TV-serie: Trapped, Innestengt eller Ófærð

I går når jeg halvt satt og halvt lå i godstolen, og syntes litt synd på meg selv for at formen ikke var helt på topp. Ja da begynte å snooke litt rundt på Netflix for å finne noe å se på.

Jeg bestemte meg til slutt for den Islandske serien Trapped på engelsk, Innestengt på norsk og Ófærð på islandsk. Det er en krimserie i 10 episoder. Jeg ble hekta med en gang, og klarte å komme meg igjennom 5 episoder innen det var på tide å ta kvelden.

Dette er litt av handlingen (hentet fra Wikipedia): En internasjonal ferge ankommer den lokale havnen i Seyðisfjörður, en liten rolig og avsidesliggende by i Austurland på Island. Kort tid etter blir et lemlestet lik plukket opp i fjorden. Byens politiinspektør Andri (spilt av Ólafur Darri Ólafsson) igangsetter umiddelbart etterforskning av hendelsen, og under mistanke om at morderen kan befinne seg på fergen får ingen ombord gå i land. Situasjonen med internasjonale implikasjoner trappes opp da en kraftig snøstorm truer med å isolere hele byen fra omverdenen.

Serien er veldig spennende, og når man tror man har skjønt hvem morderen er tar handlingen en helt annen vei. Man skjønner at man har tatt feil igjen! Hvem som faktisk er morderen får vi ikke vite før i siste episode… For meg som stort sett bare ser engelskspråklige filmer og serier uten undertekst, var det litt uvant å måtte lese for å skjønne hva som ble sagt. Jeg vil ikke si at det ødela noe for spenningen.

Har du Netflix og vil ha litt spenning burde du sjekke ut denne serien, hvis du ikke alt har gjort det da.

#tvserie #spenning #krim #netflix #trapped #innesperret #Ófærð #island #islandsk #anbefaling #blogg

11 kommentarer

Siste innlegg