satt våkent å fulgte med. Som alltid må de følge med om mammen deres gjør det grundig nok for dem :o))

  Det ble også tid til å sette seg ned ved kjøkkenbordet for å spise frokost, og nyte en stor og god kopp kaffe før jeg måtte sette i gang å bli ferdig.  Kl 13 hadde jeg time til klipp, farging og striper hos Studio Style Frisør på Oppsal.... Jeg så ut som ei utvaska skurefille på hode så det var deilig å få litt orden å hårtustene igjen. Bare det å lene seg tilbake å la andre for styre og stelle med håret er en deilig følelse. Frisørdamen min derimot hadde mer enn nok å drive med, for hun var alene å kom til å være det en stund fremover. Da blir det masete når en person skal gjøre jobben for to.... Ikke mye å gjøre med det når noen blir syke!!!

  Frisørdamen min gjorde som alltid en kjempebra jobbe, og jeg ble fornøyd med både klippen og fargen :o))

  Før jeg dro hjem var jeg en aldri så liten tur innom Ultra og handlet inn litt til jul, men jeg hadde jo ikke skrevet noen handlelapp så de viktigste tingene glemte jeg jo helt bort. Lista får jeg skrive i morgen og så blir det vel en aldri så liten tur innom butikken på lørdag tenker jeg, for på lille julaften eller selve julaften kan jeg ikke si at det frister å dra innom noen butikker.

  Jeg får førjulsbesøk på lørdag og på søndag, og jeg må kjøpe noen gaver til de som kommer på søndagen. Det har jeg nemlig ikke fått gjort, og jeg aner ikke hva jeg skal kjøpe til dem. Må gå litt i tenkeboksen mens jeg skurer og vasker i morgen, og håpe på at jeg kommer opp med noen gaveideer.

  Nå blir det litt tv før jeg tar kvelden, for jeg tror ikke at jeg kommer til å sitte oppe så veldig lenge i kveld. Kroppen trenger å vile seg før en lang dag med skurebøttene venter i morgen.  • Jul
 • Pakker og kort er sendt

  • 17.12.2013, 22:43

  Med det samme jeg kom hjem i går begynte jeg å pakke inn de julegavene jeg skulle sende. Jeg ble akkurat ferdig med innpakkingen til middagen min var klar.

  Jeg håper ikke at pakkene fikk alt for mange kattehår på seg, for pusene skulle jo være med på hele pakkeprosessen. Så fort jeg jaget de ned fra skrivebordet var de der igjen, og til slutt ga jeg opp å lot dem være der.

  Siden jeg hadde litt å gjøre lot jeg Fjordland stå for middagen, og det ble kyllingfile med grønnsaker og fullkornsris. Det var skikkelig digg :o))

  Når middagen var spist og fått lov til å synke litt,dro jeg fram alle julekortene jeg hadde kjøpt å julekortene fra i fjor å satte meg godt til rette.

  Jeg hadde linet meg opp litt smågodt, kaffe og schotish shortbread for å ha noe å kose meg med mens jeg skrev. Da det siste kortet var ferdigskrevet var klokka blitt over 23 allerede. Et par går til Danmark mens de resterende 26 er innen norge :o))

  Når lunchen kom i dag tok jeg med meg både pakker og kort å dro ned på Post-i-butikk nede på Kiwi. Jeg kan ikke si at jeg gledet meg, for jeg var sikker på at det ville være lang kø å alt ville gå veldig smått.

  Heldigvis var det ingen grunn til å grue seg, for det var bare 4 stk foran meg å det gikk relativt fort. Når det ble min tur gikk det i ganske raskt også, for jeg hadde frimerker til alle så nær som 6 kort, og de satte jeg på mens damen ordnet med pakkene mine.

  Jeg måtte gå tidligere fra jobben i dag siden jeg skulle til legen kl 15. Hadde det ikke vært for at jeg måtte dit nå så hadde jeg nok forsøkt å ombestille timen. Det var så mye som jeg skulle ha gjort i dag, som jeg ikke rakk. Jeg hater når det blir sånn at bare får gjort noe av det jeg har planlagt....

  Nå er jeg veldig sliten, for jeg har holdt på i flere timer med å flytte klær fra det ene skapet ned i kommoder, og det som var der inn i skapet. Jeg har ment å gjøre det lenge, men det har aldri blitt med merr enn tanken inntil i dag.

  Jeg fikk kastet endel også mens jeg holdt på, men må nok gå en runde til med noe av det jeg la inn i skapet. Begynte å bli så sliten at jeg orket ikke å gå igjennom alt sammen.

  Kjenner på kroppen at det ikke blir så lenge til jeg legger kroppen i vater.

  Ha en fortsatt fin tirsdagskveld :o))

  Nøtteknekkeren

  • 15.12.2013, 21:08

  I går ettermiddag ringte Anne meg og lurte på når hun skulle komme i dag..... Akkurat da var hjernen min helt blank, og jeg skjønte ikke hva hun snakket om en gang. Jeg hadde helt glemt at det var denne helgen/søndagen vi skulle i Opera'n for å se Nøtteknekkeren :o)) Vi ble enig om at hun og Kine skulle være hos meg ved 11:30 tiden. Forestillingen begynte kl 13, og pga alt byggearbeidet som foregår ned ved Opera'n ville vi være tidlig ute. Vi var litt usikre på hvor vi skulle kjøre, og deretter gå bort til Opera'n.

  Nå skulle det vise seg vi fant parkeringshuset med en gang, og det var godt skiltet hvor vi skulle gå så vi hadde massevis av tid :o))  Det var helt utsolgt og jeg kunne ikke se at det var noen ledige plasser i det hele tatt. Ofte er det sånn at noen ikke kan komme, men på denne forestillingen var ikke et sete tomt. De skulle filme siste forestillingen for å overføre til kinoene i Oslo til de som ikke kunne få tak billetter, og under vår forestilling drev de å testet. Ikke det at vi la merke til det... 

  Jeg har egentlig aldri vært så begisteret for ballet, men Nøtteknekkeren er spesiell og jeg liker den... Før kunne jeg aldri noensinne tenke meg å gå i Opera'n, men jammen har ikke denne damen forandret smak og mening :o))

  Før forestillingen hadde vi som sagt så god tid at vi gikk en runde rundt utenfor og på taket av Operahuset og tok noen bilder. Det hadde vært skikkelig grisevær på morningen med tjukk tåke, men den bare forsvant å ble erstattet av det knallværet :o)) Jeg trodde at det ville være glatt oppover operataket, men det gikk helt greit å gå oppover. Det var bare helt oppe på toppen det var is og litt glatt her og der.  Fotografen pleier vanligvis ikke å være med på noen av bildene, men denne gangen ble det gjort et aldri så lite unntak :o))  Et lite knippe bilder fra dagen i, ved og på Opera'n :o))  Når forstillingen var over så kom tåka sigende ute fra fjorden, og hjemme hos meg begynte den å fylle opp over Østensjøvannet. Heldigvis så forsvant den igjen etter en stund, og nå har det blitt helt klart igjen her oppe på de stomrfulle høyder :o))

  Resten av kvelden skal vies til tv titting tenker jeg..... Kanskje jeg tar et kikk oppe blandt DVD-filmene mine for å se om jeg kan finne en lun og fin julefilm å avslutte søndagen med!

  Ha en fortsatt fin søndagskveld, blogges :o))

 • Jul
 • Minikonsert med Jenny Jenssen

  • 14.12.2013, 19:00


  For noen dager siden dumpet det ned et reklameblad fra Oppsal Kjøpesenter, og i tillegg til alle tilbud var det en oversikt over aktivitetene på senteret fram til jul. Jeg la merke til at Jenny Jenssen skulle underholde en halvtimes tid to ganger i dag. Da tenkte jeg at det skulle jeg prøve å få med meg, for hun synger alle disse fine julesangene våres med sånn innlevelse at julestemningen ikke kan unngå å overmanne deg :o))

  video:20131214144625


  Da den siste konserten begynte var jeg fortsatt ute på juleshopping, men jeg klarte å være der 10 minutter inn... Da var Jenny i god gang så jeg stilte meg opp sammen de få andre som var der, for det var ikke akkurat fullspekket med folk. Som den profesjonelle artisten hun er sprudlet hun av godt humør, og sjarmerte oss som sto der. Noen mennesker forsøkte å haste forbi, men hun klarte å fange oppmerksomheten deres å smilet kom fram :o))

  Jeg sto litt for megselv, og da kom hun bort med mikrofonen å jeg måtte synge sammen med henne til min store skrekk. Det var ingen vei utenom så jeg sang med den stemmen jeg ikke har jeg, hehehe!!   De småjentene er datteren til Jenny Jenssen og venninnen hennes... De var med å synge, og var virkelig flinke :o))  Den ene damen som jobber hos Nille og jeg ble stående å prate litt sammen med henne etter konserten.... Det var ikke så lenge, for hun hadde time hos Nikita for å fixe håret sitt.

  Endelig fikk jeg høre noen av de gode julesangene som jeg savnet så sårt under julekonserten i Oslo Domkirke :o))  Det snør, regner og snør :o))

  • 14.12.2013, 11:59
  Da jeg gikk å la meg i går/natt snødde det store snøfiller og jeg ble stående litt å se ut på den dalende snøen etter at jeg hadde slukket alt lyset, vakkert var det :o)) I dag klarer det ikke helt å få bestemt seg om det skal regne eller snø, for det har vekslet hele tiden. Akkurat nå er det snøfiller som daler og ikke regndråper :o))  Hadde i utgangspunktet ikke tenkt meg ut i dag, men så ombestemte jeg meg å fant ut at jeg måtte det alikevel. Jeg har nada hårprodukter i skapet, og da blir resultatet helt håpløst. Mitt bløte og tynne hår kan bare ikke vaskes og fønes uten skum og litt hairspray, nei det trenger litt hjelp for å holde på fasongen gitt!!!

  Søstrene LIllepuzdatter av Skånevik har trimmet noe voldsomt til morran i dag.... Jeg satte opp balkongdøra for å få luftet litt ut i stua, og da fløy de ut og inn lenge mens de jaktet på hverandre og småsloss. På et tidspunkt brukte de meg som trampoline da de kom løpende over den ene sofaen, og hoppet på meg i stedet for å hoppe ned på gulvet. Var jeg fornøyd med det? Nei ikke i det hele tatt, men det nytter ikke å bli sint på dem heller... Da stopper de bare opp å ser på meg med store blanke øyne, veldig uskyldig, og mor blir bløt i hjertet å glemmer at hun var sint!!

  På tide å få kroppet opp av stresslessen, blogges :o))

  Dagen startet med lussekatter

  • 14.12.2013, 00:26

  Den tradisjonelle sitt ned med kaffe og tente lys for å se på Lucia utsendelsen på SVT, ble droppet i dag. Jeg fant ut at det var bedre å bli ferdig å komme meg avgårde i stedet for å bruke tid på å sitte foran tv-skjermen.

  Jeg brygget meg en kopp kaffe og tok et par lussekatter mens jeg kledde på meg fjeset mitt. Etter å ha bakt dem sa jeg at jeg ikke var helt fornøyd med dem, og med god grunn... Jeg må ha bomma på smøret for det smakte litt vel mye av det. Første gangen det har skjedd meg, men kaffen smakte i allefall godt :o))

  Det var godt å vite når klokka ringte at det det var fredag i dag, og bare en dag igjen til helga startet. Jeg har vært sliten denne uka, og gleder meg virkelig til å kunne få sove til jeg våkner av megselv i morgen :o))

  I lunchen måtte jeg ut en tur for å besøke Post-i-butikk nede på KIWI. Det er ikke så ofte jeg bruker tjenesten deres, men i dag måtte jeg altså det. Køen var ikke så veldig lang, men med mitt vanlige hell eller mangel på det, så endte jeg selvsagt opp med å stå der en stund. Hvorfor? Jo, for en skulle sende noe til andre siden av jordkloden og det ble plutselig veldig vanskelig, så var det en som ikke fant bankkortet sitt, en som ikke husket koden på kortet sitt og et par som generelt bare var trege. Selv skulle jeg bare kjøpe en Norgespakke, noe som var gjort i løpet av et par minutter.

  Før jeg gikk opp på jobben igjen var jeg innom KIWI hvor jeg kjøpte med meg en stor pose med klemmentiner som vi kunne ha. Bedre med en stor pose med det enn en med sjokolade!!

  Jeg har ikke fått skrevet julekortene mine enda, men i morgen skal jeg finne dem fram å skrive dem ferdig sånn at jeg kan få sendt den avgårde. Siden jeg ikke har noen andre planer for dagen skal jeg ta meg god tid, sette på julemusikk å kose meg :o))

  Nå derimot skal jeg se MasterChef Profesional på BBC før jeg krabben under dyna.

  Ha en riktig god natt, blogges :o))

  Torsdagen som kom og gikk så fort...

  • 13.12.2013, 00:44  De siste dagene har vært lange, og det fikk jeg igjen for til morran i dag.... Når klokka ringte var det ekstremt vanskelig å få kroppen ut av senga, og verre ble det når en varm lodden pus kom smygende å la seg inntil meg å ville kose. Opp kom jeg, men det var tydelig at alt som kunne gå galt også gjorde det i dag så jeg ble litt forsinket med å komme meg avgårde.

  Arbeidsdagen løp av gårde med syvmilstøvler siden det var mer enn nok å gjøre.... Jeg følte meg litt stressa for jeg skulle gå tidlig for å trene. Vanligvis så trener jeg hos fysioterapeuten på onsdager, men jeg byttet dag pga at jeg skulle på julekonserten igår. Det er ganske frustrerende å gå tidlig når man har så me å gjøre, men nå er det nå en gang sånn at jeg gjør dette for å holde kroppen min oppegående å jeg føler meg bedre etterpå.  For å slippe å gå tidligere fra jobben flere dager denne uka hang jeg meg på vaskeriet etter at jeg hadde vært på trening.... Jeg hadde en haug med klær til vask i dag, men jeg fikk begynt litt tidligere da maskinene var klare. De nye maskinene vi har fått det siste året er raske, så jeg var ferdig med 4 fulle maskiner allerede kl 17:45. Før så var det ikke uvanlig at jeg holdt på helt til klokka 20.


  (bildet lånt fra ica.no)

  Nå er juleribba kjøpt inn, og det ble en sånn som den over med god å tjukk svor. Den har ikke så mye fett igjennom kjøttet, men det er jeg ikke så lei meg for. Jeg er ikke så glad i alt fettet, selv om det gjør ribba bedre ved steking. Kjøpte også noen ringer med medisterpølser som jeg la i fryseren. Nå mangler bare poteter og surkål til julaften, men det haster det ikke å handle riktig enda.

  På tide ta kvelden, for i morgen må jeg opp tidlig for å være klar med kaffekoppen og lussekattene til Lucia morgen på SVT. Det har blitt en tradisjon å starte 13.12. på den måten, noe som også er veldig koselig.

  Ha en riktig god natt, blogges!!

   

 • Jul
 • Julekonsert i Oslo Domkirke

  • 12.12.2013, 00:58  Denne dagen begynte med at det var nesten umulig å komme seg opp av senga... Kroppen og hode ville ikke reagere som de skulle etter den lange dagen jeg hadde i går, men jeg klarte da til slutt å rive løs fra den varme sengas lune og behagelige tilværelse. På et mirakuløst sett klarte jeg det tilslutt.

  I kveld gikk arbeidsgivers julekonsert i Oslo Domkirke av stabelen, og jeg endte helt plutselig opp med 4 billetter i stedet for 2. Da jeg hentet billettene hadde jeg nok en gang fått til siste konserten kl 20, men var heldig å fikk byttet dem til kl 18 med en kollega. De nye billettene var også til samme tidspunktet. Jeg sendte en SMS til Terje for å høre om han også hadde lyst til å være med, og det ville han noe som jeg syntes var veldig hyggelig :o))

  Vi var tidlig ute Anne, Terje og jeg så når vi kom bort til kirket rett etter kl 17 var det ikke så veldig mange foran oss i køen. Det betydde at vi mer eller mindre kunne velge og vrake hvor vi ville sitte. Det var ordentlig surt og kaldt ute i dag, og det tok ikke lange stunden innen jeg begynte å fryse der vi sto å ventet på å bli sluppet inn. 

  Det er lite snø nede i Oslo sentrum og ganske bløtt, men det er n i allefall veldig vakkert med alle de ekstra lysene som er tent over hele byen våres :o)) Lysene bortover Torggata mot Youngstorget var nydelige, og jeg bestemte meg for  ta et bilde av dem da jeg skulle gå hjem igjen. Av en eller annen grunn så var alle sammen slukket da vi skulle dra hjem igjen.  Lykken var stor da de åpnet dørene litt tidligere enn forventet å vi kunne gå inn å sette oss. Inne vurderte jeg sterkt å ha dukåpen på meg, men valgte å ta den av siden jeg regnet med at når alle kom inn ville det bli ganske varmt derinne. Benkene er jo ikke akkurat så mye så jeg satt meg på kåpen i stedet, men jammen ble det hardt mot slutten av konserten alikevel.  Før konserten begynte holdt direktøren våres en fin tale til oss :o))

  Årets artister var Ole Paus, Katzenjammer og Oslo Kammerkor som gjorde konserten til en flott opplevelse.... I tillegg til den fine musikkopplevelsen underholdte Ole Paus med sin versjon av Juleevangeliet, og det var en fornøyelse... En ordentlig humoristisk versjon som fikk de fleste av oss til å le høyt ved flere anledninger :o)) Tiltross for at det var en flott konsert, så klarte den ikke helt å hente fram julestemningen. Til det manglet det noen av de de gode gamle julesangene.

  På tide å komme seg under dyna for å f seg noen timer søvn...., god natt :o))  Juleshopping i går

  • 11.12.2013, 23:17

  Det ble dårlig med blogging i går siden jeg var så veldig sent hjemme... Hadde avtalt med Anne før helgen at vi skulle møtes for å dra på Juleshopping på Lillestrøm Storsenter i går. Jeg var egentlig veldig sliten og uopplagt, men ville ikke avlyse av den grunn så jeg var bare en snartur hjemom for å mate pusetassene min.  Når vi kom til Strømmen stakk vi bort i den eldre delen, og inn på Opus for å spise litt. I utgangspunktet hadde vi tenkt til å spise middag, men ingen av oss var så sultne at vi orket det. I stedet ble det en Club Sany med kylling og pommes båter. Det ble en akkurat passe porsjon.

  Vi fløy ut og inn av den ene butikken etter den andre uten at det ble handlet noe. Tilslutt ramla vi innom Nille hvor vi kjøpte en haug med t-lys og et par lightere. Jeg ønsker meg en ny rød Dolce Gusto kaffemaskin til jul/bursdag, og vi var først innom på Expert på toppen å så på en der. Den de hadde der kostet 1.999,- noe jeg syntes var altfor dyrt. Så vi fløy over veien til Lefdal, hvor prisen var under 1000,-, men de hadde ikke noen som var rød.

  Vi bestemte for å kjøre bort til Elkjøp for å se hva de hadde, men heller ikke der hadde de noen rød... Prisen der var vel ikke akkurat så gunstig heller. Klokka begynte å nerme seg 21, men vi dro alikevel en tur bortom Metro en tur. Trodde kanskje at senteret stengte kl 21, men de var faktisk oppe til kl 22 så da ble det en runde der inne. Anne ønsket seg en ny stekepanne, og hos Jernia fant hun en hun likte som da blir hennes julegave.

  Hos Black Design ble det to røde boller til jul... De ser like store ut på bildene, men Nissegodt bollen er ikke så stor og passer godt til til twistposer eller noe i den str. Mens Julekos-bollen passer fint til potetgull og lignende. Øynene mine søymfarte alle hyllene, og jeg så mange flotte ting som jeg hadde lyst på. De fikk fortsatt stå der de sto, og jeg dro derfra med julebollene mine.

  Før vi satte nesa hjemover var vi innom Coop Mega og handlet litt, og da jeg sto ved kassen var jeg så sliten at jeg nesten segna om. Jeg hadde vært oppe siden kl 6 og vært på farten hele tiden så det var ikke så mye krefter igjen i kroppen. Jeg kjørte Anne hjem og så dro jeg hjem til megselv, og der slang jeg meg ned i stresslessen uten å røre meg på en stund. Det passet selvsagt Vinja perfekt, for mammen hennes hadde vært borte fra henne altfor lenge å da skulle hun bare ligge å kose seg i fanget mitt leeeeenge :o))

  Til tross for at jeg var sliten så kom jeg meg ikke i seng på en stund, for jeg måtte lande å roe meg ned innen jeg skulle ha noen sjangs til å få sove. Da jeg endelig kom meg under dyna var jeg borte med eneste gang å våknet ikke før klokka kimte til morran i dag. • Mat
 • Jeg kom i mål til slutt...

  • 08.12.2013, 22:30

  Det er egentlig merkelig at ting alltid må skjære seg når jeg skal gjøre noen ting... Veldig skjelden at jeg begynner med noe å alt går helt greit fra start til slutt. I dag var intet unntak dessverre......  Her har jeg linet opp alt og venter på at melken, fløten og smøret skal bli varmt sånn at jeg kan lage lussekatt deigen.... Så tenkte jeg at jeg skulle multitaske å vaske opp lit samtidig som jeg ventet, men det skulle jeg ikke ha gjort. For før jeg viste ordet av det var ovnene full av melkeblandingen. Da var det bare å vaske rein ovnsplata og begynne helt på nytt igjen....

  Det var første gangen jeg brukte tørrgjær, og jeg ble ikke helt fornøyd med resultatet. De hevet seg ikke som de skulle å jeg trodde at de kanskje ville være tørre, men det var de heldigvis ikke. Det er jo ikke sikkert at det hadde noe med tørrgjæren å gjøre. Melet mitt var nok ikke helt fersk når jeg sjekket utgått datoen, og det kan ha hatt en innvirkning også. Nå er de i allefall ferdige og ligger godt pakket ned i fryseren.  Før jeg gikk å la meg i går kveld/natt tok jeg ut medisterdeigen å la den i kjøleskapet. Meningen var jo at jeg skulle ta den ut å slenge den på benken når jeg sto opp, men husket jeg det. IKKE. Det var ikke før jeg begynte med lussekatt deigen at jeg kom på å ta den ut, og da var den selvsagt fortsatt frossen. Det betydde jo selvsagt at jeg ikke kom til å bli ferdig med stekingen før langt ut på dagen.

  Klokka var over 16 innen jeg fikk startet med å elte deigen, og det tok jo litt tid å steke dem så jeg var ikke ferdig før klokka nermet seg 18. I stedet for å begynne å lage noe annet til middag tok jeg et par medisterkaker og laget meg rotmos. Det ble 27 stykker ut av 1,4 kg medisterdeig å da laget jeg dem en aning større enn jeg vanligvis pleier. De ble saftige og smakte veldig godt :o))

  Mens medisterkakene stekte og senere lussekattene ryddet jeg i kjøkkenskapet mitt å fikk kastet endel som hadde gått ut på dato, så nå kan jeg gå juletiden i møte med ryddige skaper :o)) Det trengs noen sånne utblåsninger innimellom dessverre, for jeg har nok en tendens til å handle inn ting som jeg har en formening om å bruke. Så blir det liksom aldri noe av å det blir bare stående der i evig tid.

  Nå har jeg latt kroppen synke langt ned i godstolen med bena på krakken, og her har jeg tenkt til å sitte til jeg skal legge meg om en stund. Jeg er glad jeg bestemte meg for å ta alt sammen i dag, for jeg tviler sterkt på at jeg hadde hatt noe energi etter jobben i ukedagene som kommer.

  Ha en fortsat fin søndagskveld, blogges :o))  Winter wonderland...

  • 08.12.2013, 13:17  Når jeg fikk gnidd søvnen ut av øynene utpå formiddagen i dag oppdaget jeg at det hadde kommet en god del snø, og det snødde fortsatt. Nå er jeg helt klar for vinteren, og syntes at dette var helt toppen.

  Det snør ikke like mye lenger som da jeg sto opp, men noen små fnugg kan jeg da se komme dalende. Må nok ut i løpet av kvelden for å måke vekk snø fra garasjeporten. Har ikke tid til å drive med det på i morgen innen jeg skal på jobben.... Begynner det å snø mer utover kvelden å natten må jeg vel alikevel, men da blir det ikke like mye å ta unna.  En av mors små engler ligger å slapper av på gulvet etter å ha herjet rundt i heimen sammen med søsteren. De tok helt av og fløy i vill fart igjennom alle rommene, opp senga, ned på gulvet, igjennom stua og opp i sofaene og ned på gulvet igjen, og opp i toppen av klatrestativet før de raste ned igjen å rulla rundt på gulvet i en stor ball av pels som freste og knurret. Det nytter jo ikke å bli sint på dem heller, for de gir seg uansett ikke!!  Ronja ser helt pshyco ut der hun ligger på krakken i entreen, og på langt nær så engleaktiv som Vinja... De er like ille begge to, og bytter på å mobbe og trakasere hverandre, hehehe! De hørtes grusomt ut, men det er ikke så ille som det høres ut :o))  I går ladet jeg opp mitt Pentax Optio kamera, som er både vanntett og støtsikkert. Jeg ville teste om det faktisk var akkurat vanntett, og fylte opp vasken på badet med vann og slapp et utbrent t-lys ned i. Kamera var helt tett det, og tok et ganske bra bilde under vann. Jeg har redigert fargen noe, for pga lys og andre forhold så ble alt det hvite gult. Jeg er i grunnen veldig fornøyd med kamera når det gjelder kvaliteten på bildene og at det tåler både de våte elementet og det kalde. Det som derimot ikke er et pluss er at batterikapasiteten er elendig, og det er synd.

   

  Jeg kommer nok til å med meg Pentax kamera ut når været blir varmere og teste ut flere undervannsbilder, men ellers så bruker jeg nok mitt lille lilla Nikon kamera til bloggen tenker jeg. Det er lite og nett å passer fint i lommen på alle jakkene mine. I tillegg så tar det veldig gode bilder, ikke alltid størst er best!!!

  Nå skal denne damen fylle opp kaffekoppen igjen, og nyte den....... Deretter skal jeg sette i gang å steke medisterkaker :o)) Jeg kjøpte ca 1,5 kg med medisterdeig da jeg var i Sverige sist gang og nå er det på tide å få stekt den opp. Tok den ut av fryseren i går kveld og la den i kjøleskapet. Siden jeg ikke er av de som bor på kjøkkenet så måtte jeg kikke litt på nettet for å se hva slags krydder jeg måtte ha og hvor mye det skulle være.

  Når jeg er ferdig med medisterkakene skal jeg sette en lussekattedeig som jeg skal bake ut litt senere i dag. Jeg pleier vanligvis å bake dem dagen før Lucia dagen 13.12., men siden formen min ikke er noe tess etter at jeg kommer fra jobb, skal jeg gjøre det i dag å fryse dem ned. Glemte å kjøpe ferskgjær, så denne gangen skal jeg bruke tørrgjer, noe jeg aldri har bakt med før.

  Oppdatering om begge prosjektene kommer senere i kveld.

  Ha en fortryllende søndag, blogges :o))  Så kom snøen....

  • 05.12.2013, 20:30  Jeg må vel med hånda på hjerte innrømme at jeg har gått rundt å vært spent på om det skulle bli skikkelig uvær nå i ettermiddag. Da jeg gikk fra jobben i dag blåste det friskt, og så begynte det å dryppe noen store regndråper. Jeg hadde bil i dag og rakk ned i garasjen innen jeg ble våt. Når jeg kjørte ut av Svartdalstunnellen oppe på Ryen så øsregna da, og vinduspusserne på bilen fikk virkelig jobbe.

  Det ble bare verre og verre, og da jeg forta meg ut for å åpne garasjedøren ble jeg klissvåt innen jeg rakk å hoppe inn i bilen igjen. Både dynekåpen og jeansene måtte henges opp for de var så våte.  Det var ikke før etter at jeg hadde spist middag at jeg la merke til at det var i ferd med å virke lysere, og da så jeg at snøen virvlet voldsomt i vinden under gatelyktene. Gradene hadde sunket fra noen varmegrader til en minusgrad, og da legger det seg med en gang. Juletrærne ute på plenen har fått en fint teppe med snø over seg, og de ser virkelig flote ut :o))  Ronja syntes at det var virkelig spennende å sitte å se på snufnuggene som virvlet forbi utenfor vinduene :o))  Dette monsteret fant jeg i Storgata, og jeg nesten skvatt da jeg gikk forbi den. Den er laget av jern, og er utrolig flott å se på :o))  Bildet er tatt i Torggata mot Youngstorget. I lunchen i dag måtte jeg bare ut å gå en tur for å lufte de små grå som var en aning oppgitte..... Det var hektisk i dag, og da var det godt å slenge på seg jakka å komme ut i den friske vinden. Siden det er desember og tid for julegavehandel hadde jeg trodd at det skulle være fult av folk i gatene, men det var ikke det. Mulig at det var litt for tidlig på dagen!!  Jeg stakk en tur innom Nille da jeg så at de hadde fuskepelspledd til 99,-. Med to viltre puser hjemme med skarpe klør er jeg nødt til å ha pledd i sofaene mine, ellers skraper de opp skinnet. De pleier noen ganger å løpe etter hverandre i vill fart, og da går turen gjerne innom sofaene!! Til nå har jeg hatt fleezepledd der, men selv om jeg støvsuger å ruler med taperull hver dag så er det helt umulig å få ut alle kattehårene. Nå håper jeg at de nye bløte pleddene skal være lettere å holde rene for kattehår.

  Begge pusene har lagt sin elsk på dem, og de ligger nå rett ut begge to å sover på dem :o))

  Nå skal jeg se resten av Jul med Ernst på TV 4... Hadde ikke fått med meg at han var på i kveld, men han kommer i reprise så jeg får nok sett hele programmet i løpet av noen dager tenker jeg. Man får så mange flotte ideer når man ser programmene hans, sommer som vinter :o))

  Ha en fortsatt fin kveld folkens, blogges :o))  Både godt og vondt

  • 04.12.2013, 23:48  Det er ingen hemlighet at kroppen min ikke er helt i slaget, og at en av tingene som gjør at den holder seg i gang er at jeg trener å er i bevegelse. De siste dagene har jeg vært ekstra stiv, noe som dels skyldes all aktiviteten i helgen. I tillegg så var det en uke siden jeg hadde vært å trent hos fysioterapeuten, og det merket jeg....

  Jeg var iherdig å gikk igjennom hele programmet 3 ganger for å få en skikkelig treningsøkt, men etter råd fra fysioterapeuten så brukte jeg de letteste vektene på alle apparatene. Det var et klokt valg, for ellers hadde jeg nok fått ganske vondt.  Etter at jeg tro forkjært i helgen har ikke kneet mitt vært helt i humør, og jeg var veldig spent på hvordan det ville reagere på ergometersykkelen. Det var ikke noe behagelig, og det gjorde ganske vondt så jeg jeg trampet ikke like lenge som jeg pleier å gjøre. Kneet fungerer ganske bra så lenge jeg går, men når jeg har sittet en stund stivner det til å det blir så vanskelig å bøye det inntil jeg har gått det til igjen.... Derfor blir det hyppige turer på printeren når jeg er på jobben i stedet for å samle opp, for da holder jeg det i gang :o))

  Treningen tok på i dag og jeg ble veldig sliten så etter at jeg hadde spist middag krøyp jeg opp i senga og sov et par timer.... Da jeg våknet igjen lå Ronja nede ved bena mine å sov, mens Vinja lå ved siden av meg med hode på armen. Hun syntes nok ikke at det var så veldig greit at matmora sto opp da, og strakte bare litt på seg før hun rulla seg sammen å sovna inn igjen!  Følte for å hente inn ltt julestemning så jeg hentet fram Home Alone 1 som jeg nå sitter å ser på... Den rusla og gått en stund, og det er like før Kevin får besøk av "the bad guys" og det er jo det festligste ved hele filmen. Jeg har sett filmen noen ganger, men har ikke noe i mot å se den igjen flere ganger :o)) Enkelte har det sånn at har de sett en film en gang, så gidder de ikke å se den igjen. Jeg derimot kan se den samme filmen om og om igjen flere ganger!

  Jeg begynner å glede meg til at julen skal komme, og håper det den blir mer mindre dramatisk enn i fjor... Neste uke skal jeg på julekonsert i Oslo Domkirke, en tradisjon som jeg ser fram til og som definitivt har klart å få meg i julestemning uansett av hvilken sinnstemning jeg har vært i. Litt nermere julen skal jeg i Operaen å se Nøtteknekkeren, som er en ny tradisjon og som jeg virkelig gleder meg til :o))

  Søt førjulsgave..

  • 03.12.2013, 21:32  Se hva jeg har fått i dag, er den ikke søt?

  Jeg falt plask for den, og størrelsen er akkurat passe til å sette på bordet med noen godsaker i :o)) Tok ikke lange stunden fra jeg pakket den opp her hjemme til den fikk plass på bordet i stua. Kommer neppe til å være tom lenge av gangen, om i det hele tatt :o)) 

  En pus i fanget...

  • 02.12.2013, 23:22  Mens jeg satt å hørte på litt julemusikk og bare slappet av å nøyt dagen til det fulle kom Vinja å ville ligge i fanget. Hun er så snål, for først hopper hun opp på armlenet til stolen min. Der blir hun sittende en stund å kikke på meg, så reiser hun seg å kommer med et sårt og tynt mjauuuuu mens hun legger seg godt til rett i fanget mitt.

  Hun nærmest kaster seg ned når jeg har lagt armen min i en spesiell stilling, for da bruker hun den som hodepute en stund. Da slapper hun helt av å maler høyt mens hun glir inn i drømmeland, og akkurat da kan man omtrent rive ned veggene rundt henne uten at hun reagerer. Når jeg lener meg godt tilbake kan vi ligge sånn å sløve og dorme i evigheter og i dag ble det nesten 1 time. Jeg begynte å miste følelsen i de edle bakdeler så jeg var takknemlig da hun bestemte seg for å hoppe ned, og jeg kunne reise meg opp litt... Kunne sikkert ha løftet henne vekk, men jeg hadde ikke hjerte til å vekke henne :o))  Når mammen drar fram kamera våknet frøkna med en gang å måtte kikke opp for å se hva som foregikk over hode på henne... Siden hun lå så godt fant hun ut at det var like greit å ligge i ro å bli fotografert, for så kunne hun fortsette å sove en stund til..... Noe hun også gjorde :o))

  Nå har frøkna hoppa opp i senga mi og ligger side om side med søsteren :o))

  Feriedag...

  • 02.12.2013, 14:08  Skulle egentlig ikke sove så lenge i dag, men så var senga så inderlig god :o)) Som vanlig kommer det en pus eller to settende når a mor våkner, og da skal det sies god morgen med små mjau og koselyder. Deretter må mammen rufse i pelsen og kose masse før hun får lov til å stå opp. Ikke den verste måten å våkne på det :o))

  Jeg har jo nevnt tidligere at Ronja har en pels som lett får tover, og den siste tiden har hun hatt flere på forskjellige steder på kroppen. Jeg har børstet og klipt med ikke altid like stort hell. Det avhenger helt av damens tålmodighet.. I dag derimot lå hun relativt stille, og jeg fikk lov til å fjerne alle sammen med saks. Det var gått forbi stadiet hvor det gikk å børste de ut med børsten... Tror hun forstod at nå måtte de bare komme ut av pelsen, og det beste var å holde seg i ro.  Det er en flott dag ute i dag også, men ikke like varm som i går så det blir ikke noen kaffekopp på balkongen i dag. Ronja ville ut i sta, men hun tok seg bare en liten undersøkelsesrunde å så ville hun igjen. Vinja lå øverst på klatrestativet å kikket på den åpne døra, men så snudde hun seg bare og la seg til å sove igjen :o))

  Etter tre dager med jobbing for å få heimen i stand er det godt å ha en dag å slappe av på..... Kattedoen skal bli desinfisert, men uten om det har jeg ikke tenkt å foreta meg noen ting anstrengende.

  Ha en fin mandag, blogges :o))

  Noe gammelt

  • 02.12.2013, 12:58  Hvor gammel jeg var når jeg fikk dette Bambie lyset vet jeg ikke, men jeg kan ikke huske at det IKKE har vært her. Vi flyttet fra Lørenskog til Oppsal da jeg var 6,5 år og da vet jeg at jeg hadde hatt den en stund.

  Jeg har alltid vært så glad i Bambien min, og det har aldri vært et tema å tenne på lyset. Når det skal tørks støv er jeg alltid megaforsiktig sånn at det ikke skal gå i stykker, for det hadde definitiv vært krise. Jeg har alltid vært redd for tingene mine, og det er vel derfor at denne har overlevd i så mange år :o))  Q: har du noen ting du fikk som barn, som du har fortsatt som voksen?

  Ny header med julemotiv

  • 01.12.2013, 22:27  Nå som vi går inn i adventstiden og jula nermer seg med raske skritt, ja da tenkte jeg at det var på tide å få en ny header på bloggen også. Jeg er jo ikke noen ekspert på bloggdesign, men jeg vet jo hvor jeg skal putte de forskjellige kodene. Alikevel er det like vanskelig å tilpasse str, og jeg holder som regel på en evighet med å beskjære å ordne. Denne gangen holdt det med en beskjæring, og der satt den som et skudd gitt :o))

  Adventstiden har begynt

  • 01.12.2013, 13:06


  Etter å ha stått på for fult i to dager var det godt å sove lenge å bare ligge i senga og høre på radioen en stund før jeg sto opp. Vinja kom sprettende da hun hørte at jeg var våken, og da ville hun ligge med hodet på armen min å kose en stund. Hun malte så høyt og summende at jeg nesten sovnet igjen.....  Ute er det knallvær i dag med blå himmel og sol, men det blåser ganske voldsomt så det er nok ikke så varmt ute som det kanskje virker. Jeg brygget meg en stor kopp kaffe og tok med meg ut på balkongen, i min røde Winnie the Pooh morgenkåpe :o)) Litt kjølig var det på leggene så jeg måtte sette på meg noen lune strømper.

  Hos naboen over meg hørte jeg vinden tok tak i et eller annet og sendte det over ende.... Selv satt jeg lunt og fint inne på min innglassede balkong å så hvordan blader, rusk og rask ble virvlet opp av vinden.  Vinja kom settende å hoppet opp på det lille klatrestativet, og der satt hun med våkent blikk å fulgte med på bladene som føyk forbi... Når det ble virvlet helt opp mot vinduene kastet hun seg fram for å få tak i dem, uten serlig hell :o)) På det store klatrestativet sto Ronja på to bein å jaktet hun også. Når de ikke fikk tak i noe mjauet de litt småirritert å så en aning molefunken ut, hehe!!

  Jeg har igjen å vaske på kontoret mitt og på badet, men har ikke noen giv til å sette i gang... Har forsøkt å hente fram litt mens jeg har sittet å blogget, men lysten til å stå på hode i skurebøtta sitter langt inne i dag gitt. Jeg må bare gjøre det så det er vel egentlig bare å løfte baken fra stolen å sette i gang.......

  Ha en fortsatt fin søndag og advent, blogges :o))

  Om meg

  Vera Lynn

  Jeg er en sprudlende "dame" med mye humør, som enten bobler over med latter eller som er veldig eksploderende. Jeg har hatt to sett med foreldre, de som sørget for at jeg kom inn i denne verden, og så mine flotte adoptivforeldre som har betydd alt for meg. I 2000 bestemte jeg meg for å finne mine biologiske foreldre, og fant ut at de var fra Tinn i Telemark. For å gjøre en historie kort så ble jeg tatt i mot med åpne armer. Jeg gikk fra å være enebarn, til å få 4 flotte søsken (3 brødre og en søster) På bloggen skriver jeg om ting som opptar meg, som irriterer meg og om hverdagen min!!

  welcome-desi-glitters-5

  Welcome | Forward this Picture . .

  Kategorier

  Arkiv

  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no