“Nøtteknekkeren”

Det har blitt en tradisjon for bestis Anne og meg å besøke Den norske opera og balett før jul, for å se på Nøtteknekkeren. Det er noe vi gleder oss til begge to, og i år gledet vi oss litt mer. Det var nemlig ny koreografi og nye kostymer, så vi var veldig spent på hvordan dette kom til å bli. En stund så det ut til at vi ikke skulle få noen biletter, men det ordnet seg til slutt heldigvis :o))

Forestillingen begynte klokken 19, og vi dro i god tid sånn at vi skulle rekke å parkere bilen å få funnet oss en garderobeboks innen det var på tide å sette seg ned inne i salen.

Vi var veldig heldig med setene våre, som var på høyre balkong med utsikt rett ned på scenen. Det var langt ned til setene på raden foran, sånn at man ikke fikk en høy person foran seg. For akkurat det er min lott her i livet når jeg går i teateret, skjer hver gang. Denne gangen satt vi sånn til at vi hadde oversikt over hele scenen, og det var såpass nære at kunne se ansiktsutrykkene til danserne.

Nå er det jo sånn at jeg har ganske lange ben, og de var det ikke helt plass til. Heldigvis for meg så satt jeg helt innerst på raden, hvor jeg kunne vri meg mot scenen å da kunne jeg strekke ut bena mine ordentlig.

Ikke det klareste bilde jeg har tatt kanskje, men men… Jeg snek meg til noen bilder i det forestllingen var over, og danserne ble aplaudert inn på scenen x-antall ganger.

Forestillingen var ganske annerledes, men på en positiv måte. Jeg storkoste meg virkelig å nøt hver eneste piruett og elegante bevegelse. De nye kostymene var nydelig og mer moderne. Når barna fra balettskolen kom inn, i kostymer som pepperkaker, sukkerstenger, vaffler og cupcakes mm ble det jubel i salen. Det var jubelrop både etter at de hadde danset og etter forestillingen.

Med hånden på hjertet så vil jeg påstå at endringene har vært vellykket, og kan varmt anbefale folk å gå å se den dersom det er biletter å oppdrive :o))

#nøtteknekkeren #operan #dennorskeoperaogbalett #balett #vakkert #elegant #forestilling #blogg

6 kommentarer
  1. Så koselig at du har kommet deg ut på dette også da.. Sikkert en flott opplevelse! og flott tradisjon! Aldri sett den nei..

  2. dvergpinschere i mitt hjerte: Vi startet opp med dette for ca 4 år siden, og det har virkelig blit en fin førjulstradisjon. Før det hadde jeg nok ikke sett så veldig mye balett nei :o))

  3. maiken: Jeg hadde heller ikke vært på noen balettforestilling før vi begynte å gå på denne. Hihihihi, vi prøvde oss på Svanesjøen et år, men den ble for lang for meg. Jeg sovna faktisk et par ganger :o))

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg