Jeg klarte det til slutt

For de som vanligvis stikker innom bloggen min med jevne mellomrom, husker kanskje at jeg forsøkte meg på å strikke en lue. Det gikk jo ikke så strålende akkurat, og du kan lese om forsøket her HER. Nå er jo ikke jeg av dem som gir opp sånn i første omgang, hvis noe ikke går min vei.

Jeg er jo mye bedre på å hekle enn å strikke, så jeg dukket ned i lagret av garn jeg har kjøpt og ikke helt viste hva jeg skulle gjøre med. Der fant jeg et flerfarget, sort og grått garn med glitter som jeg tenkte skulle passe til prosjektet. 

For en stund siden så jeg på youtube hvordan man kunne hekle en lue, og husket sånn cirka hvordan det skulle gjøres. Utfordringen var ikke å lage vranbord (jeg valgte den letteste måten denne gangen) eller hekle den nederste delen av luen, men hvordan jeg skulle felle av på en pen måte. Jeg forsøkte flere måter, inntil jeg fant en løsning hvor det ikke ble hull, og nedenfor kan du se det ferdige resultatet ;o))

Hvis jeg skal være helt ærlig så syntes jeg faktisk lua ble veldig fin jeg… Om jeg er så fin med den på, se det er jeg ikke så sikker på, hihi! Med det blikket Vinja gir meg, så er hun ikke så sikker hun heller. Den sitter godt på hode, og er akkurat passe til meg.

Jeg har aldri heklet en lue før, men det var gøy så jeg tenkte at jeg skulle prøve meg på en til. Får se om jeg finner et passende garn i lagret mitt. For de med skuldre og nakke som er feilfri, vil jeg tro at lua kan hekles på et par dager. Jeg med mine vondter brukte ca 4 dager. Jeg har ikke hatt noe mønster, og heklet helt på frihånd så det var ekstra gøy at resultatet ble så bra ;o))

#håndarbeide #hekle #lue #frihånd #blogg

24 kommentarer

Siste innlegg