Snart ferdig med et nytt virus-sjal

Tidligere i år oppdaget jeg mønsteret til “virus-sjal”, navnet rett oversatt fra engelsk, hos en person jeg følger på YouTube. Jeg syntes mønsteret så veldig innviklet ut når jeg så på det, men etter å ha sett hans video fant jeg ut at det var enkelt. Videoen var detaljert, og viste hvordan man laget sjalet fra første luftmaske og mange nok omganger til at man fikk taket på det.

Jeg fikk tak i et flerfarget garn på EuroPris, som jeg ble så begeistret for og laget to sjal. Et i rosafarger som du kan se HER, og et i lillafarger som du kan se HER.

Jeg vill jo også ha et sjal i høstfarger, og dro til EuroPris for å se om de hadde det i samme garnet. Dessverre så var det garnet pakket bort, eller som de sa i en av butikkene utsolgt og ikke ble tatt inn igjen. De hadde et annet garn, som også var flerfarget men ikke med så store kontraster. Det var også mye mykere enn det jeg hadde brukt på de tidligere sjalene.

Jeg valgte en farge som gikk i brunt og oransje, som jeg syntes passet veldig fint til den tiden vi er i nå. Eller kanskje jeg skal si har vært, for nå er vel snart høsten over. Garnet heter “Hjemmekos” og er et interiørgarn som er laget for puter og pledd. Syntes det passer helt fint til sjal også. Det eneste som er litt problematisk, er at det er veldig pusete noe som gjør at det ikke alltid er like lett å se hvor man skal stikke heklenålen. Gjør man feil, er det nesten umulig å rekke opp. Når det er sagt, så er det veldig mykt og godt å ha over skuldrene.

Dette sjalet kan man i utgangspunktet klare å hekle ferdig på en uke, uten å sitte å nihekle. Med vond nakke og skuldre har jeg ikke turt å kjøre på i den farten, og derfor er det ikke ferdig enda. Jeg tenker at jeg må lage 2 eller kanskje 3 mønsterrader innen jeg kan feste trådene. (en mønsterrad består av 4 omganger)

#håndarbeide #sjal #virussjal #hekle #høstfarger #hjemmekos #garn #europris #blogg

14 kommentarer

Siste innlegg