Ny dag godt i gang

I gÄr kveld ble det bare til at jeg satt pÄ nettbrettet Ä forsÞkte Ä tilpasse det. Da jeg endelig fikk det sÄnn jeg ville ha det, og fjernet de programmer og apper jeg ikke skulle ha. Da oppdaget jeg at personen som eide brettet fÞr meg hadde registrert sin g-mail, og den fikk jeg bare slettet ved Ä tilbakekalle alt som det var nÄr det var nytt.

SĂ„ jeg mange fine ord da? Å ja da, det kan du tro at jeg gjorde. Har ikke gjort noe.med det enda, og det er fristende Ă„ la det vĂŠre.

Akkurat nÄ sitter jeg alene pÄ nettbrettet, da resten enten er i mÞte eller til lunch. Jeg sa at det var greit da det var sÄ stille pÄ telefonen. SÄ snart de er tilbake skal jeg stikke ut en tur. Blogges ;o))

KjempefornĂžyd

I dag kom simkortet til tab'n sÄ nÄ har jeg brukt.en del tid pÄ Ä gjennomgÄ alt som lÄ pÄ den. Jeg har slettet ganske mye som ikke jeg hadde bruk for.

SÄ mÄtte jeg selvsagt laste ned appen til blogg.no sÄ at jeg kunne skrive innlegg. PrÞvde Ä gÄ direkte.pÄ nettet for Ä skrive et.innlegg den veien, men der fikk jeg ikke opp tastaturet sÄ jeg fikk ikke skrevet noen ting. Jeg fÄr sjekke det ut nÊrmere senere.

I kveld er jeg skikkelig trÞtt sÄ hÄpet er at jeg skal fÄ meg god natt sÞvn nÄr jeg skal legge med om en stund.

Da jeg dra pÄ jobb i dag var jeg sÄ dum at jeg tok pÄ meg sko, og det var ikke mange skrittene jeg hadde tatt fÞr jeg var klissvÄt pÄ bena. Hadde ikke tid til gÄ inn igjen for Ä skifte.

Like ille var det nÄr jeg skulle hjem igjen.

Nytt leketĂžy

Jeg er stadig pÄ jakt etter et digitalt kamera som jeg er 100% fornÞyd med, og i dag fikk jeg det siste i rekken
 Et Nikon S9300, som ikke er rosa/lilla som det ser ut pÄ bilde, men mer rÞdt. Dette har en fantastisk zoom, mer om det kamera under bildet :o))

Det ble bestilt fra KomplettHome i gÄr, og i dag var jeg pÄ LÞrenskog sammen med Anne Ä hentet det pÄ Jernia pÄ Metrosenteret. Hun hadde oxo bestilt makent, og skulle hente sitt. Jeg ble sittende i en nesten stillestÄende kÞ pÄ motorveien, pÄ grunn av to ulykker. En kjedekollisjon og en anne litt mindre, og de skapte problemer en god stund i ettertid.

Var en snartur innom SĂžstrene Grene Ă„ kikket, og kjĂžpte noen melaminskĂ„ler med skjeder til, noen nye Ăžser i forskjellige str. og en liten rasp til krydder eller sjokolade ol. I tillegg en liten sĂžt bortvifte som kobles til PC’n. Alt dette kom pĂ„ under 200,- Vi mĂ„tte jo ha minnekort til fotoapparatet, sĂ„ vi dro bort pĂ„ El-KjĂžp som ligger nesten ved grensa til Oslo. Der fikk jeg i tillegg endelig tak i veske til Samsung Galaxy Tab’n min. Bare simkortet kommer nĂ„, sĂ„ kan jeg begynne Ă„ bruke den :o))

Nikon Europe sin info om kamera:

Slankt kamera med superzoom: Dette slanke kameraet har et NIKKOR-objektiv med 18 x optisk zoom og vidvinkel (25?450 mm), med ED-glass. Du fÄr skarpe bilder uansett avstand til motivet.

Bakgrunnsbelyst 16 MP CMOS-bildebrikke: Den fÞlsomme bildebrikken samkjÞres med EXPEED C2-prosessoren. Det giir flotte bilder under alle lysforhold fordi hver piksel mottar mer lys.

Bildestabilisering (VR) med objektivforskyvning: Ta skarpe bilder og gjÞr stÞdige filmopptak med Nikons automatiske bildestabilisering som motvirker effektene av kamerabevegelser.

Filmopptak i full HD (1080p): Film livet rundt deg – med stereolyd. En egen filmopptaksknapp gjĂžr det enkelt Ă„ starte filmingen.

7,5 cm (3,0 tommer) LCD-skjerm med 921 000 punkter: Enten du fotograferer i solskinn eller i svakt lys, viser Nikons Clear Color skjermteknologi bildet med hÞy skarphet og kontrast.

Innebygd GPS (Global Positioning System): Registrer hvor bildet er tatt (bredde- og lengdegrad) med geografisk merking i bildedataene (Exif), eller bruk GPS-en til Ä registrere reiseruten nÄr du ikke fotograferer.

 

Avanserte filmfunksjoner: Du kan stoppe og deretter fortsette filmingen, og kameraet lager én filmfil for jevn avspilling. Den optiske zoomen med autofokus kan brukes nÄr du filmer og du kan gjÞre opptak i iFrame-format. Innebygd HDMI-kontakt gjÞr at du kan koble kameraet direkte til en HDTV.

Auto HDR: Ta bilder med imponerende fargegjengivelse under alle lysforhold nÄr du fotograferer med HDR. Kameraet slÄr sammen to bilder med ulike eksponeringer fra samme lukkerutlÞsning for Ä lage et bilde med stort dynamisk omrÄde og flott faregjengivelse.

Enkel panoramafunksjon med 360° eller 180°: Panorer vertikalt og horisontalt nÄr du Þnsker Ä lage dynamiske panoramabilder.

3D-opptaksfunksjon: Lag et 3D-bilde av et motiv, og vis bildet pÄ TV-er og datamaskiner med 3D-funksjon.

Retusjeringsmeny: Forbedrer bildene i kameraet med forskjellige filtereffekter. Funksjonen Utvalgte farger gjÞr bildet ensfarget og legger deretter til en fargeklatt i omrÄdet du velger. Stjernefilter gir motiver med mange lyspunkter en stjerneeffekt.

Serieopptak med hÞy hastighet: Ta skarpe bilder av det som skjer. Det er helt enkelt. Kameraet kan ta opptil sju bilder i serie med seks bilder per sekund.

Programhjul: FÄ rask og enkel tilgang til de viktigste opptaksfunksjonene ved Ä bruke det velplasserte programhjulet.

19 motivprogrammer: Motivprogrammer optimaliserer automatisk kamerainnstillingene for spesielle steder og effekter, sÄ du fÄr bildet slik du vil ha det. FÄ flotte bilder ved Ä velge programmet som passer til situasjonen.

Rask og nÞyaktig AF: NÄr du vil ta bilde av motiver som ikke er i sentrum av bildefeltet, kan du innstille kameraet til Ä bruke autofokussystemet med 99 punkter for Ä fÄ hÞyest mulig skarphet.

FĂžlg motivet – autofokus: fĂ„ skarpe bilder av motiver som ikke holder seg i ro. FĂžlg motivet med AF gjĂžr at kameraet fortsetter Ă„ fokusere pĂ„ det valgte motivet selv om motivet flytter pĂ„ seg.

TrÄdlÞs overfÞring: Kompatibelt med Eye-Fi X2-kort (eller nyere). OverfÞr bilder (i JPEG-format) direkte til telefonen eller datamaskinen, og koble deretter til Internett for Ä bruke Nikons bildedelingstjeneste ? my Picturetown.

Ultraslankt kamerahus Det mĂ„ler bare 30,4 mm pĂ„ det dypeste og 23 mm pĂ„ det tynneste – COOLPIX S9300 viser at det er mulig Ă„ vĂŠre super og slank pĂ„ samme tid.

EXPEED C2: Nikons kraftige bildeprosessering gir rask betjening, bedre filmopptak, hÞy fÞlsomhet og maksimal bildekvalitet.

En liten vits :o))

Fikk denne vitsen av min polske kollegavenninne og fikk lyst til Ă„ dele den med dere, enjoy!!

A Polish man moved to the USA and married an American girl. Although his English was far from perfect, they got along very well. One day he rushed into a lawyer?s office and asked him if he could arrange a divorce for him.
The lawyer said that getting a divorce would depend on the circumstances, and asked him the following questions; Have you any grounds?
Yes, an acre and a half and a nice little home.
No, I mean what is the foundation of this case? It made of concrete.
I don’t think you understand. Does either of you have a real grudge?
No we have a carport, and not need one.
I mean, What are your relations like?
All my relations still in Poland
Is there any infidelity in your marriage?
We have hi-fidelity stereo and good DVD player.
Does your wife beat you up? No, I always up before her.
Is your wife a nagger? No, she white.
Why do you want this divorce? She going to kill me.
What makes you think that? I got proof.
What kind of proof?
She going to poison me. She buy a bottle at drugstore and put it on shelf in bathroom. I can read, and it say:
Polish Remover.
 

 

We’re of to see the Lady

What Lady??? My Fair Lady of course :o))

Anne var her en snartur i kveld for Ä bestille billetter, og vi mÄtte jo kÄle det til vÞttÞ, hehehe. Det ordna seg, og billettene er i boks til 08.02.2013. Kjenner at jeg gleder meg virkelig til Ä gÄ og se forestillingen. Har bare sett den gamle filmen med Audrey Hepburn fra lenge lenge siden, som er utrolig bra. Blir bra dette her ogsÄ tenker jeg :o)) Det er damene med stor D som skal gÄ, Anne, Kine og jeg, hehehe!!

Vi snakket litt om det i fjor om at vi skulle bli litt mer kulturelle i 2013, og da mente vi at vi skulle gÄ mer i teater Ä kanskje i Operaen oxo. NÄ kan jeg ikke snakke for andre, men for meg ga det mersmak Ä se balett, og kanskje en opera i ny og ne :o))

Det blir spennende Ă„ se hva 2013 bringer av arrangement, konserter, reiser og annet morro :o))

 

Hallo, hvor ble helgen av?

Det er merkelig at helgene og fridagene skal gĂ„ sĂ„ veldig fort.. NĂ„ har jeg hatt 3 sammenhengende fridager, og de har gĂ„tt sĂ„ fort at jeg nesten ikke har klart Ă„ fĂžlge med. Det har stort sett skjedd noe hver dag, sĂ„ jeg har jo ikke akkurat sittet pĂ„ baken Ă„ latet meg. Jeg har storkost meg i helgen, og jeg fĂ„tt gjort masse Ă„ har vĂŠrt med gode venner
, da skal man ikke klage. 

Selv om jeg har masse Ä gjÞre pÄ jobben i ukedagene sÄ gÄr ikke de like fort, eller de virker ikke som om de gjÞr det. NÄ som jeg lengter etter vÄr og varme skulle jeg Þnske at de fikk litt fart pÄ seg.

Vet ikke jeg, men vinteren blir tyngre og tyngre for hvert Är jeg blir et Är eldre. Husker at foreldregenerasjonen snakket om dette da jeg var barn/ungdom, men jeg kunne ikke forstÄ hva de pratet om. Den gangen syntes jeg vinteren var topp, og nÞt hver eneste dag med snÞ. Desto mer snÞ, desto mer happy var jeg. NÄ skjÞnner jeg godt hvordan de fÞlte det, for nÄ er jeg der selv!!!

NĂ„ skal jeg ikke beklage meg over uka som snart begynner, for det er jo noe Ă„ se frem til
 FĂžrst sĂ„ gleder jeg meg til at jeg kan begynne Ă„ bruke Samsung Tab’n min, og sĂ„ blir det lunch med en venn som jeg ikke har sett pĂ„ en god stund og sĂ„ er jeg veldig spent pĂ„ om det blir billetter til My Fair Lady eller ikke. Det er sikkert mange andre smĂ„ ting Ă„ glede seg over i hverdagen sĂ„ uka kommer nok til gĂ„ unna alikevel :o))

Jeg skulle Ăžnske at jeg var trĂžtt sĂ„nn at jeg fikk sove, men nei da denne dama er lys vĂ„ken Ă„ kan holde det gĂ„ende i flere timer til. Jeg har hatt korte perioder fĂžr om Ă„rene hvor jeg var sĂ„nn at jeg ikke sov mer enn 2 – 3 timer per natt, og trengte heller ikke noe mere. Disse periodene varte skjelden lenge, og det var lang tid mellom hver gang de kom. NĂ„ har jeg holdt pĂ„ siden i hĂžst uten at det blir noen forandring. Jeg har forĂžkt Ă„ tvinge meg til Ă„ holde meg vĂ„ken sĂ„nn at jeg skal komme inn i en normal rytme, men det skjer ikke. Jeg har vurdert Ă„ be legen om innsovningstabletter eller sovetabletter, men sĂ„ har jeg ikke lyst til Ă„ bli avhengig av det heller. NĂ„ ja, jeg fĂ„r sitte oppe en stund til Ă„ se pĂ„ CSI New York sĂ„ fĂ„r vi se om Ăžyelokkene begynner Ă„ glippe :o))

Ut og mÄke snÞ

Var nettopp ute med sĂžppel og papir, og jammen var det kommet endel snĂž til nÄ  Rusla bortom garasjen og fikk spadd unna en haug med snĂž som hadde samlet seg foran porten, men fortsetter det Ă„ snĂž like mye utover kvelden Ă„ natten sĂ„ var vel ikke det til noen nytte. Jeg har ikke tid til Ă„ stĂ„ Ă„ mĂ„ke sĂ„ mye i morgen tidlig nĂ„r jeg skal pĂ„ jobben. Da har denne damen mer enn nok med Ă„ fĂ„ segselv ferdig og ut av dĂžren innen klokka blir for mye.

NÄr Anne og Kine var her i gÄr snakket vi om at vi skulle forsÞke Ä fÄ billetter til My fair Lady pÄ Folketeateret. NÄr jeg snakket med Anne i dag spurte hun meg om ikke jeg hadde A-kortet, for at jeg abonnerer pÄ Aftenposten. Det hadde jeg jo helt glemt, og det gir oss ganske mye rabatt pÄ billetten
 Jeg har jo det, men har ikke fÄtt somlet meg til Ä printe det ut enda. Det mÄ jeg se Ä fÄ gjort i kveld, for jeg misstenker at det kan begynne Ä bli lite billetter igjen. I annonsene i avisen stÄr det kun om ekstraforestillingene.

I kveld er det Tore pÄ Sporet igjen, og jeg gleder meg til dette programmet. Det er vist countrysangerinnen Lynn Andersson som skal jakte pÄ sine norske aner, og det kan jo bli interresant Ä fÞlge :o))

 

Det snĂžr, det snĂžr…tiddelibom!!

VĂŠrgubbene meldte at det skulle komme mer snĂž i dag, og de fikk rett
. Ute snĂžr det nĂ„ ganske tett, og den er lett Ă„ fin siden det – 4 C pĂ„ gradestokken. Ingen overraskelse at jeg ikke er fornĂžyd med vĂŠromslaget, for jeg hadde hĂ„pet pĂ„ bar asfalt og litt varmere ute. Nede i gata er det ganske glatt, og som vanlig nĂ„r det kommer snĂž er det alltid noen som stĂ„r fast. Desto mer de bĂ„nntrĂ„r gassen, desto mer stille blir de stĂ„ende, og kĂžen bak og foran blir bare lenger og lenger. Ikke spesielt festlig for den som stĂ„r fast, men veldig for meg som stĂ„r oppe i vinduet Ă„ ser pĂ„, hihihihihi!!

En av naboene har barnebarna pÄ besÞk, og tidligere i dag var de ute med akebrett pÄ bakken ovenfor Ä skle. Bakken er ikke sÄ stor sÄ de fikk vel ikke sÄ mye fart, sÄ dermed bar det opp i skogen ovenfor hvor de laget en bratt og fin lÞype. De hadde det virkelig gÞy, og holdt pÄ der ute i flere timer :o))

NĂ„r Anne var her i gĂ„r hadde hun med seg minnepinnen min tilbake, spekket med filmer
 Siden jeg er i det slĂžve hjĂžrnet og ikke har noe energi til Ă„ sette i gang med noe, puttet jeg den inn i tv’n for Ă„ se hva hun hadde overfĂžrt. Jeg er jo sĂ„ barnslig at jeg elsker Ă„ koze meg med Disney tegnefilmer, og det er det mye av pĂ„ pinnen. Akkurat nĂ„ sitter jeg Ă„ ser pĂ„ Ole Brum som jeg ser er ganske tidlige filmer. Jeg husker at jeg som barn hadde en bok med Ole Brum fortellinger, og der var de fleste av disse filmene :o))


Pusene kozte seg storveis i gÄr med gjestene mine, for de fikk all den kozen de ville uten Ä vente pÄ tur. Det var mer enn nok til dem begge to, hihihihi!! I dag derimot er de litt slÞve, og ligger Ä slenger litt her og der. Ronja maser hele tiden om Ä fÄ komme ut, men nÄr jeg lukker opp dÞra sÄ lÞper hun ut Ä tar seg en runde og inn igjen. SÄ forblir hun inne, og der sitter jeg med dÞra oppe Ä fryser
 SÄ fort jeg lukker den igjen er hun der Ä maser, men nÄ er det nok og hun fÄr holde seg inne en stund :o)) Doen deres trengte Ä vaskes og desinfiseres i dag, sÄ jeg tok den med det samme jeg hadde stÄtt opp i dag. Vinja satt som vanlig ved siden av meg Ä fulgte nÞye med sÄnn at alt gikk riktig for seg :o))

I sta sĂžymfarte jeg heimen etter et minnekort til Tab’n, for jeg er sikker pĂ„ at jeg har et jeg kan bruke et sted. Fant jeg det, nei da, jeg gjorde jo ikke det vettu. SĂ„ i morgen skal jeg kjĂžpe meg et nytt et, for jeg mĂ„ jo ha det klart til simkortet kommer en gang denne uken. Gleder meg virkelig til Ă„ ta det i bruk, sĂ„ jeg hĂ„per det ikke tar sĂ„ veldig mange dagene innen kortet kommer. Man vil jo helst at det skal ligge i postkassen dagen etter man har bestilt det, hehehe!!

Hjemmelaget is, nam nam..!

I kveld har Anne og Kine vĂŠrt her, og vi laget oss terteskjell med fiskepudding og reker til middag. Det smakte like godt som jeg husket at det gjorde, enda vi brukte posesaus, hehehe!! Vi spicet opp sausen med litt av laken fra rekene, og da ble smaket helt perfekt :o))

Vi ble jo sÄ mette alle sammen at vi orket ikke Ä lage noe dessert med en gang, i stedet satt vi oss i stua og skravla. Det blir jo sÄnn nÄr vi damer samles sÄ gÄr skravla om alt og ingenting. Jeg tror ikke at jeg har ledd sÄ godt som jeg gjorde i dag pÄ veldig lenge. Vi har jo noen flauser og morsomme episoder fra vi var yngre Ä mimre om, og de henter definitivt fram latteren endten man vil det eller ei :o))


(kilde google.no)

NÄr klokka nermet seg 19:30 satte vi i gang med Ä lage isen
, som ble vaniljeis med sjokoladebiter. Bollen til ismaskinen satt jeg inn i fryseren i gÄr kveld, sÄ lenge i forveien er vel ikke nÞdvendig men da var den i allefall frossen nok. FÞrst pisket vi ca 2 dl flÞte til krem, sÄ skilte vi ut 2 eggeplommer og pisket de med 35 gr sukker. Deretter hadde vi en halv vaniljestang i og helte de sammenpiskede eggene i flÞten og vendte de inn. SÄ helte vi massen opp i ismaskinen og lot den surre og gÄ rundt i ca 10 min fÞr vi hadde oppi sjokoladen og sÄ gikk maskinen i noen minutter til. NÄr den vi hadde fÄtt den konsistensen vi ville ha slo vi av maskinen og lot den stÄ en par minutter med lokk pÄ. SÄnn i ettertid sÄ tenker jeg at neste gang skal jeg sette bollen inn i fryseren igjen en liten stund, for isen ble hard i bunnen og ganske lÞs pÄ toppen.

Med hÄnden pÄ hjerte mÄ jeg innrÞmme at det er den beste isen jeg noen gang har smakt
, og jeg har smakt mange forskjellig. Jeg kommer definitivt til Ä lage mer hjemmelaget is heretter. Bollen er ikke sÄ stor sÄ det ble kanskje litt lite til tre stykker, men helt greit til to. Det fÞlger med to boller sÄ det er jo bare Ä doble oppskriften og lage i begge bollene :o))

Vi kozte oss med isen mens vi sÄ pÄ den norske MGP delfinalen, som vi hadde litt delte meninger om. At AnnSofie og Margaret Berger gikk viderer var vel ikke noen overraskelse, men at Fjellfolk gjorde det syntes i allefall ikke jeg noe serlig om. Ikke helt min greie det der.

FÞr damene satte seg i bilen og dro mot Akershus igjen sÄ vi pÄ den danske MGP finalen, og Emmelie de Forest som vant hadde en rÄbra lÄt etter min mening, hÞr bare her:

Hva syntes du, bra eller dÄrlig?

SĂ„ lyst det ble

Trodde nesten at jeg hadde sovet til langt pÄ dagen i dag siden det var sÄ lyst nÄr jeg vÄknet, men det var ikke Ärsaken gitt. Det var kommet noen cm med snÞ i lÞpet av natten, noe jeg ikke var helt fornÞyd med. Jeg er i grunnen ganske ferdig med snÞ nÄ syntes jeg, og lengter etter bare bakker og litt varme.


(arkivbilde fra 2012)

Jeg burde vel egentlig ikke bli overrasket for de meldte snĂž i helge, men egentlig fĂžrst i morgen
 NĂ„ vet at jeg at jeg hĂžres ut som en ordentlig sutrepupp egentlig, men det fĂ„r bare vĂŠre. En positiv ting er at gradene har krĂžpet oppover mot pluss-skalaen pĂ„ gradestokken. Det var ca – 3 C ute i sta, sĂ„ jeg passet pĂ„ Ă„ fĂ„ gjennomluftet ut gammel og stĂžvete luft sĂ„ nĂ„ lukter det friskt og godt her i heimen :o)) Pusene spratt ut pĂ„ balkongen og storkozte seg. Ronja satt oppe pĂ„ klatrestativet og mjauet hĂžyt Ă„ kikket ut pĂ„ livet utenfor :o))

I kveld kommer Anne og Kine hit for Ă„ se pĂ„ MGP og spise god mat, noe som skal bli kjempekozelig :o)) NĂ„r Anne og jeg var ute Ă„ handlet i gĂ„r var jeg helt sikker pĂ„ at vi hadde fĂ„tt kjĂžpt alt vi trengte, men seint i gĂ„r kveld kom jeg pĂ„ at vi ikke hadde kjĂžpt hvit saus
 Jeg er elendig pĂ„ Ă„ lage saus fra bunnen av, og jeg har ikke tenkt til Ă„ Ăžve meg pĂ„ det i kveld og sĂ„ smaker det ikke godt. Ringte til Anne pĂ„ morningen for Ă„ spĂžrre om hun kunne kjĂžpe med, og det skulle hun gjĂžre. Det er jo egentlig helt idiotisk at jeg ikke “kan” lage saus fra bunnen av, og det er pĂ„ tide Ă„ lĂŠre seg det for det er vist ikke vanskelig iflg de som gjĂžr det ofte.


(kilde google.no)

I gÄr fikk jeg overta en brukt Samsung Galaxy Tab (7), og nÄ nettopp ringte jeg til Tele2 og ordnet med et surfeabonnement. Jeg regner med at jeg kommer til Ä bruke den ganske mye sÄ jeg valgte et Large abonnement til 179 i mnd. til 5000 MB. Medium hadde bare 500 MB, og tenkte jeg kunne vÊre litt lite. Det var ingen minnebrikke i den, sÄ jeg mÄ kjÞpe det over helgen sÄnn at den er klar til bruk nÄr simkortet kommer ut i uken en gang.

NÄ skal jeg trimme litt rundt med stÞvsugeren og lure inn noen kjempestore hybelkaniner
 Har ikke fÄtt stÞvsugd pÄ noen dager siden jeg ikke har hatt og har glemt Ä kjÞpe stÞvsugerposer.

Ha en fortsatt fin lĂžrdag, blogges :o))