PÄskedagene gÄr sÄ fort

Kan nesten ikke fatte at det er bare en dag igjen av pÄskeferien
 Dagene har gÄtt sÄ fantastisk fort, men det har vÊrt deilige dager hvor jeg har fÄtt slappet av Ä ladet batteriene sÄ jeg klager ikke. Dessuten kan man ikke ha altfor mye ferie, for da setter man ikke ordentlig pris pÄ den nÄr den kommer :o))

Jeg flyttet ut pÄ balkongen i et par timer med Margit Sandemo boka mi i sta, og det var sÄ deilig Ä kjenne sola varme opp kroppen min. Jeg var kjempestiv da jeg satte meg ut, men etter Ä ha blitt varmet opp en stund knaket ikke kroppen like hÞyt og mye, hehehe!! Boka som foresten heter SkytsÄnden var spennende Ä innholdsrik fra fÞrste stund
 Ikke masse informasjon om personene, nei her var det rett pÄ. SÄ ble det litt hisorie. Handlingen var lett Ä komme i gang med, og det var vanskelig Ä legge boka fra seg for en pause i sta. Burde du lese den, ja helt klart :o))

Med det samme jeg forsvant ut pÄ balkongen i sola, kom pusene diltende etter Ä slang seg ned de oxo. De storkozte seg der de lÄ Ä dormet seg i sola, og tydeligvis syntes at livet var hÊrlig :o))

NĂ„ sitter jeg her Ă„ slĂžver foran tv’n mens jeg ser pĂ„ Miss Marple pĂ„ FOXCRIME, men om ikke sĂ„ lenge begynner Lewis pĂ„ NRK Ă„ han mĂ„ jeg nesten ha med meg. Jeg har jo litt sansen for den litt enkle krimmen jeg, hvor jeg slipper Ă„ gjemme meg bak en pute for at det er sĂ„ ekkelt. Derfor benker jeg meg alltid nĂ„r Lewis eller Morse kommer!! PrĂžvde en gang Ă„ komme meg igjennom en Morse bok, men der gikk jeg helt i stĂ„ Ă„ mĂ„tte gi opp
 Det ble litt for mye detaljer for meg, og jeg mista helt trĂ„den i handlingen.

Lese i pÄsken

Jeg har endelig klart Ă„ hente fram leselysten min igjen, og syntes det det er gĂžy
 Det har blitt veldig mye sitting foran PC’n pĂ„ kveldene i stedet for Ă„ lese eller gjĂžre noe annet fornuftig, men nĂ„ er det pĂ„ tide Ă„ parkere PC’n litt innimellom. Helt ĂŠrlig sĂ„ har den blitt et fast inventar i fanget mitt, og man skulle nesten tro at den var en del av meg, hihihihihi!!

Jeg leste ut Carrie’s Dagbok pĂ„ fredagen, og boka var i grunnen ganske fin den. Hele tiden mens jeg leste boka sĂ„ var det fjeset til Sara Jessica Parker i en yngre versjon jeg sĂ„ for meg, og det var helt umulig for meg Ă„ riste tanken ut av hodet. Ikke at det spiller noen rolle
 Jeg syntes at High School Carrie var veldig ulik og ukjent den Carrie som er i tv-serien
 NĂ„ har jeg ikke lest boka som tv serien er bygd pĂ„, sĂ„ det kan jo godt vĂŠre at likhetene er mer nĂŠrvĂŠrende der.

Rett fÞr pÄske var jeg innom Narvesen ned i byen, og oppdaget at Margit Sandemo hadde kommet ut med en ny mini bokserie, Kiaras Saga. Denne gangen er det bare 3 bÞker i serien, og det er i grunnen ganske passe syntes jeg. Noen ganger sliter jeg litt med Ä lese meg igjennom en lang serie, og holde interreessen oppegÄende
 Jeg har masse andre bÞker Ä ta av i bokhylla, men jeg er sÄ nysgjerrig pÄ denne nyanskaffelsen at jeg tror at den kommer til Ä snike i kÞen, hehehe!!

En fin pÄskeaften

Endel syntes det var rart nÄr jeg sa at jeg skulle ha ribbe, medisterkaker og pÞlser med surkÄl pÄ pÄskeaften, men her i heimen har jeg vÊrt vant til det fra jeg var barn. Vi hadde alltid igjen ribbe til pÄskaften, og det var pÄ en mÄte avsluttningen pÄ vinteren Ä velkommen til vÄr og varmere tider :o))

I gÄr var Anne og Kine her til middag, og vi koste oss med ribben og resten av tilbehÞret
 Svoren ble ikke sprÞ i gÄr, men ribba ble god den, og maten smakte helt fantastisk. Jeg sprettet Þl og tok meg en akkevitt til maten, noe de andre to ikke ville ha da de begge skulle kjÞre bil senere pÄ kvelden. Det ble masse mat, nesten litt vel mye sÄ jeg har middag i flere dager fremover. Jeg hadde kjÞpt inn gelé som vi kunne ha til dessert, men vi ble altfor mette pluss at vi jo hadde pÄskeegg, hihihi det blir man aldri for gammel til :o))

Pusene min koste seg storveis oxo, for helt plutselig var det to personer til de kunne gÄ til for Ä fÄ koz
. Det var en fryd for meg Ä se spesielt Vinja hengi seg helt til noen andre enn meg, og vÊre sÄ avslappet Ä la seg bli klÞdd og strÞket over pelsen. Hun har vÊrt sÄ sky og skeptisk ovenfor andre i lang tid, at hun har holdt seg litt pÄ avstand nÄr jeg har hatt besÞk.

Lille pÄskepusen Ronja ligger Ä passer pÄ pÄskekurven med sjokoladeegg, og innimellom nÄr hun tror jeg ikke ser henne forsÞker hun Ä stjele et egg
 Om hun ville ha forsÞkt Ä spist dem ved jeg ikke, men jeg tar ikke sjangsen. Mest sannsynlig ville hun nok bare ha lekt med det
..!!!

Kroppen er ikke helt med i dag, og det er nok selvforskylt tenker jeg. Det ble litt for mye god mat og snoop i gÄr, i tillegg til at jeg satt oppe Ä glodde pÄ tv til langt ut i de smÄ timer. Det gjÞr egentlig ikke sÄ veldig mye for jeg har ikke noen planer for dagen. Jeg kommer nok til Ä flytte ut pÄ balkongen om ikke sÄ altfor lenge, for nÄ har sola kommet Ä begynt Ä varme opp der ute. Himmelen er igjen knallblÄ og forelÞpig ikke en sky som kan skygge for sola
 Det lover bra :o))

Å, sĂ„ forelsket jeg var

I 1973 da jeg var 13 Är kom musical filmen Jesus Christ Superstar, og til min store irritasjon fikk jeg ikke lov til Ä gÄ Ä se den. Husker ikke om det var fordi det var aldersgrensen eller om foreldrene mine sa nei, men jeg fikk i allefall ikke gÄ pÄ kino. Husker at jeg grÄt mine store tÄrer, men ingenting hjalp dessverre!

Ted Neely som spilte Jesus var sÄ kjekk at ganske mange jenter bÄde ung og gammel var helt fortap i ham
 Jeg hadde ganske mange bilder av ham klistret pÄ veggene mine, og satt der Ä stirra helt forelska Ä hÞrte pÄ musikken fra filmen, aaaaaaa, det var tider det :o))

Ted Neely anno 1973 som Jesus, sukk!!

Ted Neely nÄ, og helt Êrlig sÄ syntes jeg fortsatt mannen er ganske sjarmerende til tross for at det har gÄtt 40 Är siden :o))

Hadde pÄ NRK 1 tidligere i dag, og da spilte de endel av musikken fra musicalen, og jeg syntes faktisk at de kunne sende filmen igjen oxo. Personlig sÄ syntes jeg det er en flott film, og tror at den garantert kommer til Ä klare seg igjennom kritiske Þyne enn i dag!

Dette er livet…

BÄde i gÄr og i dag har jeg sovet til jeg vÄknet uten noen fortyrrende elementer som vekkeklokke tidlig pÄ morningen, alikevel har jeg vÄknet ved 8 tiden. Det er helt uvant for meg Ä vÄkne sÄ tidlig, men jeg klager ikke for det er ganske deilig. I allefall nÄ jeg fÞler meg helt utvilt og vÄken.

Etter Ă„ ha spist frokosten i gĂ„r satte jeg i gang med Ă„ tĂžrke stĂžv Ă„ sette fram pĂ„skepynten min
 Anne kom pĂ„ besĂžk mens jeg holdt pĂ„, men det var greit for da fikk jeg litt selskap. Da jeg sto opp morningen var det jo tĂ„ke over ØstensjĂžvannet, men den forsvant utover formiddagen Ă„ da Anne kom hadde sola kommet ogsĂ„. Utover dagen ble det ganske varmt og godt pĂ„ balkongen sĂ„ vi tok med oss radion og drikke Ă„ satte oss ut. Det var rene sommertemperaturen der ute, og det var bare nĂ„r vi sĂ„ ut pĂ„ snĂžen, og alle klĂŠrne alle andre hadde pĂ„ seg at vi husket at det bare var begynnelsen pĂ„ vĂ„ren.

Anne holder litt pÄ med scrapping, og har masse spennende saker Ä lage ting av
 Denne fine pÄskekurven hadde hun laget til meg, og den passet perfekt til mine innkjÞpte pÄskeegg. Er den ikke fin?

Dette pÄskeegget fikk jeg da jeg var veldig liten, og siden jeg tok sÄ godt vare pÄ det har jeg det enda.. Hadde helt glemt at jeg hadde det, men nÄr pÄskepynten ble mÞysommelig pakket ut sÄ dukket det opp. Var veldig spent pÄ om pusene ville la det vÊre i fred siden det har sÄ mye fjÊr, men de har vÊrt veldig snille Ä latt det stÄ. Snuste litt pÄ det med en gang, og sÄ var det ferdig :o))

Da jeg var pÄ Nille pÄ onsdagen var det nesten ikke noe pÄskepynt igjen, og det lille som var solgte de ut til 50%. Da klarte jeg jo ikke Ä la vÊre Ä handle inn litt nytt, men det hadde ikke de sterke pÄskefargene som jeg ellers bruker. Alikevel passet de godt inn der jeg satte dem.

Disse sÞte pÄskeharene kunne jeg ikke la stÄ igjen i butikken :o))

Disse to sÞtingene her tror jeg faktisk ikke kommer til Ä bli pakket bort nÄr pÄsken er over
 De er ikke utpreget pÄskepynt sÄ derfor skal de fÄ lov til Ä bli pÄ kaminen, syntes de sitter fint der oppe :o))

Ute har det begynt Ä blÄse litt, og det er litt skyer pÄ himmelen men sola har begynt Ä varme opp balkongen, og varmgradene stiger oppover gradestokken sÄ det blir nok ikke sÄ lenge fÞr jeg flytter ut dit med boka mi en stund. MÄ passe pÄ Ä sitte ute sÄ lenge vi har dette fine vÊret, for helt plutselig er det borte igjen. NÄ sier jo vÊrmeldingen at det skal bli litt dÄrlig et par dager, og sÄ blir det bare finvÊret til langt ut i neste ute. Vi fÄr se om det stemmer, hÄper det :o))

Ha en fin laaaaaaangfredag, blogges :o))

Aaaaa, pÄsken er her

Hvor deilig var det ikke Ă„ vĂ„kne av segselv allerede klokken 8 i dag, og atpĂ„til fĂžle seg utvilt
 Det hĂžrer ikke med til vanlighetene her i gĂ„rden, men pĂ„ den aller fĂžrste fridagen i pĂ„sken gjorde jeg altsĂ„ det. Jeg var ganske sliten i bĂ„de hode og kroppen i gĂ„r kveld, enda jeg hadde utsatt stĂžvtĂžrking og gulvsvaks, sĂ„ jeg hadde trodd at jeg kom til Ă„ sove til langt ut pĂ„ dagen. Heldigvis sĂ„ skjedde ikke det, batteriene ble tydligvis ladet i lĂžpet av natten sĂ„ jeg har mer enn nok energi til Ă„ sveive litt rundt med stĂžvkluten nÄ 

I ukedagene blir det ikke tid til Ä sette seg ned ved kjÞkkenbordet for Ä spise frokost, men det tar jeg meg god tid til nÄr jeg har fri
 I dag ble det deilige blÞtkokte egg til frokost, og nÄ sitter jeg Ä nyter formiddagen med en varm kopp kaffe, og tenker pÄ at det skal bli deilig nÄr alt stÞvet er borte, Med to aktive rÞytende pusetasser sÄ er bÄde stÞv og kattehÄr raskt tilbake igjen, Ä da er det pÄan igjen, hehehe1

ForelĂžpig er vel ikke vĂŠret noe Ă„ skryte av, men jeg syntes at det er antydning til lysning enkelte steder
. Da jeg sto opp var det tjukk tĂ„ke over ØstensjĂžvannet, men den har nĂ„ forsvunnet igjen. HĂ„per at det blir litt sol i dag oxo, sĂ„nn at jeg kan fĂ„ satt meg litt ut


Vinja var akkurat innom kjĂžkkenbordet Ă„ gikk foran nesen pĂ„ meg for Ă„ fĂ„ litt oppmerksonhet, og da jeg fortsatt Ă„ skrive pĂ„ PC’n mjauet hun hĂžyt Ă„ sĂ„ anklagende pĂ„ meg fĂžr hun forsvant. NĂ„ er hun tilbake igjen, og gĂ„r rundt meg Ă„ nesten piper. Hun var ikke sĂ„ mjauete fĂžr, men det siste Ă„ret har hun blitt det. NĂ„ gadd hun ikke mere og hoppet opp kjĂžkkenbenken, videre opp pĂ„ kjĂžkkendĂžra og rusla over pĂ„ kjĂžleskapet som stĂ„r bak. SĂ„ bort pĂ„ pĂ„ fryseren ved siden av hvor hun har lagt seg under kaktusen min, lille raringen!

Kaffekoppen er tom, og ber om Ă„ bli fylt opp en gang til
. SĂ„ blir det valsetakt rundt i stua med stĂžvkluken, blogges :o))


Siste arbeidsdag fÞr pÄske

SÄ var dagen kommet, siste arbeidsdag fÞr pÄskeferien, og det er virkelig deilig Ä tenke pÄ at jeg nÄ skal ha hele 5 dager fri :o)) Jeg skal definitivt koze meg Ä slappe av og bare nyte fridagene mine, for nÄ er jeg sÄ klar for late dager med en bok eller god musikk i solen :o))

Siden jeg skal handle inn til pĂ„sken etter jobb i dag, tok jeg bilen pĂ„ jobben
. Det var sĂ„ lite trafikk at jeg brukte bare 10 minutter ned, og da gjorde det ikke sĂ„ mye at jeg sov litt lenger enn jeg egentlig skulle, hehehe!! Mange hadde nok sin siste arbeidsdag i gĂ„r, og dro avgĂ„rde pĂ„ pĂ„skeferie da, sĂ„ jeg regner med at det blir like lite trafikk hjem i dag oxo
.., hĂ„per!!

Etter at jeg har vÊrt Ä handlet har jeg tenkt Ä svinge rundt med skurebÞtta i noen timer, sÄnn at heimen er fri for stÞv og kattehÄr. SÄ vettu skal jeg dukke ned i eskene med pÄskepynt Ä sette frem noen kyllinger og harer for fÞrste gang pÄ flere Är. MÄtte gi opp Ä sette frem fluffy kyllinger nÄr kattene var smÄ, for de stakk av gÄrde med dem og Þdela dem. NÄ som de har blitt litt eldre sÄ er ikke det like spennende. Litt snusing blir det nok sikkert alikevel, hehehehe!

Det er ingenting Ä si pÄ vÊret i dag heller, for himmelen er blÄ og solen skinner
 Til dere som drar pÄ pÄskeferie i dag, kjÞr forsiktig sÄnn at dere kan nyte pÄsken sammen med familie eller venner :o))

DÄrlig dag pÄ jobben

Jeg kan i grunnen forstÄ at bussjÄfÞrene kan bli bÄde irritert og sinte nÄr de dagen lang utsettes for hauger med mennesker som oppfÞrer seg som en saueflokk. Hadde det vÊrt meg sÄ hadde nok min tÄlmodighet fÄtt seg en knekk, og mitt hissige temperament ville ikke vÊrt sÄ lett Ä holde i sjakk.

PÄ veg hjem i dag hoppet jeg av t-banen pÄ Helsfyr for Ä ta bussen videre opp til toppen, for Ä slippe alle bakkene. Jeg hadde hÄpet at det ville vÊre mindre folk med bussen siden det var pÄske, men det sto et hav av mennesker der da jeg kom + 3 barnevogner. Det ble totalt kaos da vognene skulle inn midt i bussen, og alle vi andre var nÞdt til Ä gÄ inn foran hos bussjÄfÞren. Siden det ikke gikk Ä komme forbi barnevognene ble det ganske fort fult Ä bussjÄfÞren ropte ut at alle mÄtte trekke innover, men det var jo ikke sÄ enkelt for vi kom ikke av flekken.


Jeg sto helt i mine egne tanker og kloret meg fast for ikke Ä ramle overende siden sjÄfÞren kjÞrte sÄ fort, og derfor la jeg ikke merke til at vi hadde stoppet Ä ble stÄende. Plutselig hÞrte jeg hÞye stemer foran meg, og der var sjÄfÞren. Han var tydeligvis irritert, og snakket med hÞy stemme til de tre med barnevognene Ä sa at de ikke kunne stÄ sÄnn for de sperret utgangen. Det var ikke enkelt for dem Ä flytte seg, for noen hadde plassert sine to store kofferter inntil kanten, noe den ene damen forsÞkte Ä fortelle han. Til Ä begynne med ville han ikke hÞre pÄ hva hun eller noen andre sa, men sÄ flyttet han blikket Ä sÄ koffertene. Den ene hadde veltet Ä lÄ utover Ä tok opp masse plass, hvorpÄ sjÄfÞren begynte Ä rive Ä rÞske i den for Ä fÄ den opp i stÄende posisjon. Den var tydeligvis veldig tung for han mÄtte rive og slite i den, og det hele endte opp med at han reiv av hanken
 Den som eide dem sÄ tydeligvis ikke det, eller sÄ turte de ikke Ä si noe til ham.

Etter Ä ha flyttet pÄ koffertene begynte sjÄfÞren Ä dirigere barnevognene sÄnn at det ble bedre plass, og da sÄ jeg midt snitt til Ä snike meg forbi og fikk slengt baken ned pÄ et ledig sete. Dermed slapp jeg Ä stÄ der Ä klore meg fast resten av veien til mitt stoppested. Jeg er jo egentlig ikke sÄ glad i Ä ta offentlig transportmidler, men noen ganger har det sine plussider, hehehe!!

I morgen derimot for t-bane og buss vÊre meg foruten, for da har jeg tenkt til Ä ta bilen
 Jeg skal innom butikken pÄ veg hjem for Ä handle inn til pÄske, og da er det praktisk Ä ha bilen sÄ slipper jeg Ä bÊre meg halvt ihjel
 Nestenblondina er nÄ trÞtt og sliten sÄ det er pÄ tide Ä komme seg under dyna i noen timer tror jeg, natta!!

En tur i byen

Siden vĂŠret var sĂ„ bra i dag ble det en lang spasertur i luncpausen, kanskje litt lengre enn den burde ha vĂŠrt. Bena mine fĂžrte meg mor GrĂŒnerlĂžkka hvor jeg ikke har vĂŠrt pĂ„ veldig mange Ă„r. Livet ute i gatene har definitivt begynt igjen, for folk satte ute pĂ„ fortauet med kaffekoppene sine Ă„ kozte seg i sola. Hadde det ikke vĂŠrt for at jeg ikke hadde sĂ„ god tid skulle jeg jammen ha satt meg ned selv.

Jeg stakk innom Maritabutikken Ä kikket litt, og de hadde veldig mye spennende der
 Fant en fin ildfast form der som jeg har en mindre str av her hjemme, men den var tung Ä jeg orket ikke Ä dra rundt pÄ den pÄ spaserturen min. Jeg fÄr ta sjangsen pÄ at den er der over pÄske, for da kommer jeg til Ä kjÞpe den. De hadde oxo et flott kaffeservice til en vettu pris som jeg oxo kunne ha tenkt meg, men den mÄ jeg kanskje tenke litt pÄ om jeg skal kjÞpe!

Akerselva er ikke helt hva den engang var for tiden
 De driver Ă„ graver Ă„ ordner, og det sies at det skal bli fine stier Ă„ gĂ„ pĂ„ men nĂ„r det blir ferdig er ikke godt Ă„ si. De har holdt pĂ„ i evigheter med dette, og jeg hĂ„per at vi snart skal se fruktene av alt arbeidet. 

Jeg har som sagt ikke vĂŠrt oppe pĂ„ GrĂŒnerlĂžkka pĂ„ evigheter, og jeg klarte jo selvfĂžlgelig Ă„ gĂ„ meg helt bort. Det var derfor spaserturen ble lengre enn jeg hadde planlagt
 Jeg gikk litt hit og litt dit, og plutselig endte jeg opp litt nedenfor Mathallen, og da viste jeg jo hvor jeg var henne. Det er var artig Ă„ komme seg ut Ă„ se noe annet enn det vanlige omrĂ„det jeg pleier Ă„ gĂ„ rundt i lunchen!

PÄ veg tilbake fant jeg disse flotte veggkunstverkene
 Jeg har ikke peilig pÄ hva det heter der de var, men jeg tror det var noe kunstnergreier der nede. NÄr jeg skal bort til Mathallen nest gang skal jeg gÄ forbi der Ä kikke litt nermere for Ä se hva som er i bygningene.

Jeg hadde ikke spist noe serlig i dag, sÄ jeg stakk innom Ä kjÞpte meg en börek med feta og spinat. Kanskje ikke det sunneste jeg kunne kjÞpe meg, men det var i allefall godt :o))

Merker at det begynner Ä bli vÄr ute, for det stinker dritt overalt
 Flere ganger i dag trodde jeg faktisk at jeg hadde trÄtt i hundebÊsj, men det var lukten av rÄttent gress tror jeg som hadde kommet fra dvalen under is og snÞ. Stinket skikkelig, men det er et tegn pÄ at det gÄr mot varmere og lunere tider :o))

Det var like fĂžr

NÄr klokka ringte til morran i dag var kroppen helt gÄen, og det var bare med verdens stÞrste viljekraft at jeg klart Ä komme meg opp Ä inn i dusjen. Jeg hadde lovet Ä vÊre pÄ jobb til 8, siden en kollega skulle komme fÞrst kl 08:30 og den andre hadde en avtale pÄ morningen. NÄr jeg fÞrst kom meg opp gikk det ganske fort unna, selv om jeg var trÞtt og slÞv. I det jeg hadde fÄtt pÄ meg yttertÞyet Ä var pÄ veg ut av dÞra, hÞrte jeg en av pusene brekke seg inne i stua. Det var Ronja som spydde pÄ gulvteppet, og da var det ikke noe annet Ä gjÞre enn Ä ta av seg igjen Ä begynne Ä vaske.

Heldigvis sÄ var det lett Ä fÄ opp og vaske, sÄ jeg ble ikke sÄ veldig forsinket
. Fristelsen til Ä gÄ bort i garasjen var stor og tanken veldig behagelig, og det var like fÞr jeg gjorde det
 SÄ besinnet jeg meg og labbet ned til t-banestasjonen, hvor jeg faktisk greide Ä nÄ banen etter den jeg skulle ha tatt. Siden det er pÄske og mye mindre folk fikk jeg sitte i dag oxo, noe som ellers ikke hÞrer med til vanligheten. Jeg var pÄ jobb 08:15 sÄ med tanke pÄ at jeg hadde vasket pÄ morningen var vel ikke det sÄ ille.

Det strÄlende vÊret vi har hatt noen dager nÄ ser ut til Ä fortsette i dag oxo. Solen skinner allerede fra en blÄ himmel, noe som innbyr til Ä ta seg en tur ut i lunchen i dag
 NÄ mÄ denne damen sette inn turbogiret sÄ jeg blir ferdig med det jeg skal i dag!

Ha en fortreffelig dag, blogges :o))