Det er lov å lengte

I går kveld satt og bladde i gamle fotoalbum, og jeg har jo noen fra tiden før jeg fikk meg digtalt kamera. Nå blir jo alt lagret på PC og ekstern harddisc. Det å bla igjennom album etter album, er forbundet med vemod og latter…., kanskje mest det siste ;o))

Jeg er så lei vinteren og all snøen, som nå ikke er så hvit å pen lenger, og lengter etter solfylte vårdager. Dager hvor fuglene kvitrer i tretoppene, og nytt liv spirer i blomsterbedet. Jeg fant noen vårbilder i det ene albumet, som jeg tok med det gamle speilreflekskamera. Det kamera som ikke var digitalt. Bildene ble litt ulne, og utydelig når jeg fotograferte dem med mobilen…

Denne syrinen sto utenfor soveromsvinduet mitt, og når den sto i blomst så duftet det så frisk å fint inn igjennom det åpne vinduet. Den ble etterhvert så stor at den måtte flyttes, så nå står den borte ved fellesområdet vårt.

Måtte ta med dette av blåklokkene også, som er en av favorittblomstene mine. Bildet tok jeg oppe i Holmenkollen, hvis jeg ikke tar helt feil ;o))

Jeg giver mitt dikt til våren

Jeg giver mit Digt til Vaaren,
skjøndt endnu den ej er baaren,
jeg giver mit Digt til Vaaren
som Længsler til Længsler lagt.
Saa slutter de to en Pagt: 
at lokke paa Sol med Liste,
saa Vinteren Nød maa friste,
at slippe et Kor af Bække,
saa Sangen ham maa forskrække,
at jage ham ud af Luften
med idelig Blomsterduften, ?
jeg giver mit Digt til Vaaren!

Bjørnstjerne Bjørnson

#lengsel #våren #varme #blomster #natur #syrin #dikt #bjørnstjernebjørnson #blogg

14 kommentarer

Siste innlegg