hits

Vera Lynn

- je suis prest -

Sløv, men kreativ fredag

 • 30.12.2016, 20:40

Det går litt i rykk og napp med søvnen her i gården om dagen... En natt sover jeg omtrent ingenting, men andre kan jeg sovne med en gang hode treffer puten, og ikke våkne før morningen kommer. Natt til i går hadde jeg en mer eller mindre søvnløs natt, og siden jeg måtte opp tidlig følte jeg meg som et slakt da alarmen gikk av. Jeg hadde noen ærend ute på formiddagen, men jeg gikk rundt som en zombie føltes det som.

Da jeg kom hjem og middagen var spist var jeg så trøtt, at jeg sovnet før jeg rakk å gå ut på kjøkkenet med tallerkenen min, zzzzzz!!!

Heldigvis har jeg sovet som en drøm i natt, og jeg følte meg ganske uvilt da morningen kom. Allikevel tenkte at det var greit å ta det litt med ro i dag, for i morgen er det Nyttårsaften å da må man være litt oppesen vettu!

Det var noen dager siden jeg hadde sittet med fargelegging, så jeg dro fram fargeboken og fargene mine å satte meg ved skrivebordet. Der ble jeg sittende noen timer å var veldig kreativ kjente jeg. Ronja kom etter en stund å ville være med, og la seg tvers over hele fargeboken å breia seg. Hun pleier å gjøre sånn når hun vil ha oppmerksomhet 😺På denne tegningen har jeg brukt alt jeg har av fargeblyanter, tusjer og glitterpenner for å få fram morsomme effekter. Det er ikke så lett å få fram alt sånt når man tar bilde av tegninger, men litt kan man da se :o))På denne tegningen har jeg brukt for det meste tusj, og litt glitterpenner... Når jeg ser på nettet på andre som har gjort de samme tegningene som jeg har gjort, så ser jeg at de lager fine bakgrunner å fyller ut tegningen så fint. Jeg har prøvd det, men jeg får det dessverre ikke til. Derfor ender jeg som oftes opp med å bare fargelegge det som er ferdig tegnet, og dropper frihåndstegning!

Nå har jeg tent lys i alle lyktene mine, og det har litt en ordentlig koselig stemning i stua :o))

#søvnløs #søvnproblemer ##sove #sliten #zoombie #kreativ #fargelegging #fargeleggingforvoksne #johannasjul #fargeblyanter #tusj #glitterpenner #ronja #katt #blogg

 • Jul
 • 💸 Et underskuddsforetagende 💸

  • 30.12.2016, 00:28

  Hvert eneste år kjøper jeg meg en, to, e!ler noen ganger tre Flax julekalendere. Hvert år så vet jeg jo at jeg med 99% sikkerhet ikke får tilbake det jeg har lagt ut. I år insisterte jeg i tre stykker, og betalte 150,- for det.

  Hver eneste morgen satt jeg meg ved skrivebordet og skrapte i veg, med stor iver for man jo håper jo allikevel at det skal bli gevinst. Jeg kan vel si med en gang at jeg ikke ble rik denne gangen dette året heller 😟 Jeg gikk i tap som vanlig, men det ble da gevinst på to av kupongen. På den ene ble det 10,- på fargespillet, og på en annen ble det 50,- på oppsamlede symboler. Til sammen den nette sum av 60,-.

  Man må være forberedt på å tape, og ha et veldig avslappet forhold til spillet tror jeg. Det har jeg og er forberedt på at den store gevinsten ikke tikker inn på min konto 😊

  Pleier du å kjøpe skrapekalender?

  #underskudd #tap #skrapekalender #flax #julekalender #spill #blogg

 • Jul
 • Jeg bare elsker dem 💕

  • 28.12.2016, 12:48

  Men det er ikke bare jeg som er begeistret for mummi-koppene mine. Mine to venner Vexy og Hackus syntes også at de er fine. Spesielt den røde med bilde av lille My som jeg fikk til jul, og så fort jeg finner den fram er det der på pletten for å se på den å passe på den :o)) Frodith har Salt og Pepper, mens jeg har Vexy og Hackus 💕

  Første gangen jeg så disse var på bloggen til Tone Voung Vinningland, som tidligere var på blogg.no, men som nå har flyttet til nouw. Du finner hennes fine blogg HER. Jeg syntes at koppene var fine, men tenkte først at det ikke var noe for meg. Det var bare det at jeg ikke klarte å glemme dem, og ved neste besøk hos Kitchn kjøpte jeg min første kopp... Siden har det blitt flere, nå har jeg 11 stk., og mangler kun en for at det skal gå opp :o))

  Ingenting er som å starte dagen med en eller to gode kopper kaffe ☕

  #godformiddag #kaffe #kaffekopp #mummi #smurfer #vexy #hackus #blogg #onsdag #desember

  🕯 Rest in peace 🕯

  • 27.12.2016, 21:11

  Året 2016 har gått inn i historien som det året vi har mistet flest flotte musiker og skuespillere, og det ser ikke ut til at det er over enda. Nå i kveld kom den triste beskjeden at også Carrie Fisher har gått bort i en alder av 60 år.  Det virket jo som hun skulle klare seg, men så kom et nytt hjerteinnfarkt og livet sto ikke til å redde....

  Når man tenker etter hvor mange som har gått bort dette året, blir man skremt. Mens jeg satt å leste om Carrie Fisher, så oppdaget jeg at to skuespillere til var gått bort rundt julen. Den ene en amerikansk skuespiller Ricky Harris (54 år) og norske Joachim Calmeyer (85 år). Forrige dagen var det George Michael som sovnet inn.

  Det er nesten så man blir skremt bare av å tenke på det, hvem er den neste å skjer det også i 2016??

  #restinpeace #hvilifred #død #trist #dødsfall #2016 #carriefisher #georgemichael #rickyharris #joachimcalmeyer #skuespillere #musikere #blogg

  Det var lenge siden

  • 27.12.2016, 17:27

  Da jeg hadde bursdag for et par dager siden, tikket gratulasjonene inn på Facebook i alle former.

  En venninne fra barne- og ungdomstiden hadde gravd i fotoalbummet sitt fra 1970-tallet å funnet et bilde av meg. Det er tatt hjemme hos henne, i anledning hennes egen bursdag i mars. Akkurat hvilket år dette var er jeg ikke sikker på, men med tanke på hårfarge og klærne så tipper jeg at det er før jeg fylte 18 år. For like før 18-årsdagen min farget jeg håret mitt svart for første gangen, og på dette bilde har jeg forsatt min egen hårfarge, som var brun da.

  Jeg lo godt for meg selv da jeg så fargene på klærne mine, for de var så typisk 70-tallet. Oransje polo under en burgunderaktig genser. På toppen av det en noe ubestemmelig blåfarge på sjalet (som jeg faktisk har heklet selv) Tror ikke at jeg noen gang har kastet det, så det ligger sikkert på loftet. Tror jeg må opp der å rydde en dag, for det er flere ting jeg misstenker kan ligge gjemt der oppe som jeg vet jeg ikke har kastet.

  Uansett så var det artig at hun la ved bilde :o))  #gamleminner #minner #70tallet #klær #farger #upassende #gøy #meg #megselv #blogg

 • Jul
 • ❄ Snøfall ❄

  • 27.12.2016, 16:26

  Fra jeg var barn har fulgt NRK's julekalender, noen ganger med stor iver og andre ganger fortvilelse, for at jeg har syntes at det har vært så kjedelig. Nå er vel kanskje ikke julekalenderen laget for voksne, så det at jeg i voksen alder syntes at det er kjedelig er kanskje ikke så rart.....

  Årets julekalender Snøfall var noe av det beste jeg noen gang har sett, både som barn og som voksen. Fra første stund syntes jeg det var spennende, og jeg bare måtte se alle episodene. Var det en dag jeg ikke var hjemme så var det rett inn på T-We boksen for å se den. Etter det jeg har lest så har Snøfall vært den mest populære julekalenderen noen sinne, og det er ikke vanskelig å skjønne det.  Bak i hodet viste man jo at det kom til å gå bra til slutt, men helt sikker følte meg seg selvsagt ikke! Vinter som ville være julenisse, og kom med så mange nye håpløse regler som ingen likte. Han som ikke var den rettmessige lærlingen...!!

  Den ligger fortsatt tilgjengelig på T-We boksen, og jeg har tenkt til å sette meg ned en dag nå i romjulen å se hele serien i et. 

  Jeg nevte for bestis Anne hvor spennende jeg syntes serien var, og hun sa at hun også syntes det. Som meg har hun sittet klistret til tv'n å sett hver eneste episode, men om hun reagert som meg i siste episoden vet jeg ikke. For hele tiden har jeg vært så irritert på Vinter og alt han har funnet på, men på julaften da han var lei seg å begynte å gråte..... Ja da gråt jeg også, og så mye så Ronja hoppet ned fra klatretrommelen og kom bort for å trøste meg ❤

  Hva med deg, blir du engasjert av film eller serier som for det meste er ment for barn?

  #nrk #julekalender #barn #engasjerende #tvserie #spennende #interessant #nrkjulekalender #ronja #trøst #glede #blogg #desember #jul

  Noe jeg har laget i dag

  • 26.12.2016, 23:28

  Selv om formen ikke var på topp i dag, har jeg heller ikke orket å være helt uvirksom.... Jeg satt meg ved skrivebordet etter frokost, og dro fram esken med plastperler for å se å om jeg fikk til å lage noe jeg hadde sett på Pinterest. Der kan man finne mye spennende :o)) Ikke bare barna som kan være kreative med plasperler, det kan vi voksne også!

  Nedenfor følger bilder av hva jeg har produsert i dag!

  Det er litt pirkete arbeid, spesielt når man forsøker å følge et mønster... Jeg gjorde feil noen ganger, sånn at antall perler ikke stemte på den ene siden. Da var det bare å sjekke å telle til man fant ut hvor man hadde gjort feil å rette det.

  #hobby #perler #plastperler #tidsfordriv #figurer #blogg

 • Jul
 • Julaften og bursdagsfeiring vel overstått

  • 26.12.2016, 23:01

  At jeg er glad i jula er ingen hemmelighet, og jeg nyter hvert øyeblikk av den... Bare så synd at den flyr avgårde så fort, at før man vet ordet av det er den nesen over. Ja ikke hele jula da, men det var vel mer julaften jeg tenker på. Den syntes jeg kom og gikk litt faderlig fort, men koste meg gjorde jeg vettu :o))

  På julaften var jeg opp ved 9 tiden, sånn at jeg kunne nyte en lang og god frokost før jeg måtte sette i gang med dagen. Ønske om en hvit jul ble dessverre ikke innfridd, men det var vel heller ingen overraskelse. Jeg hadde sjekket yr.no og det er ikke meldt kaldt og snøvær så langt øyet når. Nå er det ikke vanskelig å få julestemning inne, og når mørket kommer ute kan man ikke se at det ikke er snø.

  Jeg kom meg ut av døra tidlig for å dra ned på gravlund, for å tenne lys for mamma og pappa. Siden jeg dro så tidlig håpet jeg å komme unna den verste køen. Det var fult av biler der, men jeg fant en plass nesen nederst på parkeringsplassen. Når jeg kom ned til graven ble jeg overrasket over at lysene jeg satte ned tidligere var borte. De stjeler som ravner der nede, og det er ikke første gangen ting blir borte. Det er jo også en sjanse for at gravlund selv har ryddet de bort.....

  Vel hjemme igjen fikk jeg ribba inn i ovnen til damping, og da var det ikke så mye styr med den etterpå. Måtte bare tas ut etter 45 minutter for å fjerne folie og sette ned ovenen før den skulle inn igjen. Noen sprø svor over det hele ble det ikke dette året, men det er ikke det viktigste akkurat. Den ble nå i allefall saftig og veldig god, og jeg spiste et stykke mer enn jeg egentlig orket bare for at den smakte så godt :o))


  (Bildet er lånt fra Pinterest)

  Jeg ønsket meg Mummi-kopper fra Arabia til jul og i bursdagspresan, og det fikk jeg også. Tilsammen ble det 6 stykker, og ingen av dem var like så jeg slipper å bytte. Til den grønne Snusmumrikken koppen fikk jeg en matchende asjett. I tillegg hadde jeg kjøpt en Sodastream-maskin og et Taco-sett til megselv i julegave. I tillegg ble det noe annet småtteri også fra familien :o))  I tillegg så hadde Kine, bestis Annes niese, laget denne flotte kransen til meg i julegave. Den ble jeg så glad for at bare måtte henge den opp på veggen over tv'n. Hadde jeg ikke hatt en flott krans på døra mi fra før, ville den nok ha havnet der :o))

  På bursdagen min kom Kine, Anne og John Kåre (Kines bror og Annes nevø). John Kåre hadde feiret julaften med Anne, og hadde ligget over så vi ble enig om at de skulle komme ved 14 tiden. Siden han nok ville dra hjem før det ble alt for sent, ville han få vært med på den enkle feiringen en stund. Det var en avslappet feiring, hvor gjestene kunne slenge seg rett ut i sofaen hvis de så ønsket det :o)) Siden gjestene kom så tidlig, ble de heller ikke så lenge. På slutten satt vi mer eller mindre å gjespet de fleste av oss :o))

  Jeg var ikke noe i superform hele dagen, slapp og uggen i kroppen å sov som en stein hele natten. (veldig uvanlig) Da jeg våknet til morran i dag, hadde jeg ikke hørt klokka å det var langt ut på formiddagen. I tillegg hadde jeg feber og hadde litt rennende nese. Av den grunn har jeg gjort minst mulig i hele dag, bare sittet ved skrivebordet mitt å puslet med litt hobbyvirksomhet og nå sitter jeg godt innpakket å småfryser. Tror kke det er så veldig alvorlig, og regner med at det verste er over til i morgen.

  #jul #julaften #julefeiring #ribbe #mat #gaver #pakker #mummi #kopper #sodastream #tacosett #gravlund #lystenning #bursdagsfeiring #venner #besøk #feber #sliten #blogg

 • Jul
 • Jeg klarte ikke å la være

  • 23.12.2016, 21:56

  Jeg måtte jo ut en tur i dag allikevel, noe jeg hadde bestemt i forveien..... Naboen skulle  få en gave, og jeg hadde bestemt at de skulle få en blomsteroppsats. Jeg hadde sett meg ut en fin en i blomsterbutikken på Bryn tidligere i uken, men når jeg kom ned dit fantes det ikke snurten av en eneste oppsats igjen. Men det de hadde var eksakt 2 igjen av den planten jeg hadde lyst på, og da klart jeg jo ikke å la være å de ble med meg hjem. Nå står de så fint i vinduet mitt ❤  For å få kjøpt en oppsats til naboen måtte jeg til Plantasjen for å få tak i, og det var nok en mening med det. Den jeg valgte der var jo mye finere enn den jeg først hadde sett på. Da jeg var over for å overlevere den lå hun å hvilte, men hun kom inn en stund etter for å takke. Da passet vi på å sitte ned å nyte en kopp kaffe sammen, og prate en stund :o))

  #planter #juleoppsats #blomsteroppsats #gave #juleblomst #stuevindu #jul #blogg

  Hvorfor så alvorlig

  • 23.12.2016, 16:10

  Når man blar igjennom gamle fotoalbum finner man mange gamle skatter, som man hadde glemt var der. Noen av dem lokker fram minner, både gode og vonde, og det kan mange ganger være vanskelig å kjenne på dem igjen.

  Går man veldig langt tilbake, så er menneskene på bildene ofte veldig alvorlige og det er noe høytidelig over dem. Nå er ikke bildene jeg har lagt ved her så gamle, med det er noe alvorlig over dem allikevel.  Her sitter jeg på kjøkkenbenken hos mormor, og jeg er veldig alvorlig... Det er ikke lik meg i det hele tatt, for jeg pleier stort sett å smile eller le på de fleste bilder. Kanskje det har noe med hvor jeg er som er årsaken!!!!  Her har vi fått fint besøk fra Minnesota, USA, og det var ikke noe som skjedde hver dag nei. Fra venstre: Mormor, pappa, mormors kusine Anna fra USA, og så jeg foran da.

  Jeg har aldri lagt merke til blikket til mormor før nå, hvor jeg scannet bildet og så nøyere på det. Det kan jo sies nå, for ingen av de "voksne" på bildet lever lenger, at mormor ikke var så begeistret for meg. Jeg var nemlig ikke mamma og pappa sin "ekte" datter, bare adoptert. Hun var ingen kjærlig mormor og jeg merket det fra jeg var et lite barn. Det var vel derfor jeg aldri hadde lyst til å dra på besøk dit!  Husker jeg var missunnelig på vennene som hadde en bestemor, som tok dem på fanget, og/eller satt å leste for dem, eller gjorde noe annet spennende.

  #alvorlig #høytidelig #familie #mangel #familiebesøk #amerikabesøk #uønsket #adoptert #ekte #mormor #pappa #

  Jeg har gjort det jeg også

  • 23.12.2016, 12:15

  Jeg er nok ikke født med ski på bena, men jeg har da gått en del rundt om i Østmarka da jeg var barn. Rotet igjennom noen gamle fotoalbum på jakt etter et bestemt bilde, men fant ikke det. Fant mye annet gøy, som jeg kanskje kommer til å dele litt senere i dag :o))

  Det finnes ikke så mange bilder av meg, der jeg ikke akkurat elegangt glir avgårde på mine gode gamle treski. Noen er det da. På dette er jeg med i Borettslagets årlige skirenn, men jeg kom nok ikke først over mål nei, hihihi! Jeg kom da i mål, etter noen knall og fall, og hvis jeg ikke husker helt feil med revnet buksebak. Akkurat det syntes heldigvis ikke på dette bildet, hihihi!!  Kvaliteten på bildet fra den gangen er jo ikke noe å skryte av, men det skal man kanskje være litt glad for, knis! Uansett så var det gøy å komme over dette igjen.

  #ski #skirenn #utpåski #borettslag #arrangement #megselv #skiogstaver #utpåturaldrisur #gammelt #barneskirenn #barndomsminner #blogg

 • Jul
 • Fin start på dagen

  • 22.12.2016, 13:55

  Etter å ha sovet godt igjennom hele natten, sto jeg opp å laget meg en deilig frokost. Det er ikke ofte jeg sover igjennom hele natten for tiden, men i går var jeg ekstremt sliten å så fort hode mitt traff puten var jeg borte. Så da jeg slo opp øynene, følte jeg meg helt utvilt å opplagt :o))  Den nye te-kannen hadde sin premiere til en sen frokost, sammen med et par skiver brød med sylte. Jeg kjøpte en julete i løsekt her for noen uker siden, og den er virkelig god. Jeg angrer litt på at jeg ikke kjøpte mer av den, men det går vel ann å få tak noe mer i en spesialforetning.  Vinja nyter hverdagen med å ligge å kose seg oppe på kloretrommelen, og der venter hun på at mamsen hennes skal komme å gi henne masse kos. Hun får også masse av det å syntes egentlig livet er helt hærlig.  Ronja på sin side er veldig begistret for juletreet, og er stadig borte å smaker på det, undersøker gavene og studerer veldig på hvordan hun skal komme bak det. Det er nemlig ikke så enkelt for henne, nå som jeg har satt julegavene sånn at det ikke lenger er fri pasasje til å bare løpe rundt. Dette syntes hun selvsagt er veldig irriterende.

  Ellers er det jo så mildt ute nå at jeg kan ha balkongdøren oppe litt, og da kan kattene få komme ut å lufte seg litt. Det setter de stor pris å løper ut og inn i et sett. Det er ikke bare de som er glad for at det er mildt, for det er jeg også pga av kroppen min fungerer bedre da... Allikevel savner jeg nok snøen, for i mitt hode skal det være hvit jul... Akkurat det kan vi nok se langt etter iflg yr.no i allefall.

  Nå skal ribba mi saltes og peppres sånn at den kan ligge å gose seg å få fin smak til jeg skal steke den på julaften.

  Ha en strålende førjulsdag 🎅🤶

  #sove #utvilt #frokost #tekanne #julete #katter #kos #rampestreker #mildt #grønt #jul #ribbe #krydre #blogg #desember #desember2016

  Helt ferdig....

  • 22.12.2016, 01:37

  I dag slo besis Anne og jeg oss sammen å dro ut for å handle inn det siste til julehelgen. Det var i grunnen bare det som manglet, og ingen av oss følte noe særlig for å dra rundt i butikker lille julaften. Det var da endelig kaotisk nok i dag, så man kan jo forestille seg hvordan det blir siste dagen

  Før vi kunne gi oss i kast med matbutikken, hadde jeg noen små erender... Tørrfór til kattene mine, og gravlys til graven på julaften. Jeg måtte fjerne lyktene jeg hadde der, da de hadde blitt ødelagt. Jeg ser ikke noen grunn til å kjøpe nye lykter nå, så det får bli gravlys på julaften og nyttårsaften.

  Når vi kom til Bryn-senteret var vi begynt å bli litt sultne, så vi bestemte oss for å stikke opp på Al Dente å spise lunch.   Jeg tror at jeg hadde en formening om at jeg ikke trengte så mye, for ribbe, medisterkaker, medisterpølse, poteter og surkål til julaften er allerede i huset. Allikevel ble det ganske mye oppe i handletralla etter hvert, og jeg tenkte med skrekk på hvor mye jeg måtte ut med når jeg kom til kassa.... Det var ikke noe unyttig oppe i tralla... Hihihi, de sunneste varene ligger i bunn sånn at de syntes ikke, så det kan se ut som om jeg har kjøpt mye snoop....!!

  Jeg skal lage en fruktkurv til jul, men innimellom frukten har jeg tenkt å stikke noen småsjokolader og kjærligheter. På Meny hadde de akkurat det jeg så etter, så får kurven - ja takk begge deler :o))

  Når jeg kom hjem var jeg helt tappet for krefter, og etter at alle varene var pakket bort på sine plasser sank jeg ned i godstolen å forsøkte å drikke en kopp kaffe. Fikk i meg halve koppen, og så sovna jeg fra den...  Det var meningen at jeg skulle ta ut ribba i går kveld sånn at den var tint til i dag, men hvem var det som klarte å glemme det?? Jeg kom på det i det jeg pakket bort maten tidligere i dag, og fikk tatt den ut å lagt den på benken til tining. Da den var blitt myk i kantene pakket jeg rundt folie og satte den inni kjøleskapet til i morgen. Da blir det krydring etter alle kunstens regler :o))

  Det eneste som står igjen nå, er litt støvsuging, lett støvtørking og gulvvask, men det kan hende at jeg venter med til lillejulaftens formiddag.

  #julehandel #kattemat #bryn #meny #aldente #lunch #matvarer #innkjøp #energiløs #sliten #sove #blogg #ribbe

 • Jul
 • Julegave til megselv

  • 21.12.2016, 22:26

  I En god stund har jeg ønsket meg en ny te-kanne, men jeg har ikke klart å finne akkurat "DEN" som har wow faktoren. Mente at det var en Bodum-kanne jeg ville ha, men der fikk jeg ikke tak i den sorten jeg kunne tenke meg. Det har seg sånn at alle mine kjøkkenapparater er røde, og derfor ville jeg gjerne ha en som hadde noe rødt på seg. Noe de ikke hadde i butikkene, som kom fra Bodum. 

  Så hadde det seg sånn at jeg rusla forbi Rafens på Brynsenteret i går, og da falt blikket mitt på en rød te-kanne fra Le Creuset. Den var ikke billig, men den var akkurat det jeg hadde sett etter så den ble med meg hjem + en stor å fin asjett i samme farge. Te-silen som henger opp i kannen har små hull, veldig små hull, som gjør at det ikke blander seg noe rusk i teen. Veldig fiffig :o))  Jeg har ikke fått brukt den enda, for jeg har ikke hatt tid til å sitte ned såpass lenge at jeg kunne nyte så mye som en liten slurk engang. I morgen derimot skal jeg ikke ut av døra, så jeg sitte lenge ved frokostbordet å bare nyte :o))

  #te #tekanne #bodum #lecreuset #rafens #bryn #nytelse #julegave #tilmegselv #blogg

  Noe spennende kom i posten

  • 21.12.2016, 17:37

  Det er alltid spennende å få uventede pakker i posten, og i dag skjedde det.... Vel, jeg viste at noe var på veg til meg, men jeg hadde glemt det i forbifarten. For noen uker siden var jeg med i en liten konkuranse på bloggen til Søtmonsen (Lene Kristin), og i dag dukket det opp en spennende pakke som jeg måtte hente på posten.

  Jeg hentet den på veg ut i dag, og var så nysgjerrige på hvem pakken kunne være fra, og på et av mange stopp måtte jeg bare fjerne papiret for å finne svaret. Jeg åpnet ikke på ordentlig, bare nok til at jeg så hvem det var fra. Når jeg kom hjem derimot, var jeg ikke sen om å åpne å kikke. Skal si deg at smilet bitt bare ble bredere og berede, etter som jeg undersøkte innholdet.

  Det hadde du nok også blitt tenker jeg, bare se på siste bildet :o))

  Et veldig søtt kort fulgte også med, og det har allerede fått plass sammen med de andre julekortene mine :o))  Her kan du se noen av godsakene som jeg har fått, og etter at jeg har fått i meg litt middag skal jeg brygge meg en stor og deilig kopp kaffe å ta en, nei to, kanskje tre smaksprøver :o))

  #overraskelse #konkuranse #søtmonsen #matogkakeoppskrifter #godsaker #godsaker #hjemmelaget #blogg

  Sveisen og fin

  • 20.12.2016, 21:38

  Det er rart det der når man ser seg selv i speilet om morningen, og man ser ut som en piasavakvast på håret å ingenting nytter. Man børster og grer og forsøker å style så godt man kan, men resultat er like dårlig allikevel. Så man gå sånn da, for at man har vært nødt til å avbestille frisørtimen for en måned siden og man får ingen ny akkurat når man trenger det som mest.... Å den eneste man kan skylde på er seg selv, ingen andre.

  Så møter man noen man ikke har sett på en stund, som klarer å si: Neimen så fin du er på håret, har du vært hos frisørdamen!!!!!! Det er ikke det at jeg ikke syntes det er hyggelig med komplimenter, men de hadde vært hyggeligere å få hvis jeg faktisk hadde vært hos frisørdamen... Er du ikke enig?  Men i dag vettu, da hadde jeg ny time og marerittet var over... Nå må jeg jo fortelle at timen nesten gikk i vasken, for jeg har hele tiden sagt at jeg hadde time kl 13, men det hadde jeg ikke. Den var 11:30, og heldigvis sjekket jeg kalenderen min rett før jeg gikk å la meg i går. Hadde jeg ikke gjort det, ville jeg ikke nådd timen og med alt de hadde å gjøre ville det ikke vært tid til meg senere...  Dette ble altså resultatet, og skal jeg være ærlig er jeg veldig fornøyd :o)) Jeg har jo hatt kobberfarge i luggen og på sidene en god stund nå, men jeg ville gå tilbake til noe mer nøytralt. For å bli kvitt så mye av kobberfargen som mulig, ble det litt avfarging... Ble veldig lyst foran denne gangen, men det syntes jeg ikke gjør så veldig mye. Det var deilig å få fasong på håret igjen :o))

  #klipp #vask #farge #frisørdamen #frisyre #kort #blogg #blond #blondine #hårfarge

  Bursdagsfeiring og litt skryt

  • 20.12.2016, 16:53

  På fredagen som var fylte Kine, bestis Annes niese, 30 år og hun ble først feiret med midddag på et sted hun selv valgte. Hun ville gjerne gå på den asiatiske restauranten som ligger på bakkenivå i Lørenskog Hus. Restauranten heter Buen, og de har nydelig mat, hyggelig og serviceminded personale i flotte lokaler.   Jeg har vært å spist middag der en gang tidligere, før en kinoforestilling, og jeg var like fornøyd med mat og service den gangen også. Syntes ofte man sitter i evigheter å venter når man er ute på restaurant. Først på å få bestille, så på at maten skal komme og til slutt få lov til å betale regningen. Ingen av disse tingene har jeg opplevd på noen asiatisk restaurant, og heller ikke hos Buen. 

  Er du i området, så burde du sjekke stedet ut for du kommer garantert til å være fornøyd etter besøket :o))  Vi valgte vårruller til forrett, og de var jo så sprø og smakte helt nydelig. Jeg var ikke så glad i sweet and sour saus tidligere, men etter som årene har gått har jeg blitt mer glad i det.  Til hovedrett valgte jeg Urtefylt kyllingfilé med fløtesaus, grønnsaksragu og stekte poteter. Ofte syntes jeg at sausen som serveres er for sterk eller kraftig, men denne var akkurat passe å komplimenterte det andre på talerknen perfekt :o))

  Vi valgte å ikke spise dessert, da Kine ville invitere en venninne som var på besøk fra Trondheim, på kaffe hjemme. Derfor ble det bestemt at vi skulle stikke innom Samson på Metro og kjøpe en kake å ta med hjem. Kine fikk velge den kaken hun ville ha. Jeg viste at de hadde gode kaker der, for jeg bestilte nemlig min bursdagskake hos dem da jeg fylte rundt for noen år siden.  Kine valgte en kake med grønt marsipanlokk, fylt med deilig sjokoladekrem inni. Den var ikke for søt, men akkurat passe. Venninnen til Kine kom litt ut på kvelden, og vi valgte å vente med å spise kake til hun kom. Jeg hadde ikke hilst på henne tidligere, men hun var en veldig hyggelig jente som ikke var vanskelig å like :o))

  Jeg liker godt sånne "laid-back" bursdager, hvor det ikke er noe stress....!! Det er sånn jeg pleier å feire mine dager også, men vi går aldri ut å spiser siden min dag er 1. juledag.

  #bursdag #bursdagsmiddag #kake #feiring #skryt #buen #restaurant #lørenskog #lørenskoghus #metro #blogg

 • Jul
 • Utveksling av julegaver

  • 20.12.2016, 00:46

  Når man går sykemeldt over lenger tid, som jeg har gjort en stund, blir det ofte sånn at man sitter opp lenge og sover litt for lenge neste dag. I dag derimot måtte jeg opp tidlig, for jeg hadde avtalt med fetteren min å komme en tur til han og kona.

  Hvert år på denne tiden drar vi på besøk til hverandre for å utveksle julegaver... Det var vel egentlig sånn at de skulle ha vært hos meg denne gangen, men jeg følte at det var helt greit å dra til dem. Ettersom jeg fortsatt sliter med vondter og lav energi i kroppen, kunne jeg selv bestemme når besøkes skulle avsluttes.
   

  "Pakker til deg og pakker til meg"


  De disket opp med en deilig lunch med masse godt pålegg, og vi benket oss rundt spisebordet å skravlet i vei. Det er ikke så ofte vi treffes, men når vi gjør det er det utrolig hyggelig. Vi har aldri manko på samtaleemner, og praten går flittig over bordet. Jeg hadde med meg et par gaver, og dro hjem med to trodde jeg. Da jeg kom hjem var det faktisk tre 😮 Når klokka ble sånn ca 14 brøyt jeg opp, for jeg hadde noen gjøremål som jeg skulle ha gjort innen jeg dro hjem. Hadde ikke lyst til å sitte fast i rushtrafikken......!!!!

  Jeg hadde noen julekort som skulle sendes, og dro innom Metrosenteret på Lørenskog for å kjøpe frimerker å få dem avgårde. Det var en liten kø som gikk i sikk sakk, men det gikk i grunnen ganske raskt. Tok en aldri så liten runde å kikket på senteret mens jeg nå først var der, og endte jo opp med noen handleposer jeg ikke hadde forutsett!!

  Nå ble det jo sånn at jeg unnslapp jo ikke rushtrafikken allikevel, og endte opp i å bruke 25 minutter fra Alnasenteret til Brynsenteret. En tur som maks tar 5 minutter når det ikke er noen trafikk. Jeg hadde det veldig bra der jeg satt jeg, for radion var stilt inn på P7 Klem Julekanalen. De kjører julemusikk hele døgnet, og jeg sang høyt og falskt å koste meg glugg i hjel, hihihihihi!!

  Når jeg kom hjem sånn rundt 17:30 var jeg skrubbsulten, men også ekstremt sliten.... Så etter at jeg hadde spist, og satt lettere henslengt i godstolen å slappet av gled jeg inn inn i drømmeland å kom ikke til megselv igjen før mobilen ringte en stund senere. Jeg har vanskelig for å sovne når jeg går å legger meg, og kan ligge våken i timesvis innen jeg endelig får sove. Jeg håper virkelig at det snur seg, for det er ekestremt slitsomt å holde på sånn!!

  #julegaver #jul #familiebesøk #sammenkomst #hygge #kos #handle #rushtrafikk #sang #musikk #blogg #desember #desember2016 

  The blogger Tag

  • 19.12.2016, 22:36

  Jeg ble utfordret av Carina  (denruteteskjorta.blogg.no) til å være med på denne utfordringen. Først var jeg litt usikker på om jeg skulle være med, men så valgte jeg å gjøre det å svarte på spørsmålene i utfordringen. Nedenfor følger litt info før jeg kommer med mine svar:

  Bloggutfordring:

  Litt info før vi starter;

  La oss spre utfordringen rundt blant oss norske bloggere!
  - Besvar spørsmålene under. (åpenbart, men det måtte sies)
  - Link til bloggeren du ble utfordret av / tok utfordringen fra.
  - Send utfordringen videre til en eller flere med-bloggere.
  - Om du bruker hashtags i bunnen av innleggene dine:

  Legg til #bloggerutfordringen så kan vi lett finne hverandres innlegg.

  1. Når startet du å blogge?
  Jeg har hatt forskjellige blogger tilbake til ca 2000, men på forskjellige utenlandske og norske platformer enn blogg.no. Den siste var en jeg startet på det som i dag heter Worldpress, men jeg husker ikke hvilket år det var. Etter hvert fant jeg blogg.no, og 29. mars 2009 startet jeg www.pittbulljedda.blogg.no

  2. Hva fikk deg til å blogge?
  Jeg har alltid skrevet dagbok, hvor jeg alltid har vært veldig personlig. Syntes at det kunne være gøy å skrive om ting som skjedde i hverdagen, uten at jeg var alt for personlig, og se om noen faktisk syntes det var verdt å lese det. Når jeg startet å blogge var det ikke for å bli en toppblogger, for det krever så pass mye oppfølging som jeg ikke følte at jeg hadde/har tid til å sette av.

  3. Hvilke type ting blogger du om? (eksempelvis: matlaging, hverdag, skjønnhet)
  Jeg blogger om alt og ingenting, men skriver ikke innlegg som skaper masse debatt. Liker å krydre bloggen med bilder, stort sett som jeg har tatt selv men jeg låner innimellom.

  4. Beskriv bloggen din med 3 ord: (det er lov til å skryte)
  Hverdagsblogg ? dagbok (uten å være for personlig) - venn

  5. Hva var den første bloggen du fulgte aktivt med på?
  Den de første jeg fulgte på bloggen har dessverre gitt seg med å blogge, og de har slettet bloggen sin. Noen har også gått over til andre platformer, og jeg følger de ikke der. Men et par av de bloggerne jeg har fulgt lengst, og som fortsatt er aktive er www.midtlivskrise.blogg.no og www.sivmargret.abcblogg.no

  6. Hvor finner du inspirasjonen din til innleggene?
  Ettersom jeg som regel skriver om ting som skjer i hverdagen min, er det der jeg henter inspirasjon til innleggene. Jeg finner jo også inspirasjon av ting jeg leser i aviser, hører på radion eller også fra andre bloggere.

  7. Hva vil du si er den vanskeligste delen med bloggingen?
  Det vil jeg si å våge å være mer personlig, og skrive innlegg som interesserer og inspirerer andre til å komme med tilbakemeldinger som er både kritiske og gode. 

  8. Hva syns du er den aller beste delen med å blogge?
  Det beste, mmm? Jo det må jo være at andre faktisk liker det jeg har skrevet, og tar seg tid til å kommentere innleggene. I tillegg blir man jo kjent med mange kjekke og fine mennesker.

  9. Hva er dine ambisjoner/mål for bloggen i 2017?
  Jeg håper å ønsker at jeg kan bli litt mer modig, med det mener jeg at jeg tør å skrive om ting som kan skape debatt. Skrive flere innlegg som ikke bare handler om hva som skjer i løpet av dagene som går. Jeg har mange og sterke meninger, og har vel så langt ikke vært så flink til å vise dem på bloggen.

  10. Fortell om ditt beste blogg minne eller beste opplevelse?
  Jeg har flere gode minner opp i gjennom årene på bloggen, men det eldste av dem som nok også er en av de beste opplevelsene er når jeg traff kattene mine for første gang. Det var 27. juli 2009, og jeg hadde sittet i bilen i over 6 timer å var dødssliten. Allikevel ikke så sliten at jeg ble med bort i stallen for å hilse på Ronja og Vinja, som jeg da ikke viste om var gutter eller jenter. Mange tenker at det kanskje er rart at det er en beste opplevelse, men de er barna min og jeg elsker dem over alt på denne jord.

  11. Har du en Facebook side for bloggen din? (put in shameless plug here, altså linken)
  Jeg har opprettet en egen Facebook side for bloggen, men jeg bruker den ikke aktivt selv. Det blir bare til at jeg sender over blogginnleggene jeg skriver til siden. Du finner den her: https://www.facebook.com/PittbulljeddasVerden/

  12. Hvem sender du utfordringen videre til?
  Jeg kaster ballen videre til disse flotte bloggerne, tar dere ut fordringen?

  - Siv Margret (www.sivmargret.abcblogg.no)
  - Marit (www.midtlivskrise.blogg.no)
  - Frodith (www.frodith.blogg.no)
  - Veronica Rona (www.mafiaqueen.blogg.no)

  #bloggerutfordringen #utfordring #challenge #blogging #blogg

  Da kan jula komme 🎄

  • 16.12.2016, 12:12

  Utenfor er naturen dekket av et lag med rim, og det får det til å se litt vinterlig ut. Jeg er ikke så veldig glad i vinter å snø i utgangspunktet, men når vi kommer til desember så syntes jeg at det hører med.

  Nå som det bare er 8 dager igjen til jul, kunne det godt komme syntes jeg 🌨

  Jeg er fortsatt ikke bra, og når noe skal gjøres må jeg gjøre det over flere dager. Jeg hadde ment å gjøre rent og sette opp juletre på onsdag, men jeg måtte dele det opp over to dager.

  På onsdag gjorde jeg rent og det tok meg noen timer, og etter det var det ikke så mye energi igjen.

  I går torsdag derimot kom treet opp uten de stor anstrengelser. Det er så koselig å pynte treet, med ny og gammel pynt. Den gamle henter fram kjære minner om de som ikke lenger er blandt oss, og som er savnet.

  Hvert år har jeg et lite problem med at kattene løper bak og under treet. Det som da skjer er at treet flytter seg og noen ganger svaier faretruende. For å unngå dette kjøpte jeg et "skjørt" i flettet pil, som treet står opp i. Smart løsning egentlig 😊

  Jeg kjøpte det på Europris, og jeg var sikker på at den på 50 cm ville passe. Gjorde jo ikke det, og jeg måtte kjøre ned å bytte den i en på 60 cm som passet helt perfekt.

  Nå er alt i boks å jula kan bare komme 🎄

  #vaske #rengjøring #jul #juletre #europris #skjørt #sliten #energiløs #blogg

  "Annas Lussebullar"

  • 12.12.2016, 22:09

  Her i huset er det tradisjon å bake lussekatter eller lusseboller dagen før 13. desember, som er Lucia-dagen. Vet mange baker dem flere dager i forveien, men jeg pleier som regel å gjøre det dagen i forveien. Jeg satte i gang med å lage deigen tidlig på ettermiddagen, og lot den stå litt i overkant av en time til heving før jeg begynte å bake dem ut.

  Min mor hadde en veldig fin oppskrift på boller, og denne brukte jeg til å lage lussebollene av i ganske mange år. I starten brukte jeg ikke safran, men Gurkemeie. Den har ikke samme smaken, men gjør jo deigen gyllen og fin. I fjor satt jeg å surfet litt på svenske oppskrifter på lusseboller, og fant denne oppskriften som jeg syntes så veldig god ut. Den prøvde jeg ut å ble veldig glad i, den følger under bildene.

   

  Jeg laget et brett med doble lusseboller som ble veldig store, og så et brett med halver. Jeg var inne på tanken å prøve å lage noen morsomme former på bolllene, men begynte å bli så sliten at jeg bare ville bli ferdig med dem. Det får heller bli neste gang i stedet.  Her har vi da det ferdige produktet, og skal jeg være helt ærlig så syntes jeg de ble fine. Måtte jo prøvesmake dem til kaffen i sta, og de smakte himmelsk godt. Jeg hadde så mange at jeg gikk henne til naboen med noen, sånn at de også kunne kose seg til morgenkaffen :o))

  Oppskrift på Annas Lussebullar
  (finnes også på köket.se)


  50 gr gjær
  5 dl melk
  150 gr smør
  250 gr kesella eller
  2 dl sukker
  1 g saffran (=1 poser)
  1 ts salt
  16 dl mel
  rosiner til øyne på lussebollene

  1 egg + ca 1 msk melk til pensling.

  Smelt smør  og ha i melken å varm opp til 37 grader/fingervarmt

  Smuldre gjæren i bakebollen, og løs den opp i deler av smør og melkeblandingen.
  Når gjæren er løst opp has resten av smør og melkebalndingen i.

  Bland deretter inn kesella, saffran, sukker og salt og rør om.
  Tilsett deler eller alt melet, avhenger av hvordan deigen blir. Den skal arbeides til den er smidig.

  La deigen heve under plast i 60 minutter.

  Lussebollene stekes i 5 - 8 minutter på 225 grader på midterste hyller i ovnen.

  #lussekatter #lusseboller #bake #lucia #luciadagen #13desember #bakst #gjærbakst #bolle

 • Mat
 • Steke medisterkaker, i boks!

  • 11.12.2016, 15:56

  Meningen var at jeg skulle stå opp grytidlig i dag, sånn at jeg skulle bli ferdig med å steke medisterkaker på formiddagen. Ettersom jeg kom hjem ved 2 tiden i natt, var jeg nok ikke helt klar for å stå opp grytidlig nei. Jeg kom til megselv ved 10 tiden, og begynte å finne frem det jeg skulle ha.... Trodde at jeg hadde kjøpt potetsmel, men det hadde jeg selvsagt ikke gjort.

  Jeg spurtet over til naboen å spurte om hun hadde potetsmel, men det var like tomt hos henne. Så ringte jeg til bestis Anne og spurte henne, og hun hadde heldigvis en boks stående. Ettersom jeg hadde glemt igjen nettbrettet og noen farger hos Anne i går kveld, bestemte jeg meg for å kjøre opp til henne å hente alt sammen. Jeg var tilbake igjen før det hadde gått en time.  Å her er resultatet av et par timers jobb... Trodde først at de kom til å bli litt tørre, men jeg smakte på dem å de var så saftige og gode at jeg kunne ha spist flere. Skal ha ta en par til middag sammen med medisterpølse og surkål litt senere i dag :o)) 

  Nå har jeg bare igjen to ting, som bare må lages før jul. Det første er lussekatter, men de skal jeg vente til i morgen med å lage. Det neste er delfiakake, men den er det litt tidlig å lage. Tenker jeg venter med det til bare noen dager før julaften. Delfiakake er noe av den mektigste som finnes, men også noe av det beste jeg vet å som jeg bare må ha til jul :o))  På fredag var bestis Anne, Terje og jeg ute for å handle julegaver o litt annet. Da kjøpte jeg bl.a. en julete som jeg var veldig spent på hvordan smakte. Etter at jeg var ferdig med medisterkakene, sank jeg lagt ned i godstolen med en kanne med rykende varm te. Den var virkelig god, og med mange deilig smaker. Teen kjøpte jeg i en delikatesse på Strømmen Storsenter og har de mer igjen neste gang jeg besøker dem skal jeg kjøpe et par poser til.

  #matlaging #medisterkaker #julemat #juemedister #steke #julete #fruktig #blogg

  Test av macro-linse til mobil

  • 10.12.2016, 00:20

  Som jeg skrev i forrige innlegg hadde jeg kjøpt linser som kan klemmes fast på mobilen, og denne gangen prøvde jeg meg på macrofotografering. Det blir nok ikke like bra som om når man bruker en ordentlig macrolinse, men det fungerer. Det gjelder å holde mobilen rolig sånn at den kan fokusere ordentlig før man tar bildet. Der har jeg et lite problem, for jeg er til tider veldig sjelven på hånden... 

  Dette ble nå i alle fall resultatet da jeg gikk tett på en julerose :o))  #fotografering #macro #macrofotografering #bilder #julerose #linser #blogg

  Hva er du driver med?

  • 09.12.2016, 23:44

  Når jeg var på Jessheim Storsenter i dag, kjøpte jeg meg 3 linser som kan monteres med klemme på mobilen. (macro, widwinkle og tunnelvision) Når jeg kom hjem måtte jeg jo prøve dem, og jeg begynte med tunnelvision. Vinja satt på armlenet til stolen min så jeg begynte med henne. Om kvaliteten er så bra vet jeg nok ikke, men det var nå iallefall artig å prøve dem....  Det å ta bilde av dyr er ikke alltid like lett, for de gjør omtrent aldri som man vil at de skal... I stedet for å sitte fin pus å se på mamsen sin, så stakk Vinja nesen fram oghelt bort til kamera. Da blir det som det blir da vettu, knis!!  Dette ble jo betraktelig bedre, men frk Lillepuzdatter var ikke villig til å se direkte inn i kamera i kveld. Hun var opptatt av helt andre ting, så etter 5 - 6 forsøk ga jeg opp å avfant meg med at dette ble det beste av dem!

  #pus #katt #vinja #viljesterk #fotografering #blogg

  Første besøk hos Manuellterapeuten

  • 09.12.2016, 00:44

  Jeg satt lenge på formiddagen og debatterte med megselv om hvorvidt jeg skulle gå meg en tur... Brukte så lang tid på det at tiden løp fra meg, og før jeg viste ordet av det var det på tide å komme seg bort til Manuellterapeuten for den første sesjonen.  Ettersom det bare var skumring ute, valgte jeg å gå igjennom skogen.... Det ser veldig mørkt ut på bildet, men det var ikke så ille. Hadde det vært helt mørkt ville jeg ha gått langs gaten, for det er så mye røtter som ligger over stien i skogen. Det kan være vanskelig nok å la være å snuble og dette på dagtid, så da kan du jo selv tenke deg hvordan det blir når mørket senker seg.

  Det var mye varmere ute enn jeg hadde trodd, og den nye varme boblejakken var nesten litt for varm. Jeg hadde ikke tid til å gå inn igjen å skifte, så jeg var nødt til å bare bli varm. Nå høres det ut som om jeg nesten rant bort, men så ille var det jo selvsagt ikke, hihihi!!  Hele Oppsal er jo en stor byggeplass om dagen, så det lønner seg å gå når man skal bort til legesenter eller behandling. Det var en fin spasertur bort i det fine kveldsværet.

  Det ble ikke så veldig mye behandling eller trening hos terapeuten denne gangen. Mye av tiden gikk med til å fortelle om hvilke plager jeg har, hvordan kroppen fungere eller lettere sagt ikke fungerer osv. Dette brukte vi 45 minutter på, og de resterende ble til å testeut hva jeg klarte og ikke klarte. Jeg måtte opp på benken en liten tur, hvor han klemte og kjente på alle vondtene mine. Etter å ha klemt her og der og hørt hva jeg fortalte mente han at jeg faktisk hadde Fibromyalgi, alle symptomene er der i tillegg de vonde punktene. Dette er jo noe den forrige fysioterapeuten min har sagt hele tiden. Jeg skal tilbake på mandagen for en ordentlig treningstime, og det skal bli spennende å se hvordan kroppen er etter den. For jeg var temmelig kjørt i kroppen etter det lille vi gjorde denne gangen!!!  Vaktmesteren våres har satt opp flere juletrær rundt om i Borettslaget, og dette søte treet står på baksiden av blokken jeg bor i. Måtte bare ta en bilde av det da jeg kom hjem igjen :o))  Alle de andre rundt om kring, som har pyntet balkongene sine med lys har hvite pærer... Ikke denne damen her, for hun er glad i farger og liker å skille seg ut. Så jeg kjører lyslenker i rødt, grønt, blått og oransje. Lenken har 7 innstillinger hvor av flere av dem blinker, men der går grensen også for meg. Jeg har stilt inn lenkene min sånn at de lyser "stille" og rolig. Føste gangen jeg hadde de oppe så syntes jeg det virket kult at det blinket, men når det ble mørkt holdt jeg på å bli gal så sent på kvelden var jeg ute med gardintrappen å endret sånn at det ikke blinket mer ;o))

  Rett etter at jeg hadde spist middag, ringte naboen inn å lurte på om det passet at hun stakk over på en kopp kaffe. Selvsagt passet det, og det er alltid veldig hyggelig når hun kommer over en tur. I dag hadde hun fått en veldig trist nyhet, som hun følte et sterkt behov for å prate om. Det er jo klart at man stiller opp i en sånn situasjon!

  I kveld er jeg veldig trøtt og sliten, så jeg skal prøve å komme meg i seng litt tidlig. Det har dessverre blitt veldig sent de siste nettene, men jeg har satt alarmen på 9, selv om jeg ikke skulle noe sted. Greit å komme opp litt i någenlunde tid sånn at man ikke sover bort dagen.

  #manuellterapi #behandling #sliten #utkjørt #vær #mørkt #spasertur #juletre #belysning #nabobesøk #trøtt #sove #blogg #desember #førjulstid

  🎄 "Jula har flyttet inn" 🎅

  • 08.12.2016, 13:30

  Ja nå nærmer jula seg med stormskritt, men jeg har da fått pyntet heimen opp med nisser og annen julepynt. Det eneste som står igjen er juletreet, men det er litt tidlig å gjøre det enda syntes jeg. Ellers så har jeg igjen å steke medisterkaker, men det har jeg tenkt å gjøre på søndagsmorgenen.

  Nedenfor følger bilder av noe av julepynten min....., kunne ikke ta bilde av alt!!  Denne søte grisen fikk jeg av bestis Anne for noen år siden. Hun har laget den selv, og jeg er så glad i den å den bare må frem når julen kommer.  Denne dekorasjonen har en lysholder på baksiden, og når det tennes ser det ut som det er lys i vinduet. Jeg kjøpte den hos Marks & Spencer i London for noen år siden.   Dette juletreet kjøpte jeg hos Løten Lys, også for noen år siden. Jeg syntes det er så fint at jeg har ikke hjerte til å tenne på den. Hver 1 advent pakkes den frem sammen med fatet, og like omstendelig blir det pakket ned igjen når julen er over :o))  En nisse og nissekone må man jo også ha, og de passer godt på heimen som nisser skal gjøre :o))

  I går hadde vi et ordentlig grisevær her i Oslo med tåke og regn om hverander. Det bøtta ned fra jeg sto opp på morningen til langt ut på ettermiddagen. Da jeg våknet i dag var regnværet borte, og himmelen blå igjen. Veldig deilig at det har lettet, for jeg har min første time hos Manuellterapeuten i dag, og jeg tenkte at jeg skulle gå bort siden det er vanskelig å få parkert. Da er det veldig greit at man slipper å vasse i vann å bli klissbløt.

  Ha en fortsatt fin dag folkens :o))

  #jul #juledekorasjoner #lyslykt #nisse #gris #julegris #dokorasjoner #pynt #manuellterapeut #vær #regn #opphold #blogg

 • Tur
 • Fra julemarked til julemarked

  • 06.12.2016, 20:50

  Siden jeg går sykemeldt for tiden, og har gjort det en tid var det på tide å besøke arbeidsgiver for en samtale. Der skal vi sammen fylle ut et skjema med forskjellige spørsmål om det jeg går sykemeldt for. Dette er ganske strengt, og må følges opp... I dag var jeg inne på et kort møte, og snakket med sjefen(e) mine, og fikk gjort klar skjemaet. Ettersom det var litt over en måned siden jeg var på jobben, må jeg innrømme at det var litt rart å gå inn døra å hilse på kollegaene.

  Etter at møtet var ferdig ventet bestis Anne på meg ned i resepsjonen. Vi hadde avtalt at vi skulle gå en tur i byen, og sjekke ut julemarkedene på Youngstorget og i Spikersuppa. Nedenfor følger noen bilder fra turen i dag, og så blir det litt tekst under hvert bilde!  På Youngstorget sto røyken i været fra diverse griller hvor pølser og elgkjøtt ble stekt. Innimellom ble duften forstyrret av en søt duft av brente mandler. Ingen av oss kjøpte noe spiselig der, men vi sjekket ut hver eneste bod for å se om det var noe som var verdt å kjøpe. Nå ble det bare med at vi kikket, og ingen handel.

  Når vi hadde sett ferdig på Youngstorget gikk vi videre til Sten & Strøm, for å sjekke ut hva slags godsaker man kunne få kjøpt hos Marks & Spencer. Jeg hadde veldig lyst til å kjøpe Christmaspudding og Christmas Cake, men de veide såpass mye at jeg orket ikke å gå å slepe på dem igjennom byen. Jeg bestemte meg for å stikke bortom senere, for å handle inn.  Rundt om Marks & Spencer ligger det flere spisesteder, og ved et av dem sto disse staute karene og sang så vakkert for de som satt å spiste. Synd jeg ikke filmet dette for å legge ut siden de sang så vakkert.

  Etter å ha gjort oss ferdig med Sten & Strøm, ruslet vi oppover Karl Johan mot Spikersuppa og julemarkedet der. Jeg syntes jo at det er veldig hyggelig å gå sånn å kikke på julemarkedet, men det er nok ikke så mye der jeg kunne tenke meg å kjøpe. Så det ble dårlig med handel i Spikersuppa også. Jeg har inntrykk av at det er de samme varene som selges på alle disse markedene, og da blir det veldig lite variasjon i grunnen.  Hehe, jeg hadde egentlig litt lyst å kjøre en runde på denne karusellen, men det var jo ingen andre som satt på den så jeg ville ikke opp å kjøre alene!!  Isen er lagt i Spikersuppa, og noen få damer/jenter tok noen piruetter ute på isen, og jeg måtte dra litt på smilebåndet da jeg tenkte på hvor dårlig jeg var på dette med å gå på skøyter. En kollega og jeg prøvde oss en ettermiddag på isen med noe varierende utfall, hihihihi!! Ettersom vi var der midt på dagen, så syntes ikke det flotte lyset i pariserhjulet, noe som var litt synd. For hjulet er flott når det er mørkt å de lyser opp, og kan sees fra langt unna :o))  Etterhvert begynte kroppen å si fra at nå orket den ikke mere, og siden ingen av oss hadde spist noe på flere timer dukket vi inn på Egon i Karl Johansgate. Jeg hadde bestemt meg for en liten lett rett, og betilte club sandwitch... Når tallerkenen kom på bordet, var det slettes ikke noe liten posjon nei, hihihihi! Jeg hater å sette igjen mat, men hadde ikke sjangse til å spise opp alt sammen. Godt var det, og det var ikke vondt å sitte ned å ta en pust i bakken heller!!  I vinduene hos Freiabutikken i Karl Johans gate hadde de pyntet så nostalgisk og fint. Søte små bygninger som var laget av sjokolade. På avstand trodde jeg først at det var pepperkakehus, men det var først da jeg kom tett på at jeg oppdaget at det ikke var det. Denne type dekorasjon får meg til å tenke på når jeg var barn, og det var veldig vanlig å pynte i vinduene på denne måten. Ikke med sjokolade kanskje, men i samme stil.

  Vi ruslet videre nedover Karl Johan, og på veg tilbake til bilene våre var vi innom Panduro, Expert og til slutt Gunnerius.

  Da vi skulle kjøre hjemover så var rushtrafikken på sitt aller verste, og vi brukte ganske lang tid å komme oss igjennom gatene og frem til Bjørvika. Etter det løsnet det, og ferden ut av Oslo gikk ganske greit.

  Til tross for at jeg ble veldig sliten av turen i dag, så var det veldig godt å få bruke kroppen. Kjenner jo at i allefall bena mine er mer bevegelige, og det er jo en positiv ting vettu :o))

  #julemarked #youngstorget #oppfølgingssamtale #arbeidsgiver #spikersuppa #karljohansgate #skøytebane #karusell #pariserhjul #egon #lunch #oslo #utpåturaldrisur #sykemeldt #rushtrafikk #blogg

  "Behov: Sosialt samvær"

  • 05.12.2016, 22:45

  Når man går hjemme dag ut og dag inn, så er det ikke hver dag man ser folk og har noen skravle med. Etter to dager med bare kattene som selskap, følte jeg at det var på tide med litt sosialt samvære. Ikke bare det!! Jeg trengte å ha noen å prate, så derfor var jeg ganske tidlig oppe å gjorde meg ferdig :o))

  Bestis Anne og kusinen Brit skulle bake julekaker, så derfor gikk ferden til dem...


  (bildet er lånt)

  Da jeg kom ved 12 tiden var damene i full gang med å steke brune pinner, og etter en liten pause satte de i gang med riflekjeks og deretter kromkaker. Jeg krøllet meg sammen på sofaen, mens jeg så på dem jobbe. I fjor jobbet vi sammen og delte kakene mellom oss, men det ble ikke spist noe serlig av dem her hos meg så jeg bestemte at jeg ikke skulle bake noe... Vel, jeg har litt lyst il å bake kromkaker. Jeg har aldri stekt det på egen hånd før, så det blir i såfall første gangen.

  Det ble en lang og veldig hyggelig dag, selv om jeg satt å så på at de andre to satt å jobbet. Jeg trengte virkelig litt sosialt samvær i dag, og så fikk jeg jo brukt snakketøyet mitt, hihihihi!! På toppen av alt serverte Anne en deilig Stroganoff gryte til middag. Jeg hadde nesten ikke spist noe i dag, så det smakte helt nydelig.

  Nå har jeg sunket så langt jeg kan ned i godstolen jeg kan komme, og ser Hjemme Alene på Netflix for endte gangen. Det var den som dukket opp først, og jeg tenkte at den kunne være grei å sløve ut resten av kvelden på :o))

  #sosialt #samvær #bake #julekaker #brunepinner #riflekjeks #kromkaker #kaker #stroganoff #middag #hjemmealene #blogg #film #netflix

  "Nøtteknekkeren"

  • 05.12.2016, 21:19

  Det har blitt en tradisjon for bestis Anne og meg å besøke Den norske opera og balett før jul, for å se på Nøtteknekkeren. Det er noe vi gleder oss til begge to, og i år gledet vi oss litt mer. Det var nemlig ny koreografi og nye kostymer, så vi var veldig spent på hvordan dette kom til å bli. En stund så det ut til at vi ikke skulle få noen biletter, men det ordnet seg til slutt heldigvis :o))

  Forestillingen begynte klokken 19, og vi dro i god tid sånn at vi skulle rekke å parkere bilen å få funnet oss en garderobeboks innen det var på tide å sette seg ned inne i salen.  Vi var veldig heldig med setene våre, som var på høyre balkong med utsikt rett ned på scenen. Det var langt ned til setene på raden foran, sånn at man ikke fikk en høy person foran seg. For akkurat det er min lott her i livet når jeg går i teateret, skjer hver gang. Denne gangen satt vi sånn til at vi hadde oversikt over hele scenen, og det var såpass nære at kunne se ansiktsutrykkene til danserne.

  Nå er det jo sånn at jeg har ganske lange ben, og de var det ikke helt plass til. Heldigvis for meg så satt jeg helt innerst på raden, hvor jeg kunne vri meg mot scenen å da kunne jeg strekke ut bena mine ordentlig.  Ikke det klareste bilde jeg har tatt kanskje, men men... Jeg snek meg til noen bilder i det forestllingen var over, og danserne ble aplaudert inn på scenen x-antall ganger.

  Forestillingen var ganske annerledes, men på en positiv måte. Jeg storkoste meg virkelig å nøt hver eneste piruett og elegante bevegelse. De nye kostymene var nydelig og mer moderne. Når barna fra balettskolen kom inn, i kostymer som pepperkaker, sukkerstenger, vaffler og cupcakes mm ble det jubel i salen. Det var jubelrop både etter at de hadde danset og etter forestillingen.

  Med hånden på hjertet så vil jeg påstå at endringene har vært vellykket, og kan varmt anbefale folk å gå å se den dersom det er biletter å oppdrive :o))

  #nøtteknekkeren #operan #dennorskeoperaogbalett #balett #vakkert #elegant #forestilling #blogg

 • Jul
 • Plutselig tilbake...

  • 03.12.2016, 01:07

  Jeg er tilbake igjen i bloggverdenen etter en tids pause, dels for å ta vare på skuldrene og armene mine, men også for at jeg ikke syntes det var noen hensikt å fortelle hver eneste dag hvor ille armene mine var. Veldig kjedelig for andre å lese om alt for mye sykdom og vondter dag ut og dag inn. Bare for å få det ut av verden en gang for alle, så har jeg fortsatt vondt og er sykemeldt og kommer til å være det ut dette året. Jeg skal begynne hos en Manuell terapeut, som er spesialist i de plagene som herjer i kroppen min. Mye av behandlingen kommer til å gå ut på trening sammen med tearapeuten. Noe mer skal jeg ikke si om saken!!!

  #tilbake #skulder #nakke #vondter #sykemeldt #julekonsert #øyvindblunck #elisabethandreassen #bettan #torendresen #annesofieendresen #håvardbakke #operan #balett #nøtteknekkeren

  Om meg

  Vera Lynn

  Jeg er en sprudlende "dame" med mye humør, som enten bobler over med latter eller som er veldig eksploderende. Jeg har hatt to sett med foreldre, de som sørget for at jeg kom inn i denne verden, og så mine flotte adoptivforeldre som har betydd alt for meg. I 2000 bestemte jeg meg for å finne mine biologiske foreldre, og fant ut at de var fra Tinn i Telemark. For å gjøre en historie kort så ble jeg tatt i mot med åpne armer. Jeg gikk fra å være enebarn, til å få 4 flotte søsken (3 brødre og en søster) På bloggen skriver jeg om ting som opptar meg, som irriterer meg og om hverdagen min!!

  welcome-desi-glitters-5

  Welcome | Forward this Picture . .

  Kategorier

  Arkiv

  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no