God mat på nyttårsaften

I kveld blir det siste dagen med fråtsing i veldig god mat og godis på en stund. Det har blitt litt vel mye av det i desember og i hele jula. Jeg kan ikke holde på sånn, så nå som vi trår inn i det nye året blir det fokus litt sunnere kost.

På Nyttårsmenyen står det hvitløksmarinert kalkunfilé, med pommes og Bretagne saus. Det er vel ikke det mest usunne man kan spise. Til dessert blir det multekrem. Jeg fikk nemlig en pose med multer av en nabo, som hun hadde plukket selv. De har jeg spart til i dag, og jeg gleder meg til å smake på dem.

Skal ikke nyte all denne herligheten alene i dag, jeg får hjelp 😊

Bitmoji Image

#nyttår #nyttårsmiddag #middag #kalkun #mat #nyttårsaften #blogg

19 kommentarer
    1. Høres ut som du har en riktig hyggelig nyttårskveld foran deg. Og det blir nok godt med sunnere kost i deg nye året. Gleder meg til det jeg også :))) Ønsker deg et godt nyttår<3

      1. Det ble en perfekt nyttårsfeiring i går… Deilig kalkunbryst med pommes og bretagnesaus, og så når magen hadde vilt seg en stund ble det multekrem, mmm Det blir nok litt kos i kveld også, men så blir det en sunnere linje fra i morgen av. Godt Nytt år 🎉

      1. Middagen ble perfekt, ikke for mektig og veldig god. Må jo nevne den gode multekremen også, som det var første gangen jeg laget 😊 Kan være greit med bare noe lettvindt også, når magen ikke er helt i form. Godt Nytt år 🎉

    2. Her blir det også kalkun, men mer vet jeg ikke. Vi skal til mins søster og svoger i kveld. Enig med deg, en spiser alt for mye i jula. Ting en ikke stapper inn til vanlig, så jeg er kjempedårlig. Men nå skal det bli andre vaner … bare en kveld med fråtsing igjen!

      1. Det ble en stille og rolig feiring med god mat, og masse skravling… Kvelden gikk så altfor fort, og i dag er det en avslappende dag med bena på krakken. Det er fortsatt masse godsaker igjen, men det som ligger i poser blir pakket bort til en annen helg. Det som er igjen i skåler, blir nok borte i løpet av kvelden. Fra i morgen av er det helt slutt med fråtsing og usunn mat, for nå er det på tide å få litt orden på kroppen igjen 😊

    3. ja det gjør seg med litt sunn mat også,jeg har egentlig ikke hatt så mange store fete middager jeg ,og kassen med godis er omtrent like full,jeg lærer jo ikke og kjøper alt jeg har lyst på til jul og så spiser jeg det ikke hi hi ,det blir nok kaffegodt til barna våre utover året når vi får besøk :=) her er det tradisjonen tro pinnekjøtt både julekvelden og nyttårskvelden,gleder meg til det :=) kos deg med besøk i kveld da og god mat

      1. Det var godt vi hadde valgt kalkunbryst til middag, som jo ikke er så mektig. For multekremen var god, og vi spiste nok alt for mye av den. Sitter også igjen med alt for mye godis, men jeg skal gjemme bort det som ikke er åpnet til andre helger utover. Det er litt igjen i skålene jeg satte fram i går, men det blir vel borte i dag tenker jeg.

        Ellers så ble det en stille og rolig nyttårsfeiring på oss, uten de store utskeielsene. Det var klarvær her i Oslo i natt, så vi fikk sett det meste av fyrverkeriet som ble sendt opp over byen. Håper maten smakte og dere hadde en fin nyttårsaften dere også 😊

      1. Nyttårsfeiring ble helt perfekt, og vi koste oss med maten og skravlet hull i hode på hverandre. Nå er fråtsingens tid og måned over, og jeg går en sunnere tid i møtes. Jeg kjenner på kroppen at det har blitt for mye sukker og søtsaker, så nå skal kjøleskapet fylles med grønnsaker og frukt. Godt Nytt år og klem til deg også 😊

      2. Nyttårsfeiring ble helt perfekt, og vi koste oss med maten og skravlet hull i hode på hverandre. Nå er fråtsingens tid og måned over, og jeg går en sunnere tid i møtes. Jeg kjenner på kroppen at det har blitt for mye sukker og søtsaker, så nå skal kjøleskapet fylles med grønnsaker og frukt. Godt Nytt år og klem til deg også 😊

    4. Jeg har seriøst frotset både det ene og det andre i nesten hele desember, så nå blir det andre boller fremover ja. Men jeg har kjøpt inn litt godt til i morgen- etter litt for mye godt i glasset i dag blir det en slapp dag i morgen, så da blir det å ligge rett ut på sofaen med film og litt godis, men så er det slutt 😛 ha ha.. Da blir det tilbake til hverdagen med sunnere måltid og null godis frem til siste helgen i oktober igjen 🙂

      1. Jeg kjenner på kroppen at den har godt av noe sunnere nå, etter et etegilde som har vart hele desember måned. Det ble ikke så alt for gæli i går, men det ble nok. Er litt igjen i dag, som jeg nok kommer til å kose meg med i kveld. SÅÅÅÅ, er det slutt på å meske seg med godsaker, og starte hverdagen på en sunnere linje. I 2019 er det grønt og sunt som gjelder 😊

    5. Det er fint å kunne kose seg skikkelig i romjula, og julaften og nyttårsaften er de kveldene i året man spiser ekstra god mat. På nyttårsaften har det variert med kalkun, pinnekjøtt og ribbe opp igjennom årene. Iår blir det langtidsstekt svinestek. Jeg stekte ribba på 140 grader i 5 timer, og den ble supergod, så da prøver jeg det på steken også. Kos deg i kveld!
      Ønsker deg et strålende nytt år i 2019! 🎊🎉

      1. Jeg vurderte å langtidssteke ribb i år, men valgte til slutt å ikke gjøre det. Vet mange kokker sverger til den varianten. Vi hadde gjort det veldig enkelt i år, for vi kjøpte ferdig marinert kalkunbryst i stekepose. Den brukte ikke lang steketid, og er veldig god. Jeg er egentlig vokst opp med ribbe på både julaften og nyttårsaften, men det er så mye jobb så de siste årene har det blitt kalkun.
        Nå er jeg ferdig med med fet mat og snoop på en stund, og det kjenner jeg at kroppen min skal ha godt av 😊 Ønsker deg et God Nytt år 🎉

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg