Fra kjøkkenet kommer duften av nystekte boller….

Nå har jeg slengt kroppen min ned i sofaen etter å ha stått på med baking av boller. Det er jo fastelaven i morgen, men jeg tror ikke jeg klarer å vente så lenge med å smake…. Jeg syntes de ser veldig gode og fristende ut der de ligger til avkjøling, mmmm….

Ronja og Vinja satt på hver sin side av kjøkkenbordet å tittet på når jeg lagde deigen. Ronja flyttet seg litt nermere, og hver gang jeg rørte rundt med sleiva så gjorde hun samme bevegelsen med poten… Jeg må le av henne.  Når jeg litt seinere begynte å trille de ut, fikk jeg heldigvis være i fred.  Pleier som regel å måtte stenge de ute fra kjøkkenet.

Siden jeg ikke har vært så fryktelig aktiv de siste 14 dagene, ble jeg ganske sliten av bakingen.  Derfor har jeg ikke tenkt å gjøre så veldig mye mer i dag….  Koze meg i sofaen, og glane på tv.

10 kommentarer
    1. muumimamma:
      Jeg har akkurat smakt på dem, og de er like gode som de ser ut :o)) Det er klart at du kan oppskriften:

      300 gr smør
      4,5 dl melk
      3,0 dl fløte
      100 gr gjær
      225 gr sukker
      6 egg
      3 ts salt
      1,5 kg mel

      Jeg bruker alldrig så mye mel som det står i oppskriften. Denne gangen var det i underkant av 1 kg for at deigen skulle være så løs som mulig når den ble satt til heving. Arbeidet heller inn litt til når jeg triller ut bollene.

      Hvis du bruker den, så fortell gjerne om hvordan de ble :o)

    2. Takk! Tror jeg mÃ¥ prøve denne ja! Skal ikke se bort fra at jeg legger ut bilde av dem i morgen hvis de blir bra 🙂 (Og hvis jeg fÃ¥r det til da… jeg aner ikke hvordan jeg legger ut bilde i en blogg… dette er helt nytt for meg 🙂
      PS: Hva pensler du med? Og hvor varm bør ovnen være nÃ¥r de stekes, og hvor lenge? Jeg har sett veldig mange bolleoppskrifter, og det varierer veldig fra opskrift til oppskrift… (Ække meninga Ã¥ mase, men hvis jeg skal lage boller vil jeg jo gjerne at de skal være best mulig :))

    3. muumimamma:
      Er ikke Ã¥ mase…, glemte helt Ã¥ skrive det du har spurt om Litt vatt i hjernen om dagen, hehe!!

      De stekes midt i ovnen på 225 gr. I oppskriften står det ca 15 min, men i min ovn blir de ikke inne så lenge. Jeg pensler de bare med sammenvispet egg.

    4. Georgine:
      SÃ¥ flink du er…. Jeg kom sent i gang i dag, sÃ¥ her har frokosten først blitt spist nÃ¥. Skal være flink Ã¥ gÃ¥ meg en tur nÃ¥r 5 mila er over. Ha en fortsatt god dag :o)

    5. Det blei litt for seint i dag med framgangsmåten, brukte min egen oppskrift siden jeg begynte bakinga halv ti. (De blir liksom ikke like fine og blanke da, men det er sikkert fordi jeg pensler med melk). Men jeg har skrevet ned oppskriften og kommer garantert til å prøve den neste gang :)) Da skal du få tilbakemeldinger :))
      Nå tar jeg med meg mann og barn og boller og går på fjelltur :))

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg