Håpløse muffinsformer…

For en stund siden var jeg innom en “billigbutikk” og da kjøpte jeg med meg noen muffinsformer. De har blitt liggende i skapet siden den gang, dels for at jeg brukt silikonformer og så har jeg heller ikke bakt så mye.

I sta ble jeg veldig fysen på noe, men det var ikke noe spennende i skapet foruten en Toro pose med muffins blanding. Ettersom jeg ikke hadde brukt formene før, tenkte jeg at det var på tide å gjøre det. For en skuffelse de var….  Hvorfor, jo de var nemlig så tynne at uansett hvor lite jeg hadde i dem, brettet de seg utover så røren holdt på å renne utover brettet. Vel i to av dem gjorde det faktisk det også… Enden på visen ble at jeg måtte bruke 3 former for at røren skulle holde seg i ro.

Når jeg til slutt fikk kontroll på formene, og fikk dem inn i ovnen gikk det veldig greit. Muffinsene hevet seg fint, og jeg har akkurat prøvesmakt et par stykker, mmm godt. Puttet noen sjokoladepletter opp i hver og en av dem, men de forsvant i bunnen. Jeg har aldri brukt varmluft på muffins eller gjærbakst, men gjorde det nå og syntes resultatet ble veldig bra ;o))

Har du hatt problemer med muffinsformer på denne måten?


#bake #muffins #muffinsformer #former #irriterende #blogg

22 kommentarer

Siste innlegg