Det snĂžr det snĂžr….

Her ble det en sen start pĂ„ dagen, for denne damen trengte virkelig Ă„ sove ut nÄ .. Var veldig sliten etter en lang uke med dĂ„rlig med sĂžvn, igjen, og da var det godt Ă„ kunne sove til jeg vĂ„knet av meg selv uten den forstyrrende alarmen tidlig om morningen.

Da jeg sto opp snÞdde det tett med store snÞfiller, og gradestokken var sÄ vidt under minus-streken. NÄ har snÞfillene blitt til fnugg og gradestokken har klatret opp til + 2C


Om litt mÄ jeg stupe inn i dusjen, for jeg har avtalt med Anne at vi skal ta oss en tur pÄ IKEA sammen. FÞr det hÄper jeg Ä rekke innom Jysk for Ä fÄ byttet, i allefall prÞve, hÄndklÊrne som tok til seg farge. Jeg hÄper at jeg fÄr nye, for jeg likte virkelig de lyse rosa godt. Det er vel egentlig galskap Ä dra pÄ IKEA pÄ en lÞrdag, men vi skal ikke handle noe som vi trenger Ä stÄ i kÞ for Ä da er det ikke sÄ farlig.

Ha en strÄlende dag, blogges :o))

#trÞtt #sliten #sove #utvilt #snÞ #snÞfnugg #vinter #vinterdag #lÞrdag #kuldegrader #varmegrader #ikea #jysk #hÄndklÊr

Handletur

PÄ veg hjem fra jobben i dag dro jeg pÄ en aldri sÄ liten shoppingrunde
 FÞrst en snartur innom Staples for Ä se etter en spesielt stor og tykk kulepenn til min tante, som er veldig behagelig Ä skrive med for de som har litt vondt for Ä holde i en penn. Dessverre sÄ hadde de ikke lenger denne pennen, men jeg gikk ikke derfra uten Ä handle. Jeg kom ikke tomhendt ut derfra, og det ble litt kontorrekvisita av forskjellig art med i posen.

SĂ„ kjĂžrte jeg bort til Rusta for Ă„ se de hadde noen spennende kjĂžkkengardiner, men det var ingenting der som falt i smak.  Jeg kom ikke tomhendt derfra heller, men ikke noe spennende
 Kun en dunk med spylerveske og en dĂžrmatte.


Jeg har lenge ment Ä dra til Jysk for Ä kjÞpe noen nye hÄndklÊr, men det har blitt med tanken
. I dag dro jeg bort dit Ä handlet tre sett med hÄndklÊr og vaskekluter. Med det samme jeg kom hjem puttet jeg dem i vaskemaskinen, men jeg skulle nok ikke ha puttet de rosa inn sammen med de andre. BadehÄndkle og vaskeklutene klarte seg fint men de to i mellomstÞrrelse tok til seg farge fra det turkise, og fikk en egendommelig farge. Typisk.

Etter at jeg hadde slengt i meg litt mat og ordnet med oppvasken, gikk jeg lÞs pÄ hÄndkleskapet Ä kastet alle de slitte og misfargede hÄndklÊrne og vaskeklutene. Det fylte en plastsekk innen jeg var ferdig, og nei sÄ god plass jeg fikk i skapet :o))


Vinja kom ut pÄ badet mens jeg holdt pÄ Ä klippe av merkelapper pÄ det jeg hadde handlet, og hun mjauet Ä bar seg noe helt vanvittig. FÞrst sprang hun rundt bena mine, sÄ opp pÄ toalettet og vasket hvor hun sto Ä stirret opp pÄ dusjveggen. Det var liksom dit opp hun hadde tenkt seg, men sÄ stor jeg i veien for fluktruten sÄ hun kom aldri sÄ langt. Tilslutt hoppet hun opp pÄ vaskemaskinen for Ä se nÊrmere pÄ nÄr jeg fylt den opp med det som skulle vaskes, og for ikke Ä glemme nÄr jeg fylte opp med vaskepulver og skyllemiddel. Det luktet godt, og hun stakk nesen ned i Äpningen for Ä lukte ordentlig , hehehe!

Det har vÊrt en lang dag og nÄ nÄ kjenner jeg meg virkelig trÞtt og sliten
. Tenker det er pÄ tide Ä krabbe under fellen, og fÄ seg noen timer sÞvn. Ha en fortsatt fin kveld, og god natt :o))

#staples #kjÞkkengardiner #spyleveske #rusta #jysk #hÄndklÊr #vaskekluter #dÞrmatte #vaskemaskin #vinja #katt #trÞtt #sliten #sove

Dagens bilde – nedsnĂždd

#dagensbilde #nedsnĂždd #snĂž #vinter #hvit #krak

Ronja, borte vekk!!

Hver morgen, i det jeg skal gÄ pÄ jobben pleier kattene Ä fÄ en liten godbit hver av meg. Dette er en rutine vi har, og nÄr jeg rister pÄ esken kommer som regel begge kattene lÞpende ut pÄ kjÞkkenet. I dag derimot kom bare Vinja luskende
.

Jeg var for en gang skyld ferdig til Ă„ gĂ„ tidligere enn vanlig, men det forspranget ble raskt spist opp. Da Ronja ikke kom for Ă„ fĂ„ godbiten sin gikk jeg inn i stua for Ă„ se etter henne, og sĂ„ i de andre rommene uten at jeg klarte Ă„ finne henne. Jeg ropte og lokket uten at hun viste seg. SĂ„ kom jeg pĂ„ at jeg hadde vĂŠrt ute etter avisen, og da sto dĂžren Ă„pen mens jeg mĂ„tte over til naboens dĂžrmatte Ă„ hente den. Kanskje Ronja var ute i gangen, skriiiik, noe som ikke er sĂ„ festlig siden det ogsĂ„ bort et par hunder i oppgangen. Jeg kjente at panikken spredde seg i kroppen, og jeg stressa ut i gangen for Ă„ se etter henne
 FĂžrst ned i kjelleren, som er bare to trapper ned, men der var hun jo ikke sĂ„ da var det Ă„ begynne Ă„ trampe opp mot loftet 5 etasjer opp. Var hun der? Å, nei da!!

NĂ„r jeg kom inn igjen, hvem satt da pĂ„ krakken i entreĂ©n sĂ„ rank Ă„ fin med kulerunde Ăžyne, og viftet med halen. SĂ„ fornĂžyd med seg selv satt hun der og var storfornĂžyd med at mammen hennes kom “hjem” igjen
 Frk Lillepuzdatter fikk godbiten sin hun, som hun spiste mens hun lagde smĂ„ fornĂžyde knurrelyder
 


Jeg lurer fÊlt pÄ hvor hun var mens jeg lÞp rundt Ä lette etter henne. Helt sikkert et sted hvor hun fulgte med meg der jeg ble mer og mer stresset, og hun moret seg sikkert noe helt vanvittig, hehe!!

Du syntes kanskje jeg burde vÊre mer avslappet til at hun stakk seg bort
. Det hadde jeg ogsÄ vÊrt, hvis jeg hadde vist at det ikke var noen mulighet for at hun kunne ha kommet seg ut. Denne gangen var hun heldigvis ikke langt unna :o))

#katt #ronja #borte #vekk #gjemt #kattegodis #oppgang #kjeller #loft 

Lett skal det ikke vĂŠre

I gÄr tok jeg bilen pÄ jobben sÄnn at jeg kunne reiser direkte til Alna-senteret etter at jeg var ferdig pÄ jobben. Jeg hadde ikke igjen verken kattesand eller tÞrrfór til kattene. I boksen jeg pleier Ä ha kattematen var det bare stÞv igjen, og det var ikke noe Ä gi til to sultne pusekatter.

Jeg bestemte meg for Ă„ kjĂžpe 2×10 kg med kattesand sĂ„ har jeg en stund, men jeg hadde ikke sjanse til Ă„ bĂŠre det opp i bilen. Av den grunn har jeg en stor og kraftig tralle liggende i bagasjerommet til alle tider. Den har jeg hattbruk for mange ganger gitt. Jeg hadde ogsĂ„ bestemt meg for Ă„ kjĂžpe en stor sett med kattemat, sĂ„nn at jeg hadde i ganske lang tid fremover.



Som jeg har nevnt ved flere tilfeller sÄ er jeg fÞdt uheldig, og gÄrsdagens skulle jo vise seg Ä vÊre helt i trÄd med dette. Hadde de det kattefóret jeg skulle ha, selvsagt ikke
 De hadde gÄtt tom for flere dager siden, og bestillingen av nytt hadde ikke kommet enda. Jeg mÄtte jo som sagt ha mat, og i stedet for Ä kjÞre til neste dyrebutikk dro jeg rett bort pÄ Plantasjen pÄ Skullerud. Der viste jeg at de hadde, vel og merke ikke like stor sekk som jeg hadde. De hadde bare to poser av 2 kg igjen, heldigvis for meg.

Klokka begynte Ä bli mye, og jeg orket ikke tanken pÄ Ä begynne slave over grytene for Ä lage middag. SÄ jeg stakk innom Rimi borte pÄ Oppsal, og kjÞpte en pose med frossen Pasta Bolognese. Kanskje ikke det beste jeg har smakt, men jeg ble da i det minste mett.

Resten av kvelden satt jeg med bÄde Ronja og Vinja i fanget, som byttet pÄ med Ä ligge der. Jeg passet pÄ Ä fÄ bÞrstet pelsen til Ronja, for hun har klart Ä fÄ sÄ mange floker i pelsen igjen. Mange av dem gikk greit Ä bÞrste ut, men de stÞrste var det verre med. Det gjorde nok vondt, for hun lÄ klar med poten for Ä daske til meg nÄr jeg holdt pÄ for lenge. ForsÞkte med saksen, men damen hadde mistet tÄlmodigheten helt Ä spratt opp i senga mi i stedet for
. Der var hun langt unna bÞrsten og saksen.


Etter et par dager med grÄtt Ä trist vÊr fikk vi en fin vinterdag med sol her i Oslo. Jeg passet pÄ Ä stikke ut i lunchen for Ä lufte meg litt og nyte det fine vÊret. Stakk en tur inn pÄ Gunerius for Ä kikke litt, og kom forbi Boklageret hvor jeg fant denne strikkboken. En bok for meg som ikke er noen superstrikker akkurat, hvor de viser mange forskjellige strikkeeffekter som jeg skal prÞve meg pÄ etterhvert. Hos Nille investerte jeg i to nye rundpinner med bambuspinner. Jeg hadde ment Ä strikke litt i kveld for Ä bli ferdig med noen pulsvanter, men jeg har ikke vÊrt helt i slaget sÄ det ble ikke til noe.

Like fÞr jeg skulle gÄ fra jobb ble jeg sÄ uvel i magen og mÄtte bare lÞpe avsted i en fart. EtterpÄ ble jeg bÄde kvalm og frossen Ä jeg var sikker pÄ at jeg skulle fÄ problemer med Ä rekke hjem fÞr noe mer skjedde. Heldigvis sÄ gikk det greit, og formen har bedret seg utover kvelden heldigvis.

NÄ har denne damen tenkt Ä komme seg i seng, for selv om formen er relativt bra sÄ er jeg fortsatt veldig frossen.

Ha en fortsatt fin kveld, og god natt :o))

#alna #dyrebutikk #kattefĂłr #kattesand #everclean #multicrystals #royalcanin #plantasjen #skullerud #rimi #oppsal #pasta #bolognese #katter #oslo #gunerius #lunch #strikke #boklageret #bambus #pinne #uvel

Dagens bilde – Bare en stasjon

#dagensbilde #radionorge #stasjon #kanal #favoritt

Svett nøkkelost

NĂ„ ble jeg sĂ„ opptatt av det jeg drev med at jeg nesten glemte Ă„ ta lunch, igjen. Det skjer i grunnen ganske ofte, og jeg kommer som regel pĂ„ det i det jeg fĂžler meg litt suset i hode. Det var vel det som skjedde nÄ ..

Jeg har nĂ„ i det minste smurt med meg matpakke i dag, som sĂ„ ganske sĂ„ innbydende ut i det den ble pakket in  i matpapiret. Det kan jeg vel ikke akkurat pĂ„stĂ„ et tilfelle nĂ„. Ost er vel det pĂ„legget som holder seg friskt minst av alt
..

Til morran i dag ble jeg vekket fÞr alarmen, av at vÄt og tung snÞ deiset ned fra taket Ä pÄ vannbrettet mitt. Jeg skvatt noe vanvittig, og fikk ikke sove igjen etter det.

Ute Ăžsregnet det, og da jeg skulle gĂ„ pĂ„ jobb var det et hav fra oppgangen og bort til garasjen. Med en gang sĂ„ det ut til at det var blank is, men nei da
. NĂ„r jeg satte stĂžvlen ut pĂ„ “isen” forsvant foten langt ned i sĂžrpen. Heldigvis er stĂžvlene tette sĂ„ jeg ble ikke vĂ„t.

Siden det ikke var blitt mĂ„kt etter siste snĂžfallet i helgen, var det ganske vanskelig Ă„ kjĂžre ut av gĂ„rden. Bilen skle hit og dit, og truet med Ă„ sitte fast midt i bakken. Det ordnet seg heldigvis. Hadde det ikke vĂŠrt for at jeg mĂ„ innom dyrebutikken pĂ„ veg hjem for Ă„ kjĂžpe 2×10 kg med kattesand og en stor sekk tĂžrrfor, ville bilen ha blitt i garasjen. Man mĂ„ ha muskler nĂ„r man har dyr gitt.

Der er lunchen snart over, og det er pÄ tide Ä gÄ inn pÄ plassen for Ä jobbe igjen.

Ha en fin mandag, blogges 😉