En våt, men kozelig dag i Seljord

Når man ikke har brukt alarmen på en stund, og kanskje har sovet litt lengre enn man burde så er det tøft å stå opp tidlig igjen. I dag var en sånn dag, og jeg var stuptrøtt når jeg sto i dusjen til morran i dag. Tidligere i år hadde jeg blitt invitert med til Seljord av tanten til Anne som bor der, og i dag var dagen for besøket å vi hadde avtalt å skulle reise her fra meg ved 8 tiden, så da kunne jeg ikke somle altfor mye. 


(kilde: google.no)

Jeg hadde tenkt å stoppe på toppen ovenfor Seljord å ta bilde utover dalen, men med det regnværet og tåka vi har hatt i dag kunne jeg bare glemme det. Var ikke mulig å se noen ting, for tåka lå som et lokk med bare noen sprekker hvor man kunne se antydning til grønt. Da ble det et flott flyfoto fra Google i stedet fra en mer sommerlig årstid.

Når jeg drar til Telemark pleier jeg å ta en beinstrekk på Meheia hvor de har et relativt greit toalett, hvis det skulle være behov for det. Beinstrekken ble droppet siden toalettet var fjernet, så vi fortsatte ferden til en Statoil stasjon et stykke etter Notodden. Der ble det både toalettbesøk, beinstrekk og en aldri så liten matbit. Varmt var det ikke, men vi sto nå å rasta utenfor bilen alikevel. Jeg hadde ikke tatt på meg klær til å være ute i så det var godt å sette seg inn i bilen igjen. Anne fikk stille som modell her.

Hver gang jeg har kjørt forbi det frådende vannet ved Melås bru har jeg hatt lyst til å stoppe å ta et bilde, men det har aldri blitt til at jeg har gjort det. De gangene har sola skint, men i dag trosset vi kjølig og vått vær for å få de etterlengtede bildene.

Det er ikke ofte jeg befinner meg foran kamera, for jeg hater å bli tatt bilde av…. I dag derimot syntes jeg at jeg måtte være med foran vannmassene, men jeg likte det ikke. 

Vi hadde tatt med halvstekte rundstykker, servelat, kyllingkjøttpølse og fyrstekake sånn at Bitten skulle slippe å styre med noe mat, og etter å slappet av med et par kopper med kaffe og skravlet litt laget ordnet vi maten. Det smakte godt gitt :o)) Sønnen til Bitten med familie bor på en gård oppe i en annen dal med utsikt til Seljord. Han og yngste sønnen stakk en tur innom for å slå av en prat. Synd at været skulle bli så dårlig at vi ikke kunne sitte ute, men man kan ikke alltid få det som man vil!! Bitten er en kjempehyggelig dame, og det er alltid hyggelig å komme på besøk til henne :o))

Når klokka dro over kl 16 pakket vi sammen og satte nesen mot Oslo igjen. Da hadde vi vært der i ca 4 timer, og det holder når man har nesten 3 timers kjøring hjem igjen. Det at jeg hadde stått opp så tidlig i dag begynte å gjøre seg gjeldende på veg hjem igjen. Jeg jespet og jespet igjen og igjen, men siden vi var to i bilen med antydning til munndiaré så hadde jeg ikke noe problemer med å holde meg våken. Alene hadde det nok vært verre tror jeg…..

Når vi kom til Kongsberg så romlet det i magen min, dels for at den ikke var helt i form men også for at jeg var litt sulten… Kjøpte en “liten” hamburger med pommes, ha ha ha, så liten var den ikke å jeg klart ikke å spise den opp. Til å være bensinstasjonmat var faktisk burgeren og pommesen ganske smakfulle, all ære til dem for det :o))

Nå har jeg kommet hjem, hvor to selskapssyke pusekatter ventet på meg… De måtte få masse koz før jeg fikk lov til å ta av meg sko og jakke :o)) Sitter å sløver foran tv’n og er ganske sliten i hodet og i kroppen, så nå tror jeg at jeg blir sittende her en liten stund. Vinja sitter ved siden av meg på bordet å har veldig lyst til å komme i fanget for å koze seg og sove en lur, men pc’n er i veien foreløpig. Så fort jeg legger den vekk om litt så er pusefrøkna på plass :o))

12 kommentarer

Siste innlegg