hits

Vera Lynn

- je suis prest -
 • Jul
 • Våken og veldig opplagt

  • 30.12.2014, 12:54

  Etter en veldig god natt søvn, var det en helt annen person som mer eller mindre spratt ut av senga når klokken ringte i dag. Jeg tror jeg bare var våken en gang i løpet av natten, og resten var jeg laaaaangt inne i la la land.

  Da jeg skulle "kle på meg" fjeset mitt til morran, kom Vinja å la seg rett oppå all makeup'n... Hun hadde ikke noe hastverk med å flytte på seg, og det var ikke før jeg begynte å rote rundt under henne for å finne tingene mine at hun flyttet seg litt lengre bort. Hun hadde definitivt ikke lyst til at jeg skulle dra, og gikk hele tiden i bena på meg når jeg hold på å ta på sko og kledde på meg. Når jeg kommer hjem igjen er hun ellevill å nermest klatrer oppover buksebena mine :o))  Nede i Oslo sentrum er det skikkelig tjukk tåke for øyeblikket.... Det så ikke så ille ut tidligere i dag, men så kom det en hel vegg sigende med grå og trist tåke. Den ser ikke ut til å forsvinne med det første. Tror ikke man skal så langt unna gryta innen man finner sola og blå himmel.

  På veg hjem i dag, må jeg handle inn litt til i morgen... Hovedretten kommer med gjesten, og jeg må skaffe tilbehøret. Det er ikke så mye jeg trenger å kjøpe men litt blir det. Fikk et Trumf-rabattkort på 740,- som jeg har tenkt til å bruke på Ultra. Tror faktisk at det skal dekke det jeg trenger å kjøpe inn.

  Der var lunchen min over, og det er på tide å gå tilbake til arbeidsoppgavene igjen.

  Ha en fortsatt flotters dag videre, blogges :o))

  #våken #opplagt #sovet #godt #katt #vinja #savn #makeup #tåke #oslo #sentrum #trumf #ultra #handle #lunch

 • Jul
 • Trøtt i tryne...

  • 30.12.2014, 00:12

  Etter å ha hatt fri i flere dager har jeg klart å snu døgnet igjen, og hver eneste kveld har det blitt til at jeg ble sittende oppe mye lenger enn jeg burde ha gjort. Som et resultat har jeg jo også sovet til ut på formiddagen. Slike ting vil jo straffe seg etterhvert....

  Da jeg gikk å la meg i går kveld var jeg megatrøtt, og regnet med at jeg kom til å sovne med en gang. Det skjedde jo ikke, og jeg endte opp med å ligge våken hele natten. Vel det føltes nå iallefall sånn, men noen minutter har jeg nok vært i drømmeland innimellom i løpet av natten.


  Da alarmen gikk av til morran i dag var jeg våken....., og det gikk ganske greit å komme seg opp av senga. Jeg følte det som om jeg hadde vært på fylla dagen før, og at jeg var fyllesjuk. Ikke akkurat en behagelig følelse når man må avsted på jobben, og være oppegående. Jeg har vel ikke følt at jeg har vært oppegående i dag, men jeg kom meg da igjennom arbeidsdagen på et vis.

  Forden hadde ikke vært i bruk siden julaften, og han var ikke lett å starte til morran i dag. Det har vært kaldt, og han var litt kranglete med en gang jeg satte på tenningen. Så kviknet den til å brummet fornøyd da jeg kjørte han ut av garasjen. Folk hadde tydeligvis juleferie for det fantes omtrent ikke noe trafikk ned mot byen, og jeg brukte ikke mange minuttene ned. Ikke var det mange ute i gatene heller, men gjengen som før holdt til borte på Plata var på plass utenfor Gunerius som alltid. Det har blitt det nye tilholdsstedet nå, og det er ikke alltid like festlig å gå forbi dem.

  Arbeidsdagen gikk ganske fort, og før jeg viste ordet av det var klokka blitt 16 å det var på tide å komme seg hjem. Kjøleskapet er fortsatt ganske fult, så det var ingen grunn til å dra innom noen matbutikk. Jeg laget en lapskaus i går hvor jeg brukte resten av ribbefettet fra julaften, og jeg hadde ganske mye igjen til i dag. Jeg var ganske frossen når jeg kom hjem, og da smakte det godt med et par boller med rykende varm lappskaus.


  Nå har klokka blitt alt for mye igjen, og det er på tide å komme seg i senga... Håper bare at jeg får sove i natt sånn at jeg er mer opplagt i morgen enn jeg var i dag.

  God natt, blogges


                                                          #trøtt #uopplagt #ford #startvansker #jobb #plata #gunerius #julaften #sove #drømmeland

  Flotte jule- og bursdagskort

  • 28.12.2014, 20:33

  Jeg er så heldig som har en god venninne som er flink til å lage kort. Hun sier selv at hun ikke er helt fornøyd med dem når de er ferdige, men jeg kan ikke skjønne hvorfor.... Jeg syntes de er råflott,  bare se her....

  Dette er julekortet jeg fikk.

  Dette var bursdagskort.

  Jeg skulle ønske at jeg hadde tålmodighet til å lage noe tilsvarende, men dessverre så er det nok litt for pirkete for meg. Kan nok holde på med pirkete ting, men dette er nok ikke for meg. Må nok heller glede meg over de jeg får i stede.

  #julekort #bursdagskort #jul #bursdag #hobby

  Dilla på slektsforskning

  • 28.12.2014, 13:20


  For ganske mange år siden startet jeg med slektsforskning, for å få litt oversikt over de som hadde vært her før oss. Spesielt på min fars siden viste jeg veldig lite, og når jeg spurte ham om familien så husket han ingenting om dem. Om det var for at han hadde glemt, eller om han ikke var interessert vet ikke jeg.

  Det pirret nå iallefall min nysgjerrighet, og jeg begynte veldig forsiktig å grave på nettet. Til å begynne med hadde jeg ikke peiling på hvordan jeg skulle begynne, men etterhvert så fant jeg ut det. Det finnes Folketellinger og nettsider man kan snoke rundt på. I tillegg finnes det grupper man kan melde seg inn i, hvor man kan få hjelp til å finne det man ikke er i stand til å finne selv.

  Jeg kom etterhvert ganske langt på de fleste grenene på både pappa og mamma sin side, men en person er fortsatt et lite mysterium for meg. Det er min oldefar, pappas farfar, som flyttet fra Slobyn i Värmland på 1870 tallet. Jeg vet at han bodde i Oslo, nærmere bestemt Frenningen som i dag er Christian Kroghs gt. ved Akerselven. Der ble de eldste av min farfars søsken født og de ble døpt i Jakobs Kirke. Min oldefar var skredder.... Etter en stund flyttet de til Romedal hvor min oldemor var fra, og der har store deler av slekten blitt værende. Han døde i  godt voksen alder, og da bodde han i Hamar. Jeg ønsker å finne ut om det livet oldefar levde og gjerne se et bilde av ham. De fleste menn i familien som jeg har sett bilde av så langt ligner på hverandre, og det hadde vært så artig å se hvordan oldefar så ut å om familielikheten kommer fra ham.  I går formiddag fikk jeg helt dilla, og begynte å oppdatere familietreet som jeg for en stund siden la inn på et nytt slektsprogram jeg hadde kommet over: www.geni.com Når jeg først var i gang så klarte jeg jo ikke å stoppe, og jeg ble sittende i mange timer med å registrere og oppdatere. 

  For å kunne benytte seg av alle funksjonene i slektsprogrammet må man ha PRO versjonen, men den koster selvsagt penger. Programmet er amerikansk, og etter som jeg har forstått så må jeg betale i dollar per mnd eller et årlig beløp. Jeg har bestemt meg for å ta meg en gratis prøveperiode, før jeg bestemmer meg for om jeg skal betale for det. Da blir det i såfall per måned.

  Jeg har tenkt mange ganger på hvor dumt det var at jeg ikke hørte etter når de voksne snakket om familien, og hvem som var i slekt med hvem. Da var jeg ikke så veldig interessert, og nå er foreldregenerasjonen borte på begge sider å vi søskenbarn er de eldste i familien...

  Det blir nok til at jeg oppdaterer litt mer inne på programmet i løpet av dagen, for det frister ikke å gå ut i kulden i dag......


  #slekt #slektsforskning #forskning #familie #farfar #oldefar #geni #frenningen #christiankrogsgate #akerselva #romedal

  Bursdagsfeiring med gode venninner i går

  • 26.12.2014, 21:28


  I går var det min bursdag, og jeg startet dagen med å sove lenge å ta livet helt med ro. Etter å ha ordnet med morgenstellet til kattene, så gikk jeg ut på balkongen for å henge flagget. Siden jeg har stripset igjen balkongvinduene mine for å få hengt opp belysningen, så fikk jeg ikke hengt flagge på stangen utenfor. Jeg fant allikevel en løsning sånn at det syntes både ute og inne.

  Dagen min ble feiret sammen med Anne og Kine, helt rolig som jeg liker det. Vi satt å pratet og koste oss fra klokka var ca 15 til de dro hjem ved 23 tiden. Jeg hadde ikke bakt noen bursdagskake, men hadde Delfiakake og kransekake pluss en boks med pepperkaker. Jeg var jo litt bekymret for at Delfiakaken ikke skulle være bra, men den smakte veldig godt å det var heldigvis ikke bare jeg som syntes det :o))  Av Anne og Kine fikk jeg dette flotte vaffeljernet fra Wilfa, som jeg hadde vært med å plukke ut. Jeg har ønsket meg et nyere og dobbelt vaffeljern lenge, men det har ikke blitt noe av at jeg har kjøpt det. Nå blir det vaffelkveld, og det blir ikke røre fra pose men fra grunnen..... Her skal det gjøres skikkelig, hehehe!! Ikke det at det er noe galt med posevarianten heller!!


  Fra fetter Ivar og kona Marit fikk jeg et God Jul håndkle, en eske med deilig Toffifee og en pose med julete. Teen har jeg allerede smakt på, og den var veldig god. Jeg fant fram den gamle tebryggeren fra Bodum som jeg kjøpte i København for mange år siden. Den er fin å bruke på løs te.


  Fra Ann-Karin fikk jeg fire fine duftende såper fra Lucky Duck, som jeg virkelig gleder meg til å ta i bruk. En neglefil er også veldig greit å ha. Denne var akkurat passe stor til å få plass i de lille sminkepungen jeg har i vesken.

  Det var ganske kjølig ute i hele går og her i Oslo sank vel gradestokken til ca -14C utover kvelden. Merket det godt inne å jeg var nødt til å sette opp panelovnene noen ekstra hakk for at det skulle være lunt og godt inne. Det hjalp en del når jeg tente alle lykter og lysglass i hele heimen..... Da ble det etterhvert nesten for varmt!

  Etter at gjestene hadde dratt, ble jeg sittende en god stund å se tv og kose med kattene. De hadde holdt seg for segselv mens jeg hadde besøk å når vi ble igjen alene kom de å ville ligge i fanget å kose masse med mammen sin. Det var jo klart at de fikk det vettu :o))


  #bursdag #feiring #gaver #vaffeljern #dobbelt #godjul #håndkle #julete #te #duftsåper #neglefil #luckyduck #kaldt #minusgrader #lysglass #lykter #bodum #tebrygger #delfiakake #kransekake #pepperkaker

 • Jul
 • Julaften vel overstått

  • 26.12.2014, 15:00


  I dag er det viledag her i heimen etter to dager med masse god mat og snoop..... Da er det godt å ha en dag hvor man kan tasse rundt i pysjen halve dagen, og bare slappe av å nyte at man har fri. Jeg sov helt til klokken var 10:30 i dag, og da var skikkelig dorsk i kroppen. Ute er det svinkaldt å det frister ikke akkurat til å gå en tur akkurat. Tenker nok at dagen kommer til å bli tilbrakt her inne foran tv-skjermen sammen med kattene :o))  Jeg ble strålende fornøyd med ribben på julaften, den ble helt perfekt.... Svoren ble helt sprø og jeg var borte å små-smakte på den mens ribben lå å vilte. Den ble mør og fin med veldig god smak. Tror det er første gangen jeg har fått så fin ribbe tror jeg.


  Maten smakte himmelsk og jeg satt veldig lenge ved bordet og koste meg... Det er bare så synd at når man lager så mye god mat, så blir magen så fort mett. Man ønsker å kunne spise mer for at det er så godt, men klarer det bare ikke.

  Julaften feirer jeg alltid alene, etter eget valg... Da jeg vokste opp var det bare mamma, pappa og jeg å da de ble borte og jeg ble igjen alene bestemte jeg at julaften skulle jeg feire for meg selv. Følge de tradisjonene jeg var vant til. Til å begynne med så syntes familie og venner at det var helt feil å spurte igjen og igjen om ikke jeg ville komme å flere sammen med dem. Etterhvert har de skjønt at det er sånn jeg vil ha det, og at jeg har det helt fint med å feire alene :o))

                                                                                                                Årets julegaver:


  Dette Nail settet fra Scholl var fra Anne, og jeg var med å kjøpe det. Jeg har et batteridrevet fra før, men denne går på strøm. I tillegg så er det en tørkefunksjon for nylakkerte negler. Jeg har ikke prøvd den enda, men det skal jeg i løpet av julen.


  Før jul hadde flere ganger sett på en sånn blender, men hver gang bestemt meg for å vente... Så når jeg åpnet gaven fra fetter Ivar og kona Marit så var det akkurat den blenderen jeg hadde lyst på, i rosa til og med. Med denne skal jeg lage mye godt :o))


  Denne gaven var fra megselv, hehehe... Syntes pungen var søt, og så trengte jeg en ny pilleeske, og begge to fant jeg hos Glitter på Tveita rett før jul.


                                                          Fra fetteren min og kona fikk jeg også dette kubbelyset, som passer perfekt i julelykten min....
  Disse to flotte gavene fikk jeg fra Ann-Karin. Etuiet er sydd av kjæresten til en kollega av henne, og er til å ha strikkepinner i. Helt perfekt for meg, som alltid roter bort pinnene mine. Smykket har Ann-Karin laget til meg, og jeg syntes det er råflott :o))


  Av mine fantastiske naboer fikk jeg disse to flotte figurene, kjøpt hos Kremmerhuset. Når julen er over skal de få fast plass oppe på kaminen, som er sort å der vil de passe helt perfekt :o))

  Jeg er kjempefornøyd med alle gavene jeg har fått dette året :o)) Noen var helt uventet, og andre viste jeg om! Gleder meg spesielt til å prøve blenderen, og når butikkene åpner igjen skal jeg handle inn noen godsaker for å teste den ut ordentlig .o))

   
  #ribbe #svor #godt #mat #mør #julaften #alene #julegaver #negler #nail #beauty #scholl #blender #pung #pilleeske #lys #etui #smykke #dyrefigurer #kremmerhuset

 • Jul
 • Jeg er i rute

  • 24.12.2014, 15:46


  Jeg bestemte i går at jeg skulle komme meg ut av døra sånn ved 12:30 tiden for å dra til Alfaset Gravlund, for å tenne lys for mamma og pappa. Klokka ble nok litt mer enn det, for jeg hadde noen julesamtaler jeg måtte ta. Til faren min og til min tante i Telemark, og da gikk minuttene ganske fort :o))

  Det var smart tenkt å dra tidligere ned dit, for jeg hadde ingen problemer med å finne en parkeringsplass. Akkurat da var det mange ledige plasser, så jeg kunne velge og vrake. Når jeg kom ned til graven ble jeg litt lang i masken, for lokket på lykten min var borte og den var full av snø. Jeg fant det etter å gått rund å sparket litt i snøen, men glassene i lykten var jo fulle av is. Jeg forsøkte å få av det meste, men lyktes ikke helt så man kunne jo ikke se at jeg hadde tent lyset. Det vil nok tine etter hvert, så nå som mørket kommer vil lyset skinne tenker jeg.


  Når jeg kom hjem satte jeg på ovnen med en gang sånn at jeg fikk begynt å dampe på ribben, og etter ca 45 min. i ovnen var dette resultatet. Nå er den satt inn igjen uten folie, og skal stå der å gose seg i ca 2,5 time til. Det lukter helt himmelsk allerede, og magen min har begynt å romle litt. Skal ikke gjøre samme feilen som jeg pleier, å småspise godterier før middagen.... Bedre å vente til etterpå sånn at den gode middagen kan nytes til det fulle :o))

  Mens ribba sto å dampet ringte jeg til min kusine på Tangen i Hedmark, som jeg ikke har snakket med på veldig lenge. Jeg hadde lyst til å ønske henne God Jul og slå av en prat sånn før det var på tide å vie litt mer tid til matlagingen. Det sto bra til med dem, og hun ventet at mine tremenninger med familie skulle komme til julemiddag og pakkeåpning.  I går kveld fikk jeg hengt ut julekransen på utgangsdøren min.... Jeg hadde jo egentlig tenkt til å henge den opp litt tidligere, men glemte det helt bort. Kransen kjøpte jeg for et par år siden nede i Julemarkedet som avholdes i Spikersuppa her i Oslo. Den jeg hadde før gikk i gulvet da jeg skulle henge den opp året innen, og så litt sjaber og sliten ut. Denne her er jeg veldig fornøyd med og passer ekstra godt på når jeg skal henge den så den ikke ramler i bakken.

  Som det store barnet jeg er, så har jeg nå plantet meg foran tv-skjermen for å se på "Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul" Det blir liksom ikke jul uten at jeg har fått med meg det. Har ikke julestemningen kommet før den begynner, så kommer den definitivt etterpå.

  Ha en fin juleaften sammen med de dere har kjær :o))


  #gravlund #alfaset #lys #lykt #ribbe #dampe #kose #julekrans #familie #kusine #tremenninger #far #tante #telemark #hedmark #tangen #kalleanka #julemarked #jul #mat

 • Jul
 • God Jul

  • 23.12.2014, 23:01

  Jeg vil passe på å ønske alle på Blogg.no en riktig God Jul :o))
  #godjul #seasongreatings

 • Jul
 • Lille julaften og solen skinner

  • 23.12.2014, 12:09


  Det var så deilig å våkne opp i dag og vite at jeg var i rute... Noe som er aller første gangen, tror jeg. Jeg er ekspert i å utsette ting til dagen etter, men det har jeg ikke gjort i år. Nei, når noe skulle gjøres har jeg satt i gang å fått det unna med en gang :o)) Ingenting er glemt som skulle handles inn av matvarer eller julegaver, så nå er det bare å en omgang på badet, støvsuge og vaske gulver så er alt klappet og klart.


  Når jeg skulle legge meg i går kveld fant jeg denne hårballen liggende rett ut på senga mi. Der hadde Ronja virkelig tatt seg til rette, og hun hadde ikke lyst til å flytt seg i det hele tatt. Jeg måtte løfte henne opp å legge henne ned ved fotenden av sengen for å få lagt meg, til damens store irritasjon. Hun var tydligvis trøtt og fant ut at hun ikke gadd å krangle å ble liggende der jeg plasserte henne :o))


  Den tjukke tåken vi har hatt i et par dager nå, var borte da jeg sto opp til morran i dag.. Nå skinner solen ute og det er noe få kuldegrader ute, som er helt perfekt :o))

  Jeg tenkte å stikke en snartur bort på Oppsal en liten tur, men kun for å stikke innom Narvesen for å kjøpe Programbladet. Pleier vanligvis ikke å kjøpe det ellers, men til jul syntes jeg det er greit. Da er det som regel en god del programmer og filmer på tv, og det er greit å ha en liten oversikt over hva som tilbys. Kanskje jeg tar en tur innom Nille mens jeg først er ute, for det hender de har tillbud på julepynt og stash sånn tett på jul. Jeg fikk kjøpt noen av de store nissene min på den måten :o))

  Ha en strålende dag, og ikke stress for jul blir det alikevel :o))


  #jul #forberedelser #vaske #støvsuge #programbladet #nille #oppsal #katt #ronja #trøtt

 • Jul
 • Julegaver: sjekk, mat: sjekk, snoop: sjekk, annet: sjekk!

  • 22.12.2014, 23:35


  I dag hadde jeg avtalt med Anne at vi skulle dra sammen for å handle inn det siste til julehelgen.... Jeg hadde satt klokka på 8 sånn at jeg skulle ha god tid til hun kom ved 10 tiden, men siden jeg ikke klarte å komme meg i seng før kl 03:00 i natt hørte jeg ikke klokka. Heldigvis våknet jeg av meg selv sånn at jeg rakk å bli sånn någenlunde ferdig til Anne kom.

  Først dro vi ned på Bryn-senteret hvor vi stakk en snartur innom Clas Ohlsson for å se om de hadde stekeform til ribben, men der fantes det ikke noe sånt i det hele tatt. Siden jeg ikke hadde fått tid til å spise frokost før jeg dro, gikk vi opp på Al Dente å kjøpte noe å spise. Jeg tok en rekesmørbrød og en kopp kaffe. Vi ble sittende en stund å skravle om litt forskjellige ting innen vi gikk ned på Ultra å handlet inn "litt" mat.

  Det var jo akkurat det jeg trodde det skulle bli, litt mat, men da jeg kom til kassen for å betale var regningen på nesten 1.200,-. Nå ja, da er jeg godt forberedt både på matfronten og på snoopfronten til julehelgen begynner. Folk stresset og steamet rundt meg som om det var den siste dag noensinne man kunne få kjøpt mat. Jeg ble ganske forbannet et par ganger, da jeg sto i kø for å komme bort til en disk, og jeg regelrett ble dyttet unna for at noen andre mente at de bare kunne gå foran. Jeg hadde mest av alt lyst til å bruke kjeft på disse idiotene, men lot det være da en eksplosjon fra meg hadde ødelagt julestemningen for andre i butikken.

  Etter at jeg hadde fått plassert mine varer i kjøleskapet hjemme, dro vi videre ned på Tveita for å handle inn de siste gavene å litt til kattene våre. Folk stresset rundt like heftig der som de hadde gjort på Bryn. Jeg viste sånn någenlunde hva jeg skulle ha så det gikk raskt å handle. Anne skulle ta ut penger oppe i minibanken i 2 etg., men køen var lang og den ble bare lengre. En dame sto med to stappfulle poser med småpenger som hun skulle putte i vekslemaskinen, men det var ikke der hun tømte dem. Neida, hun klarte å tømme dem utover gulvet å brukte en evighet på å bli ferdig... Det var godt å komme hjem etter endt handletur å vite at nå er alt i boks, og at jula bare kan komme :o))


  Da jeg sto opp i dag var tåken tjukk som grøt ute, men utover dagen så kom sola fram en stund innimellom. Det var så fint lys ute da jeg kom hjem fra handleturen i dag, og jeg forsøkte å ta en bilde av det. Dessverre hadde jeg ikke lukket igjen balkongdøren, og da jeg var opptatt med å få det beste bilde begynte det å dugge på balkongvinduene mine. Det så jo ikke jeg så bilde ble ikke så fint som jeg trodde...  Når jeg holdt på ute på balkongen kom jo jentene mine settende etter, for der jeg er... ja der er de også. Ronja har sin faste plass oppe på klatrestativet, hvor hun sitter å filosoferer over livet å kikker ut på verden. Vinja pleier å ligge å dorme seg i sin faste stol, men det er litt kjølig for det nå så hun bare strøyk rundt å undersøkte hver krik og krok. Godjentene til mammen sin det :o))


  Tidligere i kveld skulle jeg lage Delfiakake som jeg alltid pleier å gjøre en av de siste dagene før julaften.... Da jeg stupte inn i kjøleskapet og romsterte for å finne Delfiafettet som jeg kjøpte for over en måned siden, ble jeg rimelig lang i ansiktet. Der lå det nemlig ikke noe Delfiafett, men SMULT, og det kunne jeg jo ikke bruke. Da var det ikke noe annet å gjøre enn å hive seg inn i bilen å dra bort på Rimi på Oppsal. De hadde heldigvis, og kaken var reddet.


  Det ble ikke så mye røre som det pleier å gjøre så kaken ble ikke så veldig høy.... Jeg smakte på røren, og det var i allefall ikke noe i veien med smaken på den. Kanskje det egentlig er like greit at den ikke er så høy, for den er veldig mektig!

  Nå er kroppen plassert godt ned i godstolen med ryggen litt tilbakelent, og bena på krakken.... Her har jeg tenkt å bli en stund for å sløve foran tv-skjermen mens jeg sånn halvt ser på Chevy Chase i Hjelp det er juleferie.

  Ha en fortsatt fin kveld, blogges :o))

  #Ultra #Bryn #clasohlsson #aldente #mat #juleshopping #tveita #vær #farger #katter #ronja #vinja #delfiakake #smult #chevychase #film #hjelpdeterjuleferie

 • Jul
 • Frisørdamen og Nøtteknekkeren

  • 21.12.2014, 14:36


  I går lørdag, var jeg oppe før det lysnet helt siden jeg skulle til frisørdamen på formiddagen. Jeg hadde hatt en veldig god natt, og sovet meg stort sett igjennom hele natten uten å våkne. Det er ikke noe som skjer hver natt akkurat. Jeg hadde veldig god tid, men som vanlig klarte jeg å kludre det til sånn at jeg fikk dårlig tid å måtte stresse for å rekke timen min.

  Siden håret mitt er helt lyst nå for tiden så syntes ikke etterveksten like godt, men den var hjertelig tilstede... Jeg beholdt det lyse håret en runde til, men bestilte time til både farge og striper til neste time i januar. Kan hende jeg forandrer mening innen den tid, noe jeg har gjort tidligere :o/

  Før jeg dro hjem igjen stakk jeg innom Nille å kjøpte noen flere røde t-lys, et hvitt kubbelys til den røde lykten min, en eske lange lys til Kari Trestakk lysestakene mine og to røde snoopboller. Jeg har to stykker som jeg kjøpte hos Black Design i fjor eller året før, men jeg finner de ikke igjen. De er nok på loftet et sted, og kjenner jeg meg rett så klarer jeg ikke å la være å gå opp dit å se etter dem.........

  Tiden gikk fort og ved 15 tiden kom Anne, og så dro vi ned til Oslo og Den Norske Opera og Ballett for å se på Nøtteknekkeren. Vi parkerte bilen i Parkeringshuset vis a vis Operan og ruslet bort. Det var klarvær ute og ganske skarp luft nede ved sjøen, men vi hadde kledd oss godt så det var ikke noe problem. Forrige forestilling hadde nettopp sluttet og vi møtte mange mennesker som var på veg hjem.
  Vi var tidlig ute, og benyttet anledningen til å ta noen bilder utover fjorden.... Det var ingen fornøyelse å gå der, for det stinket kloakk så man nesten ble kvalm. Jeg forsøkte å puste igjennom munnen og ikke nesen, men det var ikke så veldig enkelt akkurat. Anne fortalte at en kollega av henne også skulle på Nøtteknekkeren samtidig med oss, og hun hadde ikke før fortalt om det før hun oppdaget at kollegaen sto rett ved siden av oss å tok bilder :o))

  Vi utvekslet noen få ord, før vi ruslet inn for da begynte det å bli litt kjølig å lukten litt vel ekstrem. Vi fant et skap som vi puttet våre ytterklær i, før vi gikk for å kjøpe noe å spise å drikke. I år syntes jeg at det var flere som hadde pyntet seg enn de andre årene vi har vært der, og det syntes jeg var koselig å se. 


  Bildet ble vel ikke så superbra, men det viser iallefall hvor bra plasser vi hadde.... Det er første gangen vi har sittet så nære scenen, og med nye briller på nesen kunne jeg se alle dansernes ansikt og uttrykkene deres. Jeg kjente også igjen to av danserne som hadde større roller i Svanesjøen tidligere i år. Det er utrolig flott og stemningsfult å være i Operaen. Jeg var litt trøtt og øynene hadde veldig lyst til å lukke seg i første akten, men så drakk jeg litt vann å da gikk det mye bedre. Forestillingen var i 2 timer og 10 minutter ilagt ca 10 minutters pause mellom aktene. Det var godt å reise seg å gå ut å røre litt på seg.

  Det å komme seg ut av av Parkeringshuset skulle vise seg å være veldig vanskelig, ikke bare for oss..... Anne sa i det vi kjørt bort mot bommene at det ikke så så kaotisk ut denne gangen, og jeg skulle ønske hun ikke sa de ordene. For i det vi kom like fram så var det en bil som sto der i evigheter, og vi trodde at dette var en som ikke hadde betalt i forveien å fikk problemer. Niks, nei og no!!! Da det ble vår tur ville ikke den "idiotiske" maskinen godkjenne billetten våres, og vi lagde verden lengste kø. Folk begynte å tute, som om det hjalp noen ting. Jeg fikk til slutt ringt One Park som driver Parkeringshuset, for det finnes jo ingen der som kan hjelpe og heller ikke noen hjelp knapp på maskinen som fungerte. Damen måtte åpne bommen manuelt for å slippe oss ut!! Jeg håper virkelig de sendte noen ned for å sjekke ut hva som var problemet!!!!!

  Vi hadde spist dårlig begge to, så vi kjørte innom Statoil-stasjonen rett nedenfor her jeg bor å kjøpte noe varmt. Det var ikke helt det store og ingen av oss orket å spise opp maten.

  Resten av lørdagskvelden satt jeg å sløvet foran tv-skjermen å så på litt av Harry Potter og Halvblodsprinsen og litt av Star Wars og lit av noe annet som jeg ikke husker for jeg sovnet fra det. Når jeg først kom meg i seng sovnet jeg med en gang hode traff puten.


  #frisørdamen #hårfarge #klipp #nille #tlys #kubbelys #bolle #dennorskeoperaogballett #opera #ballett #oslo #kloakk #stank #kaldt #nøtteknekkeren #svansjøen #dansere #onepark #parkeringshus #kaos #statoil #harrypotter #halvblodsprinsen #starwars

  Det begynner å ordne seg

  • 21.12.2014, 13:47  Juletreet er pyntet og på plass sammen med alle nissene :o))  #juletre #jul #pynt #nisser

  En hektisk uke...

  • 21.12.2014, 11:56


  Denne uken har vært veldig slitsom, som det ofte kan være sånn rett før jul.... Jeg har derfor ikke hatt verken tid eller energi til å sette meg ned å oppdatere bloggen, når kveldene har kommet. Da har tiden gått med til å få i seg litt mat, pakke inn julegaver å andre ting som må gjøres denne tiden. Nedenfor kommer en liten oppdatering av uken.

  På søndag ettermiddag skulle jeg ta meg en kopp kaffe, men hva skjer? Jo, min nye Dolce Gusto kapselmaskin, som jeg bare har hatt en måned gikk i stykker. Alt så normalt ut da jeg satte den på, men når jeg skulle brygge kaffen så ville den ikke. Jeg forsøkte flere ganger uten at noe skjedde, og til slutt låste den seg helt å jeg fikk ikke engang tatt ut kapselen.


  Mandag etter jobb dro jeg igjen til Expert nede på Alna med kaffemaskinen, og jeg var ganske forbannet da jeg trampet inn i butikken. At jeg fikk hjelp med en gang fikk ingen effekt på humøret mitt, og heller ikke den ekstremt sprudlende og blide ekspeditøren. Denne gangen ble jeg sendt ned på Servicesenteret, som lå på siden av bygget. Jeg viste ikke en gang at de hadde noe sånt en gang...... For å gjøre en lang historie kort, så fikk jeg ny maskin igjen. Nå håper jeg at jeg har en maskin som fungerer i lang tid....

  Tirsdag dro jeg opp på Brilleland - Strømmen for å hente brillene mine... Jeg fikk SMS fra de kvelden før om at de var klare for avhenting. Siden brillene skal betales via min Brillekonto hadde banken i forveien kredittsjekket meg, trodde jeg da. De hadde kun tatt en ny sjekk for de 5.000,- som jeg hadde som kredittgrense fra før. Ingenting går på skinner når det gjelder meg. For å få sjekket det resterende beløpet opp til 13.000,- som begge brillene mine koster må jeg være i butikken, men det er jo ikke så enkelt siden jeg jobber i Oslo å slutter samtidig som banken. Jeg fikk brillene med meg, og så skulle jeg kontakte banken selv på onsdag.

  Onsdag ringte jeg Ressurs Bank for å ordne opp med å øke kredittgrensen på kontoen, men..... Dette måtte gjøres mens jeg var i butikken siden de må fylle ut søknaden der å sende den inn elektronisk, og få godkjenning eller ikke. Siden jeg skulle ut å handle julegaver med Anne på torsdag, og skulle gå tidlig så måtte det bli den dagen. Nå jeg var ferdig på jobb onsdag, stresset jeg hjem for å gi pusene mat å hente julegavene som jeg hadde kjøpt til fetteren min og kona. Jeg var nemlig invitert til dem på middag, og for at det ikke skulle bli for sent gjaldt å komme seg avgårde så raskt som mulig.


  Da jeg skulle dra hjem ut på kvelden hadde det kommet ganske masse snø.... Jeg var ikke helt forberedt på et snøfall, men ikke mye å gjøre noe med det. Klokken var 22:30 sånn cirka da da jeg dro fra Fetsund, for de bor, og jeg var glad for at det var lite trafikk inn mot Oslo. Det var glatt på veien å snøen føyket hele tiden. Da jeg kom til Lillestrøm var tunnellen stengt, og jeg og alle andre måtte kjøre på en ekstra runde innom Strømmen. Jeg var ikke hjemme før klokken var 23:15, og da var jeg megasliten men veldig rastløs. Klarte ikke å legge meg med en gang, som jeg selvsagt burde ha gjort...... 

  Torsdag var jeg så trøtt og uopplagt når alarmen uuuuulte, og det var en kamp å komme seg opp og inn i dusjen. Vi hadde mer enn nok å gjøre på jobben så arbeidsdagen løp avgårde, og var over før jeg fikk sukk for meg. Akkurat denne dagen måtte det jo være ekstremt masse kø, og jeg brukte ganske lang tid på å komme meg fra byen og op til Lørenskog. Jeg hadde dårlig tid, for jeg måtte komme meg til Brilleland innen banken stengte. Det ordnet seg, og vi fikk ordnet opp med banken heldigvis :o)) Anne og jeg gikk bort på Cafe Opus og spiste Fish and Chips til middag innen vi begynte å juleshoppe. Vi fikk handlet noen av gavene der, mens de siste fikk vi tak i på Metro.

  Fredag ble det en relativt rolig dag, selv om jeg ikke var hjemme så tidlig da heller. Etter at jeg hadde spist litt så hentet jeg opp juletreet fra kjelleren, og begynte å brette det ut. Som alltid brukte jeg en evighet på montere lysene, for de må jo sitte jevnt fordelt over hele treet.... Det er ikke alltid like enkelt, og jeg må innrømme at den delen av pyntingen stresser meg alltid ut en del. Det roe seg heldigvis igjen når jeg begynner å henge på pynten, for det er bare kos :o))

  Resten av kveld lå jeg rett ut på sofaen innpakket i et tjukt pledd å hutret og frøys... Magen min var ekstremt ugrei, og jeg måtte fly en del mellom sofaen og badet å jeg trodde at jeg hadde fått omgangsjuke, som så ofte blomstrer opp på denne tiden av året. Det roet seg heldigvis ned utover kvelden, men jeg frøys helt til jeg krabbet under dyna ikke altfor sent på kvelden.

  Det var i hovedtrekk det jeg har gjort denne uken, men det har jo selvsagt vært en hel masse andre småting også... Det kommer et eget innlegg om lørdagens aktiviteter :o))


  #dolcegusto #kapselmaskin #expert #service #brilleland #strømmen #briller #kreditt #ressursbank #julegaver #katter #fetter #snø #glatt #middag #besøk #shopping #cafe #opus #fish_chips #metro #juletre #pynte #lys #mage #uvel

  Julen flytter snart inn...

  • 14.12.2014, 12:14


  I går hadde jeg tenkt at jeg skulle sette i gang å gjøre rent, og så gå på loftet å hente ned kartongene med julepynt. Så skulle jeg begynne å sette frem og pynte, men dessverre så var ikke kroppen helt med med.... Jeg satt allikevel ikke på baken å latet meg av den grunn, nei da, jeg fikk ryddet, skiftet på sengen og vasket en full maskin med tøy. Det var sånne ting som ikke tar så mye på forslåtte kropper.

  Når vi var i oktober og november var jeg fast bestemt på at jeg skulle pynte til jul allerede til 1. desember, men når dagen kom så syntes jeg at det var alt for tidlig. Da skulle jeg vente en uke til før jeg gjorde det, men da ble det heller ikke til noe. Kroppen min er fortsatt stiv og vond i dag også, men ikke fult så ille som den var i går, så i dag skal det skje :o))


  Det er litt mørkt og trist ute i dag, og det ser ikke helt ut til at lyset vil komme på ordentlig. Da får man heller tenne mange lys inne for å kompensere og lage stemning. Akkurat det tror jeg ikke blir noe stort problem :o))

  Ronja fikk sin ukentlige vask i baken i dag, men det var ikke så ille i dag.... Det ser ut til at hun klarer og vil ta seg en runde der bak selv, og da blir det mindre for meg å ta. Hun er litt rund i magen sin, og derfor syntes hun det er litt slitsomt å komme til å lar noen ganger være. Etter at jeg begynte å ta henne et tak, har hun begynt selv å bli mer nøye med vasken. Slank henne, tenker du!! Vel, her går det i lightfór allerede, men det er ikke så lett å redusere vekten hennes. Hun like aktiv som søsteren, om ikke mere....!!!!


  I går lette jeg høyt å lavt etter mammas gamle bok med kakeoppskrifter... I den har hun skrevet ned mange gamle fine oppskrifter på julekaker, også kromkaker. En oppskrift hun alltid brukte, og jeg tenkte at jeg skulle prøve meg på den. Jeg har aldri stekt kromkaker selv noen gang, men i år har jeg tenkt til å forsøke meg på det. Det blir nok ikke før neste helg tenker jeg, hvis jeg ikke får gløden over meg tidligere da. Boken dukket heldigvis opp etter hvert, på et sted jeg hadde sett flere ganger... Typisk :o))

  Ha en fin søndag, blogges!


  #jul #julepynt #vaske #støvsuge #pynte #oppskrifter #kaker #kromkaker #katt #ronja #renslig

  Juleshopping hos Nordby....

  • 13.12.2014, 11:54

  I går hadde jeg tatt meg en feriedag for å dra til Sverige for å juleshoppe litt... Det var litt spennende da jeg våknet om jeg klarte å få kroppen ut av senga, etter torsdagens knall og fall. Den var vel ikke sånn veldig villig til å komme seg opp å i gang, men med litt ekstra viljestyrke så klarte jeg det da. Kneet, som dagen før hadde vært veldig stort og hovent hadde heldigvis fått en mer normal størrelse igjen...

  Vi ble fire damer på turen, og hadde i forveien funnet ut at vi umulig ville få plass i en bil, så det ble bestemt at jeg også skulle kjøre... Jeg endte opp med å kjøre alene i min bil, men det syntes ikke jeg gjorde det så veldig mye. Jeg var ikke i form til å prate så mye, og da var det like greit at jeg kunne sitte alene å høre på Radio Norges Morgenklubben. Jeg må takke Geir Schau for en skikkelig bra grovvits, for den fikk meg til å le skikkelig å jeg ble i ordentlig godt humør.


  Jeg gadd ikke å vaske bilen før jeg dro nedover, og det var nok like greit.... Det var vått og møkkete på veien så det føyket hele tiden ganske mye fra bilene foran. Heldigvis så hadde jeg rikelig med vindusspylerveske på bilen, og det var godt for den måtte brukes hele tiden. Det kom noen veldig bløte snøfnugg, men det ble ikke noe ut av det heldigvis.

  Anne hadde veldig lyst til å sjekke ut kjøttdisken hos Maxi Mat, for hun mente at de hadde bedre utvalg enn hos Nordby. Det hadde hun veldig rett i, og selv om jeg hadde kjøpt en ribbe på torsdagen så kunne jeg ikke la være å kjøpe en til hos Maxi. Jeg liker familieribben med kottlettkam, og de fleste de hadde der haddde en tykk og fin svor i tillegg til at den ikke hadde altfor mye fett innimellom kjøttet.

  Vi gjorde oss ferdig med all mathandlingen først pluss dyrebutikken for at Anne og jeg skulle kjøpe kattesand til kattene våre. Handlevognen min var så tung at jeg klarte knapt å svinge med den uten å måtte slite meg halvt ihjel.

  Ellers ble det ny duft og kosmetikk hos Kicks, vitaminer i helsekosten, snoop i godtebutikken mm.

  Da vi dro fra Nordby utpå dagen engang så begge bilene fullpakkede både inne i og i bagasjerommet. Som vanlig stoppet vi hos Marché for å spise middag. Jeg sto lenge å ville ha en lakserett, men endte tilslutt opp med en hamburgertalerken. Skulle kanskje ha tatt laksen, for jeg klarte jo ikke å spise opp all maten min. 

  De andre skulle innom moren til AK å avlevere varer, men det hadde jeg ikke lyst til så jeg dro rett hjem til Oslo... På et sted lå det veldig mye snø i veien, og det var litt glatt. Det var bare var vel ca en kilometers belte, og så var det bart igjen. Jeg fikk tømt bilen min å bært alle mine varer inn å pakket bort mesteparten innen de andre kom. Deres varer hadde jeg latt stå utenfor døren min, for jeg orket ikke å løfte dem en milimeter lenger...

  Resten av kvelden i går ble brukt til å sitte godt plantet i godstolen å se på tv, og slappe av... Pusene hadde tydeligvis savnet mammen sin, og de nærmest sloss om å få ligge i fanget mitt. Selv om det hadde vært plass, så skal de jo ikke dele med den andre, hehehe!!

  Nå sitter jeg å debatterer med meg selv om jeg skal gjøre rent i dag eller vente til i morgen.... Kroppen er ikke helt i humør, så det er kanskje like greit å vente en dag!!!!!

  Ha en fin dag videre, blogges!

  #juleshopping #handle #nordby #maximat #ribbe #kjøttdisk #matvarer #kosmetikk #kicks #helsekost #vitaminer #bil #skitten #katt #rengjøring #snø

  Snublefot, det er jeg det...!!!

  • 12.12.2014, 21:44

  I går skulle jeg en veldig kjapp tur bort på Clas Ohlsson i Torggata for å handle.... Siden jeg skulle ha en feriedag i dag, kunne jeg ikke somle for mye ute siden jeg hadde noen saker og ting som måtte være ferdig innen jeg gikk hjem. Derfor stakk jeg hendene langt ned i lommene på jakken min, og satt inn turboen bortover Torggata. Siden det var så mye folk ute å julehandlet ble det rene slalomrennet bortover....  Nå skal det sies at jeg ikke er så fleksibel og myk i leddene mine lenger, og derfor løfter jeg ikke alltid bena så høyt som burde.... Rett ved inngangsdøren til Clas Ohlsson gikk det som det måtte gå da jeg sparket forsiktig borti en helle som sto litt opp. Med en gang var det som alt skjedde i sakte kino, og jeg kjente at jeg mistet balansen å begynte stupe forover.

  Jeg ville liksom forsøke å redde situasjonen, men det var allerede for sent å jeg innså at jeg kom til å ramle pladask midt bland alle julehandlende mennesker. Jeg klarte å vri meg en aning med overkroppen sånn at jeg traff bakken på baksiden av høyre side, mens kneet mitt dundret ned i bakken med et brak. Folk stimlet sammen og alle lurte på om det gikk bra med meg, og det hadde det jo. Ingenting var brukket, men det var grisevondt å jeg klart ikke å komme meg opp ved en hjelp. En veldig hyggelig mann tok tak i hånden min å hjalp meg opp.Jeg syntes hele oppstandelsen var flau, og takket mannen for hjelpen å forsvant inn hos Clas Ohlsson hvor jeg hinket rundt å handlet.

  Senere på kvelden var det meningen at jeg skulle på Julekonsert i Oslo Domkirke, men kneet mitt hovnet opp til trippel str å ble veldig stivt. Jeg var nødt til å droppe konserten, og satt resten av kvelden med benet høyt.

  Da jeg våknet til morran i dag hadde hele høyre side blitt skikkelig blå, og hele kroppen protesterte voldsomt når jeg forsøkte å røre meg..... Siden jeg skulle til Sverige å handle i dag var jeg bare nødt til å komme i gang, og selv om jeg har hatt vondt så har det gått veldig greit i dag. Nå i kveld er jeg ganske sliten og mer støl enn noen sinne i tillegg til at jeg er enda blåere på høyre side.

  Det er jo typisk at man skal være snublefot sånn rett før jul, men forhåpentlig så er kroppen tilbake til sin vanlige seg igjen om noen dager!! 

  #snublefot #ramle #lunch #julehandel #clasohlsson #torggaten #flaut #julekonsert #oslo #domkirke #sverige #jul

  Madam Hiss...

  • 09.12.2014, 22:58

  Ønske om å få tilbake stemmen til i dag, gikk dessverre ikke helt i oppfyllelse....

  Det meste av dagen gikk med til å viske, og jeg hørte ut som Madam Hiss... Jeg begynte å bli ganske sliten og sår i halsen, i tillegg til at det var utrolig frustrerende at jeg ikke kunne delta i samtalene som foregikk på andre siden av skilleveggen. Til slutt lukket jeg bare ørene å konsentrerte meg om det jeg skulle gjøre. Det var mye enklere på den måten.

  Stakk en snartur ut i lunchen for å kjøpe mer vitaminer, men jeg kunne ikke finne den boksen jeg bruker noe sted. Var både hos på Apoteket og i så i Helsekosten uten noe serlig hell. Jeg kjøpte den boksen jeg har nå i Sverige, men vet at den går å få tak i den her også. Nå skal jeg jo til Sverige om ikke mange dagene, så da skal jeg passe på å kjøpe et lager sånn at jeg har en stund!

  Når jeg hadde eget kontor pleide jeg alltid å pynte det litt til jul, men nå sitter vi i åpent landskap og selskapet har innført "clean desk" når man går hjem om ettermiddagen. Jeg var innom Nille og da kunne jeg ikke motstå en litt stor nisse med lange ben og en litt mindre pynt. Pynten lot jeg stå på pulten når jeg gikk hjem, mens nissen fikk sitte på stolen min å passe på den til i morgen :o)) Bilde kommer.  Forrige uke begynte jeg å ta t-banen igjen og jeg har tvunget meg selv til å gå av på den nærmeste stasjonen, til tross for at det er bare bratte bakker å kneet mitt protesterer hele veien hjem. I dag derimot dro jeg opp til Oppsal siden jeg trengte å handle litt. Det er en aning lenger å gå den veien, men helt klart lettere. Nå har jeg ikke tenkt å ta den lette veien så sant jeg ikke trenger å handle, for jeg trenger å trene kneet mitt opp igjen. Det har blitt litt vel mye bilkjøring det siste året, noe som i lengden blir dyrt i tillegg til at det blir lite bevegelse på meg.

  Stemmen min har faktisk begynt å komme tilbake igjen utover ettermiddagen, så det lover godt for i morgen... Ingen visking på meg lenger :o)) 

  Nå sitter det en liten Vinja på armlenet til stolen å ser på meg med lengselsfulle øyne... Hun vil gjerne ligge litt i fanget mitt å kose seg en stund, noe hun pleier å gjøre hver kveld. Da er det nok best å legge bort PC'n for i kveld :o))

  #hiss #viske #stemme #lunch #vitaminer #apotek #helsekost #nisse #julepynt #tbanen #oppsal #bevegelse

  For en frustrerende dag

  • 08.12.2014, 23:24

  Det er bare fornavnet..... For denne damen våknet opp med feber, ikke megahøy, holdepine, sår hals og absolutt ingen stemme i det hele tatt. Jeg måtte vaske og føne håret mitt innen jeg gikk, og ble både varm å kald flere ganger mens jeg forsøkte å tørke det. Det gikk ikke så fort med meg, og jeg måtte sende en melding til jobben for å si at jeg kom senere. Hadde det ikke vært for Ibuxen jeg tok hadde jeg vel ikke kommet meg avgårde i det hele tatt.  Det var kun et par minusgrader ute, og ganske glatt på fortauet når jeg rusla ned til t-banen... Jeg måtte gå forsiktig sånn at dette hærsjens kneet mitt ikke begynte å verke igjen, men i siste bakken vrikket jeg det da skoen min skle på isen. Været kunne man ikke klage på i dag, for himmelen var blå og solen skinte :o))

  I hele dag har jeg bare fått ut viskelyder når jeg forsøkte å si noe. Jeg prøvde å si så lite som mulig, for det var slitsomt å ikke kunne bruke stemmen ordentlig. Ikke hørte de andre hva jeg sa heller når de spurte meg om noe, og det gjorde vondt i halsen når jeg forsøkte å anstrenge meg for å bli hørt. Det er ikke ofte at jeg er så stille å ikke sier noe i løpet av en arbeidsdag. Siden jeg kom så sent på jobb tok jeg ikke noen ordentlig lunchpause, men tok et par ferdigsmurte knekkebrød jeg hadde i skuffen min mens jeg leste raskt igjennom overskriftene på Dagbladet på nettet.

  Stemmen glimrer med sitt fravær nå i kveld også, men jeg håper virkelig at den er tilbake igjen i morgen..

  Nå begynner øyenene mine å glippe så det er på tide å komme seg i seng å få seg litt søvn, og kanskje sove av seg feber og alt det som herjer i kroppen i dag.

  #syk #feber #hals #hodepine #stemme #viske #frustrerende #sliten #trøtt #dagbladet 

  Frøknene Lillepuzdatter av Skånevik

  • 08.12.2014, 22:14

  De vet å kose seg frøknene Lillepuzdatter av Skånevik når kvelden kommer. I går tronet de oppe i huset på toppen av klatrestativet det meste av kvelden. De pleier vanligvis å krangle og småsloss om hvem som skal ligge inne i huset, og det pleier å være Vinja som vinner den kampen. I går derimot nøyde hun seg med å ligge på toppen av huset, og lot Ronja sove inne i huset :o))

  #katt #ronja #vinja #kos #sove

  En fortjent hvil......

  • 07.12.2014, 23:17

  Nå var det jammen godt å kunne sette seg ned en stund med bena på krakken :o)) Jeg har holdt på å rydde hele dagen omtrent, først i papirene mine og så gikk jeg løs på kjøkkenskapene mine. Jeg dro fram alt jeg ikke hadde brukt på evig lenge, og som jeg ikke har savnet siden det ble satt i skapet.


  Når jeg var ferdig hadde det blitt to store IKEA poser med ting til Fretex, deri blant en kaffetrakter som vi fikk for noen år siden. Den er nesten ikke brukt så den har noen gode år igjen i seg. Jeg er ikke helt ferdig med å rydde, men det som står igjen nå er bare å flytte litt rundt i skapene sånn at ting står litt mer hensiktsmessig. Noen ting blir brukt oftere og de bør helst stå mer lettvint til enn de har gjort til nå.

  Det blir nok mer sånne ryddesjauer frem til jul tenker jeg, for det er litt for mye i skaper og skuffer.... Skjønner ikke hvordan det finner veien dit, hehehe....!! Noen må definitivt ha vært å handlet å lurt noe inn uten at jeg har sett det :o))


  Det ble ganske fint vær utover dagen, selv om det blåste ganske kraftig en stund. Litt sol fikk vi også en kort stund innen skumringen og mørket kom snikende igjen. Det er rart hvor mye det har å si for psyken at vi får litt blå himmel og sol vær dag. En av tantene min som bor i en dal hvor sola er borte fra senhøsten til ut i mars en gang, sa for noen år siden at hun ble deppa når sola forsvant. Jeg kunne ikke helt skjønne at det var mulig, for det var jo ikke mørkt... Nå har det vel gått en ca 10 år siden hun sa dette, og nå forstår jeg godt hva hun mener!!


  Vinja har surret rundt meg i hele dag, og har ikke vært veldig fornøyd for at mammen hennes ikke har viet henne så mye oppmerksomhet. Med jevne mellomrom har hun kommet inn på kontoret hvor jeg satt mesteparten av dagen, og mjauet veldig sårt å sett på meg med store grønne øyne... Veldig anklagende!!  Det var ikke noe synd på henne for hun fikk egentlig mer kos enn hun ville ha. Det ble jo tid til noen rampestreker også, noe hun er veldig god til å jeg klarer ikke å være sint på henne lenge av gangen!

  For en stund siden snakket Anne og jeg om å gå sammen om å steke kromkaker til jul, og etter en lang samtale i kveld ble vi enig om at vi skulle gå sammen å gjøre det på lørdagen som kommer. Det ikke så mange helger igjen til jul, og jeg er for sent hjemme om ettermiddagen til at vi rekker det i ukedagene. Kromkaker er veldig godt, men jeg gidder ikke å steke bare til meg selv for så mye spiser jeg jo ikke.

  På tide å komme seg i seng, for i morgen venter en ny dag og ny uke på jobben!

  #rydde #papirer #skaper #fretex #kaffetrakter #vær #sol #himmel #vinja #katt #selskapssyk #kromkaker

  trøtt.no

  • 07.12.2014, 13:49

  Da har været slått om, og den fine hvite snøen vi fikk for et par dager siden er en saga blott. Når jeg våknet ut på formiddagen i dag regnet det, og gressplenen var like grønn som den pleier å være om sommeren. Nå har det i tillegg begynt å blåse ganske kraftig også. Ikke mye vi får gjort med det akkurat. En positiv ting er jo at siden det har blitt varmegrader kan jeg ha balkongdøren min åpen, og det vil si at pusene mine kan løpe ut og inn som de vil. Da slipper jeg ha Ronja hengende i karmen å skrike for at hun vil ut i 2 sekunder, og så inn igjen for at det var så kaldt :o))  Jeg må innrømme at jeg er ganske trøtt og sigen i dag pga litt lite søvn... I utgangspunktet er jeg ei ordentlig nattugle, som ikke er den første til å gå å legge meg i helgene. Klokken ble 03:30 innen jeg slukket lyset, men da var jeg også ganske trøtt... Naboen over hadde fest, men jeg hadde ikke noe problemer med å sovne da jeg krabbet opp i senga :o))

  For at jeg ikke sove bort hele dagen satt jeg klokken på 10, men jeg ble liggende en halvtime over før jeg endelig klarte å komme meg opp. Da hadde jeg en formening om at jeg skulle ligge på sofaen å sløve foran tv'n resten av dagen, men det ble ikke til det. Jeg ryddet litt i matskapet å fikk litt oversikt der, og fikk plukket ut noe som skal til Fretex som jeg hadde dyttet helt nederst. Har ment å skulle gjøre dette ganske lenge, men den ene dagen tar den andre å så har det gått måneder.... Dessuten så ser man det ikke der det ligger gjemt på nederste hylle. Litt sløvt tenker du, å ja da jeg vet det så godt!!


  Etterpå dukket jeg inn i fryseren å omorganiserte der, og kastet noe som dessverre hadde blitt liggende litt for lenge. Nå har jeg god oversikt, og det er plass til juleribben som snart skal kjøpes inn. Jeg har en stor fryser nede i kjelleren, og noen av tingene jeg hadde her oppe i frysen ble flyttet ned. Blandt annet en haug med elementer til kjølebagen... Jeg har vist kjøpt noen flere enn jeg trodde, huff!!

  Nå har jeg tenkt å gå igjennom noen papirer, og gjøre klart noen regninger som skal betales når lønningen kommer om noen dager. De fleste kommer inn i nettbanken, men jeg støtter noen organisasjoner å de sender manuelle fakturaer.

  Ha en strålende dag videre, blogges :o))

  #trøtt #sove #varmegrader #snø #vind #katter #matskap #fretex #fryser #regninger #nettbank

  Lussekattene er klare

  • 06.12.2014, 20:11

  Jeg tok meg virkelig god tid med bakingen av Lussekakene i dag.... Den ble skikkelig kjørt i kjøkkenmaskinen en stund, og deretter eltet og dratt i alle retninger innen den fikk lov til å hvile en laaaang stund på benken. Der er det varmt og godt, så den ble megastor innen jeg tok den fram å begynte å trille ut "kattene"

  Deigen var fin å jobbe med og jeg trengte omtrent ikke mel på bordet når kattene skulle formes.  Jeg har fulgt med på Paul Hollywood sine bakeprogram, og plukket opp en god del tips om hvordan en deig skal behandles. Han har lært meg at man kan være mye mer brutal med deigen enn jeg trodde man skulle. Jeg kan helt klart se og kjenne forskjellen før og nå.

  Han er dyktig til å lage all type mat, og lager ofte god engelsk husmannskost som jeg får skikkelig vann i munnen av. I tillegg er han dommer sammen med kakedronningen Mary Berry i "Hele Storbritania baker".  Her er et lite collage av lussekattene mine fra før pynting og pensling frem til ferdig stekt resultat. Anne lurte på om hun kunne få noen av meg, og siden jeg alltid baker mer enn jeg trenger så er ikke det noe problem. Jeg ser henne ikke før i slutten av uken, men Luciadagen er først om en uke så det går greit :o))

  Jeg har lagt til side et par stykker for å smake, som jeg skal ta til en kopp kaffe om litt :o))

  #lussekatter #baking #deig #paul_hollywood #helestorbritaniabaker #mary_berry

  Sen start på dagen...

  • 06.12.2014, 13:20

  Det var deilig å kunne sove til jeg våknet av meg selv i dag, for jeg har vært så sliten og uopplagt de siste dagene. Det kommer nok mest av at jeg ikke har vært helt i form. Jeg har hatt feber, som jeg har holdt i sjakk på jobben med febernedsettende, men som i grunnen har tatt det meste av kreftene min når jeg har kommet hjem. Jeg har for det meste sittet innpakket i pleddet mitt med vifteovnene på høygir å halvsov.

  Allikevel har jeg da vært våken nok til å skaffe og installere et nytt design på bloggen min. Jeg hadde hatt det gamle så lenge, at jeg følte at jeg måtte fornye meg litt. Fant dette hos Kvdesign som jeg likte :o)) Det gikk ikke akkurat på skinner å installere det, for når jeg forsøkte å legge inn en automatisk underskrift, som skal synes i innleggene gikk det helt galt. Ting flyttet på seg, og jeg måtte starte på nytt et par ganger innen jeg skjønte hva jeg hadde gjort feil. Nå forhåpentlig har det ordnet seg!!!!  Etter flere dager med mye tåke på morningen og ettermiddagen, våknet jeg opp til en strålende dag utenfor. Solen skinner, og det er et par kuldegrader ute... perfekt. I går var vi heldig å fikk litt snø, ikke så mye, men nok til at det lyste opp når kvelden kom. Barna i blokken ovenfor har akkurat vært ute å akt i bakken mellom blokkene, og de storkoste seg å hadde det så fint.

  Håper det kommer enda mer snø, for nå kjenner jeg at jeg er så klar for vinter. Desember er vel den måneden jeg virkelig ønsker at det skal være mye snø, for da kommer jeg i julestemning. Det er godt å krype opp i sofakroken med noe varmt å drikke å litt godt på bordet :o))  Jeg har nettopp fixet neglene mine, som hadde blitt veldig lange å veldig stygge. Det er greit med lange negler, men nå fram til jul skal jeg forsøke å bake litt å da liker jeg ikke at neglene mine er lange. Det er enklere å jobbe med korte negler.

  I dag har jeg tenkt til å bake lussekaker, å ja da jeg vet det ikke er Lucia denne helgen, men jeg rekker ikke å gjøre det til uken. Det skjer noe hele tiden, og baker jeg dem like godt i dag å slenger de i fryseren. De er like gode når jeg tar dem opp igjen :o)) Som regel har jeg bakt dem dagen i forveien slik at de er helt ferske på Lucia-morgenen, men de kan fint lages i forveien.

  Naboen over skal ha julefest i dag, og har hengt opp nabovarsel i tilfelle det blir "litt" bråk. Det er så stille i denne oppgangen at det er hyggelig med litt lyd innimellom, og helt ærlig tror jeg ikke det blir så ille. Sist gang de hengte opp nabovarsel når de skulle ha fest, så kunne jeg knapt høre dem!

  Nei, nå får jeg sette deigen min for den skal heve en stund også...

  Ha en strålende lørdag, blogges :o))

  #uopplagt #feber #vifteovn #kvdesign #vær #jul #vinter #snø #sol #negler #lucia #lussekatter #deig

  Dagens bilde

  • 05.12.2014, 00:01


  Her er alt klart til snøen kommer :o))  #dagensbilde #spade #kost #snø #vinter

  "Labbetuss"

  • 03.12.2014, 22:53


  Jeg var megasliten da jeg gikk å la meg i går, og jeg sovnet momentant å sov hardt igjennom hele natten. Da klokken ringte til morran i dag hørte jeg den ikke, men heldigvis kom Vinja å vekket meg med å mjaue meg inn i øret. For at jeg ikke skulle komme altfor sent på jobb satte jeg i gang i en turbofart for å bli ferdig.

  Allikevel skjønte jeg at jeg ikke kom til å rekke morgenmøte hvis jeg tok bilen, for de siste ukene har bilkøen mot byen mangedoblet seg å det går veldig sakte. Derfor ble jeg "Labbetuss" i dag å trasket ned til t-banen.... Jeg har ikke funnet frem noen vinterstøvler enda, og joggeskoene min var litt glatte så jeg nærmest trippet nedover alle bakkene. Rakk selvsagt ikke den banen jeg hadde planlagt, men jeg rakk akkurat møtet med banen bak.

  Kneet mitt, som i grunnen har vært ganske medgjørlig den siste tiden, var ikke det i dag. Jeg slet virkelig med å belaste det den siste bakken ned mot stasjonen, men det gikk på et vis!!  I lunchen var avdelingen min en tur på Hai Café i Carlmeyersgate her i Oslo. Det ligger bare et par minutters gange fra jobben. Jeg hadde aldri vært der selv, men et par venner har vært der noen ganger. Stedet er Vietnamesisk, og har nydelig mat. Det var rent og pent og en hyggelig og serviceminded betjening. Stedet kan virkelig anbefales på det varmeste.

  Selv valgte jeg stekte nudler med kylling og grønnsaker og peanutsaus, nam nam!  Både dag jeg dro på jobb, og da jeg var på veg hjem igjen hadde vi tjukk tåke oppe i høyden her jeg bor. Midt på dagen derimot forsvant tåken og himmelen ble knallblå å sola skinte. Nå ser det ut til å ha lettet litt igjen. Jeg er ikke noe glad i tåke, det går ut over humøret mitt en aning.....  Utenfor blokken står juletreet å lyser så fint, og det er så koselig å se på når man kommer opp den siste kneiken... I bakgrunnen er min balkong med utebelysning i flere forskjellige farger. Det er kanskje ikke alle som ville ha valgt det, men jeg syntes det er veldig fint jeg :o))

  Jeg er så frossen for tiden, og hver eneste kveld pakker jeg meg inn i et teppe og setter på vifteovnen, som blåser varm luft rett på meg i flere timer. Noen kvelder får jeg ikke varmen før det er på tide å legge meg, men i kveld heldigvis har den indre temperaturen steget såpass at ovnen har blitt slått av. Jeg har forsøkt å springe rundt å ordne ting for å få varmen, men det har ikke vært til stor hjelp.

  Nå blir det litt Mord og Mysterier innen det er på tide å finne senga.

  #trøtt #bilkø #tbanen #labbetuss #lunch #haicafe #nudler #kylling #peanutsaus #carlmeyersgate #tåke #utebelysning #juletre #vifteoven #fryse #mordogmysterier

  Snø og tunge øyelokk..

  • 02.12.2014, 23:15


  Da jeg gikk å la meg i går kveld viste jeg at jeg måtte få meg en god natt søvn, men når man vet det så skjer det jo selvsagt ikke. Jeg var frossen og trøtt før jeg gikk å la meg, men med det samme lyset ble slukket ble jeg lys våken.... Mens jeg lå der å tenkte på minst mulig, for å tømme hode for tanker, ble jeg rastløs å da var det totalt umulig å sove.

  Så når klokka kimte til morran i dag, spratt jeg ikke ut av senga akkurat.... 

  Ute hadde det kommet et tynt teppe med snø, og det snødde fortsatt lett. Det er utrolig hvor stor forandring det ble ute med det hvite teppet på bakken. Alt var så lyst og trivelig, men dessverre så ble det ikke liggende. Innen jeg kom hjem var det meste smeltet bort igjen. Jeg sjekket yr.no, og det ser ut til at vi må vente en stund til innen det kommer noe mer snø enn en cm eller to.  Dette bildet tok jeg 02.12.2013, og vi hadde ikke akkurat noe snø å skryte av da heller!!  Akkurat nå er jeg ganske klar for at det skal komme mer snø, for de nærmeste dagene og ukene er det julemarked og julekonsert som går av stabelen, og da hadde det vært så koselig med litt mer hvitt på bakken. Kanskje litt ovenfra i sammen slengen :o))

  Da jeg kom hjem i ettermiddag var kattene mine virkelig i farta... De løp rundt som besatte fra rom til rom, og oppover klatrestativet til taket før de stormet ned igjen. Ronja er skikkelig masete der hun sitter å mjauser ved balkongdøra for de at hun vil ut en tur, og når jeg hun vel har komet ut så skal hun inn igjen. Sånn holder det på hele tiden. Det samme skjedde i går, men da frøys jeg så fælt at jeg ikke orket å lukke opp døra i et sett. Da ble frøkna veldig fornærmet på meg. Hun gikk å knurret rundt bena mine å så anklagende på meg!!

  Siden jeg var oppe så tidlig i dag er jeg stuptrøtt nå i kveld, og det blir nok ikke så veldig lenge før jeg krabber under dyna.

  Ha en fortsatt fin tirsdagskveld, blogges :o))

  #trøtt #morgen #snø #lys #yr #julemarked #julekonsert #ronja #katt

  Om meg

  Vera Lynn

  Jeg er en sprudlende "dame" med mye humør, som enten bobler over med latter eller som er veldig eksploderende. Jeg har hatt to sett med foreldre, de som sørget for at jeg kom inn i denne verden, og så mine flotte adoptivforeldre som har betydd alt for meg. I 2000 bestemte jeg meg for å finne mine biologiske foreldre, og fant ut at de var fra Tinn i Telemark. For å gjøre en historie kort så ble jeg tatt i mot med åpne armer. Jeg gikk fra å være enebarn, til å få 4 flotte søsken (3 brødre og en søster) På bloggen skriver jeg om ting som opptar meg, som irriterer meg og om hverdagen min!!

  welcome-desi-glitters-5

  Welcome | Forward this Picture . .

  Kategorier

  Arkiv

  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no