Sitter man for lenge oppe, ja da blir man trĂžtt…

Jeg gjorde det igjen i gĂ„r, ble sittende pĂ„ YouTube Ă„ se pĂ„ diverse kanaler jeg fĂžlger. Å da gĂ„r timene veldig fort, og plutselig har man kommet over i en tid som for noen kalles morgen. Å sĂ„nt straffer seg jo
., man ender opp med Ă„ sove lenge og lengre enn langt nĂ„r man endelig kommer i seng!!

VÄknet av at Vinja sto oppe pÄ magen min Ä mjauet
., hun syntes nemlig at mamsen hennes burde komme seg opp. Da var klokken nesten 11, og hun hadde selvsagt helt rett. Var jeg vÄken? Nei, pÄ ingen mÄte! Jeg fÞlte at Þynene bare ville gli igjen, og bli der


Som regel nĂ„r Vinja kommer Ă„ vekker meg sĂ„nn er det en grunn til det, og som regel er det fordi det er tomt i matkoppen deres. Det var jo selvsagt det, og frk Pus var veldig happy da hun forsiktig stakk nesen ned i matkoppen Ă„ hentet opp en bit Ă„ spiste den. Etter det var hun ikke sĂ„ opptatt av mamsen lenger! SĂžsteren, Ronja, kom etter ut pĂ„ kjĂžkkenet nĂ„r Vinja gikk ut igjen med hĂžy halefĂžringđŸ˜»

Mamsen selv, altsÄ jeg, var fortsatt ikke blitt noe sÊrlig mer vÄken
.

Det rettet seg heldigvis ganske raskt etter en varm og god kopp kaffe, og duften av Sandalwood rĂžkelse ved siden av (elsker den duften). Den fine kaffekoppen i Mummi-serien er helt ny, og i dag er det fĂžrste gangen jeg bruker den ☕. Ser du den sĂžte rosa pusen i bakgrunnen? Den fikk jeg av Tone Vinningland, som har bloggen https://nouw.com/tonevinningland. Det er en boks som inneholder hĂ„ndkrem, men som nĂ„ snart er tom. Skal fylle den opp med den kremen jeg bruker til daglig, for jeg syntes at katten er sĂ„ sĂžtÂ đŸ˜»

NÄ har jeg fylt opp kaffen for andre gang, og nÄr den er drukket opp er jeg klar for lÞrdagen. Pusene har gÄtt Ä lagt seg igjen, og tar seg en formiddagsstrekk.


#trĂžtt #sove #oppe #kaffe #rĂžkelse #sandalwood #mummi #kaffekopp #lĂžrdag #blogg

Lysvandring i Botaniske Hage

Det er mye som er vakkert her i verden, og en av de tingene er fargerik belysning av naturen etter at mÞrket har lagt seg. I gÄr besÞkte jeg Botanisk Hage her i Oslo, og var pÄ en lysvandring rundt i parken.

Det var sĂ„ vakkert, og jeg tok mange bilder som jeg var sĂ„ fornĂžyd med
 Inntil jeg fikk dem opp pĂ„ PC’n, for da ble veldig mange av dem kornete og uklare. Noen bilder gikk dog igjennom nĂ„lĂžyet, og nedenfor kan du se de jeg plukket ut. Litt mer tekst etter alle bildene.



Det var veldig mange mennesker der, og jeg fĂžlte vel litt at jeg gikk i kĂž samtidig som jeg var kjerringa mot strĂžmmen. Det kom like mange mennesker mot meg, som det var med meg. Allikevel Ăždela ikke det den fine opplevelsen av Ă„ se den flotte belysningen.

Ettersom jeg ser dÄrlig sÄ slet jeg litt med Ä fokusere blikket, nÄr jeg gikk fra et sterkt belyst omrÄde. Ble veldig blendet, noe som gjorde at jeg ikke sÄ veldig godt nÄr jeg beveget meg i de mÞrke partiene. Det er jo meg, ikke noe negativt til arrangÞren.

Det har jo vĂŠrt noe tilsvarende langs Akerselva og Alnaelva, men jeg har ikke vĂŠrt med nĂ„r det har blitt arrangert kvelder der. Det ga litt mersmak, sĂ„ jeg skal prĂžve Ă„ fĂ„ med meg det ogsĂ„ 😊

Har du gÄtt pÄ lysvandring?


#lysvandring #belysning #botanisk #hage #oslo #vakkert #blogg

Opp og ned….

Jeg har vÊrt litt fravÊrende de siste dagene, for jeg har vÊrt bÄde sliten og i dÄrlig form. Feber, betennelser og ganske drenert for energi. Mange er flinke til Ä skrive av seg slike perioder pÄ bloggen, men jeg blir litt tiltakslÞs Ä fÄr ikke til Ä skrive et ord.

NÄ har jeg ikke bare ligget rett ut Ä syntes synd pÄ meg selv, nei da jeg har vÊrt litt pÄ farten ogsÄ. Selv om formen ikke er helt pÄ topp, kan man ikke bare ligge i sofaen Ä se pÄ tv.


Fredag for en uke siden traff jeg jo barne- og ungdomsvenninne Marit, som jeg ikke hadde sett pÄ veldig mange Är. Da vi skiltes snakket vi litt lÞst om Ä mÞtes i denne uken ogsÄ, innen hun skulle reise hjem igjen. Onsdagen var den dagen som passet best for oss alle sammen, og ettermiddagen ble lÄst i kalenderen.

Marit kom hit til meg og sammen kjĂžrte vi opp til bestis Anne, hvor vi hadde avtalt Ă„ mĂžtes. Det ble en kjempekoselig kveld med mye god mat, og gode samtaler om ungdomstiden og hva som har skjedd i Ă„rene som har gĂ„tt etterpĂ„. Vi hadde det sĂ„ koselig Ă„ ble enig om at vi mĂ„tte mĂžtes igjen neste gang hun var nedover 😊

Har du god kontakt med barne- og ungdomsvennene dine?


#helse #form #syk #venninner #venninnetreff #kos #mĂžtes #blogg

Å for ein strĂ„lande morgon 😊

Man kan jo ikke annet enn Ä bli i godt humÞr nÄr man drar opp rullgardinen, og sola er pÄ veg opp fra en skyfri himmel. Gradestokken viser vÄrtemperatur pÄ + 6C, og fuglene kvitrer utenfor. Jeg kjente at jeg ble glad i hele kroppen av Ä se det flotte vÊret. 

Med det samme kattene skjĂžnte at mamsen var vĂ„ken og var i ferd med Ă„ stĂ„ opp kom de begge mjauende inn pĂ„ soverommet. Da de hadde konstatert at mamsen, altsĂ„ jeg, var kommet meg i stĂ„ende stilling, lĂžp de bort til balkongdĂžren Ă„ stirret pĂ„ meg med bedende Ăžyne. De ville begge to ut for Ă„ hilse en ny dag velkommen đŸ˜»đŸ˜»


Til tross for mitt gode humÞr, sÄ er ikke alt bare fryd og gammen. Jeg har fortsatt feber i kroppen og en stiv nakke som ikke er veldig samarbeidsvillig. Derfor valgte jeg Ä vÊre hjemme en dag til, for Ä prÞve Ä vÊre klar til en jobbedag i morgen i stedet.  Jeg velger Ä ikke la plagene ta overhÄnd i dag, og la de Þdelegge humÞret. BASTA!!

#glad #fornÞyd #vÄrlig #sol #varmegrader #onsdag #blogg

SĂ„ laver snĂžen ned igjen

Ute laver snÞen ned igjen, tett som bare den. Tidligere i dag sÄ det ut til at sola skulle komme, men sÄ kom noen grÄ skyer Ä gjemte den bort. Ikke lenge etter begynte snÞen Ä dale ned.

Jeg ble pjusk i gÄr med feber og hodepine, som ikke helt ville gi slipp i dag. Derfor skÞv jeg pÄ jobbedagen min til i morgen, sÄnn at jeg fikk en sjanse til Ä fÄ bokt med feberen min. Litt irritert for at jeg ble dÄrlig nÄ, men det er ikke sÄ ille som sist.


Mens jeg nÄ er hjemme, har jeg fÄtt unna noen maskiner med klesvask. Skulle ha tatt en til, men sÄ har jeg gÄtt tom for skyllemiddel. Det gÄr greit uten, men sÄ lukter det sÄ godt med


Jeg hadde planer om Ă„ plante avleggere fra GrĂžnnrenneren i dag, men sĂ„ hadde jeg ikke potter. Trodde jeg hadde noen i skapet, men de jeg hadde var megastore og kunne ikke brukes. Derfor fĂ„r jeg vente til jeg har fĂ„tt kjĂžpt meg noen nye. Jeg lurte jo pĂ„ om jeg skulle plante de rett i jorden eller sette de i vann, og jeg fikk svar pĂ„ at jeg kunne faktisk gjĂžre begge deler 😊


#snĂž #snĂžvĂŠr #vinter #pjusk #syk #feber #grĂžnnrenner #planter #avleggere #blogg

Arm- og pulsvarmere i refleksgarn

De siste Ärene har jeg blitt helt frelst pÄ arm- og pulsvarmere. Jeg har opptil flere i forskjellige farger, og de fleste av dem har jeg laget selv. Kun noen er kjÞpt. De er jo sÄ raske Ä lage at man klarer fint Ä fÄ ferdig et par pÄ to kvelder, uten Ä slite seg ut.

Jeg har brukt forskjellige teknikker nĂ„r jeg har laget dem, for det er alltid gĂžy Ă„ prĂžve ut noe nytt for Ă„ se om det fungerer. De aller fĂžrste jeg laget strikket jeg, men sĂ„ fant jeg ut at knitting loomen min var godt egnet til dette. SĂ„ derfor er de aller fleste laget med den. Til Ă„ begynne med kunne jeg bare Ă„ strikke “rettmasker” pĂ„ loomen, men etterhvert har jeg ogsĂ„ lĂŠrt meg Ă„ strikke “vrangmasker”. Da var jeg litt stolt nĂ„r jeg fikk til det altsĂ„ 😊


Den aller fÞrste pulsvarmeren jeg laget pÄ loomen var en i rosa refleksgarn. Denne begynner nÄ Ä bli slitt, sÄ i forrige uke kjÞpte jeg meg noen nÞster med samme garnet for Ä lage noen nye.

Jeg prĂžvde meg pĂ„ loomen da ogsĂ„, men ble ikke fornĂžyd med resultatet. Rakk det opp igjen og bestemte meg for Ă„ prĂžve Ă„ hekle dem. I stedet for Ă„ lage en rund enkel sylinder, valgte jeg Ă„ lage en vrangbord nederst. Den ser da mer ut som en arm, men det fungerer ganske greit. Jeg skal ha dem under boblejakken, og ermene er litt korte sĂ„ da vil denne varme godt nedover hĂ„nden. Hvorfor ikke bruke vanter eller votter? Jeg kan ikke fordra Ă„ ha noe over fingrene, og derfor er en pulsvarmer perfekt for meg 😊

For Ä vise at det var refleksgarn jeg bruker, var jeg nÞdt til Ä bruke blitz nÄr jeg tok bilde. Ellers sÄ det bare ut som helt vanlig rosa garn.

#hÄndarbeide #strikke #hekle #refleks #refleksgarn #rosa #knittingloom #blogg

Jeg trenger litt hjelp – planter

I hĂžst kjĂžpte jeg meg noen nye planter, deriblant en grĂžnnrenner som jeg syntes er utrolig flott. Den vokser fort og kan bli ganske stor. Allerede da jeg kjĂžpte den hadde den to avleggere, som hang i en lang stilk. NĂ„ har det begynt Ă„ danne seg to til.

Det er her jeg trenger litt hjelp fra noen med grþnne fingre
.


Jeg har veldig lyst til Ä plante avleggerne i egen potte, men jeg er usikker pÄ hvordan jeg skal gjÞre det. Har jo ikke lyst til Ä ta livet av dem, fÞr de fÄr en sjanse til Ä vokse pÄ egen hÄnd. SÄ hva er beste metoden?

1. Sette de rett i jorden Ä la dem utvikle rÞtter pÄ den mÄten?
2. Sette de i vann, slik at det dannes rĂžtter fĂžr jeg planter?

HÄper det er noen med grÞnne fingre som har hatt en slik plante, og som kan gi meg litt rÄd.

#planter #grĂžnnrenner #natur #hjelp #stueplante #blogg

Retromiddag og besĂžk

I gÄr var det ikke noe trivelig vÊr ute, men desto bedre inne med tente lys som frisket opp stemningen. Bestis Anne og jeg bytter jo som jeg har nevnt tidligere med Ä dra pÄ besÞk til hverandre pÄ lÞrdagene, hvis vi ikke har noe annet pÄ timeplanen. I gÄr var det hennes til til Ä komme til meg. Egentlig skulle hun ha vÊrt hos meg forrige lÞrdag, men da lÄ jeg under et lag med varme pledd Ä pleiet forkjÞlelsen min.

Jeg hadde litt husarbeid som mÄtte tas innen hun skulle komme, for det har kommet litt i bakhÄnden med feber og mer tid pÄ jobben. SÄ jeg satte i gang rett etter jeg var stÄtt opp, og klarte Ä bli ferdig pÄ litt over en time. Da mÄtte jeg sette meg ned med en kopp kaffe Ä hente meg litt, innen jeg stupte inn i dusjen.


Tidligere i uken hadde vi bestemt at vi skulle ha terteskjell med fiskepudding, reker og erter i hvit saus til middag. Det er utrolig godt men veldig mektig. NÄr jeg nevner at jeg har hatt det til middag, sÄ er det mange som drar litt pÄ smilebÄndet for de syntes det er sÄ retro. Noen uttaler at ja det hadde vi mye av tilbake i 70 og 80 tallet. Akkurat som om de syntes at det er litt merkelig Ä lage det
 NB! Bilde er lÄnt fra nettet!

Jeg syntes jo at dette er en nydelig rett, som man kan ha som en forrett og som en hovedrett. Det er lettvint Ä lage og smaker veldig godt. Hvis man ikke fÞler seg komfortabel med Ä lage hvit saus selv, finnes det gode alternativer i pose man kan koke opp med melk (som vi gjorde i gÄr).  Jeg syntes jo at denne retten burde fÄ fjernet retrostempelet og hentes fram pÄ matbordet vÄrt igjen.

Etter middagen sank vi langt ned i henholdsvis godstolen og i sofaen med hÄndarbeide, mens skravla gikk pÄ hÞygir. Det har skjedd litt ting den siste uken som var viktig Ä luftet ut, uten at jeg skal si noe mer om det.

Ellers sĂ„ sto jo TV’n pĂ„ sĂ„nn at vi fikk med oss Mesternes Mestere, og etterpĂ„ gikk jeg inn pĂ„ Apple TV’n og hentet fram den svenske Melodifestivalen (Mello) som jeg egentlig ikke tror vi fikk sĂ„ mye ut av. Vi skravla litt vel mye, hihi! Tenker jeg skal se den om igjen i dag, kanskje!

Det har blitt mye strikking og hekling pĂ„ disse lĂžrdagskveldene vĂ„re de siste mĂ„nedene, sĂ„ vi snakket litt om at det var pĂ„ tide Ă„ hente fram fargebĂžkene og fargene vĂ„re igjen. VĂŠre litt kreative pĂ„ andre mĂ„ter 😊

Pleier du ha terteskjell med fiskepudding, reker og erter i hvit saus?


#retro #mat #terteskjell #fiskepudding #reker #erter #saus #lĂžrdagskveld #venninnekveld #blogg