Hvor ble det av vannet mamsen?

I går maste Vinja som besatt for at jeg skulle fylle vann i vannkoppene ute på balkongen… Hvordan kunne hun gjøre det, tenker du. Jo, hun løp ut på balkongen så på vannkoppene, stakk hode ned å mjauet sårt å kikket opp på meg. Jeg hadde jo egentlig ikke tenkt å fylle dem opp igjen, men ta de inn for vinteren.

Kattene er jo ikke så mye der ute nå, så da tenkte jeg at det ikke var noen hensikt at de sto der. Vinja var selvsagt av en helt annen oppfatning. Hun fikk det som hun ville, og jeg fylte de opp igjen med vann begge to. Jeg viste jo hva som kom til å skje, for det er kuldegrader nå……

Til morran i dag lukket jeg opp balkongdøra for å lufte ut litt, og Vinja strøk ut på balkongen og rett bort til vannkoppene. Jeg sto å så på henne, og humret litt for meg selv…. Til min store irritasjon var ikke mobilen eller kamera i nærheten, sånn at jeg fikk ikke filmet eller tatt noe bilde av henne. Innen jeg hadde hentet det var hele seansen over.

Hun stakk hode ned i den ene koppen, dunk, men hva har skjedde med vannet? Hun så på meg og jeg kunne se forundring i det skjønne kattefjestet. Så prøvde hun en gang til, men det samme skjedde igjen. Så dyttet hun til med poten, men vannet var bunnfrosset så der skjedde det ingenting. Så gikk hun rundt vannkoppene å dyttet poten ned flere ganger, og syntes at dette var veldig merkelig.

Dette skjer hver eneste vinter, både Vinja og Ronja glemmer fra år til år. Det er like fornøyelig å se på dem, der de prøver å forstå hva som har skjedd med vannet deres.

Nå er det ingen fare med dem, for de har vannkopp på kjøkkenet.  Om sommeren drikker de omtrent bare vann ute på balkongen, og innekoppen står for det meste urørt. Nå må de bare venne seg til at de må drikke inne i stedet ;o))

#katter #rart #forunderlig #lete #forstå #vannkopp #blogg

10 kommentarer

Siste innlegg