Kjerringråd mot grått hår

Jeg har en bokserie i bokhylla om alt fra merkedager til kjerringråd, og en av dem heter Kjerringråd og homøopatiske husråd. Den satt jeg å kikket igjennom og smålo litt for meg selv. Det er mye artig i denne boka, og sikker mye som fungerer, men ikke alt….

Dette er rådet mot grått hår:

Grey-haired woman sat in garden
Licensed from: phovoir / yayimages.com

Du trenger spiker og markens blomster + sterk te.

Kok sterk te av vanlig te. Den må være så sterk at den er nesten svart. Bland dette med avkok av forskjellige urter som du finner i hagen eller ute i marka. Hold deg til noen kjente sorter som det finnes mye av. Hell på flasker , ha i en liten neve spiker og kork igjen. La blandingen stå noen uker.

Gni hodebunnen hver dag med hårvannet, og du unngår å bli gråhåret. Denne kuren passer best hvis det “gamle” håret var mørkt, lyshårede vil få en noe annen fargenyanse, enn mørkere nyanse enn tidligere.

Jeg har vel ikke noe særlig tro på denne… Spiker?? Normalt når man bruker urter, så rasker man ikke bare med seg det man finner å lager et avkok av det. Alle urter man finner ute i naturen, har sin særegenhet som kan nyttes innen medisin og helseprodukter. Det å blande dem sammen ville jeg tro ikke var å anbefale, noen passer jo ikke sammen i det hele tatt.

Har du noen kjerringråd du sverger til og som fungerer?

#kjerringråd #homeopatisk #husråd #gråtthår #grå #hår #spiker #urter #koke #avkok #te #artiglesing #helse #blogg

12 kommentarer
  1. Hihi, nå måtte jeg i bokhylla og finne fram boken min om kjerringråd, og der fant jeg akkurat samme oppskrift. Boka heter “Kjerringråd og homøopatiske husråd, for folk og fe” av Aksel Gjerstad, – kanskje det er den samme som du har? Mye artig lesing, hihi. Jeg har ikke så stor tro på så mye av det, men før når det ikke var så lett å få tak i lege/dyrlege eller de ikke visste så mye, måtte de prøve noe. Mitt kjerringråd: Hvis jeg blir stukket av veps, pleier jeg å legge på en fuktet sukkerbit, fordi det trekker ut brodden og plagene blir mye mindre.

  2. Kjerringråd er gode og ty til. For lenge siden var jeg veldig plaget av mygg på kjøkkenet. Da fikk jeg dette rådet av min kjære venn Berit; Strø kanal på bordplata – og det hjalp mye. Seinere fikk jeg et bedre middel av borettslaget. Så det er mye godt i kjerringråd – en god medisin i så måte.

  3. Nei det hørtes rart ut…og man kan vel vanskelig stanse gråing av hår! Det er jo noe som brytes ned..og vi må nok bare la det gå sin gang…hihihi..men ja..mange kjerringråd er litt morsomme..hihih. ha en god dag!

  4. Hanne Beate: Det er akkurat den samme boken, og det var opprinnelig mamma som hadde bestilt hele serien. Tror ikke jeg gidder å prøve denne, mye bedre at frisørdamen dekker over i stedet :o)) Den med sukkerbiten har jeg faktisk hørt skal fungere, men har ikke prøvd den selv… Ser jeg en veps så løper jeg hylende bort, hihi! Jeg leste at dersom man hadde ørevoks, så fungerte det bra på alle innsektbitt :o))

  5. Helge: Nei, man skal ikke tenke at kjerringråd er noe tull som ikke fungerer. Mange av dem fungerer veldig fint, og noen av dem er jo forgangerne til dagens medisiner også.

  6. dvergpinschere i mitt hjerte: Akkurat denne har jeg ikke noe tro på… Det sies ikke noe om det, men jeg håper at det var meningen at man ikke skulle ha med spikerne når man masserte hodebunnen ??

  7. frodith: Hehe, jeg ble ganske skeptisk når det sto spiker… I ettertid tenkte jeg at det er kanskje pga at de ruster, og det er den fargen som gjør at man ikke får grått hår.. Har ikke tenkt å teste det ut da, det får frisørdamen min fixe :o))

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg