Smoothie maskinen dĂžde den…

NÄr det er sÄ varmt som det har vÊrt nÄ i flere uker, er det godt Ä avkjÞle seg med en smoothie. I helgen ble det brÄtt slutt pÄ den gleden dessverre, for min kjÊre rosa smoothiemaskin hadde avgÄtt ved dÞden. Den virket den ene dagen, men dagen etter nÄr jeg skulle bruke den var det ikke liv i den i det hele tatt.

Da jeg brukte den dagen fÞr fylte jeg den litt full, og den brukte litt tid pÄ Ä mose frukten som satt seg fast midt i flasken. Den ble veldig veldig varm, sÄ det var vel et eller annet som gikk feil inni der. SÄ kom jeg pÄ at jeg hadde jo en litt stÞrre og kraftigere en inne i skapet, vel det var delvis sant. Jeg hadde motordelen, mens glasskolben var borte. Den hadde jeg gitt bort sammen med den gamle kjÞkkenmaskinen min. Trodde den tilhÞrte den jeg, maken til idiot skal man lete lenger etter, hihi!!

Hadde ikke lyst til Ä bruke masse penger pÄ en ny dyr maskin, sÄ jeg stakk ned pÄ Clas Ohlsson i gÄr og fant en som passet midt i blinken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det ble da denne fra Coline, et merke jeg ikke hadde hÞrt om fÞr, som kom med 3 beholdere i forskjellige stÞrrelser, lokk med drikketut, lokk til oppbevaring, en beholder med hank m/lokk, to knivsett (et for frosne produkter, is eller harde nÞtter, og et som kan brukes til litt mykere produkter) Alle beholderne er av hardplast, sÄ de er sikkert ikke like hardfÞre som de sommer i glass.  Til mitt bruk tenker jeg at det er helt greit.

Har du hĂžrt om dette merket?

#shopping #clasohlsson #smoothie #smoothiemaskin #Ăždelagt #blogg

 

LĂŠrt meg nytt heklemĂžnster….

NÄr det er noe nytt jeg skal lÊre meg, eller om det er noe jeg forstÄr sÄ pleier jeg ofte Ä gÄ inn pÄ YouTube for Ä finne en forklaring der. Ettersom jeg er elendig pÄ Ä lese bruksanvisninger, sÄ er YouTube perfekt. Har faktisk lÊrt meg ganske mye nyttig der de siste Ärene.

Jeg er jo veldig glad i hÄndarbeide, og da det ikke er sÄ lett Ä fÄ tak i bl.a. hekleoppskrifter lenger, har jeg vÊrt inne pÄ YouTube og sÞkt og funnet masse spennende. Det siste jeg kom over var dette mÞnsteret som du kan se pÄ bildene under. Jeg har sett bilder av dette mÞnsteret, men skjÞnte ikke helt hvordan jeg skulle gjÞre det ut fra stillbildet. NÄ derimot har jeg skjÞnt hvordan det skal gjÞres, og det var superenkelt.

Jeg mÄtte lage et par prÞvelapper for Ä sjekke ut hvordan mÞnsteret ble. Det ble veldig fast, og jeg tror nok at det lÞnner seg Ä gÄ opp noen nr pÄ heklenÄlen. Da blir det mykere og mer fluffy, og det lÞnte seg Ä prÞve seg litt fÞr man gÄr lÞs pÄ et ordentlig prosjekt. PÄ begge to har jeg brukt to farger, farge 1 et flerfarget garn i lilla/rosa og farge 2 ensfarget som er pÄ viftene.

Jeg har tenkt Ä skrive ned mÞnsteret, sÄnn for Ä ha det og hvis noen er interessert kan jeg legge det ut nÄr jeg er ferdig med det.

#hÄndarbeide #hekle #youtube #lÊring #prÞve #flerfarget #blogg

SĂ„ kom regnet…

Da jeg sto opp i dag var stua sĂ„ klam og varm at det var nĂŠrmest ubehagelig. Jeg satte opp alle vinduer sĂ„ mye jeg kunne, for Ă„ fĂ„ luftet ut. Helt opp kunne jeg ikke sette dem, for da er det store muligheter for at kattene stikker av.  Det hjalp litt, men det var fortsatt utrolig klamt inne
.

SĂ„ plutselig skyet det over, temperaturen sank fra + 29 C og helt ned til + 23 C samtidig som det begynte Ă„ regne. Det varte dessverre ikke sĂ„ veldig lenge, men det var uansett veldig deilig det litt vi fikk. Iflg vĂŠrguruene sĂ„ skal det komme mer senere i dag, og jeg gleder meg allerede. Trodde aldri jeg skulle vĂŠre sĂ„ glad for regnvĂŠr, men “bring it on”

Licensed from: Pexels pixabay.com

#regn #regnvĂŠr #vĂŠr #varmt #klamt #blogg

Ei som mĂ„tte inn Ă„ avkjĂžle seg…

Vinja kom akkurat inn fra balkongen, og nÊrmest kastet seg ned pÄ stuegulvet. Der lÄ hun rett pÄ rygg i blÄsten fra viften, og strakte pÄ seg Ä lot vinden rufse i pelsen hennes. Vinja er ikke av dem som pleier Ä ligge sÄ mye pÄ ryggen, hun liker best Ä ligge pÄ siden. Det er bare nÄr hun virkelig skal kose seg og slappe ordentlig av hun gjÞr det


Jeg zoomet henne inn, men det ser jeg at jeg ikke burde ha gjord. Bilde ble dessverre veldig utydelig, men nÄ har frk Pus forsvunnet og et nytt bilde er ikke mulig
..

#vinja #vinjathecat #pus #katt #hvile #varmt #blogg

Varm mat, nei takk

NÄ som det er sÄ vanvittig varmt, er det ekstremt vanskelig Ä finne noe mat som frister. Det Ä spise kraftig eller varm mat byr meg nesten i mot, og da er det ikke sÄ veldig mye igjen Ä velge. Blir salat da vettu.

Jeg har ikke vÊrt i nÊrheten av en matbutikk pÄ flere dager, sÄ jeg var nÞdt til Ä stikke ned pÄ Bryn senteret for Ä bytte inn gasspatroner til Sodastream maskinen. NÄr jeg hadde gjort det stakk jeg like godt en snartur innom Meny for Ä handle. De har en utrolig flott salatdisk med mange godsaker, sÄ jeg bestemte meg for at det fikk bli middagen min i dag. Her hjemme hadde jeg bare thousand island dressing, sÄ jeg tok med en urtedressing i et lite beger som var veldig god ;o))

Hvordan er det med deg og mat nÄ i varmen, spiser du det samme som resten av Äret?

Jeg flĂžy rundt Ă„ ryddet, ordnet og vannet blomster i sta Ă„ ble sĂ„ varm
 Det eneste som kunne kjĂžle meg ned da var en deilig smoothie av tropisk frukt. NĂ„ har jeg fĂ„tt tilbake normal kroppstemperatur igjen, og det fĂžles veldig behagelig.

#middag #varm #kald #salat #matlyst #smoothie #mat #blogg

Jeg har ikke rent bort enda

Jeg klager ikke altsÄ ., men jeg syntes i grunnen at det er pĂ„ tide at vi fĂ„r litt kjĂžligere vĂŠr. Er du ikke enig? Det skal ikke vĂŠre kaldt, men hvis vi kunne trekke fra noen grader sĂ„nn at vi kanskje ender rundt 24 – 25 C. Da hadde det vĂŠrt midt i blinken. Etter Ă„ sjekket vĂŠrmeldingen for endte gangen, sĂ„ ser det ut at til det kan slĂ„ til i neste uke, krysser fingrene jeg ;o))

Leiligheten min blir veldig varm nÄr vi fÄr sÄnne hetebÞlger som vi har hatt nÄ i veldig lang tid. Varmen finner de minstre sprekker, og sniker seg inn
 Uansett hvor mye jeg lufter sÄ ligger temperaturen godt over 30 C pÄ solsiden. Det er slitsomt for bÄde meg og de veldig raggete pusene mine. De ligger rett ut, og sover Ä dormer seg det meste av dagen. Her i heimen vÄkner vi mest til liv, nÄr mÞrket faller pÄ og ute temperaturen faller


Licensed from: tiburi pixabay.com

Hvis jeg skal vÊre Êrlig, og det skal jeg jo vÊre, sÄ har jeg vel egentlig aldri vÊrt sÄ glad i for hÞye temperaturer. Derfor skulle man kanskje tro at jeg plagdes veldig nÄ om dagen, men det har i grunnen gÄtt ganske greit. Noen svetteperler har nok piplet fram pÄ pannen og nedover ryggen sÄ det kilte littegranne, uten at det har vÊrt altfor plagsomt.

Hvordan klarer du deg i varmen?

#sommer #sommervarme #varmt #svett #katter #temperatur #blogg

Auuuuuuu, i did it again 😔

Jeg har jo fortalt fÞr at jeg er veldig uheldig, og med jevne mellomrom brekker jeg en tÄ, ramler og slÄr meg, eller slÄr meg pÄ annen mÄte, og krangler med en av kattene sÄnn at jeg fÄr et kraftig klor.

I dag skjedde det igjen, da jeg kom hjem pÄ ettermiddagen. Jeg hadde tatt ut varene mine av bagasjerommet pÄ bilen, og skulle lukke bagasjedÞren. Jeg tar tak i hÄndtaket pÄ innsiden, og rykket til
. I det jeg gjÞr det hektet klokken min seg fast i noe, og bagasjedÞren treffer armen min fÞr den gÄr igjen.

Det gjorde noe inni hampen vondt, og jeg klarte Ä lire av meg en lang rekke med fargerike, og ikke sÄ pene ord heller. Akkurat da mÄtte en nabo jeg ikke kjenner noe sÊrlig komme forbi, men han hadde jo ikke sett hva som hadde skjedd. Hele hendelsen skjedde i ly av garasjen. Han sa hei, og sÄ litt rart pÄ meg, hihi.

Det ble jo et merke med en gang, som sĂ„ langt verre ut da enn det gjĂžr nĂ„. Allikevel er det veldig vondt og Ăžmt, og det skal bli interessant Ă„ se hvordan det ser ut i morgen 😳

#au #sÄr #skade #uhell #uheldig #vondt #blogg

Snart «Happy Feet»

Dette kaller jeg ren velvĂŠre altsÄ . Starter dagen hos fotpleien, og sitter allerede med bena i et deilig fotbad.

Denne gangen er det fÞrste besÞket i ny salong, men hos en fotpleier som jeg gikk hos i mange Är. Tror det er 8 Är siden jeg var hos henne sist. Likte henne sÄ godt, og syntes det var trist at hun sluttet der jeg gikk. Akkurat da hadde jeg ikke anledning til Ä bli med pÄ lasset, som jeg ble spurt om.

Det er lenge siden jeg hat vĂŠrt til fotpleie, sĂ„ dette skal bli deilig
 đŸ€“ Ønsker dere en fin mandag 😊

#velvĂŠre #fĂžtter #fotpleie #blogg

Stillheten har senket seg igjen

Jeg vÄknet i grunnen ganske tidlig i dag, men jeg fÞlte meg ikke helt uthvilt sÄ jeg la meg ned igjen Ä sovnet nesten fÞr hode traff puten. Neste gangen jeg vÄknet var kl 10, og kirkeklokkene til Oppsal kirke slo sÄ det var umulig Ä sove noe mer. Det var ikke noen vits Ä ligge Ä dra seg lenger, sÄ jeg spratt opp av senga. Vinja lÄ nede ved bena min, og lÞftet sÄ vidt pÄ det ene Þyelokket da jeg sto opp, mens Ronja lÄ i sofaen i stua. Hun hoppet ned Ä lÞp til balkongdÞra, for nÄ ville hun ut.

Tiden etter at kirkeklokkene har slÄtt for andre gangen, og inntil resten av verden vÄkner ordentlig er sÄ deilig. Da er det helst stille ute, ingen biler som haster for bi nede i gaten og ingen som roper Ä skriker. Det er den beste tiden pÄ en sÞndag. Litt senere sÄ er det rene rushtrafikken i gaten, av folk som skal pÄ utflukt eller dra pÄ stranden.

Dagens fÞrste kaffekopp er nesten drukket opp, og jeg tror jammen at jeg mÄ gÄ Ä brygge meg en til. Det kjennes sÄnn ut i kroppen som om det kreves to kopper for Ä fÄ sparket den i gang i dag. 

#morgenstund #sÞndag #stille #rushtid #kaffe #sove #vÄkne #blogg

How it ends

Jeg skrev i gÄr at jeg hadde blitt forkjÞlet med feber, og at formen ikke akkurat var pÄ topp. I dag har feberen sunket noe, men jeg har til gjengjeld mistet stemmen Ä gÄr rundt Ä visker til kattene. Jeg holder meg inne og slapper av i dag, og da blir litt film. Orket ikke Ä hÞre pÄ lydbok i dag, sÄ jeg gikk inn pÄ Netflix og begynte Ä lete etter noe jeg kunne se pÄ.

NÄ er jeg veldig glad i katastrofefilmer, og kom raskt over en helt ny film som faktisk ble lagt ut pÄ Netflix i gÄr som heter How it ends. Det er en ganske mÞrk film med veldig lite innslag av humor. Skal jeg se en sÄnn type film, mÄ det vÊre litt humor for Ä lette litt pÄ stemningen. Denne ble litt tungt og vanskelig Ä se, men jeg klarte jo ikke Ä slÄ den av heller og fÞlte meg faktisk litt deppa nÄr filmen sluttet.

Handlingen begynner med at advokaten Will (Theo James) er pÄ besÞk hos sine fremtidige svigerforeldre i Chicago, for Ä be svigerfar om lov til Ä gifte seg med datteren Sam (Kat Graham). De har nettopp funnet ut at hun er gravid og venter en sÞnn. Svigerfar (Forest Whitaker) er ikke av de letteste, og besÞket ender i en liten krangel. Tilbake pÄ hotellet ringer Will til Sam og forteller om besÞket, og under samtalens gang begynner ting Ä skje hos Sam i Seattle. Det hÞres ut som et jordskjelv og samtalen blir brutt.

Will drar til flyplassen for Ä reise hjem, men alle fly er innstilt sÄ han drar tilbake til svigerforeldrene. De er i ferd med Ä forlate leiligheten, og svigerfar har bestemt seg for Ä dra til Seattle for Ä finne Sam. Will blir da med han.

Resten av filmen handler om deres ferd mot Seattle, hvor de blir forfulgt, beskutt og ranet
 Etterhvert som filmen gĂ„r blir Will og svigerfar bedre kjent pĂ„ godt og vondt, og det begynner ogsĂ„ sakte men sikkert gĂ„ opp for dem at det som har skjedd i California kanskje var et jordskjelv allikevel
..!!

Hvis du liker litt mÞrke og dystre filmer sÄ er denne for deg, hvis ikke styr unna!

#film #netflix #howitends #katastrofefilm #mĂžrk #dyster #blogg