Time Team – Arkeologi på tv

Jeg har alltid syntes at arkeologi både under og over jorden har vært spennende. I begynnelsen av 90-tallet begynte BBC og/eller Discovery å sende et litt annerledes program om arkeologi. Jeg ble helt hekta, og tok opp alle programmene på VHS for å kunne se dem igjen og igjen…

Disse programmene var noe helt annet enn de tørre fakta programmene man før hadde sett på tv. Gruppa og programmet het Time Team, og de reiste forskjellige steder i England etter ønske fra publikum for å undersøke om det var noe gammelt, og glemt under bakken. Det var lagt opp på den måten at de bare hadde 3 dager til å finne ut om det var noe på stedet, og hva det var.

Programmet slo an med en gang, for dette var noe som interesserte mange….


 (fra venstre: Arkeolog Phil Harding, Programleder Tony Robinson, Professor Mick Aston og Arkeolog Helen Geaks)

Til å begynne med var det kun Arkeologene Phil Harding og Carenza Lewis, Landskapsarkologene Mick Aston og Stewart Ainsworth, Historiker Robin Bush, Arkeologisk tegner Victor Ambrus og Programleder Tony Robinsom (kjent fra Black Adder) Time Team ble sendt første gang 16 January 1994, og gikk helt fram til 7 September 2014. På det tidspunktet hadde det kommet til mange flere arkeologer, men noen også var blitt borte. Kanskje den som ble mest savnet var Professor Mick Aston, som trakk seg fra serien i 2012 pga uoverensstemmelser, og senere døde i juni 2013. Han var med fra starten, og en av grunnene til at programmet ble utformet som det ble.

Jeg fulgte flere av sesongene på Discovery, men til slutt ble de flyttet til en annen kanal som jeg ikke hadde tilgang til. Jeg forsøkte å følge dem via hjemmesiden, hvor de la ut noen av utgravingene. Det var ikke helt det samme :o((

Rett før jul i fjor fant jeg ut at alle sesongene lå tilgjengelig på YouTube, og plutselig kunne jeg få se alle de episodene jeg ikke hadde sett.  Jeg skal love at jeg har kost meg i mange timer, og det ligger fortsatt masse ekstramateriale som jeg ikke har sett. Noen av programmene er så spennende at jeg faktisk må bare se de igjen og igjen 💖

Har du hørt om Time Team?

#arkeologi #timeteam #england #britisk #tv #tvprogram #fakta #historie #spennende #interessant #blogg

6 kommentarer
  1. Nei..har ikke hørt om dette..men kom over noe på nrk til morgene i dag..da fant de gamle ting i mellom steinene i fjellet..husker ikke hva det het, og så bare med et halvt øye…DET måtte ha vært noe for deg da….

  2. Det er så mange programmer i same gate. Ikke hørt om dette men noe som handler som folk som bor i noe som va et slott i gamle dager. Det er haugevis av fine programmer som man ikke er klar over. Ser litt på Livsfarlig fangst, om rekefiske utenfor Alaskakysten. Men nå skal jeg snart se Lindmo fra i går på nette.
   Bra at treningen gir gode resultater. Håper det fortsetter. Var 2 timer i skogen i går kveld med sekk, pølser + bål. Det var en deilig tur. Ha en fin dag.

  3. Toril sin hverdag med musikken: Programmet har aldri blitt vist på noen norske kanaler, så det er nok mange som ikke har hørt om dette… Er du interessert, så er det mange timer med spenning på YouTube ;o))

  4. Helge: Det er nok ikke så mange som har hørt om Time Team, kanskje mest de som er veldig interessert i temaet. Jeg var blodfan av Livsfarlig Fangst i mange år, men etter at min favoritt kaptein døde, Phil Harris, så mistet jeg litt lysten. Nå blir det mest at jeg ser nå og da.

   Selv om det knirker og knaker under og etter trening, så har jeg så godt av det at det er ikke noe alternativ å slutte ;o)) Ha en fin søndag.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg