Bråstopp

Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men når jeg får lønningen inn på konto liker jeg å betale unna alle regningene mine med en gang. Vet mange lar regningene betales fortløpende når de har forfall, men da føler jeg at jeg mister kontrollen over hvor mye som står på konto.

De fleste regningene mine kommer på e-faktura, mitt eget valg, med noen unntak. Et av disse er Telia fakturaen min, som går som avtalegiro. Alt dette har gått helt knirkefritt til nå, hvor det plutselig ble bråstopp på nevnte faktura. Jeg hadde helt glemt at det er satt en grense for hvor stort beløp som kan belastes på avtalegiroen, og da jeg byttet til en ny mobiltelefon i forrige måned ble denne første regningen mye høyere enn det jeg pleier å ha. Enden på visen var jo at betalingen ble stoppet på grunn av maksgrensen….

Phone bill
Licensed from: phovoir / yayimages.com

Jeg trodde først at banken måtte endre maksgrensen, men etter å ha romstert inne i nettbanken en stund, fant jeg ut at dette kunne jeg heldigvis ordne selv med noen tastetrykk. Det er så greit at man kan fixe og ordne selv, mange av de tjenestene som før krevde en papirmølle før andre utførte oppgaven.

Liker du å klare diverse tjenester selv på nettet, eller foretrekker du at andre utfører dem for deg?

#regninger #bråstopp #grense #faktura #stoppet #telia #nettbank #selvbetjening #sommer #juli #onsdag #blogg

6 kommentarer
  1. Jeg har alt til trekk på forfalls dato..de skal ikke få renter som jeg kan få..er jo snakk om lite for oss vanlige forbrukere..men litt blir det i løpet av året…(dette lærte jeg av en økonom) Jeg likte også å vite hva jeg hadde å rutte med..men så kommer regninger i hytt å pine..hihi..Nå ligger jeg i forkant..så har alltid penger til hele mnd på regningskontoen..så passer jeg på fylle på den..så vet jeg hva jeg har utenom..sånn ca ihvertfall.. JA deilig å kunne ordne mye selv..Bare man kan tingen..så går det bra…

  2. dvergpinschere i mitt hjerte: Det viktigste er å finne en løsning som passer for en selv. Jeg prøvde det der med å trekke de på forfall, men da gikk jeg helt i surr å det holdt på å gå helt galt…

  3. Jeg har litt på automatrekk, men det meste må jeg ordne sjøl. Jeg liker det best for da har jeg mest “Kontroll og oversikt”. Det er så fort gjort å glemme et automat – trekk, og så står man der i butikken mens det lyser “ikke godkjent” på kortautomaten. Det har jeg opplevd noen få ganger, og det er så pinlig at det vil jeg helst unngå!! Jeg har jo “MasterCard”, så det løser seg jo hvis butikken tar i mot det, men jeg kan altså ikke FORDRA å stå der som et annet rotehue!!

  4. karidansen: Veldig greit å ha litt kontroll på hvor mye som står på kontoen. Jeg har også stått i butikken for å betale, og det var ikke nok til å dekke det jeg skulle kjøpe… Pinlig!

  5. frodith: Før syntes jeg det var skummelt når jeg måtte ordne ting på nettet, men nå syntes jeg det er helt greit. Tror vi må bare venne oss til at det blir et krav at vi gjør mer selv.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg