My dinner with Hervé

For en stund siden satt jeg å så på Graham Norton på BBC, som jeg ofte gjør på fredagene. En av gjestene var Jamie Dornan, som de aller fleste kjenner som kjekkasen fra “Fifty shades of grey”. Han var der for å promotere en ny film han hadde hovedrollen i, My dinner with Hervé.

Filmen er bygget på en sann historie. Han spiller en journalisten Danny Tate som i utgangspunktet blir sent til USA for å interjue Gore Vidal. (journalisten som i virkeligheten gjorde interjuet, heter Sacha Gervaise) Mens han venter på å gjøre interjuet blir han invitert til å møte Hervé Villechaize, den kortvokste skuespilleren som ble kjent som Nick Nack i Bond filmen Mannen med den Gyldne pistol, og Tattoo i Fantasy Island på 70 og 80 tallet. I rollen som Hervé er Peter Dinklage, som de aller fleste kjenner fra Game of Throne.

Han har egentlig ikke lyst til å gjøre interjuet, men gjør det allikevel. Hervé’s karriere er per dette tidspunktet redusert til å gjøre reklamefilmer som Tattoo eller vise seg frem under messer ol. Filmer følger de to under en kveld og natt som forandrer livet til Danny for alltid. Noe mer skal jeg ikke si om handlingen, for den bør sees. Jeg så den på HBO Nordic, men om du finner den andre steder også er jeg litt usikker på.

Det er en både en trist, kanskje nesten tragisk, og en morsom film… Det veksler mellom de to hele tiden.

Sacha Gervaise og Hervé Villechaize tatt den kvelden de tilbragt sammen:

Hervé Villechaize på høyden av sin karriere:

Hervé Villechaize ble født i Paris 23. april 1943. Han stoppet tidlig å vokse, og faren hans (som var lege) tok han med til en rekke spesialister uten å finne en årsak eller finne en “kur” slik at han skulle begynne å vokse. Han studerte kunst, og var en dyktig kunstner. Da han fylt 21 år forlot han Frankrike, og flyttet til USA hvor han etterhvert begynte å få roller i diverse filmer. Det var først når han var med i Bond filmen Mannen med den gyldne pistol, som Nick Nack, at filmkarrieren tok av.

Etterhvert fikk han rollen som Tattoo i tv-serien Fantasy Island i 1977 sammen med Ricardo Montalban. En serie som samlet familien min foran tv-skjermen hver eneste søndag kveld. I 1983 kranglet han med produsentene, da han mente at han burde tjene like mye som Ricardo Montalban. Denne krangelen endte opp med at han fikk sparken fra serien.

Han levde livet til det fulle, og ble etterhvert alkoholiker og deprimert. Det var så ille at han gikk glipp av flere filmroller på grunn av problemene han hadde. Lørdag 4. september 1993 hadde han tydeligvis fått nok, og skrev et avskjedsbrev og spilte inn en melding før han gikk ut i hagen og skøt seg. Kona hans fant ham og han ble fraktet til sykehuset, men han døde av skadene han hadde påført seg.

Velger du å se filmen, og er av den sorten som ofte tar til tårene når noe er trist på film….., ha papirlommetørklene klare.

#film #hbo #mydinnerwithhervé #jamiedornan #peterdinklage #hervévillechaize #filmglede #trist #tragisk #humor #blogg

9 kommentarer

Siste innlegg