Det spirer og gror

Det er ikke til å unngå å merke at våren begynner å ta tak i våren ute… Dagene er definitivt blitt lengre og lysere å en del varmere, noe som gjør at man slipper å pakke på seg masse klær. I blomsterbeddene mine har det også begynt å bli liv, og når jeg var ute med søppel nå i ettermiddag satt svarttrosten oppe i en av bjørketrærne og sang så vakkert. Når jeg hører den synger så kan jeg ikke bli annet enn i godt humør :o))

Azalean min vokser fortsatt og er helt dekket av nye blader blader på toppen. Nede ved jorden har det også begynt å komme nye blader, så jeg er i ekstase over at fortsatt klarer å holde liv i den. I tillegg at den trives så godt :o))

I det jeg bestemt meg for å kaste begge krotonplantene mine kom de med blomster… De blir nok kastet når vi nermere oss påske, men så lenge blomstene står der så fine skal de få lov til å stå i vindu å trone. Selve plantene er ikke noe fine lenger, og det er på tide å skifte dem ut nå. Tenker at det blir et besøk hos Plantasjen om ikke så lenge :o))

#vår #svarttrost #azalea #kroton #plantasjen 

8 kommentarer
  1. Fine bilder, og skikkelig gøy når det er noe som trives og gror, for ikke så snakke om når det blomstrer flere ganger. Jeg er ikke så flink med blomstrende vekster, men har noen jeg fikk i fjor som faktisk er mye finere nå enn for et år siden. Vet ikke hva de heter, egentlig litt kjipe, gammelkjærringblomster, men jeg er dritstolt over at jeg ikke har tatt livet av dem – enda! ;o)

  2. Marit: Tusen takk :o)) Jeg er veldig stolt over å ha klart å holde liv i Azalean, for det er første gangen. Pleier bare å ha grønne planter jeg, for det er de eneste som greier seg….

  3. Det er mye liv som vokser nå og frem kommer utrolige fine farger. Men kanskje litt tidlig enda med og plante noe ute men det går fort nå. I dag skal har jeg kun noen småting på tapetet før ettermiddag skal jeg i 60 års lag til min søster. God helg.

  4. Helge: Du har helt rett, det er for tidlig å plante enda… Jeg misstenker at vi kan få noen dager fortsatt med kuldegrader og kanskje litt snø også innen våren slipper til for fult. Min far har bursdag i midten av april, og jeg håper at våren har kommet såpass langt da at jeg kan sette ned noen stemorsplanter på graven hans :o))

   Håper det blir en koselig 60 års feiring, God Helg :o))

  5. Kroton har jeg ikke hørt om engang, da kan du tenke deg meg og inneplanter, he he. I bedene blomstrer løkvekstene i fleng nå, men tulipanene har grønne knopper enda. Fint å plante så den ene sorten overtar for den andre, da er det blomster her fra nå og til 17.mai og etter det kommer de trofaste staudene 🙂 God helg i sola, dette blir en flott utedag 😀

  6. Lene S.: Kroton er nok en plante som oftes blir brukt som kontorplante, men jeg syntes de var fine når jeg kjøpte dem… Ikke nå lenger. I fjor høst spadde jeg opp nesten alle rosene min, og når det blir på tide å ta vårstellet går noen andre planter. Det var på tide å tenke nytt, og sette ned noen busker som ikke blir så store. I mellom dem har jeg tenkt til å plante noen sommerplanter. Gleder meg til å begynne å planlegge… Ha en fin lørdag du også :o))

  7. Ingen løker i sikte her for det er en hvir verden der ute. Kroton har jeg hatt med de overlevde ikke lenge i mitt hus. Gleder meg til å begynne i hagen om noen uker, hvis alt går etter planen skal jeg ha blomster ute til 17 mai for da kommer sommeren…

  8. hobbyting: Mine to kroton har hengt med hode lenge, men så satte jeg dem på gulvet i helgen å nå har de begynt å bruse i bladene… De likte seg tydeligvis ikke i vinduet… Jeg håper virkelig at vi får beholde våren nå, og at sommeren kommer tidlig i år.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg