Tur til Fetsund og Bingsfoss

Tidligere denne uken fortalte jeg at jeg hadde kjøpt en 17 mm. linse til mitt Olympus kamera, du kan lese om det HER. I går etter at jeg hadde vært hos legen, bestemte jeg meg for å ta en liten biltur for å teste det ut.

Objektivet har ikke noe zoom, kun en funksjon som gjør at man kan stille for skarpere bilder. Med det mener jeg at dersom man tar et nærbilde, må man vri på ringen for at bilde skal bli klart. Det samme gjør man dersom man skal ta et bilde med avstander. I går var det ganske sterk sol, og det gjorde at det ikke var så enkelt å se om bildene ble skarpe og klare. Det var noe jeg først så når jeg kom hjem. Med andre ord så er det ikke så komplisert, man må bare kunne se forandringene på skjermen.

Jeg hadde ingen plan for hvor jeg skulle dra da jeg satte meg i bilen, men endte først opp på Fetsund. Der stoppet jeg i noen minutter på bensinstasjonen, spiste litt og drakk en kopp kaffe. Så dro jeg bort til Fetsund kirke, hvor jeg er litt usikker på om jeg har vært før. Jeg har onkelen, tanten og den ene fetteren min på gravlunden der.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fetsund, eller Fet kirke er en langkirke bygget i 1890, og er en trebygning. Den ligger høyt med utsikt ned til Glomma i Fet kommune. Kirkebygningen er veldig vakker. Jeg har en forkjærlighet for gamle bygningen, og denne var ordentlig øyegodis ;o))

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De fleste bjerkene rundt kirken var grønne, men denne som sto ved parkeringsplassen hadde funnet fram høstkåpen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Etter en stund kjørte jeg videre, og stoppet neste gang ved Bingsfoss Kraftanlegg som ligger rett utenfor Sørumsand ved Glomma. Det er et fint grøntanlegg ved siden av elva, hvor man kan sitte ned å nyte sola. Det har vært krakker der, men nå var de borte. Jeg kunne se at elva hadde vært langt over sine bredder tidligere, og plenen hadde dype furer der vannet hadde gravd seg inn.

Jeg har ikke helt klart å stille inn objektivet så bildene ble ikke så klare som jeg hadde håpet på. Øvelse gjør mester, så neste gang blir sikkert kvaliteten bedre. Eller er jeg bare ekstremt pirkete??

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De to siste bildene tok jeg ute i blomsterbedet utenfor blokken jeg bor i, og de syntes jeg ble ganske bra ;o)) Det er ikke mange blomster igjen i bedene nå, men noen fargeklatter her og der syntes.

#biltur #fotosafari #foto #test #objektiv #17mm #fetsund #fetsundkirke #bingsfoss #kraftanlegg #blogg

12 kommentarer

Siste innlegg