Deilig grønnsaksgryte

På fredag kjøpte jeg inn masse grønnsaker til en gryte jeg skulle lage i går… Jeg pleier å lage denne gryta innimellom når jeg syntes at jeg har spist for lite sunn mat, og nå var det definitivt på tide igjen. Etter noen dager med lettvind mat var det på tide med noe sunnere.

Jeg hadde litt problemer med å kutte opp alle grønnsakene pga den vonde skulderen min, men etter mye pes og stønning fikk jeg det til… Jeg kjøpte selleristang oxo i tilfelle roten ikke var så fin, noe som ikke alltid er så enkelt å se før den skjæres opp. Det var bra jeg gjorde det for den var ikke fin inni i det hele tatt.

Når jeg skulle sette i gang å lage gryta hadde jeg helt glemt en viktig ingridiens, en boks med hakkede tomater, men heldigvis hadde jeg igjen en bakerst i skapet. Jeg pleier vanligvis å bruke en med basilikum, men denne var med hvitløk… det gikk greit det oxo :o))

I utgangspunktet fant jeg denne oppskriften i en vegetar kokebok som en Ungarsk Grønnsaksgryte, men jeg har stadig endret på den så den har blitt mer min etter som tiden har gått. Jeg liker at grønnsakene mine er møre og kokt, noe som de ikke skulle være i originaloppskriften. Jeg har laget den på denne måten:

Grønnsaker:
3 paprika, en purre, en sellerirot, 3 selleristenger, 4 gulerøtter, 1 løk, 5-6 poteter, 1 boks hakkede tomater, 3 terninger grønsaksbuljong eller 1/5 glass ferdigblandet.

Krydder:
Karve, urtesalt, oregano, estragon, pepper, hvitløkspulver og paprika 

Fremgangsmåte:
Skjær opp alle grønnsakene i terminer. Når det er gjort hell litt olje i kjelen og begynn med å steke potetene og løken. La den surre i oljen til løken er blitt glatt før du har opp i alle de andre grønnsakene, buljong og krydder. Fyll opp gryta med vann etter hvor bløt du ønsker den. Personlig pleier jeg å ha i ca 1 liter vann til denne mengden med grønnsaker. Ønsker du en litt tykkere konsistens på gryta bør du bruke en potetsort som lett blir melete når den kokes. 

Gryta kan spises uten tilbehør, men personlig så pleier jeg å bruke ris til.

Jeg hadde jo sagt nei til å komme til Anne i går, men jeg var skravlesjuk så jeg ringte henne å spurte om hun hadde spist middag og om hun hadde lyst til å komme en tur. Etter litt betenkning så valgte hun å gjøre det. Det ble en ordentlig hyggelig kveld selv om formen var dårlig…. Når vi begynte å skravle så glemte jeg litt at jeg hadde vondt :o)) Anne tok med seg en ny is som hun hadde kjøpt, men den måtte vi vente en stund med å spise, for gryta er mektig den!! 

10 kommentarer

Siste innlegg