RuteteSommerChallenge – Dag 1: Beste sommer(ferie)minne som barn/tenåring

I dag dukket det opp en ny challenge i dag, som går på sommerminner. Det på bloggen til Den rutete skjorta, se HER, at jeg leste om challengen. Det er en koselig oppgave som går over 5 dager, og du kan sikkert melde deg på du også :o))

Dag 1: Beste sommer(ferie)minne som barn/tenåring
Dag 2: Sang/musikk som gir deg skikkelig sommerfølelser
Dag 3: Favoritt feriested
Dag 4: Favoritt sommerklær
Dag 5: Beste sommer(ferie)minne som voksen

Dette tenkte jeg skulle bli veldig enkelt, men det ble det jo slettes ikke. Jeg har ikke egentlig ikke noe bestemt sommerminne som jeg kan hente fram. Det er mer en sommerfølelse som svever rundt i hode mitt når jeg tenker på sommeren som barn. Vage minner om en lykkelig barndom, og at sola alltid skinte hver eneste dag i ferien (noe den garantert ikke gjorde)

Når jeg tenker på sommrene mine som barn, så tenker jeg Tjorven. Jeg lignet litt på henne, kanskje ikke på bilde over her, og jeg hadde de samme klærne å var litt rund og god i formene. Det var problemfrie sommerdager fylt med lek og morro, hvor jeg hang i trærne å ramlet ned… Det var vel ikke en sommer hvor jeg ikke hadde plaster på knær og armer etter leken. Jeg ha fortsatt arr på knærne etter alle knall og fall da jeg var barn :o))

Til motsetning fra Tjorven så tilbragte jeg ikke min barndom ute i skjærgården, men som oftes på landet hos mormor og morfar. De bodde på en husmannsplass i Odalen uten innlagt vann, og med en utedo på andre siden av tunet. Rett utenfor huset lå verden fineste sommereng, hvor jeg kunne løpe rundt tidlig som sent. Plukke blomster eller bare ligge på ryggen å se opp på skyene som seilte forbi.

Det var bekymringsfrie sommerdager, fylt med glede og frihet og masse frisk luft :o))

#rutetesommerchallenge #sommer #sommerferie #sommerminner #lek #glede #sommereng #tjorven #challenge #blogg #juni

12 kommentarer
  1. Søtmonsen ): Noen ganger skulle jeg ønske at jeg kunne skru tiden tilbake, og gjenoppleve den… Kanskje ikke så lurt, for ting blir aldri helt sånn som man har tenkt seg!

  2. Søte bilder og et kjært minne. Var mye på sørlandet som barn, har dengang som nå endel familie der nede. Der var det bading, fisking og mye mere som jeg ikke husker. Mine besteforeldre hadde en stor antenne ute for radioen og en egen antenne for TV. Og hver kveld dro bestefar ut kontakten fra veggen. Det med tanke på brann, dette var i 1960- og 1970 årene, så slikt utstyr var en solid investering. Men tidene forandrer seg, huset er der ennå men pusset opp og eies av en Oslomann. Ha en fin dag.

  3. Så koselige minner! ja man minnes alltid at i barndommens somre, ja da var det sol hver dag!! hihihi. garantert ikke..men det er tydeligvis DET som har satt seg fast da..de gode dagene! Flotte bilder! Du ser jo så søt og god ut!

  4. Helge: Jeg er sikker på at ungene i dag også får fine sommerminner å ta med seg videre i livet, men jeg tror at vi som vokste opp på 60 og 70 tallet hadde det noe bedre. Ikke noe mobil, pc eller tvspill som holdt oss inne i det fine været. Vi måtte finne på noe selv, og var stort sett ute hele dagen :o))

   Jeg husker at jeg syntes at det ville ha vært fint å ha en ferie ved sjøen da jeg var barn, men med foreldre som elsket å fiske ørret så ble det mye campingturer igjennom vårt langstrakte land. Vi var nok mest hos besteforeldrene, men det ble endel fisketurer også.

   Ha en strålende dag Helge :o))

  5. fruensvilje: Ja ikke sant :o)) Tror veldig mange barn sitter inne foran tv eller pc når de har fri… Ser det her jeg bor, for det finnes ingen under 20 år som er ute på en fin sommerdag. Når de kommer fra skolen så sitter de dessverre bare inne…

  6. dvergpinschere i mitt hjerte: Hihihi, det er rart det der at vi alltid minnes barndommens sommer med sol og varme. Når jeg kikker i fotoalbummene, så er det ikke mange regnværsbilder der gitt :o)) Knis, en gang var man jo søt :o))

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg