Ikke alltid venner

Stort sett er pusejentene min gode venner, og respekterer hverandre… I dag er ikke en av dagene nei, for etter at de hadde sovet formiddagsluren sin røyk de i tottene på hverandre opp til flere ganger.

Her sitter de å ser olmt på hverandre, og har ikke helt bestemt seg for om de skal gyve løs eller gå hver sin veg. De bestemte seg selvfølgelig ikke for det siste, puh! Heldigvis så gikk det ikke alfor ille for seg sånn at jeg slapp å gripe inn. Det hender jeg må det også….

Når de var ferdig med å klore og sparke på hverandre la de seg med baken mot hverandre, og forsøkte å se ut som om de ikke så hverandre, hehehe! Sånn ble de liggende en god stund inntil lukten av kattnipp-musene deres fristet til lek og morro… Etter det glemte de at de egentlig var uvenner, hihihihi!!

Været har skiftet fra overskyet til sol i hele dag, og akkurat nå er det sola som er framme og varmer ordentlig opp. Det ser ikke ut til å vare for gråe og triste skyer ligger å lurer rett rundt hjørnet…

NĂĄ skal jeg mimre litt og se pĂĄ Vi pĂĄ SaltrkĂĄkan, blogges :o))

Lacy sunday…

Jeg ble sittende lenge oppe i går å surre med designet på bloggen, for å få til automatisk signatur på innleggene. Det er ofte sånn med meg at når jeg begynner med noe så klarer jeg ikke å gi meg før jeg får det til. Har hendt at jeg har sittet oppe til fuglene våkner neste morgen, hehehe!

Resultatet av at jeg kom meg så sent i seng ble jo at jeg sov helt til kl 10 når klokken ringte. Tenkte det var best å sette den på sånn at jeg ikke sov lenger. Da hadde hele dagen blitt ødelagt.

NĂĄ har jeg akkurat brygget meg en deilig kopp kaffe og slengt meg ned foran tv'n for ĂĄ se pĂĄ Hairy Bikers pĂĄ BBC Lifestyle. De reiser rundt pĂĄ sine motorsykler ĂĄ lager mat pĂĄ forskjellige steder i England.

I går var Anne her noen timer på kvelden, og i stedet for å lage middag ble det ost og kjeks. Kjøpte inn noen smøreoster når vi var i Sverige om fredagen. Syntes det er greit med smøreost for de går like greit på en skive brød også :o))

Da jeg våknet i dag tittet sola inn igjennom persiennene, og trosten kranglet med en måke som forsøkte å stjele haugen med mark… Forsøkte, den tok den bare uansett hva trostene gjorde.

Nå har sola gjemt seg bak noen skyer som hadde kommet snikende, og det ser ut til at det skal komme litt regn om ikke så lenge… Håper ikke det for nå har vi fått nok for en stund.

Ha en fortsatt fin søndag, blogges :o))

Klarte det…

Jeg kan jo si med en gang at jeg ikke er noen mester i bloggdesign, men jeg har jo mange ideer om hvordan jeg vil ha det… Problemet er ofte hvordan få gjort noe med disse ideene, og det er der det ofte stopper opp siden jeg ikke kan så veldig mye. Da er det å google til den store gullmedaljen for å se om man finner noen bruksanvisninger man forstår og kan bruke. Noe jeg hadde tenkt på en stund var at jeg skulle få signaturen min nederst i blogginnlegget automatisk sånn at jeg slipper å legge den til hele tiden.

For en stund siden laget jeg veldig amatørmessig en underskrift som jeg lagret som jpg og hentet opp hver gang jeg skrev et innlegg. Det var jo greit så lenge jeg brukte laptoppen, men når jeg brukte nettbrettet hadde jeg ikke det lagret og fikk da ikke signaturen med. Akkurat det irriterte meg mer og mer, men nå i kveld googlet jeg meg til en oppskrift som jeg testet ut og som jeg tilslutt fikk til. Brukte det samme bildet inntil jeg kan få laget noe mer proft. Det er nå et steg framover så jeg er fornøyd så langt :o))

FremgangsmĂĄten er:

GĂĄ inn i Design + Redigere + Maler
Trykk CTFL + F for å få opp søkefeltet, og søk etter denne koden: <div class=”content”>${EntryBody}</div>
Hvis du bruker et bilde av signaturen, gå til enten 
http://tinypic.com/ eller http://imageshack.us/ for å lage en kode til bildet som igjen limes inn i koden under.
<img src=”BILDEKODE” alt=”Signatur”>
Hele koden settes inn pĂĄ linjen under div class koden.

Rettelse: Husk også å lim inn koden under Forsiden – Innlegg – Kategorier – Arkiv

Neste prosjekt nå er å undersøke om det går ann å få signatur på bildene mine automatisk….
 

God formiddag

I natt har denne damen sovet utrolig godt, og for første gang på veldig lenge følte jeg meg helt utvilt i hode og kroppen når jeg våknet. Det var en utrolig deilig følelse, og jeg skal benytte denne gode følelsen i kroppen til å få gjort litt rundt om i heimen :o))

Ute er himmelen dekket av skyer, men de er ikke så mørke så kanskje vi kan få litt sol i dag også som vi fikk i går ettermiddag. Etter at sola gikk ned å kvelden kom i går ble det ganske kjølig ute, og da jeg sjekket gradestokken var den krabbet under + 10 C.

Leiligheten min er veldig varm om sommeren så derfor syntes jeg det var litt godt med en kjølig kveld…. Det gjorde susen, og når jeg våknet til morran i dag var det god temp inne :o))

Da jeg var på kjøkkenet for å brygge meg en kopp kaffe hadde Ronja lagt seg godt til rette på kjøkkenbordet. Der ventet hun på at hun skulle få en godbit, men der var mor streng…. Hun hadde fått det allerede, og det hjalp ikke hvor mye hun så på meg med de vakre øynene sine, hehehehe!!

Vinja derimot var riktig så spretten til morran i dag, og sprang rundt hele heimen. Så ut på balkongen og inn igjennom kjøkkenvinduet å så igjennom heimen før hun spratt ut på balkongen igjen.

Nå har begge hårballene slengt seg ned for å ta en aldri så liten formiddagslur. Den kommer derimot ikke til å vare så lenge til, for om litt skal matmora hente fram støvsugeren…

Ha en fortsatt fin lørdag, blogges :o))

Norby Shopping i dag.

Huff så trøtt jeg var når klokka ringte til morran i dag, men siden Anne og Kine skulle komme til meg rett etter kl 8 var det bare å komme seg opp. Vi hadde bestemt at vi skulle dra en tur til Norby for å handle litt i dag… Formen var ikke helt på topp i dag, men jeg ville ikke la det ødelegge dagen for meg :o)) Pusene var ikke vant med at jeg var oppe så tidlig, og gadd ikke å "stå" opp før jeg var ferdig i dusjen….

Det var litt trafikk nedover, men vi klarte alikevel å holde god fart nedover så klokka var ennå ikke fylt 10 da vi kjørte inn i parkeringshuset hos Nordby. Jeg hadde nesten trodd at det skulle være endel biler der siden det var ferie, men det var det ikke. Siden vi var så tidlig ute så hadde ikke butikkene åpnet enda, og vi rakk noen personlige ærender innen vi satte i gang med shoppingrunden.

Denne gangen var det ikke mitt bankkort som gikk varmt på runden i klesbutikker osv., heldigvis!! Jeg brukte litt penger på en ny parfyme fra Roberto Cavelli siden det var noe jeg trengte. Har vært nødt til å ty til en billigparfyme jeg hadde i skapet, som jeg ikke er sånn veldig begeistret for. Deilig å endelig ha fått meg en ny og mer behagelig duft :o))

Når jeg kom inn i matbutikken så ble handlevognen min ganske raskt fylt opp til randen av et par brett med Pesi Max og 6 poser med kattesand samt 8 bokser med kaffe til min Dolche Gusto maskin… Det ble litt annet også som fikk plass innimellom alle brett og poser. Trodde kanskje jeg skulle komme meg under 1000 lappen, men jammen kom regningen på i overkant av 1.500,-. Ikke det at det var så altfor ille egentlig :o))

På veg hjem stoppet vi som vanlig ved Solli for å spise litt og slappe av før vi dro hjem. Klokka var så vidt 13 så det var litt tidlig for meg å spise middag så jeg tok meg bare et karbonadesmørbrød, og en is med kaffe etterpå. Jeg hadde spist veldig lite før på dagen så jeg var skrubbsulten og litt ør i hode så det smakte godt.

Siden vi dro så tidlig så kommer vi også tidlig hjem igjen, og akkurat i dag var det veldig godt. Etter å ha pakket bort varene slengte jeg meg ned i godstolen med en kopp kaffe til, og her har jeg også blitt… Nå er det derimot på tide å flytte seg ut på balkongen i det fine været vi har fått…

Ha en riktig fin fredagskveld, blogges :o))

Forden’s samboer

Nå har den kommet fram igjen, samboeren til Forden ute i garasjen. Jeg er sikker på at det er den samme som jeg har sett i flere år. Den har tatt bosted rett under den store fjæra som løfter og stenger garasjeporten. Hver gang jeg skal gå ut av garasjen kommer den løpende fram fra sitt gjemmested, og det virker nesten som om den kommer fram for å hilse på meg. Jeg bare elsker edderkopper og syntes det er helt topp at den er der. 

For den som tror at den har blitt veldig forstørret på bilde, helt feil… Den er faktisk så stor som dette her :o))

Sommerpresang til meg selv…

Hver sommer så pleier jeg å gi meg selv en sommerpresang, og i år ble det et tastatur til mitt Samsung Galaxy Tab 2 10,1 nettbrett. Jeg har ønsket meg det en god stund, men ville vente til skattepengene kom. Jeg dro først ned på Alnasenteret og Lefdal, men der hadde de kun et med Blåtann. Det var helt greit, men jeg hadde sett meg ut det tastaturet med dokingstasjon sånn at jeg kunne lade brettet samtidig. Ville ha det i dag så jeg dro videre til Expert ved Smart Club, og der hadde de. Først klarte jeg å plukke med meg et til et mindre brett, men heldigvis oppdaget jeg det før jeg hadde betalt det…

Så fort jeg hadde fått i meg litt mat i ettermiddag måtte jeg jo teste det ut, og vips så ble plutselig nettbrettet mye enklere å bruke… Når jeg bruker tastaturen på skjermen skriver jeg så mye feil, men med tastaturet så ble brettet forandret til en mini PC :o)) Jeg er kjempefornøyd med sommergaven min, og prisen på 599,- var ikke så avskrekkende heller!!

Mammas bursdag i dag…

For 92 år siden i dag ble den kjære mamman min født, med andre ord så er det hennes bursdag i dag :o)) Etter at jeg hadde vært hos legen så dro jeg ned på Alfaset Gravlund for å tenne lys for henne. Var veldig spent på hvordan det hadde gått med de nye plantene jeg satte ned for et par dager siden. Så langt hadde de klart seg helt fint i skybruddene vi har hatt de siste dagene.

Jeg savner samtalene våre og de friske diskusjonene vi hadde, for vi var ikke alltid enig om hvordan ting skulle gjøres eller være. Etter å ha luftet meningene våre både på en rolig måte og på en litt mer heftig måte, ble vi alltid enig. Den heftige og litt mer høylytt måten må jeg nok innrømme at det var jeg som sto for. Når man er født med temprament som kan blåse hode av de fleste så er det ikke alltid så lett å roe seg ned når man mener man har rett, hihihihi!!

Hun er savnet av flere enn meg, for med sitt vennlige og milde vesen sĂĄ var det mange mennesker som trykket henne til sitt hjerte :o))

Mamma, f. 27.06.1921 og d. 22.06.2006!!

Lettelse….

Jeg kan ikke huske sist gang jeg har vært så nærvøs når jeg gikk inn på et legekontor, som jeg var i dag. Hjertet mitt hamra så det nesten hoppet ut igjennom halsen… Traff en eldre nabo på venteværelset, og ettersom jeg satt å pratet med henne fikk jeg kontroll over megselv, og da jeg skulle inn til legen var jeg relativt rolig…

Årsaken til at jeg var så nærvøs var jo svaret på blodprøvene mine, og som jeg hadde gått rundt å innbilt meg var helt forferdelig. Nå viste det seg at det ikke var noen grunn til å være nervøs… Alle prøvene min var helt 100% OK, og det var som om en sten falt fra hjertet å jeg følte at jeg kunne puste igjen, puh!!

Jeg trodde at det var prøvene mine som var årsaken til at han ville prate med meg, men det var jo ikke det. Det hjalt sykemeldingen min, og at den skulle endres. Min bedriftslege hadde vært i kontakt med han etter dialogmøtet vårt, og på bakgrunn av det skulle sykemeldingen endres fra 100% til 50% fra 1. Juli. Mesteparten av tiden gikk faktisk med til å diskutere den saken. Han satt opp ny time til meg rett før ferien, som er i slutten av ferien.

Humøret mitt steg flere grader etter besøket hos legen, og jeg syntes at jeg fortjente en aldri så liten sommerpresang. Det ble et tastatur til Nettbrettet mitt, bilde kommer senere i kveld :o))

 

Litt urolig…

Var ganske sliten i kroppen da jeg gikk å la meg i går så jeg satte ingen alarm på til i dag, og det var virkelig deilig å kunne sove til jeg våknet av meg selv. Klokka ble nærmere 10 før jeg slo øynene opp. Jeg hadde flere planer for denne dagen, men det har ikke blitt til at jeg har gjennomført noen av dem…

Ringte til legekontoret for å be legen min ringe meg tilbake da jeg trengte å snakke med han. Sekretæren ringte tilbake å sa at han gjerne ville ha meg inn på en time, og det ble allerede i morgen. Da det vanligvis er ganske vanskelig å få time hos han, utenom hurtigtimene, ble jeg ganske urolig for hvorfor. Jeg tok jo flere reagensrør med blod forrige uke for å sjekke for omtrent alt som er, og da begynte tankene mine å surre rundt. Den ene farlige sykdommen og plagen dukket opp i hode mitt igjennom hele dagen, og tilslutt hadde jeg hjertebank å følte meg helt elendig. Det surrer fortsatt oppe i hodet mitt til tross for at jeg har gjort alt for å tenkte på andre ting. Det er jo helt tullete å ta sånn på veg, men jeg klarer ikke å skyve det unna meg i kveld……..

Noe som er nesten like deprimerende er at det har øsregna omtrent i hele dag, og gjør det fortsatt… På formiddagen var det litt opphold innimellom, men når ettermiddagen kom bare striregna det hele tiden. Fortsetter det sånn behøver man ikke bekymre seg for at det skal tørke i bedd og kratt. Kattene har vært skikkelig dorske og værsjuke i dag… De har stort sett bare ligget å sovet inne i senga mi eller i sofaen i stua. Bare innimellom har de tatt seg en liten svingom inn på kjøkkenet for å spise littegranne, for så å krølle seg sammen å sove videre…

PĂĄ tide ĂĄ krabbe under dyna, for jeg mĂĄ opp tidlig i morgen for ukas andre fysiotime, natta :o))