Oslo Sommerpark – Tryvann

Det har vel ikke blitt så veldig mye blogging i det siste, noe som skyldes at jeg har vært helt kjørt når jeg kom hjem fra jobben. I tillegg så har jeg vært en del på farten også de siste dagene i denne uken.


(kilde: Oslo Sommerpark)

På torsdag ble arbeidsdagen avsluttet kl 14 for den divisjonen jeg tilhører. Vi ble hentet i to busser, og ble kjørt opp til Oslo Sommerpark på Tryvann. Der skulle vi ha 10 kamp. Vi hadde blitt inndelt i lag i forveien, og jeg var på det turkise laget. 

Vi ble møtt av to svenske instruktører som informerte oss om at vi skulle gå en tur ned i skogen. Jeg må innrømme at jeg ble litt bekymret da vi begynte å gå nedover og nedover, for oppe i alle trekronene hang det personer. De enten gikk på stier av planker og tau oppe i trærner, eller de føyk forbi fra tre til tre i liner. Dette er definitivt ikke noe for meg tenkte jeg.

  

Vi kom til slutt ned til plassen vi skulle oppholde oss…. Allerede når vi kom ned dit hadde jeg fått vondt i knærne og anklene mine, og jeg tenkte at jeg ville få problemer med noen av øvelsene, faktisk de fleste.

Den første øvelsen ble å kaste øks, og det var ikke noen liten lett øks akkurat. Den var tung og var en dobbelt egget øks. Vi skulle løfte den over hodet med strake armer og så kaste den mot en blink noen meter unna. Med mine svake armer så kom jeg ikke bort til blinken engang. Neste øvelse var bueskyting, som jeg syntes var veldig gøy og klarte meg noe bedre i.

Den tredje øvelsen var at vi som lag skulle gå opp å holde balansen på en plate, en noe mindre ustø plate eller en stubbe. Sistnevnte telte poengmessig mer, men vi vurderte at vi ikke klarte den å prøvde oss på den mellomste. Vi hadde tre forsøk, men etter to mislykkede forsøk gikk vi på den store platen for å safe noen poeng.

Den fjerde øvelsen var å stable noen treklosser oppå hverandre på tid, og der klarte vi å få 18 klosser oppå hverandre innen det raste.

Når vi kom til den femte øvelsen måtte jeg melde pass, for det var fysisk umulig for meg å klare den. Den gikk ut på å klarte opp i par på en trestamme som var festet mellom to trær. Der skulle man gå mot hverandre og forbi hverandre til den andre trestammen. Jeg var for stiv i kroppen til å i det hele tatt klare å komme opp, og med dårlige knær, hofter og ankler var også vanskelig å gå på stammen.

Jeg hadde en avtale kl 18, så jeg måtte gå etter denne øvelsen.

  

Jeg spurte en av instruktørene hvordan man kom seg til nærmeste t-bane stasjon, for å dra ned mot byen igjen. Han sa at det var bare å gå opp mot toppen og så veien nedover igjen………

Før vi dro opp hadde jeg sjekket på nettet, og der sto det at det skulle bare ta 12 min ned til Voksenkollen… Jeg så ingen skilt eller henvisning hvordan man kunne gå ned til banen så jeg gikk langs veien, og det tok meg laaaaaangt mer enn 12 minutter. Da det ikke var noe skilt som viste hvor jeg skule gå endte jeg tilslutt, langt om lenge nede på Frognerseteren. Der tok jeg meg en liten pause, og da jeg skulle gå igjen spurte jeg hvordan jeg kom til banen.

Ble litt matt da den hyggelig jenta i kafeén fortalte at jeg skulle gå ut til høyre og oppover grusveien….. Den så ut som om den gikk rett til himmels. Etter å ha trasket på den harde asfalten en stund var det ikke så lett å komme seg opp bakken, men jeg tok tiden til hjelp og opp kom jeg. Frognerseteren er endestasjon så banen sto en liten stund på stasjonen innen den kjørte ned til byen igjen.

Det var godt å få sitte ned en stund og hvile kroppen sin litt.

Selv om en slik dag ikke er det perfekte for denne defekte kroppen min, og jeg ikke klarte å yte øvelsene like bra som lagkammeratene så syntes jeg jo at det var gøy. Det er viktig å røre på seg, men for meg ble nok dette litt for vanskelig.

Når kvelden kom var jeg sliten, og det var godt å slenge seg på sofaen med bena høyt.

#oslo #sommerpark #klatring #øvelser #øks #kasting #bueskyting #balanse #stable #klosser #tryvann #frognerseteren #voksenkollen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg