NAV en hyggelig opplevelse 😊

Jeg var livredd for å forsove meg i dag, så jeg satte alarmen på grytidlig. Jeg hadde en avtale med sjefen om at vi skulle ta samme bane, og den ville være på Skøyenåsen 08:29. Ettersom jeg ventet med å fornye 30 dagers periodebilletten min til i dag, ble det litt stress da jeg hadde glemt passordet. Har man glemt det, må bankkortet legges inn på nytt…. Jeg hørte banen nede på Godlia, så jeg skal love at fingrene mine løp fort over tastene for at jeg skulle bli ferdig til den kom. Hehe, jeg rakk det jeg serru!

NAV kontoret åpnet samtidig som møtet skulle begynne, så vi måtte stå ute og fryse i nesten 15 minutter innen dørene åpnet. Jeg hadde heldigvis tatt på en boblejakke, så jeg holdt meg relativt varm 😊

Vi ble møtt av en voksen mann, som håndhilste på oss med en fast trykk… Bare det var en positiv start syntes jeg, for jeg HATER når folk tar meg i hånda med et sånt fiskeaktig slapt håndtrykk. Mannen fortalte hvorfor de hadde kalt meg inn, og så spurte han hvordan jeg hadde det. Hvordan jeg syntes at det gikk å jobbe 50%, og jeg fortalte ærlig akkurat hvordan det sto til. Om hva jeg gjorde for å prøve å bli bedre osv. Det er jo ikke noen andre enn jeg selv med hjelp av manuellterapeuten som kan påvirke fremgangen min. Selve møte varte i ca 20 minutter!

Mannen fortalte videre at NAV ikke kom til å innkalle meg noen flere ganger, så sant jeg ble bedre og kom 100% tilbake i jobb. Skulle jeg ikke klare det, går sykepengene mine ut i midten av oktober, og da blir det selvsagt noen flere møter. Jeg håper virkelig at det ikke går så langt, for jeg vil jo ikke ha en uføregrad!!!!!

Jeg spurte om jeg kunne kontakte ham direkte dersom jeg hadde noen spørsmål, og det bekreftet han at jeg kunne. Følte at det var veldig greit å ha en person å forholde meg til, i stedet for å bli kastet fra person til person 😊

#nav #dialogsamtale #samtale #møte #hyggelig #sykemelding #langtidssykefravær #periodebillett #onsdag #mars #blogg

21 kommentarer
    1. Så bra!! ja det er jo sånne obligatoriske møter de er pålagt..og sikkert fint for å få til et samarbeid, og at vi som brukere får møtt saksbehandleren vår..Jeg hadde aldri noe sånt møte..og ble litt “glemt” i systemet..Så er nok en sikkerhet fra begges side..Lykke til videre, og dette går nok bra!!

    2. dvergpinschere i mitt hjerte: Jeg kjenner at skuldrene er senket etter dette hyggelige møtet vi hadde i dag. Veldig fint at man har en sånn oppegående person i systemet, som man føler står på min side ??

      Kjedelig at du ble glemt av systemet, noe jeg har hørt andre forte!le at de også har blitt!

    3. Godt at møte var en koslig opplevelse for deg. Det er altfor mange som må ditt av ym,se grunner. NAV er der til hjelp men mange mener nok at NAV = Nesten alltid vanskelig. Der er det trørre regler, x antall skjeamer og krav som man må sette seg inn i. Men det er bra så lenge du kan jobbe. En jobb betyr mye, der motar man lønn, feriepenger og frynsegoder. Håper du kan jobbe 100% igjen snart.

    4. Helge: Jeg hadde hørt så veldig mye negativt om slike møter i forveien, og gruet meg til det. Heldigvis gikk det strålende fint :o)) NAV har så mange regler, og vi som brukere har ikke sjansen til å holde oss oppdatert, eller klare å gjøre ting riktig. Jeg har ikke peiling på hvordan ting fungerer, noe jeg kanskje burde!! Det blir nok en stund til jeg er tilbake i 100% stilling, men jeg jobber hardt for å få det til :o))

    5. Herlig lesing! Det var noe helt annet enn møte mitt, hvor av nav-mannen var 25 minutter forsinket fordi han ikke hadde fått med seg at han skulle ha møte den dagen. Fastlegen min måtte ringe til han for å spørre hvor han blei av. Han rakk aldri å roe seg ned før møtet og det var kanskje en av grunnen til at han ikke var så veldig hyggelig i formuleringene sine også. Men men, jeg overlevde og likte bare fastlegen min enda mer etter det møtet 🙂

    6. Elevele: En ting er å komme for sent, som jeg gjorde i dag, når ikke andre mennesker direkte blir berørt av det. Har man et møte blir det helt feil. Jeg har også et veldig godt forhold til min fastlege, og vi kjenner hverandre veldig godt. Har hatt ham i mange år nå. Viktig at man har en god dialog også med legen sin :o))

    7. Ja, jeg syns jo det er litt rart at NAV kaller inn til møte, og så veit de det ikke selv en gang- litt svikt i sine egne rutiner da 😛
      Jeg har kun hatt fastlegen min i ca. 2 år nå og hadde vel kun vært hos han to ganger for å få nye p-piller før jeg nå nærmest har bodd der 🙂 Og selv om jeg ikke har vært like begeistret for måten han ordlegger seg på alltid, så har han vært veldig støttende og forståelsesfull- det er ikke alle leger som trur på deg når du har “usynlige” smerter, for å si det sånn. Jeg har jo vært så dårlig at jeg nesten ikke har kunnet gå pga muskler som har gått i total lås, så jeg har “heldigvis” vært litt synlig syk også. Huff, det høres fælt å si det..

    8. Jøss! Kan de være hyggelige der altså? Jeg må jo forholde meg til dem snart jeg også. Enten jeg blir friskmeldt eller ikke kommer tilbake i jobb. Gruer meg til det …

    9. Elevele: Det er vel med NAV som med mange andre offentlige kontorer, det går helt feil innimellom for at de har altfor mye å gjøre. Ikke noen god grunn, men en realitet.

      Jeg er veldig glad for at jeg har den legen jeg har. Når han har vært syk eller på ferie har jeg noen ganger kommet til en av de andre. Som regel den samme hver gang, og han er en dott som kan være veldig sårende i hvordan han ordlegger seg. Mange liker denne andre legen, så kanskje det bare er sånn at kjemien ikke stemmer mellom oss.

    10. Marit: Hehe, jeg har hørt så mye negativt om NAV at jeg trodde også at jeg ville komme til noen som var skikkelig frekk og utenkelig. Sånn ble det heldigvis ikke ?? Får håpe du er like heldig, dersom du også må inn til en samtale!

    11. Ja, viktig å ikke glemme at “NAV” kun er mennesker de også 🙂
      Jeg har jo bestilt gitter bak i bilen til hunden og fikk beskjed om at jeg kunne hente den i dag. Det viste seg at han hadde bommet med målene, så den blei for stor inne i bilen. Han blei jo veldig lei seg for det da og beklaget seg veldig. Men som jeg sa til han: Jeg jobber som regnskapsfører og det er ikke alltid jeg greier å legge sammen 2+2, så slapp av, jeg kommer tilbake når du har fått fikset den jeg 😉 Han lo litt da. Ha ha.. Men det er jo sant, alle feiler litt innimellom, og det er lov 🙂
      Har nok mye med kjemien å gjøre ja 🙂 Jeg hører mye rart om folk som jeg liker kjempegodt- virker som om jeg er den eneste i hele verden liksom, som liker visse mennesker, men sånn er det jo noen ganger 🙂

    12. Elevele: Aj så kjedelig med det gitteret, men så lenge det går å rette på det er det greit. Fort gjort at man kan måle litt feil, det har jeg da gjort selv å det.

      Leger burde tenke seg om, når det gjelder hvordan de oppfører seg ovenfor pasientene. Ofte mer man dårlig og ikke så ressurssterk til å sette dem på plass. Noen uker før faren min døde var han hos denne legen, og han nermest tryglet om å bli lagt inn på sykehuset. Det ble han ikke…. Nå skal det sies at pappa hadde dødd uansett, men kanskje den siste tiden hadde blitt litt mindre utenfor ham!

    13. Ja, han måtte bare kutte av en del så det var en enkel sak sånn sett, og jeg skal ikke på noen langturer denne helgen, så trenger ikke putte hunden i bilen enda 🙂 Trur jeg kunne komme i morgen for å montere den 🙂
      Åhh, slikt er forferdelig! Det er vondt når man føler legen ikke er på bølgelengde i det hele tatt. Det er liksom ikke lov til å “føle” selv, for hvis legen har bestemt seg for “nei” så er det liksom “nei” uansett 🙁

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg