hits

Vera Lynn

- je suis prest -

"Letters to Juliet"

 • 31.12.2017, 01:09

Først må jeg bare si at jeg ikke er den mest romantiske personen som finnes, og stort sett så liker jeg best å se på krim og action filmer. Allikevel er det noe med filmen Letters to Juliet som fenget meg, og når den sendes bare må jeg se den. Akkurat nå går den på TV2 Livsstil, vel den er snart slutt. Hvor mange ganger jeg har sett aner jeg ikke, og jeg kommer sikkert til å se den igjen neste gang den sendes ;o))Handlingen foregår til dels i Italia, hvor Sophie er på førbryllupsreise med forloveden Victor. Sophie ender opp å tilbringe dagene mye alene, da forloveden er mer opptatt av å kjøpe inn vin og ost til restauranten han skal åpne i New York.  En dag kommer hun til Juliet's mur i Verona, hvor forelskede mennesker skriver små lapper og brev til akkurat Juliet. Der blir hun vitne til at en kvinne kommer å plukker ned alle brev og lapper å tar de med seg. Sophie følger etter og finner en gruppe kvinner som svarer på alle brev å lapper. Sophie blir med neste dag og henter lapper, og finner et brev som har blitt gjemt mellom noen stener i 50 år. Der Claire skriver om at hun måtte forlate sin elskede Lorenzo, og trenger råd. Sophie får skrive til Claire, og ballen begynner å rulle... Claire kommer til Verona sammen med barnebarnet Charlie, og sammen med Sophie begynner de å lete etter Lorenzo 💖

Disse er med: Sophie - Amanda Seyfried, Victor - Gael Garcia Bernal, Charlie - Christopher Egan, Claire - Vanessa Redgrave og Lorenzo - Franco Nero og mange flere.

#film #romantikk #kjærlighet #romantisk #italia #verona #letterstojuliet #amandaseyfried #gaelgarciabernal #christopheregan #vanessaredgrave #franconero #blogg

Hobbykvelden er over for denne gangen

 • 30.12.2017, 22:13

Vi avsluttet litt tidligere enn vi pleier, Bestisen og jeg, når vi har hobbykveld.. Det var ene og alene for at det var ting som må være klar til i morgen, og de gjør seg ikke selv ;o)) 

Jeg hadde jo helt nye fargeblyanter som jeg skulle teste ut, og jeg er så fornøyd med dem. De var er litt hardere enn de jeg har brukt før, men ikke så harde at de ikke farger jevnt. Fargeutvalget er utrolig og man kan virkelig jobbe med skygger for å få fine effekter, hvis man ønsker. 

Jeg syntes at jeg var veldig nøye, og farget inn veldig jevnt... Ser jo nå når det blir forstørret at det ikke var så jevnt allikevel, men det er ikke noe stress for jeg har en liten sak som jeg kan bruke å jevne ut fargene med.

Vi satt å jobbet i ca 5 timer jevnt med et lite avbrekk hvor vi spiste middag, men det er allikevel ganske mye jobb igjen på tegningen. Jeg liker godt når en tegning er detaljert, og det er mye å gjøre med dem. Nå er ikke så flink som mange andre til å sette sammen fargene, men jeg er stort sett fornøyd med mine resultatet. Selvsagt skjer det jo at jeg velger feil farge et sted, og alt blir bare tull...

#hobby #farger #fargeblyanter #fargelegging #fargeleggingforvoksne #kreativitet #morsomt #blogg

Dette skal jeg gjøre i kveld

 • 30.12.2017, 15:24

Som jeg har fortalt før så liker Bestisen og jeg å drive med fargelegging, og vi pleier å bytte på å være hos hverandre på lørdagene med fargelegging. I dag kommer hun til meg, så nå er kjøkkenbordet ryddet og et ekstra bord satt opp ved siden av. Vi må jo ha plass til alle fargene våre, og kanskje noe digg å putte i munnen for å holde kroppen i gang, hihi!!Noen uker før jul bestilte jeg meg disse fargeblyantene fra Wish. De er oljebasert og det er hele 160 av dem i mange flotte farger. Bestis hadde bestilt de tidligere i høst, og har allerede testet de ut å er så fornøyd med resultatet. I kveld skal jeg prøve dem for første gangen, og gleder meg til det. Vi har jo bestilt fargeblyanter før, og har betalt et svimlende beløp for dem. Disse fra Wish betalte jeg kr. 312,- med sendingen. Det er ikke ille ;o))Akkurat nå holder vi begge på med den siste fargeboken til Johanna Basford, som er litt annerledes enn de andre bøkene hennes. Her er det i tillegg til tegningene også en fortelling til dem. Det er gøy å prøve noe nytt.

Nå kom Bestisen så da får jeg avslutt... Jeg skal legge ut noe av det jeg har gjort i et innlegg senere i kveld eller i morgen.

#farger #fargelegging #fargeblyanter #hobby #kreativitet #sammen #blogg

 • Jul
 • Fredagshygge med god mat

  • 30.12.2017, 15:00

  I går var jeg på middag hos Bestisen sammen med kusinen hennes Brit. Vi fikk servert en deilig skinkestek, som ble innkjøpt siste gangen vi var i Sverige rett før jul. Steken var på rundt 3 kg så det var rikelig med mat til oss tre, pluss at Bestis og jeg delte det som var igjen sånn at det blir til flere middager.  Steken ble saftig og god med en del fett her å der, men det er jo sånt som setter god smak på den. Som tilbehør hadde vi surkål til potetene. Bestisen hadde laget en utrolig god saus, som var kraftig med ikke for kraftig. Vi satt lenge ved bordet å koste oss med maten, og skravlet om alt som er ;o)) Ble kanskje litt vel mett, men sånn skal det være når man får god mat.  Til kaffen litt senere ble det is og julekaker som var hjemmelaget.. Jeg laget jo en Delfia-kake før jul, som det kun ble spist av på bursdagen min. Vurderte å ta den med, men droppet det. Litt dumt sånn i ettertid, for da hadde jeg kanskje blitt kvitt litt av den. Jeg er veldig glad i Delfia-kake til vanlig, men i år så har den bydd meg litt i mot. Har tatt den ut av kjøleskapet et par ganger, men endt opp med å sette den inn igjen...

  Det ble en hyggelig kveld, og jeg var heller ikke så veldig sent hjemme igjen... Hadde jeg vært smart hadde jeg gått å lagt meg, men jeg ble sittende en god stund oppe i stua å se på tv og kose med pusene. Når jeg har vært borte fra dem noen timer, er de alltid veldig kosete ;o))

  #middag #romjul #selskap #mat #godmat #skinkestek #surkår #poteter #saus #hygge #kos #blogg

  Et smart valg

  • 29.12.2017, 10:56

  Før jul fikk jeg en hvit amaryllis av borettslaget, som nå har vokst seg stor og fin. Den har tre stilker og det ser ut til at jeg skal få blomster på alle 🤓

  Sist gang jeg hadde en amaryllis, så gikk det ikke så bra. Den vokste seg stor og fin da også, og kom med fine blomster. Så glemte jeg å snu den en dag, og da jeg kom hjem fra jobb lå den på gulvet i flere deler 😔

  For å slippe en gjentagelse av dette uhellet, ville jeg gå til anskaffelse av en bøyle amaryllisen kunne støtte seg til. Akkurat det skulle vise seg å ikke være så enkelt.

  Jeg vet ikke hvor mange blomsterbutikker jeg var innom uten hell. Enten så de på meg som om jeg ikke var normal, eller så informerte de om at nei noe sånt hadde de dessverre ikke.

  Til slutt fikk jeg tak i en på Plantasjen, som ligger i nærheten av der jeg bor. Er jeg glad for at jeg kjøpte den, helt klart for jeg glemmer hele tiden å snu og vende på amaryllisen.

  Bruker du en slik støttebøyle?

  #natur #blomst #amaryllis #støtte #bløyle #blogg

 • Jul
 • Trøtt i tryne...

  • 29.12.2017, 09:51

  I går ble jeg nok sittende oppe litt lenger enn jeg burde, så øynene var ekstra trange da alarmen uuuuulte på nattbordet kl 6 i dag. Det var ekstremt vannskelig å få kroppen ut av senga, og opp i stående stilling men jeg fikk det til. Hvordan, se det vet jeg ikke!! Det straffer seg å ikke komme seg i seng i normal tid. Kanskje guleroten til å komme seg opp var at det er den siste arbeidsdagen i dette året for meg. 

  Da jeg krabbet under dyna i går kveld snødde det store putevar, men til morran i dag var tåka kjukk som grøt oppe på de Stormfulle Høyder. Det var nesten to varmegrader ute, så snøen på bakken var ganske våt. Nede i Oslo sentrum var det helt klart, og ikke tegn til tåke.

  foggy landscape
  Licensed from: peus / yayimages.com

  I ettermiddag skal jeg til Bestisen på middag, og som tradisjonen er så blir det skinkestek med deilig og kraftig saus til. Det er mulig at kusinen også kommer, og det er bare hyggelig. Hun er en person som det er veldig lett å like ;o))

  #trøtt #sent #morgen #snø #tåke #middag #mat #besøk #blogg

  Skikk og bruk for deg med.....

  • 29.12.2017, 00:37

  Denne listen med skikk og bruk, var lagt ut på alle bordene våre når jeg var på julebord med jobben for noen uker siden. Nå var ikke vårt julebord så utagerende, men man har jo hørt et og annet fra andre feiringer... Det er ikke mange dager igjen til Nyttårsaften, og da syntes jeg at disse punktene kan være relevante å greie å ha i bakhodet for enkelte.

  Del gjerne med noen som du føler kan ha behov for å lese og lære litt skikk og bruk før festlighetene begynner...  #skikkogbruk #regler #skikk #bruk #blogg

  Dragonfly in amber

  • 28.12.2017, 21:07

  For en stund siden bestilte jeg et smykke fra Wish, men av en eller annen grunn fant det aldri veien til min postkasse. Hvor det har havnet er ikke godt å si, men pakkene er jo så små at de lett kan gå i stykker eller bare bli borte. Jeg hadde betalt for smykket, og fikk beløpet godskrevet... Jeg ville jo fortsatt ha smykket, så et par uker før jul bestilte jeg det på nytt sammen med matchende øredobber.

  Disse smykkene er inspirert av tv-serien Outlander, hvor også en av bøkene heter Dragonfly in amber. Det betyr Øyenstikker i rav på norsk.

  I går kom øredobbene, og i dag kom endelig anhenget og jeg jublet. Nå er ikke stenene ekte rav, men det gjør ingenting for jeg syntes de er fine allikevel jeg ;o)) Jeg er også veldig begeistret i keltiske smykker med knutene som gjør dem så unike.   #smykker #dragonfly #in #amber #øyenstikker #rav #keltisk #wish #blogg

  Greit å bli kvitt litt restegarn

  • 28.12.2017, 12:18

  Jeg har en stor kurv i stua full av garn, og mye av det er restegarn etter andre prosjekter.

  I tillegg har jeg også noe garn, som jeg har kjøpt for å strikke pulsvarmere av. Det er bare det at dette garnet er så oppstykket, at jeg ikke kommer mer enn noen runder før det er stopp. Derfor har det blitt liggende i kurven å ta opp plass.

  Så fant jeg ut at det kunne jo bli pulsvarmere av dette garnet allikevel, men i stedet for å bruke strikkepinner så bruker jeg Easy knit loomen min.

  Man kan strikke det meste på disse lommene, men det er kanskje litt mer innviklet. I alle fall hvis man skal prøve seg på noe annet enn lue, skjerf og pulsvarmere. Jeg har sett det bli gjort på YouTube, og det kan nok hende jeg tester det ut på et tidspunkt.

  På disse pulsvarmerne har jeg valgt å gjøre de ekstra lange, og de rekker fra albuen og ned over fingrene mine. Jeg brukte to tråder fra forskjellige farger for å live dem opp litt.

  De fleste jeg har laget er ikke så lange, og det er heller ikke nødvendig. Jeg har jo alltid en jakke eller en genser som dekker armene mine.

  Det har minket betraktelig med garn i kurven, og det var jo også det som var hensikten 🤓

  #håndarbeide #strikke #easyknit #loom #restegarn #pulsvarmere #blogg

  Å snøen dalte ned...

  • 28.12.2017, 10:05

  Da jeg kikket ut med morratrøtte øyne tidlig i dag, dalte snøen ned tett og jevnt. Nede i gaten var det ingen som hadde vært ute å brøytet, så det lå ganske mye snø i kjørebanen. Det var så idyllisk, at jeg hadde mest lyst til å plante meg ved kjøkkenbordet med kaffekoppen å se ut. Ettersom jeg skulle på jobb, så er det ikke lagt inn i timeplanen at jeg skal kunne ta slike pauser. Nei, her er det bare å komme seg opp, løpe i dusjen og hive i seg en kopp kaffe mens ansiktet blir kledd på.

  Jeg valgte å kjøre til jobb i dag også, og det var ganske lurvete og veldig sleipt å kjøre før jeg kom ned til hovedveien. Der er det litt mer trafikk, så det blir raskt oppkjørt. I tillegg var det også litt varmere der, slik at snøen hadde begynte å smelte.

  Abstract blurred winter cityscape with snowfall
  Licensed from: Dobrydnev / yayimages.com

  Nede i Oslo sentrum finnes det ikke snø, og det som kom var/er mer regn enn snø... Det pleier ofte å være sånne kontraster mellom de Stormfulle høyder hvor jeg bor, og nede i sentrum.

  #vær #snø #regn #kontraster #blogg

 • Jul
 • Man glemmer alltid noe

  • 27.12.2017, 22:56

  I syntes jeg i grunnen at jeg hadde god kontroll på julehandelen, og mente selv at jeg ikke hadde glemt noen ting. Når det gjaldt de tingene man putter i munnen hadde jeg i alle fall full kontroll på. Men det var andre ting jeg hadde ment å kjøpe, som aldri ble kjøpt inn...

  Akkurat det fant jeg ut av da julaften kom, og jeg skulle tenne lys i lysglassene mine.. Da hadde jeg under en eske med røde t-lys igjen, men tenkte at OK da får jeg bruke hvite da når det ikke er mer igjen av de røde. Hehe, hadde jeg bare hatt en eske med hvite t-lys så hadde det jo vært greit, men det hadde jeg jo ikke. Jeg hadde mange esker med lys, men de var lyse grønne og gule. Akkurat det passet ikke til jul...  I lunchen i dag stakk jeg opp til Nille på Gunerius, for å se om de hadde noen røde t-lys igjen. De hadde faktisk en god del igjen, og det var salg så jeg kjøpte 3 esker med røde og en med hvite. Nå har jeg så det holder til det som er igjen av jula.

  Mange er litt engstelig for å bruke disse t-lysene i plastbeger, men jeg bruker ikke noe annet. Jeg har faktisk ikke brukt noe annet på mange år, uten at det har oppstått noen farlig situasjoner. Når det er sagt, så ville jeg vel ikke ha satt dem i en oppsats med brennbart materiale. Jeg bruker mine kun i lysglass.

  #tlys #lys #lysglass #røde #hvite #mangel #jul #blogg

  Et fint eksemplar

  • 27.12.2017, 21:21

  Nå ved juletider er det vanlig med Amaryllis, og jeg fikk jo selv en fra borettslaget som nå begynner å bli fin. Den har tre stilker, men blomster foreløpig bare fra en av dem. Den har store hvite blomster, og selv om jeg har kjøpt metallbøyle til å holde den oppe driver jeg og snur på den hver dag så den ikke skal velte.

  Ute på allmenningen på jobben, står det et prakteksemplar som faktisk har kommet med 4 blomster fra samme stengel samtidig. Den er altså så vakker. Kvaliteten på bildet gjør den dessverre ikke rett. Det ble både utydelig og litt mørkt, men sånn er det nå innimellom...  Hvordan er det med deg, har du en fast juleblomst du bare MÅ ha?

  #blomst #amaryllis #juleblomst #vakker #natur #blogg

 • Jul
 • Etter regn kommer sol

  • 27.12.2017, 10:37

  Store kontraster i været om dagen... I går bøttet det ned uabrutt hele dagen, og det var bare en skikkelig ufyselig dag ute. Så kommer første arbeidsdag i romjulen og himmelen er knallblå, rundt nullpunktet på gradestokken... Peeeeerfekt ;o))

  Jeg trodde at jeg skulle ha store problemer med å komme meg opp i dag, med tanke på at jeg har hatt ferie i 1,5 uke. Kan vel ikke påstå at jeg spratt ut av sengen, men jeg kom meg nå ganske raskt opp på bena å kom i gang. Kattene, som har blitt vant med at matmor sover lenge, glippet med øynene å gjespet stort før de krøllet seg sammen å sovnet igjen. De begynte ikke å røre på seg før jeg satte i gang hårføneren...

  Bench
  Licensed from: kamchatka / yayimages.com

  De fleste i blokka lå i dyp søvn da jeg listet meg ned trappa, for ikke å bråke så mye. Man kan jo vise litt hensyn til de som ikke behøvde å starte dagen så tidlig, ikke sant. Foran utgangsdøra lå det en stabel med aviser, for avisbudet som gikk i dag var tydeligvis av den late sorten... Vedkommende hadde ikke giddet å gå opp å legge avisen på dørmattene, som er avtalen. Skal være glad at han eller hun hadde orket å åpne døren å lagt de innen for i allefall!

  Det var lite med mennesker på farten på morningen, så mange har nok juleferie. Akkurat det er litt deilig for da får man sitte på t-banen til og fra jobb ;o))

  Ha en strålende onsdag.

  #jul #romjul #ferie #jobb #avisbud #aviser #irriterende #vær #blogg

 • Jul
 • Det er godt vær ute og være inne i ☔

  • 26.12.2017, 14:37

  I dag våknet jeg til lyden av regnet som trommet heftig på vannbrettet... Ute øsregnet det, og det har det fortsatt med. Et lite unntak for en time eller så siden hvor det sluddet, og veldig store våte snufnugg plasket ned på bakken ;o))

  Jeg har absolutt ingen planer for dagen, så jeg skal sitte langt ned i godstolen å chille å se på film... 

  Det er deilig med slike dager hvor man ikke har annet å gjøre en å bare nyte dagen og slappe av. Jeg skal gjøre det til det fulle, for i morgen er det tilbake på jobb. Jeg valgte å ta ferie før jul for å bli ferdig med alt jeg skulle gjøre, så da blir det romjulsjobbing på meg dette året.  #chille #avslappende #andrejuledag #regn #grått #trist #nyte #romjul #jobbe #romjul #blogg

 • Jul
 • En stille og rolig bursdag

  • 26.12.2017, 12:31

  I går var det bursdagen min, og jeg startet dagen med å sove lenge... Det å ligge i senga og bare nyte at det var jul, ferie og min dag uten å måtte stå opp var deilig. Til slutt ble kattene utålmodige, og syntes at jeg burde stå opp... Det var jo selvsagt for at matkoppen deres var tom, hihi!!

  Utenfor så holdt tåken på å skli unna, og det var antydning til at vi skulle få litt sol...   Det var ikke så enkelt å henge ut flagget, men ut måtte det jo... Jeg har nemlig vært veldig kreativ når jeg festet julebelysningen ute på balkongen, noe som gjør det litt vanskelig å flytte på vinduene. Jeg ville jo ikke ødelegge lyslenken heller, så jeg var veldig forsiktig å fikk til slutt hengt flagget ut.  Jeg brygget meg en kopp kaffe og tok på meg boblejakke å satt meg ut på balkongen i det milde været vi hadde. Jeg lot balkongdøra stå åpen så kattene kunne løpe ut og inn som de ville. De fikk virkelig trimmet seg, da de satte i gang med å leke å løpe etterhverandre... Etterpå var de helt utslitt å lå rett ut en god stund ;o))

  Litt senere kom Bestisen Anne og niesen hennes Anne for å feire bursdagen sammen med meg... Jeg orker ikke store voldsomme feiringer lenger, syntes det er mer koselig med noen få personer.  I fjor kjøpte jeg et taco-sett i julegave fra meg til meg, men jeg har ikke brukt det noe særlig. Nå kan man jo bruke det til andre ting, og i går fylte jeg opp alle skålene med godteri. Det ble kanskje litt overdådig, men man skal da kose seg litt skal man ikke? Det var mye igjen etter at gjestene hadde gått, så før jeg tok kvelden tredde jeg en pose over sånn at kattene ikke skulle komme å sleike på godtet som ikke har papir. For det vet jeg nemlig at i alle fall Vinja har en tendens til.  Da gjestene hadde dratt hjem, lente jeg meg godt tilbake i godstolen å nøt en fantastisk konsert med Adam Douglas på NRK. (En amerikansk jul, med akkurat Adam) Mange fine julesanger, og noen av dem hadde jeg aldri hørt før. På bildet synger han sammen med Makeda, som også var deltager i Stjernekamp sammen med ham.

  På nyåret skal Bestisen og jeg på konsert med Adam, og det er noe vi begge gleder oss til ;o))

  Da jeg gikk å la meg, sånn en stund etter midnatt, snødde det store putevar ute... I følge yr.no så skulle ikke det vare, og det fikk man jo et bevis på når man våknet i dag. For i dag regner det, nei det bøtter ned noe som betyr INNEDAG ;o))

  #bursdag #feiring #jul #flagg #adamdouglas #julekonsert #nrk #snø #regn #blogg

 • Jul
 • God JUL alle sammen

  • 24.12.2017, 11:10

  Sitter på kjøkkenet å nyter en kopp kaffe, mens det strømmer fine julesanger fra radioen... Den har stått på P7 Klem Jul i hele desember, så hvis julestemningen skulle gjemme seg et øyeblikk, ble den rask lokket fram igjen ;o))

  Ute er det fortsatt snø på bakken til tross for at varmegradene har jobbet hardt for å bli kvitt den. Med andre ord, det ser ut til at vi får en sånn passelig hvit jul. Jeg er happy jeg så lenge det ikke er grønn jul ;o))  Jeg glemte å henge ut kransen på døra i går kveld, men med det samme jeg hadde stått opp var jeg ute og festet den. Det må være en julekrans på utgangsdøra syntes jeg. Det er hyggelig for de som går forbi, og for de som stikker innom i julen ;o))

  Nå skal jeg svinge meg rundt å gjøre meg klar for dagen, ønsker dere alle sammen en  #jul #godjul #julefeiri

 • Jul
 • Pittbulljedda gjør ting hun ikke har gjort før...

  • 24.12.2017, 01:25

  På torsdagen tok jeg på meg kokkehatten, og forberedte meg til en dag på kjøkkenet. Et rom jeg i grunnen ikke oppholder meg i mer enn høyst nødvendig. Jeg er ikke noen mester i å lage mat, heller ikke på å bake. Det stopper meg ikke fra å prøve igjen og igjen, med forskjellige resultater.

  Først stekte jeg medisterkaker av en 1 kg med medisterdeig... Akkurat det kan jeg, og de ble veldig saftige og gode. Så gode at jeg bare måtte prøvesmake et par mens de fortsatt var varme, mmmmm 😋

  Så kommer vi til det jeg ikke kan, eller kanskje jeg skulle si det jeg aldri har gjort før...  En av de kakene jeg liker veldig godt er kromkaker, men jeg har aldri stekt dem selv. Da min mor levde, så var det hun som stekte å jeg var rullemester. Noe jeg etterhvert ble veldig god på...  Etter at jeg var ferdig med medisterkakene bestemte jeg meg for å lage kromkaker.

  Det å lage røren var ikke noe problem, men så skulle jeg steke... 😆😆  Den først kromkaken er den som ikke er rullet, og som ser ut til å ha sola seg alt for mye. Ettersom jeg ikke hadde stekt før, fulgte jeg veldig nøye med, og så at kromkaken var ganske lys å tenkte at jeg rakk å hente noe på benken. Det var snakk om et par sekunder, og da ble resultatet som du ser over her. De to neste var nok også litt vel mørke, men så ble det noe bedre. Må nok jobbe litt med saken skjønner jeg, hihi 😉  På kvelden koste jeg meg med egenproduserte kromkaker til kaffen, sammen med sandnøtter og brune pinner som bestisen Anne og kusinene hennes hadde bakt. Som du kan se av bilde ble også disse to kromkakene litt vel brune, men de smakte veldig godt da 😊

  Dessverre så måtte det gamle gode kromkakejernet pensjoneres, noe det egentlig burde ha blitt sist gang det ble brukt for et år eller to siden. Teflonen skreller av hele tiden, og det er ikke bra. Må nok se meg om etter et nytt jern jeg da.

  De fleste viser fram fine perfekte kaker, men jeg syntes det er litt viktig å vise at det ikke alltid blir perfekt... I alle fall ikke for meg 😉

  #bake #steke #medisterkaker #kromkaker #mislykket #kromkakejern #julekaker #blogg

 • Jul
 • Da var jula snart her...

  • 23.12.2017, 23:26

  Det er vist en god stund siden jeg har vært på bloggen nå...! Har hatt masse å gjøre de siste ukene, ting som skulle være ferdig til jul eller så har jeg vært på juletilstelninger og konserter...

  I dag har støvsugeren og skurefilla fått slengt seg rundt noen omganger... Badet trengte en grundig omgang, fra gulv til tak (nesten) og det er noe av det verste rommet jeg tar. Det er trangt å lite, så det er ikke så lett å komme til alle steder. Det er nærmest en treningsøkt å ta badet, og jeg kan med hånden på hjertet  si jeg merket det på kroppen etterpå.  Juletreet ble montert og pyntet på mandagen, og i dag kom gavene under treet. Det syntes Ronja er gøy, for hun elsker å spise på pakkebåndet. Jeg måtte til slutt snu alle pakkene sånn alt det løse båndet kom inn. Ikke bra hvis hun får det ned i mage og tarmene sine...  Tidligere i dag laget jeg Delfia-kake, noe som jeg bare MÅ ha til jul. Det er jo en veldig mektig konfektkake, men mmmm så godt det smaker til en kopp kaffe ;o)) Prøvesmakte litt på røren, og den smakte veldig godt så jeg regner med at kaken blir det. Den ble ikke så høy denne gangen, og jeg misstenker at jeg brukte en annen oppskrift i fjor...

  Forrige dagen prøvde jeg meg for første gang på kromkaker, men det krever et eget blogginnlegg, hihihi ;o))

  #jul #julefeiring #vaske #skure #juletre #julegaver #katt #delfiakake #bake #kromkaker #blogg

 • Jul
 • Skriver du julekort?

  • 13.12.2017, 11:29

  I går kveld satte jeg meg godt til rett i sofakroken for å skrive julekort... Jeg hadde så mange igjen fra tidligere år, slik at jeg slapp å kjøpe noen nye kort i år. Noen fikk fine doble kort i konvolutt med nisser og glitter på, mens andre må nøye seg med et åpent som alle kan lese. 

  Det å sitte sånn i førjulstiden og skrive julekort å kikke på de man fikk året før burde være en koselig ting... Hvis man da hadde fått noen å kose seg med da. For det er en kjensgjerning at "vi" skriver mindre og mindre julekort, og heller sender SMS, MESSENGER hilsner eller en festlig hilsen på Facebook. Jeg sier ikke at det ikke er hyggelig, men jeg savner det å gå i postkassen å hente julekort. Lese dem å fylle opp julepostmappen på veggen. De siste årene har jeg fått så få julekort, at jeg har latt de gamle kortene være i mappen. Ellers hadde den vært så slunken og trist å se til.

  Mer under bildet.

  Christmas Card
  Licensed from: WaD / yayimages.com

  Til tross for at de fleste har sluttet med å sende julekort til meg i posten, så insisterer jeg på å skrive til mine faste...!!

  Jeg syntes det er litt trist at vi har sluttet med å skrive kort til hverandre, og heller bare sender elektroniske hilsner. Resten av året er det greit med SMS, MESSENGER, WHATSAPP eller Facebook, men til jul syntes jeg at vi burde ta oss bryet med å skrive og sende julekort til hverandre.

  Hva med deg, skriver du fortsatt julekort eller blir det bare julehilsen på SMS ol?

  #julekort #jul #tradisjon #skrive #sende #hilsen #sms #messenger #whatsapp #facebook #trist #blogg

  Gave fra borettslaget

  • 12.12.2017, 10:04

  Noen dager før jul, hvert år, får alle beboerne en gave fra borettslaget. En hyggelig overraskelse sånn like før jul. Gaven er alltid en blomst, og de siste årene har det hvert en azalea. Akkurat det har ikke jeg vært noe glad for, men det er ikke for at jeg ikke liker blomsten. Nei, det er for det at den er nesten umulig til å få til å leve over jul. Tror jeg har vært heldig et par ganger, og fått dem til å vokse seg store og fine.

  Jeg gjør alt riktig, men det går så feil allikevel... Jeg drukner den i en bøtte vann sånn at den aldri tørker ut, og den står aldri rett over en panelovn osv. Jeg har nesten blitt litt lei meg jeg når jeg har sett den har stått utenfor døren, for jeg syntes det er så trist når plantene mine ikke klarer seg 😢

  Fortsettelse følger under bildet....  Da jeg kom hjem i går sto det også en blomstergave fra borettslaget, men denne gangen var det ikke en azalea men en amaryllis. Det er noe som er litt lettere å få til, og jeg øyner et håp om at om ikke lenge så står en fin hvit blomst å pryder stuevinduet mitt. Jeg skal gå til anskaffelse av en sånn bøyle som man setter ned i potten, som støtter stammen når blomstene springer ut. Det hadde jeg ikke forrige gang, og da jeg glemte å snu på den en dag veltet den å gikk i gulvet og knakk. Akkurat det har jeg tenkt å unngå denne gangen.

  Jeg hadde en pyntepotte som så ut som den var belagt med gull og som hadde vært veldig fin til amaryllisen... Dessverre så var den akkurat for liten, sånn at potten ikke kom helt i bunnen. De andre jeg hadde, to forskjellige hvite, var alt for store så stakkar'n druknet nesten oppe i der. Da måtte det bli denne beige potten, som vel ikke er så ille?

  Noen som vet, bør amaryllisen pottes om i en større potte med mer jord? Eller er det greit at den står i den den kom i?

  #gave #borettslag #blomster #planter #azalea #amaryllis #stell #blogg

  Noen ganger blir det bare så vanskelig

  • 11.12.2017, 16:43

  Det å utsette ting man gruer seg til er en uting, og noe man helst ikke bør gjøre.. Problemet med å utsette tingene, er at det kan bli utsatt så lenge at man egentlig har mest lyst til å feie alt under teppe å glemme det. Ikke trenger det å være et stort og ubehagelig problem i utgangspunktet, men ved å utsette det kan det fort bli det...

  Jeg har hatt en ting jeg skulle ha gjort som jeg bare har skjøvet foran meg lenge..., og som jeg bak i hode har vist at jeg før eller siden måtte ta tak i. Hver gang jeg tenkte på det fikk jeg "superdårlig samvittighet", men så var det blitt så vanskelig at jeg tenkte... Nei, jeg gjør det i morgen i stedet, og hver dag ble i morgen ganske lenge mens samvittigheten gnagde meg i nakken......!!!!  NÅ HAR JEG GJORT NOE MED DET, og det føles så godt. Det er som en tung bør har blitt løftet fra skuldrene mine, og jeg kan endelig puste ut. Ikke var det så vanskelig når jeg først fikk gjort det heller. Nå kan jeg endelig senke skuldrene, og børste vekk den dårlige samvittigheten ;o))

  Kommer jeg til å havne i samme klemma igjen? Ja helt sikkert, men forhåpentlig ikke når det gjelder den samme tingen.

  Gjør du det samme, utsetter ting så lenge at det blir vanskelig, eller får du det unna med en gang?

  #utsette #ugjort #samvittighet #dumt #ubehagelig #vanskelig #blogg

  Bakedag i Casa Fres og Knurr

  • 10.12.2017, 21:02

  Desember er jo den store bakemåneden, hvor mange stresser som gale for å bake de 7 slagene... Her, i Casa Fres og Knurr, skjer ikke det lenger, og det er ene å alene for de blir aldri spist opp. Jeg har derimot tenkt å prøve meg på kromkaker, som jeg syntes er veldig godt... Har aldri stekt det før selv, så det skal bli interessant ;o))

  Jeg er nok egentlig mer glad i å bake gjærbakst, og det er akkurat det jeg har gjort i dag. På onsdag er det Lucia, og da bare MÅ jeg ha lussekatter, eller lusseboller som noen kaller dem. Det er en tradisjon som jeg har hatt med meg siden jeg var barn.

  Oppskriften jeg bruker gir alltid godt resultat, også denne gangen... "kattene" ble lette, luftige og ekstremt gode ;o)) 

  Hvis du har lyst på å prøve oppskriften, så kan du stikke på fjorårets blogg-innlegg HER. Kutter man ut safranen funker oppskriften perfekt til vanlige boller også.

  Selv om lussekattene først skal nytes på lucia, 13. desember, så måtte jeg jo prøvesmake et par stykker til en kaffekopp når jeg var ferdig. Det var nesten fælt å legge resten inn i fryseren, men det var jeg bare nødt til eller vil det ikke bli igjen noen til onsdagen... Nja, det var kanskje litt drøyt, hihi!

  #bake #bakedag #lussekatter #lusseboller #lucia #tradisjon #blogg

  Litt satt ut en stund...

  • 10.12.2017, 16:30

  Den siste uken har jeg holdt meg langt unna PC'n, for å ikke irritere skulderen min mer enn nødvendig. Jeg klart jo å pådra meg en betennelse i en sene eller muskel for snart 14 dager siden. Smertene kom og gikk mens jeg hadde ferie, men på onsdag i forrige uke forverret det seg ganske betraktelig.

  Derfor har jeg ikke gjort mer enn absolutt nødvendig, slik at det skulle begynne og leges igjen. Nå i dag var det heldigvis mye bedre igjen, og jeg slapp å ynke meg mens jeg sto opp. I stedet våknet jeg med feber, og bare en viskende stemme. Dumt det for jeg skulle ha vært på Julemarked ute på Folkemuseet sammen med Bestisen... I stedet ble det en innedag på meg...  Kjedelig at når en plage forsvinner, så dukker en ny en opp med det samme. Det blir liksom ingen pause, men i stedet så kommer det som på et samlebånd... Nå har jeg ikke sittet på baken å syntes synd på meg selv i dag..., men det skriver jeg om i et eget innlegg ;o))

  #skulder #smerter #vondter #betennelse #feber #viske #hjemme #inne #julemarked #folkemuseet #blogg

 • Jul
 • En må kose seg litt...

  • 03.12.2017, 22:05

  Hver søndag i adventstiden pleier jeg å kose meg med julemedisterkaker, pølser surkår og gode poteter. Nå er ikke jeg av de som drikker så mye alkohol, men til god julemat må jeg ha øl og akevitt.

  Hvis du tror at jeg har stekt medisterkakene, så må jeg skuffe deg gitt for de er Gilde sine. Dessverre så hadde disse medisterkakene ligget litt for lenge i kjøleskapet, og var sure. Kjente det med en gang jeg smakte på den, så da ble det bare medisterpølser denne gangen. Ikke det at det gjorde så veldig mye, for maten smakte veldig godt allikevel den ;o))  Er det noe du "bare" må ha i tiden fram til jul?

  #julemat #medisterkake #medisterpølser #surkål #øl #akevitt #blogg

 • Jul
 • 🎄 Julen har flyttet inn i Casa Fres og Knurr 🎅

  • 03.12.2017, 20:34

  Endelig kan jeg sette meg ned å slappe av, for nå har jula definitivt flyttet inn i Casa Fres og Knurr... Altså hjemme hos meg ;o)) Jeg har holdt på i 3 dager for å få alt ferdig til i dag, og det har kostet meg endel å endte opp med vondter her og der... For det som før tok meg 1 dag, må i år gjøres over flere dager. Akkurat det er litt vondt å akseptere at jeg ikke er like sterk som før, og at jeg ikke klarer like mye.

  Jeg er nå i alle fall fornøyd med resultatet, og det er jo det viktigste :o))  Det som sto igjen når jeg våknet i dag, var å henge opp belysningen på balkongen. Jeg er jo veldig glad i farger, og derfor har jeg også valgt lys-lenker med fargede pærer. Min balkong er nok derfor den mest fargerike her om kring ;o))  Jeg liker julenisser, og har en god del av dem i flere størrelser. En annen ting jeg liker er de tradisjonelle julefargene, rødt og grønt. For meg blir det helt feil med mye sølv og hvitt i julen, men jeg vet jo at veldig mange syntes det er fint.

  Disse Kari Trestakk lysestakene mine vet jeg nesten ikke hvor jeg skal gjøre av lenger. De ble kjøpt inn for mange år siden, den gangen jeg hadde helt andre møbler i stua. Da passet de så godt inn, men nå gjør de ikke det lenger. Jeg var i tvil om jeg skulle ta de fram, men gjorde det til slutt. Mulig det blir siste gangen....

  Akkurat nå er jeg veldig sliten, og har satt meg godt til rette i godstolen med bena på skammelen.... Ronja surrer rundt meg, og vil ha kos å står på to ben å mjauer høyt. Når jeg ikke lar henne komme opp i fanget, kaster hun seg på gulvet å lager klagende lyder, hihi!! Ingen fare, pus skal nok få all kosen hun vil ha ;o))

  Pleier du å pynte huset/leiligheten til 1. desember, eller pleier du å vente til lille julaften?

  #jul #julepynt #pynte #nisser #karitrestakk #lysestaker #belysning #pærer #ronja #katt #blogg

  Jippy, jeg ble ferdig 😊

  • 01.12.2017, 21:47

  Helt ærlig så trodde jeg ikke at jeg skulle klare å bli ferdig med pleddet mitt innen i dag, men med intens strikking i går kveld så felte jeg av den siste masken kl 23:55. Jeg kunne ha blitt ferdig for et par dager siden, men så har skulderen min kranglet en del så jeg har ikke turt å ta i strikketøyet.

  Ettersom det ble så sent så rakk jeg ikke å sy inn alle løse tråder, men det tenkte jeg at jeg skulle kose meg med i kveld eller kanskje jeg venter til i morgen. 

  I følge oppskriften skal man legge opp 116 masker, og strikke til man er ferdig med nøstet som er på 350 gr. Jeg ville ha mitt pledd bredere, og la opp 180 masker å brukte to nøster. Garnet er Viking Pleddgarn. For at det ikke skulle bli for fast, brukte jeg pinner no 6. Jeg er veldig fornøyd med resultatet ;o))  #håndarbeide #strikke #pledd #viking #pleddgarn #blogg

  Om meg

  Vera Lynn

  Jeg er en sprudlende "dame" med mye humør, som enten bobler over med latter eller som er veldig eksploderende. Jeg har hatt to sett med foreldre, de som sørget for at jeg kom inn i denne verden, og så mine flotte adoptivforeldre som har betydd alt for meg. I 2000 bestemte jeg meg for å finne mine biologiske foreldre, og fant ut at de var fra Tinn i Telemark. For å gjøre en historie kort så ble jeg tatt i mot med åpne armer. Jeg gikk fra å være enebarn, til å få 4 flotte søsken (3 brødre og en søster) På bloggen skriver jeg om ting som opptar meg, som irriterer meg og om hverdagen min!!

  welcome-desi-glitters-5

  Welcome | Forward this Picture . .

  Kategorier

  Arkiv

  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no