Anne with an E

En gang på det fagre åttitallet gikk det en veldig fin tv-serie på NRK, som het Anne fra Bjørkly (Anne of Green gables) Jeg hadde lest bøkene, og syntes at serien var veldig fin. Det var en sånn serie som hele familien samlet seg for å se på. 

For den som ikke har sett serien eller lest bøkene, så handler den om den foreldreløse Anne som kommer fra barenehjemmet. Hun har ikke hatt det lett, og tror at endelig har lykken snudd å hun skal få en familie. Søskenparet Marilla og Matthew Cuthbert har bestemt seg for å adoptere en gutt, men i stedet for å sende en gutt, sendes Anne Shirley. Matthew blir glad i Anne med en gang, mens Marilla er fast bestemt på å sende henne tilbake. Etter mye om og men så får Anne bli på prøve, og eventyret er i gang…..

Nå har Netflix laget en ny versjon av serien, og den hadde premiere 12. mai… Jeg kom tilfeldig over den, og er på andre episode og har allerede falt plask for serien. I rollen som Anne Shirley finner vi Amybeth McNulty.

I serien fra 80-tallet var Megan Fellows som spilte Anne Shirley, og for en fantastisk jobb hun gjorde :o))

Har du lest bøkene eller sett tv-serien?

#annewithane #anneofgreengables #tvserie #bøker #lmmontgomery #netflix #anneshirley #amybethmcnulty #meganfellows #mandag #mai #blogg

12 kommentarer

Siste innlegg