Nymotens fugleskremsel

I år har det dukket opp lange teleskopstenger med noen svarte fugler som svinger i vinden oppe på takene her omkring. Første gangen jeg så det var på taket nede på en av høyblokkene ved t-banen, og da trodde jeg at det var noen unger som holdt på med en flyvende drage. Nå har disse nymotens fugleskremslene dukket opp på flere og flere tak. Jeg ser rett ned på tre stykker fra balkongen min.

Vi har vært plaget med at måkene kommer opp å legger egg på taket, eller nede på parkeringsplassen. De er jo veldig beskyttende ovenfor ungene sine, noe som ofte byr på konfrontasjoner. I alle fall når ungene spaserer blant og under bilene, og folk prøver å hente ut bilen sin… Det er ikke alltid like enkelt.

Så lenge det er vind i luften har de en funksjon, men hva når det er helt vindstille… I dag har det vært en sånn dag, og da kommer fuglene med en gang. De har ingen respekt for slappe artsfrender laget av stoff.

Skal bli spennende å se hva som skjer utover våren, om måkene holder seg på avstand eller om de rett og slett gir blaffen. Personlig tror jeg kanskje at vi ender på siste varianten, for måkene er noen luringer ;o))

#moderne #fugleskremsel #fugler #måker #skremsel #blogg

14 kommentarer

Siste innlegg