En ny lue er klar

For noen uker siden kjøpte jeg garn til en ny lue hos Nille.  Jeg har klart å kaste lappen, så jeg husker ikke hva garnet het. Det var nå i alle fall 100% ull, og veldig lunt og behagelig garn.

Ettersom det gikk så dårlig når jeg forsøkte å strikke en lue, så har jeg lagt det på hylla. I stedet har jeg brukt heklenålen, og det har gått mye bedre. Jeg hekler helt på frihånd uten mønster. Først legger opp x-antall luftmasker i henhold til hvor bred jeg vil ha vrangborden, og hekler den så lang at den passer rundt hodet mitt. Etter det hekler jeg vrangborden sammen, og fortsetter å hekle staver langs kanten til resten av luen. Etter noen omganger er det på tide å felle av, og jeg teller hvor mange masker jeg har og setter av 7 – 8 markører hvor jeg skal felle.


Sluttresultatet kan du se på bilde over her, og jeg ble veldig fornøyd med luen. På denne luen valgte jeg å bruke to farger, rosa og lilla som også er mine to favoritter. Personlig syntes jeg det ble fint med to farger.

Nå blir det en liten håndarbeidspause tror jeg, for armene, skuldrene og nakken min er ikke helt happy om dagen.  De var ikke så ille rundt julaften, men så var jeg tilbake der jeg var igjen. Det er vel sånn det kommer til å bli, noen dager oppe og så snubler jeg ned kjellertrappa igjen… Traff ikke gulvet denne gangen heldigvis  😊

#håndarbeidet #hekle #lue #rosa #lilla #favorittfarger #skuldre #nakke #armer #vondt #blogg

16 kommentarer

Siste innlegg