hits

Vera Lynn

- je suis prest -

Nå har den skiftet farge

 • 16.06.2018, 13:02

Jeg skrev tidligere om den eneste rosebusken jeg har igjen i bedet mitt, som du kan lese om HER. Blomstene skifter farge omtrent igjennom hele sommeren, og de begynner som oftes som gule. Så litt etter litt går de over i rosa i flere sjatteringer. Jeg syntes den er så utrolig vakker...

Dette bildet tok jeg for noen dager siden, og da kan man tydelig se at den har blitt både rosa og litt oransje. Om noen dager har den nok forandret farge igjen, og jeg syntes det er så spennende å følge den ;o))#roser #blomster #busk #farger #rosa #oransje #natur #blogg

Rosene og klokkebusken i blomst

 • 10.06.2018, 14:18

Det er like gledelig hvert år når min eneste rosebusk kommer i blomst... Jeg hadde flere i bedet mitt før, men nå har jeg kun denne ene igjen som er flerfarget. Blomstene er gule, rosa og hvite å så nydelig. Foreløpig er de for det meste gule, men ettersom sommeren går forandrer de farge.

I fjor så holdt den på å dø, og jeg var litt fortvilet over det. I år har den kommet seg, og blitt mye mer kraftig å sterkere. Ville vært synd om den skulle visne hen nå, for dette er en av de siste rosene min mor plantet 💖

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Etter det jeg kunne se var det 3 blomster som hadde kommet helt, men det er mange knopper så jeg får blomster i gjennom hele sommeren.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bilde ble dessverre ikke så tydelig om jeg hadde håpet det skulle bli...., men blomsten kommer godt fram allikevel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg har en stor klokkebusk inne i hjørnet, som også ser ut til å trives mer i år enn i fjor... Humlene elsker denne busken og blomstene, og de flyr hele dagen fra blomst til blomst å samler nektar. Jeg er jo så veldig glad i humla, og det var i grunnen derfor jeg plantet klokkebusken 💖

Ettersom det har vært så sterk varme og tørt, har jeg vært flittig ute med vannslangen...

#natur #blomst #klokkebusk #roser #varme #tørt #vanne #humler #blogg

Østensjøvannet, en perle...

 • 08.06.2018, 23:10

Jeg er så utrolig heldig som har en sånn perle som Østensjøvannet like i nærheten av der jeg bor. Et rikt fugleliv som man kan fotografere eller bare sitte å nyte, og mulighet for å gå, jogge eller sykle på tur. Akkurat hvor mange sorters fugler det er ved og omkring vannet er jeg usikker på, men det er en del.

Vi (bestisen og jeg) hadde håpet at vi skulle være heldig å få se noen unger, men de eneste vi så var Sothøna sine. Paret hadde vel 5 stykker etter hva jeg kunne se. Vi kom i snakk med en jente som satt med et langt større og kraftigere kamera enn det vi hadde. Hun fortalte at de siste to årene hadde fuglene hadde spredd seg mer utover langs vannet. Sånn at man måtte ha både tålmodighet og mye flaks, pluss en god linse for å få tatt noen bilder av dem. Jeg skulle teste Olympus Pen-kamera mitt, og syntes allikevel at jeg kom hjem med et knippe gode bilder.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Her er Sothøna med noen av ungene sine.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det pleier å være en del svaner ved vannet, men i dag fant vi bare denne ene. Den var så opptatt av å pusse fjærene sine at den så ikke opp en eneste gang. Grågås og Canadagås er ganske mange av, og de dukker opp over alt ;o))

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dolly tok seg en liten hvil i det fine været, det blir sikker varmt for dem også når sola står høyt på himmelen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donald gikk å rusla blant de lange bladene, huket seg ned for så å kikke opp igjen. Det virket nesten som om han lekte gjemsel ;o))Som jeg skrev om i mitt forrige innlegg, så slet jeg med øyne som sved og rant i dag. Selv om jeg koste meg med å rusle rundt ved vannet, var det også veldig slitsomt. Spesielt når øynene rant så mye at jeg nesten ikke så skjermen på kamera. Var veldig usikker på hvordan bildene ble, men når jeg kom hjem og fikk lastet dem opp på PC så jeg at de var bedre enn jeg trodde.

Dette var første gangen jeg fikk testet ut Olympus Pen-kamera mitt ordentlig. Jeg har kun to linser til kamera, standard linsen 14 - 42 mm og 40 - 150 mm. Standard linsen har jeg tatt noen bilder med her hjemme, mens den andre hadde jeg ikke fått testet noe særlig. Alle bildene i innlegget her er tatt med den linsen ;o))

Det kommer kanskje et innlegg til en annen dag fra Østensjøvannet med flere av bildene jeg tok i dag.

#fotosafari #foto #bilder #natur #fugler #fugleliv #sothøne #unger #grågås #canadagås #østensjøvannet #tur #ute #utpåturaldrisur #kamera #olympus #pen #linser #blogg
 

Rosa glede

 • 26.05.2018, 17:38

De begynner sakte men sikkert å visne bort disse fine vårblomstene og staudene vi har hatt i bedene rundt blokkene. Allerede før snøen forsvant ordentlig hadde de tittet opp av jorden. Det har vært et hav av farger som har fanget blikket, når man har rundet et hushjørnene.

Nå er det kun noen vakre rosa blomster tilbake... En farge som jeg er veldig glad, og som er behagelig for øynene... I alle fall i mine øyne ;o))#natur #blomster #rosa #glede #visne #leve #blogg

🌸 Plantene er på plass 🌺

 • 16.05.2018, 00:27

Etter at nakken og skuldrene mine sørget for at jeg ble svimmel, og ikke akkurat kunne bevege meg så fritt som jeg ønsket. Ja da trodde jeg at jeg ikke skulle få kjøpt inn planter til gravlund og balkongkassen.... Heldigvis ordnet det seg.

Da jeg var ferdig hos tannlegen i dag møtte jeg Bestisen og niesen, for å handle inn planter. Vi dro bort på Hageland på Lørenskog. Der har de utrolig mye flotte planter. Jeg handlet der i fjor også, og ble så fornøyd med utvalget å plantene jeg valgte.

Jeg valgte Spanske Margeritter og Lubelia... Det ble en Lubelia på hver side av kassene, en lys rosa Margeritt i midten med en burgunder på hver side. Syntes det ble veldig friskt å fint.

Etter at vi hadde kjøpt blomster dro vi først til Bestisen og niesens gravlund for å plante. Så dro vi til min, hvor jeg fikk hjelp av niesen til å plante mine blomster. Bestisen ville ha en spesiell Hortensia, som de kun hadde på Plantasjen, då da gikk ferden dit.

Jeg var ekstremt sliten og hadde vondt i nakken, så det var velkomment da vi satte oss ned for å spise middag med en gang vi kom. Jeg ble fristet til dagens, som var seifilet med løk, poteter og råkost. Det smakte veldig godt på en varm dag som i dag.

Når jeg kom hjem til meg selv, hadde jeg først bestemt meg for å vente med å plante i Balkongkassen til i morgen. Etter å ha slappet av en stund, ombestemte jeg meg og fikk det unna.

Nå ligger jeg rett ut på sofaen å venter på at Ibuxen jeg tok skal begynne å virke.

#natur #blomster #margeritter #lubelia #hageland #plantasjen #gravlund #plante #sliten #vondt #nakke #skulder #blogg

En deilig vårdag i Botanisk Hage

 • 29.04.2018, 20:17

I dag har været virkelig vært fint her i Oslo, mye bedre enn jeg trodde det skulle bli i dag... Noen mørke skyer kom luskende ut på dagen, men sola klarte å stikke seg fram ganske mye allikevel.

Bestis Anne, niesen Kine og jeg bestemte i går at vi skulle dra en tur i Botanisk Hage for å ta noen bilder, og for bare være ute i det fine været. De kom å hentet meg kl 12, men vi hadde store problemer med å finne en ledig parkeringsplass uten for Botanisk Hage. Jeg hadde en mistanke om at det skulle bli vanskelig, for.... Det er snart mai måned å da pleier et av cirkusene å sette opp telt på plassen. Ganske riktig, der var Arnardo!! Det var ikke en eneste mini plass ledig engang, så vi kjørte videre å tenkte at da får vi heller dra til Vigelandsparken i stedet. Når vi kom til Sars gate, var det en eneste plass ledig som vi var heldig å få... Derfra var det ikke så langt å gå oppover til den nærmeste inngangen.

Jeg hadde tatt med det nye Olympus Pen kamera mitt, for å teste det ut. Alle bildene jeg tok, er tatt med standard linse 14 - 42 mm. Jeg hadde tatt med 40 - 150 mm linsen også, men valgte å ikke bruke den i dag. Nedenfor er noen av de bildene jeg tok.... Jeg er ikke like fornøyd med alle sammen, men de duger ;o))

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Da vi kom forbi Lids hus var det masse mennesker der, og vi ble selvsagt nysgjerrig på hva som skulle skje. Vi stoppet opp å ventet, og så kom en mann ut å snakket en masse å ønsket alle velkommen til at Våren skulle synges inn. Litt etter kom et mannskor ut på trappen, som begynte å synge så vakkert at jeg fikk nesten tårer i øynene. Jeg fikk ikke med meg hva koret het. Vi sto en liten stund å lyttet, før vi bestemte oss for å gå opp på kafeen for å få oss litt å spise og drikke. Jeg hadde ikke fått noen kaffe før jeg dro ut, og kroppen skrek etter en kopp..

Det var ingen ledige bord, men noen stoler sto lent mot veggen så vi tok med oss de og satte oss i solen. Jeg er glad vi gikk opp på kafeen når vi gjorde, for etter at konserten var over kom alle opp å køene for å kjøpe mat ble bare lenger og lenger....

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Etter å ha gått rundt i Botaniske Hage noen timer begynte vi å bli sultne. Jeg hadde ikke lyst til å begynne med middag da jeg kom hjem, så jeg foreslo for de andre to at vi skulle stikke innom Domino på Tveita og spise pizza. Å sånn ble det. Av og til er det godt å slippe å være kokk, bare sette seg til dekket bord...

#botaniskhage #natur #fotografering #foto #bilder #utpåturaldrisur #ute #venninnetur #dagensbilder #vår #sang #korsang #domino #tveita #tøyen #sirkus #arnardo #blomstring #blogg

Våren er definitivt her...

 • 23.04.2018, 12:00

I går tok jeg med meg kamera da jeg dro ut en tur, for å se om ikke også jeg kunne klare å finne noen fine blomster jeg kunne legge ut på bloggen. Været var jo helt strålende med deilig temperatur og masse sol. Jeg kan ikke huske sist gang jeg hadde så lite med klær på meg, når jeg gikk meg en tur. Fuglene kvitteret oppe i trærne og humlene summet rundt bena mine ved blomsterbedene.

Her kommer noen av de bildene jeg tok...Humla er en av mine store favoritter, som jeg ønsker velkommen hvert år... Som jeg har fortalt før, så pleier jeg å klø de litt på ryggen hvis de sitter lenge nok stille. Da summer de ekstra og vifter med fingene, noe jeg tar som et tegn på at de liker det ;o)) Denne humlen var veldig opptatt av å fly fra blomst til blomst for å sanke inn godsaker.Det var ikke mange hvitveis jeg fant, men noen var det da... De fleste jeg fant hadde ikke sprunget ut enda, men disse sto å lyste så fint i sola.Jeg fant faktisk et par hestehov også, noe jeg ikke klarte i fjor vår... Da var det ikke en eneste en på de stiene jeg gikk, om det var for at jeg gikk på feil sted eller noen allerede hadde plukket dem, se det vet jeg ikke.

Da jeg var inne i skogen for å ta bilder av de hvitveisene som ikke var sprunget ut enda, kvakk jeg til... Jeg bøyde meg ned for å ta bilde, og plutselig hørte jeg at det freste like ved fingrene mine. Jeg så noe røre seg under bladene, men jeg skvatt unna så fort at jeg ikke så hva det var. Jeg kan tenke meg at det var en huggorm, som lå gjemt og som bare ville si fra at NÅ KOM DU FOR NÆRE. Så redd som jeg er for slanger, gjorde jeg ikke noe forsøk på å finne den igjen. Jeg var bare sjeleglad at den ikke bet meg, puh!

Har du sett noe til huggormen i år?

#blomster #hvitveis #hestehov #natur #fotografering #foto #krokus #huggorm #redsel #blogg

Nymotens fugleskremsel

 • 16.04.2018, 22:56

I år har det dukket opp lange teleskopstenger med noen svarte fugler som svinger i vinden oppe på takene her omkring. Første gangen jeg så det var på taket nede på en av høyblokkene ved t-banen, og da trodde jeg at det var noen unger som holdt på med en flyvende drage. Nå har disse nymotens fugleskremslene dukket opp på flere og flere tak. Jeg ser rett ned på tre stykker fra balkongen min.

Vi har vært plaget med at måkene kommer opp å legger egg på taket, eller nede på parkeringsplassen. De er jo veldig beskyttende ovenfor ungene sine, noe som ofte byr på konfrontasjoner. I alle fall når ungene spaserer blant og under bilene, og folk prøver å hente ut bilen sin... Det er ikke alltid like enkelt.

Så lenge det er vind i luften har de en funksjon, men hva når det er helt vindstille... I dag har det vært en sånn dag, og da kommer fuglene med en gang. De har ingen respekt for slappe artsfrender laget av stoff.

Skal bli spennende å se hva som skjer utover våren, om måkene holder seg på avstand eller om de rett og slett gir blaffen. Personlig tror jeg kanskje at vi ender på siste varianten, for måkene er noen luringer ;o))

#moderne #fugleskremsel #fugler #måker #skremsel #blogg

Jeg blir like overrasket hver gang

 • 05.04.2018, 22:18

Jeg er egentlig ikke så verst på å holde liv i de grønne plantene min, men det er verre med de som egentlig skal blomstre. Vet ikke hva jeg gjør galt, for de står jo bare der med de grønne bladene sine. Det skjer liksom ingenting. Av og til uten at jeg merker noe til det, dukker det opp noen blomster. Det er akkurat det det har gjort 

Denne kaktusen har jeg arvet av min mor, og den var i en gruppe som  hun fikk etter at min far døde i november 2000. Innimellom kommer den med noen knopper, men det er ikke alltid de lever lenge nok til å springe ut. Nå har den kommet med en eneste blomst, og nå håper jeg den ikke kaster den før den har stått tiden ut.

Til jul fikk jeg en gruppe med et lite tre, en ildtopp og en sukkulent. Nå har jammen ildtoppen også kommet med noen blomster. Akkurat det syntes jeg er ekstra stas, for jeg pleier nesten aldri å få blomster på dem etter første blomstring. Jeg har en annen, og den bare står der grønn å fin....

#blomster #planter #ildtoppp #natur #blomstre #blogg

Det er lov å lengte

 • 23.03.2018, 10:55

I går kveld satt og bladde i gamle fotoalbum, og jeg har jo noen fra tiden før jeg fikk meg digtalt kamera. Nå blir jo alt lagret på PC og ekstern harddisc. Det å bla igjennom album etter album, er forbundet med vemod og latter...., kanskje mest det siste ;o))

Jeg er så lei vinteren og all snøen, som nå ikke er så hvit å pen lenger, og lengter etter solfylte vårdager. Dager hvor fuglene kvitrer i tretoppene, og nytt liv spirer i blomsterbedet. Jeg fant noen vårbilder i det ene albumet, som jeg tok med det gamle speilreflekskamera. Det kamera som ikke var digitalt. Bildene ble litt ulne, og utydelig når jeg fotograferte dem med mobilen...Denne syrinen sto utenfor soveromsvinduet mitt, og når den sto i blomst så duftet det så frisk å fint inn igjennom det åpne vinduet. Den ble etterhvert så stor at den måtte flyttes, så nå står den borte ved fellesområdet vårt.Måtte ta med dette av blåklokkene også, som er en av favorittblomstene mine. Bildet tok jeg oppe i Holmenkollen, hvis jeg ikke tar helt feil ;o))

Jeg giver mitt dikt til våren

Jeg giver mit Digt til Vaaren,
skjøndt endnu den ej er baaren,
jeg giver mit Digt til Vaaren
som Længsler til Længsler lagt.
Saa slutter de to en Pagt: 
at lokke paa Sol med Liste,
saa Vinteren Nød maa friste,
at slippe et Kor af Bække,
saa Sangen ham maa forskrække,
at jage ham ud af Luften
med idelig Blomsterduften, ?
jeg giver mit Digt til Vaaren!

Bjørnstjerne Bjørnson

#lengsel #våren #varme #blomster #natur #syrin #dikt #bjørnstjernebjørnson #blogg

En fin vinterdag..

 • 15.02.2018, 11:17

Da jeg ruslet bort til legen på tirsdag, var det jo en hærlig vinterdag... Solen skinte og temperaturen var ikke så ille den heller. Jeg angret litt på at jeg ikke tok med meg kamera, men nå tar jo ikke iPhonen så ille bilder heller da ;o))

Til min store glede hadde de brøytet fortauene også, så det var ikke så ille å gå... Noen snøhauger måtte jeg forsere, men de var ikke høyere enn at jeg klarte å komme meg helskinnet over, hihi!Dette bildet er tatt i samme gate som jeg selv bor i, bare på den andre bakketoppen og som man kan se så er det rikelig med snø i Oslo.Her skimtes deler av Oppsal Skole, som ligger rett ovenfor der jeg bor.På folkemunnet heter denne grusveien "Kirkeveien", ettersom den går bort til Oppsal Kirke. Egentlig så har den ikke noe navn, men de fleste vet hva man snakker om når man sier navnet.Sjekk ut den sveisen da, hihihi.... Jeg hadde dårlig tid og måtte vaske og føne håret før jeg skulle til legen, og hadde ikke tid til å style det så veldig. Det viktigste var at det var tørt innen jeg skulle ut av døra, så fikk det se ut som det gjorde ;o))Til tross for at det var fint vær og det også ble en fin tur, så ble jeg totalt utslitt når jeg kom hjem igjen... Jeg burde nok ha brukt bilen å lurt meg til en parkeringsplass utenfor butikken, som ligger nedenfor legesenteret, selv om man ikke egentlig har lov å stå der hvis man ikke skal handle. Jeg fikk da noen fine bilder på turen, og det er jeg jo fornøyd med ;o))

#vinter #vinterdal #sol #snø #tur #syk #legesenter #sliten #blogg

Å så var det bare en tilbake...

 • 14.01.2018, 19:47

Helt siden jul har amaryllisen min stått så fin, og blomstret hele tiden. Den kom med 3 stilker, og de første som kom fikk alle 4 blomster. Nå er det bare en stilk igjen, og blomstene springer ut en etter en. Denne siste stilken er superlang, så jeg måtte feste den til bøylen med en strips. Den holdt nesten på å velte på formiddagen i dag, så den bare måtte få litt ekstra støtte.

Er jeg heldig nå, så har jeg blomster på den i kanskje 14 dager......, håper!!!#amaryllis #blomst #blomstre #natur #blogg

Et mareritt

 • 02.01.2018, 21:58

Mange velger å gi bort blomstergrupper på denne tiden av året, og jeg syntes at det er veldig hyggelig å få dem. Det er bare det at de er et mareritt å vanne. Ofte er det satt sammen planter som ser pene ut sammen, men som ikke skal ha lik mengde med vann, eller så pakker de sammen alt for mange planter i oppsatsen så det er umulig å vanne, eller så pakker de mose på toppen så hardt at det er kul umulig å vanne uten at det flyter utover alt...

Den siste gjelder i mitt tilfelle, for nå har jeg tappert forsøkt å vanne gruppen jeg fikk før jul... Hva skjedde, jo vannet rant ut av kurven bak, og det så ikke jeg før jeg hørte at det begynte å dryppe på gulvet. Innen jeg rakk å få tørket opp var det blitt en stor dam, og rett ved siden av lå PC'n min. Ingen fare, jeg oppdaget det akkurat i siste liten så den ble ikke våt.Jeg vurderer å potte om alle plantene i oppsatsen, sånn at jeg skal få gitt hver og en av dem den mengden vann de skal ha. Ikke i kveld kanskje, men en eller annen dag denne uken skal jeg nok få gjort det. Orker ikke å søle sånn hver gang jeg skal vanne, om det så er ved benken på kjøkkenet eller om den står i vinduskarmen.

Har du samme erfaring med slike grupper, eller er det bare jeg som er så uheldig?

#natur #blomster #planter #grupper #blomstergruppe #vanne #søle #kline #vått #blogg

Amaryllisen vokser seg til

 • 01.01.2018, 22:52

Jeg er så stolt av Amaryllisen min, som nå har kommet med blomster i to av stilkene sine. Nå er jeg veldig glad for at jeg kjøpte støttebøyle til den, ellers er jeg jammen redd for at den ville ha veltet for meg. Nå er den skikkelig tung, og det skal ingenting til for at den tipper ;o))

Det er første julen på lenge hvor faktisk blomstergaven fra Borettslaget har sett frisk og fin ut etter Nyttår, og det setter jeg stor pris på ;o))Det var så mørk i vinduet, og for å slippe å flytte den for å ta bilde lyste jeg den opp med lommelykt. Hihi, du kan se hånden min reflektert i vinduet. Så ikke det før jeg fikk lastet bildet opp på PC'n ;o)))

#natur #amaryllis #blomster #blomstre #stolt #vakker #blogg

Et smart valg

 • 29.12.2017, 10:56

Før jul fikk jeg en hvit amaryllis av borettslaget, som nå har vokst seg stor og fin. Den har tre stilker og det ser ut til at jeg skal få blomster på alle 🤓

Sist gang jeg hadde en amaryllis, så gikk det ikke så bra. Den vokste seg stor og fin da også, og kom med fine blomster. Så glemte jeg å snu den en dag, og da jeg kom hjem fra jobb lå den på gulvet i flere deler 😔

For å slippe en gjentagelse av dette uhellet, ville jeg gå til anskaffelse av en bøyle amaryllisen kunne støtte seg til. Akkurat det skulle vise seg å ikke være så enkelt.

Jeg vet ikke hvor mange blomsterbutikker jeg var innom uten hell. Enten så de på meg som om jeg ikke var normal, eller så informerte de om at nei noe sånt hadde de dessverre ikke.

Til slutt fikk jeg tak i en på Plantasjen, som ligger i nærheten av der jeg bor. Er jeg glad for at jeg kjøpte den, helt klart for jeg glemmer hele tiden å snu og vende på amaryllisen.

Bruker du en slik støttebøyle?

#natur #blomst #amaryllis #støtte #bløyle #blogg

Et fint eksemplar

 • 27.12.2017, 21:21

Nå ved juletider er det vanlig med Amaryllis, og jeg fikk jo selv en fra borettslaget som nå begynner å bli fin. Den har tre stilker, men blomster foreløpig bare fra en av dem. Den har store hvite blomster, og selv om jeg har kjøpt metallbøyle til å holde den oppe driver jeg og snur på den hver dag så den ikke skal velte.

Ute på allmenningen på jobben, står det et prakteksemplar som faktisk har kommet med 4 blomster fra samme stengel samtidig. Den er altså så vakker. Kvaliteten på bildet gjør den dessverre ikke rett. Det ble både utydelig og litt mørkt, men sånn er det nå innimellom...Hvordan er det med deg, har du en fast juleblomst du bare MÅ ha?

#blomst #amaryllis #juleblomst #vakker #natur #blogg

Gave fra borettslaget

 • 12.12.2017, 10:04

Noen dager før jul, hvert år, får alle beboerne en gave fra borettslaget. En hyggelig overraskelse sånn like før jul. Gaven er alltid en blomst, og de siste årene har det hvert en azalea. Akkurat det har ikke jeg vært noe glad for, men det er ikke for at jeg ikke liker blomsten. Nei, det er for det at den er nesten umulig til å få til å leve over jul. Tror jeg har vært heldig et par ganger, og fått dem til å vokse seg store og fine.

Jeg gjør alt riktig, men det går så feil allikevel... Jeg drukner den i en bøtte vann sånn at den aldri tørker ut, og den står aldri rett over en panelovn osv. Jeg har nesten blitt litt lei meg jeg når jeg har sett den har stått utenfor døren, for jeg syntes det er så trist når plantene mine ikke klarer seg 😢

Fortsettelse følger under bildet....Da jeg kom hjem i går sto det også en blomstergave fra borettslaget, men denne gangen var det ikke en azalea men en amaryllis. Det er noe som er litt lettere å få til, og jeg øyner et håp om at om ikke lenge så står en fin hvit blomst å pryder stuevinduet mitt. Jeg skal gå til anskaffelse av en sånn bøyle som man setter ned i potten, som støtter stammen når blomstene springer ut. Det hadde jeg ikke forrige gang, og da jeg glemte å snu på den en dag veltet den å gikk i gulvet og knakk. Akkurat det har jeg tenkt å unngå denne gangen.

Jeg hadde en pyntepotte som så ut som den var belagt med gull og som hadde vært veldig fin til amaryllisen... Dessverre så var den akkurat for liten, sånn at potten ikke kom helt i bunnen. De andre jeg hadde, to forskjellige hvite, var alt for store så stakkar'n druknet nesten oppe i der. Da måtte det bli denne beige potten, som vel ikke er så ille?

Noen som vet, bør amaryllisen pottes om i en større potte med mer jord? Eller er det greit at den står i den den kom i?

#gave #borettslag #blomster #planter #azalea #amaryllis #stell #blogg

På tide med høstrydding...

 • 29.10.2017, 15:43

Utenfor soveromsvinduene min har jeg to tujaer og en hagehortensia, og alle tre har vist tegn på at de trenger å klargjøres for vinteren. Hagehortenisa'n hang utover plenen, og de fine hvite blomsterballene var ikke lenger så fine. De hadde begynt å bli brune og stygge. Tujanene har ikke vært klippet siden i sommer, og trengte å formes igjen.

Derfor tok jeg med meg en stor plastsekk, og hagesaksen å gikk ut etter at jeg hadde ristet søvnen ut av kroppen... Sånn rundt den tiden når kirkeklokkene hadde sluttet å slå.

Jeg hadde ikke planlagt å være ute så lenge, så jeg droppet sokker i kloksene... Det dukker opp noen naboer mens jeg sto å jobbet, og da ble det til at jeg stoppet opp å skravla litt med dem. Oppholdet ute ble derfor litt lengre enn forventet, så jeg ble iskald på tærne og det gjorde nesten litt vondt.

Autumn pruning

Licensed from: VIPDesignUSA / yayimages.com

Når jeg var ferdig med å frisere buskene mine, var hele den store plastsekken smekkfull. Vanligvis pleier jeg å sette slike ting bak søppelsjakten, men siden det blåste så kraftig tok jeg ikke sjansen. Sekken ville mest sannsynlig ha veltet og alt avklippet blitt blåst utover...

Det var godt å komme inn i varmen igjen, og tine tærne mine igjen... Jeg lærer aldri, og det er ikke første gangen jeg har gått ut i tynne innesko uten sokker å blitt veldig kald på bena. Sist gang klarte jeg å bli sausa forkjølet pga av min dumhet.

#høstrydding #busker #tuja #hortensia #natur #blogg

Du vet det er høst når....

 • 17.10.2017, 21:00

Kaktusen kommer med knopper og begynner å blomstre 😍 Jeg har fem stykker hvorav kun to kommer igjen hvert år med blomster. Begge to står i det ene soveromsvinduet mitt, og der er det en fin og kjølig temperatur. Av erfaring så vet jeg at ingen av dem liker seg når varmeovnene blir satt på utpå høsten. Da er sjansen stor for at de kaster knoppene før de rekker å springe ut.

Vanligvis pleier disse to kakketussene mine å vente litt med å komme med knopper, slik at de blomstrer når november kommer. I år er de altså litt tidlig ute, men jeg klager ikke av den grunn. De er ikke like disse to, den ene er som du kan se på bilde mer lakserosa mens den andre er hvit med litt antydning av rosa. Den har ikke slått ut i blomst enda.Begge kakketussene har vært min mor sine, og derfor passer jegseg litt ekstra god på dem. Mulig jeg er litt merkelig, men det gjør meg mer trist  når en av min mors gamle planter ikke vil mer, enn om det er noen av de jeg selv har kjøpt. Det er liksom noe godt ved tanken på å holde liv i de plantene som hun puslet så med. Damen hadde grønne fingre, noe jeg dessverre ikke har.

#kaktus #blomster #knopper #natur #novemberkaktus #blogg

På flyttefot...

 • 15.10.2017, 12:01

For en uke eller to siden kom det en stor flokk med med stær, som mellomlandet her i borettslaget mitt. Dette er noe de gjør hvert eneste år, og det er så flott å se på dem der de sitter oppe i trærne og nede på bakken. Fjærene så glinsende å vakre :o))

Jeg hadde veldig lyst til å ta bilde av dem, men det skulle ikke bli sånn... Så kom jeg på at jeg hadde jo tatt et "kjempefint" bilde av flokken for en god del år siden, og i går dukket jeg inn i fotoalbum etter fotoalbum å fant det jeg lette etter. Hukommelsen er en rar ting, for bildet var jo ikke så bra som jeg så for meg. Kvaliteten er litt bedre enn du ser det her, for dette bildet tok jeg med iPhonen rett fra albummet. Det er et veldig blankt og glosset bilde så det var ikke så lett. Uansett så var det ikke kvaliteten som var det viktigste i dette tilfellet, men at jeg faktisk hadde et bilde av stæren ;o))

#natur #fugler #stær #flyttefot #trekkfugler #flokk #blogg

Det blomstrer fortsatt...

 • 09.10.2017, 11:10

Jeg var ute og ruslet litt omkring blokkene her om dagen, og det er fortsatt en del blomster og planter som holder stand. De som fortsatt insisterer på å blomstre, har ganske sterke farger så de syntes ganske godt nå som mye av bladene forsvinner på busker å trær omkring.

Alle bildene er tatt med iPhonen min, da jeg selvsagt ikke hadde tenkt på å ta med meg noe fotoapparat. Jeg syntes nå at de ble ganske klare og fine, hvis jeg skal være ærlig å det skal man jo ;o))#natur #blomster #farger #utpåtur #blogg

Bestisen har fått sopp

 • 08.10.2017, 23:21

Hihi, ja nå er det ikke akkurat hun som har fått sopp, men en av plantene hun har i vinduet... Jeg så plutselig noe nede ved stammen som egentlig ikke skulle være der. Denne planten har kun en brun stamme, og masse grønne blader. Så når noe lysegult plutselig dukker opp helt nede ved stammen, ja da blir man litt forundret...

Det var jo ikke bare en sopp heller, men flere som er på veg opp akkurat i jordskorpen. Vet ikke hvilken sorts sopp dette er? Kanskje noen av dere vet det??#natur #plante #stamme #sopp #blogg

Petter eller Petra Edderkopp

 • 22.09.2017, 23:45

Under soveromsvinduet mitt oppdaget jeg et stort spindelvev for et par dager siden, men noen edderkopp så jeg ikke noe til. Når jeg kom hjem i dag der i mot kunne jeg se noe som hang og slang midt i vevet, og da jeg gikk nærmere kunne jeg se at det var Petter eller Petra Edderkopp.

Jeg hadde ikke noe kamera med meg, så jeg fortet meg inn med varene mine og fant fram kamera!Denne edderkoppen hadde så flotte tegninger, og jeg syntes den er så vakker. Jeg er nok over gjennomsnittet begeistret for edderkopper, og kan studere dem i evigheter. Nå kan jeg ikke så mye om dem, så om dette er en Petter eller Petra vet jeg ikke, men den er ganske stor. Jeg har zoomet og redigert bilde for at man skal se den bedre.På dette bildet er Petter/Petra ikke så tydelig, men jeg måtte bare ha det med for spindelvevet kom så godt fram.

#edderkopp #dyr #krypdyr #natur #vakker #fascinerende #høst #september #fredag #blogg

De er sikkert sure..

 • 19.09.2017, 11:20

Av og til kommer jeg over epletrær på plasser der det kanskje ikke er så naturlig at de står. Da har noen kastet en epleskrott, som har fått spire og gro til det har blitt et stort og fint epletre. Vi har to slike trær på nedsiden av blokkene, og på våren er de så vakre med sine rosa og hvite blomster.

Da jeg gikk av t-banen på Skøyenåsen her om dagen oppdaget jeg at det sto et epletre der også. Det var fult av epler, men flesteparten av dem så markspiste ut eller kanskje fuglene har vært der. Jeg hadde litt lyst til å smake på et av dem, for å kjenne på om de var sure. Har ofte inntrykk av de kan være det, disse som har fått stått uten noen form for stell. Dessverre så var gjerde høyt og bakken bratt, så jeg kom meg ikke ned til treet. Måtte bare nøye meg med å se på det, og bare tenke meg hvordan eplene smakte.Har du prøvesmakt epler fra viltvoksende trær?

#epler #epletre #sure #søte #viltvoksende #selvsådd #natur #frukt #høst #september #tirsdag #blogg

Ikke tegn til høst i blomsterbedet 🍂

 • 15.09.2017, 01:20

Her hvor jeg bor har ikke høsten fått tak enda, men jeg klager ikke. Jeg liker høsten og fargene den har med seg, men det gjør ikke noe at den lar vente litt på seg 🍂

I blomsterbedene rundt blokkene, står fortsatt blomster å busker like fint som det har gjort i hele sommer.

Jeg tok med mobilen da jeg var ute med søppel tidligere i dag, og fikk tatt noen bilder. Som du kan se er både Astilbe og Hagehortensian like fin. Sistnevnte henger fortsatt utover plenen, og ettersom jeg er redd at stilkene skal brekke hvis jeg prøver å rette den opp, har jeg rett og slett latt den være.

Vaktmesteren var ute med gressklipperen, og jeg var litt redd at han skulle kjøre over de nederste blomstene. Heldigvis kjørte han rundt dem, puh 😙

#natur #planter #busker #blomster #høst #astilbe #hortensia #hagehortensia #september #fredag #blogg

Været skaper trøbbel

 • 13.09.2017, 22:35

Nå på søndag som kommer var det meningen at jeg skulle en tur til Hvam Videregående skole på åpen dag. Jeg gledet meg virkelig til det, for det er mye å se der. Elevene lærer om økologisk landbruk med mer, og så har de gårdsbutikk hvor de selger det de har produsert. Jeg hadde planer om å kjøpe inn en del grønnsaker, og en sekk med poteter som skulle deles mellom Bestisen, meg og kusinen dersom sekken var stor.

I dag kom det beskjed om at Åpen dag var avlyst pga av regnet. Etter alt regnet som har kommet de siste dagene, har åkeren blitt søkkvåt. Det er denne åkeren som brukes som parkeringsplass under åpen dag, da det ikke er plass andre steder. Sånn som det er nå ville det ikke ha fungert å parkere der... Bare leire og klin hvor man bare hadde kjørt seg fast. Synd det skulle bli sånn, men det kunne ikke hjelpes.


#åpendag #åpen #dag #hvam #videregående #skole #landbruk #økologisk #grønnsaker #poteter #avlyst #vær #regn #høst #september #onsdag #blogg

Hvor ble stilken av?

 • 11.09.2017, 20:49

Da jeg tidligere i dag var ute for å ta værbilde av regnet, tok jeg også et par bilder av Lavendelen min som også som et under fortsatt lever. Jeg så ikke så veldig nøye på bildene da, bare kjørte de over på Dropbox. 

Når jeg skulle overføre bildet til en mappe på PC'n kikket jeg litt nøyere på dem, og til min store overraskelse ble stilken på Lavendelen borte. Jeg hadde brukt innstilling for portrett da jeg tok bildet, mot vanlig bildeinstilling som jeg pleier å bruke. Bildet ble tatt med mobilen min.

#merkelig #rart #interessant #bilde #photo #natur #lavendel #høst #september #mandag #blogg

🏵 Dette har ikke skjedd før 🏵

 • 10.09.2017, 14:53

Her i Casa Fres og Knurr finnes det kun grønne planter i vinduene mine, og det er en veldig god grunn til det. Alt annet som har blomster klarer jeg på en eller annen mirakuløs måte og ta livet av. Enten får de for mye vann eller så får de alt for lite, uansett blir utfallet det samme.

Til påske ville jeg gjerne ha en gul blomst, som kunne lyse opp litt på bordet... Etter å ha tenkt en stund å sett på utvalget hos Plantasjen, falt valget til slutt på en gul Ildtopp. Lenge sto den full av blomster, men så begynte forfallet. Blomstene visnet, og bladene gikk fra frisk grønn til sykelig gul. Jeg var på nippet til å kaste den, men ombestemte meg i siste liten.

Jeg klippet vekk alle de visne blomstene og halvgule bladene å satte den ut på balkongen. Der har den stått i hele sommer, og har faktisk kommet seg betraktelig. Den kom med et par blomster i sommer, og de står fortsatt der men noen nye har det ikke kommet. Jeg er overveldet for dette har nemlig aldri skjedd før, og for å sikre at den fortsatt trives skal den få stå ute på balkongen en stund til... Kanskje frem til gradene begynner å synke ned mot minus......#planter #grønneplanter #blomster #ildtopp #gul #påskeblomst #påske #natur #leve #overleve #høst #september #søndag #blogg

Tjueførste feriedag - jeg hadde helt glemt dem

 • 13.08.2017, 19:30

For at jeg ikke skal glemme å vanne plantene mine, så har jeg lagt inn vanning i kalenderen med oppfølging hver søndag. Vel det var i allefall det som var tanken, men det skjer igjen og igjen at jeg glemmer det.... Da jeg satt ute på balkongen på formiddagen fikk jeg påminnelse om vanningen, og da jeg tenkte etter var det jammen 14 dager siden sist de fikk vann.

Jorden var så tørr at den var blitt helt hard, så jeg måtte bruke en kniv for å løsne den opp.... Ikke bra dette her, for noen av dem liker veldig dårlig å bli glemt på den måten.... Andre, med tykkere blader syntes ikke det er så farlig...Ekstremt dårlig kvalitet på dette bildet, men når sola står på vinduene og persiennene er nede så blir det mørkt. Når man så prøver å redigere, ja da er det ikke alltid kvaliteten blir noe å skryte av... Ja ja, det ble som det ble!!

Jeg viste at mine to Adisia måtte pottes om, og kanskje et par andre så jeg hadde tidligere i sommer kjøpt potter hos Hageland. Heldigvis var det bare Ardisia'n som trengte nye og større potter denne gangen. De nærmest strakk på seg når jeg satte de opp i de nye pottene, hihi!!

Rundt røttene til den ene lille palmen min, oppdaget jeg at det satt et plastikknett... Det hadde ikke noe der å gjøre, og jeg klarte til slutt å få klippet det av. Røttene var ikke hemmet på noen måte, men etter hvert som stammen hadde blitt større ville plasten i verste fall forsvinne inn i stammen. Det ville jeg ikke skulle skje...

Nå har jeg en gjeng med happy planter i alle vinduene mine, og så får jeg håpe jeg husker på å vanne dem som jeg skal neste søndag igjen!!

Glemmer du ofte å vanne plantene dine?

#planter #vekster #natur #stell #vanne #potte #ardisia #sensommer #august #søndag #blogg

Femtende feriedag - stakkars hagehortensian min

 • 07.08.2017, 14:08

Utenfor det ene soveromsvinduet mitt har jeg en hagehortensia, og hvert år blir den gigantisk. Jeg er så glad i den, og duller md den. Jeg har støtte rundt hele hortensian, og så langt har de holdt den på plass. Så kom det noen dager med kraftig regnvær, og med store tunge blomster klarte ikke stilkene å holde igjen å i dag lå den ut over plenen.

Jeg hadde kjøpt noe mykt gummisnøre med metall inni hos Plantasjen, og fikk på et eller annet vis bindt den opp sånn at den holder seg opp når neste regnbyge kommer. Den har jeg en følelse ikke er så langt unna.Det var ikke noe kjekt å se på at den lå utover plenen, og hadde den blitt liggende når neste regnskyll kom ville stilkene mest sannsynlig ha brukket. Den ser nok litt sammenskviset ut akkurat nå, men den retter på seg etter hvert som vinden tar tak i den og rufser til bladene :o))

#natur #busker #planter #hortensia #hagehortensia #stell #sensommer #august #mandag #blogg

Noen ganger gjør jeg dumme ting...

 • 03.07.2017, 23:25

For en uke eller kanskje det var 14 dager siden, fortalte jeg om den store Tujan som står foran soveromsvinduet mitt. Den hadde vokst seg så stor at jeg ikke lenger fikk opp vinduet mitt. Noe som irriterte meg noe voldsomt, for jeg skulle så sårt har pusset vinduene mine, også soveromsvinduet.

Jeg hadde spurt om hjelp til å klippe den på toppen med en motorisert hekketrimmer, og jeg ventet og ventet og ventet uten av noe skjedde. Jeg kunne selvsagt begynt å mase, men jeg gadd bare ikke å gjøre det. Dette var sånn utsikten fra soveromsvinduet mitt så ut, inntil i dag formiddag.....Etter at jeg hadde slappet av en stund etter trening i dag, og hentet meg litt gikk jeg ned i kjelleren å hentet hekkesaks og grenklipperen med lange armer. Så var det opp med vinduet å sette i gang med å klippe. Med vonde og såre armer var ikke dette en enkel oppgave, men jeg klarte da å få vekk såpass mye at vinduet går lett opp og igjen uten å komme bort i noen grener.

Problemene startet da jeg var ferdig, for da hadde jeg ikke følelse fra håndleddene og ned til fingertuppene...  Det var skikkelig ubehagelig, og det tok bort i mot 45 minutter innen jeg fikk tilbake såpass mye krefter at jeg klarte å gripe rundt å holde i noe. Å starte med enn sånn oppgave var jo helt idiotisk når man har vondt i armene fra før av, men når jeg blir irritert så hender det at jeg ikke akkurat blir så rasjonell i de valgene jeg gjør.

Da jeg gikk ut for å rydde opp og samle sammen det jeg hadde klippet av, kom en nabo å tilbød seg å ta det som jeg ikke rakk fra vinduet. Jeg hadde ikke sjangs til å rekke det, om jeg i det hele tatt hadde fått opp armene så jeg var veldig takknemlig :o))

Det kommer til å bli spennende å se i hvilken tilstand armene mine er når jeg våkner i morgen tidlig...

#natur #beskjære #klippe #busker #tuja #gjøreselv #vondter #smerter #skuldre #armer #nabohjelp #dumt #ubetenksomt #sommer #juli #mandag #blogg

En sommerdag i Botanisk Hage

 • 02.07.2017, 14:40

De siste dagene har vi virkelig hatt fint vær her i Oslo, med grader godt over + 20 C, og jeg har virkelig kost meg med det fine været. På fredagen bestemte bestisen og jeg at vi skulle dra en tur i Botanisk Hage, for å se på hvilke blomster og vekster som sto i blomst nå. Til tross for at det var veldig varmt og godt, virket det ikke sånn pga av den kraftige vinden... Sistnevnte gjorde det ikke så enkelt å ta bilder, for plantene vaiet fra den ene siden til den andre. Til slutt måtte jeg holde i stilkene og grenene for å holde de någenlunde rolig :o))

Nedenfor følger noen av de bildene jeg tok, og ingen av dem er redigert.På grunn av de fine været, var det mange folk på tur ute i hagen... Vi møtte også et brudepar med en fotograf på slep, som hadde valgt å ta sine bilder i hagen. Vi møtte dem et par ganger på forskjellige steder :o)) Da vi bestemte oss for å dra og kom til parkeringsplassen dro de avgårde i en hvit WV boble cabrole.

Bestisen og jeg dro litt forskjellige steder, før vi havnet på Brynsenteret hvor vi spiste middag på Al Denté. Denne gangen prøvde vi pizzaen deres, som var supergod så den kommer vi nok begge til å velge igjen :o))

#botaniskhage #natur #blomster #busker #natur #insekter #fugler #vann #aldente #bryn #sommer #juni #fredag #blogg

Rydding i blomsterbedene

 • 19.06.2017, 18:03

Hver gang jeg har kikket ut av vinduet, og sett ned i blomsterbedene mine har jeg fått dårlig samvittighet... Alle vårløkene har blomstret av for lenge siden, men bladene har stått så fint helt til nå... For nå hadde de lagt seg utover bedet, og det så bare så stygt og lurvete ut. Lysten til å gå ut for å ordne opp har vræt til stedet hele tiden, men så er det denne formen da. Den har liksom ikke helt vært på plass, så jeg har rett og slett ikke orket..

Formen var vel ikke akkurat tilstedet i dag heller, men jeg samlet sammen nok energi til å komme meg ut av døra... Det var ikke så veldig mye ugress, bare bladene fra løkene og disse hersens krypplantene jeg aldri blir kvitt. Derfor tok det meg ikke så lang tid å fjerne det.

Min jorbærplante har nå kommet med kart, og jeg kommer til å passe på den som en hauk så ingen stjeler bærene etterhvert som de blir modne. Jeg er vel mer bekymret for de fjærbekledde tyvene enn de tobente, for de er noen slue skapninger som vet å få tak i godbiter ;o))Tidligere i våres kjøpte jeg to ackeleier, som jeg hadde planer om skulle plantes ut... Da jeg forsøkte det klarte jeg ikke å få spaden ned noe sted, og de gangene jeg kom ned traff jeg sten nesten med en gang. De har stått på balkongen hele tiden, og jeg tok de med meg ut å klarte jammen å få laget noen hull de passet i. Begge to er avblomstret, men jeg har ikke klippet ned stilkene. Tenkte kanskje at de skulle stå på en stund til. Om det kommer noen nye nå på sommeren, eller om det først skjer til neste år vet jeg ikke.

De meldt regn til ettermiddagen i dag, og det stemte jammen meg for nå sildrer regnet ned. Det passer helt perfekt med regn nå som jeg har rortet i jorden :o))

#hagearbeid #bed #blomsterbed #blomster #rydde #luke #plante #ackeleie #natur #sommer #juni #mandag #blogg

💧💧 Drypp, drypp og atter drypp 💧💧

 • 11.06.2017, 13:52

Nok en grå dag her i Oslo, hvor regnet sildrer ned med jevne mellomrom... Akkurat nå er det opphold, med det er vel ikke lenge før det begynner på igjen. Det er så vått ute at det er helt håpløst å gå ut å gjøre noe i bedene mine... Skulle egentlig ha vært der ute å ryddet opp i vårplantene, som nå er avblomstret og som ligger utover. Det får nok vente til sola kommer fram igjen.

Jeg fortviler ikke av den grunn, for det er et perfekt vær ute å være inne i. Nei i dag har jeg linet meg opp med masse inneting, som skal holde meg aktiv resten av dagen :o))

På grunn av alt regnet vi har hatt den siste tiden, har jeg kun vannet mine Spanske Margeritter en gang. Det var den gangen jeg plantet dem for snart en uke siden. Tror de hadde vært mer fornøyd om solen hadde vært framme :o))

#regnvær #vått #natur #blomster #regn #innevær #inneaktiviteter #sommer #juni #blogg

Tett på naturen...

 • 10.06.2017, 12:47

Da jeg var på "Humlevandring" i Botanisk Hage for en stund siden, fikk vi låne noen små glass som vi kunne fange humlene i for å se nærmere på dem. Jeg har siden den gangen vært på jakt etter et slikt glass. Så i forrige uke var jeg innom bokhandelen på Bryn senter, og der hadde de flere varianter og størrelser. Jeg syntes at den minste størrelsen var perfekt, og identisk til den jeg brukte på "Humlevandringen", så jeg kjøpte et :o))

Nå kan jeg komme tettere på innsekter av alle slag, og studere dem uten at jeg behøver å bli stukket... Det er ikke luftehull i disse glassene, så det er viktig at småtassene ikke blir for lenge i glasset. Jeg vil jo bare se på dem, og ikke ta livet av dem!!

#natur #innsekter #humler #innsektglass #tettpå #studere #sommer #juni #blogg

Noen av naturens vakrest....

 • 09.06.2017, 21:47

Bare i løpet av kort tid har det nærmest eksplodert med farger, i alle blomsterbedene omkring blokkene våre... Varmen som kom først, etterfulgt av regnet har gjort store forandringer. Jeg har frisk i minnet hvor trist jeg syntes det var at våren lot vente på seg, men nå er alt det passert å vi har kommet inn i første sommermåneden med stor S :o))

Da jeg var ute med litt søppel tidligere i dag, tok jeg med meg mobilen for å ta noen bilder av litt av blomsterprakten ute.Utenfor den ene inngangsdportalen i blokken nedenfor, står det to store prakteksemplarer av noen rododrendon. En rosa og lilla :o))Tror dette er en lilje, og jeg bare elsker fargene på den. Synd jeg ikke hadde kamera med ut, for det kunne ha blitt noen veldig fine dråpebilder :o))

Den nye uteplassen våres er helt ferdig nå, og det siste som kom på plass var to store krukker med planter. Her skal de bli fint å sitte utover sommerkveldene, fyre opp grillen å kose seg med litt god mat :o))Det finnes mange vakre blomster, men se på disse flotte rododendron-blomstene da!! De er jo bare helt nydelige. Da jeg sto der for å ta bilder av blomstene, ble jeg helt omsværmet. Det var fult av humler inne i blomstene, og siden jeg sto med nesen tett på så fløy de rundt omkring meg når de skulle flytte seg til neste blomst. Dessverre ble de så dårlige, bildene altså, at jeg slettet dem når jeg kom inn!!!

#natur #blomster #planter #liljer #fargesprakende #farger #grønt #rododendron #uteplass #vakkert #sommer #juni #blogg

Bedre sent enn aldri....

 • 05.06.2017, 18:59

I år har jeg vært veldig sen med å plante på gravlund og i balkongkassene mine, og det har hengt over meg at jeg ikke har fått gjort det... I dag dro bestisen og jeg på Hageland, på Skårer, og handlet inn planter til gravlund, balkongpotter og kasser. Jeg har som regel dratt på Plantasjen når jeg skulle sommerplante, men bestisen sa at de hadde mye fint på Hageland, så da ble vi enig om å stikke dit en tur for å sjekke ut utvalget.Maken til utvalg har jeg ikke sett på lenge.... Det var altså så mye å velge i at det nesten var vanskelig å bestemme seg for hva man skulle velge. Vi brukte litt tid på å gå rundt å se på hva de hadde, før vi bestemte oss. Jeg har de siste årene hatt de som ser ut som "prestekrager" i balkongkassen min, men i år hadde jeg lyst på noe annet.

Vi var ikke de eneste som var ute for å handle blomster.... Det var fult av folk, og de handlet så handlevognene bugnet over av planter i alle regnbuens farger. Av det de hadde med seg, så det ut til at en del var til hagen. Jeg har også tenkt til å fylle på litt ute i bedene min, men det fikk vente til en annen gang.Dette er de plantene jeg valgte ut.... De blålilla blomstene foran på bildet var til graven sammen med kantlubelian, som står i midten. Jeg valgte Spanske Margeritter til balkongkassen dette året, og jeg håper at de klarer seg ut sesongen. Sist gang jeg hadde det endte jeg opp med å kjøpe nye planter, innen jeg var kommet til juli måned. Plantene ser nå veldig kraftige og fine ut, og hadde godt med røtter.

Bestisen ringte til niesen sin for å høre om hun skulle være med på gravlund for å plante. Hun hadde ytret ønske om det, og ville gjerne bli med. Hun bor et stykke unna, så vi dro hjem til bestisen å tok en kopp kaffe ute på balkongen mens vi ventet på henne. Vi dro først til Alfaset Gravlund hvor jeg har mine siden det var nermest, og hvor niesen spurte om hun skulle plante for meg.... Det takket jeg ikke nei til :o)) Etterpå dro vi til Østre Aker (hvor dette bildet ble tatt) å plantet på bestisen og niesens gravsted. Jeg hadde nesten trodd at flere ville være på gravlund i dag, men det var stille og rolig på begge stedene. Det var så godt å endelig ha fått gjort dette :o))

Ingen av oss hadde spist noe på en stund, så vi ble enig om at vi skulle dra en tur til McDonald på Alna, så fikk det være dagens middag. Jeg kan ikke huske sist jeg var på Mæccærn å spiste!! Det smakte ikke så ille med en hamburger og pommes ute i det fri, for siden det var så fint vær satt vi oss ute :o))

Når jeg kom hjem gikk jeg i gang med å plante i balkongkassene mine... Det ble så fint atte, hihihi!!

#blomster #spanskemargeritter #planter #plante #gravlund #balkong #balkongkasser #sommerfint #sommerblomster #juni #sommer #blogg

Dette ser ut til å bli en fin dag

 • 26.05.2017, 11:42

I går hadde vi en liten hvilepause fra sola, i allefall her i Oslo, men i dag er finværet tilbake igjen for fult. Himmelen er nesten helt blå, og gradenstokken viser + 18,7 C på skyggesiden. Det kommer nok til å bli en varm og fin dag i dag.Bare i løpet av en ukes tid har løvet kommet helt fram på trærne, og det har blitt ordentlig grønt over alt. Det tok jammen sin tid før forvandlingen kom, men endelig ser det sommerlig og flott ut :o))Soleiebusken min står nå i full blomst, og er helt cellet av fine gule blomster. Det kommer noen blomster ut over sommeren også, men for det meste så er det nå den er fin. Busken ble opprinnelig hentet fra min mormors have etter hennes død, og hun hadde den i mange år. Den sprer seg raskt, og hvis jeg ikke har kontroll på den kan den bli veldig stor :o))

#sol #varme #sommer #vær #soleiebusk #grønt #vakkert #fredag #mai #blogg

En bukett blomster til mine foreldre

 • 17.05.2017, 00:27

Ettersom det er 17. mai i morgen ville jeg pynte opp litt på graven til foreldrene mine, men ikke plante noe nå. Det syntes jeg var litt tidlig å gjøre. Derfor bestemte jeg meg for å kjøpe en blomsterbukett å sette på graven. Når lunchpausen kom stakk jeg ned på Mester Grønn på Gunnerius, og valgte ut den buketten jeg syntes var finest. Ettersom jeg ikke hadde noen vase til å sette blomstene i måtte jeg kjøpe med meg det.

Tidlig på dagen hadde det bare såvidt småregnet, men når jeg kom til gravlunden hadde det gått over til skikkelig regnvær. Jeg hadde tatt på meg skinnjakke i dag, og den hadde ikke hette så jeg slo opp paraplyen for ikke å bli klissvåt. Det ble jeg nå allikevel, for det går ikke å stå med paraplyen i den ene hånden og samtidig forsøke å pakke ut blomsterbuketten med den andre. Gravlunden hadde fjernet det jeg plantet på høsten, så det var bare rosen jeg satte ned i fjor sommer igjen. Jeg har ikke stell av graven, men de ordner også opp for meg mens de er i gang. Akkurat det er veldig hyggelig, for ingenting er vel så trist som å se en grav med tørre og visne planter. Litt rusk og rask lå det på jordflekken, men jeg lot det være denne gangen. Jeg skal ta å rydde ordentlig opp når jeg kommer tilbake for å plante på graven.Jeg var veldig spent på hvordan det sto til med rosen, om den hadde klart seg... Da jeg var nede sist, for en måned siden, så jeg at det var kommet noen skudd. Nå hadde den kommet seg betraktelig, så dette ser veldig lovende ut. Jeg må klippe av toppene på noen av grenene ser jeg, for de er døde. Akkurat det er greit, for jeg vil jo ikke at den skal bli for stor heller.

Det var ikke mange som hadde plantet på gravene sine, så jeg trengte ikke å ha dårlig samvittighet for at jeg bestemte meg for å vente litt til.

#blomster #bukett #pynt #nationaldagen #foreldre #gravlund #grav #17mai #rose #tirsdag #mai #blogg

🐝 Jakten på humla 🐝

 • 11.05.2017, 11:44

Som jeg fortalte på tirsdag så skulle jeg på Humlevandring i Botanisk Hage, som var arrangert av foreningen "La Humla Suse". Det var ganske kjølig så jeg kledde ganske godt på meg, syntes jeg, men jeg kunne nok ha tatt en enda kjukkere vindjakke for jeg begynte etterhvert å fryse!!

Vi var vel en plass mellom 15 - 20 personer som hadde møtt opp, og vi samlet oss i Urtehagen hvor det også er en søt liten fontene. Først så presenterte de tre damene seg, og så fikk vi en innføring i humlas livssyklus samtidig som det var mulighet for å stille spørsmål. Da vi skulle gå på humlejakt, ble det delt ut en plansje over 6 humlearter som vi kunne finne . Så fikk noen en hov, mens andre fikk et lupeglass som man kunne plassere humla i å kikke på den. Vi skulle ikke bare fange å se på den, men også artsbestemme den.Det var ikke så mange humler som var våknet opp, men noen var det og vi klarte å fange inn noen som vi kikket på før vi slapp de løs igjen. Jeg hadde et lupeglass og klarte å fange en stor dronning, som ikke var så veldig happy for at den ble forstyrret i jakten på nektar. Nå var det ikke så veldig mye den kunne gjøre med det, og måtte tålmodig vente til alle hadde kikke på den å bestemt hvilken sort den var.

Jeg storkoste meg der jeg gikk rundt å jaktet rundt på disse lodne brumlebassene, og syntes det var ekstra gøy at jeg klart å fange en i glasset mitt. Har tenkt å skaffe et eget lupeglass, slik at når sommeren kommer å flere humler er ute kan jeg få sjansen til å se litt ekstra på dem.

Det ble ikke anledning til å ta noen bilder, for vi var alle så opptatte med å letet etter humler... Neste gang jeg drar tilbake til Botanisk Hage skal jeg ha med meg glasset mitt, og da skal både se på og ta bilde av de humlene jeg fanger inn.

Hviste du at vi faktisk har 35 forskjellige humlesorter her i Norge, og at de faktisk er bier?

#humlevandring #humler #bier #arter #sorter #lahumlasuse #vandring #botaniskhage #natur #tirsdag #mai #blogg

Humlevandring i Botanisk Hage

 • 09.05.2017, 10:35

I et par år har bestisen og jeg forsøkt å kommet oss på humlevandring i Botanisk Hage, men det har ikke blitt noe av. Dette året, nærmere bestemt i dag, skal vi endelig få vært med på det. 

Ettersom jeg er så begeistret for disse lodne små brumlebassene så gleder jeg noe helt vanvittig til dette. Dersom en humle setter seg på en blomst i nærheten av der jeg befinner meg, er det fram med kamera for å prøve å få et fint bilde av den. Hittil har jeg ikke klart å få DET PERFEKTE BILDE, men jeg lever i håpet. Om det blir anledning til noe fotografering i dag, vet jeg ikke. Jeg regner med at det blir ganske mange som møter opp, og da kan det bli litt vanskelig å leke fotograf!!

Vi skal møte i Botaniske Hage kl 17, og så varer vandringen i ca 2 timer....

Bumblebee
Licensed from: sailorr / yayimages.com

#humle #humlevandring #botaniskhage #fotografering #detperfektebilde #tirsdag #mai #blogg

Et lite minne

 • 08.05.2017, 14:41

Da jeg var barn ble de fleste sommerferier tilbrakt i Hallingdalen, hvor begge mine foreldre brukte mye av sin tid nede ved Hallingdalselva med fiskestangen. Selv så syntes ikke jeg at det var så veldig artig, for jeg hadde lopper i blodet å klarte aldri å stå så lenge stille. Jeg kan faktisk ikke huske at noen fisk bet på min krok. Det eneste som bet var myggen, såpass mye at jeg ble dårlig med høy feber. Derfor ble det lite fisking på meg...

De første årene leide vi noen rom hos en mann som het Kvelprud like ved Ål. Det var et pensjonat, med kafe i første etasje i tillegg til at han hadde teltplass på andre siden av elven. Det hendte nok at vi lå i telt også, men ikke så ofte. Når jeg ble litt eldre flyttet vi på oss til Bekko Camping, som lå bare 5 km fra Gol. På oversiden av campingen var det fin foss, hvor man kunne sitte å se på ørreten hopp opp når den skulle gyte. 

Pappa hadde en teleskopstang, og satt mange dager og kvelder oppe i fossen for å få en av de store fiskene på kroken. Det lyktes han innimellom.

Jeg skriver mer under bildet...Ettersom jeg ikke fisket, hoppet jeg rundt på stene langs elva å kikket etter ørretyngel, og annet morsomt som man kan finne i og ved siden av elva. Det var mange fine stener som elva hadde slipt glatte og fine. En dag fant jeg en sten som var blitt formet som et egg, og inni stenen ser det ut som det sitter bergklystall. Jeg har aldri fått det undersøkt, men det ser nå i allefall sånn ut... Jeg er veldig glad i denne stenen, og den har sin faste plass i hylla mi :o))

Med en gang man ser på den, kan den se litt trist og kjedelig ut...., bortsett fra formen da. Ser man litt nærmere så oppdager man at den gjemmer på noe spennende :o))

#hallingdalen #kvelprud #brekko #camping #fiske #fiskestang #myggstikk #hallingdalselva #ål #gol #skattejakt #stener #bergkrystall #former #mandag #mai #blogg

Hagearbeid på morgenkvisten

 • 08.05.2017, 12:25

Alarmen sto på "grytidlig" i dag for at jeg skulle komme meg opp litt tidlig, for å gjøre litt hagearbeidet i bedene mine. Det var ikke så veldig mye som trengtes å gjøres, men litt luking, fjerne døde kvister og blader, og vende om på jorden. I tillegg til at jeg skulle plante de to Ackeleiene jeg hadde kjøpt.

Ute var det altså så vanvittig kaldt, og på et tidspunkt kom det ned noe som så ut som snøfnugg. Jeg hadde ikke tatt på meg så mye klær, og ble iskald selv om jeg jobbet. Jorden var knusktørr men ganske porøs, så det var ikke så hardt å vende den. Jeg var litt bekymret for om armene mine skulle klare jobben, men det var ikke så hardt arbeid for dem så det gikk greit. Det var nok bena mine som gjorde mesteparten i dag. Jeg brukte høyre ben på spaden, på den måten sparte jeg også på det venstre benet mitt som fortsatt er ganske vondt!Når jeg prøvde å krave hull til Ackeleiene mine klarte jeg ikke å komme dypt nok. Det var så mye sten når jeg kom 20 - 25 cm ned at jeg klarte ikke å lage hullet noe dypere. Det var en gang veldig fin matjord i bedet ved balkongen, men etter at de for noen år siden gravde opp for drenering og isolering av grunnmuren ble alt ødelagt. Store stener og grus ble blandet sammen med jorden, noe som har gjort at det er nesten umulig å plante noen større planter der. Hvor jeg skal gjøre av Ackeleiene mine er jeg ikke sikker på, men det er mulig at jeg skal klare å finne en plass til dem i bedet på forsiden av blokken.

I verste fall kan kanskje Ackeleiene stå i noen store krukker ute på balkongen. Det er varmt der, men hvis jeg velger en krukke som ikke er så tung kan de flyttes inn i stua på den varmeste tiden av dagen.

Brrr...., nå fryser jeg noe så vanvittig at jeg tror at jeg må sette på varmen i stua igjen, for i skrivende stund er det faktisk under  + 20C inne. Det er altfor kjølig for en sånn fysepinne som meg  😰

#hagearbeide #luke #rake #spa #ackeleie #kaldt #kjølig #fryser #blomster #planter #natur #mandag #mai #blogg

Ackeleier til blomsterbedet

 • 07.05.2017, 16:10

På moringen i går var jeg hos frisørdamen og fikk klippet håret og fjernet litt grå ettervekst.... Når jeg var ferdig hadde jeg noen erender, og et de tok meg forbi Plantasjen nede i Smalvollveien ved Alna.

Om ikke så lenge er påskeliljer og andre vårløker ferdigblomstret, og da må jeg ha noe mer farger inn i bedet mitt ved balkongen. Derfor stakk jeg innom Plantasjen for å se om de hadde noe spennende jeg kunne plante. Jeg hadde ingen ide om hva jeg skulle skaffe, men tilslutt kom jeg over noen flotte Ackeleier. Det har jeg aldri hatt før, og de er voksevillig å frør seg lett, så det blir nok etterhvert mer av dem. Ettersom jeg i dag kun har en rose og en Soleiebusk som gir farge til bedet, er det fint å tilføre noe mere.Jeg var litt usikker på om det kunne bli for varmt inne i kroken der den skal så, men etter å ha lest litt om den ser det ut til at det skal kunne gå greit allikevel. Foreløpig står de på balkongen, men jeg skal ta de med ut på formiddagen i morgen å plante dem. Det inngår i den puslejobben jeg henviste til i mitt forrige innlegg :o))

Har tro på at dette kan bli veldig fint... :o))

#natur #blomster #stauder #ackeleie #plante #blomsterbed #beplantning #hygge #nytelse #søndag #mai #blogg

Snart blomstrer den 🌱

 • 01.05.2017, 16:06

Ute i bedet mitt ved balkongen har jeg en Soleie-busk, som i sin tid sto utenfor huset til min mormor i Odalen. Den har vært på flyttefot et par ganger etter at den kom til Oslo, men den er en staut og kraftig plante så den har klart seg fint hver gang.

Litt avhengig av temperaturen, så pleier den å begynne blomstring litt i forkant av 17. mai. Den ser ut til å være i rute, for den er full av knopper hvorav noen av dem er litt større. De vil nok slå ut i full blomst i løpet av denne uken. Spesielt nå som varmen har kommet :o))

#natur #soleie #soleiebusk #planter #vår #blomstring #naturbilder #blomsterbilder #mandag #mai #blogg

💖 En + En = Kjærestepar 💖

 • 01.05.2017, 13:45

Hvert eneste år er det et måkepar som lager et rede oppe på taket av blokken på andre siden av gaten. Der får de en unge, som de passer på med høye rop og skrik fra tidlig om morningen til sent på kvelden.

Da jeg var ute for å henge flagget til mornigen, så jeg at de hadde flyttet inn igjen. Om det er det samme paret vet jeg jo ikke, men jeg innbiller meg at det er det. De satt så fint oppe på den ene pipen, og koste seg i solen :o))Måker er vakre fugler, og de har personlighet så det rekker... De er også veldig fasinerende å observere, og jeg benytter enhver anledning, når jeg er i nærheten av dem :o)) Det blir definitivt ikke stille ute på balkongen denne sommeren heller, for når ungen kommer vil lydnivået øke betraktelig 😱

#natur #fugleliv #nyttliv #måker #fugler #unger #hustak #pipe #mandag #mai #blogg

Hagemessa på Lillestrøm 2017

 • 22.04.2017, 13:08

Hvert år er det Hagemesse på Lillestrøm, og der kan man få mange ideer til hva man skal plante i hagen, balkongen og kanskje i vinduskarmen inne. Bestisen og jeg dro en tur opp i går, etter at jeg var ferdig hos fotpleien. 

De andre gangene vi har vært der, har vi dratt på lørdagen.... Det er på grunn av at jeg har vært på jobb, og vi hadde ikke hatt sjangsen til å rekke opp før de stengte dørene for kvelden. Det er selvfølgelig en downside til å reise på en lørdag, å det er at da er det så mange mennesker der at man omtrent ikke kommer fram. For meg som "hater" å gå i kø, er det et mareritt. Ingen vits å utsette seg for det, når kan unngå det. I går var det ikke så mange der, og vi fikk sett de tingene vi ville se på uten å måtte vente på at andre skulle flytte seg.Løten Lys var også representert på messa, og vi tok en liten kikke på det som var der. Helt ærlig så ble jeg litt skuffet, for det var så lite variasjon i produktene de hadde tatt med seg. Jeg pleier som regel å kjøpe litt når de er tilstedet, men det var ingenting som fristet denne gangen.Vi traff også på Finn Schjøll når vi gikk forbi standen hans... Han holdt på å vise noen damer hvordan man satte sammen søte buketter til de runde vasene, de vasene som også har prydet bordene på God Morgen Norge. I det han gikk forbi, fikk jeg sjangsen til til å spørre han om noen flotte orkideer han hadde. Det var gøy å møte ham, selv om det kun varte noen få minutter :o))På et sted solgte de løker i alle former og størrelser.... Så mye flott, men jeg klarte å styre meg. Jeg må gjøre noe med bedet mitt nedenfor balkongen, men ettersom jeg ikke helt har klart for meg hva jeg skal ha der, var det dumt å kjøpe noe nå. Jeg må gå litt i tenkeboksen før jeg kjøper noe, for jeg vil at det skal være full blomstring hele sommeren der.

Ettersom det ikke var så mange der i går, hadde vi ikke noe problem med å finne et bord å sette oss ved når vi skulle spise litt. Jeg kjøpte meg bare en vegetar pasti og en farris, til den nette sum av 110,-. Det var godt å sitte ned noen minutter, og spise litt :o)) Etter å ha spist og slappet av litt tok vi en runde til før vi dro hjemover igjen.

Jeg trodde jeg skulle slippe unna det verste av rushtrafikken, men da jeg kom til Haugerud var stopp. Det tok meg 45 minutter derfra og hjem, noe som normalt tar maks 10 min uten trafikk. Jeg hater kø, men det var ikke det som irriterte meg mest i går... Det var ei dame som satt i bilen foran meg, som sminket seg, gredde håret og sjekket mobilen, noe som gjorde at hun ikke fulgte med på trafikken. Det var så langt mellom henne og bilen foran igjen at hun slapp fram alt av trafikk fra sideveiene. Jeg kjente at jeg kokte, og hadde veldig lyst til å tute for å få henne til å følge med..., men jeg lot være!!!!

#hagemesse #lillestrøm #blomster #planter #grønt #inneogute #trivsel #hygge #messe #fredag #april #blogg

Jeg utsatte det litt lenge

 • 21.04.2017, 11:47

Hver eneste høst pleier jeg å være flink å klippe ned Havehortensian min, sånn at den ikke skal bli altfor stor året etter. Den er voksevillig og kommer alltid med mange skudd nede fra rota, og derfor må jeg kontrollere den litt.

Høsten 2016 var fin, og blomstene sto derfor helt til snøen plutselig overrasket meg... Jeg burde jo da ha gått ut å klippet den ned, men det var jo da nakken og skulderen min klappet sammen, og Hortensian ble stående med sine avblomstrede blomster helt til nå. For et par dager siden oppdaget jeg kvistene fra i fjor var fulle av skudd, og da fikk Pittbulljedda fart på seg.

Jeg tok med meg roseklipperen min og gikk løs på den med stor iver, og nå er den klar for en ny sommersesong. De grenene/kvistene som ikke hadde noen skudd, klippet jeg helt ned. De andre lot jeg være en 40 cm sånn cirka, og da var det to punkter med skudd som får lov til å vokse fram. Det har ikke kommet noe fra bunnen enda, men det kommer som regel i løpet av mai måned.Jeg hadde ikke hjerte til å kaste de grenene/kvistene jeg klippet av, så de tok de med meg inn å satte dem i en vase. Om det blir noe av dem vet jeg ikke, men det hadde vært artig det hadde blitt det.

#natur #planter #hortensia #havehortensia #vår #pleie #plantepleie #nyttliv #fredag #april #blogg

Endelig kom de...

 • 18.04.2017, 23:54

En etter en viser fine bilder av både hvitveis og blåveis, men her hos meg har det vært dårlig med den type vekster. Da jeg kom hjem i dag syntes jeg å skimte noe hvitt oppe i skogbrynet, og da måtte jeg selvfølgelig gå opp for å se... Å der var de kommet vettu.

Bildene ble nok ikke så tydelig som jeg skulle ha ønsket, for jeg er så stiv i kroppen om dagen at jeg har vanskelig for å bøye meg ordentlig, eller sette meg på huk for å komme nærmere motivet. Det var fult av dem oppover lia, et godt vårtegn og endelig :o))Det hadde skjedd litt i blomsterbedet mitt også, påskeliljene mine hadde sprunget ut å lyste opp borte i det ellers så triste bedet. Jeg kjenner at når fargene begynner å dukke opp ute naturen, stiger vårfornemmelsen på vårskalan min :o))Som jeg nevnte tidligere er det faren min sin bursdag i dag, og derfor tok jeg meg en tur ned på gravlund for å tenne lys for ham. Jeg hadde ikke vært der nede siden Nyttårsaften, og var spent på hvordan det så ut. Vel, jeg var mest spent på om rosen jeg plantet i fjor hadde klart seg. Det hadde den gjort, og det var kommet flere skudd. Jeg må nok klippe av den på toppen sånn at den ikke blir for stor.

Jeg hadde tenkt å kjøpe noen stemorsblomster å plante på graven, men jeg er glad jeg ikke gjorde det akkurat nå. Det var helt klart alt for tidlig å gjøre det enda!

#vår #vårtegn #hvitveis #påskeliljer #natur #planter #blomster #gravlund #rose #tirsdag #april #blogg

🌼 Grønn glede 🌿

 • 17.04.2017, 16:20

Som jeg nevnte tidligere i dag, skulle bruke formiddagen til å pysle om plantene mine... Mange av dem trengte å pottes om, og endel hadde spist opp jorden i pottene sine, så det måtte etterfylles. Jeg hadde heldigvis mye jord i skapet og potter i alle størrelser oppe i skapet.

Jeg er i grunnen glad for at jeg ikke hviste hvor mye jobb det var innen jeg begynte, da tror jeg kanskje at jeg hadde kommet til å utsette det litt til.Når jeg steller med plantene mine, gjør jeg det på kjøkkenbordet. Det er der det er best plass til å holde på med sånt, og jeg har et ganske stort kjøkkenbord noe som er hendig :o)) Jeg hadde ikke noe avispapir liggende, så jeg måtte bruke en plastsekk å dekke kjøkkenbordet med!

De som trengte mer jord har fått det, og 7 andre planter har fått større potter. Alle har fått seg en god dose med vann, og står nå å strekker på seg å syntes livet er helt skjønt, hihihi!! Noen av de gamle pottene var gamle og sprø, og de sprakk da jeg forsøkte å få plantene ut. De som var OK har jeg vasket, slik at de er klar til bruk igjen en annen gang :o))

#grønnglede #natur #planter #potte #potter #idyll #glede #mandag #april #blogg

En stille stund

 • 17.04.2017, 11:13

Siste dagen i påskeferien har kommet, og som vanlig har den kommet alt for fort... Hvor har egentlig dagene blitt av? Hehe, det er akkurat slike tanker jeg sitter med hver eneste 2. påskedag, uansett om jeg har gjort mye forskjellig eller om jeg har stått på stedet hvil.

Nå har jeg krøpet ned i godstolen, for å ha en liten rolig stund med kaffekoppen min. Jeg sov helt til kl 10 i dag, og nå har kattene fått sitt morgenstell å da kan jeg prioritere litt megtid :o))På formiddagen i dag har jeg tenkt til å vie mine planter all min oppmerksomhet. Flere av dem har dårlig med jord i pottene sine, og i allefall 4 av dem trenger å pottes om. Det ser ut til at de trives, men pottene har blitt litt i minste laget. Jeg har mange potter oppe i skapet, og jeg må se hvem som passer til de forskjellige plantene. Jeg har utsatt denne jobben en stund, men nå må jeg bare ta tak i det.

Hva skal du gjøre i dag?

#kaffe #formiddagskaffe #påske #natur #planter #stille #rolig #formiddag #mandag #april #blogg

Påskegult til stua

 • 11.04.2017, 15:14

Her i Casa Fres og Knurr finnes det ingen planter som blomstrer, nei her er det kun grønne planter. Årsaken til det er at jeg er så dårlig på å vanne, og det er en dårlig kombinasjon hvis man ønsker fine blomster som står en stund.

Nå som det er påske ville jeg allikevel kjøpe en plante som hadde gule blomster, og valget falt på en Ildtopp. Det er en blomst min mor også var veldig glad i, og som hun alltid kjøpte til påske. Derfor syntes jeg det var passende å ha en sånn. Nå må jeg bare huske på å vanne den, så den holder seg like fin!Jeg har ikke lagt på gule duker i år, men beholdt de lilla/rosa som jeg la på i forbindelse med at jeg skiftet etter jul. Duken som ligger under Ildtoppen har jeg laget selv. Den var ferdig heklet, men jeg hadde ikke festet endene og presset den... I forbindelse med bilde festet jeg endene, men gadd ikke dra fram strykebrettet for å presse den... Gjør det senere jeg :o))

#påske #sesonger #vår #ildtopp #blomst #pynt #stash #tirsdag #april #blogg

Venner? Ja det kan du tro!

 • 09.04.2017, 20:56

Måker er den mest støyende fuglen jeg vet om, som skriker å bærer seg bare for at den har lyst... Noen ganger skulle jeg ønske at de kom med volumknapp, sånn at jeg kunne skru ned for lyden. 

I dag når vi satt å spiste matpakka oppe ved Songsvann på formiddagen, ble vi for alvor omringet av noen måker som virkelig kunne bruke stemmen sin. De tenkte nok at det ville falle noen smuler, eller kanskje en hel brødskive på dem. Akkurat det var uaktuelt, for da hadde alle måkene som holdt til på Songsvann kommet for å få en bit. Det hadde mest sannsynlig blitt et masseslagsmål.....!!

Et par av dem klarte å bli skikkelig uvenner uten at de hadde fåt noe fra oss. Mens den tredje satt bortenfor å skrek og bar seg, og som den bar segTil tross for at måker er ekstremt støyende, så er de veldig fasinerende fugler som jeg elsker å sitte å se på. De er nysgjerrige, morsomme og veldig frekke eller kanskje mer freidige. Noen er så tøffe at holder du opp noe spiselig flyr de ned å grabber det ut av hånda. Jeg har ikke opplevd det selv, men jeg har sett at har skjedd. Fasinerende :o))

#fugler #måker #uvenner #slåss #høylydt #matpakke #songsvann #natur #søndag #april #blogg

🥀 Det vokser og gror 🌼

 • 08.04.2017, 13:00

Det er dårlig med vårblomster ute i naturen rundt her jeg bor, men det er nok ikke så lenge før det de begynner å kikke fram. Foreløpig er det ikke kommet nytt grønt gress i skogbunnen, alt ser vissent og dødt ut.

Ute i bedene omkring blokkene derimot begynner det å skje ting. Krokusen har allerede kommet opp, mens påskeliljene er like rundt hjørnet.

Jeg har igjen en rose i bedet ved balkongen, og den skulle jeg ha klipt litt av før vinteren kom. Bare litt selvfølgelig. Nå er det litt sent for den har kommet med mange skudd oppover grenen.  Denne rosen er flerfarget i blomsten, gul som går over i rosa, og bare helt vakker :o))Jeg ble litt satt ut for et par uker siden, for jeg hadde nemlig flere påskeliljer i bedet under soveromsvinduene mine. Da jeg kom hjem fra jobb hadde noen gravd de opp å stjålet dem. Jeg ble både trist og sint på en gang, for kan ikke folk kjøpe seg blomster selv ikke stjele fra andre!! Min første tanke var å kontakte borettslaget, men når jeg roet meg ned igjen fant jeg ut at det ikke var noen ide.

#vårblomster #påskeliljer #krokus #våren #natur #blomster #roser #lørdag #april #blogg

Det går mot påske

 • 14.03.2017, 00:15

Jeg må bare innrømme det, jeg har ikke vært noe flink til å vanne blomstene mine denne uken.... Det var ikke før den ene fredsliljen min nærmest hang over pottekanten i dag, jeg oppdaget at jeg ikke hadde vært rundt med vannmannen på en stund. Den har når reist seg igjen, og står så rank og fin at det er ikke noe tegn på at den nærmest skrek etter vann!!

Det var i samme momanget jeg oppdaget at den ene kaktusen min hadde kommet med blomster. Den pleier å gjøre det når vi begynner å nærme oss påske, og det er jo ikke så veldig lenge til den er her.Jeg har en kaktus til, men den har ikke kommet med noen knopper enda. Blir spennende å se om den vil gjøre det, eller om den kommer senere ut på våren. Den gjør nemlig det noen ganger.

#kaktus #blomstre #påske #vår #nyttliv #natur #mars #mandag #blogg
 

Rundt om kring!

 • 12.03.2017, 14:53

I går hadde vi det perfekte vårværet, med sol og varme.... Balkongdøra sto oppe fra tidlig på formiddagen til langt ut på ettermiddagen, og kattene fløy ut og inn hele tiden. Jeg satt en en liten stund på balkongen innen jeg tok å gikk løs på en minirengjøring..... Det var vanskelig å løsrive seg fra solen, men jeg måtte til slutt!

Jeg tok meg en runde rundt blokken for å se om det hadde skjedd noe nytt i bedene, og det hadde det. Små knopper var kommet på buskene både på forsiden og baksiden samt at flere løker hadde kikket opp av jorden. Det er jo definitivt et vårtegn.

Jeg prøvde så godt jeg kunne å zoome med mobilen, men helt skarpe og fine ble ikke bildene. De så flotte ut på mobilen, men jeg ser jo nå at det ikke er like flott når de kommer på en større skjerm. Hehe, de er nå klarere enn ekorn bildet jeg postet tidligere i dag 😉


 


#vår #sol #varme #nytelse #natur #vårtegn #mars #søndag #blogg

Nytt liv i blomsterbeddet

 • 28.02.2017, 18:33

Da jeg kom hjem i ettermiddag, kom jeg til å kaste et øye bort i blomsterbeddet mitt. Det som er under soveværelsesvinduene mine, og der hadde det skjedd noe den siste tiden. Nytt liv var på vei opp flere steder, og det betyr at definitivt er et steg nærmere våren. Nå er jeg ikke helt sikker på hva det er jeg har satt der, for sånt har jeg jo glemt når de begynner å kikke opp.

Enten så er det påskeliljer eller blå perleblomst.... Blir spennende å se hva det er, og jeg må nok vente litt til innen blomsten kommer. Jeg kjente at smilet viet seg ut fra side til side, der jeg sto midt oppe i snøhaugen å tok bilde av dem :o))#vår #vårløker #påskeliljer #blåperleblomster #vårtider #nyttliv #februar #tirsdag #blogg

Ting begynner å skje

 • 26.02.2017, 19:35

Jeg fortalte før jul at jeg hadde kjøpt noen ny planter til vindusposten min, da julerosene jeg først hadde kjøpt ble så pjuske. Det var planter jeg aldri hadde hatt i huset, så jeg kunne ikke så veldig mye om dem. Til å begynne med hviste jeg ikke en gang hva den het, men heldigvis fant en tidligere kollega ut at de het Ardisia, og sendte meg notis om hvordan de skulle behandles.

Ting begynte å skje ganske tidlig på toppen, med at nye blader begynte å vokse seg til. Etterhvert kom det noen hvite små stengler, som jeg antok var nye bær. Det har ikke skjedd så mye etter det før i dag, for da oppdaget jeg at de hvite stenglene hadde utviklet seg til søte små hvite blomster. Om dette er forstadiet til de røde bærene, vil jo gjenstå å seg :o)) Jeg venter i spenning på fortsettelsen!!

#ardisia #planter #hviteblomster #rødebær #blomster #bær #stueplanter #planteelsker #februar #søndag #nyttliv #blogg

Knusktørr...

 • 13.02.2017, 19:38

I høst når jeg skulle plante i balkonkassene, kjøpte jeg også to små grantrær som skulle stå på balkongen. Meningen var at jeg skulle ha dem ute på balkongen, men så ble jeg bekymret for at de ikke skulle klare seg når kulda kom å tok dem inn.

Det har sett ut som om de har trivdes, og nye skudd har kommet på dem begge. Så for et par uker siden syntes jeg at fargen ikke var så frisk lenger, og da jeg rørte ved grenene begynte baret å rase ned. Etterhvert har det bare blitt verre og verre, og i dag var det helt klart at de ikke klarte seg. Alle barene raste av, og jeg endte opp masse søppel på gulvet.Bilde ble tatt før alle barene datt ned på gulvet... Jeg hentet en stor plastsekk og tredde begge trærne ned i den, og mens jeg var i farten tok jeg et kritisk blikk på noen av de andre plantene mine. Fire stykker til gikk samme veien, så har det blitt litt luftigere rundt om. Jeg hater egentlig å kaste planter, og forsøker i de lengste å redde dem... Nå var det dessverre ikke mer jeg kunne gjøre for dem!!

#planter #natur #gran #grantre #visne #død #kaste #rydde #februar #blogg

Nytt liv i pottene

 • 15.01.2017, 14:40

Jeg har jo fortalt i tidligere innlegg om at jeg kjøpte juleroser (helleborus) til jul, som i utgangspunktet skulle så i vinduet ved siden av adventslysestaken. Nå ble det jo ikke sånn, for de ble så pjuskete allerede før jula begynte på ordentlig. Det endte jo med at jeg kjøpte to Ardisia i stedet for, som fortsatt står ranke og fine i stuevinduet mitt.

Var jo veldig i tvil om julerosene skulle klare seg, selv om det begynte å komme nye skudd. Lenge så det veldig dødt og livløst ut oppi der, men så plutselig ble det veldig livat i den ene potten i allefall. Den andre er ikke fult så voksevillig enda, men den kommer seg sikkert den også...

På denne tiden er det ikke nye blomster som kommer opp men bladene, og det skal bli spennende å se hvor frodig det kan bli etterhvert :o))

#julerose #helleborus #planter #blomster #nyttliv #vokse #skudd #blader #blogg

Å som jeg googlet...

 • 08.01.2017, 22:51

Før jul kjøpte jeg meg to nye planter til stuevinduet mitt, noe jeg har fotalt om i et tidligere innlegg. Jeg har vært så frustrert og irritert over at jeg ikke har vist navnet på dem. På fredagen var jeg innom blomsterbutikken på Bryn Senter hvor jeg kjøpte dem, for å høre om de kunne hjelpe til. De husket selvfølgelig planten, men navnet.... Nei se det hadde de ikke peiling på. Vanligvis så pleier det å være klistret en lapp på potten, eller en eller annen lapp som sier noe om navnet og hvordan de skal stelles. Noe sånt fantes ikke.

Jeg gikk inn å googlet på alt jeg kunne tenke meg for å finne planten, til ingen nytte dessverre. Jeg ble så frustrert at jeg holdt på å bli gal, og til slutt la jeg ut et bilde på Instragram og et på Facebook. Hvor jeg spurte om noen kunne hjelpe meg. På Insta fikk jeg bare likes på bilde, men ingen forklaring på navnet. Så endelig var det en tidligere kollega av meg som løste gåten.            

Planten het Ardisia crenata, og hun hadde til og med lagt med et bilde og en liten forklaring på hvordan planten skulle behandles. Det var jo akkurat det jeg var ute etter. Så stor takk til Anne Siri for innsatsen og hjelpen :o))

Det er ikke første gangen jeg kjøper planter jeg ikke aner hva heter, eller hvordan jeg skal ta vare på dem. Så blir det å leite til man blir blå i ansiktet for å finne ut navn og stell. Noen ganger finner jeg ut av det, mens andre forblir de et stort mysterium. Dette mysteriet er nå i allefall løst :o))

#planter #grønneplanter #rødebær #bær #google #lete #navnløs #stell #ardisiacrenata #grønt #natur #blogg

🌼 Mine juleroser - Helleborus 🌼

 • 04.01.2017, 00:43

Jeg er jo stor fan av Ernst Kirshsteiger, og hans Sommar/Jul med Ernst. Ved juletider pleier han alltid å dekorere vinduer eller oppsatser med Juleroser (Helleborus), og jeg har alltid hatt lyst til å kjøpe det. Jeg har jo sett etter det, men der jeg har vært har de ikke hatt dem. Nå i desember derimot så var det Juleroser i omtrent alle blomsterbutikker og hagesentre.


Så da Anne, Terje og jeg var en tur på juleshopping før jul på bl.a Jessheim Storsenter, kjøpte vi alle sammen et par planter hver oss. De hadde to sorter, en med blader og en uten med bare blomsterstilker. Vi kjøpte den sorten uten blader. Jeg var jo så fornøyd med endelig å få tak i denne fine planten, men gleden varte ikke så lenge. For ganske snart så visnet den ene etter den andre av blomstene bort å måtte klippes ned. Alt dette skjedde før jul, og de tok seg ikke ut i stuevinduet lenger. Derfor ble noen andre planter kjøpt inn til den plassen, og julerosene ble flyttet til kaminen (som det ikke fyres i)Sånn så det ut oppe i den ene potten i kveld før jeg begynte å renske opp i inntørkede knopper og blomster. Det var et trist syn, men noen nye stilker hadde da kommet opp, og da jeg stakk nesen ned mot jorden kunne jeg se at i den ene potten var det tegn til mer nytt liv. Nye friske knopper var på veg nede i jorden. I den andre potten derimot kunne jeg ikke se tegn til noe nytt, men det kan selvsagt hende at de er lenger nede i jorden enda.... Vi får se hva som skjer der etter hvert.Status etter at jeg hadde vært over med saksen å trimmet vekk alt det ikke lenger var liv i. Det ser jammen stussli ut i pottene, men er jeg heldig så kanskje noen små blomsterknopper klarer å løfte seg hode jordskorpen å slå ut i full blomst 🌼 Ronja måtte sjekke ut om jeg hadde gjort en ordentlig jobb 😺

Har du hatt Julerose/Helleborus noen gang?
Dersom ja, har du klart å få dem til å komme igjen?


#blomster #planter #juleroser #helleborus #inntørket #blomstre #nyttliv #natur #blogg

❄ Isroser og kaktusblomster 🌹

 • 11.11.2016, 17:00

Jeg prøvde å ta bilder av noen isroser som hadde dannet seg på balkongvinduene mine, men det var kun et av dem som ble såpass at jeg kunne vise det frem. Alle de andre ble utydelige dessverre.

Jeg har flere kaktuser, som enten er påske, pinse, november eller julekaktuser... To av dem er nå full av små og store knopper, som snart springer ut. Den ene er laksefarget mens den andre er hvit. Resten av gjengen med kaktuser har aldri blomstret så jeg aner ikke hvilken farge de er. Uansett så er det hyggelig at noen av dem blomstrer :o))#is #isroser #snø #vinter #kaktus #pinse #påske #november #jul #planter #natur #blogg

Lek med farger

 • 23.10.2016, 15:45

Når jeg legger ut bilder på bloggen, så pleier jeg vanligvis ikke å manipulere dem... Ofte er originalen den beste, og da er det synd å surre for mye med dem. Når det er sagt så hender det jo at jeg leker meg litt med farger for spice opp et bilde. Dette bildet tok jeg i går, og når jeg så litt nærmere på det syntes jeg det så litt kjedelig ut... Dermed bestemte jeg meg for å prøve noen forskjellige filtre, og her er resultatet. Selv syntes jeg det ble fint, men kanskje ikke for alle!!!#fargespill #farger #fargefilter #natur #planter #blogg #høst #høst2016

Dette er fasinerende (edderkoppvideo)

 • 20.09.2016, 23:06

Jeg har alltid vært veldig fasinert av edderkopper, og har det dukket opp en i heimen har jeg passet på den sånn at den har det bra. Fra tid til annen kommer det jo en fram, noe som ikke er like gøy lenger... Jeg har jo katter, og de vil jo gjerne leke med dem!! Så en flott video på facebook tidligere i dag, om en edderkopp som skifter ham eller hud, men jeg finner ikke den igjen. Nå var ikke det så farlig for YouTube er full av videosnutter på samme tema...

Syntes jeg måtte dele en av dem med dere :o)) Hvis du ikke er så begeistret for edderkopper, ja da bør du ikke se filmen, tihi...

På besøk hos mamma og pappa

 • 11.09.2016, 21:47

Det er så lenge siden jeg hadde vært på gravlund, at jeg husker ikke sist jeg var der en gang... Jeg skammer meg litt over at jeg ikke har vært der for å se til plantene, og jeg kan jo ikke unnskylde meg med at jeg har lagt å reiser heller. Det tar maks 15 minutter å kjøre bort...

Derfor bestemte jeg at jeg skulle dra bort en tur utpå dagen i dag, og jeg garderte meg med hansker, spade, saks og de nye lyktene jeg kjøpte på Løiten Lys i sommerferien. Var ganske sikker på at rosen jeg satte ned før 17. mai nå hadde visnet helt bort, men der tok jeg feil gitt. Den var blitt høy å sto i blomst, og det var bare noen få blomster jeg måtte klippe vekk for de visne.Lubeliane som sto langs kanten hadde vokst seg veldig høye, og lå halvvisne utover så de tok jeg opp sammen med litt ugress. Jeg hadde ment å dra bort på Plantasjen nede på Alna, men jeg var helt utslitt etter å ha ordnet rundt graven at jeg orket ikke. Bare en liten sideinformasjon, forkjølelsen min som begynte på fredagen har nemlig slått ut i full blomst. Jeg har vondt i halsen og feber!!

Jeg skal heller dra på Plantasjen etter jobb i morgen, kanskje, for å kjøpe en Erika og litt annet stash å plante. Så kan jeg legge på granbar og klippe litt av rosen litt senere ut på høsten.Jeg tror at dette må være noe av det største epletreet jeg noen gang har sett... På avstand kan man se at treet er overfylt med epler fra topp til tå. Det virkelig lyst opp der det sto mellom alle gravene :o))Eplene så virkelig innbydende ut, men de var veldig små enda så jeg fant ut at det var best å vente litt med å ta en prøvesmak... For jeg skal smake på dem, for å se om de er av den søte eller den sure varianten. Må nok gi dem noen uker til innen jeg kan høste meg en smaksprøve :o))

Ute har det var veldig fint vær i dag, men det har blåst ganske kraftig så det virket ikke så varmt. Da jeg dro ned til gravlunden hørte jeg på P4, og da nevnte de at det fine været ville fortsette neste uke også. Ingenting er bedre enn om vi får lov til å få en høst med bare fint vær, noe som gjør at man kan være mye ute å gå litt på tur :o))

#mamma #pappa #gravlund #besøk #høstrydding #rose #epletre #epler #høst #natur #planter #blogg #september #september2016

❤ Tender, love and care ❤

 • 04.08.2016, 13:48

Jeg skulle egentlig ha gjort rent heimen i dag, men så oppdaget jeg i går at det var en del planter som trengte litt kjærlighet... Noen var modne for søppelkassen, mens andre igjen bare trengte litt jord og kjærlighet. Det var en stund siden jeg hadde vist dem litt medfølelse, så jeg tenkte at det var på tide at jeg tok meg i nakken å viet dem hele min oppmerksomhet :o))Min mor hadde en stor og fin kaktus, som jeg ikke helt vet om var november, desember eller påskekaktus, og den har jeg forsøkt så godt jeg har kunnet å holde liv i. For noen år siden så det ut til at den ikke ville mer, men jeg bestemte å bevare noen av grenene for å se om de ville klare seg. Nå har jeg tre planter som jeg virkelig tar meg av. De og en gammel fredslilje er det jeg har igjen etter min mor, og som hun selv hadde i mange år. Den damen hadde grønne fingre, og alt av planter som hun tok i stortrivdes og hele heimen var full av friske fine blomster og planter... Der er jeg ikke like flink dessverre.

Jeg kan bare ha grønne planter her hjemme, for det er det eneste jeg klarer å holde liv i, og om litt skal jeg løpe litt rundt med vannkannen sånn at de igjen kan strekke litt på grenene og bladene sine :o))

#tender #love #care #planter #natur #grønt #blomster #ompotting #vanne #blogg #sommer #sommer2016 #august #august2016 #torsdag #blogg

Botanisk Have på jakt etter humler

 • 03.08.2016, 20:45

Ulykkesfuglene har på nytt hvert ute på tur, og i dag gikk ferden til Botanisk Have på Tøyen her i Oslo. Det ble litt mer besværlig å komme dit enn vi hadde forutsatt, for parkeringsplassen utenfor, hvor vi pleier å parkere, var ikke tilgjengelig. Der holdt de på å rigge opp til Øya-festivalen som snart går av stabelen. Etter en liten sightseeing rundt i området fikk vi plassert bilen på parkeringsplassen ved Tøyen senter, og så gikk vi derfra bort. Det tok kanskje 5 - 10 minutter.

Jeg hadde utstyrt meg med to kamera, et Nikon og et Canon, for å se hvem av dem som tar best bilder. I tillegg hadde jeg jo også min Samsung telefon, som tar veldig bra bilder. De beste humlebildene ble faktisk tatt med mobilen :o))Til tross for vondter og plager så smiler ulykkesfuglene tappert, knis!! Nei da, så ille har det ikke vært :o)) Bestis Anne har nok kjent på kneet sitt uten at det har stoppet damen fra å skritte over vann og klatre ned bratte bakker. Øyet mitt som var så håpløst i går har ikke vært vondt eller rent i det hele tatt :o))

Dette var bare et "lite" utvalg av alle bildene jeg tok, og det ble ganske mange det også. Jeg kommer til å legge ut noen flere senere tenker jeg, for ellers blir det for mange og det blir bare kjedelig. 

Jeg ble litt overrasket over at jeg fikk bedre bilder med mobilkamera enn med de andre to kameraene jeg hadde med meg. På bildene som var stilt inn på landskap er nok kvaliteten det samme, men de var macro-bildene som var bedre med mobilen. Men med den kunnskapen i bakhånden er det jo greit å bruke mobilen når jeg skal ta å snike meg tett på et motiv :o))

#bestiser #venninnebilde #botaniskhave #tøyen #oslo #natur #blomster #innsekter #humler #humle #ute #utpåturaldrisur #foto #bilder #nikon #canon #samsung #sommer Sommer2016 #august #august2016 #onsdag #blogg

Nordre Skøyen Hovedgård

 • 02.08.2016, 21:21

Ikke langt fra der jeg bor ligger en Nordre Skøyen Hovedgård, en vakker perle midt i en voksende bebyggelse på alle kanter. Dit dro ulykkesfuglene i dag på en aldri så liten utflykt. Vi hadde ikke så veldig store problemer med å bevege oss rundt, heldigvis... Helt plagefri ble jeg ikke jeg, men det var jo ikke foten som årsaken, nei da, det var det venstre øyet mitt som tårene fosset ut fra, og det føltes ut som om jeg hadde sand i øyet. I tillegg så rant nesen min som en sil, og ikke vet jeg om det er allergi eller noe annet... Plagsomt er det nå i allefall, men da snakker vi ikke mer om det nå!!

Jeg leste meg opp litt på hvor gammelt stedet er, og etter det jeg fant så var gården klostergods i middelalderen. Blant eierne var Oslo Bispestol og Nonneseter kloster. Den eldste grunnmuren til hovedhuset kan spores tilbake til 1250-tallet.Gården eies nå av Oslo Kommune, og brukes som samfundshus og selskapslokaler. Det har det vært i ganske mange år, for jeg husker at mine foreldre var på fest der da jeg gikk på barneskolen. Å det begynner å bli noen år siden nå.På nedsiden av hovedhuset, litt nede i bakken ligger et minnemonument over 24 krigsofre fra Bryn- og Østensjøregionen. Monumentet er av Joseph Grimeland og ble avduket i 1946.

Denne gamle lindealleén kan sikkert fortelle mange historier kan jeg tenke meg. Det er ikke vanskelig å se at trærne er gamle, og veldig vakre ❤


Her sees Bryn senter med nesten stillegående trafikk både mot og ut av Brynstunnellen. Øverst i bilde ligger Manglerud!Etter å ha tilbrakt en god stund på hovedgården dro vi en rask tur ned på Alna-senteret for at Anne skulle se etter et kloremøbel til Felix the Cat, men de hadde fortsatt ikke hun ville ha inne. Så da dro vi tilbake til Bryn igjen, og valgte å spise middag på Al Denté på Bryn senter. Når jeg fikk se at de hadde stekt laks som dagens kunne jeg ikke motstå fristelsen, nam nam :o))

Vi har avtalt å finne på noe i morgen også, men hvor langt vi drar kommer ann på om øyet mitt fortsatt er vondt. Det er ikke like ille akkurat nå, men plutselig så begynner det å svi og øyet renner. Jeg har ikke lyst til å sitte inne, så jeg håper det er bedre til morgen.

#nordreskøyenhovedgård #turistiegenbydel #bryn #østensjø #ute #tur #natur #severdighet #minnemonument #venninnetur #alna #aldente #øyeproblemer 

😱 Se hva jeg fant 😱

 • 29.07.2016, 16:54

Jeg må jo innrømme at det var en stund siden jeg hadde luket i blomsterbedet mitt, og det var masse ugress der. Allikevel er det ikke så lenge siden jeg var ute å fjernet denne forhatte krypplanten som tar over hele bedet mitt. Nå var den igjen over alt, og jeg hadde mitt svare strev med å få fjernet alt sammen. I tillegg så hadde klokkebusken min blitt så overvokst at jeg var nødt til å klippe litt av den også. Den ene Astilben min var nesten helt gjemt.

Når ugress og klokkebusken var blitt klippet bort fant jeg den lille rosebusken min, og den hadde flere blomster pluss noen knopper som var under veis. Denne rosen er flerfarget. Blomstene blir en blanding av gul, oransje og rosa, men jeg har mistet lappen så jeg vet ikke hva den heter. Vakker er den nå i allefall :o))#natur #ugress #luke #beskjære #klippe #klokkebusk #busk #krypplanter #roser #blogg

Det står til liv

 • 26.07.2016, 16:44

Det er ikke så enkelt å holde liv i planter ute på balkongen min, ettersom jeg har glasset inn balkongen. Det blir som jeg har fortalt om før, ekstremt varmt der ute når solen står på hele dagen. Hvert eneste år siden jeg satte opp glassene, så har jeg vært nødt til å skifte planter minst en gang om sommeren. I år derimot har har både mine Spanske Margeritter og Lavendel klart seg veldig bra.Jeg er så begeistret for Sommerfugl lavendel, og pleier alltid å ha det på balkongen. De tynne bladene på toppen er alltid lilla når plantene kjøpes, men de blir alltid lyse gule etter en stund. Jeg går ut fra at det har noe med varmen å gjøre, for når de står ute i fri luft i varmen blir de ikke sånn.

Da jeg var ute med søppel, tok jeg med meg mobilen å knipset noen bilder av blomstene i potten utenfor inngangspartiet. De er litt spesielle og veldig vakre, vel det syntes nå iallefall jeg :o))Det er ikke lenge til Hagehortensian begynner å blomstre også... Hvert eneste år klipper jeg den helt ned, og neste vår begynner den å spire og gro igjen. Den blir massiv hvert eneste år, og jeg må sørge for å fjerne nye skudd som sniker seg opp litt lengre bort i bedet.

Jeg satt akkurat å tenkte på at det var på tide å ta seg en tur ut for å vanne litt, men nå kom det en regnskur samtidig som Tor med hammeren dundret litt oppe i skyene. Det ser ikke ut til at det blir langvarig, for jeg kan skimte finere vær bak så det blir nok ettermiddagssol også om litt.

#natur #planter #blomster #spanskemargeritt #margeritter #lavendel #hortensia #hagehortensia #blogg

Nattegjest

 • 26.07.2016, 12:29

Ettersom det er så varmt om kvelden står vinduene på balkongen åpne hele døgnet, og da kommer det jo noen nattegjester. De med lange ben og vinger trekker gjerne inn i stua, til kattenes store glede. De bruker timevis på å løpe etter disse bevingede ertekrokene. Da spiller det ingen rolle for pusene om de løper ned mamsen, som stille og rolig sitter å koser seg med noe kaldt å drikke.

Når jeg kom ut på balkongen til morran i dag fant jeg en en søt liten sak som hadde overnattet. Jeg tror det er en nattsvermer eller noe sånt, og de holder seg i ro på dagtid, og våkner til liv når kvelden kommer. Jeg ser at den fortsatt sitter på samme flekken. Får bare håpe at kattene ikke får tak i den.... Er den der når kvelden kommer så skal jeg geleide den ut i friluft :
#nattegjester #innsekter #nattsvermer #overnatting #sommer #sommer2016 #juli #juli2016 #sol #varme #blogg

En håpløs kamp

 • 14.07.2016, 22:15

Hele våren og sommeren røsker jeg opp disse forbaskede krypplantene, og like fort er de tilbake igjen. Jeg har finkjemmet jorden for å få opp alt, men det har ikke vært til noen hjelp. Etter alt det regnet vi har hatt i det siste, har de vokst med en forferdelig fart. Nå har de viklet seg rundt buksbomen og klokkebusken min, og jeg må ut for å bedrive litt livredding...

Jeg hadde egentlig tenkt til å gå ut i dag etter middagen, men da jeg var på veg ut kom det verdens verste styrtregn. Det var så ille at gata var som en elv. Da var det liksom ingen ide å gå ut. Får heller satse på at været ikke er så ille i morgen når jeg kommer fra jobben.

Mulig jeg har spurt om det før, men er det noen som vet hvordan jeg kan bli kvitt disse plageåndene. Helst uten å bruke gift og sånne ekle ting.

#natur #planter #krypplanter #plagsomt #overveldende #utrydde #blogg #sommer #sommer2016 #juli #juli2016

Myggen, bare en plage?

 • 07.07.2016, 21:59

Hvorfor er egentlig myggen her? Er ikke den bare et plagsom innsekt som ikke har noen funksjon i det hele tatt?

Selv er jeg ekstremt allergisk mot myggstikk, og hovner noe voldsomt opp bare av et lite stikk. Får jeg for mange stikk, ja da blir jeg skikkelig dårlig med høy feber og bare sover. Av den grunn er jeg nesten mer hysterisk når jeg ser mygg enn når jeg ser en veps, og jeg er redd for veps... Så redd at jeg løper hylende avgårde for å unnslippe den

Det er kun hunnmyggen som stikker og suger blod, og det må den for blodet blir brukt til eggproduksjonen. Selv om ikke alle artene er like plagsomme for oss tynnhudede skapninger, så er det jo litt plagsomt allikevel. Når den finner et bytte, som er varmblodig, så sprøyter den først inn et antikoagulerende stoff. Så setter den i gang med blodbadet, og suger blod som da er blandet med stoffet den først sprøytet inn. Det er vist derfor myggstikkene klør så fælt. Det heter seg at det beste er å ikke klø på myggstikket, men det er jammen lettere sagt enn gjort.

Hva er det hannen driver med da? Jo han lever herrens glade dager, og nøyer seg med å drikke nektar.Jeg har forsøkt å lese litt på nettet om hvilken nytte myggen gjør, men det sto ikke så veldig mye om det akkurat. Bortsett fra at de er føde for blandt annet fugler, og flaggermus. Et sted sto det at en flaggermus kan spise opp til 3000 mygg på en natt. De tipset om at dersom man ikke liker mygg, så kunne man henge opp flaggermuskasser. Med andre ord, flaggermusene holder rent bord for mygg på lik linje som en katt holder mus og rotter unna.

Et annet sted leste jeg at myggen var en dårlig undersøkt dyregruppe, med andre ord så vet man ikke så mye!

Kanskje du vet noe mer om denne summende og blodtørstige skapningen, som du kunne tenke deg å dele!

#mygg #innsekter #stikker #hanner #hunner #blodtørstig #skadedyr #nyttedyr


 

Sommerfargene er kommet

 • 10.06.2016, 21:24

Da jeg var ute med litt søppel etter middagen, tok jeg med meg mobilen og knipset litt bilder av noen av de blomstene som har kommet rundt om i bedene i nærheten av blokken min. Det er grønt å fint over alt, og sommerfargene har kommet på blomster og busker. Det er så vakkert over alt ❤

Jeg legger ved noen av bildene jeg tok, så kan dere få se litt av blomsterprakten :o))

Min kjære havehortensia kommer for fult også i år... Da vi hadde dugnad i mai, var det flere som kommenterte at den der kan tas opp for den er død. Jeg informerte dem om at så var ikke tilfelle, og at den ville komme tilbake om ikke så lenge. Se på den nå, hvor kraftig å fin den er. Den har ikke satt knopper enda, men det er nok ikke lenge før de dukker opp heller ❤

#natur #blomster #busker #hortensia #blomsterflora #sommer #sommer2016 #juni #juni2016 #blogg

Jeg gikk meg en tur...

 • 06.06.2016, 21:11

Da jeg kom fra legen på formiddagen var det så fint vær at jeg bestemte meg for å gå meg en tur, for det er jo ikke noe i veien med bena mine... Hehe, bortsett fra at de er litt stive, men da hjelper et å gå seg en liten tur. Jeg satt litt på krakken ute i gården for å se om noen kom forbi, men det var ganske dødt så jeg ble ikke sittende der så lenge. Noen ganger er det riktig mye aktivitet, og man kan få seg en god prat med en nabo eller to, men ikke i dag.Grusveien her over ligger på oversiden av blokkene jeg bor i, og den kalles for Kirkeveien på folkemunne. Den går fra Solbergliveien ved Oppsal Kirke og ned til veien som går bort til Oppsal senter, som nå ikke er der mere. Mange bruker denne veien til å lufte hundene sine, eller bare gå den veien for å slippe å gå langs gatene når de skal til og fra.....Denne flotte rododendronbusken står utenfor Oppsal Kirke.Ved alle oppgangene våre har vi fått satt ut potter som det har blitt plantet fine blomster i. Denne fine oppsatsen sto i den øverste blokken, og er litt mindre enn de andre. Siden den står ved trappen kan den heller ikke være så stor.Det var knusktørt i bedet mitt så jeg måtte ta haveslangen å vannet beplantningen en stund.. Jeg har en jordbærplante som jeg ikke har peiling på hvor har kommet fra, for jeg har ikke plantet den.. Det er vel noe som har spredd seg fra et eller annet sted!!

#utpåturaldrisur #tur #natur #blomster #vanne #oppsal #grusveg #foto #blogg #sommer #sommer2016 #juni #juni2016

🌼 Den lever 🌼

 • 01.06.2016, 18:41

Det var en god stund siden jeg hadde vært på gravlunden, og med den varmen vi har hatt de siste dagene bestemte jeg meg for å sjekke tilstanden.

Jeg var spent på hvordan det ville se ut, om rosen hadde klart seg og om loubelian hadde vokst seg til.

Det var ugress over alt så det var ikke så lett å se med en gang. Jeg var nødt til å luke litt unna, men jeg orket ikke å gjøre det så grundig som jeg normalt ville ha gjort.

Rosen sto så fint og blomstret, mens loubelian var veldig pjuskete syntes jeg. Jeg får se det ann litt til, og blir det ikke bedre får jeg bytte de ut med noe annet.

#gravlund #graven #rose #loubelia #luke #natur #blogg

🌼 Nå blomstrer den 🌼

 • 21.05.2016, 22:39

Etter at min mormor døde, og plassen hun bodde på var blitt ryddet og tømt, tok mamma med seg noen prydbusker hjem å plantet dem i bedet. Den eneste som er igjen av dem nå er denne, som i slutten av mai er full av gule fine blomster. Jeg husker aldri hva den heter, men jeg er veldig glad i den. Den sto opprinnelig i begynnelsen av skråningen, men der trivdes den ikke i det hele tatt.

Tilslutt var det bare noen få kvister igjen, så jeg tok opp det jeg kunne å flyttet den opp å inntil veggen. Der har den nå stått i flere år og den stortrives å sprer seg utover med stor iver. Jeg kan ikke la den ta over, så nå passer jeg på at den ikke blir større enn den er nå.

Vet du hva denne prydbusken heter?

#natur #busker #prydbusk #gul #blomster #vårbusk #mai #trivsel #blogg

En liten sjarmør

 • 06.05.2016, 23:53

Denne sjarmøren kom ikke med sammen med de andre bildene fra Botanisk Have tidligere i kveld. Når det er sagt, så fortjener den egentlig et eget innlegg bare for at den er så vakker :o)) Som den andre trosten satte denne seg virkelig til for at jeg skulle få tatt bilde av den, og jeg var ikke sen på avtrekkeren!#trost #svarttrost #fugleliv #sjarmør #vakker #posør #blogg #natur

Litt rundt blokka...

 • 05.05.2016, 13:44

I dag våknet jeg grytidlig, litt sliten i kroppen men likevel med endel energi til å gi plantene mine litt TLC. Dette var noe jeg skulle ha gjort for flere dager siden, men det har ikke blitt noe av... Nå derimot kunne jeg ikke unngå det lenger... De som var knusktørre fikk seg en tur i vasken med rennende vann rett ned i potten, og etterpå ble alt gammelt og vissent rusket vekk. Nå strutter de av lykke i hver eneste vinduskarm 🌿

Etterpå dukket jeg inn i kjøleskapet og gikk en runde på alle hyllene, for det var et eller annet som ikke luktet så godt. Jeg fant noen muggete etterlatenskaper på to av hyllene, så nå er lukten borte igjen. Jeg hadde kjøpt en del mat når jeg var i Sverige, og glemte å sjekke datoen på det som havnet bak... Da blir det sånn da vettu.

Til slutt tok jeg med meg alt som skulle kastes, inklusiv pappen fra det jeg kjøpte på IKEA i dag å gikk for å kaste litt. Jeg passet på å ta med meg fotoapparatet sånn at jeg kunne ta noen vårbilder rundt blokka mi.

Jeg måtte jo ta med denne flotte løvetannen, som sto der å skinte så gult og fint inntil muren 🌼

Treet til høyre på bilde har i noen år nå vært under stor diskusjon, om det skal beholdes eller om det skal skjæres ned. Jeg har stort sett vært i mot at det skulle fjernes, men under dugnaden bøyde jeg av å skrev på oppfordringen om få det skjært ned. Mitt krav er at vi planter en annen busk der i stedet for, slik at det ikke blir så bart. Om styret godtar underskriftene å velger å ta det ned, gjenstår å se!!Mitt lille bed, som nå begynner å våkne til liv. Det som dog ikke våkner til liv er de tre grønne lyktene mine fra venstre og nedover. Samme hvordan sola skinner på dem, vil de ikke lyse når det blir mørkt. Jeg må investere noen nye, og jeg vet at de har maken på Rusta.Jeg var så spent på hva som kom opp av løkene jeg plantet i fjor høst, og helt ærlig så hadde jeg helt glemt hva jeg hadde satt ned. Nå står de i full blomst og er virkelig store og fine. Jeg må bare huske på å sette ned en pinne, sånn at jeg vet hvor de er å ikke graver de opp når jeg skal plante ned noen sommerblomster mellom buskene mine.Litt dårlig bilde kanskje, men man kan da tydelig se at blomsterknoppene på busken er i ferd med å springe ut. Den er full av knopper, og til 17. mai kommer nok de aller fleste av dem til å være gule og fine. Dette er en busk som kommer tidlig å står i blomst til ut i juni en gang, og så visner de bort.

Disse to har også kommet for fult nå de siste dagene, og de pleier også å være fulle av gule blomster når vi kommer til 17. mai. Det er et fint fokuspunkt oppe på bakken foran blokken.

Om ikke lenge skal jeg ta med meg kaffekoppen og boka mi å sette meg ut på balkongen. Sola har kommet inn der nå, så det er sikkert ganske varmt og godt allerede. Himmelen er ikke like klarblå i dag, men sola skinner å da skal vi ikke klage.

#planter #vekster #tlc #vanne #stelle #fotografere #foto #bilder #natur #vår #vårbilder #sol #varme #himmelblå #blogg

Det spirer og gror

 • 21.04.2016, 18:29

Det merkes at det er vår i luften for det spirer og gror over alt. Buskene begynner så smått å få små grønne skudd. I blomsterbedet mitt har nå pinseliljene fått gule blomster 😊 Noe som kom veldig fort, for det er ikke mer enn et par dager siden det bare var grønne stilker.

På baksiden av blokken, hvor det er varmere og lunere har de ikke kommet så langt. Akkurat det syntes jeg er litt merkelig, men det er helt nye løker så det er kanskje årsaken.

På kjøkkenbenken har det også skjedd noe. Paprikaplantene har vokst ganske bra også, men jeg ser jo at ikke alle frøene har tittet opp. Det er ikke så farlig om de ikke gjør det, for jeg har mange nok som det er.

#planter #paprika #natur #vokser #gror #spirer #blogg

Titt tei 👀 her kommer vi

 • 19.04.2016, 22:58

For litt over en uke siden strødde jeg en haug med paprikafrø ned i en blomsterpotte. Jeg har vannet og kikket ned i potten de siste dagene for å se om det snart skulle komme opp noe, men ingenting har syntes. Sist gang jeg kikket var før jeg gikk på jobb i dag morges.

Når jeg kom hjem i dag hadde det skjedd noe vettu, noen små grønne spinkle spirer hadde begynt å titte opp av jorden. Nå gjelder det å ta vare på dem, og pleie dem ordentlig sånn at de kommer med paprika ut på sommeren en gang. Det er en stund siden jeg gjorde dette sist, men da kom det opp et par flotte sterke planter som kom med mange paprika å de smakte veldig godt. Denne gangen puttet jeg ganske mange frø ned, så jeg burde få flere planter denne gangen hvis jeg er heldig ✨#planter #spirer #gror #paprika #vokse #odle #blogg

Hagemesse på Lillestrøm

 • 17.04.2016, 15:18

Etter at jeg var ferdig hos frisørdamen i går, var jeg bare en snartur hjemom før jeg reiste opp til Lørenskog å hentet Anne. Vi hadde bestemt for flere måneder siden at vi skulle gå en tur på Hagemessen 2016 når den tiden kom, og i helgen gikk den av stabelen. Vanligvis pleier vi å dra sånn at vi er der ganske tidlig, men det kunne vi ikke i går, og det var smekkfuldt på parkeringsplassen ute da vi kom. Vi så en vakt som kom ut av parkeringsanlegget under messehallen, og spurte han om det var noe ledig. Noe han bekreftet at det var, og vi fant en plass med en gang... Trangt, men jeg fikk da parkert!

De hadde fylt alle tre hallene, så det var mye spennende å se på. Det var veldig mye stauder som ble vist fram, og som var på salg. Jeg er ikke så interressert i å skaffe det, ettersom jeg allerede har satt ned masse løker av ymse slag som kommer ut over våren. Jeg har flere busker i beddene mine, og jeg har tenkt at jeg skal plante noen fargerike sommerblomster innimellom for å få inn litt farger. Derfor kjøpte ikke jeg noen blomster på messen i år.

Det var likevel gøy å gå rundt å kikke på alt som ble vist fram :o))

Nedenfor følger et lite utvalg av bildene jeg tok. Alle er tatt med min telefon, Samsung Galaxy 6 Edge, og stort sett er jeg veldig fornøyd med resultatet. Noen kunne kanskje ha blitt litt klarere, men det er ikke telefonens skyld. Jeg var veldig sjelven på hendene i går, og da var det ikke så lett å få klare bilder når jeg gikk tett på Meeeeeeen, jeg er fornøyd likevel, Enjoy 😄Etter å ha gått rundt en stund bestemte vi oss for å sette oss ned for å spise, og vi valgte å gå opp på kafeen som ligger en trapp opp. Utvalget var vel ikke akkurat så stort, men det var en svindyr pris vi måtte betale. Sånn er det alltid på sånne steder, de vet å sko seg gitt!

Anne ble med hjem til meg, for nok en kreativ og koselig kveld ved kjøkkenbordet :o))

#hagemesse #lillestrøm #blomster #busker #vekster #trær #utstilling #messe #natur #blogg #mat #hygge #kos #kreativitet

Endelig blomstrer det i beddet

 • 11.04.2016, 11:01

Da jeg stresset av gårde for å rekke t-banen i dag, oppdaget jeg noen fine farger i blomsterbeddet. I løpet av helgen hadde krokusen kommet frem. Bildet ble vel ikke sånn superbra, men de nydelige blomstene kommer da godt frem 😄

Vårstemningen kommer for fult når man kommer over noe sånt en tidlig morgen 🌻🌼🌸

#blomster #krokus #natur #vår #blogg

Vokser og gror

 • 30.01.2016, 14:22

Jeg fortalte jo for noen dager siden at jeg hadde pottet om alle plantene min i juleoppsatsen min. Julestjernen hadde begynt å komme med noen eseløre blader, og jeg var jo veldig begeistret å håpefull til at den skulle klare seg videre.

Se på den nå hvordan bladene har vokst seg til, og det kommer til og med noen nye blader nedover stammen som kanskje ikke syntes på dette bildet. Når det begynner å vokse og gro rundt om i pottene mine, ja da får jeg vårfornemmelser.


#vokser #gror #trives #nye #blader #julestjerne

Tender, loving and care

 • 25.01.2016, 23:37

Før jul fikk jeg jo en flott juleoppsats av fetteren min og kona, som jeg har gjort alt jeg har kunnet for å holde liv i. Det har jeg også klart selv om de røde bladene på julestjernen har falt av en etter en. Når man presser mange forskjellige blomster/planter sammen i en oppsats, som egentlig ikke passer sammen når det gjelder stell, så er det ikke det letteste å få alle sammen til å overleve.

 

 

Julestjernen har som sagt kastet det ene røde bladet etter det andre, men jeg oppdaget i dag at den kommer med nye grønne blader. Derfor valgte jeg å potte den om sammen med de andre. Sist gang jeg gjorde det, endte jeg opp med en enorm stor grønn busk. Kanskje det blir sånn igjen, hvem vet.

Jeg blir nesten litt sint når gartneriene dekker de små grantrærne eller furutrærne med noe hvit guffe som skal ligne på snø. Det gjør ikke treet noe godt i det hele tatt, og de visner som regel under all skitten.Det skjedde også med mitt lille furutre :o(( Da jeg løftet det ut av kurven bare smuldret det opp mellom fingrene på meg. Hva er poenget egentlig, for det hadde vært vel så pent om det fikk stå i oppsatsen uten den hvite guffa.

#blomster #planter #ompotting #overleve #visne #julestjerne #gran #furu

Den lever enda...

 • 10.01.2016, 22:06

Da var jeg tilbake igjen etter uker med fravær... Har ikke hatt noen lyst til å blogge, selv om det har vært mer enn nok å fortelle om. Da er det like greit å ta seg en pause, og heller komme sterkere tilbake etter en stund. I den tiden jeg har hatt bloggefri så har julen kommet og gått, og jeg hadde ferie fra lille julaften og til mandag 4. januar. Det var deilig med langfri, og tiden ble brukt til ha besøk, gå på besøk og så ble det jammen tid til et kinobesøk. Var å så 3D versjonen av den siste Star Wars filmen, som jeg faktisk syntes var veldig bra.


Like før jul var jeg på besøk hos fettern min og kona for å utveksle julegaver. Da fikk jeg denne flotte oppsatsen, men jeg kjente litt på at panikken kom snikende. Jeg er nemlig ikke så veldig god på å holde liv i plantene i en sånn oppsats. Som regel ender jeg opp med å måtte kaste alt sammen etter en liten stund. Bestemte meg for å at DENNE gangen skulle jeg være nøye med å vanne akkurat nok.


Se nå!! Alle plantene bortsett fra en lever i beste velgående, og det er jeg egentlig litt stolt av, knis! Den eneste som ikke har overlevd er en plante med små grønne blader, som jeg ikke vet hva heter. Julestjernen har faktisk komme med et par nye grønne blader på undersiden, så er jeg heldig nå så kanskje den vokser til seg. For 2 - 3 år siden så klarte jeg å få en til å leve og den ble en stor busk. Hadde vært hyggelig om det kunne skje igjen :o))

Sliter noe veldig med både Internett og tv-kanalene som jeg får fra Canal Digital nå i kveld. Trodde først det bare gjaldt meg, men etter å ha nevnt det på FB forteller en nabo at det er det samme oppe hos dem. Det er vel antageligvis snøværet som er problemet, for det snør og blåser ganske mye ut.

#fravær #julegaver #juleferie #blomster #oppsats #blomsteroppsats #julestjerne #levende #internett #nettproblemer #tvproblemer #canaldigital #tilbake

Oliventrærne har flyttet inn

 • 15.11.2015, 21:58

I sommer kjøpte jeg meg to oliventrær hos Plantasjen, og disse har stått ute på balkongen helt frem til i dag. De tåler ned mot 6 - 7 minusgrader, men jeg har ikke lyst til å utsette dem for det så jeg valgte å ta de inn i dag. Foreløpig har jeg satt de foran kaminen, men når julen kommer og all pynten skal frem må jeg nok finne en annen plass til dem.

Bambuspinnen som skal holde dem oppe har holdt dem oppe, har nå begynt å tippe over til siden så jeg må ta den opp å rette den opp. Det er ikke noe som haster sånn med en gang, men det må gjøres.


#oliventre #tre #natur #vinter #inne #overvintre

Altsheimer light...

 • 18.08.2015, 22:53

Noen ganger så går tiden så fort, og de tingene jeg må gjøre bare går helt i glemmeboka... Denne gangen var det gravlunden som har blitt glemt. Sist gang jeg var der var når mamma hadde fødselsdag 27.06., og da så det veldig fint ut der. I går kveld kom jeg på at jeg skulle ha vært der å sett til blomstene, og bestemte meg for at jeg skulle dra dit i dag.Jeg hadde store forhåpninger om at blomstene skulle ha klart seg, men de forhåpningene ble raskt knust da jeg kom fram til graven. Det var ingenting igjen av stemorsblomstene mine, bare noen tørre kvister å knapt nok det. Jeg nærmest skammet meg der jeg sto å rensket opp i det som engang hadde vært så fargerikt å flott. Sølvkransene som jeg hadde plantet rundt kanten derimot hadde klart seg helt utmerket å hadde vokst seg store å fine.

Noen hadde satt ned en grønn blomstervase på graven som ikke var min. Når jeg tok den opp så jeg at det var vann i den, så jeg tømte den ut. Overraskelsen var stor da jeg så at det ikke bare var vann i den, men to døde musunger. Stanken var helt forferdelig og kvalmende at jeg brakk meg flere ganger. Musemor har neppe født dem oppe i vasen, så noen har lagt dem opp i den. Forhåpentlig var de allerede døde når de ble plassert der, det andre alternativet er ulidelig å tenke på :o((

Det er lenge til kulda kommer, så jeg må dra en tur på Plantasjen å kjøpe en blomst å sette ned som kan så fram til høstpyntingen. Jeg kan jo ikke la graven stå uten noen blomst helt til den tiden.

Må nok skjerpe meg når det gjelder å passe på blomstene mine, for jammen hadde ikke balkongkassen blitt litt tufs også. Jeg kunne kanskje skylde på at jeg har ferie å har vært mye på farten, men det er jo ikke helt riktig for jeg har vært hjemme på ettermiddagene....

Damene på "Hagemesse"

 • 19.04.2015, 14:21

Da var jeg tilbake igjen etter noen dagers opphold.... Jeg har vært så sent hjemme og vært så sliten at jeg rett å slett ikke har orket å slå på PC'n på kvelden. Ikke det at det har vært så mye spennende å fortelle om heller....

I går var Anne, Ann-Karin og jeg opp på Hagemessa på Lillestrøm. Når vi kom dit rundt ved 11 tiden var det fult av besøkende der allerede, men det var ikke noe vanskelig å finne parkeringsplass. Vi hadde bestilt billetter på nettet i forveien, for å slippe å stå i kø ved inngangen. Nå var ikke vi der når de åpnet, så det var ingen kø i det hele tatt.

Nedenfor følger noen av de bildene jeg tok i løpet av dagen :o))

Jeg vet ikke hvor lenge jeg sto der for å forsøke å fange vannstrålen som ble skutt ut og sprutet vann over en hellelagt gangvei. Det var omtrent umulig å fange vannstrålen både i det den ble sendt ut samtidig som en lystrålet fulgte vannet, og når den landet i oppsatsen ute i vannet. Bildene ble absolutt ikke så bra som jeg hadde håpet....Vi hadde nettopp stoppet å vært med i konkurranse for å finne navnet på de forskjellige humlesortene som finnes, og vunnet en plakat, når vi oppdaget en portabel bikube. Jeg ble helt fasinert av de små skapningene. De jobbet og strevde på harde livet... 


Jeg var ikke helt forberet på at de skulle selge goodiser der, og Anne og jeg kjøpte med oss 2 vaniljeboller, 1 punchebolle og 1 annen sjokoladebolle som vi skulle ha til senere på kvelden når Anne kom til meg.
Jeg mente at jeg hadde lest et eller annet sted at Finn Schjøll skulle være på messa, og jeg gikk rundt for å se om jeg kunne finne ham. Fant ham ikke så jeg vet ikke om han ikke var der i det hele tatt eller at jeg bare ikke fant han.

Etter å ha trasket rundt der i noen timer trengte vi å sette oss ned for å spise, men det var ganske fult over alt. Vi bestemte oss for å dra til Metrosenteret på Lørenskog for å spise hos Burger King. Det var godt å sitte ned en stund å slappe av å få pratet litt sammen, for det blir jo ikke så mye av det når man går rundt.

Jeg kjørte Anne og Ann-Karin hjem til Anne for å hente bilen. Ann-Karin skulle kjøpe seg et nytt kamera, og Anne skulle bli med henne. Selv dro jeg videre ned til Alfaset Gravlund for å tenne lys for pappan min, som ville ha fylt 91 år i går. Jeg hadde kjøpt to nye lykter som jeg tok med meg å tente. På veg hjem dro jeg innom Ultra på Bryn hvor jeg kjøpte litt salat og pommes til middagen.

Anne kom til meg ut på ettermiddagen, og siden det var relativt fint vær satte vi oss ut på balkongen en liten stund før vi begynte på middagen. På menyen sto det Pulled Turkey med pommes og salat. Enkelt å tilberede og sabla godt :o)) Jeg har kjøpt kalkunen ferdig marinert i Sverige, og da går det veldig raskt å lage middagen. Anne hadde igjen en diger pose med godisser fra påsken, og hun tok med posen ned til meg. Nå begrenset vi oss til å tømme opp litt i en ikke alt for stor skål, resten tok hun med hjem til neste lørdagssamling :o))

Vi snakket litt om å gå ut på tur i dag, men formen min var ikke på topp da jeg våknet så jeg sendte henne en melding å sa fra at det ikke ble noe for mitt vedkommende.

#hagemesse #lillestrøm #blomster #hage #maxistol #bier #humler #konkurranse #godis #mat #burgerking #metro #lørenskog #foto #kamera #canon #ixus #alfaset #gravlund #pappa #fødselsdag #ultra #bryn #pulled #turkey #pommes #salat #vaniljebolle #sjokoladebolle #punchebolle #sverige 

Alle bildene er tatt med mitt Canon IXUS 265 HS kamera.

Mye vær i Botanisk Hage

 • 12.04.2015, 23:42

For en utrolig koselig søndag dette har vært, som startet med at Anne kom hit ved 11 tiden. Vi hadde avtalt at dersom været ikke var så ille så skulle vi ta med kamera å gå oss en tur. Jeg hadde blingset på mobilen da jeg satte alarmen på i natt..... Den var markert på søndag, men klokkeslettet var 10 og ikke 9 som jeg måtte opp for å være helt ferdig til Anne skulle komme. Derfor var jeg ikke heeeeeelt ferdig da hun kom, men det var ikke så veldig farlig.

Sola sto skinte da vi dro ut, men det blåste ganske mye. Det var ikke spesielt kaldt så det tegnet til å bli en fin dag. Reisemål for dagen ble Botanisk Hage på Tøyen, hvor vi håpet at det så smått hadde begynt å vokse og gro omkring i beddene. Det var ganske fult med biler på parkeringsplassen, men det var lov å stå på grusplassen ved siden av. Der var det rikelig med plasserVed inngangspartiet var det ikke så veldig mye liv enda, noe som ikke overrasket meg så veldig mye. Det er tidlig enda, og det har heller ikke vært supervarmt den siste tiden. Men enkelte steder var det noen blåe tepper med blomster, som virkelig lyste opp. Bildet klarte ikke helt å beskrive hvor vakkert det egentlig var.Jeg er veldig glad i Rododrendon, og i Botanisk Hage har de noen flotte eksemplarer som jeg/vi bare måtte ta noen bilder av. Vi krøp innunder grene for å komme midt inni beddet for å få tillgang til alle de lekre blomstene.

Etter å ha trasket litt rundt i et par timer, bestemte vi oss for å sette oss ned en stund for å spise den medbrakte matpakken. Vi fant oss en krakk å satte oss ned. Et ungt par, indisk eller pakistansk, kom forbi sammen med en fotograf. Jeg vet ikke sikkert, men av kjolen jenta hadde på seg, så kunne det være et forlovelsesbilde. Det ble sikkert et nydelig bilde der de sto med et tre i bakgrunnen, og på bakken var de omkranset av et teppe av blå blomster :o))

Vi hadde så vidt fått satt oss ned å begynt på matpakken da det begynte å hagle noe voldsomt. Jeg tenkte at det stopper vel å ble sittende litt, men det ga seg ikke så vi bestemte oss for å gå tilbake til bilen å dra hjem. Innen vi hadde kommet til bilen så hadde hagleskuren dratt sin vei, men det var grått å så ut til at det snart skulle begynne å regne hver øyeblikk. Det kom ikke regndråpe før vi var hjemme hos meg, og da så jeg skuren komme fra Manglerud i rask fart, og i løpet av noen sekunder bøttet det ned.

Anne ble her en stund, og siden hun ikke hadde planlagt noen middag for seg selv spiste hun her. Jeg serverte laksefileér på grønnsaksseng i ovnen og med en urtesaus til. Det smakte utrolig godt, nam nam....

Denne helgen har gått veldig fort, så altfor fort, og nå er det på tide å ta kvelden så man kommer seg opp i morgen tidlig.

Ha en riktig god natt, blogges :o))

#ut #tur #gå #botanisk #hage #fotografere #foto #bilder #natur #busker #blomster #oslo #tøyen #matpakke #regn #hagle #forlovelse #unge #par #fotograf #middag #laks #grønnsaker #sove #natta

På tur med damene

 • 18.01.2015, 21:49

De fleste søndager pleier jeg å tilbringe med å gjøre minst mulig, og lade batteriene til uken som skal komme... Ikke denne søndagen nei, for i dag har jeg vært med Anne og Ann-Karin oppe på Ekeberg på en søndagstur.

Jeg var litt bekymret for at det skulle være veldig glatt der oppe, og det var det også.... Med å gå forsiktig der det hadde tinet å var speilblankt unngikk jeg å flakse som ei kråke å holdt meg på bena under hele turen. De fleste stedene var det godt strødd, så det gikk ganske greit å rusle rundt der. Jeg har hadde først ikke tenkt å ta med kamera, men så ombestemte jeg meg i siste liten.

Like ved parkeringsplassen var innhegningen til hestene, og vi ble stående en stund å se på dem å ta noen bilder. En av de tofargede hestene var en ordentlig kranglefant, og var etter de andre hele tiden....Se det blikket...., ser litt rampete ut ikke sant!!Sjekk ut det uttrykket :o))

Det er en fantastisk utsikt fra Ekeberg og ned mot Oslo og fjorden. Det var vel ikke akkurat strålende vær i dag, men i det minste opphold sånn at man kunne ta noen bilder. De ble ikke så aller verst, syntes jeg selv da :o)) Iskrystallene på det som hadde vært vanndammer var så flotte at jeg måtte forsøke å ta bilde av dem. Det er så mange fine former i isen så jeg blir helt fasinert.

Etter å ha spasert rundt på Ekeberg en stund dro vi bort på Plantasjen, hvor jeg hadde sagt at jeg ville før vi dro. Jeg trengte nemlig å fornye plantene i stuevinduet mitt. Der har jeg siden i sommer hatt 4 ildtopper, som nå ikke var noe fine lenger. Alle sammen var blitt strantete og det var ikke noen utsikter til nye blomster etter det jeg kunne se. Vi hadde ikke spist noen ting på en stund så bestemte at vi skulle ta en en lunch mens vi var der.

Mens jeg drev å rev ned en stabel med potter rett ved restauranten, fant Anne og Ann-Karin et bort til oss ved vinduet. Det var stappa fult med folk, men det var da et par bord ledige. Jeg tok meg et karbonadesmørbrød med løk, som jeg syntes er veldig godt. Til kaffen spanderte Ann-Karin en veldig god Napolionskake. Noe jeg ikke har spist på veldig lenge. Det var godt å kunne sitte ned litt å slappe av...Hver gang jeg er på Plantasjen må jeg bortom å prate litt med Jakob, noe jeg også gjorde i dag. Det er ikke lov til å røre noen av fuglene, og iallefall ikke ham med det kraftige nebbet. Jeg har ikke alltid brydd meg om det, og noen ganger når han er i lune legger han hode inntil buret sånn at jeg kan klø han på hode. I dag strøk jeg ham på benet, men det syntes han ikke var noe kjekt å viste det med å nappe etter meg. Han traff ikke, og feilen var helt min...Det er så mange flotte blomster og planter der, og jeg har lyst på den, den, den, den, den og den....Dessverre har jeg ikke plass til alle de jeg har lyst på så jeg må begrense meg. Ikke bare koster det å kjøpe planter, men man skal se etter dem når man kommer hjem også. Skal man ha fornøyde blomster og planter så må man ta seg tid til å ta seg av dem å ikke glemme å vanne dem!

Anne og Ann-Karin er veldig glad i Orkideer, og de kjøpte med seg et par hver seg, pluss litt annet!!De tre siste plantene var de jeg kjøpte med meg hjem, vel de to siste kjøpte jeg to stykker av... Når jeg kom hjem dro jeg fram jordposen fra skapet å begynte å potte om tre av plantene. De kom en verden minste potter, og trengte sårt å komme i noe større for å kunne vokse og utfolle seg. Før jeg pottet de om så de så små og knusselige ut,men så fort de kom over i større potter var det som om de hadde vokst :o))

Etter middagen var jeg over hos naboen med noen muffins med melis og pynt på... Jeg får aldri spist opp alle sammen innen de ikke er noe gode lenger, og da syntes jeg det var greit å dele litt med de over gangen.

Nå har jeg akkurat sett på "Hvem tror du at du er", som denne gangen fortalte Mona Levins sterke slektshistorie. Man kjenner jo godt til hva som skjedde med jødene under krigen, og at det ikke var så mange som overlevde konsentrasjonsleirene. Jeg kjente ikke så godt til levekårene deres tilbake i tid, og det var også sterk kost. De russiske jødene var henvist til å bo kun i et område med sterke begrensninger til hva de fikk lov og ikke lov til å foreta seg. Som den lettrørte personen jeg er så klarte jeg jo ikke å holde tårene borte, denne gangen heller!!

Nå skal jeg synke langt ned i godstolen med bena høyt, og nyte et par timer tv innen det er på tide å krype til senga.

Ha en forrykende flott søndagskveld, blogges!

#ekeberg #glatt #is #vinter #hester #januar #plantasjen #blomster #planter #lunch #karbonade #løk #napolionskake #orkide #oslo #utsikt #potte #middag #muffins #nabo #mona #levin #hvemtrorduatduer #jøde #slekt #historie #konsentrasjonsleir #russisk #godstolen #tv #søndag #jacko #jakob

My Earth Orchid - Ludisia

 • 25.10.2014, 21:00


For noen uker siden var jeg på Plantasjen, og da kjøpte jeg meg en Earth Orchid som heter Ludisia. Jeg har aldri hatt en slik plante før, og var jo veldig spent på hvordan det skulle bli..... Damen jeg spurte oppe på Plantasjen sa at jeg skulle vanne den så det sto vann godt opp i pyntepotta, og det gjorde jeg også. Nå i sta leste jeg at det skulle man ikke. Man skulle vanne den godt, men det skulle ikke stå noe potten. Det skulle tømmes ut, så da får jeg passe på det neste gang jeg skal vanne den...

Den blomstrer fra september til mars, med disse søte små hvite blomstene... Når den har blomstret ferdig, skal man klippe ned stilken ca 3 cm fra bladene. Den liker seg ikke i sterk sol, og trives best inne i rommet noe som også gjør at fargen på bladene blir mer intens. Ludesia vokser langs elvene i Malaysia, Indonesia og Burma.

#orkide #earthorchid #planter #ludesia #plantasjen #malaysia #indonesia #burma 

Ikke bare lever den...

 • 26.07.2014, 10:53


Nå, har den også begynt å komme med blomster igjen.... Hva snakker jeg om, jo min fine og stanhaftige Azalea som jeg så stolt viser fram med jevne mellomrom, og som jeg er helt overbegeistret over at jeg har klart å holde liv i.

Jeg trodde først at det var et par tørre blader, for jeg hadde ikke på brillene å så ikke så veldig godt, men det var det ikke. To små nye knopper var å vei til å åpne seg, og jeg var nesten i ekstase. Jeg har definitivt ikke grønne fingre, og derfor var dette veldig morsom.Min mor var veldig flink med Azaleane sine, og fikk de til å blomstre igjen og igjen... Hun sverget til at de måtte stå kaldt, for at de skulle komme igjen. Det har definitivt ikke denne gjort, for den står i kjøkkenvinduet mitt å får varmen fra den opphetede balkongen min. Den står derimot ikke rett i sola, men alikevel. Blir spennende å se om den kommer med noen flere blomster, men gjør den ikke det er jeg kjempefornøyd med de to som har kommet jeg :o))

Ellers så er det kun noen Ildtopper av forskjellig sort som pryder mine vinduskarmer... Leiligheten er full av planter, men de er bare grønne som tydeligvis trives veldig godt..... Selv om jeg ikke alltid er like flink til å vanne dem jevnlig!!

#azalea #blomster #knopp #ildtopp #planter #grønne

It's alive

 • 13.07.2014, 17:02


Den er faktisk det azalean min, som jeg fikk Før jul 2013. Det er et under for meg at jeg virkelig klarer å holde liv i den.

I dag var den veldig tørr så jeg lot den få stå i vannbøtta i nesten 2 timer.

#azalea #lever

Humler i kløveren

 • 02.07.2014, 23:04


De siste dagene har gresset vokst endel, og plenen foran garasjen er full av kløverblomster... Der det er kløver er det også humler og bier som surrer rundt å samler inn godsaker.

Når jeg kom hjem i dag tok jeg fram det lilla Nikon kamera å prøvde å fange noen av disse lodne brumlebassene på film. Det var lettere sagt enn gjort, for de var så busy med å fly fra kløverblomst til kløverblomst. Av omtrent 15 bilder ble det disse to som ble de beste. Jeg ble blendet av den sterke solen som var veldig sterk i dag, og det resulterte i at jeg ikke kunne se så godt om jeg hadde bumlen i fokus eller ikke!!

Jeg tar ikke så mange bilder om dagen som jeg gjorde før, noe som beror på at når jeg kommer hjem fra jobben er klokka nesten 18. Da blir det bare å komme seg inn for å lage middag, og etter det er jeg dessverre ikke noe særlig tess til noen ting. I kveld derimot har jeg vært mer våken og opplagt enn på lenge :o))

#kløver #blomst #humle #bier #foto #nikon #kamera

På tur med kamera del 2

 • 18.05.2014, 20:27


Her kommer noen bilder flere bilder fra spaserturen i dag!!

Jeg bare elsker potene til kattene mine, og syntes de er noe av det skjønneste som finnes :o))

Når jeg kom hjem slang jeg meg ned ute på balkongen sammen med pusene mine... De var trøtte i varmen og lå rett ut å dormet seg. Det var så stille og rolig ute at det tok ikke lange stunden innen øynene sakte men sikkert gled igjen, og denne damen var langt inne i la la land.

Nå blir det litt The Nanny på Netflix tenker jeg....

#natur #foto #bilder #katt #poter #netflix #thenanny

Min nye pil...

 • 04.05.2014, 11:39


På fredag da jeg var på Coop OBS Lillestrøm kjøpte jeg meg en pil, som jeg på det tidspunktet ikke var helt klar over om skulle stå ute eller inne. Med tanke på hvor mye den har vokst siden jeg tok det med meg hjem, så er det nok best at den blir plantet ute i beddet. Der har den det bedre enn inne i en stue, for de kan bli store hvis de får lov.Den kom i en veldig liten potte som var overfylt med kraftige fine røtter, så det var klart at den trengte noe større. Da jeg var nede i kjelleren i så over noen plastsekker, som jeg trodde skulle til Fretex, men som viste seg å være søppel fant jeg den blå potten. Den var fylt med jord, som var fuktig og fin. Så etter at jeg hadde ryddet og fjernet noen bord jeg hadde på balkongen, plantet jeg om pilen og satte den ut dit. Der kan den få stå til det er på tide å ta vårpussen i blomsterbeddet, og jeg vet akkurat hvor jeg skal sette den :o))Disse nye skuddene var knapt synlig på fredagen, men se på dem nå... Tenker at denne karen her kommer til å vokse ganske fort :o))

#pil #blomsterbedd #natur #trær #busker #hagearbeid #balkong

Det spirer og gror

 • 28.03.2014, 21:20


Det er ikke til å unngå å merke at våren begynner å ta tak i våren ute... Dagene er definitivt blitt lengre og lysere å en del varmere, noe som gjør at man slipper å pakke på seg masse klær. I blomsterbeddene mine har det også begynt å bli liv, og når jeg var ute med søppel nå i ettermiddag satt svarttrosten oppe i en av bjørketrærne og sang så vakkert. Når jeg hører den synger så kan jeg ikke bli annet enn i godt humør :o))Azalean min vokser fortsatt og er helt dekket av nye blader blader på toppen. Nede ved jorden har det også begynt å komme nye blader, så jeg er i ekstase over at fortsatt klarer å holde liv i den. I tillegg at den trives så godt :o))I det jeg bestemt meg for å kaste begge krotonplantene mine kom de med blomster... De blir nok kastet når vi nermere oss påske, men så lenge blomstene står der så fine skal de få lov til å stå i vindu å trone. Selve plantene er ikke noe fine lenger, og det er på tide å skifte dem ut nå. Tenker at det blir et besøk hos Plantasjen om ikke så lenge :o))

#vår #svarttrost #azalea #kroton #plantasjen 

Jeg har klart det...

 • 23.02.2014, 22:19


Som jeg har fortalt tidligere får alle beboerne i borettslaget en blomst like før jul, og de siste årene har det vært en Azalea.

De er ikke de enkleste plantene å holde liv i, i allefall for meg, og hvert eneste år har mine avgått ved døden før jul og nyttårshelgen har passert. Dette året bestemte jeg meg for at jeg skulle gjøre alt som sto i min makt for at den siste planten skulle klare seg i allefall over jul, og forhåpentligvis litt lenger.

I dag har vi kommet til 23.02.14, og Azalean er fortsatt her å stortrives. Den er ferdigblomstret for en uke siden, og så fort blomstene kom av begynte nye blader å titte fram. Dette har aldri skjedd før og jeg er virkelig så fornøyd for at jeg ikke har klart å ta livet av planten. Det eneste jeg må passe på er kattene som tydeligvis syntes det er festlig å smatte på bladene, og tygge litt på dem...

Nå skal det sies at jeg har vært supernøye med å vanne Azalean hver 3 - 4 dag, sånn at den aldri har fått tørke ut... Har sikkert hatt litt å si det også :o))

#azalea #blomster #borettslag 

Det første vårtegnet...

 • 23.02.2014, 00:59


Dagens bilde fra blomsterbeddet mitt, og årets første vårtegn er på god veg opp av jorden :o))Sensasjon

 • 11.01.2014, 12:36


Ja, for det er nemlig det :o)) Torsdag før jul kom en representant fra styret i Borettslaget rundt å leverte ut blomster til alle beboerne. Noe som er en veldig hyggelig ting de gjør hvert år, men hver gang jeg pakker opp synker hjertet mitt langt ned i magen. Under alt papiret befinner det seg en asalea igjen som alltid avgår ved døden i løpet av jula eller i allefall rett etter.

Jeg bestemte meg for at i år skulle jeg være meganøye med å vanne den som den skulle, altså druknes ca hver 3 dag, og det har jeg gjort. Den har blitt plassert i kjøkenvinduet, det eneste rommet hvor jeg ikke har på noen varme. Som du kan se av bilde så ser den helt fantastisk ut :o))  Jeg er så fornøyd for at jeg har klart å holde liv i den så langt :o))

Blomst på Kroton :o))

 • 10.11.2013, 16:40

Det er ikke så ofte det skjer, men når jeg kom hjem i sta oppdaget jeg at en ny blomsterstengel hadde vokst seg fram :o)) Blomstene på Kroton er vel ikke av den sorten man står å beunder kanskje, men jeg syntes de nå er fine like vel :o))Dagens bilde

 • 10.11.2013, 13:51

Høstdugnaden gjennomført!

 • 20.10.2013, 15:33

Det var en kjølig fornøyelse å ordne opp i blomsterbeddet nå i dag.... Jeg hadde jo ikke kledd meg så veldig godt, for jeg skulle jo jobbe. Alikevel ble jeg ganske kald, spesielt på hendene mine. De gode gamle havehandskene min har blitt kastet, og da var det kun engangshandsker tilbake. Fingrene mine var så kalde at jeg måtte putte dem under varmt vann en stund for å få tilbake følelsen.Ble ikke så ille dette her vel?? Jeg ville ikke ta noe før bilde, for det så ikke noe pent ut i det hele tatt. Nå er i allefall beddet klar til vinteren skal komme, og iflg en nabo og venninne så skulle den vist nok komme hit til Oslo i kveld og i natt. Jeg håper virkelig ikke at det stemmer!!

De fleste plantene og buskene omkring i borettslaget har visnet eller står med brune/orange blader, men her og der finnes det noen planter som fortsatt glimter tl med blomster i friske farger. Kommer det snø, som det er meldt, så går de vel ganske dukken.

Mens jeg holdt på å ordne i beddet mitt kom en megler som skulle ha visning i leiligheten i 3 etg, hvor vi mistet en beboer tidligere på sensommeren. Hun hadde ikke fått noen parkeringskort så hun fikk låne mitt. Det passet jo bra at jeg rufset i beddet mitt og gjordet det fint når det skulle komme folk på visning. Det har litt å si at det ser ryddig og velstelt ute, ikke bare at leiligheten de skal se på ser fin ut......, og det gjør den :o))

Når jeg kom inn igjen i sta laget jeg meg en stor kjele med lappskaus... Ikke fra bunnen av, nei en enkel sak med kjøttdeig og en pose frossen lappskausblanding med masse god krydder. Jeg var så kald å frossen da jeg kom inn å da passet det med en lun og god lappskaus til middag. Det begynner å lukte godt fra kjøkkenet så den er nok ferdig nå.

Ha en fortsatt fin søndag, blogges :o))

Et dag nærmere....

 • 20.10.2013, 12:12

Hver eneste dag når jeg leser andres blogger og venner på Facebook, så forteller de om "I dag snør det", og jeg grøsser bare ved tanken. Høsten er en flott tid når det ikke er for kaldt, og jeg nyter virkelig denne tiden før alt blir dekket av den hvite dyna :o))

For noen uker siden gikk jeg løs på blomsterbeddet mitt på baksiden av blokken, og der ryddet jeg opp å fjernet flere roser og noe andre buskvekster som ikke lenger var noe fine. Jeg skulle ha rufset litt på forsiden av blokken også, men da jeg var ferdig hadde jeg ikke noe krefter igjen. Det var nok litt ugress der, men busker og blomster sto like fint å jeg bestemte meg for å vente noen dager....... Har nok dessverre blitt litt flere enn det!!Havehortensian min har stått der med sine store flotte blomsterballer å prydet siden midten på sommeren og helt til nå for en ukes tid siden. Da fikk vi minusgrader for første gangen, og det likte den veldig dårlig.

I dag har jeg tenkt meg ut og klippe den helt ned, som jeg pleier å gjøre hver eneste høst. Det ser veldig brutalt ut å klippe den helt ned, men av erfaring så vet jeg at den kommer tilbake neste år like stor og flott som årene før. Da den ble plantet for noen år siden var det en liten og puslete plante, men den har spredd seg utover å blitt stor og fin. Jeg må kontrollere den å fjerne nye skudd som lurer seg langs veggen å kommer opp litt lengre ned i beddet, ellers blir det litt for mye av den :o))

Før jeg stikker ut må jeg bare ha meg en kopp kaffe til, blogges :o))

Høstpyntingen klar...

 • 14.10.2013, 18:06

Det var godt at jeg hadde kledt på meg en ekstra jakke under ytterjakken når jeg dro bort på Plantasjen i sta, for det var skikkelig guffent og kjølig ute. Det var ikke mange på Plantasjen så tidlig på dagen, bare noen pensjonister som gikk å ruslet omkring. De fleste hadde nok allerede kjøpt sin lyng, for det var ikke så veldig stort utvalg igjen. Jeg fikk nå tak i det jeg skulle ha, så det var ikke noe problem.Til graven kjøpte jeg to potter med lyng som hadde både lilla og hvit sammen... Da ble det litt fargespill, noe som jeg syntes er ganske fint. Ble ganske fornøyd med resultatet, selv om den lyngen jeg kjøpte ikke helt var den sorten jeg ville ha. Den hadde de selvsagt ikke igjen, men disse her er flotte de også :o))

Tagetesene min var visnet for lenge siden, men margerittene holdt fortsatt stand og det gjorde sølvkransen min også. Den var det nesten litt trist å ta opp siden den fortsatt var så frisk å fin, men tiden var inne for å skifte den ut så da får det være så trist det vil....Balkongkassene mine var ikke heeeeelt ferdig enda, men noe vakkert syn var de ikke.Litt penere dette her, ikke sant? Som i fjor kjøpte jeg ferdigplantede kasser med 3 lyng i som jeg satte rett ned. Hadde først tenkt å kjøpe jord og plante 3 lyng i sommerkassene, men så hadde de ferdige kasser å da tok jeg like godt det. Det var like fint det og så ble det jo mye billigere for meg :o))De hadde fine borddekorasjoner med lyng og en annen søt liten krypplante som jeg ikke husker navnet på, og den har jeg plassert på balkongbordet. Denne nyanskaffede planten har vært til stor glede for begge pusene, spesielt Ronja som begynte å ete på den. Jeg måtte jage henne bort flere ganger, og tilslutt ble det en godt tak i nakkeskinnet. Da forstod hun at planten ikke var mat og lot den være....

Mens jeg nå først var i gang fikk alle inneplantene en god gjennomvanning som de sårt trengte.... Noen hadde dessverre begynt å legge bladene litt faretruende nære hyllene de sto på. Jeg har vært flink med vannkannen i hele sommer så ingen av dem har gått dukken, men i de siste ukene har jeg syndet stort gitt. Skamme meg :o((

Ble så frossen etter at jeg holdt på ute med plantene, så nå har jeg satt på varmeovnene over alt og snart blir det nok varmt å godt tenker jeg. I mellomtiden får jeg fylle opp kaffekoppen for å få litt varme i kroppen på den måten.

Ha en fortsatt fin kveld, blogges :o)

Gartner for en dag....

 • 22.09.2013, 17:02

Planen min i dag var jo egentlig å fortsette med rengjøringen der jeg slapp i går, skifte gardiner og stryke duker... Så våknet jeg å følte masse energi i kroppen, og tenkte at det var dumt å la det gå til spille. Utenfor i blomsterbeddet mitt på baksiden av blokken var det så overgrodd og stygt at jeg fant ut at all den energien burde heller brukes der i dag.Etter å ha spist frokost tok jeg med meg kaffekoppen å satte meg ut på balkongen... Det var litt kjølig så jeg slang en sjal over skuldrene. Vinja kom mjauende ut og hoppet opp i den andre stolen å tok en aldri så liten formiddagslur :o)) På veggen henger de nye uekte eføyene jeg kjøpte i går, og på litt avstand ser de faktisk ekte ut. De skal egentlig henge langt ned over veggen, men det gikk ikke for de to pusene mine begynte å dra i dem. Hadde de fått fortsette med det ville ingen av dem henge der serlig lenge....

Før jeg begynte å grave utenfor bestemte jeg meg for å dra ned på gravlund for å se på tingenes tilstand der nede. Jeg tok med meg Erikaen i tilfelle jeg kunne sette den ned. Det ble det ikke noe av det, for både taggetesene og de spanske margerittene mine sto fine å ranke, og det samme gjorde sølvkransen. Jeg klippet bare av noen visne blomster, og så lot jeg alt være som det var for denne gangen.Etter at jeg hadde gjort meg ferdig på gravlund dro jeg bortom Plantasjen på Skullerud og kjøpte med en stor pose med jord og noen hvite plastpotter... De hadde ikke de jeg helst ville ha der heller, men jeg gadd ikke lete lenger så jeg kjøpte de dem hadde. Tanken var at jeg skulle potte om i dag, men jeg ble sliten av all gravingen så jeg tror jeg utseter det til en annen dag...I det jeg gikk ut sprakk skyene opp og sola kom tittede fram, og det ble litt varmt... Jeg tok ikke mange spatakene innen jeg var nødt til å kaste jakken. Først tok jeg å klippet ned noen overgrodde busker og fikk luket unna litt langs jorden. Deretter spadde jeg opp de fleste rosebuskene mine, som jeg hadde lyst til å gjøre allerede i våres. Noen av dem hadde røtter nesten ned til Kina så jeg måtte virkelig jobbe for å få dem opp, og opp kom de til slutt. Jeg fjernet også en liten granbuske som ikke var fin lenger... Når alt var kommet opp av jorden plantet jeg Erika'n jeg i utgangspunktet hadde tenkt til å ha på gravlund og satte noen flere solsellelykter rundt. Det ble luftig og fint, men jeg ser at busken i midten står for nære de andre så den må flyttes bakover mot veggen. Akkurat det orket jeg ikke å gjøre i dag, så det får jeg enten ta litt senere eller vente til våren igjen....

All energien jeg hadde tidligere i dag er nå brukt opp, og jeg er helt utslitt.... Orket ikke å lage meg noen middag så jeg tok et par kalde pizza biter som ble igjen fra i går å det smakte ikke så aller verst akkurat :o))

Sola skinner fortsatt ute på balkongen, så nå tror jeg faktisk at jeg skal brygge meg en stor kopp med kaffe å sette meg ut en stund. Må jammen passe på å nyte sola så lenge jeg har den, for i ukedagene er den snart borte når jeg kommer hjem fra jobben på ettermiddagen.

Ha en fortsatt fin søndagsttermiddag, blogges :o))

Ficus Ginseng...

 • 05.07.2013, 21:05

Etter at jeg kjøpte to nye Ficus Ginseng i dag ble jeg veldig nysgjerrig på hvor de kom fra og hvordan de ble odlet, og på nettet fant jeg denne sidene: http://ficusweb.com/ficus-microcarpa-ginseng.html - http://www.bonsai-made-easy.com/bonsaiginsengficus.html

The stunning Ginseng Ficus, otherwise known as a Banyan Fig, is a fantastic addition to a Bonsai collection or as a first Bonsai.

Why is is a great first Bonsai? Well, the Ginseng Ficus is considered to be one of the easiest Bonsai trees to grow. Perfect for beginners!

Native to South-East Asia, the Bonsai Ginseng Ficus is a slow-growing evergreen plant, belonging to the Fig family. It looks proud and intricate in the wild and it is totally possible to achieve the same effect at home.

The Bonsai Ginseng Ficus is considered to be incredibly interesting, mainly due to it's complex and aesthetically pleasing root system. Their roots appear above ground as a warping, wrapping bunch of fingers.

The leaves are oval-shaped and can be a very vivid green during the growing season. It is entirely normal for dead leaves to drop during Winter and Autumn.
  

Fuktige bilder....

 • 04.07.2013, 16:11

De siste dagene har det regna ganske mye, og jeg må innrømme at jeg syntes at det er nok nå.... I dag har det heldigvis ikke vært så ille, men det er grått og tåkete så jeg vet ikke helt noe det er noe bedre. I går ettermiddag sovnet jeg i stresslessen med balkongdøra åpen, og da jeg våknet en stund senere frøys jeg så fælt at jeg var nødt til å putte meg under et par fleezepledd for å få tilbake varmen. Det tok flere timer før jeg ble ordentlig varm.....

Selv om jeg ikke er så veldig begeistret for regnvær, så må jeg jo innrømme at fargene i naturen nesten eksploderer.... Plukket opp det lilla Nikon Coolpix S5100 kamera og tok noen få bilder fra garasjen og inn mot oppgangen. Hadde jeg vært litt bedre skodd skulle jeg ha tatt meg en liten tur i skogen, men de joggeskoene jeg hadde på meg egnet seg ikke. Ville ha blitt gjennomvåt på føttene, så fotosafari i en regntung skog får heller vente til en annen dag. 

De siste dagene har stresslessen min blitt veldig slengete, og i går kveld slang den hit og dit når jeg satt i den... De seks skruene som holder bena på plass hadde skrudd seg opp, og trengte å skrues til. Stolen er heldigvis ikke så tung så jeg klarte å tippe den over på siden med den gode armen, og vips var skruene festet igjen. I går kveld føltes det nesten som jeg satt i en liten båt ute til havs i store bølger, og jeg ble nesten sjøsjuk, hehehe!!

På tide å komme seg opp av stresslessen å gjøre noen huslige sysler, blogges :o)) 

Litt gartnerarbeid

 • 03.07.2013, 16:04

Den siste tiden har ugresset grodd til nye høyder ute i blomsterbeddene mine, og når jeg kom hjem fra jobben dro jeg på meg gummistøvlene å havehandsker å gikk ut...

Det var ikke så ille i beddet på forsiden så der gikk det ganske raskt å rydde opp. Rododendroen min så tidligere i sommer ut som om den skulle takke for seg, men nå var det kommet nye blader på flere steder. Kanskje det er håp for den alikevel :o))

I beddet på baksiden var det litt mer å ta tak i, for der hadde ikke bare ugresset tatt overhånd men buskene mine hadde bredt seg utover så det var nesten vanskelig å komme i mellom.

Krypplantene hadde også fått godt tak og snirklet seg rundt grenene på de nermeste buskene, og det var litt av et fikkel å bli kvitt dem. Det blir alltid noen man ikke får tak i, og om ikke lenge må jeg nok til pers igjen....

Skulderen og armen min var ikke serlig happy da jeg kom inn, så jeg var nødt til å sette meg ned litt å slappe av en stund før jeg gjorde noe mere. Vinja kom med en gang og hoppet opp i fanget mitt for å legge seg godt til rette for å koze seg en stund.

Etter å ha slappet av en liten stund tok jeg og skuret ren kattedoen, som ikke var lekker. Jeg så det til morran, men da hadde jeg ikke tid til å ta den... I det jeg skulle løfte opp den siste sekken med sand sprakk posen, men til alt hell var den ennå i plastposen så sanden rant ned dit. Rart at det ikke rant ut over gulvet, for det er sånt som vanligvis pleier å skje med meg...

På tide å lage litt middag iflg magen som romler så høyt at kattene kikker rart på meg, blogges!!

Forden's samboer

 • 27.06.2013, 23:02

Nå har den kommet fram igjen, samboeren til Forden ute i garasjen. Jeg er sikker på at det er den samme som jeg har sett i flere år. Den har tatt bosted rett under den store fjæra som løfter og stenger garasjeporten. Hver gang jeg skal gå ut av garasjen kommer den løpende fram fra sitt gjemmested, og det virker nesten som om den kommer fram for å hilse på meg. Jeg bare elsker edderkopper og syntes det er helt topp at den er der. 

For den som tror at den har blitt veldig forstørret på bilde, helt feil... Den er faktisk så stor som dette her :o))Botanisk Have i dag...

 • 25.06.2013, 20:19

I går avtalte jeg med Anne at vi skulle dra en tur ned til Botanisk Have for å ta noen bilder, og for rusle litt rundt. I flg værmeldingen skulle dagen i dag være den siste med fint vær, og da må man jo dra nytte av det å være ute litt. Jeg har ikke vært så veldig mye i bevegelse den siste tiden, så jeg trengte virkelig å røre litt på meg. Anne kom ved 10 tiden, men siden jeg hadde klart å forsove meg litt var jeg ikke helt ferdig. Begge to hadde med to kamera, speilrefleksen og det litt mindre Nikon S9300.

Det ble virkelig en deilig og flott dag, og jeg storkoste meg med å rusle rundt i parken med å ta bilder... Inne blandt trærne sang svarttrosen så vakkert, og det er noe av det triveligste jeg vet om. Man blir rent i godt humør av å høre på kvittringen. Jeg begynte med å ta bilder med speilrefleksen, men gikk etterhvert over til å bruke det røde Nikon kameraet. Har ikke helt lest bruksanvisningen og fikk ikke helt til macrofotograferingen med en gang, men med litt hjelp av Anne så ble det sus over sakene. Kameraet tar gode bilder når man bare bruker det på rett måte....

I et av de siste beddene sto denne lille karen, og en sånn skulle det nok ha vært i flere blomsterbedd... I allefall mitt, for enkelte at det med å lufte hundene sine over gresset å så går de inn å gjør fra seg. Jeg elsker både hunder og katter, men det er ikke så festlig å rufse rundt i jorden når man hele tiden finner lange brune pølser i forskjellige størrelser!!!

Det blir nok mange flere sånne dager med kamera i hånden i løpet av sommeren. Neste gang blir det kanskje tur rundt i Oslo, for det er mange steder jeg ikke har vært på der som kan være hyggelig å besøke :o))

Et lys er slukket......

 • 07.06.2013, 18:02

Denne lille krabaten har flydd sin siste flytur, til de evige jaktmarker, stakkar liten... Den lå ute på trappa da jeg kom hjem fra fysio på formiddagen, og det er nok mest sannsynlig en av kattene som reker rundt her som er årsaken til at livet tok slutt før det egentlig skulle.


Det vokser og gror

 • 04.06.2013, 17:02

Det er ikke så lenge siden det var livløst og trist i blomsterbeddene mine, men når jeg tok runden rundt blokka i dag hadde det vokst seg til ganske så bra over alt :o)) At vi også har fått mye sol og varme har jo bare vært til hjelp + noen friske regnskyll på toppen.Soleiebusken har stått full av gule blomster en stund nå, og på avstand ser den flott ut. Når man kommer litt nærmere innpå så ser man at blomstene begynner å takk for seg, så det beste er nok å stå litt på avstand å beundre den, hihihi!!

Jeg elsker å pusle om plantene mine ute i beddene, men en ting jeg ikke er begeistret for er denne plageånden.... Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre for å bli kvitt den, og hvert eneste år drar jeg opp metervis av den og fyller den ene søppelsekken etter den andre. Jeg har ikke lyst å bruke noe giftig til å bli kvitt den, så jeg håper noen har noen gode gamle kjerringråd som kanskje kan gjøre susen. Hadde alle plantene mine vært like levedyktig så hadde jeg grodd ned :o))Klokkebusken min er nok en av favorittene, og litt lengre utpå så er den full av nydelige burgunder blomster som humlene elsker å romstere rundt i. Det var i grunnen derfor jeg plantet den for å tiltrekke humler til blomsterbeddet :o))

Vaktmesteren har gjort en god jobb med å klippe unna gresset etter at det hadde blitt veldig langt de siste dagene pga regnet vi fikk.Hagehortensian min har også begynt å vokse, og om en måneds tid så har den vokst seg ganske stor med digre runde baller full av små hvite blomster. Samme hvor hardt jeg klipper den tilbake så kommer den igjen like flott hvert eneste år :o))

Tidligere i dag skinte sola og det var ganske deilig ute, men nå har himmelen blitt dekket av et grått lag med skyer å det ser nesten ut til at det kommer til å begynne å regne snart. Krysser fingrene for at det ikke skjer, for vi trenger ikke noe mer regn akkurat nå.

Når jeg kom hjem etter å ha vært ute i sta ble kattene helt ville, selv Ronja som ikke er av de mest aktive fikk fart på de korte bena sine. Begge to løp som gale igjennom heimen, ut på balkongen og inn igjennom kjøkkenvinduen å så inn på hvert eneste rom for så å snu for å løpe ut igjen. Så sloss de litt og ertet hverandre opp, hehehe!! Nå ligger de som slakt ute på balkongen og sover å henter seg inn igjen.

Nå skal denne damen lene seg tilbake og slappe av en stund mens Jessica Fletcher underholder en times tid. Blogges :o))
Kerria Japonica Pleniflora

 • 26.05.2013, 12:24

For mange år siden tok mamma med seg en prydbusk fra mormors have som ble plantet nede i skråningen, og der sto den i mange år. Jeg forsøkte å klippe all annen vegetasjon unna sånn at den ikke skulle bli helt gjemt bort, men den ble i grunnen det. På samme tidspunktet fikk vi større balkonger, og i den prosessen ble vårt store flotte blomsterbedd fjernet. Vi bestemte oss for å spa det opp og lage nytt, først bare langs kantene. Vi bestemte oss da for å flytte prydbusken opp fra skråningen til begynnelsen av beddet. Der har den stått siden, og stortrives med å få sol hele dagen :o))Mamma kunne utrolig mye om blomster og planter, og hun kunne navnet på denne gule skjønnheten. Hun sa hva den het, men det har gått i glemmeboka dessverre. Så i går la jeg ut bilde på Facebook og spurte om noen viste hva den het. Svaret kom fra henne som er matmor til pusenes bror Link... Moren hennes hadde navnet, Kerria Japonica Pleniflora, og når jeg hadde det klarte jeg å finne det norsk navnet som er Soleiebusk. Med samme jeg så navnet husket jeg at mamma kaldte den det :o))

Jeg var litt brutal når jeg klippet den i høst så den er ikke så omfangsrik i år, men den blir alikevel fin å se på når alle bladene har kommet litt senere:o))
På tur med kamera

 • 24.05.2013, 21:35

I dag fikk vi tilbake det fine været igjen... Sola skinte fra morningen omkranset med noen skydotter her og der, og en ganske behagelig temperatur. Jeg hadde veldig vondt i skulderen i dag og fant ut at det var bedre å ta seg en tur ut med kamera enn å sitte inne å ynke meg. Smertene ble ikke borte, men jeg glemte dem nå for en en stund.

Gikk først på baksiden av blokka, og knipset bilde av den flotte busken min som får gule blomster tidlig på våren. Den er virkelig et friskt innslag nå før alle de andre plantene kommer til, spørsmål:

Er det noen som vet hva denne busken heter???

Kun en av rosebuskene mine har kommet med skudd, og det var den som så tørrest ut. Jeg var helt sikker på at den ikke ville komme seg, men der ser man!Ronja satt godt plassert oppe på klatrestativet å fulgte med når jeg fløy rundt med kamera. Det er alltid spennende når jeg holder på med noe utenfor, da sitter pusene å ser på meg :o))Det var så deilig inne i skogen og jeg kunne ha gått rundt der i timesvis... Jeg brukte ikke speilrefleksen for den må lades opp først, og det lille røde Nikon kamera mitt er ikke så bra på macrobilder. Det er jo det jeg syntes er mest morsomt, og komme ordentlig innpå et knøttlite motiv. Forsøkte å ta bilde av en humle som skrittet rundt under noen barnåler, men jeg kom ikke nære nok til at bilde ble klart. Speilrefleksen skal definitivt lades i kveld sånn at det er klart til en annen gang :o))
Hvorfor krype på bakken...

 • 04.05.2013, 18:03

Da jeg skulle dra fra Rema tidligere i dag oppdaget jeg denne krypende lange saken på veggen rett foran bilen.... Den har nok skjønt at den er tryggere der oppe enn på bakken, hvor den er et lett bytte for bilene som suser ut og inn hele tiden. Ikke mitt favorittkryp akkurat!!!


Siste blomsten

 • 28.04.2013, 15:45

Kaktussene mine har stått i blomst siden før påske, men nå har alle blomstene visnet å falt av bortsett fra en. Den er på sitt fineste nå, og sprang ordentlig ut for bare et par dager siden. Den vil nok ikke stå så veldig lenge så jeg får passe på å nyte den mens den er her :o))

Om disse to er påske, pinse, november eller julekaktus er umulig å si, for de blomster helt utom noen faste sesonger.... Da denne var ny hadde den en dypere rødfarge, men den har blitt lysere med årene. Den andre som ikke har noen blomster akkurat nå er hvit med et skjær av rosa, og sånn har den vært hele tiden :o))

Hvilken plante er dette????????????

 • 02.06.2012, 13:13

Når jeg var hos søsteren min går, viste hun meg denne plantet!! Den vokste ikke i blomsterbeddet men ovenfor i uslått gress sammen med tistler og andre engplanter, og søsteren spurte om jeg viste hva den het. Jeg har sett den før, men har ikke peiling..... Kanskje noen av dere vet!!
Ut på tur...i skogen!!

 • 09.10.2010, 16:05

Kom akkurat inn fra en liten fotosafari i skogen like ved der jeg bor.  Det var ikke noe spesielt fint vær, men jeg tenkte at jeg tar meg en liten tur ut alikevel. Bildene fikk bli som de ble.  De ser jo alltid så fine ut på kamera, men det er desverre ikke helt tilfelle når jeg laster de opp på PC'n... halvparten må slettes for de er ikke i fokus. Sånn var det denne gangen oxo.

Noen av rosene mine er fortsatt still standing, men nå er det ikke lenge før de takker for seg for godt.  De står ganske lunt inne i en krok, så det er vel derfor de holder ut så lenge som de gjør.  I fjor sto en gul sort helt til snøen kom, og jeg klippet den av å tok den inn, hvor den sto en god stund til.

Det er virkelig på hell med høstfargene på trærne, det er ikke mange dager før bladene er borte. Skal man få noen fine høstbilder må man få ut fingeren.

Borte ble den....

 • 08.10.2010, 22:14

Mushroom Butter Fly Fairy
Da jeg gikk på jobben i dag, inne på t-baneområdet, så jeg en søt liten fluesopp som jeg fikk lyst til å fotte. Som alltid har jeg jo dårlig tid til banen så jeg rakk selvfølgelig ikke det da.

På veg hjem forta jeg bort til stedet jeg hadde sett den, skuffelsen var stor da noen hadde trampet den flat. Det høres kanskje rart ut, men hadde gledet meg til å ta bilde av den.  Jeg får nok ta meg en tur i skogen på leiting etter et nytt eksemplar.

Det er så merkelig....

 • 17.07.2010, 15:51

Folk er rare!!!  De har mange meninger om hvordan det ser ut i blomsterbedd og skråninger, både positive og negative kommentarer. Går de ut for å ta i et tak for å forbedre det som ikke er så bra, .... nei det gjør de ikke.

I våres var vi en gjeng som var ute å pyntet opp, og beskjærte alt av busker i skråningen. Har det skjedd noe etter det? Selvfølgelig har det ikke det.  Jeg har med vilje ikke gått ut å gjort noe hittil i sommer, ene å alene for å se om noen andre gadd å gjøre noe i år.  Det skulle jo være enkelt nå å ta etterveksten nå som alt var klippet ned.  Ikke en sjel har vist seg ute for å gjøre noe, jeg blir bare så oppgitt.

På formiddagen i dag klarte jeg altså ikke å la være lenger, jeg måtte bare ta meg en tur ut.  Jeg gikk først løs på mitt eget blomsterbedd for å litt orden på det, og så satte jeg i gang med å knekke av ny grener på Jasminen i skråningen.  De var blitt megalange.  Jeg hadde ikke noe redskaper med meg, så jeg brukte en lang kratte for å dra grenen til meg... så knakk jeg de av med hendene. De lengst bak klarte jeg ikke å få tak i så de må desverre vente til jeg får tak i noe å klippe med. Det ser ikke helt bra ut med de lange kvister der bak, men det får ikke hjelpe.

Den jobben jeg har gjort i dag, hadde jeg ikke klart å gjøre for et år siden.  Da hadde jeg så vondt i armene pga betennelser at det var umulig for meg å gjøre noen ting.  Nå et år etter er jeg 95% bra, noe som kommer av at jeg spiser et vitaminregime som består av: Magnesium, gurkemeie og triomega.  Jeg hadde ingen tro på at det skulle virke, men det har virkelig gjort underverker. Har ikke hatt noe smerter eller betennelser i kroppen siden jeg startet med det. Det er helt fantastisk.

Norsk Folkemuseum...

 • 07.08.2009, 20:11

img0473

Nok en herlig og veldig varm sommerdag....  Kanskje litt vel varm til å traske ute i solen, men vi dro alikevel ut på Bygdø og Norsk Folkemuseum.  Tok med kamerabagen, og knipset noen bilder der oxo.  Jeg har desverre ikke noen linse som jeg syntes er god til det bruket, men de ble da ikke så altfor ille alikevel.  Det var mye turister der i dag, og mest fra det store utlandet.  Vi lignet nok litt på turister vi oxo der vi rusla rundt med store kamerasekker, og speilreflekskamera, he he.. 

img0449
Uff da......!!

 • 26.07.2009, 21:06

Jeg har hvist ikke tatt vare på plantene mine....det henger med nebbet alle sammen.  Er hvist på tide å ta frem vannkanna, og ta meg en runde både ute og inne.  Den store fredslilja mi henger snart utover bordet hvis jeg ikke gjøre noe.  Syntes ikke den så så ille ut i går kveld, men det var vel bare jeg som ikke så ordentlig etter.  Pleier vanligvis å ta godt vare på dem, men det har blitt så mye jobbing i det siste at jeg har ikke hatt tid til å tenkte på det engang.  Tidligere i kveld var jeg ute å støttet opp den store havehortensiaen min, som hadde lagt seg utover plenen pga de store blomstene som begynte å springe ut.  Regnet hadde oxo tynget dem ned noe som ikke gjorde saken noe bedre.   Den klarer ikke å reise seg opp igjen alene, så da må den få litt ekstra hjelp.

Om meg

Vera Lynn

Jeg er en sprudlende "dame" med mye humør, som enten bobler over med latter eller som er veldig eksploderende. Jeg har hatt to sett med foreldre, de som sørget for at jeg kom inn i denne verden, og så mine flotte adoptivforeldre som har betydd alt for meg. I 2000 bestemte jeg meg for å finne mine biologiske foreldre, og fant ut at de var fra Tinn i Telemark. For å gjøre en historie kort så ble jeg tatt i mot med åpne armer. Jeg gikk fra å være enebarn, til å få 4 flotte søsken (3 brødre og en søster) På bloggen skriver jeg om ting som opptar meg, som irriterer meg og om hverdagen min!!

welcome-desi-glitters-5

Welcome | Forward this Picture . .

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no