FĂ„ ordene fra hode og ut i fingrene

Jeg vil sĂ„ gjerne, men sĂ„ klarer jeg ikke Ă„ fĂ„ ordene fra hode og ut i fingrene
 SĂ„nn har jeg fĂžlt det denne uken, nĂ„r det gjelder bloggen. Flere ting jeg kunne blogge om, men i det jeg skal sette meg ned Ă„ skrive sĂ„ sier det bare stopp
 SĂ„ ender jeg opp med Ă„ slĂ„ av PC’n igjen, og tenker at det gĂ„r nok bedre i morgen. Det har jo ikke helt gjort det da.

Det kan ha noe med at jeg har vĂŠrt veldig trĂžtt og sliten etter jobb ogsÄ  EnerginivĂ„et havnet helt nede i kjelleren, huff nei dette var mye sutring gitt!!!

I gÄr var det ikke noe i veien med energinivÄet nÄr jeg kom hjem
 Litt trÞtt og sigen var jeg nok etter at jeg hadde spist middag, men da jeg tvang meg opp for Ä rydde bort og ordne oppvasken kom det seg. SÄ jeg tenkte at det er greit Ä smi mens jernet er varmt
..

Woman carrying a table
Licensed from: phovoir / yayimages.com

Jeg har en stund hatt lyst til Ä flytte litt om pÄ mÞblene i stua, men syntes det har vÊrt vanskelig Ä finne ut hvordan. I gÄr gjorde jeg noen smÄ grep, som jeg har testet ut fÞr men ikke likte. Jeg byttet plass mellom toseteren min og godstolen. Dette gjorde jeg dels for at det nÊrmer seg den tiden hvor jeg setter pÄ varmen, og med den store sofaen foran ovnen kommer ikke varmen ordentlig inn i stua. En annen ting er at stuen min er lang og smal, og ved Ä flytte sofaen lengre opp virket rommet mer firkantet.

Dette skapte ogsÄ en litt avskjermet plass for kattenes klatrestativ og aktivitetsmatter, hvor de fÄr litt mer ro hvis de Þnsker det. Ronja fant ut at det var greit Ä hoppe opp i sofaen for Ä komme pÄ toppen av klatrestativet, sÄ jeg mistenker at frÞkna kommer til Ä bruke den veien ganske ofte. Ikke at det gjÞr noe ;o))

Ha en fin torsdag alle sammen ;o))

#blogging #skrivesperre #borte #energi #energifattig #sliten #ommĂžblere #flytterundt #katter #katteplass #sensommer #august #torsdag #blogg

Som natt og dag

Den ene morgenen er det sÄ mÞrk ute nÄr man stÄr opp, at man skulle tro man var kommet langt ut i hÞstmÄneden. Neste morgen er det totalt forandret, og i dag var det en slik dag. Jeg kunne merke det innen jeg dro opp rullgardinen, at dette ville bli en dag med blÄ himmel og sol.

Da jeg sto pÄ trammen og trakk morgenluften langt ned i lungene, kom sola Ä kilte meg pÄ nesen. Luften var ganske frisk, og gradene i skyggen hadde enda ikke kommet over + 10C
 

spiderweb
Licensed from: sumos / yayimages.com

I dag skal jeg gÄ tidligere for jeg har nemlig en etterlengtet forpleietime kl 15. Det er en velvÊre jeg fÞler jeg ikke kan vÊre foruten, dels for at kroppen er sÄ stiv at det er litt vanskelig Ä gjÞre det selv, men ogsÄ for at det er sÄ behagelig Ä la andre gjÞr jobben. Jeg kan bare lene meg tilbake i en behagelig stol, og nyte.

NĂ„ blir det kanskje ikke ren nytelse i dag, for storetĂ„a som ble trampet pĂ„ under torsdagens konsert er fortsatt litt Ăžm. I tillegg klarte jeg Ă„ miste en biffkniv i gĂ„r da jeg ryddet bort etter middagen, og den klarte jo selvfĂžlge Ă„ finne en tĂ„ i stedet for gulvet. Det ble et fint lite hull i tĂ„a, for kniven var veldig spiss og skarp. Litt Ăžm og sĂ„r er jeg jo der ogsÄ  Typisk meg Ă„ gjĂžre noe sĂ„nt, hihihi!!

Pusene koser seg fortsatt med det amputerte stativet, og har vÊrt veldig greie mot hverandre. Til morran i dag lÄ Ronja inne i huset, mens til min store overraskelse hadde Vinja lagt seg pÄ toppen. Det er ikke noe hun vanligvis pleier Ä gjÞre :o)) Det Ä la sÞsteren fÄ beste plassen altsÄ :o))

#natur #hĂžst #sensommer #natt #dag #forandringer #vĂŠr #sol #velvĂŠre #fotpleie #tĂŠr #skade #katter #august #onsdag #bloggh

😻 FornĂžyde puser 😻

Jeg fortalte jo for en stund siden at jeg hadde demontert, pusenes slitte klore/klatrestativ og slengt det ned i kjelleren. Det hadde virkelig sett sine bedre dager, sÄ det var jo pÄ tide.

NÄ har jeg jo skjÞnt pÄ dem at de har savnet det, og i dag gikk jeg ned i kjelleren og hentet gulvplaten, et par av rÞrene og huset. SÄ monterte jeg dem sammen. Det er en mindre versjon av det de hadde, men oj sÄ begeistret de ble. Til og med fÞr jeg hadde fÄtt skrudd delene sammen, snuste og klatret de pÄ dem. Det var gÞy Ä se gleden dere :o))

De nÊrmest sloss om hvem skulle vÊre den fÞrste til Ä ligge inni og oppÄ huset. Vinja vant den fÞrste kampen, og da lÄ Ronja pÄ trappen ved siden av Ä stirret pÄ henne. Til slutt hoppet Vinja ned, og da var ikke Ronja sen om Ä smyge seg inn. Der krÞllet hun seg sammen og riktig koste seg.

De trenger et nytt stativ, men det koster sÄ det fÄr duge denne provisoriske varianten jeg skrudde sammen til dem. SÄ lenge de er happy sÄ er jeg det ;o))

#katter #klorestativ #stativ #klatrestativ #glede #savn #nytt #gammelt #sensommer #august #tirsdag #blogg

HĂžstfornemmelser

I gÄr var det tidlig mÞrkt, blÄste kraftig og regnet ganske bra ute, og jeg var sÄ frossen i kroppen. Fikk liksom ikke varmen, sÄ jeg brygget meg en stor kopp med te. Jeg er vanligvis ingen te drikker, men nÄr jeg fryser sÄ syntes jeg at den varmer bedre enn en kopp med kaffe. Jeg hadde skikkelige hÞstfornemmelser, og tente lys i nesten alle lyktene mine.

Da jeg vÄknet til morran i dag, hadde ikke vinden lÞyet noe sÊrlig, og det var ikke ordentlig lyst ute. Det er lenge siden jeg har satt pÄ sÄ mye lys inne, mens jeg har gjort meg i stand. Det er pÄ sÄnne dager jeg skulle Þnske at jeg var et A-menneske, som spratt opp tidlig Ä kunne sitte i pysjen med en varm kopp kaffe og se dagen starte. Dessverre er jeg verken B eller C, men mer enn D!!
 

strange silhouette in a dark spooky forest at night, mystical landscape surreal lights with creepy man
Licensed from: Zeferli / yayimages.com

Det er nok ikke lenge fÞr hÞsten tar ordentlig tak i naturen, noe man kan kjenne pÄ luften. Solen, nÄr den er framme varmer ganske bra, men sÄ fort den gjemmer seg bak en sky sÄ er det ikke sÄ varmt lenger. Ikke det at jeg gÄr Ä fryser akkurat, men man kan kjenne at forandringer er rett rundt hjÞrnet.

PÄ sÞndag fant jeg flere nÞster med pleddgarn i en hÄndarbeidskiste, to sort/rÞd og to brun/oransje, og jeg har allerede startet pÄ det rÞde og sorte pleddet. Jeg hÄper at jeg skal klare Ä bli ferdig med det innen jul
 Sitter jeg litt med det hver kveld skulle det vÊre mulig Ä fÄ til, uten at det gÄr ut over armene mine.

Ønsker alle en fin tirsdag :o))

#sesonger #hĂžst #hĂžstfornemmelser #forandringer #natur #mĂžrkt #regn #vind #sensommer #august #tirsdag #blogg

Jeg har da begynt..

De som kjenner meg har vel hÞrt ganske lenge, at jeg snart mÄ begynne Ä rydde i skapene mine. Det har bare blitt med praten, men i dag fikk jeg endelig begynt. Jeg tenkte det sÄnn at nÄ tar jeg et skap, i stedet for Ä sette i gang det store prosjektet med Ä ta dem alle sammen.
 

Volunteer holding clothes donation box
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

Jeg valgte det skapet hvor jeg har alle gensere, og jeans
 Alt sammen ble dratt ut og lagt pĂ„ senga, og jeg var hard Ă„ ga bort alt som jeg ikke hadde brukt det siste Ă„ret og kanskje ogsĂ„ lenger. NĂ„r jeg var ferdig, endte jeg opp med en stor pose med jeans, og to poser med gensere. Disse skal jeg kjĂžre ned Ă„ legge i Fretexkontaineren nede i Smalvollveien. 

Tenker at hvis jeg tar et skap om dagen eller annenhver dag, sÄ blir jeg ganske raskt ferdig. Da kan jeg gÄ lÞs pÄ skjenken og hjÞrneskapet i stua. Der vet jeg at det er mye som enten kan kastes eller gis bort. Begge disse mÞblene skal bort ogsÄ, og mer moderne Ä anvendelige mÞbler skal kjÞpes inn. Jeg har allerede valgt ut de nye mÞblene, men jeg vil ikke gÄ til anskaffelse av dem innen de gamle er ryddet og fjernet.

En annen ting jeg ogsÄ har sagt jeg skal fÄr gjort en stund, er Ä feste ender pÄ et teppe, 3 sjal og 3 duker som har blitt liggende en stund. I dag vettu fikk jeg endelig ro i kroppen til Ä sette meg ned Ä gjÞre det. PÄ teppe var det sÄ mange ender at jeg holdt nesten pÄ Ä gi opp. Jeg hadde brukt et pleddgarn pÄ det, og var veldig uheldig med de nÞstene jeg hadde kjÞpt. Det var flere knuter og andre rariteter som gjorde at jeg valgte Ä klippe av litt av garnet. Heldigvis var det ikke sÄ mye Ä feste pÄ de andre 6 prosjektene
. NÄ er det i alle fall gjort, og alt er klart til bruk :o))

Jeg har en stor kurv med garn til nye prosjekter
 Noe av garnet er satt av til nye pulsvanter, som jeg bruker fra tidlig pÄ hÞsten og igjennom hele vinteren. Jeg har kjÞpt garn i mange forskjellige farger, og nÄr jeg kikker opp i kurven er det veldig vanskelig Ä velge hvilken farge jeg skal begynne med, sukk!!

#rydde #kaste #gibort #fretex #klesskap #klÊr #hÄndarbeid #teppe #sjal #duk #nyeprosjekter #prosjekter #fargeglad #sensommer #august #sÞndag #blogg
 

 

🎶 Kim Larsen lun musikk i regnvĂŠr 🎶

For noen dager siden fortalte jeg at jeg skulle pÄ utekonsert med Kim Larsen, som skulle holdes utenfor LillestrÞm Kulturhus. Jeg hÄpet jo i det lengste at det skulle vÊre oppholdsvÊr, men det hjalp lite med Ä krysse fingrene og hÄpe gitt for regnet kom det.

Det var opphold helt til jeg kom fra jobben, og satt meg til Ă„ spise litt
 SĂ„ begynte det Ă„ sildre ned, ikke mye bare sĂ„nt fint regn. Valgets kvaler var da, hva skulle jeg ha pĂ„ meg
 Valgte til slutt den rosa litt tynnere vindjakken, noe som senere pĂ„ kvelden skulle vise seg Ă„ vĂŠre et dumt valg. Jeg ble nemlig klissvĂ„t đŸ˜”

Ettersom det ikke er sÄ enkelt Ä fÄ parkert pÄ LillestrÞm, kjÞrte jeg til Anne og parkerte bilen hos henne. SÄ ruslet vi ned pÄ bussholdeplassen og tok bussen til LillestrÞm. Det tar ikke lang tid, og sÄ stopper bussen rett pÄ andre siden av gaten omtrent fra Kulturhuset. Vi var ganske tidlig ute, og fant oss en plass bakerst, rett nedenfor teltet hvor de hadde utstyret som sÞrget for lyd og lys til konserten. Der hadde vi noe Ä lene oss til, og dessuten sÄ vi fint ned pÄ scenen.

Mange sto i ly av trÊrne inntil en kort stund fÞr konserten skulle begynne, ettersom regnet silte jevnt og trutt ned. Akkurat der vi sto ble det etter hvert der folk gikk nÄr de skulle pÄ toalett eller skulle ha seg mer Ä drikke. Det gikk for det meste greit, bortsett fra en gang hvor en dame riktig trampet pÄ ene foten min. Noe som gjorde sÄ vondt at jeg skrek ut, og damen ble helt fortvilet hun stakkars Ä ba om unnskyldning flere ganger. Det er jo sÄnt som kan skje nÄr man stÄr trangt.

Bildene jeg tok er ikke mye Ä skryte av dessverre, for ettersom vi hadde valgt Ä stÄ bakerst sÄ ble de utydelige nÄr jeg zoomet. Kunne ha tatt med kamera, men siden det regnet ville jeg ikke det. Tror ikke det er vanntett gitt.

Kim han startet konserten med en av favorittene, og de andre kom som perler pÄ en snor. De fleste av de lÄtene jeg bare elsker hadde han tatt med. Jeg sang av full hals til alt sammen, selv i de passasjene jeg ikke helt kunne. Ettersom jeg alltid gÄr med Þrepropper pÄ konserter hÞrer jeg ikke selv hvordan jeg hÞres ut, men jeg gÄr ut fra at det ikke er sÄ vakkert. But who cares, sÄ lenge man koser seg og har det gÞy
.!!

De aller fleste som hadde mÞtt opp til konserten var voksne mennesker, rundt min egen alder. NÄ skal jeg ikke vÊre atal mot de som er yngre, men pÄ mange av de andre Kim Larsen konsertene jeg har vÊrt pÄ lager de kvalm. Ikke alle, men en del av dem er sÄ overstadig beruset at de ikke har noe sÊrlig kontroll over armer og ben. Ytterst i armen sitter jo som vi alle vet hÄnden, og i den har disse berusede menneske gjerne en Þl. Denne Þlen, forblir dessverre ikke i glasset men finner veien ned over nakken, i hode eller andre steder pÄ meg og andre som stÄr i nÊrheten. Det liker jeg dÄrlig. Folk mÄ gjerne drikke og bli litt ekstra blide pÄ konserter, noe jeg gjerne gjÞr selv ogsÄ nÄr jeg ikke mÄ kjÞre bil. Men de mÄ ikke bli sÄ fulle at de ikke klare Ä holde drikkevarene oppe i glasset sitt.


(Jeg spurte Anne om jeg fikk lov til Ă„ poste dette fine bildet av oss, og det syntes hun var greit)

Som jeg fortalte regnet det jevnt og trutt hele kvelden, og den tynne vindjakken jeg hadde valgt Ă„ ta pĂ„ meg holdt ikke regnet ute. Nei, den ble etter hvert veldig vĂ„t, og det ble ogsĂ„ skjerfet, genseren jeg hadde under samt BH’n min. SĂ„ jeg ble ganske kald utover kvelden. Jeg hadde brukt en reel dose med hĂ„rlakk i hĂ„ret, noe jeg angret bittert pĂ„ nĂ„r vannet sivet igjennom hetten. Hadde dette vĂŠrt for en 10 – 20 Ă„r siden, hadde jeg nesten fĂ„tt et anfall men nĂ„ sĂ„ blĂ„ste jeg “nesten” i det.

Jeg storkoste meg under hele konserten, og regnet klarte ikke Ä Þdelegge den fine opplevelsen. Det var stort Ä komme pÄ Kim Larsen konsert igjen, for det var sÄ lenge siden jeg hadde vÊrt med pÄ det nÄ. De siste Ärene har han vÊrt alle andre steder i Norge, men ikke her i nÊrheten av der jeg bor.

Jeg har mange favoritter, men det er en sang som jeg er mer glad i enn noen annen. Det er “De smukke unge mennesker”, og den vil jeg dele den med dere. Opptaket jeg har valgt er av noe eldre dato, men det forringer ikke musikkopplevelsen :o))

Har du vÊrt pÄ en konsert i det siste, eller hatt en fin musikkopplevelse?

#musikk #musikkopplevelse #kimlarsen #konsert #utekonsert #lillestrÞm #lillestrÞmkulturhus #regnvÊr #vÄt #kultur #sensommer #august #torsdag #blogg

Er det som Ă„ fĂžde??

Ja, jeg mÄ bare spÞrre om det for tanken kom til meg etter at jeg over flere dager har vÊrt sÄ ekstremt hard og treg i magen, og nÄr man sitter der Ä ikke fÄr gjort det man skal sÄ kommer assosiasjonene.

Man sitter der og klemmer Ä presser pÄ samme mÄte som nÄr et barn skal fÞdes, men uten flere tilstede og smertene, for det gjÞr jo sjelden vondt Ä ha hard mage. Hvorfor jeg spÞr om dette er for jeg har jo ikke selv fÞdt barn, sÄ jeg vet ikke hvordan det er. Barnet kommet jo stort sett etter noen timers hard jobbing, men den harde magen kan jo holde pÄ i flere dager, ja opptil en hel uke innen det hele er over. I tillegg til masse ubehag der i mellom
.!!

Du syntes kanskje det er et dumt spÞrsmÄl og de to ikke kan sammenlignes, men siden jeg ikke kan sammenligne sÄ spÞr jeg uansett hvor dumt det mÄtte hÞres ut!

young man have constipation or diarrhea problems

Licensed from: tomwang / yayimages.com

#toalett #mageproblemer #hard #mage #forstoppelse #spÞrsmÄl #erdetsÄnn #sensommer #august #lÞrdag #blogg

Torsdag, og snart ukesslutt.

SÄ fort tiden har gÄtt!! Jeg syntes det var i gÄr jeg satt Ä tenkte at, ja ja, da var denne ferien over, og sÄ har siste arbeidsdag fÞr helgen allerede kommet. Det har vÊrt nok Ä ta tak i pÄ jobb, sÄ dagene har gÄtt veldig fort.

EnerginivÄet har dog ikke vÊrt noe Ä skryte av, for det var vanskelig og tungt Ä komme inn i en normal dÞgnrytme igjen. Etter at jeg kom hjem fra jobb, har jeg bare vÊrt trÞtt og sliten. Det har resultert i at jeg har sittet godt plantet i godstolen og smÄsovet hele ettermiddag og kvelden. Blogging har ikke blitt prioriert heller, for nÄr to selskapssyke pusekatter kommer og nÊrmest sloss om Ä ligge i fanget, ja da prioriterer jeg heller dem :o))

work in progress
Licensed from: adrenalina / yayimages.com

Jeg gleder meg sykt til i kveld, for da skal jeg pÄ en etterlengtet konsert med Kim Larsen. Den holdes utenfor LillestrÞm Kulturhus, og billettene har vÊrt utsolgt en stund allerede. Det er sÄ lenge siden jeg har vÊrt pÄ konsert med favoritt artisten min, sÄ jeg ser virkelig fram til dette.

Hvis jeg fÄr noen gode bilder fra konserten, sÄ kommer de i et innlegg i morgen tenker jeg :o))

Ønsker alle en fin torsdag.

#ferie #ferieslutt #arbeid #arbeidsuke #energifattig #sliten #trĂžtt #konsert #LillestrĂžm #kulturhus #kimlarsen #favoritt #sensommer #august #torsdag #blogg

Ufrivillige modeller

Jeg tar ganske mange bilder i lÞpet av en uke, og ofte er det kattene mine som mÄ vÊre modeller. De syntes vel ikke at det er sÄ veldig stas bestandig, noe blikket deres beskriver ganske tydelig. Det er som regel Ronja som blir litt sur nÄr jeg stikker mobilen eller kamera opp i ansiktet hennes
.

Ronja hadde lagt seg godt til rette pÄ trommelen, og hadde nok tenkt Ä fÄ seg en liten lur
 SÄ kom mamsen med mobilen for Ä ta bilde, for hun fant ut at hun hadde ikke Snappet et eneste bilde i dag. SÄ veldig happy ble ikke pusen, men hun lÄ allikevel stille et par sekunder sÄ jeg fikk et bilde av henne. SÄ var det nok, og hun rullet seg sammen til en ball ;o))

Litt av Ärsaken til at Ronja var litt irritert i dag, var fordi jeg hadde forsÞkt Ä bli kvitt noen tover i pelsen hennes. Vi kranglet en del om det, og tilslutt gikk hun sin vei Ä hoppet opp pÄ trommelen!

Vinja er primadonnan i Casa Fres og Knurr, og hun syntes egentlig at det er ganske greit Ä bli tatt bilde av. Noen ganger skakker hun pÄ hode den ene og den andre veien, sÄnn at mamsen skal fÄ litt variasjon i bildene sine. I dag syntes hun ikke at det var sÄ veldig kjekt Ä vÊre modell hun heller.

Jeg skulle ha vÊrt ute Ä gÄtt med dem etter at jeg hadde spist middag, men da var de sÄ trÞtte og slappe at jeg fant ut at jeg venter til i morgen i stedet. Det nytter ikke Ä presse sÞstrene Lillepuzdatter til noen ting, sÄnn er det med den saken!!

#katter #ronja #ronjathecat #vinja #vinjathecat #foto #modeller #ufrivillig #sensommer #august #tirsdag #blogg

Hvorfor skjer dette alltid meg…

I dag hadde jeg time hos UNILABS til rÞntgen av begge knÊrne mine, kl 14:10. Jeg var ute i god tid og registrerte meg, og betalte egenandelen fÞr jeg fant meg en ledig plass i sofaen pÄ ventevÊrelset. Allerede nÄr tidspunktet for min time kom, var jeg lei av Ä vente
.., men det skulle bli mer.

Etter hvert begynte folk som hadde kommet mye senere enn meg Ä bli ropt opp, og da vettu ble jeg ganske irritert. I det jeg var i ferd med Ä reise meg opp for Ä spÞrre om de hadde glemt meg, da begynte det Ä skje noe. En blid svensk dame kom Ä informerte om at vi 5 som skulle til rÞntgen, mÄtte belage oss pÄ Ä vente en stund. Grunnen var at rÞntgenmaskinen var nede, og de hadde problemer med Ä fÄ den i gang. Hun informerte om at vi skulle fÄ vite mer om en stund. Stunden ble nesten til en halvtime, og da fikk vi beskjed om at de ikke klarte Ä ordne det. Vi mÄtte derfor bestille nye timer.

Jeg var rask til Ă„ komme meg bort i luka, og var den fĂžrste som fikk ny time, som ikke ble fĂžr ut i september
.!!

Five people waiting in waiting room

Licensed from: MonkeyBusiness / yayimages.com

NÄr man sitter pÄ et venterom, sÄ blir det fort litt kjedelig og da er det litt gÞy Ä sitte fÞlge med pÄ hva de andre holder pÄ med!

Vi er jo sÄ forskjellige, alle vi som sitter der Ä venter
 Noen sitter to og to og smÄprater sÄ lavt de kan for at andre ikke skal hÞre, sÄ er det paret hvor hun sitter stille, mens han sitter Ä prater hÞyt i telefonen sÄ alle hÞrer hva som blir sagt. Det hjelper ikke om vi andre stirrer litt smÄirritert pÄ han, sÄnn at han skal skjÞnne at det ikke er okey. Det hjelper ikke. SÄ har en hel gjeng som er helt fortapt i mobiltelefonen sin, sÄ fortapt er de at de ikke hÞrer eller legger merke til at de blir ropt opp. Noen, som meg, sitter Ä stirrer pÄ de andre i smyg Ä nesten skvetter nÄr blikket blir snudd tilbake.

De var der alle sammen i dag, og noen flere ogsÄ  Ingen av oss hadde vel lyst til Ă„ sitte der, og bare satt Ă„ Ăžnsket at navnet vĂ„rt skulle ropes opp ganske raskt.

Hvem er du pÄ ventevÊrelset?

#rĂžntgen #time #avlyst #Ăždelagt #rĂžntgenmaskin #knĂŠr #hĂžyre #venstre #kjedelig #ventevĂŠrelse #helse #velvĂŠre #sensommer #august #mandag #blogg