Gammel påskepynt ❤

Påskepynten har definitivt forandret seg opp igjennom tidene. I gamle dager var mye av pynten veldig enkel, så enkel at det så nesten ut som om den var hjemmelaget. Noe av den er kanskje det også!! Nå er vel mye av pynten i billig keramikk eller i plast, men ikke noe galt i det for jeg syntes de kan være fine av den grunn.

Jeg har nok mest gammel påskepynt, som jeg har arvet etter min mamma, og selv om den er enkel å kanskje ikke de søteste så er det en rekke minner forbunnet med dem. Derfor setter jeg de fram hver år. De av dem som er litt ekstra slitne har gått i pensjon, men det er rikelig med pynt av den grunn. Veldig mange av kyllingene, hønene og hanene er laget av gule piperensere. Mamma skaffet seg dem da hun og pappa flyttet fra 1 rom til en stor og rommelig 4 roms leilighet på Lørenskog i 1952. Da ble det mange rom å fylle, og hun elsket å pynte i hjemmet. 🐣 Sånn er jo jeg også 🐥

Mamma var også veldig kreativ å laget veldig mye pynt selv også, men det er det dessverre ikke noe igjen av.

Nedenfor kan du se noe av min gamle påskepynt fylt av minner om mamma og pappa, og som jeg setter fram med et smil om munnen.

Jeg har to sånne lysestaker, og begge er fra 50-tallet en gang. Om stearinlysene er like gamle som stakene vet jeg ikke, men jeg kan huske at de har sittet der siden jeg var liten.

Dette er det første påskeegget mitt, som jeg fikk av mamma og pappa. Det er virkelig for seg gjort med gullpapir rundt egget og med masse fjer på. Jeg var virkelig glad i dette egget, og det var stor stas når det lå på nattbordet mitt når jeg våknet på påskeaften. Det var akkurat passet stort til ei lita jente ❤

#påske #gammel #påskepynt #pynt #blogg #minner #mamma #pappa
 

12 kommentarer
  1. Så gøy å ha så mye gammel pynt! Du har jo en hel familie!! Så herlig! Gøy med litt historie bak dem også.. da gir de litt mening! Helt nydelig det påskeegget! 🙂 Masse flott!

  2. du er heldige som har slike minner,jeg synes disse kyllingane var skikkelig sjarmerande ) alt behøver ikke være nytt,slike skatter kan gi en vel så god hygge i heimen i påska )

  3. Åh, gammel påskepynt er det beste for det er det så mange minner knyttet til. Jeg kjenner igjen påskekyllingene dine fra min oppvekst også, og tar de fram hvert år. Dessuten sper jeg på med litt nyere + det sønnen vår har laget i barnehage og skole da.

  4. dvergpinschere i mitt hjerte: Jeg er virkelig glad i den gamle pynten. Det er noe lunt å trivelig å sette det fram. Ja du kan jo tenke deg hvor stas det var når jeg fikk det egget på påskeaften :o))

  5. fruensvilje: Ja det er nok ikke så mange som har sånn gammel påskepynt lenger. Det eneste er å passe på så kattene ikke stikker av med dem, for det hender de gjør det, de små rampene <3

  6. Hanne Beate: Jeg har også litt nyere påskepynt, men ikke så mye… Det må jo være stas å sette fram det barna har laget også, noe som også har minner forbundet til seg :o))

  7. Unni: Ja det er nok foreldregenerasjonen våres som har all denne gamle påskepynten. Nå er det sånn at jeg er den eldre i min familie, siden begge foreldrene mine er borte.

   Jeg elsker disse søte fluffy piperenser figurene, og nå står det noen å titter over alt :o))

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg