hits

Vera Lynn

- je suis prest -
 • Mat
 • Jeg plantet en løk

  • 16.06.2018, 14:48

  Fra jeg var barn har jeg stukket frø, stener og løker ned i blomsterpotter for å se om det ble noe ut av det. Vet ikke helt om moren syntes at det var så festlig, damen med grønne fingre som pyslet om blomstene sine hver dag. Hun oppdaget fort når noe kom stikkende opp av jorden, som ikke var ment til å være der....

  Før helgen var jeg nede på Meny på Bryn og handlet, og da jeg var tom for løk kjøpte jeg en to-pakk. Så vel ikke så nøye på dem, bare klemte litt på den ene for å kjenne at de var faste og fine. Forrige dagen skulle jeg lage en pasta bolognese, og tenkte at jeg skjærer opp en løp og slenger i for litt ekstra smak. Da oppdaget jeg det, hihi!! Jeg skulle klippe av "strømpen" rundt løkene, og så en voldsom bladvekst på toppen av løken. 

  Den var ikke lenger fast å fin, så jeg valgte å ikke bruke den i bolognesen min, mer under bildet.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  I stedet for å kaste den fant jeg en blomsterpotte og plantet den i den. Bladene på toppen lå helt sidelengs da jeg satte den ned, men nå et par dager etter har de begynt å reise seg. Jeg leste at når man setter løk så skal man vanne ofte og godt, noe jeg også har gjort.

  Jeg har aldri plantet en mat-løk i jorden før, så det skal bli spennende å se hva som skjer fremover. Hadde vært hyggelig om det hadde kommet flere, men da burde den kanskje ha stått i en større potte??

  Har du plantet løk på denne måten, hvis ja, hvordan har du da behandlet den?

  #løk #plante #matløk #grønnsaker #blogg

 • Mat
 • 🍕 Vegetarpizza ikke feil 🍕

  • 08.06.2018, 00:24

  Jeg skal ikke nekte for at jeg er glad i pizza, og at det fra tid til annen står på menyen. I fjor en gang oppdaget jeg en veldig god vegetarpizza, som jeg syntes smakte mye bedre enn de med kjøtt på. Som alltid når jeg finner noe jeg liker, da slutter de å produsere det.....

  I dag oppdaget jeg en ny vegetarpizza fra et annet merke, som jeg syntes så spennende ut. Jeg bare måtte kjøpe og teste den.

  Den så veldig delikat ut på esken. Jeg lurte fælt på hva Omph var for noe, og hvordan det smakte.

  Den så nok ikke like delikat ut når jeg tok den ut av esken. For å være helt ærlig så virket den ikke så fristende i det hele tatt, og jeg angret et øyeblikk på at jeg hadde kjøpt den.

  Heldigvis så smakte den mye bedre enn den så ut. Ikke så krydret kanskje, men det kan man jo gjøre noe med. Jeg pleier alltid å krydre litt ekstra når jeg kjøper ferdigmat, bare for å gjøre maten mer spennende!

  Jeg vet fortsatt ikke helt hva Omph er for noe, men det smakte i alle fall godt.

  Jeg kommer nok til å kjøpe den igjen på et senere tidspunkt tenker jeg 🤓 Skal prøve å kutte litt ned på kjøttinntaket, og da er det kjekt å vite at man kan også kan finne vegetarisk ferdigmat.

  Har du dager hvor du spiser vegetarmat?

  #mat #pizza #vegetar #ferdigmat #ferdigpizza #blogg

 • Mat
 • Rask og god middag på en varm sommerdag

  • 26.05.2018, 22:15

  Når det er så varmt og deilig som det er nå om dagen, er det ikke alltid like lett å finne mat som frister. Jeg orker ikke å spise kraftig mat når det er varmt, så jeg prøver alltid å finne noe som er lett men samtidig smaker godt.

  I dag hadde jeg ikke matlyst i det hele tatt, men til slutt landet jeg på løkpølser med ost, middelhavssalat med ekstra ruccula og fetaost. Jeg elsker bare fetaost, og hvis jeg ikke la bånd på meg selv hadde jeg spist opp hele glasset alene. Middagen smakte utrolig godt ;o))  #sommermat #mat #pølser #salat #fetaost #matlyst #blogg

 • Mat
 • Hjemmelaget gryte

  • 09.05.2018, 21:39

  I går viste jeg ikke hva jeg skulle ha til middag, ingenting fristet meg. Jeg har vel ikke den store matlysten om dagen, så middag blir sjelden ordentlig middag. Bare noe lettvindt, som ikke alltid smaker så mye.

  Etter å ha romstert i fryseren falt valget på en egenkomponert gryte.

  Til gryta stekte jeg opp 400 gr med karbonadedeig,  og tilsatte Coops stekegrønnsaker m/poteter,  to bokser med hakkede tomater med urter, to grønnsaksbuljongterninger, ca 6 dl med vann, litt matfløte og kryddret med salt, pepper og urtekrydder.

  Jeg hadde aldri brukt den grønnsaksblandingen i en gryte før, men den fungerte veldig bra. Har brukt den til kylling med hvitløkssmør, noe som også er supergodt.

  Det ble så mye at det er middag til 3 ganger til meg alene!

  #mat #gryte #hjemmelaget #grønnsaker #tomater #middag #blogg

 • Mat
 • Dette gadd jeg ikke i går

  • 18.03.2018, 13:33

  Som jeg fortalte i går var på Harry-tur i går, og da passet jeg på å kjøpe med meg to pakker med karbonadedeig. Valgte å kjøpe den hos Maxi-mat i stedet for Nordby. Jeg brukte den siste pakken jeg hadde i fryseren forrige helg, så det var på tide å fylle opp. Vanlgivis pleier jeg bare å kjøpe en pakke, men det blir nok en stund til jeg tar en ny tur å da er det greit å ha litt å ta av i fryseren.

  Man kan velge om man vil kjøpe importkjøtt fra Irland eller det fra Sverige. Det irske er mye billigere enn det svenske, men jeg velger ikke det mer. Jeg har kjøpt det før, og det er ikke noe i veien med kjøttet. Problemet er bare at jeg syntes at det lukter så ufyselig av det når man steker, så ille at jeg brekker meg nesten. En dame sto ved siden av meg og rasket med seg to pakker med irsk, og da jeg sa til Bestisen at jeg "ikke" vil ha det, av grunnen jeg beskrev over. Damen så litt rådvill ut, og jeg så at hun var litt i tvil om hun skulle ha pakkene.... Om hun la de bort igjen vet jeg ikke, for jeg gikk for å finne den karbonadedeigen jeg ville ha.  Da jeg kom hjem i går var jeg sliten så jeg gadd rett og slett ikke å veie opp og pakke bort karbonadedeigen. Det fikk vente til i dag. Jeg pleier å veie opp ca 400 gr emner som jeg pakker flate i plastposer. En smart løsning, for da tar de ikke så stor plass i fryseren, og en pakke tiner raskt hvis jeg plutselig bestemmer meg for å lage en gryte eller lapskaus.

  Det blir ikke noen rett med karbonadedeig i dag til middag, men heller deilige ostefrankfurter som jeg også kjøpte i går ;o))

  #harrytur #shopping #nordby #karbonadedeig #irsk #svensk #pølser #pakkebort #mat #blogg

 • Mat
 • Ovnsbakt fiskefilet i Italiensk saus

  • 12.03.2018, 21:31

  I går fortalte jeg om at jeg hadde fått tips om en god fiskemiddag fra Findus, og i dag har jeg hatt den til middag. Jeg var veldig spent på hvordan den ville smake, og om den hadde nok smak for min gane. Lovet jo at jeg skulle komme tilbake med en vurdering i dag ;o))

  Sånn så den ut før jeg puttet den inn i ovnene, og helt ærlig så den ikke spesielt spennende der den lå på vent. Formen stekes midt i ovnen på 225 C i ca 35 min. Det kommer selvsagt litt ann på ovnen man har, men den var helt ferdig etter 35 min i min ovn.  Her er altså formen ferdig, og til min store glede var det mye saus omkring fisken. Sausen smakte godt av tomat og forskjellige krydder. Det var mye smak, og hver munnfull var en glede for smakssansene. For de som ikke er så glad i mye smak av tomat, vil kanskje ikke være overbegeistret for formen. Selv elsker jeg smaken av stekt tomat, og de saftene som siver ut under stekingen.

  For den som ikke er så glad i å stå å kokkelere på kjøkkenet, men som vil ha en godt og smakelig måltid er denne retten midt i blinken. Med andre ord, jeg kan varmt anbefale den ;o)) Selv kommer jeg garantert til alltid å ha en sånn form i fryseren til en hver tid ;o))

  #fisk #middag #italiensk #saus #smakelig #tomater #urter #mozzarella #godt #anbefaling #blogg

 • Mat
 • Fikk tips om en god og lettvint middag....

  • 11.03.2018, 20:48

  Jeg er jo som kjent ikke av den typen som liker å stå på kjøkkenet, og styre med å lage mat når jeg kommer hjem fra jobben. Da er jeg sliten, og foretrekker helst at maten mer eller mindre lager seg selv mens jeg skifter til mer behagelig tøy. Derfor ble jeg glad da jeg fikk tips om en god og spennende fiskerett, tidligere denne uken. Jeg er glad i fisk, men spiser dessverre litt for lite av det.

  Det var ovnsbakt fiskefilet i Italiensk saus med urter, tomater og mozzarella... Den settes bare inn i ovnen, og vips etter ca en halvtime er middagen ferdig. Det passer meg perfekt, for da har jeg fått på meg mitt behagelig tøy og gitt kattene mat.

  Meningen var at jeg skulle ha det i dag, men så laget jeg Tone Voung Vinningland's gode makaronigrateng i går når jeg hadde besøk. Det ble så mye igjen at jeg valgte å ta restene av det til middag i dag i stedet. Derfor blir det den nye og spennende fiskeretten i morgen i stedet . Gleder meg allerede nå til å smake på den 😋  Har du smakt denne? Hvis ja, hva syntes du om den?

  #middag #lettvint #fisk #tomat #mozzarella #urter #fiskeform #mat #godt #blogg

 • Mat
 • Bursdagsmiddag på Buen Restaurant

  • 20.11.2017, 00:24

  Da jeg våknet i dag var i det minste benet mitt i bedre humør, selv om resten av meg ikke var helt på topp.... Akkurat det kan jeg i grunnen leve med, så jeg var klar for nye opplevelser, og det var også det som sto på planen litt senere.

  Det har seg nemlig sånn at beste vennen Terje har bursdag i morgen, og han inviterte i den anledning på middag i dag. Jeg hadde avtalt at jeg skulle hente han og Matthew på t-banen, og så skulle vi dra videre til Anne å sitte der å prate litt innen vi skulle dra bort for å spise.  Det var en stund siden vi har vært samme, så jeg gledet meg til dagen sammen med dem. Når jeg kom ned på banen var de allerede på plass.

  Felix the cat er veldig begeistret for gutta, og det viste han tydelig når vi kom inn døra. Artig å se hvordan han reagerer 😉

  Etter å ha sittet hos Anne i et par timer, ruslet vi bort til Buen Restaurant som ligger borte på Lørenskog hus. Buen er en Asiatisk restaurant, som servere god og delikat mat. Jeg har spist der 3 ganger tidligere, og har vært like fornøyd vær gang.

  Jeg bestilte vårruller til forrett, og det smakte helt himmelsk sammen den deilige sausen til. Den var ganske spicy, men ikke for mye... Bare sånn at man kjente det litt i munnen etterpå. Vårrullene var sprø og smakfulle, mmmm!

  Til hovedrett valgte jeg en favoritt, kylling i carrysaus med ris... Jeg liker så godt at jeg får maten servert på et fat, så kan jeg legge over på tallerkenen etterhvert som jeg spiser. Da ser det heller ikke så ille ut når man ikke spiser opp alt, for det er en voksen porsjon man får. Risen blir servert i en stor felles bolle.

  Helt ærlig så husker jeg ikke helt hva alt det gode på dessert tallerkenen var, men mener nå i alle fall at det mango is. Resten husker jeg ikke, men alt sammen var bare så godt så det spiller egentlig ingen rolle.

  Vi satt og pratet og koste oss en stund etter at vi var ferdig med å spise, før vi måtte bryte opp. Det hadde blitt kjølig ute, så jeg frøys da vi gikk tilbake til Anne. Vi ble ikke så lenge, for Terje og jeg skulle kjøre Matthew til Gardermoen. Han skulle rekke et fly hjem som gikk kl 21. Før det måtte jeg fylle opp tanken på bilen, da den var ganske tom. Etterpå kjørte jeg Terje hjem. Dette har virkelig vært en koselig dag og kveld med de beste vennene 😊

  Har du lyst på å få en flott matopplevelse i koselige omgivelser med serviceinnstilte servitører, burde du virkelig besøke Buen Restaurant. Den ligger som sagt på Lørenskog, som ligger 20 minutter med bil utenfor Oslo. Det går buss fra Bussterminalen som stopper på Lørenskog terminal, og derfra tar det bare noen få minutter bort til restauranten.

  #bursdag #middag #venner #asiatisk #mat #buen #restaurant #lørenskog #gardermoen #blogg

 • Mat
 • I går laget jeg: Makaronigrateng A la Tone.

  • 29.10.2017, 14:53

  For et par uker siden postet Tone Voung Vinningland et innlegg på bloggen sin om en Makaronigrateng hun hadde laget, som jeg syntes hørtes så god ut at jeg ville prøve den selv. Du kan lese Tone's innlegg HER. I går skulle Bestisen komme for å se Stjernekamp finalen her hos meg, og da tenkte jeg at det ville være en fin anledning til å lage gratengen.  Dette er hva du trenger for å lage gratengen: 400 gr kjøttdeig/karbonadedeig, 2 - 3 kjøttpølser (avhengig hvor stor porsjon du lager), 200 gr makaroni eller mer for større porsjon, 1 til 2 glass med Al Forno Dolmio og revet ost på toppen. Avhengig av ovnen så stekes formen midt i ovnen på 200 C i ca 15 min eller til osten har fått en fin og gyllen farge.  Gratengen var altså så god at jeg kommer garantert til å lage den igjen, og igjen og igjen, hihi! For at det ikke skal bli så tungt, er det godt med litt salat til. Jeg brukte en kjøpt Middelhavssalat med litt ekstra ruccula til, men en hjemmelaget salat smaker jo selvsagt enda bedre ;o))

  Jeg anbefaler virkelig at du prøver denne retten, mmm supergod ;o))

  #mat #grateng #makaroni #kjøttdeig #karbonadedeig #dolmio #middag #salat #godt #www.fruvinningland.blogg.no #blogg
   

 • Mat
 • Dette ble bare klin

  • 19.10.2017, 12:01

  For en stund siden bestilte jeg noen cilikonformer hos Wish, til å steke amerikanske pannekaker i. Jeg hadde sett en reklame på TV om hvor enkelt å greit det var, og da de ikke kostet så mye bestilte jeg et sett.

  Nå er det ikke noe problem å steke dem på frihånd, men jeg elsker jo duppeditter å tenkte at det kunne være greit å prøve.

  Det ble en sen frokost her, og da tenkte jeg at nå skulle jeg lage amerikanske pannekaker. Det var greit med noe litt kraftigere sånn ut på formiddagen.

  Jeg fant en oppskrift på nettet som så grei og fin ut å laget raskt røren. Den ble fort kjukk, men jeg lot den svelle litt ekstra allikevel.

  Iflg beskrivelsen skulle man fylle formene helt opp, men jeg fikk nok litt for mye opp i et par av dem. Det var ikke der det gikk feil, nei da!! Formene lå ikke ordentlig nede i pannen, og røren rant ut på undersiden som man kan se på bildet.

  Det ble bare klin og det gikk ikke å flippe formen rundt, for det hele hadde blitt til en stor. Jeg hadde vel en liten mistanke om at kor sånt kunne skje. Resten av røren ble stekt på den gode gamle måten, og da gikk det mye bedre.

  Jeg brukte en liten panne, men jeg tror resultatet ville ha blitt det samme om jeg hadde valgt en større. Formen blir for lett, og klarer ikke å holde igjen røren.

  #pannekaker #amerikanskepannekaker #mat #steke #klin #cilikon #former #blogg

 • Mat
 • Hva blir det for mat?

  • 14.09.2017, 23:10

  Det å vite hva man skal ha til middag hver dag er vanskelig. Jeg var flink ganske lenge, og satte opp en liste over hva jeg skulle ha hele uken hver søndag. Så sklir det ut igjen, og da har jeg en tendens til å gå for lette, og kanskje ikke de sunneste løsningene.

  Jeg viste ikke hva jeg skulle ha i dag heller, og hvor lenge jeg sto å glodde inn i fryseren uten å finne noe som frister vet jeg ikke.

  Til slutt fant jeg et glass med Dolmio i skapet, og det syntes jeg så såpass fristende ut at jeg bestemte meg for å ta det. Jeg har ikke noe særlig matlyst om dagen, men dette var faktisk veldig godt 😊

  Hvordan er der med deg, syntes du det er vanskelig å finne på noe spennende å spise hver dag?

  #mat #middag #matlyst #fristende #dolmio #høst #september #torsdag #blogg

 • Mat
 • Tjueførste feriedag - ferdigmat

  • 13.08.2017, 22:36

  Det er vel ingen hemmelighet at jeg ikke alltid liker å stå å kokkelere på kjøkkenet, og da er det greit å ha noe ferdiglaget å ty til. Her i Norge er Fjordland og lignende veldig dyrt, så det er ikke ofte jeg kjøper det men det hender.

  Da vi var i Sverige for litt over en uke siden, kjøpte jeg med meg noen ferdigretter hjem. For 70,- fikk man tre valgfrie retter, og jeg kjøpte da med meg 6 stk hjem. Det var fisk, kylling og oksekjøtt med tilbehør.

  I dag viste jeg ikke hva jeg skulle ha til middag, og tok meg en runde i fryseren for å se hva som fristet. Da kom jeg over denne som kom fra Findus, fisk med mandeltoppen, erter og potetmos. Det har blitt mye kjøtt i det siste, og det fristet med en fiskemiddag :o))  Jeg har ikke mikrobølgeovnen, men disse rettene går like fint å tilberede i vanlig stekeovn. Bunnen er av papp, og bruker man ovn som jeg gjorde er det bare å ta av plasten før man setter den inn. Retten skal stekes mellom 35 - 45 minutter avhengig av ovnen. Jeg lot den bare stå i 35 minutter, for jeg var litt redd for at den skulle bli tørr. Alt var glovarmt igjennom, men toppingen på fisken var ikke sprø... Akkurat det gjorde ikke meg så mye!

  Hender det du også tyr til ferdigmat?
  Har du prøvd denne varianten noen gang?


  #ferdigmat #mat #middag #fisk #mandel #potetmos #erter #Findus #sundt #godt #sensommer #august #søndag #blogg

 • Mat
 • Deilig grønnsaksgryte på en sløv søndag

  • 06.08.2017, 23:16

  Da jeg var i Sverige i på fredag kjøpte jeg inn masse grønnsaker til min gode og lune gryte som jeg hadde bestemt at jeg skulle lage i dag... Jeg pleier å lage denne gryta innimellom når jeg syntes at jeg har spist for lite sunn mat, og nå var det definitivt på tide igjen.

  Bildene og noe av teksten i dette innlegget, er fra et innlegg jeg laget i 2013. Jeg tok meg friheten til litt gjenbruk med redigering :o))

  I utgangspunktet fant jeg denne oppskriften i en av mine vegetar kokebøker som en Ungarsk Grønnsaksgryte, men jeg har stadig endret på den så den har blitt mer min etter som tiden har gått. Jeg liker at grønnsakene mine er møre og kokt, noe som de ikke skulle være i originaloppskriften.

  Vanligvis pleier jeg å bruke den mengden grønnsaker som står under her, men i dag nedjusterte jeg en del. Det er bare jeg som skal spise den, og da den er ikke god når den blir varmet opp flere ganger eller fryses ned, er det greit å ikke lage så stor porsjon.

  Nedenfor kan du se hvilke grønnsaker jeg har brukt, og hvordan jeg har laget den:

  Grønnsaker:
  3 paprika, en purre, en sellerirot, 3 selleristenger, 4 gulerøtter, 1 løk, 5-6 mellomstore poteter, 1 boks hakkede tomater med urter eller med hvitløk, 3 terninger grønsaksbuljong eller 1/5 glass ferdigblandet.

  Krydder:
  Karve, urtesalt eller vanlig salt, oregano, estragon, pepper, hvitløkspulver og paprika, eller ditt favorittkrydder for her er alt lov.

  Fremgangsmåte:
  Skjær opp alle grønnsakene i terninger. Når det er gjort hell litt olje (solsikke eller rapsolje) i kjelen og begynn med å steke potetene og løken. La dem surre i oljen til løken er blitt glatt før du har i alle de andre grønnsakene, boksen med tomater, buljong og krydder. Fyll opp gryta med vann etter hvor bløt du ønsker den. Personlig pleier jeg å ha i ca 1 liter vann til denne mengden med grønnsaker. Ønsker du en litt tykkere konsistens på gryta bør du bruke en potetsort som lett blir melete når den kokes. 

  Gryta kan spises uten tilbehør, men personlig så pleier jeg å bruke ris til.

  #middag #grønnsaksgryte #grønnsaker #krydder #grøntoggodt #mat #sundt #godt #sensommer #august #søndag #blogg

 • Mat
 • 🍨 Vaniljeis med salt lakrissaus 🍨

  • 11.06.2017, 15:18

  I går kjøpte jeg en boks med vaniljeis, og en flaske med salt lakrissaus da jeg var på Meny.

  Jeg elsker is, og jeg elsker lakris... både søt og salt, men på is er det definitivt den salte som er best. Sist gang jeg kjøpte en 2 liter med is, var den så hardfrossen at jeg måtte la den stå på benken en evighet før jeg fikk isskrapen ned i. Jeg tenkte at denne isen var like hard, og mens bestisen (som var på besøk) og jeg satt å skravlet i stua, kunne isboksen stå på benken å mykne litt.

  Jeg skulle nok ha sjekket isboksen litt tidligere, for når vi kom ut på kjøkkenet var den blitt veldig myk. Nå kunne jeg satt den inn i fryseren igjen, en liten stund, men vi hadde lyst på is der og da, så da skjedde ikke det. Ååååå, så godt det var med den salte lakrissausen over, mmmm!!  Bløtt, men veldig godt, hihihi!!

  #vaniljeis #lakris #saltlakris #salt #dessert #godt #nam #sommerfølelse #sommer #juni #blogg

 • Mat
 • Ben & Jerry Cinnamon Buns iskrem

  • 25.05.2017, 23:14

  Når det er varmt og sola skinner har jeg alltid lyst på litt is, så derfor bestemte jeg meg for å kjøpe med meg en boks da jeg var å handlet på onsdagen. Jeg sto lenge å tenkte over hvilken sort jeg skulle kjøpe, men til slutt falt valget på Ben & Jerry Cinnamon Buns. Jeg har aldri kjøpt dette merket før, og tenkte det kunne være gøy å prøve noe nytt.

  Dette er en is for de som liker søtt, noe jeg i og for seg også gjør.... Allikevel så ble dette altfor søtt for meg, og ikke en gang en sterk kopp kaffe klarte døyve den sterke søtsmaken. Isen ville ha hvert veldig god den om de hadde dratt ned på sukkeret, for jeg likte kanelsmaken... I tillegg til at isen var søt, lå det klumper med karamell spredt nedover, noe som også var søtt.

  Jeg angrer litt på at jeg ikke kjøpte den isen jeg vanligvis kjøper, nemlig pistasj med sjokoladebiter :o))  Har du smakt isen fra Ben & Jerry?
  Syntes du den er for søt, eller kanskje du syntes den akkurat som den burde være?


  #ben&jerry #cinnamonbun #is #iskrem #søt #søttoggodt #kanel #karamel #torsdag #mai #blogg

 • Mat
 • Storhandel

  • 15.05.2017, 15:56

  Så langt tilbake som før jul, har det blitt mye lettvind og kanskje ikke så sund mat. Før helgen bestemte jeg meg for at nå måtte jeg sjerpe meg, og spise sunnere. Jeg begynte med å sette opp hva jeg skulle ha til middag hele denne uken, og listen har jeg hengt opp på kjøleskapet. Uansett om jeg har aldri så mye lyst på noe annet en dag, skal jeg forholde meg til lista og ikke avvike fra den.

  Det var ikke så veldig mye sundt og godt i kjøleskapet mitt i dag, så jeg var nød til å gå ut for å handle.....    

  Det jeg kom hjem med fylte hele kjøkkenbordet, og det var magert pålegg, poteter, salater, tomater, paprika, blåbær, jordbær, bringebær mm Nå har jeg ingen grunn til ikke å lage sund mat, til frokost, lunch og middag. 

  Det at jeg legger om kosten er ikke bare for at jeg trenger at det blir mindre av meg, men også for at et sundere kosthold sørger for at kroppen mine fungerer bedre. Akkurat nå fungerer den ikke så veldig godt, og jeg må gjøre det jeg kan for at det skal bli litt bedre!
   
  Dette er middagslisten min for dene uken:

  Mandag: Kyllingfilé med salat, tomat og fetaost
  Tirsdag: Laksefilé med potet og grønnsaker
  Onsdag: Pølse i lompe (17. mai mat det)
  Torsdag: Suppe - ikke bestemt hvilken enda
  Fredag: Laksefil´med salat og fetaost
  Lørdag: Gryterett - hjemmelaget
  Søndag: Fiskekaker med poteter og grønnsaker

  #mat #matvarer #frukt #grønnsaker #handle #laks #kylling #pølser #suppe #gryterett #fiskekaker #salat #poteter #sundtoggodt #mandag #mai #blogg

 • Mat
 • 🍕 Dr. Oetker Veggie Pizza 🍕

  • 27.04.2017, 22:30

  I dag hadde jeg egentlig tenkt å ta fiskeburgere av steinbitt m/hvitløk og gressløk til middag, men så var jeg innom Meny på veien hjem.... Jeg hadde vært borte å hentet et par kartonger med yoghurt, og gikk tilbake mot kassa forbi frysedisken med pizza. Nå hadde jeg ikke tenkt å kjøpe pizza, men så fikk jeg øye på en eske jeg ikke hadde sett før.

  Det var Dr. Oetker Veggie Pizza, og jeg bare måtte kjøpe en for å smake.... Jeg har aldri smakt en Veggie Pizza før, så jeg var veldig spent på om det ville være noen smak i den. Jeg ble ikke skuffet, for pizzaen var veldig god. En annen ting var at jeg ikke ble så mett og stinn i magen av den, noe man ofte kan bli av ferdigpizza. Tenker at jeg kommer til å kjøpe den igjen en gang senere jeg :o))  Har du smakt denne pizzaen, og hvis ja, syntes du den var god?

  #droetker #veggiepizza #vegetar #pizza #mat #ferdigmat #godt #smakfult #torsdag #april #blogg

 • Mat
 • Kenwood eller Kitchnaid? Hva mener du?

  • 27.04.2017, 00:31

  For et par uker siden hadde jeg store problemer med å få min Kenwood Major starte når jeg skulle bruke den. Det er ikke første gangen det skjer, men denne gangen brukte jeg mye tid på å lirke den i gang. Jeg innser at det er på tide å gå til anskaffelse av en ny maskin, men hvilken skal jeg velge meg?

  Jeg baker ikke mye, og når jeg først gjør det er det ikke store deigen jeg produserer akkurat. Så derfor vurderer jeg å bytte til Kitchnaid, men er veldig usikker på yteevnen på den. Har forsøkt å lese for og mot på nettet, og flere inkl noen kokker mener jo at til vanlig husbruk for et så lite hushold som mitt er den ok. At den tar seg bedre ut på benken er ikke så viktig for meg, men at den ikke er så klumpete å tar sånn plass som Kenwood gjør er ganske viktig.

  Nå har jeg lyst til å høre med deg som baker og lager mat hvor du bruker kjøkkenmaskin, hvem du ville ha valgt og hvorfor. En ting å ha i bakhode er at jeg baker og lager mat til bare megselv, så jeg lager ikke mye av gangen. 


    

  #kjøkkenmaskin #kenwood #kitchnaid #valg #velge #matlaging #baking #spørsmål #torsdag #april #blogg

 • Mat
 • 🤢 For en stank 🤢

  • 26.04.2017, 18:43

  I flere dager, har det vært en forferdelig stank i kjøleskapet mitt... Flere ganger har jeg søkt igjennom hyllene for å finne ut hva som var årsaken. Hver eneste gang har jeg endt opp med å ikke finne årsaken. Til slutt tenkte jeg at det måtte være noe som jeg har kastet, og lukten hang igjen. For jeg kastet nemlig en gammel ost som hadde blitt muggete, og som luktet.

  Så når jeg kom hjem i dag, begynte jeg å ta ut av kjøleskapet for å vaske der inne. Jeg kom ikke lenger enn til øverste hylla, før jeg fandt årsaken til at jeg nesten brakk meg når jeg åpnet kjøleskapsdøra. Bak noen poser med fiskesaus sto noen boksen med smøreost, som jeg hadde hatt til ost og kjekskvelden for stund siden. Det var 4 esker tilsammen, og all hadde en helt unormal grønnfarge på toppen. Jeg grøsser bare jeg tenker på det!!! Hadde jeg bare flyttet litt på sauseposene når jeg sjekke aller første gangen, kunne jeg spart meg for all denne stanken......
   

  hispanic young woman holding breath
  Licensed from: diego_cervo / yayimages.com

  Det er ikke første gangen jeg har "glemt" mat i kjøleskapet, og som begynner å stinke å ikke nok med det... Blir skikkelig grønn og  hårete 🤢

  Glemmer du mat i kjøleskapet, eller du flinkt til å rydde jevnlig?

  #mat #stank #stinke #muggete #kjøleskapet #ost #onsdag #april #blogg

 • Mat
 • 🧀 Jeg elsker ost 🧀

  • 22.04.2017, 13:54

  Det er ikke ofte jeg skriver innlegg om mat og matretter, men denne gangen gjør jeg et lite unntak :o))

  Når jeg var i Sverige å handlet i påsken, kjøpte jeg med meg et par ostestykker. Et av disse stykkene var en Boxholms kryddost med spisskummen og nellik. Jeg har aldri kjøpt dette merket før, så jeg var spent på hvordan den smakte. Mmmmmm, den er altså så god at jeg kunne ha høvlet opp hele osten å spist den uten brød eller knekkebrød. 

  Jeg har kjøpt ostestykker med spisskummen før når jeg har vært i Sverige, men jeg har ikke syntes at det har smakt noe serlig annet enn en mild gulost. Denne var annerledes og har fylde og masse god smak. Jeg kommer helt klart til å kjøpe med meg denne osten neste gang jeg drar 🧀  Har du smakt denne osten?
  Pleier du å kjøpe ost og meieriprodukter i Sverige?


  #ost #boxholm #kryddost #spisskummen #nellik #sverige #handletur #matvarer #lørdag #april #blogg

 • Mat
 • På besøk hos Olivia

  • 25.01.2017, 21:26

  Her om dagen spurte min gode venn Terje om vi skulle ta en kopp kaffe og noe å bite i, etter at jeg var ferdig på jobb i dag. Det var lenge siden vi hadde møttes, og så jeg syntes det var en veldig god ide. Vi gjorde ingen avtale om hvor vi skulle gå, noe vi først bestemte oss for i dag. Terje kom og møtte meg utenfor jobben, og etter en liten prat ble vi enig om å dra ned på Olivia som ligger i Østbanehallen. Terje hadde vært der før, men det var første gangen for meg. Vi var begge to litt sultne, og da syntes vi det var greit å ta en middag i stedet for noe lettere.

  Vi hadde ikke lyst til å sitte ute i hallen, og ba om få et bord inne. På damen som viste oss inn virket det som om det ikke var noen ledige bord der, eller så ville hun helst ha sett at vi satt ute. Å nei da, vi hadde bestemt oss for å sitte inne, så det var bare for damen å lede oss inn!!  Terje bestilte en pizza mens jeg valgte en pastarett med kylling og bacon og noen andre godsaker. Det smakte urolig godt, men jeg ble så vanvittig mett enda jeg forsøkte å spise så sakte jeg kunne.

   

  Blir litt kjedelig kanskje med bare mat og inventarbilde, så derfor syntes jeg at det var greit at vi også ble med på et bilde. Å jeg spurte Terje om jeg fikk poste bilde av ham, og jeg er helt sikker på at han sa JA til det :o))

  Etter å ha sittet å skravlet en stund så hadde middagen sunket såpass ned at vi orket å be om menyen, for å sjekke ut hvilke desserter de hadde. Begge to kunne ikke motstå sjokoladefondant og iskrem. Det ble ikke sagt så veldig mye mens vi desserten, da var det tid til bare å nyyyyyyte :o))  Veldig stilig inventar hos Olivia, hvor noe er nytt og noe er gammelt fra den gamle ventehallen. Nå har jo jeg såpass mange år på baken at jeg husker vagt hvordan den gamle ventehallen så ut. Som barn var jeg med mamma og pappa dit for å møte familiemedlemmer som kom på besøk, og når vi selv skulle reise med toget. Akkurat det gjorde vi ikke så ofte, siden vi hadde bil.

  Vi ble sittende ganske lenge på Olivia og prate og kose oss... Kelneren gikk etterhvert forbi mange ganger, og syntes nok at vi hadde sittet der litt vel lenge, og tilslutt kom hun bort å spurte om det var noe mer vi ønsket. Da var vi egentlig moden for å bryte opp, så vi ba om å få regningen.

  Det var hyggelig å spise ute i dag, for jeg hadde ikke peiling på hva jeg skulle ha til middag... Når jeg kom hjem kunne jeg bare synke langt ned i godstolen, med en varm kopp kaffe.

  #olivia #østbanehallen #mat #middag #vennetreff #kos #hygge #glede #pastarett #dessert #uteliv #onsdag #januar #blogg

 • Mat
 • Spikersuppe

  • 25.01.2017, 00:11

  Jeg satt å scrollet meg igjennom Facebook nettopp nå, og et familiemedlem hadde laget spikersuppe som så utrolig god og fristende ut.

  Tankene mine begynte da å svirre rundt oppe i hode mitt, og jeg kom til å tenke på min onkel Leif. Han var en av de eldre brødrene til pappa, og da jeg var barn jobbet han rett nedenfor oss hvor de var i ferd med å sette opp noen blokker. Han bodde i et brakkehus like ved byggeplassen, siden det var langt å kjøre fra Tangen på Hedmarken hver dag. Innimellom var han oppe hos oss og spiste middag.

  Ved en anledning husker jeg at mamma spurte onkel hva han ville ha til middag, og da sa han at han ville ha spikersuppe.

  Mamma sa ingenting, men hun fikk et veldig lurt utrykk i ansiktet sitt. Da onkel hadde dratt ned til seg selv, fortalte hun hva hun hadde tenkt. Ville han ha spikersuppe så skulle han få det. Neste dag var hun borte på det lokale senteret, og stakk innom Jernia og kjøpte noe av den største spikeren hun kunne få tak i. Vel hjemme igjen ble den kokt, for å kvitte seg med eventuelle basselusker.

  Spikersuppen ble laget, og det duftet herlig i hele heimen. Da onkel kom nermest siklet han og hadde stjerner i øynene, og så fram til et herlig måltid. Mamma fylte opp talerknene og for en gang skyld fikk onkel mat sist. Midt oppe i suppen hans hadde hun plassert spikeren. Onkel så den ikke ved første skjeen, men da han fylte den pånytt havnet spikeren med. Jeg kan fortsatt huske ansiktsuttrykket hans, og latterbrølet som fulgte.

  Spikeren ble fjernet til stor humor, og vi koste oss alle sammen med suppen som var veldig god.

  Nå er alle sammen borte, og det er kun minnene tilbake.... Jeg er dog veldig heldig for jeg har mange gode og fine minner om dem alle sammen, og av og til lener jeg meg tilbake å henter dem fram en etter en 😊

  #suppe #mat #spiker #spikersuppe #familie #onkel #humor #minner #familieminner #blogg

 • Mat
 • Middag på Hylla

  • 05.01.2017, 21:06

  I mange år har det vært en tradisjon at jeg og nå de siste årene bestis Anne, har vært hos Elbjørg til middag før jul eller i romjulen. Elbjørg er en sprek og kvikk damen på 93 år, som var min mammas venninne tilbake til ungdomstiden. Nå har jeg arvet henne, noe jeg syntes er veldig hyggelig. Damen bor i 4 etasje, og har ingen problemer med å komme seg opp og ned uten hjelp.

  Denne gangen ville hun at vi gikk ut for å spise den årlige middagen, og at det skulle være på Hylla oppe på Manglerud. Det er en kinesisk restaurant, som har nydelig mat og flott service.

  Sånn en halvtime innen Anne skulle hente meg ringte hun litt frustrert og stresset, for bilen hennes ville ikke starte. Hun hadde kjørt til jobben, og sto i garasen på jobben. Noen av gutta på jobben hennes skulle komme å hjelpe henne, men om de fikk i gang bilen var jo ikke så sikkert. Skulle ikke det gå, så ville middagsplanene våre gå i vasken, for det ville ta for lang tid for meg å kjøre opp å hente henne å dra ned hit igjen. Hun ringte meg en kort stund etter, og fortalte at bilen var i gang. Hun var allerede kommet et stykke på veg, og ville ikke være så veldig forsinket.  Jeg hadde avtalt med Elbjørg i forveien at vi skulle komme ned å hente henne. Det var ikke noe kø å snakke om, så det tok ikke så lang tid å kjøre fra meg og bort til henne. Vi parkerte bilen under Manglerud senter, dels for at det ikke var så langt å gå men også for at da sto bilen til Anne ganske varmt. Å det er jo bra for bilbatteriet hennes.

  Da vi kom til Hylla fikk vi vite at alle bordene i restauranten var reservert fra kl 18, men det var litt i overkant 1,5 time fram så det gikk greit. Hadde vi kommet litt senere, så hadde tiden blitt litt vel knapp å spise på. Jeg spurte en i betjeningen om hva som var årsaken til at alle bordene var reservert, og hun fortalte at første torsdagen i måneden ble det arrangert quiz der. Vi bestilte en kylling curry med sitrongress og ris alle tre, og to av oss valgte en fatøl til maten. 

  Maten kom på bordet nesten før vi fikk lagt fra oss menyen så det gikk veldig raskt, og den smakte helt himmelsk. Det eneste som var litt dumt var at porsjonen var så enormt stor, så ingen av oss klarte å spise opp. Noen dessert var det ikke tid til, men det var ikke så farlig for vi var så mette at jeg tror ikke at vi hadde klart det heller.  På veggene hang det mange flotte bilder, men det var et som fanget blikket mitt. Det var en hærlig bilde av bydelens store sønn Marius Müller, som dessverre gikk bort så alt for tidlig. Du kan se han på det store bildet ogå, men det var ikke så vellykket å zoome det inn! Trist at han ikke er mer :o((

  På veg tilbake til bilen var jeg innom å kjøpte et par poser med te i løsvekt, som jeg kan bruke i den nye tekannen. Den røde som jeg skrev om tidligere, og som jeg kjøpte før jul. De luktet veldig godt, og jeg håper de smaker det også. Jeg har ikke prøvd noen av dem tidligere så det blir spennende å se om jeg liker dem :o))

  Når jeg kom hjem var det skikkelig kjølig i stua, og jeg kunne ikke skjønne det.... Når jeg går å legger meg på kvelden skrur jeg ned varmen noen hakk, og på morningen skrur jeg den opp igjen. Så viste det seg at jeg hadde glemt å skru varmen opp igjen når jeg sto opp i dag, men nå begynner det å "årne" seg.

  #dametreff #middag #hylla #manglerud #hygge #mat #kos #te #bilproblemer #batteriproblemer #startproblemer #ordnaseg #kaldt #kjølig #blogg

 • Mat
 • Steke medisterkaker, i boks!

  • 11.12.2016, 15:56

  Meningen var at jeg skulle stå opp grytidlig i dag, sånn at jeg skulle bli ferdig med å steke medisterkaker på formiddagen. Ettersom jeg kom hjem ved 2 tiden i natt, var jeg nok ikke helt klar for å stå opp grytidlig nei. Jeg kom til megselv ved 10 tiden, og begynte å finne frem det jeg skulle ha.... Trodde at jeg hadde kjøpt potetsmel, men det hadde jeg selvsagt ikke gjort.

  Jeg spurtet over til naboen å spurte om hun hadde potetsmel, men det var like tomt hos henne. Så ringte jeg til bestis Anne og spurte henne, og hun hadde heldigvis en boks stående. Ettersom jeg hadde glemt igjen nettbrettet og noen farger hos Anne i går kveld, bestemte jeg meg for å kjøre opp til henne å hente alt sammen. Jeg var tilbake igjen før det hadde gått en time.  Å her er resultatet av et par timers jobb... Trodde først at de kom til å bli litt tørre, men jeg smakte på dem å de var så saftige og gode at jeg kunne ha spist flere. Skal ha ta en par til middag sammen med medisterpølse og surkål litt senere i dag :o)) 

  Nå har jeg bare igjen to ting, som bare må lages før jul. Det første er lussekatter, men de skal jeg vente til i morgen med å lage. Det neste er delfiakake, men den er det litt tidlig å lage. Tenker jeg venter med det til bare noen dager før julaften. Delfiakake er noe av den mektigste som finnes, men også noe av det beste jeg vet å som jeg bare må ha til jul :o))  På fredag var bestis Anne, Terje og jeg ute for å handle julegaver o litt annet. Da kjøpte jeg bl.a. en julete som jeg var veldig spent på hvordan smakte. Etter at jeg var ferdig med medisterkakene, sank jeg lagt ned i godstolen med en kanne med rykende varm te. Den var virkelig god, og med mange deilig smaker. Teen kjøpte jeg i en delikatesse på Strømmen Storsenter og har de mer igjen neste gang jeg besøker dem skal jeg kjøpe et par poser til.

  #matlaging #medisterkaker #julemat #juemedister #steke #julete #fruktig #blogg

 • Mat
 • Jeg ble så fysen på noe 😋

  • 26.10.2016, 21:38

  Da jeg var innom Meny og handlet på veg hjem fra jobb, ble jeg så innmari fysen på noe snoop. Det er jo noe jeg definitivt ikke bør og skal spise, men jeg klarte bare ikke få tankene ut av hode. Så da rusla jeg forbi hyllene med potetgull da med vann i munnen, og lurte fælt på hva jeg skulle kjøpe. Så falt blikket mitt på en pose fra Terra, som påsto at dette var chips laget av ekte grønnsaker.

  Chips er vel ikke sunt om de er laget av poteter eller grønnsaker, men posen ble nå med meg hjem. Var det noe godt, nei absolutt ikke, for det smakte omtrent ingenting av chipsen. Kommer jeg til å kjøpe det igjen, nei jeg tror ikke det!!  Har du smakt chips laget av grønnsaker?
  Syntes du det var noe godt?


  #terra #chips #grønnsakschips #smaksløst #blogg

 • Mat
 • Det lukter jul 🎄

  • 02.10.2016, 17:13

  Før helgen måtte jeg en tur innom Meny for å handle inn litt mer grønnsaker til gårsdagens grønnsaksgryte. Da jeg vandret igjennom fruktavdeling lyste det oransje fra en av hyllene, og når jeg gikk nærmere så jeg at det var noen veldig fristende klementiner. Jeg kunne bare ikke gå derfra uten å kjøpe med meg en pose hjem.

  Jeg fikk ikke smakt på dem i går, men etter frokost i dag tok jeg et par.... Med det samme jeg begynte å skrelle den første, kom det en deilig sitrusduft som med en gang fikk meg til å tenke på jul og juleforberedelser. Jeg liker klementinene søte, og disse her var akkurat sånn som jeg liker dem. Jeg satt der ved kjøkkenbordet å kjente at julestemningen strømme igjennom kroppen...   Har du kjøpt noen klementiner enda?
  Var du heldig, og fikk den søte saftige typen?


  #klementiner #frukt #sunt #godt #blogg #julestemning #jul #blogg

 • Mat
 • 🍝 Lunchdate på Tavernan ☕

  • 06.09.2016, 22:46

  Det var en stund siden jeg hadde vært ute å spist lunch, så derfor syntes jeg det var veldig hyggelig når Terje og jeg avtalte å møtes i dag. Det begrenser seg selvfølgelig til hvor vi kan dra, ettersom jeg er på jobb. Nå er Youngstorget rett rundt hjørnet fra jobben min, og det tar meg bare et par minutter bort. Derfor falt valget på Tavernan, hvor vi har vært før og som de har veldig god mat 😋

  Terje hadde kommet allerede, og satt på en benk under en bjerk å så på livet da jeg kom fykende rundt hjørnet 😄

  Vi kunne velge fra buffeén, men vi valgte å ta en kikk på menyen for å se om vi kunne finne noe spennende der... Valget falt, som flere ganger før, på den deilige kyllingsalaten de tilbyr. Jeg hadde satt meg i sofaen sammen med Terje før vi fikk maten, men jeg satt så lavt at jeg følte meg som et lite barn som ikke rakk opp til bordplaten. Derfor flyttet jeg meg like godt til en av stolene, og det var mye bedre.

  Av og til er det bare så koselig å spise lunchen vekk fra arbeidsplassen, så takk til Terje som kom med forslaget 😏  Får vel slenge med en selfie også sånn på slutten av innlegget, selv om jeg kunne ha sett litt mer fornøyd ut, knis!!

  #lunch #lunchdate #youngstorget #tavernan #mat #nyetelse #glede #blogg #tirsdag #september #september2016

 • Mat
 • Hadde noen fingret på pakken?

  • 24.06.2016, 19:56

  På veg hjem dro jeg innom Meny, og handlet noe småtteri... Borte i grønnsaksdisken kom jeg over to typer med marinerte mandelpoteter. De så virkelig innbydende ut, sånn at jeg bestemte meg for å kjøpe med den med hvitløk. Det er den som syntes øverst på bilde her under. Jeg bare la den i handlevogna og rusla videre i butikken. Da jeg kom til kassa og skulle legge den opp på båndet, oppdaget jeg at forpakningen var åpen på ene siden.

  Jeg sa fra til damen i kassen, så hun tok den til side mens jeg løp for å hente en ny forpakning. Det lå ganske mange i hylla, og jammen var det ikke like dann med de to øverste jeg tok i. Om dette dreier seg dårlig forsegling hos leverandøren, om noen har fingret på pakken eller en kombinasjon av de to vet ikke jeg. Jeg tok en av pakkene som lå langt ned i stabelen, og den var godt forseglet. Når jeg kom tilbake til kassen, ga jeg beskjed til henne som satt der om hva jeg hadde funnet. Tenkte det var greit at disse åpne pakkene ble fjernet ra hylla, og hun takket for at jeg sa fra 😊

  Det har hendt at jeg har funnet varer i hyllene som vært muggete også, og da har jeg også sagt i fra. Til orientering så har jeg ikke opplevd det i noen av Menybutikkene!  Hva gjør du hvis du opplever noe lignende, sier du i fra?

  #mat #meny #marinert #mandelpotet #forpakning #mugg #blogg

 • Mat
 • 🚗 En dag på Bærums Verk 🚗

  • 17.06.2016, 21:55

  Etter at jeg kom fra fysioterapeuten på morgenen i dag, var jeg som jeg fortalte tidligere veldig trøtt og sliten. Jeg hadde mest lyst til å gå å legge meg, og dra dyna over meg. Kunne ikke det, for jeg hadde gjort en avtale med Terje og Anne om at vi skulle ta en tur ut til Bærums Verk i dag. Avtalen var at Anne skulle komme å hente meg kl 11, og skulle vi dra ned til Terje.

  Været var jo ikke akkurat strålende for en tur på et museum der mesteparten av utstillingen er ute, men vi dro avgårde allikevel. Alle sammen var utstyrt med paraply, hvis det det skulle bli så ille. Det ble ikke det, men jeg brukte jo paraplyen allikevel jeg da... Hårspray og regnvær går dårlig sammen ☔

  Da vi kom fram var vi alle tre ganske sultne, og bestemte oss for å spise lunch innen vi begynte å rusle rundt. Anne fortalte at hun hadde vært på Vertshuset en gang før, og syntes at de hadde god mat der, Det kostet litt ekstra å spise der, men vi valgte allikevel å spise der.  Vertshusbygningen ble bygget rundt 1640 på Bærums Jern Werk, og er et solid tømmerhus som ligger ved elva Lomma.

  Alt på Vertshuset var i gammel stil, og det var en ro over stedet som gjorde at man kunne senke skuldrene. Vi var de første gjestene den dagen, og vi var også de yngste kunne jeg se etterhvert som flere gjester kom innom.  Terje og jeg bestilte Vertshuse øl fra Rena Bryggeri, som hadde en god og sterk smak. Det ble iflg etiketten klasset til årets øl i 2011.  Jeg bestilte Grillet ishavsrøye med urtehollandaise, som serveres på mandelpotetpuré med sinat, og glasserte gulerøtter og sukkererter. Det var altså så vanvittig godt at jeg nøt hver eneste bit, og jeg spiste så sakte at nytelsen kunne vare ekstra lenge. De andre to valgte Biff av urfe fra Røros med bearnaise saus, og de koste seg like mye med sin rett :o))

  Til dessert ble det Rabarbraostekake med rabarbraiskrem og noen sukrede rabarbra ved siden av... Ostekaken var også så god at praten stoppet helt opp, og det skal i grunnen ganske mye til, hihihi. Hadde det ikke vært for at jeg var så mett, så hadde jeg tatt et stykke til...., trur eg!!

  Det var godt å reise på seg å gå en runde å kikke på kunsten og de gamle husene, etter et sånt rikt og godt måltid 😄
  Jeg kommer med noen flere bilder av det i et senere innlegg.

  "Hvor mange vakre
  tanker kan det ikke
  komme ut av
  et godt måltid?"

  Etienne Rey


  #bærum #bærusmverk #vertshusetbærumsverft #lunch #mat #hygge #kos #vennelunch #utpåturaldrisur #biltur #venner #museum #kunst #blogg

 • Mat
 • 🐟 Deilig laks til middag 🐟

  • 16.06.2016, 20:38

  Disse dagene som jeg har vært hjemme så har jeg ikke orket å styre så veldig mye med middag, og det har blitt mye ferdigmat ala Fjordland og annen lettvind mat. Jeg har merket det på magen og kroppen generelt, at jeg ikke har spist den maten jeg burde ha spist. Derfor stupte jeg på hode inn i fryseren, for å se hva jeg hadde av fisk.

    

  Der kunne jeg velge og vrake i fisk i pose m/pesto, fiskepinner, torsk, kapteinens fylte med et eller annet, laks og ørret. Til slutt falt valget på et laksestykke uten skinn, som jeg har kjøpt i Sverige. Jeg hadde også en deilig ferdig dillsaus, også kjøpt i Sverige. Det ble et hærlig måltid med mat...

  Dillsausen her over er veldig god, og jeg kom over den i hylla hos Nordby ved en tilfeldighet. Jeg er jo ikke noen stor kokk, og dette med saus er jeg definitivt ikke god til. Nå pleier jeg å kjøpe med sånn at jeg alltid har noen poser i kjøleskapet. Nå trenger man ikke å bruke saus til laks, men det er ganske godt.

  Har du forsøkt denne sausen?

  #middag #fisk #laks #sunt #godt #saus #dillsaus #mat #blogg

 • Mat
 • 🍉 Melon-lunch... 🍉

  • 14.06.2016, 16:01

  Da jeg var innom Meny for et par dager siden, kjøpte jeg ferdig oppskjært melon. Det så veldig oppfriskende ut, men så har jeg glemt hele greia bakerst i kjøleskapet 😣

  Det er supergodt godt på en varm sommerdag som i dag..

  #lunch #melon #friskt #godt #sunt #sommer #sommer2016 #juni #juni2016 #blogg

 • Mat
 • 🍜 Hjemmelaget lapskaus 🍜

  • 05.06.2016, 15:48

  I dag blir det hjemmelaget lapskaus til middag, og jeg gleder meg allerede 😋 Det er evigheter siden jeg har hatt det, og selv om det er varmt så frister det.

  Alle grønnsakene er skjært opp, og så fort kjøttdeigen en tint så setter jeg i gang med å kokkelere 🍜

  #mat #grønnsaker #sunt #godt #middag #sommermat #blogg

 • Mat
 • 🍓 Årets første jordbærfrokost 🍓

  • 01.06.2016, 12:24

  Vanligvis så pleier jeg ikke kjøpe jordbær før de norske er på markedet, men da jeg få inne på Meny i går klarte jeg bare ikke å la være. De så virkelig så innbydende ut at jeg måtte bare ha med meg en kurv. Disse tidligbærene er fra Nederland og smaker ikke så ulikt de norske, men helt det samme er det jo ikke.

  Jpeg

  Nå har jeg akkurat spist den første jordbærfrokosten i år, og den smakte himmelsk godt. Prøver å ikke ikke spise så mye sukker, og bruker i stedet Canderel søtningsmiddel over. Da blir det akkurat passe med sødme over bærene. Vet mange bruker Kesam eller yoghurt til bærene, men det er ikke jeg så begeistret for.

  #frokost #jordbær #jordbærfrokost #canderel #mat #bær #blogg
   

 • Mat
 • Enkel, men god middag

  • 05.05.2016, 19:48

  Jeg hadde ikke peilig på hva jeg skulle ha til middag, og var nesten på nippet til å ringe Dolly Dimple for å bestille en pizza. Så tok jeg en ekstra kikk i kjøleskapet, og der fant jeg en pose med bratwurst-pølser og Sweet & Spicy Byggsalat. Smaksløkene mine har vært noe late i dag, og de har ikke hatt lyst på noen ting, men de ble definitivt pirret av det jeg fant i kjøleskapet. De ble enda mer fornøyd da jeg satte tennene i maten, hihihih!!  Pølsene har jeg kjøpt hos Nordby i Sverige, men det var ikke de jeg vanligvis pleier å kjøpe. De har nemlig ost i seg, og er langt mer saftige enn disse. Ikke noe galt i de jeg spiste i dag, for de er gode på smak bare litt tørrere. Salaten er det første gangen jeg prøver, men den er supergod. Kommer helt klart til å spise mer av den utover sommeren, men da skal jeg prøve den sammen med stekt kylling. Jeg prøvde Middelhavssalaten for et par uker siden, og den var like god med masse smak i.

  Har du prøvd denne salaten?

  Har du prøvd Middelhavssalen?


  #mat #middag #bratwurst #sweetandspicybyggsalat #middelhavssalat #namnam #godt #nordby #blogg

 • Mat
 • Litt C-vitaminer

  • 26.04.2016, 12:32

  Når vi var i Sverige om lørdagen kjøpte jeg ikke bare kjøttvarer, men også endel frukt og grønt. De hadde noen ekstremt store appelsiner som så så innbydende ut at jeg kjøpte med meg 5 stykker. Jeg har ikke hatt anledning til å smake på dem enda, vel før nå i dag da 🍊  Dette var den minste av de jeg kjøpte, og den i segselv er stor... Det er nesten et måltid i seg selv, selv om det er mest saft så er de ganske mettende. Jeg var spent på om de skulle være søte eller litt småsyrlige.  Jeg har hatt lyst til å kjøpe noen appelsiner her hjemme, men nå jeg har vært på Meny så har de ikke sett noe fine ut. De har vært ekstremt små i størrelsen, og skallet har ikke sett spesielt innbydende ut så jeg har rett og slett latt det være. Det er vel kanskje ikke høysesong for appelsiner nå, men det skulle jo være mulig å få friske å fine i butikkene likevel. Kiwi skryter jo veldig av sin frukt og grønt avdeling, så jeg får kanskje sjekke ut der også 🍊

  De svenskkjøpte appelsinene  var akkurat passe søte, og de hadde heller ikke for tjukt skall heller. Masse deilig saft, som gjorde godt for en slapp og trøtt kropp, som min er i dag. 

  #frukt #søtt #godt #appelsin #sunt #meny #kiwi #blogg

 • Mat
 • Spiselige konkurranser

  • 05.04.2016, 23:32

  Hver tirsdag sitter denne damen her klistret til tv-skjermen for å se på Hele Norge Baker på TV3, Hela Sverige Bakar og MasterChef UK på TV 6. I tilfelle jeg ikke skulle få sjansen til å se programmene når de går, så har jeg sørget for at de står på opptak. Jeg kan jo ikke gå glipp av en episode. Mange ganger har jeg favoritter, og kjenner at det er riktig leit når de ikke helt får det til å må reiser hjem.

  I tillegg så er jeg også stooooooor fan av The Great British Bake off med radarparet Paul Hollywood og Mary Berry som dommere. Dette programmet har gått på britiske tv-skjermer i flere år.  Dette er årets deltakere i Hele Norge Baker, og det har allerede blitt tynnere i rekken av deltakere. Alle er jo flinke amatørbakere, men siden de har så fryktelig dårlig tid på alt som skal lages blir det mange ganger feil. Ting blir ikke alltid stekt som det skal, noen ganger for mye andre ganger for lite osv. En ting er å stå på kjøkkenet hjemme, noe helt annet med tv kameraer opp i ansiktet å lage kaker og bakverk under tidspress..  Dommerne Linda Roaldstad og Pascal Dupuy er strenge, og det bør de jo være.  MasterChef UK er et program jeg har fulgt i mange år, men var ikke noen stor fan innen John Torode og Gregg Wallace tok over som dommere og programledere. Her ser man fort hvem som kommer til å gå videre i konkurransen og de som ikke når opp. Nivået på det som kreves av de som kokkelerer er veldig høyt, og det er ikke mye som skal til før du blir sendt hjem. Når de profesjonelle kokkene skulle konkurrere, fikk Gregg Wallace med seg stjernekokken Michel Roux. Da kan man snakke om å være streng da!  Det finnes jo en norsk variant av dette programmet, men det syntes jeg ikke noe særlig om. Blir liksom for tamt.

  Jeg kan egentlig sitte en hel kveld bare å se på sånne program, og jeg skulle ønske at jeg kunne si at det var bare for at jeg syntes det er gøy å se andre lage mat. Det er jo ikke det vettu, for jeg må innrømme at jeg faktisk syntes det er gøy når det går helt feil. Jeg vet det er ondskapsfult av meg, men jeg kan bare ikke hjelpe for det.  Det er jo litt det som gjør det morsomt å se på, er det ikke?

  Selv er jo ikke denne damen her en person som kokkelerer særlig mye på kjøkkenet, hverken med koking eller baking. Jeg klarer meg ganske greit, men det er ikke alltid at resultatet blir sånn som det egentlig skal være. Likevel så er det definitivt spiselig.... Knis, noen ganger finner jeg helt nye smaker på gamle klassiske retter, bare for at ting går litt skeis.

  Ser du på:
  - Hele Norge Baker
  - Hela Sverige Bakar
  - The Great British Bake Off
  - MasterChef UK

  eller et andre matprogrammer?


  #mat #koke #bake #steke #kokekunst #helenorgebaker #helasverigebakar #thegreabritishbakeoff #masterchefuk #masterchef #konkurranse #bakere #kokker #johntorode #greggwallace #michelroux matprogram #lindaroaldstad #pascalDupuy

 • Mat
 • Sundt vs usundt

  • 03.04.2016, 23:03

  Etter at påsken var over bestemte jeg meg jo for at jeg skulle spise mer sundt og kutte ut snoop, og det har jeg også klart. For det meste har jeg spist fisk eller fiskeprodukter hele uken, og når helgen kom ble det ikke kjøpt inn noen godterier av noe sort. Jeg hadde veldig lyst, men klarte å la være.

  I går der i mot fikk jeg veldig lyst på noe, og bestemte meg for å bake en kake. Det var en langpannekake, men formen jeg brukte var ikke så stor så kaken ble veldig høy. Når kaken var ferdig, og avkjølt hadde jeg mistet lysten på den så jeg satte den bare inn i kjøleskapet til i dag. Det var en sjokoladekake, ikke fra bunnen av, nei da det var Toro som sto for ingridiensene og jeg for vesken i form av vann og olje.  I stedet for lunch i dag, dukket jeg ned i fryseren og fant fram litt frossen frukt, juice og yoghurt til en smoothie. Jeg har ikke laget det siden i sommer, enda så godt som jeg syntes det er. Jeg kunne selvsagt ha laget den uten yoghurten, men det gir smoothien litt ekstra god smak....  At jeg ikke er er noen stor baker, kan jeg like godt innrømme med en gang. Kaken ble veldig fin den, selv om det var en posekake :o)) Jeg bestemte meg for å pynte kaken med smørkrem både inni og utenpå, og på formiddagen i dag satte jeg i gang med godt mot. Siden kaken var så stor bestemte jeg å doble mengden, og det var jo greit når det gjaldt smør, vaniljesukker, juice... Var helt sikker på at jeg hadde to pakker med melis i skapet, men der tok jeg helt feil... Jeg hadde en som var åpnet og som jeg hadde tatt litt av. Dette var aller første gangen jeg laget smørkrem fra bunnen av, og skal jeg være ærlig så ble den faktisk veldig god. Selv om det var for lite melis.. 

  Det var ikke nok krem til å ha oppå kaken, men jeg hadde en pose med frosting som hadde fulgt med noen muffins en gang, så jeg tok den på toppen. For litt siden brygget jeg meg en kopp kaffe og tok et stykke for å smake, og nam nam nam så god den ble. 

  Burde jeg ha bakt en sånn stor kake uten noen spesiell grunn? Nei, jeg burde jo selvfølgelig ikke ha gjort det!!

  #kake #sjokolade #usundt #frosting #smørkrem #bake #namnam #godt #smoothie #juice #yoghurt #bær #blogg #sundt #langpannekake

 • Mat
 • Deilig og sunn middag

  • 29.03.2016, 23:40

  Etter påskens mange utskeielser, var det på tide å skjerpe seg å begynne å spise litt mer sunn og fornuftig mat. Jeg sto lenge å vaklet mellom laks og kylling, men siden jeg måtte i butikken for å handle litt likevel ble det kalkun. På Meny hadde de oppskjærte kalkunfileér, så da falt valget på det. Til det ble det ferdig rucculasalat, med litt ekstra ruccala på toppen + fetaost som jeg ikke kan være foruten!.

  Kalkunfileéne stekte jeg i olivenolje, og når de var nesten ferdige helte jeg over litt Silver Swan soya saus for å få litt mer smak på den. Det smakte himmelsk godt 😋  #kalkunfile #kalkun #salat #rucculasalat #ruccula #silverswan #soyasaus #feta #ost #mat #middag #sundt #blogg

 • Mat
 • Litt for mye av det gode liv

  • 28.03.2016, 21:14

  Vanligvis pleier jeg å variere kosten mellom biff,gris kjøtt, kylling og fisk, men over lengre tid så har det blitt lite av de to siste. I dag følge jeg dog at nå var det på tide å snu om, og begynne å spise noe annet enn bare kjøtt. I kjøleskapet hadde jeg en pakke med skreiburgere, som jeg kjøpte før påske. Jeg hadde ikke smakt det før, men mmmmm så godt det var 😋  Det er nok ikke bare den vanlige kosten jeg har sluntre unna med, den siste tiden gitt!! Jeg har vært sløv når det gjelder snoop også, og dyttet i meg alt for mye av det. Jeg kjøpte ikke den haugen til påsken, men det blir alikevel for mye på så få dager. Først her hos megselv, og så når jeg var borte. Noe det blir slutt på fra nå av. I morgen er det tilbake til hverdagen og det normale igjen.

  Jeg har nok frotset i godsaker alt for lenge, så nå er det på tide å snu om bladet å skjerpe meg. For å få kroppen tilbake i fornøyd modus, må jeg tilbake på Middelhavskosten igjen. Da fungerte min ellers så ugreie mage og tarmer veldig fint, pluss at den sunne maten gjorde godt for leddene mine også. Problemet er bare å ikke skeie ut, for det er virkelig lett å gjøre det... iallefall for meg 😖

  #kjøtt #fisk #kylling #snoop #skjerpings #sunt #godt #middelhavskost #usunt #mage #tarmer #utskeielser #ledd
   

 • Mat
 • Vet ikke hva jeg skulle gjort uten

  • 28.03.2016, 14:57

  Etter som årene går har fingrene mine blitt mer og mer stiv, og fingertuppene mer sensitive. Sistnevnte pga at jeg med jevne mellomrom skifter ham/hud. Plutselig blir jeg tørr på fingrene, og visp så løsner den å jeg må fram med saksen for å klippe vekk skinnfillene. Det høres kanskje makabert ut, men det er ikke fult så dramatisk.

  Når tingene har blitt som de har blitt, er det veldig greit med litt hjelpemiddler... Nå i påsken har jeg tatt meg tid til å lage ordentlig frokost, med bløtkokt egg å alt det der. Det å skjære over toppen på egget med en kniv er helt umulig for meg, og derfor har jeg skaffet meg et hjelpemiddel....

    

  Det er noen år siden jeg kjøpte denne dingsen, som veldig enkelt klipper av toppet på egget for meg, og den er uvurderlig for meg. Nå slipper jeg å brenne meg på fingertuppene, og det er svært sjelden at jeg får eggeskall opp i egget mitt. Genial  oppfinnelse!!!

  #lillehjelper #egg #toppdeler #frokost #hudproblemer #sensitiv 

 • Mat
 • Lunchavtale

  • 14.03.2016, 18:00

  Det er alltid hyggelig å møte gode venner til en lunch, sånn i starten av uka. I dag møtte jeg min gode venn og tidligere kollega Terje.

  Vi hadde bestemt oss i forveien at vi skulle møtes borte på Taverna'n på Youngstorget. Terje var allerede kommet når jeg kom haltende inn døra.

  Sorry Terje, jeg var på tjuarferd og stjal bildet ditt. Håper jeg er tilgitt 😇

  Vi ble litt sånn satt ut da vi oppdaget Janne Formo på et bord like i nærheten. Glemte ganske raskt at hun og vennene eller hvem det nå var satt der. Vi ble så opptatt med å skravle om våre egne ting vi.

  Det ble en deilig kyllingsalat lunch som smakte så godt, at jeg nesten kjenner smaken i munnen bare jeg tenker på det.

  Det har jo vært så fint vær i dag, så det var nesten litt fælt å gå tilbake på jobb, men det måtte jeg jo. Nå er jeg på veg hjem å sitter på banen, og om noen minutter skal jeg begynne bestigningen opp til de stormfulle høyder, hvor jeg huserer. Det er en bratt stigning og jeg ser det som en treningsøkt.

  #lunch #avtale #venner #tavernan #youngstorget #kyllingsalat #sol #hjem #trim

 • Mat
 • Andebryst a la Anne 😋

  • 06.03.2016, 10:41

  I går var jeg hos Anne til god mat og litt kreativt hobbyvirksomhet. Det er nesten humoristisk å tenke på der jeg kommer slepende med en stor tung bag, med fargebøker og tusjer i alle varianter og farger. Det ser egentlig ut til at jeg skal flytte, ikke bare være borte noen timer 😉 Da jeg kom inn døra kom Felix the cat løpende, og da må vi hilse å så får jeg et nuss av ham. Søt er han 😻

  Denne lørdagen sto det andebryst med rotgrønnsaker og fløtegratinerte poteter på menyen!
  Jeg må poengtere at vi spiste ikke hvert vårt andebryst, men det var to i pakken å ikke så lett å få tint bare et. Derfor tok Anne å stekte opp begge to, og så kunne hun heller fryse bort det vi ikke spiste, noe som ble en del! Brystene ble brynt i pannen først på begge sider før de kom inn i ovnen.  Hvis du syntes at rotgrønnsakene ser noe kjølig ut, så stemmer det ganske bra.... Jeg tok et bilde av dem med det samme de kom ut av fryseren. Grønnsakene ble stekt inne i ovenen en stund mens andebrystet brynte seg i pannen, og så fikk de selskap av hverandre den ut steketiden.  Ja da, det ser rotete ut på talerkenen.... Jeg var sulten når maten var ferdig, skjønner du, og da la jeg ikke så mye vekt på hvordan jeg la ting opp på talerkenen. Det var et utrolig deilig måltid, mmm! Jeg har spist and flere ganger, men da crispy duck på asiatisk restaurant, og det blir jo litt anderledes. Kjøttet var perfekt stekt, og var saftig og lett rosa inni. Kan være fare for at dette kommer på menyen igjen, men da kanskje med litt annet tilbehør. Vet jo at mange bruker søtpotet til and, og det hadde vært spennende å prøve. Har aldri spist søtpotet tidligere, tror jeg!

  Det var igjen ganske mye Klin Kokos kake fra forrige helg, og når middagen hadde lagt seg å magen ikke føltes så mett lenger fant vi den fram. Da begynte også finalen av Mesternes Mestere, noe i allefall jeg gjerne ville se. Håpet jo på at Vibeke Skofterud skulle få være med i finalen, men det gikk ikke så det ble Thor og Andreas. Ikke overraskende var det Thor Hushovd som gikk av med seieren 🏆
  Denne tegningen er en jeg gjorde ferdig i fjor en gang.... Jeg glemte helt å ta bilde av gårsdagens prosjekt, så da blir et heller en annen jeg ble veldig fornøyd med. Når vi ikke så på tv i går, hvilket ikke var så lenge, satt vi ved kjøkkenbordet med fargebøkene og tusjene våre. Vi holder begge to med i samme bok, men Anne har kommet ganske mye lenger enn meg. Hun har mer tid på dagtid enn meg til sånne oppgaver, så jeg sitter mest på lørdagene nå for tiden.

  Når det nærmet seg midnatt begynte jeg å bli ganske trøtt, og jeg pakket sammen sakene mine å satte kursen hjem over. Det var ikke så festlig å kjøre hjem på motorveien, for det var mye tungtrafikk som spruta ned bilenvidnuene mine med sølevann. Når jeg kom nesten hjem begynte det å snø lett, og det frøys på så det ble litt glatt. Ikke noe problem for meg siden Forden er godt skodd for vinterføre 🚗

  Klarte jo ikke å komme meg i seng med en gang jeg kom hjem da, og det har jeg jo fått igjen for når klokket ringte rett før 8 i dag. Jeg måtte jo opp såpass tidlig sånn at jeg fikk med meg starten i Vasaloppet... Det er tradisjon!

  #and #andebryst #rotgrønnsaker #fløtegratinert #poteter #middag #gorme #mat #middag #kreativ #fargebok #farger #tusjer #johannabashford #blogg #vinter #snø #glatt #trøtt #vasaloppet

 • Mat
 • Jeg liker ikke Sushi

  • 19.02.2016, 23:03

  Med en sånn uttalelse vil nok noen spørre, har du smakt det da? Jo da det har jeg, ved flere tilfeller men jeg kan ikke si at jeg liker konsistensen av den rå maten. Første gangen jeg smakte det var under en lunch på jobben. Alle de andre skulle spise det, og jeg hadde lenge sagt at det ville jeg ikke en gang smake. Jeg ble utfordret på det, og bestemte meg for at jeg skulle gjøre et forsøk. Som sagt så ble jeg ikke overbegeisteret, så det blir nok ikke noe mer med det for min del.

  Når jeg var hos Nordby Shoppingsenter i dag, fant jeg denne posen med Candy Sushi og den tror jeg at jeg skulle klare å spise. Tror ganske vist at jeg ville like den også :o)) Jeg motsto fristelsen til å kjøpe den, og annet med masse sukker og e-stoffer.


               

  #sushi #rått #fisk #likerikke #candy #candysushi #nordby #shoppingsenter #sverige

 • Mat
 • Hjemmelagde vegetarburgere/pølser

  • 26.04.2015, 18:36

  Før helgen bestemte jeg meg for å lage mine gode vegetarburgere igjen... Jeg har ikke laget dem på veldig lenge, men nå tenkte jeg at det var på tide å gjøre det. De andre gangene jeg har laget dem har jeg ikke fulgt oppskriften helt til punkt og prikke, men det gjorde jeg denne gangen. 


  Dette trenger du: 1 ss solsikkeolje, 1 løk, hakket, 50 gr finhakket sopp, 1 rød paprika, 400 gr Cannelinibønner (1 boks), 100 gr ferske brødsmuler, 100 gr revet cheddar ost, 1 ts tørkede urter (mix), salt og pepper, 1-2 eggeplummer (avhenger av str), hvelemel eller potetsmel.

  1. Varm oljen i en panne. Ha i løken, paprikaen og soppen, som stekes over lav varme. Rør jevnlig i blandingen, som stekes i ca 5 minutter eller til den er blitt myk.

  2. Mos cannelinibønnene med potetmoser. Ha i løk, paprika og soppblandingen sammen med urter, salt og pepper, brødsmuler, osten og eggene. Kjør blandingen i kjøkkenmaskinen og spe med mel/potetsmel. Når blandingen har blitt "seig" settes den til side til den har blitt kald og tyknet litt.

  3. Blandingen kan formes til både pølser eller burgere. De stekes til de har fått en gylden overflate på begge sider.

  Mine observasjoner:
  Man kan bruke hvilken type bønner man ønsker, noe jeg har gjort. Det kan påvirke konsistensen på burgerne noe. Enkelte bønner er seigere, og holder blandingen bedre sammen enn andre. En annen ting å merke seg, er at man ikke skal være redd for å krydre. Det står at man bare skal bruke 1 ts med tørkede urter, men personlig så syntes jeg at det er litt lite. 

  Dersom du bruker en foodprocessor til å hakke løk og paprika, så pass på at du ikke kjører den for hard. Du ender da opp en en puré. 

  Jeg pleier å spise burgerne til kokte poteter, og for litt ekstra smak lager jeg en peppersaus som har jeg ved siden av.

  Velger du å lage pølser, så syntes jeg de smaker veldig godt i pølsebrød.... Ketchup og sennep er ikke akkurat noe jeg syntes var godt på pølsene, men jeg har ikke funnet noen god erstatning. Hvis du prøver ut oppskriften og kommer på noe som passer, så gi meg gjerne en tilbakemelding :O))

  #hjemmelaget #vegetar #burgere #pølser #vegetarburgere #vegetarpølser #solsikkeolje #løk #sopp #paprika #cannelinibønner #brødsmuler #cheddar #ost #urter #salt #pepper #eggeplummer #hvetemel #potetmel #poteter #peppersaus #mat #middag #sundt #godt

 • Mat
 • Lunchdate på Taverna'n

  • 07.03.2015, 12:30

  De siste årene har det skjedd mye på Youngstorget og i kvartalet rundt om... Nye utesteder har dukket opp og ligger vegg i vegg. Jeg har lenge hatt lyst til å ta meg en tur innom og sjekke dem ut, men det har bare blitt med tanken.

  I går satt jeg å tekstet med TEA, og han foreslo at vi skulle møtes til en lunchdate.... Vi viste ikke helt hvor vi skulle gå, men vi rusla mot Youngstorget for å hva som fristet der borte. Valget falt på Taverna'n som ligger i de gamle lokalene til apoteket. Nå hadde vi begge spist i forveien så vi bestemte oss for en dobbel latté.. Praten sitter alltid løst når vi møtes, og det er ikke vanskelig å finne samtalemner :o))

  Stedet var veldig hyggelig, med en rustick innredning som gjorde det veldig hjemmekoselig. Selv om vi ikke spiste noe, så tok vi en kikke på buffeén og menyen å det var mye spennende og lekker mat å velge fra. Har man lyst til å ha en tur på byen, så kan man få seg et godt måltid på Taverna'n og så er det flere steder rett ved siden av man kan ta seg en øl, vin eller drink.

  Tok noen bilder av stedet før vi gikk igjen, så kan dere jo selv vurdere :o))

  #tavernan #youngstorget #mat #lunch #venner #restaurant #rustick #utested #lekkert #delikat #fredag

 • Mat
 • Vi gir noe å får noe tilbake..

  • 15.02.2015, 19:26

  Nå har jeg skrytt og rost naboen min på Face, og jeg kan jo ikke være noe dårligere enn at jeg skryter litt av henne påbloggen også :o)) I går var det jeg som ruslet over til dem med noe å bite i, og i dag var det den andre veien!

  Tidligere i kveld var jeg i ferd med å ta ut noen boller fra fryseren, da det ringte på. Utenfor sto naboen min med to rykende varme boller rett fra ovnen. Det var jo så overraskende å hyggelig gjort, og jeg slapp å tine de jeg hadde som egentlig ikke var så veldig gode. Ikke lenge etter, i det jeg holdt på med middagen ringte det på igjen. Da sto hun utenfor med en tallerken med riskrem og en liten mugge med rød saus.


  Det var godt at jeg hadde valgt en fiskefilé til middag, og ikke en kraftig en siden jeg fikk en så god dessert. Jeg kan ikke huske sist jeg spiste riskrem, men at det var godt er det ingen tvil om, mmmm!!


  Jeg har ikke smakt på bollene enda, men det blir ikke lenge til jeg skal brygge meg en kopp kaffe å ta en prøvesmak ;o)) Jeg har sagt det før og jeg sier det gjerne igjen, gjærbakst er bare noe av det beste som finnes :o))

  #fastelaven #boller #bakst #gjærbakst #riskrem #saus #nabo #snill #omtenksomhet

 • Mat
 • Smooth start på dagen

  • 10.01.2015, 11:50

  Til jul/bursdag fikk jeg en smoothie maskin av fetteren min og kona, men det har ikke blitt til at jeg har prøvd den før i dag. I går kjøpte jeg inn litt frukt og annet til å lage noe godt. 

  Siden jeg ikke har noe særlig matlyst om morningen, så tenkte jeg at det er en fin start på dagen i tillegg til at jeg får i meg noe godt.


  I dag valgte jeg en ferdig smoothieblanding med jordbær, bringebær og banan. Jeg tok ca halve posen med frukt + 2 dl eplejuice og et halvt beger med vanlijeyoghurt.


  Spesielt appetittlig ser det ikke ut innen det er mikset ferdig, men å å å å så godt det var. Jeg har ikke laget noe særlig smoothie før, men det blir det en forandring på nå. I hefte som fulgte med maskinen var det noen oppskrifter, og det fleste av dem virket spennende. 

  Vinja satt på benken ved siden av å fulgte spent med på hva jeg drev med, men når jeg satte i gang maskinen forsvant hun. Den lyden var veldig skummel, men frk Lillepuzdatter av Skånevik er ganske nysgjerrig så det tok ikke lange stunden innen hun var tilbake for å se på :o))


  Flasken som fulgte med maskinen var blank, noe jeg syntes var litt kjedelig. Jeg er jo veldig glad i rosa, og oppe på Til Bords på Oslo City hadde jeg sett at de hadde ekstra flasker i rosa. Derfor stakk jeg opp dit i lunchen å kjøpte et par stykker.

  #smoothie #smogo #jordbær #bringebær #banan #maskin #ekstra #flasker #rosa

 • Mat
 • Lørdagskos med god mat

  • 09.11.2014, 16:21


  Før påske da vi var i Sverige og handlet ble det kjøpt inn en både svinestek og en lammestek, da usikkerheten var stor når det gjaldt hva som skulle stå på bordet Påskeaften. Det endte opp med at lammesteken ble valgt.

  Svinesteken har ligget godt nede i fryseren siden den tid, og det har heller ikke vært noen passende anledning til å hente den fram. På onsdagen ble den tatt ut av fryseren og lagt i kjøleskapet, hvor den lå helt til fredag ettermiddag. Da tok jeg den ut og pepret og saltet den etter beste evne. 

  I går morges ble den svinesteken tatt ut av kjøleskapet for å være romstemperert til den skulle inn i ovnen litt senere.

  Kroppen min var ikke i humør fra morningen av, men siden jeg skulle ha besøk var jeg nødt til å vaske og støvsuge heimen. Da var det bare å skyve negative tanker og smerter tilside å sette i gang. Det gikk ikke så fort med meg, og da det ringte på døra var jeg i ferd med å avslutte støvsugingen. 

  (illustrasjonsbilde)

  Steken kom inn i ovnen på 175 grader, og der sto den å koste seg i nesten 2 timer. Innimellom ble den dynket med deilig kraft, og da den var ferdig så den virkelig god ut. Jeg glemte helt å ta bilde av hærligheten så det blir i stedet noe jeg fant på nettet. Vi brukte kraften og lagde en skikkelig god og kraftig saus, nam nam!!


  (illustrasjonsbilde)

  Som tilbehør ble det surkår, og det ble Nora som gjorde jobben for oss... Det eneste vi behøvde å gjøre var å putte hele posen i varmebad mens potetene ble ferdig, og vips hadde vi en superb lørdags middag.

  Jeg drikker vanligvis ikke så mye alkohol, men jeg innvilget meg en boks med øl og et par glass med aquavitt til maten.

  Resten av kvelden satt vi å skravlet, stikket litt, og oppdaterte oss på de tingene vi skal gjøre utover i november og desember. Ble etterhvert ganske klart at de fleste helgene var opptatte til forskjellige messer, reiser, konserter og andre ting. Tiden fram til jul var plutselig ikke så langt unna som jeg trodde!!

  Når jeg ble igjen alene var ganske trøtt, så det ble ikke til at jeg satt opp så veldig lenge. Klokka var ikke 01:00 engang da jeg slo av lyset, og det er ikke så vanlig at jeg legger meg så tidlig på en lørdag. Man blir trøtt og sliten av å stå på hele dagen, men det går som en lek når man vet at man får hyggelig besøk :o))

  #svinestek #lammestek #surkål #middag #lørdag #besøk #øl #aquavitt #sliten

 • Mat
 • Taco-rull

  • 15.06.2014, 23:54


  En amerikansk Facebook venninne la ut oppskrift på denne godbiten, og på oppfordring av en nabo har jeg oversatt den til norsk. Jeg har ikke laget den selv enda, da den først dukket opp på Face for et par timer siden. Jeg kommer helt klart til å gjøre det, for den ser utrolig god ut og er enkel å lage :o))  Taco-rull:

  2 ruller med filodeig
  450 - 500 gr kjøttdeig/karbonade/kyllingdeig
  1 pk med tacokrydder
  1,5 kopp med revet chaddar ost
  1 - 2 tomater i skiver
  ½ boks med svarte oliven i skiver
  Salatblader skjært i tynne strimler
  1 advokado
  Jalapenos og rømme til dressing

  Sånn gjør du:

  Del filodeigen fra hverandre og legg den ut i en sirkel, med spissen ut på folie i en pizzapanne eller på en bakeplate. Bruker du folie bør du spraye først med stekefett. Sørg for at du har igjen pilodeig til å legge i midten for at den skal bli litt tykkere. (for å holde på kjøttet).

  Brun kjøttdeigen i en stekepannen, og tøm av overflødig fett å ha på tacokrydderet i henhold til beskrivelsen på pakken. Bruk mindre veske enn beskrevet på pakken da kjøttblandingen ikke skal være for bløt. Tøm gjerne av litt av vesken hvis du syntes den trenger det.

  Hell kjøttblandingen i midten av filodeigen og ha deretter over 1 kopp med ost over kjøttet. Brett deretter filodeigen over kjøttblandingen og osten og klem den godt sammen.

  Stek tacorullen på 180 C = 350 degrees iflg google, og til pilodeigen er gylden brun ca 30 min.

  Når rullen er ferdig tar du resten av osten, den strimlede salaten, tomatene, oliven og jalapenos (hvis du bruker dem), i midten av ringen. Før servering ha over rømmen over salatblandingen.

  #taco #rull #kjøttdeig #karbonadedeig #kyllingdeig #filodeig #tacokrydder #ost #tomater #oliven #salat #advokado #jalapenos #rømme  #oppskrift #mat

 • Mat
 • Dagens middag

  • 09.06.2014, 19:27


  Jeg var fast bestemt på at jeg skulle ha fisk til middag i dag, og stupte på hode inn i fryseren for å se hvilket utvalg jeg hadde. Der var det en hel og en halv pakke med Findus - Posen rett i ovnen, 1 pk med kapteins fylte et eller annet, og helt vanlig frosne torskestykker.

  Valget falt på fisken i posen, og da den med pesto.... Jeg trodde ikke at jeg hadde noen poteter, men jammen fant jeg ikke et par stk nederst i kjøleskapet. Dermed ble det en deilig og sund fiskemiddag på denne damen :o))  Jeg hadde jo tenkt til å ta bilde av den lekre talerknen min, men glemte det helt når maten var ferdig. Da var jeg så sulten at jeg ikke tenkte på noe annet enn å sette meg ned for å spise. Da måtte jeg google litt i stedet....

  #middag #fisk #findus #posenrettiovnen #poteter #sundt  #pesto

 • Mat
 • En god grønnsaksgryte

  • 25.05.2014, 19:31


  Når jeg var i Sverige i går kjøpte jeg inn grønnsaker til en grønnsaksgryte, og den bestemte jeg meg for å lage i dag.

  Når jeg hadde skrellet alle grønnsakene ble restene fra paprikaen liggende igjen på bordet, og da var Ronja der på pletten.... Hun bare digger grønnsaker og salat, og så snart hun kjenner lukten av dem kommer hun for å smake. Mens jeg begynte å lage gryten satt frk pus på bordet og spiste paprika :o))  Når gryta var nesten ferdig bestemte jeg meg for å smake på den for å kjenne om jeg måtte krydre mer... Jeg tok en potetbit i munnen for å smake og for å kjenne om den var gjennomstekt, og den var kokende varm. I det jeg bet den over kjente jeg hvordan den brant meg i ganen, og en megablemme ploppet opp. Heldigvis har det gått hull å den igjen nå, men det fortsatt ganske numment der oppe.

  Det ble ganske mye gryte, så jeg har middag et par ganger til av den... å kanskje mer!!! Jeg pleide å lage sånne gryter ofte før, men nå er det en stund siden sist. Den smaker aldri det samme selv om jeg bruker akkurat de samme inngridiensene og krydderet.

  Inngridienser:

  Poteter
  Løk
  Gulerøtter
  Selleri - eller selleristang
  Purre - hadde ikke denne gang
  Persillerot
  Paprika
  En boks med hakkede tomater m/krydder
  To terninger med grønnsaksbuljong
  Hvitløkskrydder eller hvitløk
  Urtesalt
  Pepper
  Oregano
  Karve
  Vann
  Olje til steking

  Slik gjør du:

  Skjær opp alle grønnsakene i ønsket størrelse. Når du har gjort det heller du litt olje i en kjele og svett av løken til den blir blank og glatt, og ha deretter i potetene å stek videre i noen minutter. Ha så opp i resten av grønnsakene, hakkede tomater, grønnsaksbuljongen, vann etter eget ønske og krydderet. Kok gryten til grønnsakene er slik som du selv ønsker at de skal være.

  Personlig så syntes jeg det er godt med kokt ris til gryten.

  #grønnsaker #gryte #krydder #ronja #katt 

 • Mat
 • Four Seasons Asian Dining

  • 31.03.2014, 23:19


  I kveld har jeg vært på på Four Seasons Asian Dining sammen med kollegene på jobben... Anledningen var avslutning av prosjektet vi har har jobbet iherdig med siden i høst. Dessverre så var det fire stykker som ikke kunne være med ettersom formen ikke var helt på topp, synd, men ingenting å gjøre med.

  Restauranten ligger i Rosenkrantz gate, og vi ruslet bort dit i samlet flokk.. Det var en deilig ettermiddag så det var bare behagelig å få rørt litt på seg!


  (bildet lånt fra restaurantens hjemmeside)

  Vi hadde en veldig hyggelig kelner som var hjelpsom og som fikk oss til å føle oss velkommen. I tillegg hadde de nydelig mat.  Til forrett valgte jeg Bo Tai Chanh, som er salat med lettgrillet indrefilé i limedressen, og det smakte utrolig godt.. Tiltross for at kjøttet var litt mer rått enn jeg vanligvis pleier å foretrekke det.

  Til hovedrett valgte jeg og to andre Four Seasons Crispy Duck, noe jeg har spist før et par ganger og som jeg liker veldig godt. De som ønsket det kunne gjerne ta vin til maten, men jeg kjørte bil så jeg lot det være. Helt ærlig så tror jeg ikke at jeg hadde tatt noe alkohol selv om bilen hadde stått hjemme.

  Til dessert ble det Chocolat Fondant med eksotiske frukter og sorbet + en god kopp kaffe. Jeg var litt uheldig, for når alle de andre som hadde bestilt dessert fikk sin så glimret min med sitt fravær. Når de andre omtrent var ferdig med sin dessert, ja da kom min på bordet. Det gjorde ikke så veldig mye, for vi skravla og koste oss så tiden til den sto foran meg gikk fort :o))  Nå var det egentlig ikke bare en avslutning på prosjektet, men også for å ta farvel med Ann-Christin som hadde sin siste arbeidsdag i dag for at hun har valgt å ta ut AFP. Det blir veldig rart at hun ikke skal være der lenger... Jeg har egentlig ikke tenkt så mye på det før i dag når vi har markert at hun slutter. Hun er en flott dame med mye humor og noen fine kommentarer. Tenkte endel på det etter at vi brøyt opp og da jeg gikk tilbake til bilen....  Tidligere i dag hadde vi også en liten markering i anledning at Ann-Christin slutter, og da hadde sjefen vært ute å kjøpt en kake... Det var en sjokolade med masse krem både inni og utenpå, men den var ikke så søt å den virket ikke så mektig. Jeg tok ikke så stort stykke med tanke på at det ikke var så veldig lenge til vi skulle spise middag.

  For å ha et lite minne fra stunden filmet jeg litt med mobilen, og etterpå sendte videofilmen til Ann-Christin på mail så hun også hadde den.

  Det har vært en lang dag å jeg begynner å bli ganske sliten, så det blir neppe lenge til jeg kryper under dyna!!

  #fourseasanasiandining #rosenkrantzgate #bothaichanh #crispyduck #chocolatfondant #afp

 • Mat
 • Overmodne bananer

  • 27.03.2014, 22:24

  For et par uker siden beklaget jeg meg høylydt på jobben over at bananene blir så fort stygge og overmodne.

  Jeg hadde nettopp kjøpt en klase bananer som lå kjølig, og som i løpet av et par dager hadde blitt helt overmodne og ekle. Da jeg kjøpte dem hadde dem hadde de vært mer grønne enn gule, og derfor mente jeg det var litt tidlig.

  En kollega sa da at hvis jeg delte opp klasen sånn at bananene lå adskilt så ville de holde lenger. Så derfor gjorde jeg nettopp det når jeg kjøpe en klase på mandag, og det fungerte ganske bra. Et par flekker på skallet er det, men inni er de helt fine.

  #bananer #overmodne

 • Mat
 • Jeg kom i mål til slutt...

  • 08.12.2013, 22:30

  Det er egentlig merkelig at ting alltid må skjære seg når jeg skal gjøre noen ting... Veldig skjelden at jeg begynner med noe å alt går helt greit fra start til slutt. I dag var intet unntak dessverre......  Her har jeg linet opp alt og venter på at melken, fløten og smøret skal bli varmt sånn at jeg kan lage lussekatt deigen.... Så tenkte jeg at jeg skulle multitaske å vaske opp lit samtidig som jeg ventet, men det skulle jeg ikke ha gjort. For før jeg viste ordet av det var ovnene full av melkeblandingen. Da var det bare å vaske rein ovnsplata og begynne helt på nytt igjen....

  Det var første gangen jeg brukte tørrgjær, og jeg ble ikke helt fornøyd med resultatet. De hevet seg ikke som de skulle å jeg trodde at de kanskje ville være tørre, men det var de heldigvis ikke. Det er jo ikke sikkert at det hadde noe med tørrgjæren å gjøre. Melet mitt var nok ikke helt fersk når jeg sjekket utgått datoen, og det kan ha hatt en innvirkning også. Nå er de i allefall ferdige og ligger godt pakket ned i fryseren.  Før jeg gikk å la meg i går kveld/natt tok jeg ut medisterdeigen å la den i kjøleskapet. Meningen var jo at jeg skulle ta den ut å slenge den på benken når jeg sto opp, men husket jeg det. IKKE. Det var ikke før jeg begynte med lussekatt deigen at jeg kom på å ta den ut, og da var den selvsagt fortsatt frossen. Det betydde jo selvsagt at jeg ikke kom til å bli ferdig med stekingen før langt ut på dagen.

  Klokka var over 16 innen jeg fikk startet med å elte deigen, og det tok jo litt tid å steke dem så jeg var ikke ferdig før klokka nermet seg 18. I stedet for å begynne å lage noe annet til middag tok jeg et par medisterkaker og laget meg rotmos. Det ble 27 stykker ut av 1,4 kg medisterdeig å da laget jeg dem en aning større enn jeg vanligvis pleier. De ble saftige og smakte veldig godt :o))

  Mens medisterkakene stekte og senere lussekattene ryddet jeg i kjøkkenskapet mitt å fikk kastet endel som hadde gått ut på dato, så nå kan jeg gå juletiden i møte med ryddige skaper :o)) Det trengs noen sånne utblåsninger innimellom dessverre, for jeg har nok en tendens til å handle inn ting som jeg har en formening om å bruke. Så blir det liksom aldri noe av å det blir bare stående der i evig tid.

  Nå har jeg latt kroppen synke langt ned i godstolen med bena på krakken, og her har jeg tenkt til å sitte til jeg skal legge meg om en stund. Jeg er glad jeg bestemte meg for å ta alt sammen i dag, for jeg tviler sterkt på at jeg hadde hatt noe energi etter jobben i ukedagene som kommer.

  Ha en fortsat fin søndagskveld, blogges :o)) • Mat
 • Snakk om å være blind...

  • 27.11.2013, 22:37

  Jeg var innom Ultra på ettermiddagen i dag, og da fikk jeg plutselig så lyst på risengrynsgrøt... Da jeg svingte forbi disken hvor de har ferdigmaten var tankene mine på noe helt annet. Nemlig at jeg skulle kjøpe med meg noen ringer med Gildes kokte julepølse for å putte i fryseren.  Siden jeg var så ukonsentrert så jeg ikke så veldig nøye på pakningen jeg tok med meg, og jeg så heller ikke så nøye på den da jeg skulle varme risengrynsgrøten. Jeg syntes nok at den hadde en litt merkelig konsistens da den ble varm...., som melkevelling. Det var først etter at jeg hadde spist jeg begynte å tenke på at dette var en veldig rar grøt. Når jeg plukket opp pappomslaget fra søppelet så jeg jo med en gang at jeg hadde varmet og spist Riskrem, hahahahaha... Snakk om å være et stort susehue!!!!

  Neste gang må jeg nok se litt nøyere på hva jeg legger i handlekurven :o))

 • Mat
 • Ikke akkurat som jeg håpet

  • 03.11.2013, 19:44

  Middagen ble vel ikke helt den store smaksopplevelsen jeg hadde håpet at den skulle bli. Julepølsen fra #Finsbråten smakte ikke mye av jul, og det virket nesten som om de helt hadde glemt å krydre medisterdeigen innen de kokte den. De virket helt tamme i smaken :o((

  Alikevel så ble middagen god den, for jeg hadde deilige nyinnkjøpte Kers Pink poteter, surkår, øl og akvavit... Så når man slår alt det sammen ble det ganske godt :o)) Skal prøve å få tak i Julemedisterpølsene til #Gilde til neste søndag for å sammenligne, men av erfaring så er det nok mer smak i dem :o))


  (kilde: google.no)

 • Mat
 • Mat og kaker på tv

  • 20.10.2013, 22:40

  Jeg har fått en ny favoirttkanal på tv, og det er Food Network... Det har blitt sånn den siste tiden at når jeg setter på tv'n så blir det matprogram eller kakeprogram som står på listen. På de norske kanalene blir det Masterchef på TV 3 og Kakekrigen på Fem. Jeg er jo ikke så flinkt til å kokkelere selv, men elsker å se andre gjøre det.  Et av favorittene på Food Network er Charlies Cake Angels, som er et reality program om Charlies Bakery i Cape Town i Sør Afrika. Bakeriet ble startet av Charlie og Jacqui Beiss. Charlie døde i 2012, men bakeriet drives videre av Jacqui og døtrene. De lager verdens hærligste kaker med hjelp av en stor stab av mennesker.  Et annet program jeg ble sittende å glane på i dag var noe som jeg trodde skulle være delikat og smakfull mat, men det handlet om American Breakfast, og ovenfor har jeg tatt med noen bilder av hva det innebærer. Iflg programmet i allefall. Jeg tviler vel på om de fleste amerikanere faktisk spiser sånne krafitig retter til frokost. Noen gjør det, for de flokket til å kjøpte å spise disse kvalmende rettene.

  Programmet gikk ut på at de hadde plukket ut de 10 beste frokostene, men det var ikke mye her som minnet meg om frokost akkurat!!

  Hva syntes du, ser det lekker ut.... å hadde du klart å få i deg en av disse til frokost?

 • Mat
 • Pelsball...

  • 19.08.2013, 21:12

  Er ikke pelsballene mine søte? Just kidding... Tidligere i dag rotet jeg rundt i kjøleskapet etter noe pålegg, og kom over boksen med jordbær. Vel det som var igjen av dem iallefall, for når jeg åpnet lokket fant jeg disse hårete greiene nedi. De har vært glemt bort en god stund siden de har blitt på denne måten.

  Nå er de forsvarlig blitt pakket ned i den grønne matavfallsposen og flyttet til sitt nye hjem ute i søppelkontaineren. Det er lenge siden jeg har glemt matvarer i kjøleskapet så lenge at de har grodd pels, huff jeg må skjerpe meg!!! • Mat
 • Bakedag hos Casa Fres og Knurr

  • 30.07.2013, 19:46

  Planen min i går var å stå opp tidlig i dag for å sette bolledeigen, men jeg glemte helt å slå på alarmen... Jeg sov ikke så veldig lenge så det var ikke så veldig farlig akkurat, man har jo ferie og da kan man gjøre ting i det tempo man vil og når det passer! Ute var det en sval og deilig dag med regn, så før jeg satte i gang med å jobbe laget jeg meg frokost som jeg spiste ute på balkongen. Jeg satt å så på vikarvaktmesteren der han holdt på å trimme de nederste grenene av et par furutrær :o))  Mens bolledeigen sto å este opp og nesten ut av bollen gikk jeg ut igjen på balkongen med kaffekoppen min og slappet av... Det var skikkelig futt i deigen så jeg var nødt til å gå inn en gang å stikke den ned, for så å la den ese opp igjen. Jeg har stort sett alltid vært heldig med bollene mine, men deigen har helt klart blitt mye lettere å arbeide med på bordet etter at jeg begynte å bruke kjøkkenmaskinen min. Den blir glatt og fin å jeg trenger ikke noe serlig mer mel når den skal bakes ut.

  Jeg pleier ofte å bruke begge hendene når jeg triller bollene, men siden den venstre ikke er klar til det enda måtte høyre gjøre hele jobben alene. Akkurat det kjenner jeg veldig godt nå... Den verker og er sår, men jeg regner med at det går over til i morgen igjen.  Her er da resultatet av dagens arbeide... Det ble 47 boller til sammen, men på bildet er en prøvesmakt og 4 fant veien over til naboen. De har vært på ferie i 14 dager og kom hjem tidligere i dag, og da ville jeg overraske dem med noe godt til kaffen i kveld. Når jeg ringte på for å levere bollene var ikke smilet langt unna når de så hva jeg hadde med meg :o)) Om litt er det Allsång på Skansen på SVT, og da blir det kaffe og nybakat på meg, nam nam....

 • Mat
 • Intolleranse

  • 28.07.2013, 19:18

  Når jeg sto opp i dag fikk jeg så innmari lyst på bløtkokt egg til frokost så jeg kokte meg et par stk. Jeg er alergisk mot egg, men reagerer ikke alltid like krafig på dem. I dag derimot skulle jeg ikke være like heldig vettu, og reksjonen kom like etter at siste biten var fordøyd. Nesen og øynene begynte å renne noe voldsomt og så fikk jeg noe vanvittig vondt i magen... Heldigvis så forble det med smertene denne gangen, og glad var jeg for å slippe å løpe maraton inn og ut av toalettet. Det har nemlig hendt noen ganger.

  Smertene ga seg heldigvis etter en times tid omtrent samtidig som nesen og øynene slutet å renne... De siste gangene jeg har spist bløtkokt egg har det foregått uten den store dramatikken, så jeg trodde ikke at jeg skulle få noen problemer denne gangen heller. Det er det samme med melk og ost også... Jeg elsker vanlig gulost og kan jo sitte med ostehøvelen å høvle opp skive etter skive å spise mens nesen renner. Det skjer ikke at jeg gjør det så ofte nå lenger, men av og til klarer jeg bare ikke å stoppe meg selv. Da må jeg også ta konsekvensene av mine handlinger, snufs!!

  Før du sier noe så kan jeg jo si det selv, jeg er en megaidiot å burde la være!! • Mat
 • Ernst Kirchsteiger's kex

  • 14.07.2013, 16:25

  Spröda havrekex med solrosfrön, linfrön och sesamfrön. Letta att baka!!


   

  Ingredienser:

  1 dl havregryn
  1 dl solrosfrön
  1 dl linfrön
  1 dl sesamfrön
  2 dl vetemjöl
  2-3 dl fint rågsikt
  1 dl olivolja
  2 dl vatten
  2 nypor salt
  1 tsk bakpulver
  äggvita att pensla med, fingersalt, solrosfrön och sesamfrön för dekoration

  Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Blanda ihop linfrön, solrosfrön och havregryn i en bunke. Tilsätt sedan 2 dl vetemjöl, 2 - 3 dl rågsikt och 2 dl vatten och blanda runt. Om degen känns stabbig tilsätt mer vatten.
  3. Tilsätt salt och olivolja (om man föredrar någon annen olja går det också bra) samt bakpulver. Blanda sedan allaingredienserna i en bunke tills det blir fast deg.
  4. Slå ut degen på ett mjölat bord. Knåda igjennom degen snabbt så att den blir smidig och bra.
  5. Dela sedan degen i 3 delar och kavla ut varje deg så den blir ca 5 mm tjock. Tryck sedan ut kec i valfri form med hjälp av et glas, en for eller en rijärnsbotten.
  6. Lägg sedan kexen direkt på en plåt med bakplåtspapper, pensla kecen med äggvita och strö sedan över flingsalt och valfria frön
  7. Grädda kecen i ca 15-20 min tills de fått en gyllene färg.

  Resepten er hentet fra www.recept.nu, hvor flere av Ernst Kirchsteigers resept ligger.

  Kjeksen så gode ut, og jeg har selv tenkt til å lage de så snart jeg har kjøpt inn det jeg trenger :o))

 • Mat
 • Det var godt..

  • 16.06.2013, 18:29

  For en ukes tid siden fylte jeg opp fryseren med forskjellige fiskeretter, og en av dem var Fisk i pose med pesto. Det var med andre ord et fint stykke torsk som bare kunne legges i en ildfast form i posen i 30 minutter. I dag tenkte jeg at det var på tide å smake på den, og jeg var spent på hvordan den smakte.... Nam nam nam sier jeg bare!! Pesto på toppen gjorde virkelig susen med masse smaker. Valgte fullkornspasta ved siden av som jeg hadde litt ekstra pesto på, og det ble virkelig en hærlig middag... Akkurat passe porsjon til en :o))

  I går kjøpte jeg en pakke til men denne gangen med tomatsaus over, og det tror jeg faktisk også kommer til å smake godt. For noen år siden var jeg på en herregård i Sverige hvor vi fikk servert Mulle med tomatsaus, og det var kjempegodt. Før det hadde jeg aldri hatt noe annet enn hvit saus eller smeltet smør over fisken min :o))  Q: Har du smakt Fisk i pose med pesto eller tomat?
 • Mat
 • Ikke jeg nei

  • 05.06.2013, 11:17

  Det er ikke mange dagene siden jeg høyt og tydelig sa at jeg IKKE skulle kjøpe jordbær innen de norske kom på markedet.... For de utenlandske er ikke like gode, og har en mer vannete smak. Hehehehe, klarte ikke helt å holde det løftet der gitt :o)) Når jeg var på Ultra i går romsterte jeg rundt i frukt og grønnsaksavdelingen en stund, og gikk rett på disken med store røde jordbær. Smakslystene tok helt overhånd og jeg ble svak å en kurv med Belgiske jordbær ble med meg hjem :o))  Så til frokost ble det ordentlig sommerfrokost med jordbær på brødskiva, og helt ærlig.... De var slettes ikke så dårlig i smaken :o)) I fjor kjøpte jeg en sånn kjektåhadings hos Claes Ohlsson til å skjære jordbærene i skiver, og den fikk jobbe litt i dag. Hadde sikkert gått like greit å skjære med kniven, men når man først har kjøpt en dings til å klare jobben så hvorfor grise mer enn nødvendig. 

  Q: Venter du til de norske bærene kommer, eller spiller det ingen rolle hvor de kommer fra?
 • Mat
 • Deilig grønnsaksgryte

  • 21.04.2013, 12:48

  På fredag kjøpte jeg inn masse grønnsaker til en gryte jeg skulle lage i går... Jeg pleier å lage denne gryta innimellom når jeg syntes at jeg har spist for lite sunn mat, og nå var det definitivt på tide igjen. Etter noen dager med lettvind mat var det på tide med noe sunnere.  Jeg hadde litt problemer med å kutte opp alle grønnsakene pga den vonde skulderen min, men etter mye pes og stønning fikk jeg det til... Jeg kjøpte selleristang oxo i tilfelle roten ikke var så fin, noe som ikke alltid er så enkelt å se før den skjæres opp. Det var bra jeg gjorde det for den var ikke fin inni i det hele tatt.  Når jeg skulle sette i gang å lage gryta hadde jeg helt glemt en viktig ingridiens, en boks med hakkede tomater, men heldigvis hadde jeg igjen en bakerst i skapet. Jeg pleier vanligvis å bruke en med basilikum, men denne var med hvitløk... det gikk greit det oxo :o))

  I utgangspunktet fant jeg denne oppskriften i en vegetar kokebok som en Ungarsk Grønnsaksgryte, men jeg har stadig endret på den så den har blitt mer min etter som tiden har gått. Jeg liker at grønnsakene mine er møre og kokt, noe som de ikke skulle være i originaloppskriften. Jeg har laget den på denne måten:

  Grønnsaker:
  3 paprika, en purre, en sellerirot, 3 selleristenger, 4 gulerøtter, 1 løk, 5-6 poteter, 1 boks hakkede tomater, 3 terninger grønsaksbuljong eller 1/5 glass ferdigblandet.

  Krydder:
  Karve, urtesalt, oregano, estragon, pepper, hvitløkspulver og paprika 

  Fremgangsmåte:
  Skjær opp alle grønnsakene i terminer. Når det er gjort hell litt olje i kjelen og begynn med å steke potetene og løken. La den surre i oljen til løken er blitt glatt før du har opp i alle de andre grønnsakene, buljong og krydder. Fyll opp gryta med vann etter hvor bløt du ønsker den. Personlig pleier jeg å ha i ca 1 liter vann til denne mengden med grønnsaker. Ønsker du en litt tykkere konsistens på gryta bør du bruke en potetsort som lett blir melete når den kokes. 

  Gryta kan spises uten tilbehør, men personlig så pleier jeg å bruke ris til.

  Jeg hadde jo sagt nei til å komme til Anne i går, men jeg var skravlesjuk så jeg ringte henne å spurte om hun hadde spist middag og om hun hadde lyst til å komme en tur. Etter litt betenkning så valgte hun å gjøre det. Det ble en ordentlig hyggelig kveld selv om formen var dårlig.... Når vi begynte å skravle så glemte jeg litt at jeg hadde vondt :o)) Anne tok med seg en ny is som hun hadde kjøpt, men den måtte vi vente en stund med å spise, for gryta er mektig den!! 
 • Mat
 • Grete Roedes Middelhavskylling

  • 10.03.2013, 14:37  Middelhavskylling:

  600 gr kyllingfilet
      1 ss olje
      1 ts salt
   1/2 ts pepper
      2 ss finhakket oregano eller tørket fra glass

  Stek kyllingfileene i en panne med olje i 3 - 4 minutter på hver side.
  Ha i salt, pepper og oregano og la fileene hvile i 3 - 4 minutter.

  Tomatsaus:

       2 bokser med hakkede tomater, gjerne med krydder
       2 stk løk
       2 fedd med hvitløk 
       2 ss hakket frisk basilikum eller tørket fra glass
       1 ts sukker
       1 ts salt
     1/2 ts pepper 

  Finhakk løk og hvitløk i en kjele med litt olje, til løken er blank.
  Tilsett hermetiske tomater, sukker og basilikum. La alt putre i noen
  minutter. Smak sausen til med salt, sukker og pepper.

  Server kyllingfileene med fullkornspasta og tomatsaus. 
   

 • Mat
 • Lunch på café con bar i går...

  • 02.03.2013, 12:08  Det var meningen at vi kollegene og sjefa skulle ut å spise lunch sammen før jul, men da fikk vi det ikke til å passe. Det ble avtalt at vi skulle utsette det til rett over jul, men tiden går jo så vanvittig fort at lunchen ble nok litt glemt den. Så for litt over en uke siden ble det bestemt at vi skulle ut å spise 1. mars, men så var det opp til oss å finne ut hvor vi ville gå. AC og jeg satte oss ned for å finne et sted hvor de hadde lunch mat som passet alle ganer og mager. Til slutt falt valget på café con bar på Lilletorget.  Det var ikke noen små porsjoner vi fikk gitt.... Trodde aldri i verden at jeg skulle klare å spise opp Club Sandwitchen jeg bestilte, men den gikk ned... Da jeg var nesten ferdig med å spise klarte jeg å få satt fast stilken fra et salatblad bakved den ene mandelen, og jeg fikk den ikke løs. Til slutt måtte jeg opp på toalettet å stille meg foran speilen for å plukke den ut. Jeg har store mandler som ikke ser så fine ut, og det er ikke første gangen dette skjer.

  Jeg hadde bare vært på café con bar en gang tidligere, og det var midt om natten hvor det inntatt en del brun drikke, med skum på toppen, hehehehe! Maten var veldig god å så delikat ut, og betjeningen var hjelpsomme å i møtekommende så det var en fin opplevelse. Vi kozte oss og skravlet så tiden gikk veldig fort. Jeg kommer definitivt til å gå tilbake dit for å spise både lunch og middag :o)) • Mat
 • Taco-kveld

  • 19.01.2013, 14:46

  Det er en evighet siden jeg har spist Taco, men i kveld skal Anne og jeg se første delfinale i Melodi Grand Prix fra Steinkjer, og da tenkte vi å lage det. Det blir ikke til at jeg lager det å spiser det alene!!  Det å se på Melodi Grand Prix er en tradisjon, hva man nå enn måtte mene om programmet. Selv bare digger jeg å sitte å se på det, og samtidig slakte låtene helt eller rose dem opp i skyene. Ikke det at jeg syntes at det har vært mye av det i de siste årene akkurat. I denne delfinalen så holder jeg på Vidar Busk, som jeg syntes hadde en veldig fengende låt. Blir spennende å se om det er flere som syntes det samme.

  På tide å gjøre noe annet enn å sitte foran PC'n... Ha en fortsatt fin lørdag, blogges :o))


   

 • Mat
 • Rick Stein's Spain...

  • 04.01.2013, 16:28

  Jeg liker godt å se på matprogram på tv, og spesielt på BBC hvor man får litt mer variasjon av mat enn kanskje de som blir vist her hjemme på berget. En av mine favoritter er Rick Stein som opprinnlig er fra Cornwall, hvor han oxo har en utsøkt restaurant. Grunnen til at jeg liker han så godt, er at han lager mat på en måte jeg liker. Det er mye mat fra havet, men oxo kjøttvarer å jeg får helt vann i munnen når jeg ser på.

  Akkurat nå ser jeg på et program på BBC HD som heter Rick Stein's Spain, hvor han reiser rundt i Spania utenom de store restaurantene og ut på landsbygda. Jeg har fulgt programmene hans på flere reiser, og han har vært mange steder å laget mye god og spennende mat. Noe har jeg faktisk forsøkt å gjenskape selv oxo, men med noe varierende resultat, hehehe  Liker du å se matprogram? Hva er favorittprogrammet eller kokken?
 • Mat
 • Noe for deg...?

  • 10.11.2012, 12:26


  En av mine Followers Karrimov på Instragram la ut denne spesielle kaken, og jeg syntes den var litt artig :o))  Hva syntes du, bare til å se og beundre eller spise den??
 • Mat
 • Julepreget middag....

  • 24.10.2010, 15:56

  Når jeg var på Kiwi i går så jeg at de hadde Gilde Julemedisterpølser, og da kunne jeg ikke la være å kjøpe en. Tok med en pose med medisterkaker oxo, så derfor blir det julepreget middag på denne dama i dag.

  Jeg får vann i munnen bare av å tenke på det:  Surkål - Medisterkaker- og pølser - kers pink poteter - øl og en lille akevitt. Denne damen skal med andre ord virkelig koze seg i dag.  Nå skal jeg fyke ut på kjøkkenet for å sette på potene.

 • Mat
 • Lappskaus ala meg.....

  • 19.10.2010, 19:20

  Jeg var skrubbsulten når jeg kom hjem fra jobben, men jeg hadde ingenting i kjøleskapet. Hadde jo glemt å ta ut kyllingfileén før jeg dro på jobben i dag.  Da er det greit med flatpakket kjøttdeig, og frossen lappskausblanding i fryseren.

  Først tar man å steker kjøttdeigen:


  Så kommer lappskausblandingen i:


  Så har man grønnsaks- og urteterninger i, kryddrer med pepper, urtesalt, karve, hvitløkspulver,
  balilikum
  og estragon:


  Lar det hele koze seg under lokk 10 - 15 minutter, og vips så ender du opp med dette:

  Nå sitter damen mett, og fornøyd å slapper av etter en god middag :o)

 • Mat
 • Nam...nam...

  • 12.09.2010, 16:21

  Nå skal jeg koze meg med de nybakte bollene mine, hmmmm  Endelig er ventetiden over, og bollene har så lunkne at jeg kunne sette tennene i dem, nam nam... • Mat
 • Nystekte boller til kaffen.....

  • 12.09.2010, 12:53

  Nå måtte jeg bare sette meg ned en liten stund....  Har satt en megastor bolledeig, som nå står å hever seg på benken.  Jeg måtte virkelig jobbe for å få den sammen denne gangen.  Vil ikke bruke så mye mel før jeg skal trille dem ut, og da må jeg jobbe mye for å få orden på den før heving.  Pleier som regel å ha noen boller i fryseren, godt å ha hvis det kommer noen eller hvis jeg er fysen på noe på kvelden.

  Jeg er ikke så flink til baking av kaker å sånt, men boller har jeg heldigvis dreisen på.  Pleier å ha med meg en pose på jobben, og de blir borte før jeg får snudd meg. Sist helg bakte jeg en krydderkake, og det var noen som ikke var helt fornøyde da jeg ikke hadde tatt med meg en smakebit.  Så i morgen vanker det boller på dem.... da blir det smil fra det ene øret til det andre, he he!!
 • Mat
 • Krydderkaka står til avkjøling...

  • 05.09.2010, 15:52

  Satt å sløve med en bok i sta, og fikk plutselig lyst på en kake.....   Jeg stupte inn i skapet for å se hva jeg kunne finne, men jeg hadde ingenting som fristet. Fant en pose med Toro krydderkake som jeg raskt mixa sammen å slang i ovnen.  Nå står den på kjøkkenbenken å avkjøler seg litt for jeg skal dele den opp.  Det lukter så vanvittig godt at jeg klarer nesten ikke å styre meg, men SKAL IKKE smake på den før jeg har spist middag.

  Jeg føler meg som Pluto i tegnefilmen som plutselig kjenner en god duft av mat, og så svever han avgårde.  Nesen min glir automatisk opp og snuser, men jeg nok litt for tung til å sveve ut på kjøkkenet, he he, må nok gå selv.

  Kanskje best å sette i gang med middagen sånn at jeg får noe annet å tenke på........
 • Mat
 • Ungarsk grønnsaksgryte i dag.....

  • 18.04.2010, 14:24

  I dag blir det Ungarsk grønnsaksgryte til middag....  det er bare så godt!!  Jeg starta tidlig med forberedelsene, skrelte og skjært opp grønnsaker til den store gullmedalje.  Alt står klart til jeg skal begynne med middagen om noen timer.  Da er det bare å kokkelere i vei.

  Oppsikrift:

  1 - 2 løk
  3 - 4 poteter (ikke av den melne sorten)
  2 - 3 rød paprika
  1      selleri, eller 4 - 5 selleristenger
  3 - 4 gulerøtter
  1      boks med hakkede tomater m/basilikum
  2      terninger m/grønnsaksbuljong
  2      terninger m/urtebuljong
          Vann (etter behag, hvor tjukk gryta skal være)

  Kryddres med urtesalt, pepper og paprikagrydder.

  Stek først potetbitene i olje en 5 min. ha deretter løken i og stek 5 min. lenger.
  Deretter tas resten av grønnsakene, de hakkede tomatene i + boljonterningene 

  Hvor lenge man koker gryta blir egentil etter behag.  Noen vil at grønnsakene ikke skal
  være gjennomkokt, mens jeg liker at de er møre.

  Til gryta serverer jeg kokt ris. Har prøvd med pasta, men det syntes ikke jeg passet.
 • Mat
 • Hyggelig kveld hos Eldbjørg

  • 15.07.2009, 23:10

  Eldbjørg ringte meg i går kveld å spurte om jeg hadde lyst til komme på middag til henne i dag.  Jeg hadde egentlig tenkt til å jobbe overtid så jeg sa at jeg ikke kunne.  I løpet av natten og morgenen forandret jeg mening, så jeg ringte henne å spurte om tillbudet fortsatt var åpent, noe det var.  Det var så deilig vær ute, så vi satt ute på balkongen mesteparten av ettermiddagen og kvelden.  Jeg må gjengjelde det en gang i løpet av sommerferien.  Har noe i fryseren som jeg kan diske opp med til et passelig middagsselskap.  Lenge siden jeg har invitert til middag, så det kan bli koooozelig.

  Eldbjørg er en fresk dame på over 80 år, som jeg har kjent i mange år.  Hun var egentlig en ungdomsveninne av mamma, som jeg har holdt kontakten med etter at mamma døde.  Vi treffes litt innimellom til en middag og koselig prat.  Hun er den eneste igjen av veninnegjengen, noe hun syntes er litt trist..... sånn er det når man krabber oppover aldersstigen, da blir vennene borte en etter en.   

  Når jeg er på besøk hos henne er det nesten eneste gangen jeg får god gammeldags husmannskost.  Blir aldrig til at jeg gidder å lage det selv når jeg kommer sent hjem fra jobben.  Tar for lang tid.....da vil jeg ha noe å spise med en gang....brødskiver er jo med en gang det!!!
 • Mat
 • Bake muffins

  • 20.06.2009, 14:00


  muffins  Tenkte jeg skulle lage noen muffins etterpå.....  Må jo bare si at jeg ikke er spesielt flink til å bake, så jeg syntes at det er så greit med disse ferdigpakkene man kjøper... bare tilsette vann og olje, røre sammen..heisann rett inn i ovnen.  Jeg kjenner ikke forskjell på dem, og de man lager fra grunnen av... Hvis jeg hadde laget dem fra grunnen av, hadde jeg nok kjent forskjell...    Det blir sjokolade denne gangen, med glasur og nonstopp på toppen. Skal ta med meg noen til Anne i morgen, når jeg drar for å hilse på den nye kattungen hennes.

  Om meg

  Vera Lynn

  Jeg er en sprudlende "dame" med mye humør, som enten bobler over med latter eller som er veldig eksploderende. Jeg har hatt to sett med foreldre, de som sørget for at jeg kom inn i denne verden, og så mine flotte adoptivforeldre som har betydd alt for meg. I 2000 bestemte jeg meg for å finne mine biologiske foreldre, og fant ut at de var fra Tinn i Telemark. For å gjøre en historie kort så ble jeg tatt i mot med åpne armer. Jeg gikk fra å være enebarn, til å få 4 flotte søsken (3 brødre og en søster) På bloggen skriver jeg om ting som opptar meg, som irriterer meg og om hverdagen min!!

  welcome-desi-glitters-5

  Welcome | Forward this Picture . .

  Kategorier

  Arkiv

  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no