Turist i egen by – Slottet og parken rundt

Det er veldig hyggelig være turist i egen by, og i går var bestisen, kusinen og jeg en tur på slottet å ble guidet rundt i noen av rommene. Været var ikke helt med oss fra morningen og formiddagen, hvor det regnet ganske kraftig og det var klamt og ekkelt. Vi lot ikke det ødelegge dagen for oss, og kledde oss deretter :o))

Som ekte turister tok vi t-banen opp til Nationalteateret, og ruslet deretter oppover mot slottet.

Vi var på langt nær ikke de eneste turistene i Oslo i går… Høylydte amerikanere og japanere som vi først trodde gikk med spaserstokk, men som viste seg å være selfiestenger, hihi!! Selv hadde jeg glemt å lade kamera mitt, så alle bildene i innlegget er med iPhonen min.

Jeg hadde ikke noen selfiestang, men lange armer så jeg klarte da å få et bilde av meg selv med slottet i bakgrunnen :o))

Veldig mange turister flokket til, og ville ha bilde av seg selv sammen med gardistene. Så turist var ingen oss, så vi nøyde oss med å ta bilde av dem. Personlig så syntes jeg bildet ble bedre uten at jeg var med på det, hihihi!!

Vi hadde fått beskjed om å møte opp på baksiden av slottet, og vi var tidlig ute så vi måtte vente med å komme inn. Da det ble vår tur, måtte vi først igjennom en sikkerhetskontroll som var akkurat som på flyplassen. Inne på slottet måtte vi låse inn vesker, jakker og mobiltelefoner, samt ta på oss plastposer på bena.

Vår guide het Camilla, og hun kunne virkelig sine ting og gjorde turen rundt på slottet veldig interessant. Jeg er jo, som jeg har nevnt før, veldig interessert i historie og gamle bygninger så dette var midt i blinken for meg. En god del av de tingene hun fortalte om, viste jeg fra før, men det var en god del nytt også. Litt rart å komme inn å se rommene som kongeparet bruker når de er på slottet. Den store overraskelsen for meg var når vi kom opp trappene til den etasjen slottsbalkongen er. Jeg har alltid innbilt meg at det var et stort rom innenfor balkongen, med det var rett og slett bare en trappeavsats, en stor en vel og merke. Ut på selve balkongen fikk vi ikke lov å komme, men vi hadde en fin utsikt fra vinduene også. Rundturen tok omtrent 1 time.

Det eneste som var negativt med besøket var at noen av de besøkende, ikke klarte å holde munn når guiden pratet. Det er store rom hvor lyden bærer, og når man står midt i mellom to samtaler er det ikke så lett å få med seg det som blir sagt. De aller fleste snakket lett sammen da vi gikk fra rom til rom, men vi var stille når guiden snakket.

Det var ganske klamt og varmt inne, så det var godt å komme ut. Der var himmelen blitt blå og sola kommet fram, så jakken jeg hadde hatt på meg var ikke nødvendig lenger. Vi ville også ta en tur i Slottsparken for å se oss omkring, et sted ingen av oss hadde vært på lenge.

En av tingene vi gjerne ville se, var den nye statuen av Dronning Sonja. Den er veldig naturtro og lik dronningen. Det var flere enn oss som ville ta bilde, så vi måtte stå i kø for å komme til :o))

Det måtte bli en selfie til, når jeg først var ute i det fine været, hihi!!

Det måtte bli et bilde til av slottet når finværet var kommet også :o))

Det tar på å være turist, og kroppen begynte å protestere på grunn av veske- og matmangel. Vi bestemte oss for å gå ned mot havna, og til Pappabuene for å spise og kjøle oss ned. Vi fant en plass under parasollene, bestilte grillede pølser fra Strøm-Larsen (Kreolsk lammepølse, lammepølse med fetaost, couscoussalat, hjemmelaget harissasaus, sautert løk og aspargesbønner) og iskald Heinicken for kusinen og Pale Ale til meg, mens bestisen tok mineralvann.

Jeg kan ikke beskrive hvor godt det var å sitte ned å ta seg igjen… Vet ikke hvordan det er med deg, men når jeg skal spise og slappe av orker jeg ikke så mye bråk rundt meg. Det var fult av amerikanske turister der, og de som satt bak meg pratet i mobilen. Helt greit det egentlig, men ikke når de setter samtalen på speaker med lydnivået på maks. Det skar i ørene, og det virket som om samtalen aldri skulle ta slutt… Da den endelig gjorde, senket stillheten seg igjen å vi kunne nyte maten våres.

Vi var enig alle tre at det hadde vært en veldig hyggelig dag, og vi skal være turist i egen by en annen gang også.

#turistiegenby #turist #slottet #slottetioslo #slottsparken #omvisning #pappabuene #middag #heinicken #paleale #øl #lammepølser #kos #nytelse #sommer #juli #søndag #blogg

2 kommentarer
  1. Høres ut som en skikkelig feriedag! BRA dere koste dere..og jeg er helt enig…ikke bråk når man skal spise..vi begynner nok å bli gamle…hihihi..ha en god kveld!! Flotte bilder!

  2. dvergpinschere i mitt hjerte: Tusen takk :o)) Hehehe, ja det er nok alderen som gjør meg ekstra følsom for bråk omkring matbordet :o)) Dette var virkelig en koselig dag, og hadde det så flott. Litt varmt for meg midt i solsteken, men så lenge jeg kan trekke inn i skyggen av og til går det veldig fint :o)) Ha en fin sommerkveld du også!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg