ESC 2014 sirkuset over

Da var ESC 2014 København over for denne gangen, og årets vinner ble Conchita Würst fra Østerike.. En flott og feiende melodi som jeg likte allerede første gangen jeg hørte den.

 

Det var utrolig spennende når stemmene ble lest opp, og det ble ganske raskt klart at det var 4 land som hadde mulighet på seierene, Armenia, Nederland, Sverige og Østerike. Hjemme hos meg heiet vi litt på Sverige og Østerike. At det til slutt ble Østerike som dro hjem seieren gikk hjem hos oss :o)) 

Da låtene ble introdusert noen uker innen det hele startet var det noen land, husker ikke hvilke, som mente at Conchita ikke burde få delta kledd og sminket som dame men med skjegg. Heldigvis så ble ikke den protesten tatt til følge. Det er ikke hva man er eller hvordan man ser ut som skal avgjøre om man vinner en sangkonkurranse, men hvordan man fremfører låten og låten selv.

Conchita Würst heter egentlig Thomas “Tom” Neuwirth, og er født 6. november 1988 (25 år) i byen Gmunden i Østerike.

Gratulerer med seieren til en flott artist :o))

#eurovisionsongcontest #esc #københavn #conchitawürst #østerike #thomasneuwirth #sverige #armenia #nederland 

2 kommentarer
  1. Personlig hadde jeg Sverige som favoritt 🙂 Når det gjelder vinneren er det vel melodien/sangen som teller å ikke at han er transvestitt, men han dro stemmer på det siste har jeg lest. “Europa skal forenes, uansett legning osv…” Bra det 😀 God søndag, sola her forsvant gitt, samma det, plenen klippet vi i går 😀

  2. Lene S.: Det var vel ikke til å unngå at han/hun dro stemmer på legning og utseende… Alikevel var det en god låt som fortjente seieren, og kjempet mot noen like gode men litt anderledes låter :o)) Ha en fortsatt fin søndag!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg